Milovník překvapení. Zaměřuji se hlavně na underground, indie a českou nezávislou komiksovou scénu.
  • flynander
    flynander23.4.2022 10:15Rychlé šípy 33...
    Z Rychlých šípů 33 na vás znovu dýchne Foglarův rukopis, a tak to má být. Jenom menší upozornění, samotné komiksy jsou na 33 stranách a většina stran publikace je zaměřena na zajímavosti, avšak i tak toho plantážníci zažijí poměrně mnoho. Tradiční velké skoky ve scénách dávají možnost vyprávět ucelený příběh na jediném listu.

    Autorům se povedlo úspěšně navázat na původní styl. Evoluci ve způsobu vyprávění tak nečekejte, ale musíme si uvědomit pro koho je vlastně kniha určena... pro milovníky Foglarova díla a dobrodruhy se skautským srdcem. Tyto skupiny určitě nebudou zklamané. Z komiksového hlediska mám menší výhrady k určitým prvkům kresby a celkově grafická úprava publikace také nedosahuje na nejmodernější měřítka. Naopak kvituji dobrodružnou hru v centru Prahy, díky níž si můžete na chvíli připadat jako skutečné Rychlé šípy. 85 %
  • flynander
    flynander12.3.2022 12:10Zaplatit zemi
    Na první pohled trochu jiný Sacco... Přibylo více politiky, alkoholu nebo ekonomického smýšlení. Nosné téma linoucí se stránkami je však pořád stejné, kulturní rozdíly a spory o území. Zde naštěstí neřešeny násilnou formou, a tak lidské krve je k vidění podstatně méně, než v předchozích dílech.

    Autor dává prostor všem stranám původních indiánských kmenů a poodkrývá jejich identitu nabouranou kapitalistickým a západním způsobem života. Kresba je a standardně na vysoké úrovni, kapitoly jsou čtivé a poučné. Upozorňuji, že po přečtení může nastat přehodnocení vlastních názorů a smyslu života.
    90%
  • flynander
    flynander1.9.2021 23:16Prázdniny 1+2 díl
    Jenom si tady ten legál otaguju než dorazej fízlové...
    Už mě nebaví profláklá komiksová témata. Na Prázdninách sice něco profláklého spatřit můžeme, ale jejich pojetí je veskrze originální. Ve vizuální stránce se autor postupně dostává do tempa a od druhé poloviny prvního dílu už je vidět jistota v zobrazovaném tématu, ke kterému se daný styl kresby poměrně hodí. Některé scény a situace jsou pojaty až moc zkratkovitě, ale najdeme zde také panely, které mají nápad a myšlenku. Slang na mě působil místy trochu na sílu, ale jestli se tak opravdu mezi sprejery mluví... :)
    Neokoukané komiksové prostředí společně v kombinaci s "trochu jinými Rychlými Šípy" jsou svižně plynoucí jednohubkou, která potěší nejen čtenáře s rebelským srdcem.
  • flynander
    flynander1.4.2021 21:10Aargh! #20 (limitovaná edice)
    Mně se líbila i první část vytvořená na počest dvacátého výročí této české stálice. Přeci jen dvacet let už je dvacet let. :)) Publicistika jak už je zde zvykem na top úrovni a různorodost i kvalita komiksů velmi potěšila mé čtenářské komiksové oko. :) Ptáci jsou krásní...
  • flynander
    flynander19.1.2021 20:21Jak žijí dnes?
    Jó tak tohle mi sedlo! Originální pohled na postavy českého komiksu po konci kariéry v dětských časopisech. Svěží undergroundový vítr odkrývá osudy nejen postaviček z kultovního Čtyřlístku a nebojí se na ně nahlížet trochu dospělejšími brýlemi. Jak žijí dnes? bude mít čestné místo v mé knihovně mezi nejlepšími počiny domácí scény. Rozhodně doporučuji pořídit jeden z výtisků, dokud ještě jsou. :)
  • flynander
    flynander31.3.2018 12:49Klášter Nejsvětějšího srdce
    Zajímavý příběh, který hezky pracuje s neznámem. Výtvarná stránka má někdy svoje slabé chvilky, ale některé panely jsou opravdu nádherné. Příjemná jednohubka.
  • flynander
    Rozporuplné pocity po dočtení. Kresba je cajk, nikterak mě neurazila. A třeba obálka a bonusy na konci se mi líbily. Co se týče stylu vyprávění, tak ten je moc zkratkovitý. Troufám si říct, že to co je tu na osmdesáti stránkách by dokázalo utáhnout kratší komiksovou sérii. Člověk se ani nestačí rozkoukat a už se děje tolik věcí. Dialogy a vyprávění jsou poměrně kostrbaté, celé se to nečte moc plynule. Dlouho se mi nestalo, že bych musel číst některé bubliny tolikrát podruhé, abych se úplně neztratil. Celkově by to chtělo mnohem více prostoru, jak píší uživatelé pode mnou.

