Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Pět dětí z předměstí najde jednou odpoledne něco strašlivého: mrtvé tělo největší světové superhrdinky, Plutony! Ten otřesný objev je pro ně začátkem cesty, která klidně může zničit jejich kamarádství... jestli ne celé jejich životy.

Temný a srdcervoucí příběh o dospívání a přátelství od skvělého vypravěče Jeffa Lemira a neméně skvělé výtvarnice Emi Lenoxové.

Obsahuje sešity série Plutona #1-5

Scénář
Jeff Lemire, Emi Lenox
Kresba
Jeff Lemire, Emi Lenox
Lettering
Jakub D. Kočí
Barvy
Jordie Bellaire
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Obálka
Emi Lenox
Žánry
detektivka, městská fantasy, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-529-8 (Crew)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 × 260 mm
Tisk
barevný
Váha
422 g
Stran
152
Cena
399 Kč
Originál
Plutona (Image Comics, 2016)
  • Multiverzum
    Multiverzum6.9.2019 10:59Plutona
    Neobvyklý komiks, tak po príbehovej, ako aj po výtvarnej stránke. Pripravte sa na mind-fuck.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/plutona/
  • sedw
    sedw23.1.2019 23:53Plutona
    Tohle mě opravdu bavilo! Komorní příběh, který měl ale své specifické kouzlo. Bavily mě postavy, bavil mě příběh, bavila mě kresba. Důvod, proč to není za 5* je především ten, že i když je děj velmi dobrý, postrádá nějaké silnější momenty a zvraty. Klidně bych si dal nějaké "pokračování".
  • karl173
    karl173 mecenáš16.12.2018 12:26Plutona
    Příjemně stravitelný komiks po všech stránkách. Postav je tam pár a díky tomu si na ně velmi rychlo zvyknete a zjistíte kdo je kdo. Na kresbu se příjemně kouká a stejně jako s postavami je zde lokací jen pár, tudíž i na lokace si člověk snadno zvykne. Příběh má dobrý nápad a skvělý spád. Bohužel po dočtení bych chtěl pokračování. Pokud má být jen jedna kniha, tak mi celý ten nápad přijde nevyužitý a nedokončený. Byť úvaha komiksu je jasná a kniha splňuje v tomhle smyslu svůj účel. Za mě tedy příjemné čtení, které mě bavilo, ale k dokonalosti tomu ještě něco chybělo. 75%
  • mike731
    mike7319.7.2018 16:16Plutona
    Kniha má příjemnou kresbu a Jeff Lemire opravdu umí napsat zajímavé postavy. Co ale z toho, když to jsou všichni retardovaní kokoti?

    Hodnotím nízko ne protože by to byla úplná sračka (není), ale právě kvůli postavám.

