Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Život Romana Blacka se chýlí ke konci. Jako nejstarší z rodu čarodějů však musí vykonat ještě poslední věc – zvolit mezi vlastními dětmi svého nástupce. Jenže právě v té chvíli mu osud do cesty přivede mladou dívku, které musí pomoci v pátrání po čarodějné síle, jež se uvolnila a mohla by napáchat mnoho zla.

Obsahuje sešity série Manor Black #1-4 (červenec 2019 - říjen 2019)

Scénář
Cullen Bunn, Brian Hurtt
Art
Tyler Crook
Barvy
Tyler Crook
Obálka
Tyler Crook
Lettering
Václav Dort, Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Ondřej Černý, Radek Chaloupka, Barbara Doe (Warneke), Václav Dort, Tomáš Náprstek, Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
fantasy, horor
ISBN/ISSN
978-80-7652-040-0 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem (s matným přebalem a parciálním lakem)
Formát
158 x 239 x 16 mm
Tisk
barevný
Váha
480 g
Stran
128
Cena
599 Kč
Originál
Manor Black (Dark Horse Comics, 2020)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš7.3.2022 14:59Odkaz rodu Blacků
    Nejsem poznamenán poznáním Pochmurného kraje, ale určitě mě zajímá. Začal jsem tímhle, což je takovej fajn průměr příběh s pěknou malovanou kresbou, které pojednává o rodině čaroděje, jehož rodinné drama končí otevřeně, ač pokračování neexistuje a nebude. :) Jedná se o příběh čarodějů, kde jsou tedy někteří divocí, co chtějí volnost a nespoutanost magie v rámci rodinné ideologie spočívající v ovládání magie pod rouškou rodinného erbu (zřejmě každá rodina má jinou sílu), včetně školení, atd. Objeví se zde uvolněná magická síla ohně, kterou chtějí získat, všechno ve městečku poblíž sídla rodu Blacků.... působí to vyloženě jako první díl série, kde se všechno představí, ukáže, bohužel tím to taky skončí, když pokračování není. :) škoda...