    Prostředí je bezesporu zajímavé a neokoukané, slušelo by mu nějaké plnohodnoté dílko. :)
  • flynander
    flynander29.12.2017 19:05Salvatore
    Cesta je víc než cíl. Komplexní dílo, ve kterém si každý najde to svoje. :)
  • flynander
    flynander30.6.2016 16:52Jirka #01
    To jsou ty momenty, kdy lituji, že nejde dát nula hvězdiček. :DD
  • flynander
    flynander5.2.2016 20:12Maska Omnibus 1
    Tento komiks lze definovat jediným slovem, šílenost. Mimo jiné stojí za to pozorovat vývoj kresby Douga Mahnkeho. Nejlepší je hned první první příběh, ale ani ostatní neomrzí a určitě se u nich hodně pobavíte. :)
  • flynander
    flynander31.1.2016 21:12Kick-Ass: Nářez
    Jestli je něco geniální, tak je to tohle! 100/100
  • flynander
    Doporučuji všem!
  • flynander
    Je zajímavé, že až tato kniha mě přivedla ke sborníku Aargh!. Nikdy jsem si nemyslel, že také česká scéna umí vytvářet tak originální komiksy. Opravdu skvostné dílo, shrnující 10 let toho nejlepšího z Aargh!u. Zatím nejlepší česká komiksová sbírka, kterou jsem četl.
  • flynander
    flynander21.4.2023 14:46Pindárna
    Ahoj, nemáte někdo náhodou zákulisní informace, jak to vypadá s vydáním Aarghu! 22? Předchozí čísla vycházela vždy během března a teď už máme konec dubna a zatím ticho po pěšině...
  • flynander
    flynander10.5.2022 13:14Pindárna
    Milo_Harwey: Objednávky zpracovávají postupně podle data doručení mailu. Já jsem jim posílal mail na začátku dubna a už tehdy informovali, že se blíží k vyprodání nákladu. Nyní hlavně asi odesílají objednávky a k dispozici už jich moc nebude.
  • flynander
    flynander10.5.2022 12:48Pindárna
    Tak dneska se pán od RŠ33 ozval - má to teď komplikované no... Chybějící výtisk mi bude dodatečně odeslán.
  • flynander
    flynander9.5.2022 22:41Pindárna
    Ahoj, nemáte ještě někdo náhodou problémy s doručováním Rychlých Šípů 33? Objednal a zaplatil jsem si u nich 2 výtisky, ale dorazil jenom jeden a už více než 2 týdny nereagují na maily. Někomu jinému zase přišel jeden navíc, mají v tom bordel...
  • flynander
    flynander9.2.2022 11:50Pindárna
    Kdybych já si měl kupovat každý komiks, co chci přečíst, tak se nedoplatím (jako student). :) Půjčuji si v městské knihovně v Olomouci, kde mají k dispozici víceméně vše co vyšlo. Moc lidí si tam pro komiksy nechodí... aspoň nemusím na výpůjčku čekat tři měsíce. :D
  • flynander
    flynander5.2.2022 22:02Slevy, výprodeje, bazary
    Na e-shopu Krakatitu sleva 20% na vše. kód -> KRAKATIT :)
  • flynander
    flynander20.12.2021 17:28Pindárna
    Ahoj, vyšel dneska ten pampeliškový speciál Aarghu nebo se datum vydání posunulo? Nevíte někdo? :)
  • flynander
    flynander1.10.2021 09:57Slevy, výprodeje, bazary
    V knižním klubu mají ve výrazné slevě také první Myší hlídku a Hellboye 11.
  • flynander
    flynander16.9.2021 12:42Sběratelský klub
    Hawwwran: Osobně bych byl radši, kdyby se Bludiště vydalo jako celek. Po částech do toho nepůjdu a případně si počkám až na komplet. Škoda... těšil jsem se na nějaké nové dokončené dílo od Trystera.
  • flynander
    flynander15.9.2021 13:14Slevy, výprodeje, bazary
    JIK: Díky za info. A taky tam mají Generaci 89 za super cenu! :)
  • flynander
    flynander19.5.2021 10:15Sběratelský klub
    Nanits: A četli jste to někdo v el. podobě? Je to dobrý, nevíte? :)
  • flynander
    flynander4.4.2021 20:11Sběratelský klub
    Ta cena mě teda překvapuje. Jsem rád, že jsem stihl objednat u nerdů, protože limitku jsem do sbírky moc chtěl, ale 2 a půl bych teda asi nedal... A to je konec až za týden.
  • flynander
    flynander21.6.2016 11:04Sběratelský klub
    Ahoj všichni, moc by mě zajímalo jaká je šance, že vyjde třetí vydání Watchmenů. Je to jeden z komiksů, který opravdu musím mít. :D Bohužel je momentálně beznadějně vyprodaný.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 97 (cca 40991 Kč)
Mám: 76 (cca 26412 Kč)
Chci: 45 (cca 12065 Kč)
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0