  • jh666
    jh6665.7.2018 11:20Plutona
    Černá palice se zdržela na cestě, tak jsem nejdřív sáhl po Plutoně. Od začátku jsem byl hodně zvědavý. Lemirea jsem oblíbil u většiny jeho Marvel/DC věcí, takže jsem byl zvědavý na něco originálního. Musím říct, že teď už chápu ty dva tábory názorů, protože sám si nejsem jistý, jestli se mi to líbilo, nebo ne. Čemu nemůžu nic vytknout, to je kresba, ta ke výborná. Co se příběhu týče, má skvělý nápad, ale provedení až tak ne, hlavně konec mi přijde divný a uspěchaný. Moc tomu nepřidají ani postavy. Když je vám nejsympatičtější šikanátor, něco není úplně dobře. 60 %
  • perak
    perak25.5.2018 17:21Plutona
    Tak mne se tento komiks hodně líbil. Zajímavě vystavěný dětský svět s prvky, které bych u dospělých nebral, ale k dětským hrdinům tak nějak patří. Krutá upřímnost, jednání, které se dospělým může zdát nelogické, kdo je kamarád dnes, nemusí být zítra, ... Sice se zde obejvují superhrdinové, ale o ně vlastně v příběhu nejde. Nejde ani o žádnou velkou akci. Pro mne to bylo o obyčejných každodenních vztazích, o atmosféře dospívání, ztátě iluzí, osamělosti v kolektivu, o tom, že pro žádného z hrdinů na konci knihy už nic nebude jako dřív. vše podtrženo hezkou kresbou.
  • mcleek
    mcleek25.4.2018 19:29Plutona
    Nechápu příliš tady ty rozhořčené reakce - příběh mi přišel supr. Jen opravdu nevím, jestli ta moucha na konci měla nějaký větší význam... Trochu problém jsem měl s kresbou - postavy jsou tak trochu loutky a tak trochu pod vlivem mangy. Ale celkově minimálně 85%.
  • Norri
    Norri mecenáš21.4.2018 22:13Plutona
    Stejně úžasné a děsivé, jako když jsem to před časem četl poprvé v originále. Bál jsem se, že bez momentu překvapení to už nebude ono, ale znalost konce tomu moc neuškodila. Když si člověk domyslí všechno to, co nutně přijde po konci tohoto vyprávění, jaké dopady to bude mít na psychiku všech zúčastněných... Prostě paráda. Zvolené tempo a styl vyprávění mě prostě baví a kresba tomu celému dodává tu správnou atmosféru.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš16.4.2018 22:13Plutona
    Napoprvé nemá absolutně čím zaujmout. Promo v podstatě žádné a nebýt mého kamaráda z Krakatitu (ty víš, kdo jsi ;-) ), tak ani nevím, že Plutona existuje. Nicméně, při bližším pozorování mi utkvělo v hlavě jedno jméno - Jeff Lemire. Toho asi znám. No jasně!!!! Old Man Logan a Černá palice. To je on....??? No jasně, že jo, a jsem opravdu moc a moc rád, že jsem se do komiksu podíval, posléze koupil a ve finále i přečetl. Co přečetl, zhltnul!! Nemám k tomu co dál dodat. Je to velmi zajímavý příběh s velmi zajímavým světem. Snad jedinou nevýhodou, vlastně dvěma nevýhodami, jsou jistá povrchnost při prozkoumávání světa (jak na poli psychologickém, tak i na sociologickém a povrchnost chápejte ve stylu povrchového prozkoumávání, zkrátka nejde se moc do hloubky), a dále kresba dětí. Ty nohy jsou fakt jak kopýtka a zahnuté do špičky fakt ne-e. Přesto tento nedostatek budiž kreslířce odpuštěn a její kresba potom i nadále působila vkusně, neokázale a vlastně i popisně. Naprosto jsem se orientoval v postavách a prostředí. Profily a emoce dětí byly dobře zachycené a každá změna nálady byla jasně rozpoznatelná. Zrada a podraz byly asi nejlépe ztvárněné. Vážně jsem si tento komiks užil a snad jediné, co bych vytknul, je závěr. Že je neukončený mi ani nevadí, aspoň to dodává na autentičnosti, ale mám na mysli závěr kolem superhrdinky Plutony (nechci spoilerovat - takže si to přečtěte). Jo a kontrast mezi matkou samoživitelkou a "v noci" superhrdinkou je fakt zábavný, i když v podstatě víc než reálný. Spousta matek žije kolikrát dvojí život, i když ten druhý život není být superhrdinkou - I KDYŽ... věřím, že naše mámy jsou v podstatě takové naše superhrdinky. Pro mě aspoň ano. Děkuji Plutoně, že mi připomněla, kdo je má máma a dále si pak připomenout, jaké to bylo být dítětem v kritickém období.
  • Walome
    Walome21.3.2018 20:04Plutona
    Tak tohle je komiks úplně o ničem. Jeho klady jsou dva - dává to smysl a většina komiksu má hezkou kresbu. Jinak je to na pět sešitů rozáhlá nuda, možná pocitovka, která staví jakože na charakterech čtyřech postav, které jsou úvodním katalyzátorem donuceni vyjít ze své skořápky. Nic, co bychom už milionkrát neviděli jinde, jen tady zaobeleno do vzletného pojmu "dekonstrukce superhrdinského žánru". A jaký dítě dneska hraje na gameboyi?
  • Fry
    Fry admin21.3.2018 13:50Plutona
    Plutona - Zajímavý svižný příběh s nádhernou kresbou ... Jakožto zástupce té mladší generace tady na databázi a vlastně komiksové komunity celkově, Plutonu řadím mezi ty komiksy, jenž by zrovna tahle generace mohla ocenit a celkově by ke komiksu mohla přivést mnoho nových lidí. Tento příběh totiž spojuje vše, co mám na komiksu rád. Jsou tady superhrdinové, nevšední zápletka, každá postava má vlastní motivace, nechybí překvapivé zvraty, přehledná lehce cartoonová kresba a hlavně mrazivý závěr po kterém už nikdy nebude nic jako dřív ... Za mě 5*!
  • rooty
    rooty20.3.2018 22:15Plutona
    Prijemna vec, ve ktere mi jen chybelo trochu vice ze zivota Plutony, protoze ty jeji casti me bavili, jen toho bylo poskrovnu a ja bych chtel o ni vedet jeste vice. Nicmene jako celek me to zaujalo.
  • Skot
    Skot mecenáš11.3.2018 18:34Plutona
    Velké očekávaní, velká reklama . Bohužel pomalu plynoucí příběh , scénář jen průměrný s velmi volným tempem vyprávění, vybraní outsideři jako vždy , už chybí jen Afroameričan . O Plutoně a jejích motivacích se rovněž mnoho nedozvíme, odkazy na SMS mezi hrdiny dosti nepřehledné. Jediné plus je závěrečná pointa, ale ta vyjde jen při prvním čtení. Jestliže scénář je průměrný tak kresba je těsně pod hranicí průměru ostré barvy, trochu infantilní statická kresba má zřejmě odpovídat věku a charakteru hrdinů. Trochu prvoplánové. Srovnání s Kingem rozhodně kulhá po všech stránkách . Velké očekávání, jen slabý průměr.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.3.2018 11:04Plutona
    Ódy na tento komiks také příliš nechápu, stejně jako motivace některých postav. Nicméně komorní zápletka se mi líbí, v podstatě velmi milá jednohubka.

