Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Tohle jsou nová pravidla Hell’s Kitchen.

V letech 1979 až 1983 předváděl Frank Miller na stránkách Daredevila hotová kouzla, zcela tohoto komiksového hrdinu předefinoval a zanechal po sobě odkaz, který neměl nikdo šanci překonat.

A potom přišel Brian Michael Bendis.

Bendis byl ve světě mainstreamového komiksu drzým nováčkem, který nadchl vybíravé fanoušky hity, jako byli Sam & Twitch a Torso & Powers. Vnesl do Daredevilových dobrodružství nádech pulp fiction a věnoval pozornost rovným dílem oběma osobnostem: Mattu Murdockovi i Daredevilovi. Zkrátka nepřišel ani onen jedinečný svět, který se Daredevilovi stal domovem: jeho čtvrť, ulice potřísněné jeho krví – Hell’s Kitchen.

Na stránkách Bendisova Daredevila se čtenáři seznamují s plejádou postav, které mohou existovat jen v tomto prostředí. Se Sammym Silkem, přivandrovalcem do Hell’s Kitchen, který čirou náhodou zakopne o klíče ke Kingpinovu království. S Haroldem Driverem, agentem FBI, jenž se s Daredevilovým tajemstvím v kapse ocitne v bezvýchodné situaci.

Bendis také opráší dlouholeté daredevilovské stálice: skálopevně věrného Foggyho Nelsona, přátele z ulice Luka Cage a Spidermana, ba dojde i na krátkou mezihru s Elektrou, už jenom kvůli ní se skalním fandům vyplatí koupit si tuto knihu. A co Wilson Fisk alias Kingpin? Bendis nám naservíruje strhující, výpravný příběh, který jednou pro vždy vyřeší vztah mezi Marvelovským Mužem beze strachu a mafiánským bossem, jenž vládne městu ocelovou pěstí – završený famózní scénou, která si po právu zaslouží vstoupit do komiksové síně slávy.

„Brian Michael Bendis je komiksový pokračovatel Sama Fullera, Martina Scorseseho a Quentina Tarantina… Své živé, noirové příběhy zasazuje do temných uliček a dokazuje, že zločin se vyplácí.“ - Entertainment Weekly

Brian Michael Bendis vytvořil komiksovou sérii, která při vyprávění Daredevilových dobrodružství ve stylu pulp-fiction využívá bohatou paletu postav a psychodrama Muže beze strachu a předkládá je čtenáři v neuvěřitelně pestrém a moderním podání. Bendis a kreslíř Alex Maleev vytvořili daredevilovskou sérii hodnou síně slávy. A po právu za ni získali Eisnerovu cenu za nejlepší dlouhodobou sérii.

Obsahuje sešity série Daredevil (Vol. 2) #16-19, #26-40

Scénář
Brian Michael Bendis
Art
Terry Dodson, Manuel Gutierrez, David W. Mack (Mack), Alex Maleev
Ink
Rachel Dodsonová, Manuel Gutierrez, David W. Mack (Mack), Alex Maleev
Barvy
Matthew Hollingsworth (Matt), David W. Mack (Mack)
Obálka
Alex Maleev
Lettering
Jaroslava Vorasická (J.V.)
Překlad
Tomáš Jeník
Redakce
Jiří Pavlovský, Mirka Pelnářová, Richard Podaný
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7381-873-9 (BBart s.r.o.)
978-80-7381-873-9 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
160 x 235 mm
Tisk
barevný
Váha
1258 g
Stran
448
Cena
990 Kč
Originál
Daredevil: The Man Without Fear! #01 (Marvel Comics, 2008)
  • martin28
    Skvělý ponurý počin, který atmosférou i vyšetřováním až moc připomíná slavnějšího kolegu ze stáje DC. Bendis se rozhodl proniknout rohatýmu pod kůži, což se mu nepochybně daří. Matt si v soukromí prochází svým vlastním peklem, svůj světobol a mindráky si léčí červeným latexem a poskakováním po střechách Queensu. Bohužel fandové Daredevila tak trošku ostrouhají, prim tu hraje Mattův život právníka, který mne občas nudil - dlouhé dialogy v soudní síni se vlekly jak týden před výplatou. Potěšil krátký (ale tak trochu zbytečný) crossover s pavoukem, nejvíce působivý byl asi příběh s Kingpinovou starou. Za mne tomu chybí více Daredevila, jinak je to o dost lepší, než Rok jedna od Millera. 80%
  • ludek.n
    ludek.n12.7.2023 10:17Daredevil: Muž beze strachu #01
    První kniha omnibusovského Daredevila z pera Briana Michaela Bendise obsahuje tři příběhy, z nichž každý je tak trochu jiný a nepodobný ostatním. Každého se ujal jiný kreslíř a vtiskl jim svůj osobitý styl. Asi nejvíce z řady vybočuje David W.Mack v úvodní Probuď se a musím říct, že s jeho pojetím jsem měl asi největší problém. Jeho skicované panely mi prostě neseděly a nevtáhly mě do Hell´s Kitchen světa ať jsem dělal, co jsem dělal. To se povedlo až rozsáhlému Podšéfovi s Alexem Maleevem za kreslící podložkou. Temný, drsný, gangsterský příběh s lidským podtextem má sílu parního bucharu a valí se knihou jak obrněný transportér. Závěrečný Soudní proces je pak více než o Daredevilovi o Mattu Murdockovi a vzhledem k tématu je lehce dějově i výtvarně statický, což vůči B.M.Bendisovi, Manuelu Gutierrezovi ani Terrymu a Rachel Dodsonovým, nemyslím nijak pejorativně. Dobře jsem se bavil, k úplnému podlehnutí mi však přece jen ještě kousek chyběl.
  • Kapis
    Kapis mecenáš12.11.2021 11:21Daredevil: Muž beze strachu #01
    Tak jsem při čištění externího disku zjistil, že mám zcela legálně stažené dvě série Daredevila a než jsem to odmázl, tak jsem dostal chuť se na to podívat. No a někde na konci 1. série to vedlo k tomu, že mi pohled zaplul do knihovny, kde už dlouhé roky čekají čtyři nezcela levné omnibusy, panensky zabalené v igelitu, na svoji příležitost, kdy už se konečně dostanou na řadu.