    V bonusech jsou skici, průběh práce a alternativní obálky, na což láká i anotace na konci knihy, což mi přijde úsměvné, aby někdo lákal na alternativní obálky. :D trochu to znevažuje komiks nebo se ho snaží povýšit, že někomu stálo za to udělat alternativu? za mě fajn průměr, 3*
  • Good Games
    Good Games mecenáš11.1.2022 22:16Odkaz rodu Blacků
    Ak hľadáte fantasy detektívku s pár hororovými scénami, určite dajte komiksu šancu, len sa pripravte na to, že prvý diel vám veľa otázok nezodpovie a viaceré postavy nedostanú veľa priestoru. Uvidíme, kam to posunie chystané pokračovanie. =►Celá recenzia◄=
  • perak
    perak7.9.2021 08:17Odkaz rodu Blacků
    Těžko nesrovnávat s jiným dílem stejných autorů. V případě Pochmurného kraje jsem byl nadšen hned, jak jsem jej začal číst. V případě Odkazu to nějak nezafungovalo. Ne, že by byl nápad na příběh špatný, hororových komiksů není nikdy dost, ale nějak na mne všechny postavy působily odtažitě. Možná je to nejistotou, zda bude či nebude Odkazu mít pokračování a zda tedy budou některé věci dovysvětleny. Ve vyprávění mi také trochu vadily takové ty náhody, posouvající děj. Ve světe, kde té magie asi nebude hodně, tak hlavní hrdinka havaruje tak, že se dostane na pozemek Blacků. Ačkoliv je to v noci, tak hlavní hrdinku mimo svůj dům zachrání majitel pozemku. Hlavní hrdinka bezcílně odchází, aby došla na opuštěnou stavbu, kde jsou její protivníci. ..
    Cliffhanger na konci byl hodně dobrý, pokud by někdy bylo pokračování, tak věřím, že by mé hodnocení celku šlo nahoru.
  • MEGA
    MEGA30.6.2021 18:45Odkaz rodu Blacků
    World-building a kresba jsou parádní, zbytek mě moc nezaujal. Postavy jsou takové šablony a jediný, kdo má nějakou zajímavou motivaci je hlavní záporák. Chybí mi nějaké backstory nebo prostě důvod, proč by mi mělo záležet na těch postavách. Příběh se proto místy vleče a krásná kresba a zajímavý koncept komiks od průměru nezachrání.
  • Palebras
    Palebras24.5.2021 18:44Odkaz rodu Blacků
    Jelikož čekám na poslední díl Pochmurného kraje, abych si ho přečetl komplet, rozhodl jsem se pro Odkaz rodu Blacků, abych se lehce navnadil. A musím říct, že se povedlo. Kresba je naprosto parádní, tady není o čem příliš dlouho diskutovat. Příběhově se jedná o nenáročnou, dobře stravitelnou zábavu, která hezky plyne, vzhledem ke čtyřem sešitům, které opravdu moc času nezaberou. Líbilo se mi rozdělení vyprávění do dvou proplétajících se linek, kdy na jedné straně sledujeme čaroděje dělající v zapadlém městečku bordel a na straně druhé policistu, který onen bordel vyšetřuje. Dozvíme se několik informací o různých rodech a silách a vše dává přislib něčeho většího nebo sofistikovanějšího. Největším problémem však je, že jsem ke knize přistupoval jako k uzavřenému příběhu, který bude mít na konci možná snahu nalákat na možné pokračování, ale tak nějak se vše uspokojivě uzavře. Ale chyba lávky. Vše je jen lehce nastíněno, velmi rychle přijde konec s ,,Pokračování příště´´ a pokračování v nedohlednu. Škoda. Protože osobně bych o pokračování dost stál. Takhle čtenář dostane fajn ochutnávku, která je sice hodně dobrá, ale člověk má chuť dát si víc. Avšak přídavek se zatím a možná vůbec podávat nebude. Ale i tak Odkaz rodu Blacků nebyl vůbec špatný a dobře jsem se pobavil, takže ve finále převládá spokojenost.
  • faster86
    faster8611.5.2021 23:23Odkaz rodu Blacků
    Vcelku zajímavě rozjetý příběh o kouzlení s cliffhangerem na konci. Pro fanoušky pochmurného kraje jasná volba.
  • Alfi
    Alfi28.4.2021 19:57Odkaz rodu Blacků
    Samotná kniha nie je zlá, len je taká... riedka. Štyri zošity obsahujú začiatok väčšieho príbehu, načrtnú svet a uvedú do deja postavy. A po krátkom predstavení kniha končí textom "Pokračovanie nabudúce".
    Čo musím pochváliť je výtvarná stránka, kresba a farby sa mi naozaj páčili. Uvidíme, čo prinesie budúcnosť, aj keď to bude asi ďaleká budúcnosť, lebo od vydania štvrtého zošita sa príbeh posledné dva roky nepohol.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.4.2021 20:30Odkaz rodu Blacků
    Nejdříve jsem se lekl, že jde o spin-off Pochmurného kraje, což naštěstí není. Poté jsem byl lehce zklamán tím, že se jedná o novou sérii a nikoli osamocený příběh. Každopádně Crookova kresba mě stále baví, neb má i velký vliv na celkovou temnou atmosféru Bunnových příběhů. Tentokrát mě tolik ale zápletka nezaujala, byť určitou napínavost tomu nelze upřít. Horší je, že to je celé trochu - alespoň v rámci prvního dílu - čitelné.

    Celkový dojem: 60%
  • Sole
    Sole11.4.2021 21:23Odkaz rodu Blacků
    Jsem natčený, komiks rozhodně nenudí. Krásná kresba zajímavý příběh, jsem zvědavý kam nás pokračování dostane .Chci vědět více o ostatních rodech a o cele mytologie tohoto světa. Rozhodně se těším na další pokračování.
  • Multiverzum
    Multiverzum10.4.2021 15:00Odkaz rodu Blacků
    Odkaz rodu Blacků je vizuálne podmanivé dielo, ktorého príbeh vybudoval pevné základy, avšak neprináša nič navyše.