    Celkový dojem: 60%
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin3.3.2018 14:06Plutona
    Tak znovu a bez spoilerů. Ploché postavy s mizernými motivacemi se potácejí dospíváním a u toho sami sobě ani kámošům moc nerozumí. Něco divnýho se u nich v Zapadákově stane a sranda je, že je to ani nezmění. Očekávání, která mohla startovat fantazii a fungovat při čekání na jednotlivé sešity, nefungují v booku. Je to fajn nakreslená ucouraná mizérie party správně pubertálně ukňouranejch děcek (jako puboši to sou úžasný, všechna čest!). Přehnaný hype.
  • Doncek4321
    Doncek43213.3.2018 14:00Plutona
    Práce s panely super. Ale víceméně mi přišlo, že se vlastně nic moc neděje. Na úvod to beru. Já první myslel, že to bude hodně podobné Stranger Things. Bohužel ne. Tak uvidíme co bude dál.
  • Gregory47
    Gregory472.3.2018 21:51Plutona
    Vizuálně je to nádhera a příběhově taky (když nepočítám konec) ale přijde mi že čím víc nad tím přemýšlím tím menší smysl mi to dává ale kvůli Lemirovi sem hodím čtyři hvězdy... ale musím rychle než si to rozmyslím :D.
  • Lenny
    Lenny mecenáš28.2.2018 09:48Plutona
    Lemire dramata umí... a je jedno, jestli píše o bývalých hokejistech, suprácích na farmě nebo dospívajících dětech.
    Více na: http://www.youtube.com/watch?v=g5nUeNLRuh4

  • louza
    louza27.2.2018 20:11Plutona
    Jeff Lemire je autor, který mě naučil zase mít rád superhrdiny. Plutona nejspíš není nejvýraznějším Lemirovým dílem, ale i zde lze vypozorovat jeho hlavní devizy. Že umí psát o všedních věcech nevšedním způsobem, že dokáže podchytit superhrdiny naprosto nesuperhrdisnkým stylem se zachováním lásky k žánru. Že je to citlivý autor, který dokáže vdechnout svým postavám duši. Plutona se z jeho tvroby poněkud vymyká díky grafickému zpracování posouvající ji vizuálně spíš do mainstreamu a to ještě s mírně mangoidním nádechem. Ale i fanoušci autorské kresby si přijdou na své v několika flashacích. Lemire je autor jehož žánrový cit klišé přenáší. Příběh o partě dětí naleznuvších mrtvou superhrdinku možná přečtete za pár desítek minut, ale zůstane ve vás zaseknutý dlouhé roky.
  • Schramm
    Schramm23.2.2018 12:37Plutona
    Já to tady potočím, mne teda Plutona zaujala ještě víc než Černá palice. Další Lemire bude kdy?? :)
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš23.2.2018 01:07Plutona
    Líbí se mi hlavně vizuál. Kdyby mě nezaujal, asi bych do toho nešel. Příběh je budován pomalinku a opatrně, ovšem ne nezajímavě. Jen mě zmátl konec, po kterém jsem zavřel knihu a řekl si: "aha, to jsem zvědavý, jak to bude pokračovat v příštím díle." Potom teprve přišlo zjištění, že se jedná o ukončený příběh, což je škoda, protože to zrovna začalo vypadat na nějaký dějový rozjezd. Není to žádná velká pecka, ale rozhodně mě to bavilo.
  • choze
    choze22.2.2018 21:52Plutona
    Stejně jako Lemireova Černá palice pomalu vyprávěná, nestandartní superhrdinská storka zaměřená na (dětské) postavy a vztahy. A fajn, jen skončí sotva pořádně začne, což jsem znepokojeně zavětřil někdy v půlce. Je to škoda, protože potenciál na něco většího tu podle mě byl, jen víc propracovat ten svět, rozepsat hlavní i vedlejší postavy a zamotat příběh... Kresebně líbilo, hlavně ty potměšile se šklebící postavy.
  • cyboy
    cyboy mecenáš22.2.2018 19:26Plutona
    Ja bych to nadseni take mirnil. Pribeh, ktery ma v anotaci hlasky o dospivani a pratelstvi, je spis o atomizovanych vztazich a posedlosti. Jako jednohubka to ujde, ale nesmi se nad tim moc premyslet. Budu si to muset precist jeste jednou, protoze ta moucha na konci me vyslovene neuspokojila.
    Kazdopadne o knihu roku a neco "zasadniho" opravdu nejde.
    65%
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš22.2.2018 15:16Plutona
    Nie je to zlé, ale slová chvály o jednej z najlepších komiksových kníh roku 2016 sú teda dosť prehnané. Príbeh je zo začiatku rozhodne zaujímavý, ale to tempo má až príliš pomalé a vlastne sa celú knihu nič extra nedeje. Je síce pekné, že je tu viacero ľudských charakterov a s tým súvisiace rôzne správanie k vyhrotenej udalosti, no kniha je príliš krátka na to, aby si čitateľ tie postavy obľúbil alebo aby ho vôbec zaujímali ich osudy.

