• cybern
    Nádhera...příběhy o hrdinech v kostýmu nejsou zrovna můj šálek čaje, ale občas udělám výjimku. Daredevila jsem navíc vždy měl zařazeného jako druhořadou postavu, takže jsem si investici rozmýšlel, ale nakonec jí nelituji. Kniha je výborná, všechny tři příběhy mají sílu a kresba (až na poslední sešit, který se mi po výtvarné stránce celkem příčil) je též úžasná - David Mack vyžaduje sice 100% pozornost, ale odvděčí se mimořádným zážitkem, Maleev zase dokáže navodit takřka filmové tempo...A Bendisovu scénáři snad také není co vytknout, rozhodně se těším na pokračování, Daredevil si u mě rozhodně šplhnul ;)
  • cybern
    Dlouho jsem se na Arkwrighta těšil a zároveň se ho trochu bál, což se mi při čtení potvrdilo, protože kresba je občas lehce chaotická a scénář to čtenáři kvůli množství dimenzí, ve kterých se děj odehrává, taky neulehčuje. Ovšem příběh vás rychle pohltí a zmíněná nepřehlednost se naštěstí v polovině knihy ztratí. Úprava knihy je úžasná, kvůli její velikosti jsem si musel v knihovně navrtat díry, abych ji tam vůbec nacpal. Naštěstí se mi tak neplánovaně udělalo místo i na Lipse Tulliana, bude jim to spolu slušet :D
  • cybern
    Jak už uvedlo několik lidí přede mnou, druhý díl je srozumitelnější, děj drží více při sobě a čte se lépe. Proto jsem z něj měl větší zážitek a v konečném důsledku se mi líbil víc, i když mě donutil přečíst si kvůli souvislostem první díl znovu ;) Nemůžu se rozhodnou, jestli je lepší barva nebo čb, možná je díky ní občas dost šílený Talbotův styl přehlednější, ale v čb je to zase víc monumentální. Děj je strhující, knihu jsem přečetl jedním dechem. Každopádně doporučuju, je to nevšední zážitek. Knižní úprava je tajky fajn.
  • cybern
    cybern25.11.2010 11:25Smečka z Bagdádu (paperback)
    Do knihy se mi nejprve vůbec nechtělo, ale kritiky mě nalákaly a říkal jsem si, že na nich nejspíš něco bude. Opravdu bylo, kniha vám dá takovou studenou sprchu, jako málokterý jiný, vážně myšlený comics. A souhlasím s tím, co píše matrosh, zajímalo by mě, jak by se na Smečku z Bagdádu tvářili lidé, co vidí v comicsu jen infantilní obrázky s bublinama.
  • cybern
    Knihu jsem bral jako úvod do Talbota, než se pustím do Arkwrighta, ale nakonec jsem z ní byl nadšený víc, než jsem čekal. Popravdě mě řeči o jejím užívání v různých institucích spíše odrazovaly, protože jsem se bál, že to bude jak nějaký propagační comics, ale opak je pravdou. Rozhodně bych Talbotovi nevyčítal nějakou zištnost, prostě nejde o žádný hardcore, ale comics to je a jestli někomu pomáhá nebo ne, nic nemění na tom, že je citlivě napsaný a nakreslený. Zaujal mě jak příběh Heleny, tak hlavně v pozadí zmíněný osud Beatrix Potterové, na kterou se snad časem podívám trochu detailněji. Rozhodně kniha za přečtení stojí.
  • cybern
    cybern21.11.2010 14:10Šinkl a jeho velká síla
    Thorgal je moje srdcovka, takže na Šinkla jsem se velmi těšil, ale pořád se mi nějak vyhýbal. Až díky slevě jsem si ho pořídil a dnes zhltl jako jednohubku, ale jednohubku, jejíž chuť budu cítit ještě dlouho. Nečekal jsem, že bude příběh až tak silný. Nový zákon z knihy trčí dost výrazně, ale není to vůbec na škodu, naopak - osobně mě to novozákonní příběh osvěžilo a obohatilo jednou nečekanou interpretací ;) Buriana bych asi bez připomenutí nepoznal, ale v jedné části knihy je i variace na Leonardovu Poslední večeři, ta také potěšila. Zajímalo by mě, kolik dalších podobných vtipů autoři do příběhu nacpali. Už jen proto se k Šinkoli rád znovu vrátím. A taky kvůli G´wel, která je úžasná ;)
  • cybern
    cybern20.11.2010 20:46Kůstek #01: Útěk z Kůstkova
    Knihu jsem si nejdříve koupil hlavně kvůli citovanému hodnocení Gaimana a Groeninga, do čtení se mi moc nechtělo. Ale jakmile jsem se do toho pustil, okamžitě jsem pochopil, proč si zmiňovaní pánové Kůstka zamilovali. Dlouho jsem se nad comicsem tak nezasmál, jako u Kůstka. A nejen, že jsem se smál, občas jsem se i bál a hlavně jsem se celou dobu dobře bavil. Kresba je bez chyby, charaktery jsou vymyšlené parádně. Rozhodně se těším na další díly, ideální by bylo, kdyby se pokračovalo ve vydávání po dvou knihách naráz. Snad to koupí dost lidí ;)
  • cybern
    Jak už tu někdo psal, tento comics má blízko k Lynchovým filmům. A ty já můžu, takže jsem byl spokojen. A také mi bizarní atmosférou připomínal Černou díru od Burnse. Nevím, jestli jsem všemu na první přečtení porozuměl, určitě se ke knize brzo vrátím ;)
  • cybern
    cybern13.11.2009 09:36Thorgal #07: Dítě z hvězd
    Jeden z prvních komiksů, co se mi dostal do ruky, takže silná nostalgie. A když odhlédnu od ní, tak je to pořád dobrá zábava.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 92 (cca 49447 Kč)
Mám: 254 (cca 82095 Kč)
Chci: 94 (cca 38283 Kč)
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 2
Chci: neveřejné
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0