    Viac na webe Multiverzum.sk => https://multiverzum.sk/odkaz-rodu-blacku-mala-by-byt-magia-slobodna/
  • Norri
    Norri mecenáš8.4.2021 00:09Odkaz rodu Blacků
    Jsem mírně zklamaný… Při hodnocení Odkazu rodu Blacků se nemohu vyhnout srovnání s Pochmurným krajem od stejného tvůrčího týmu. Pochmurný kraj řadím k tomu nejlepšímu, co u nás vychází, a v podstatě hned první číslo mě vystřelilo na Měsíc svou výtvarnou stránkou a atmosférou. Navíc si Pochmurný kraj drží své kvality i v dalších dílech. A právě tohle byl důvod, proč jsem se na Odkaz rodu Blacků hodně těšil. A jak jsem už psal, nyní jsem zklamaný - možná více než mírně.
    Pokud začnu kresbou a barvami, tak mám pocit (zdůrazňuji slovo pocit), že si na tomto komiksu dal Tyler Crook záležet o něco méně než na Pochmurném kraji - hlavně co se barev týče. V případě příběhu je to trošku složitější. Děj tohoto komiksu vypadá jako první díl dlouhého televizního seriálu, který nás měl nalákat na to hlavní, které teprve přijde. A to je problém. Odkazu rodu Blacků je totiž jen a pouze one-shot a jeho další pokračování je pouze teoretické. Takže tady máme knihu, která něco načne a skončí cliffhangerem. Uspokojení z odvyprávěného příběhu se nedostavilo...
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš24.3.2021 09:17Odkaz rodu Blacků
    Já si nemůžu pomoct, ale na 4 hvězdy to není. Mně to přijde jako průměrný, ale svým způsobem zajímavý komiks. To je celé. Místy mi to připomíná Pochmurný kraj, akorát se vydává jinou cestou a odehrává se v současnosti. Jsem z toho takový zaskočený, čekal jsem nějaký zajímavý, dobře rozehraný, ale i ukončený příběh. Pokračování nakonec bude, což je uvedeno i na konci 4. kapitoly. To je právě ten problém. Prostě je to slušně nastartované, něco tam je, něco se tam jakože děje, ale to je asi vše. Pak to vyšumí do ztracena a konec. Pokud mají být další pokračování, jakože budou, tak tohle raději vydat v nějakém větším celku, a ne po 4 sešitech. Takhle je to totiž hezky nakreslené, navoněné nic.
615181
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš7.3.2022 17:14Odkaz rodu Blacků
    Bleksed - no nekecej! :) 2.2.22 vydání ;) takže téměř doposud ještě nebylo... díky ;) to by mohlo za cca rok CC vydat další knihu ...
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš7.3.2022 16:27Odkaz rodu Blacků
    Milo_Harwey - Pokračovanie to má https://www.darkhorse.com/Comics/3006-654/Manor-Black-Fire-in-the-Blood-1
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš23.4.2021 22:54Odkaz rodu Blacků
    Já jsem taky žil v tom, že tohle bude uzavřená minisérie. Že se plánuje / chystá pokračování vlastně vím až z odhalení edičáku na 1. pololetí. Zatím nikde nic. Uvidíme.
  • Norri
    Norri mecenáš8.4.2021 11:28Odkaz rodu Blacků
    Matthew: Zatím žádné pokračování neexistuje a tohle je z roku 2019. Comics Centrum řeklo, že to je one-shot, že lidi by si pokračování přáli, ale ani oni (CC) netuší, jestli se to stane. To znamená že by to jako one-shot mělo být ukončené. Ale ukončené to rozhodně není. Spíše to vypadá, že to Dark Horse po čtvrtém čísle zařízl pro nezájem.
  • Matthew
    Matthew8.4.2021 09:02Odkaz rodu Blacků
    Norri: možná se pletu ale mám takové tušení, že při ohlašování edičáku Comicscentra bylo i řečeno, že na pokračování už se pracuje. Nebo bylo aspoň v zahraničí potvrzeno.
Četl/a (56)
123peta, Alfi, anka, BadBoy, Black Bro, yo, calvin10, choze, Const.ex, Darker, Darth Raelchi, davidek, Dezodoo, Dinik, faster86, foudy, Fox01, Garp, George Walker Bush, Georgíno J., Good Games, Hades, Infarkt, invape, Izmir Čupr, James, jindroush, jiskra, Joshua_T, karl173, Kouzelnik7, KOWE, Lachvos, lacoste, lantan1, Light, Lord Baltimore, MEGA, MP, Mrlah, mstefl, Multiverzum, Norri, oleav, Palebras, perak, Poseidon1978, RaptoR, rooty, S313, Sole, terrordemon, the.kasztan, Tony TwoDee, trudoš, Zbysek2410, Zlord_Antijezis
(98)
Alfi, anka, BadBoy, bboorreekk, binnmode, blackJag, bmc75, burzum, Calvin Klein, calvin10, Caylen-Tor, Const.ex, CSE_AC/DC, Dali, Darker, Deckard, DEmnoG, Dezodoo, Dinik, farnhajt, filemon, Fox01, Georgíno J., grinder, Hades, herbert, HevyEli, hugosnowden, IndyP, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jak, James, jankie, jindroush, Joshua_T, Kaluž, Karel Sec, karl173, kendor007, Kouzelnik7, KOWE, Lachvos, lacoste, Lobok257, Lord Baltimore, maara, Mamut12, mcleek, MEGA, mirec, MP, Mr.Plysh, Mrlah, mstefl, Nightmare, Noci, Norri, Olesh, Paldini, Palebras, pavel, pearlxjam, pechna, perper, PH79, plema, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, RaptoR, rooty, Rowan, Saran, Šedo, SickNail, Sidi Santini, Skot, sleepless, Sole, Stara.kryta, suricattaontheway, syon, tacmud, the.kasztan, Tialster, Tony TwoDee, trudoš, tulipstros, VanTom, vishnar, vranakx, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zlord_Antijezis
Chce (8)
delsemela, Draco nobilis, gumidekmedvidek, Maty48, MonsterGyre, monty.cl, Wodry, zlejzmrd