    Keď si to tak zhrniem tak mi to vychádza takto - Nápad dobrý, kresba priemerná a nie veľmi zaujímavá. Dej je pútavý, ale veľmi pomalý a zameriava sa len na charaktery postáv. Ku koncu sa konečne začne niečo diať a je len škoda, že to podobné nebolo po celú dobu. Priemerný komiks, ktorý si ocenenia o komikse roku určite nezaslúži.
  • marek zigmund stanko
    marek zigmund stanko22.2.2018 12:50Plutona
    nijak originální, přesto chytlavá coming of age story
20432142
  • louza
    louza25.5.2018 17:52Plutona
    cyboy, Darth : naprosto vážně. Nejde o samotný spoiler nad kterým bych normálně mávnul rukou, ale o kontext uživatele. Zmíněné dámě toho ujíždí totiž poněkud více a pokud se to děje v diskusích, je to naprosto v pohodě, pokud to tam někoho zajímá. Spoiler v komentářích jen kvůli pisatelově exhibici je úplně něco jiného. Ke cti Draco budiž, že svůj koment později opravila. Já tu možnost nemám, ale rozumný člověk pochopí, že to i můj příspěvek dělá bezpředmětný.
  • cyboy
    cyboy mecenáš10.5.2018 11:06Plutona
    Louza: "Draco debilis"? To jako vazne? Nepremyslel jsi o zmene nicku na "Luza"? Mohl by ses pak prohlasit za mluvciho.
    Spoilerovat se samozrejme nema, ale Draco to taky bezne nedela. Tak ji to holt v tom "nadseni" z komiksu uletelo. Stane se.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš5.5.2018 07:53Plutona
    To teda čumím, jak Plutona rozvířila stojaté vody. Na to, že podle komentářů to má rozporuplné hodnocení, to tady kypí životem. To mě utvrzuje, že tento komiks se fakt povedl a podobnou diskusi, resp. podobného tempa očekávám v práci u svých žáků, kteří to dostali za úkol. Jsem fanoušek Lemira a pokud se mi do rukou nedostane vysloveně "shit", tak jej číst budu. I když budou postavičky vypadat tak či onak. Je to opravdu zajímavé a rád s vámi sdílím myšlenku, že patřím ke čtenářům komiksů, konkrétně Plutony.
    PS: Spoiler je fakt prasárna. Nechápu logiku někomu něco říkat dopředu. Umím se nad to povznést, když už takového člověka před sebou mám, ale opravdu nechápu tu potřebu k někomu jít a prostě z ničeho nic spustit. Z psychologického hlediska by mě zajímalo, co se tomu člověku honí hlavou a co tím hlavně dokáže...
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš26.4.2018 16:57Plutona
    to massilia: Tlesk-tlesk-tlesk. A samosebou základem kvalitního a zdravého života je dát si každé ráno víčko sava, alobal na palici a hlavně se nenechat očkovat:).
    to George Walker Bush: Skoro jsi to u mne ustál se ctí. Argumentuješ dobře, ale na hluchá vrata.
  • Kapis
    Kapis mecenáš26.4.2018 15:27Plutona
    Ale no tak kluci, aspon ta trocha kockovani tady ozivi ty nezajimave tapety vsech tech Kakacek a nhmacek;) srovnavani s novinkama taky kulha, tak kliiid, jo a tu biografii s Putinem hned kupuju;)

    Budme radi za Plutonu, ktera trochu rozbourila stojate vody
  • massilia
    massilia26.4.2018 14:27Plutona
    Ještě chybí diskuse, jestli opravdu ocet pomáhá proti následkům chemtrails. Jinak Jeff Lemire je velmi talentovaný autor. Jeho Plutona nejenže zajímavým způsobem načrtává vztahové a psychologické problémy dospívajících, ale v další rovině rozkrývá stav politické debaty mezi uživateli sociálních sítí v Česku. Na vyšší stupeň se dostaneme teprve po českém vydání dvou význačných komiksových biografií - Trump: Když jsem měl vždy pravdu a Putin: Spasitel světového míru.
  • Doppelganger
    Doppelganger26.4.2018 13:36Plutona
    Zacku, hlásím chybu, klikl jsem na záložku comicsdb.cz, ale přesměrovalo mě to na diskuzi na novinky.cz
  • Norri
    Norri mecenáš26.4.2018 11:27Plutona
    Prosím někoho dospělého, ať to tu pročistí a děcka ať si jdou roztrhat občanky před kino. Díky.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin26.4.2018 10:28Plutona
    Proč bych měl nadávat? A proč bych měl nadávat Kapisovi? Nechápu.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin26.4.2018 10:27Plutona
    Milý Killingjoke, přestaň překrucovat nebo se prosím, nauč číst. Já se žádným svým "A" nechlubím, ani ho nezdůrazňuji. Zmínil jsem ho proto, že mi z toho plyne kromě práce přidávat nové komiksy i jakási zodpovědnost. Věř, že mě to staví do nezáviděníhodné situace, kdy ty si můžeš říkat, co chceš, ale já se musím pochopitelně krotit. Není mi to příjemné a nemám zájem tu přes určité a časté popichování spouštět nějaký flamewar. Po pár měsících ses dočkal reakce? Kapis to sem nahodil před třemi dny. Vyhledávám tvé reakce z pravěku? Tu humornou reakci jsi napsal v lednu tohoto roku. Přijde mi úsměvné, že člověk, který hází do komentů slova jako "sračky" nebo "imbecilové", se urazí nad docela normálním "prostý duchem", ba dokonce to považuje za "výlevy" a žádá si nápravu. Pokrytectví.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin26.4.2018 09:52Plutona
    Já moc nechápu, proč bych měl diskutovat o Sýrii v diskusi pod Plutonou:-) Za linky samozřejmě a bez ironie děkuju, ale Kapisovi odpovím jinde, nejlépe až bude soukromá pošta, případně na mail, či na fóru. Ostatně, nebyl to ten stejný a poněkud duchem prostý Killingjoke, co dostal osypky, když se politika řešila na fóru (kde mi to naopak přijde naprosto ok)? A vůbec, mám u nicku "A", takže se musím jaxi chovat, jinak mě Zack požene svinským krokem, pochop, Kapisi:-)

