Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 6 dalších ukázek

Komiksy:
Pavel Čech - Poklad na Žabakoru
Miroslav Schönberg - Star Trek
Branko Jelinek - Oskar Ed: Konkurz
Jiří Grus - 21st Century AARGH!
Tomáš Putna, Karel Jerie - Aarghzak
Renata Wilfling - Situace kolem toastu
Dan Černý - Fanouš a fantom knihovny
Nikkarin - AARGH!
Zuzana Čupová - Dvacet
Pavol Bratský - Planeta Lettera
Igor Baranko - Špiónské sítě
Askold Akišin - Báchorky z budoucích časů: Kanibalismus
Darko Macan - Borůvčiny příhody: Makaróny
Mawil - Marek & Jarek: Cyklopolicie
Viola Kučerová, Vladimír Tučapský - Slunný den
Marie Muravski - Ptáci jsou krásní
Kristýna Plíhalová - Některá sobota
Vladimir 518 - Achtung! Achtung!
Bartosz Sztybor, Przemysław Truściński - Dust
Tomaž Lavrić - Ratman: Když město spí
Lukáš Fibrich - Mourrison: Mourriman
Františka Loubat - Tenkrát v Holešově
Kateřina Čupová - Kolo
Michal Mordel - Cesta vlakem
Kryštof Ulbert - Strašlivá pravda o homunkulovi
Jevgenij Jakovlev - Klacek a Fracek 23
Tomáš Prokůpek, Ticho 762 - Gavron: Zásah
Pavel Bláha, Ondřej Bláha - ADHD: Wet Signal
Oscar Jacobsson - Pan Adamson
Václav Šlajch - Lulenka a tornádo
Michal Ivan - Lov

Publicistika:
Tomáš Prokůpek - Vzkvétá český komiks?
Tomáš Prokůpek, Bohumil Fencl - Skrytá tvorba: Bohumil Fencl
Milan Krejčí - Komiksové taškařice Honzy Vyčítala
Tomáš Prokůpek - Je to pták? Je to letadlo? Je to americký nadčlověk?
Adam Rusek - Superman a Polsko
Tomáš Erhart - Studio Bubble
David Zachoval, Aleš Kot - Musíš vědět, kde máš své hranice (rozhovor)
Kateřina Čopjaková, Kateřina Čupová - V komiksu můžu experimentovat, animace je běh na dlouhou trať (rozhovor)
Prvních 20 let (obsah všech doposud vyšlých čísel)

Scénář
Nikkarin, Askold Akišin, Igor Baranko, Ondřej Bláha, Pavel Bláha, Pavol Bratský, Vladimír Brož (Vladimir 518), Pavel Čech, Dan Černý, Kateřina Čupová (Faqy, Chechula), Zuzana Čupová (Suwi), Lukáš Fibrich, Jiří Grus, Michal (Mišo) Ivan, Oscar Jacobsson, Jevgenij Jakovlev, Branko Jelinek, Karel Jerie, Viola Kučerová, Tomaž Lavrič (TBC), Františka Loubat Lachmanová, Darko Macan, Michal Mordel, Marie Muravski, Kristýna Plíhalová, Tomáš Prokůpek, Tomáš Putna, Miroslav Schönberg, Václav Šlajch, Bartosz Sztybor, Vladimír Tučapský (key), Kryštof Ulbert, Renata Wilfling, Markus Witzel (Mawil)
Art
Nikkarin, Askold Akišin, Igor Baranko, Pavel Bláha, Pavol Bratský, Vladimír Brož (Vladimir 518), Pavel Čech, Dan Černý, Kateřina Čupová (Faqy, Chechula), Zuzana Čupová (Suwi), Lukáš Fibrich, Jiří Grus, Michal (Mišo) Ivan, Oscar Jacobsson, Jevgenij Jakovlev, Branko Jelinek, Karel Jerie, Viola Kučerová, Tomaž Lavrič (TBC), Františka Loubat Lachmanová, Darko Macan, Michal Mordel, Marie Muravski, Petr Novák (Ticho762), Kristýna Plíhalová, Miroslav Schönberg, Václav Šlajch, Przemyslaw Truściński, Vladimír Tučapský (key), Kryštof Ulbert, Renata Wilfling, Markus Witzel (Mawil)
Obálka
Kateřina Kopcová (Draco), Tomáš Kučerovský, Kvetoslav Šakový
Překlad
Tomáš Erhart, Tomáš Jirků, Michal Lamprecht, Pavel Pilch, Pavel Schmahl, Patrycja Twardowska, Lucie Zakopalová
Publicistika
Kateřina Čopjaková, Tomáš Erhart, Milan Krejčí, Tomáš Prokůpek, Adam Rusek, David Zachoval (Zack)
Redakce
Tomáš Kučerovský, Tomáš Prokůpek
Žánry
magazín
ISBN/ISSN
978-80-906032-7-1 (Analphabet Books)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 295 mm
Tisk
barevný
Váha
1000 g
Stran
228
Náklad
250ks
Cena
220 Kč
Varianty
Aargh! #20 (2021)
Aargh! #20 (limitovaná edice) (2021)
  • Sagikkun
    Sagikkun2.6.2022 17:58Aargh! #20
    Tak jsem se po Generaci nula konečně dokopal k Aargh!u s tím, že jsem si pořídil dvě momentálně poslední čísla a starší se pokusím nějak... ehm... doshánět. Píšu to však především z toho důvodu, že bude moje recenze z pohledu naprostého nováčka, který dosud neměl tu možnost porovnávat s jinými čísly a začíná až tady.