    P.S. Založil bych klidně jakožto admin fórum s názvem "Politika v komiksu i mimo něj", kde by se mohlo diskutovat do aleluja, ale obávám se, že Zack i řada zdejších uživatelů by to možná nepřijala s nadšením. Mně by přitom nevadilo, aby se na zdejší databázi mluvilo o všem možném a comicsdb by pulsovala životem sociální sítě pro komiksáky! Ale cituji svého zmiňovaného oblíbence Killingjoka: "Co to má jako být? Dáváš tady sračky, které s komiksem vůbec nesouvisí! Tvá politická orientace, či co, mě vůbec nezajímá! Já mám taky svůj názor, věz že je diametrálně vzdálený tvému!" Vždycky se tomu rád zasměju.
  • Kapis
    Kapis mecenáš25.4.2018 20:21Plutona
    Ale prosím tě, láska... no a Lemire je raketa, hoří hodně a rychle, ať zas nevyhoří i stejně rychle. Černá palice se mi líbila moc, ale jak já vidím ty psychotické výrazy těch děcek na obálce, tak jako jo, přečtu si to, ale asi zapůjčené. Dávno jsou doby, kdy jsem kupoval všechno, bo sběratel. Tak mě třeba při návštěvě nejlepšího antiqariátu na světě dneska s malou nechali chladnými Cour a Courek v pevné vazbě (ale to už vlastně mám), stejně jak Vavřincova olympiáda:)
  • Kapis
    Kapis mecenáš25.4.2018 17:21Plutona
    Se s tím smiř. A přidávat bys měl ty, máš tu šest příspěvků a z toho jsou ke komiksům jen dva. Takže 66% šlo na pusté tlachání.
  • Kapis
    Kapis mecenáš23.4.2018 18:44Plutona
    Předesílám pokorně, že tento post nemá nic společného s Lemierem a ostatně s komiksem vůbec. Není určen pro abstinující filozofy a podobnou pakáž, ale cíleně pro drahého přítele s nickem válečného zločince:-) Terezka je právě opět v Damašku, není od věci si přečíst reportáž přímo z místa.

    http://literarky.cz/politika/rozhovory/26131-tereza-spencerova-pro-ty-mluvici-hlavy-u-nas-by-navtva-v-syrii-mohla-byt-na-infarkt
    http://literarky.cz/politika/svet/26137-fotoreporta-damaek-odpoiva-welcome-to-syria-which-country-are-you-from

    Jo a ta Plutona je fakt kunda jak cyp!!!
  • Zack
    Zack admin13.4.2018 02:02Plutona
    Ne a doufám, že to nebudu muset zavádět.
  • Koci
    Koci29.3.2018 16:54Plutona
    Nemá někdo screen jak ten web na začátku vypadal? :D
  • Kapis
    Kapis mecenáš29.3.2018 12:04Plutona
    Ale no tak, zas tak často to tu nezasíráme, přes ty tapety UKK-ček si toho ani nevšimneš;) a když se trochu vymknem, tak nás Zack zarazí. A nevím co je " donedávna" protože takové diskuze se tu strhávají odjakživa tj. 14 let.
  • massilia
    massilia28.3.2018 11:04Plutona
    Hele Kapis a spol, nechcete si strčit ty "vaše pravdy" za klobouk. Ještě donedávna to bylo normální komiksové fórum, ale za chvíli to tady s těmi vašimi hádkami bude vypadat v diskusích na Novinkách.
  • Kapis
    Kapis mecenáš28.3.2018 08:34Plutona
    Možná se budeš divit, ale vím. Akorát si bohužel nepochopil ten sarkasmus:) Intelektuální nadřazenost a skvělý rozhled nepotřebuju dokazovat. Na to máme momentálně celou hordu nezávislé a objektivní politické, žurnalistické a umělecké "elity," která s hubou přetékající demokracií a svobodou, káže tomu hloupému lidu, že jen jejich názor je ten jediný demokraticky správný a kdo si dovolí mít názor jiný a třeba vznést i oprávněnou kritiku, tak útočí na svobodu slova a možná na samotné základy demokracie. Snad jsem tě neufilozofoval:)
  • filozof
    filozof27.3.2018 23:29Plutona
    On myslel rusko víš. Ale to je v podstatě jedno, oba dva se snažíte dokázat svůj skvělý rozhled a intelektuální nadřazenost nad nechápajícím lidem. Docela se k sobě hodíte.
  • Kapis
    Kapis mecenáš27.3.2018 09:09Plutona
    louza: no vyborne konecne taky nestadni nazor, opravdu by USA jejich spojenci meli otevrene priznat kde vsude valci vsem na ocich a tvrdi, ze nevalci - a kolik milionu mrtvych maji na svedomi treba za poslednich 20 let. Jsem rad ze i tu se najdou lidi s nevymytym mozkem :)
  • Scarface
    Scarface26.3.2018 19:30Plutona
    Tormentr: Vždycky se všecko nějak provalí. A je fakt, že bych asi nezvládl být úplně objektivní. Tak zůstanu u knížek, her a filmů.
  • Scaleo1
    Scaleo126.3.2018 19:30Plutona
    stejně si myslím, že všechna ta negativní hodnocení jsou jen kvůli tomu, že ty pubertální charaktery hlavních hrdinů byly otřesné. smutné je, že to je poměrně realistické zobrazení puberťáků. tenhle komiks mi připomněl, jak je skvělé být dospělým, když už nic jiného.
  • Darker
    Darker mecenáš26.3.2018 18:46Plutona
    Koci: Taky jsem si to nakonec objednal, i když z druhé ruky, abych věděl, proč je kvůli tomu tolik křiku :)

    louza: Dobře si to vystihl :D

    Scareface: Když budeš potajmu dávat jen hvězdičky, tak to si nikdo nevšimne :D Šak proč nehodnitit komiks, který si nenapsal, že si tam uvedený jako redaktor nebo vydavatel, no a co? :D
  • Walome
    Walome26.3.2018 16:59Plutona
    Koci: a o tom to je :)
  • louza
    louza26.3.2018 16:21Plutona
    Scarface : já bych se tím nehodnocením tady netýral. Žijeme v době, kdy prezident světové velmoci vede války všem na očích a tvrdí že je nevede, premiér který je evidentně ve střetu zájmů tvrdí, že není. A recenzent, který recenzuje komiksy tvrdí, že je vlastně nerecenzuje, že si o nich jen tak povídá a že jim vlastně vůbec nerozumí.

    Asi je čas vyhlásit : "já nejsem vydavatel, já si tady občas jen tak pro sebe něco natisknu a o tom, že si to kupujete vlastně vůbec nic nevím, já sem vlastně knihkupec, ale na to mám stejně lidi, takže ani to nejsem, takže sory jako ale asi to ví všechno Litoš, jenže to je vlastně ajťák, takže ten o tom taky nic neví, takže my vůbec nevíme co po nás chcete a žádný hnízdo nemáme..." a pustit se do hodnocení.
  • Koci
    Koci26.3.2018 15:24Plutona
    Kvůli té jedné hvězdě to objednávám :D
  • Tony TwoDee
    Tony TwoDee26.3.2018 14:12Plutona
    za mě příjemný čtení...jedna hvězda je dost zavádějící, ale budiž, mě to stejně neovlivnilo, tak nějak jsem čekal, že se mi to bude líbit :) s dekonstrukcí superhrdinského žánru jsem ani nepočítal :) čekal jsem komorní příběh, dostal jsem komorní příběh...a Liga Spravedlnosti je zbytečnej film :D
  • Norri
    Norri mecenáš24.3.2018 13:02Plutona
    Jedno se Plutoně upřít nedá - daří se ji vířit emoce :-)
  • Walome
    Walome23.3.2018 20:15Plutona
    T: kdo by se chtel hadat o vikendu :)
  • Darker
    Darker mecenáš23.3.2018 19:17Plutona
    Škoda, já čekal, že to bude delší, aspoň jak Kačeří války, že bude video a tak. Vždyť Walome si už i na svém facebooku založil vlákno, že mu jeho názor na Ligu Spravedlnosti někdo pohaněl. A co s tím popcornem, teď jsem si ho zrovna načal? :( :D
  • Scarface
    Scarface23.3.2018 18:49Plutona
    Prosím tě, že nepatříš mezi ty lidi, co všechny kolem sebe uráží, obviňují a napadají... a když někdo namítne něco proti nim, hned volají ligu pro ochranu lidských práv, že ne?
    A nepřišlo mi, že bych ti vnucoval, že by se ti mělo Plutona líbit. To je pitomost, to by se mi ani nemohlo povést. Jen jsem polemizoval s tvými argumenty. Pochybuju, že kdybys akceptoval, že to není dekonstrukce superhrdinského žánru, že se chytíš za hlavu a prohlásíš to za geniální komiks. Jen jsem chtěl uvést na pravou míru matoucí tvrzení. Kdybych chtěl opravdu změnit tvůj pohled na věc, tak tě pozvu do redakce, budu ti podkuřovat, jak jsi geniální a vysvětlovat, jak úžasný komiks to je.
    Ale abych nevířil konflikt, shrnu to podstatné: Plutona není míněná jako dekonstrukce superhrdinského žánru. (A Captain America: Občanská válka je lepší než Liga spravedlnosti a Superman vs Batman.:-))
  • Walome
    Walome23.3.2018 18:26Plutona
    Ty zkus akceptovat, že podle mě to pravda je. Můžeme tu slovíčkařit kdo co myslel vážně (Ty si myslíš, že já bral jako zásadní problém gameboye), ale věc se má tak, že Ty, jakožto nakladatel, se vrháš (myšleno spíš obrazně, nikoli útočně) na obyčejného čtenáře (já) a snažíš se mu z pozice nakladatele vnutit svůj pohled na věc. Samozřejmě, že se Ti Plutona líbí, jinak bys ji nevydal.