    Mile mě překvapil a velmi sedl koncept komiksů a kvalitní publicistiky, kterou jsem se ale, přiznám se, cítil lehce zahlcen a po dočtení jsem si jednotlivé komiksy horko těžko vybavoval - nic to ale nemění na tom, že to bylo rozhodně přínosné. Víceméně mě bavil veškerý text, až na již zde několikrát zmiňovaný rozhovor s Alešem Kotem. Úspěch mu přeju, působil však na mě arogantně a sám sebe vnímajícího jako metačlověka, kterému se po otevření třetího oka ukázala veškerá pravda světa. Přesný opak pak byla Kateřina Čupová, která mi vyloženě spravila naládu a jejíž komiksové R.U.R. si rozhodně v budoucnu pořídím.
    Celkově se mi líbilo pojetí výročí, které se neomezovalo pouze na Aargh!, ale český komiks celkově a s ním i ruku v ruce jeden z největších pilířů komiksového média obecně - superhrdiny. Pomohlo mi to si v mnohém doplnit a rozšířit obzory.

    Co se samotných komiksů týče, tam mě nejvíc bavily ty první, oslavující výročí. Byly vtipné, kreativní a měly společné téma. Zbytek se hodnotí hůře... něco lepší, něco horší, rozhodně však pestré a milé číst. Souhlas s DR, Lov byl skutečně borec na konec.

    Celkově mi to vážně sedí, je to parádní a jedinečné odpočinutí si od mainstreamu, a možnost seznámit se s kreativními příběhy od autorů z celého světa (ale především s těmi našemi, což byl pro mě osobně jeden z hlavních důvodů zakoupení), na které byste možná jinak ani vůbec nenarazili + kvalitní a obohacující publicistika. Až mě mrzí, že jsem s Aargh!em nezačal už dříve, nicméně v něm rozhodně hodlám pokračovat.
  • flynander
    flynander1.4.2021 21:10Aargh! #20 (limitovaná edice)
    Mně se líbila i první část vytvořená na počest dvacátého výročí této české stálice. Přeci jen dvacet let už je dvacet let. :)) Publicistika jak už je zde zvykem na top úrovni a různorodost i kvalita komiksů velmi potěšila mé čtenářské komiksové oko. :) Ptáci jsou krásní...
  • Karel Sec
    Karel Sec1.4.2021 13:08Aargh! #20
    Super číslo. Honza Vyčítal skvělé, vůbec jsem to neznal a mohlo to být i delší. Zastavil bych se jen u rozhovoru s Alešem Kotem, který mi hodně, ale hodně nesedl. A to hned na několika úrovních. Nevím jestli je někde dohledatelný on-line (či bude), ale je to fascinující vhled do duše moderního umělce, který netvoří kvůli obecenstvu, ale sobě. A vlastně obecenstvem pohrdá. Neustále zdůrazňuje jak nenávidí škatulkování, ale všechny ostatní cpe do škatulek jak na běžícím pásu. Nevím.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.3.2021 11:22Aargh! #20
    Tož v jubilejním čísle máme v první části spíše takové sranda příběhy na počest tohoto periodika. Později mě snad výtvarně zaujala pouze Marie Muravski, celkově mě velmi pobavil Igor Baranko a Kateřina Čupová, to bylo hezký. Zajímavého příběhu se ujala pak Františka Loubat. Také mě překvapilo, že náš zdejší šéfík vede rozhovory, super! Jen teda Aleš Kot se svými politickými komentáři ala americká noční můra (od roku 1492!!) nebo třeba česká spoluvina na kolonizaci jsou poněkud úsměvné...

    Celkový dojem: 60%
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš13.3.2021 21:38Aargh! #20
    Je hezké, že Aargh došel až k 20 letému výročí a už teď se těším na další číslo, ale celkově nemám rád výroční edice, protože se "zabije" prostor na poctě k výročí (pro mě) nezáživných a tuctových příběhů. První příběhy mě prostě nebavily, ale líbila se mi kresba v podstatě u všech kreslířů, a jinak to beru, prostě to k tomu patří a jak jsem psal výše, na druhou stranu jsem za to rád, že si Aargh může dovolit "takto plýtvat" prostorem. I když takový Star Trek mě fakt moc bavil a Schönberga si pokaždé užívám.
    Dále, jak bývá u Aarghu zvykem, pár komiksů dobrých, pár nic moc (bohužel jich zde přebývalo) a pak něco vyčnívá. Zde nejdelší Lov mě fakt dostal. Milovníci Lovecrafta, Conana a indiánských příběhů si přijdou na své. Publictistiky je zde letos opravdu hodně a vyloženě nemůžu říct, že by mě něco nebavilo, vyjma rozhovoru s Alešem Kotem. Není holt moje krevní skupina a pro mě to bylo jen doplnění si vzdělání. Na druhou stranu články o Bubble a Adamsonovi byly fakt excelentní. Rozhovor s Katkou Čupovou byl také skvělý a její kraťasy prostě moc můžu.
    Suma sumárum je tenhle Aargh prostě dobrej a k tomu poctivej kus práce. Jen tak dál!
12104