    Nevím, proč bych se měl v komiksech vyznat a i kdyby, neznamená to, že se mi musí líbit Plutona. Jsem jen čtenář, nejsem žádný recenzent, novinář, nakldatel apod., pouze konzument, který o komiksech rád mluví a točí videa.
  • Scarface
    Scarface23.3.2018 18:19Plutona
    Tak ten filmový názor byl myšlený jako vtip. Měl jsem udělat smajlíka. A ne, nevrhám se na každého (což je snadné si ověřit), je tady mě zaskočily podivné argumenty. Kdybys napsal, že je to sračka, tak pokrčím rameny, něco si pomyslím a jdu dál - mě tam zaujalo to, že tomu vyčítáš věci, které nejsou pravdivé. Opět, kdyby to psal desetiletý komiksový fanda, tak do toho taky nebudu šťouchat, ale když to píše člověk, který by se měl v komiksech přece jen trochu vyznat...? A rozhodně tohle fakt není vrhání. Neurážím, nepíšu sprostě, nevyhrožuju. Jasně, překvapilo mě, že se ti to až tak moc nelíbilo, ale měl jsem problém s konkrétními argumenty, nikoliv s tvým názorem. (Dobře, trochu jo, ale snažím se to ovládat.) Zkus to akceptovat.
  • Walome
    Walome23.3.2018 17:57Plutona
    Tak to mi ted ta argumentace “libi se Ti vic JL takze tvuj nazor nema smysl” prijde jeste usmevnejsi ackoli nikoli prekvapiva :)

    Btw netvrdil jsem nic v tom smyslu ze se to o te dekonstrukci zanru zminovalo v nejaky ofiko textech, reagoval jsem na reakce lidi. Nejak nechapu na co me tu chces utajat - nelibil se mi komiks, ktery jste vydali, prijmi to jako dospely profesional.
  • Walome
    Walome23.3.2018 17:48Plutona
    Wut, Ty ses Jirka P.? To se jako z titulu nakladatele tady urazis kvuli memu nazoru na komiks? :D Tak to je masakr. To se takhle vrhas na kazdyho, kdo tu negativne ohodnoti crewni komiks? Wow.
  • Scarface
    Scarface23.3.2018 16:31Plutona
    No, Smash produkujeme, ale je to asi stejný, jako bys tvrdil, že Plutona je sračka, protože to tvrdil Walome, který přece přispívá do Komiksáře, takže to musí být oficiální názor redakce. Jasně, je to trochu demagogie a je fakt, že to může člověk přehlédnout (zvlášť člověk, který tvrdí, že bych měl přestat psát recenze na komiksy, i když žádné recenze na komiksy nepíšu... a dokonce nehodnotím komiksy ani tady, což mě docela mrzí) - buď to tedy budeme víc kontrolovat, nebo tam hodíme, že názory v pořadech nemusí být nutně názory redakce. Což bude asi jednodušší.
  • Fimi
    Fimi mecenáš23.3.2018 11:01Plutona
    Walome: jediné, co mi Plutona nabourala, byl denní režim, protože mi vzala hodinu života.... a to Lemira mám fakt rád, ale tohle bylo asi to nejslabší, co jsem od něj četl...a to jsem myslel, že nic horšího než Teen Titans Earth one nenapsal
  • Walome
    Walome23.3.2018 08:16Plutona
    Btw ve smashi na kanále CREW se mluví o tom, že Plutona nabourává superhrdinský mýtus...
  • Walome
    Walome23.3.2018 08:06Plutona
    Scarface: no tak vidíš :)
  • Scarface
    Scarface23.3.2018 08:03Plutona
    Walome: To je pravda, to fakt asi nemá cenu. Asi ani nemá cenu psát, že twitter je už fakt docela stará záležitost... a že asi není moc souvislost mezi gameboyem a hipsterem.
  • Walome
    Walome23.3.2018 07:03Plutona
    Scarface: tak je tam twitter, s gameboyem mi to prijde divna kombinace. No vidis, mam radsi JL nez Cpt Am., muj nazor na cokoli nema smysl, tak proc se mnou ztracet cas :)

    Btw ten gameboy je samozrejme prkotina, jen me zaujala snaha byt hipster.
  • Scarface
    Scarface21.3.2018 20:50Plutona
    Walome: Já tedy vím, že moc na realitu nedáš... ale kde se mluví o "dekonstrukci superhrdinského žánru"? Nic takového to být nemá a nic takového jsem v souvislosti s komiksem ani neslyšel. Superhrdinka tam hraje čistě roli katalyzátoru, jinak je to vyloženě komorní drama. A mám pocit, že nikde není řečeno, kdy se příběh odehrává, tak proč vadí, že tam hraje na gameboyi? Hele já vím, že od člověka, který nadřazuje Ligu spravedlnosti nad třetím Captainem Americou nemůžu čekat nějaké velké zázraky, ale co je moc, to je moc.
  • Walome
    Walome21.3.2018 20:05Plutona
    Draco má pravdu, komiks o hovně.
  • Darker
    Darker mecenáš3.3.2018 18:45Plutona
    Doncek4321: Dál už nic není, je to jeden ucelený příběh, pokračování to nemá :)
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin3.3.2018 14:10Plutona
    Pánové, spoilery se přeceňují. Úplně vidím, jak si 20th Century Fox stěžujete na to, že v traileru vyzradil celou zápletku filmu na který jste se táááák moc těšili a teď na něj určitě nepůjdete. Naučte se vnímat díla kvůli jejich zpracování místo honby za překvapením - stejně obvykle žádné není, jenom hromádka klišé, zpracovaná lépe či hůře. V Plutoně žádné úžasné překvapení není, taková zápletka mohla být překvapením někdy v době vydání Kravenova posledního lovu.
  • rajot
    rajot1.3.2018 09:43Plutona
    Jo, než jsem si to tady přečet, tak jsem se na to celkem těšil. No eště to nechám pár dní viset na Zásilkovně, třeba mezitím utrpím výpadkem paměti.
  • Norri
    Norri mecenáš1.3.2018 09:07Plutona
    Jinak to vyzrazení děje od Draco je opravdu prasárna, protože na tom, že čtenář "neví", to celé stojí.
  • Norri
    Norri mecenáš1.3.2018 09:04Plutona
    flipflop - Děláš chybu
  • flipflop
    flipflop28.2.2018 23:13Plutona
    Draco - díky za ušetřené penízky :-)
  • louza
    louza27.2.2018 20:15Plutona
    Draco debilis : opravdu upřímně tě začínám nemít moc rád.
  • rajot
    rajot27.2.2018 08:20Plutona
    Draco nobilis: díky za spoiler, nebo spíš prozrazení celýho děje :D
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin26.2.2018 21:40Plutona
    SPOILER!
    Nemají se moc rádi. Najdou mrtvolu. Dál se moc nemusej, ale hledaj k sobě cestu. Mrtvola se ztratí. Mrtvola se najde. Ještě víc se nemaj rádi, až se zabíjej. Mrtvola není mrtvola. Hurá! A tohle má být nějaký zázrak?! Jediný co je na tom dobrý je kresba a jak jsou všichni realisticky pubertálně nesnesitelný. Už se těším až si je policajti podají při výslechu.
Četl/a (109)
2scha, adevr, anka, Baffman55, Balů103, besikv, blackJag, Blockholm, Bronn, calvin10, Covenant, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darth Raelchi, Davidos402, Deniskka15, Destiny666, Doncek4321, Doppelganger, Draco nobilis, erik, Faix, farnhajt, Faxim, Fox01, Fry, Garp, Golem, Gregory47, Hønzza, Hawwwran, hellblazer, Himlik, house192, Hulik, Infarkt, Jak, james dixon, jankie, japes, Jasper, Jay-jay, jh666, jindroush, jiskra, Kaaos, kadas97, kallenved, Kaluž, kapicka, karl173, kaylin, KdG, Keno, Kerbellos, Lachvos, lacoste, lantan1, Librarian, Light, LookAss, Lord Baltimore, maco, marek zigmund stanko, Mariohurbanek, massilia, MEGA, merhyx, mindstormjak, mineralk, motycond, Mr.Bolt, mstefl, namdnas, Norri, Olesh, paulmuaddib, pearlxjam, pechna, PeNNy, perak, petad, Poseidon1978, punisher, RadimNemec, rajot, RaptoR, Rinter, rooty, Scaleo1, Schimi85cz, Schramm, sedw, Skot, start05, the.kasztan, Tiba, Tomate, Tomket.Tom, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Ukko, vita, vranakx, Walome, Zbysek2410, zgrywus
(147)
2scha, adevr, Alfi, anka, Azbest, Baffman55, Balů103, bboorreekk, BeeSee, besikv, blackJag, Bob, burzum, calvin10, choze, CSE_AC/DC, cyboy, Darth Raelchi, Davidos402, Deckard, Destiny666, Devilek, Dinik, Doncek4321, Doppelganger, Draco nobilis, dvoracekpetr1, erik, farnhajt, fel68, filemon, flynander, Fox01, Fry, Garp, Golem, Gregory47, Hawwwran, hellblazer, herrman, HevyEli, house192, Hulik, hyba1991, Iceman080, Infarkt, invape, Jak, james dixon, jankie, Jasper, Jay-jay, jh666, jindroush, jiskra, kadas97, kallenved, kapicka, Karel Sec, karl173, Karolín78, kaylin, Kazumaki, KdG, Keno, Kocour, lacoste, lantan1, Librarian, Light, listr, LookAss, maara, maco, Malachias, Mariohurbanek, markic, mart.in, Marvin, mcleek, mindstormjak, mineralk, Mitthrawnuruodo, monty.cl, Mr.Bolt, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, Nightmare, Norri, o2t2, Olesh, Paldini, paulmuaddib, pearlxjam, pechna, PeNNy, petad, Poseidon1978, punisher, RadimNemec, Ragnarog, rajot, RaptoR, Rich, Rinter, rooty, Rumburaq, Ruw, Salien, Saran, Scaleo1, Schimi85cz, Schramm, sedw, Sidi Santini, Skot, Stara.kryta, start05, stavik, Stlucius, tacmud, the.kasztan, TheWrecker, Thurin, Tialster, Tiba, Tomate, Tomket.Tom, Tony TwoDee, Toren, Traum, trudoš, tukak, Ukko, vallyslayer, vita, Vojtěch 393, vranakx, Wakker, xai, xintax, yogi, yojimbo, Zbysek2410, zgrywus
Chce (12)
barthez, BreakingAway, deefha, filosh, James, Kitykatyn, Maty48, Neuro, Strokes, TenCoJeZbytečnej, Velkej šéf, z-e-d
Shání (1)
deefha
Nabízí (2)
Abstinent, tukak