    A ten čas přišel právě teď! Seriál je samosebou úplně o něčem jiném, ale není to žužu koktejl o strašném vnitřním utrpení osoby bez vagíny v nebinárním těle kastrovaného hermafrodita, trpícího zraňující necitlivostí bílých heteropáprdů všude kolem, ale je stejně jako komiks příjemně drsný, temný, zdravě maskulinní a poměrně dospěle vystavěný, až tak, že po NewYorských střechách poskakující kluci v elasťákách jednomu nepřijdou ani moc nereální. Dokonce tam bylo i pár zajímavých myšlenek, nad kterýma jsem se i zamyslel.

    Komiks je, jak už to bývá, o řád výše. Celý omnibus je velice pěkný artefakt v krásné černé vazbě s raženým šarlatovým písmem, pevným křídovým papírem, je příjemné ho mít už jen v ruce a listovat si jím, jediná škoda je těch slepených stránek u hřbetu - které jak jsem se dočetl - jsou způsobený ne dobře zaschlou černou barvou, která je až po okraje - no co už. Kresba je krásně temná, příběh se neúplně lineárně vine jako neregulovaná řeka a nikterak není předvidatelný. Příjemná spotřební zábava, kdy mě s každou stránkou víc a víc zajímalo jak to bude pokračovat.

    Jo, Bendis to umí, to je jasné, takže za mě někde kolem 90% a hned jdu servat igelit a otřít prach z dalšího čekajícího dílu.

    Jen dvě otázky:
    1) Jak je možné, že se do toho svého 15metrového švihadla nikdy nezamotá?
    2) Proč tam chybí některé sešity původního vydání?
  • CoVseNerdit
    CoVseNerdit10.8.2021 14:59Daredevil: Muž beze strachu #01
    Tohle byla paráda. Jak scénárista, tak kreslíř jsou na samotném vrcholu. Knížka začíná případem jednoho redaktora jménem Ben. Daredevil se zde vyskytuje minimálně, avšak případ se točí z velké části kolem něj. Zde mě naprosto uchvátil kreslíř, ktereý si s kresbou nádherně vyhrává a na každé stránce působí originálně, temně, chaoticky, ale zároveň promyšleně. Popravdě ta kresba byla tak výborná, že jsem byl lehce zklamaný, když jsem zjistil, že zbytek knížky je dělaný víc klasických způsobem. (Avšak kresba je stále úžasná a zamiloval jsem si jí.)

    Následuje hlavní příběh, kde mi přišlo, že půlku knížky se nim moc neděje, avšak někde k půlce ze začne řešit hlavní téma a v tu chvíli, mě komiks chytnul za koule a já hltal každou stránku až do konce. Tohle bylo výjimečné čtení. Doporučuji!

    Scénář: 10/10
    Kresba: 10/10
    Postavy: 10/10
    Atmosféra: 10/10
  • honza2457
    honza245723.5.2020 13:16Daredevil: Muž beze strachu #01
    Skvělý začátek příběhu a hlavně nádherná kresba. Samotný Matt Murdock mě bavil více než Daredevil. Celá kniha je čtivá a nemohl jsem se od ní odtrhnout.
  • SomeOne
    SomeOne10.11.2019 17:31Daredevil: Muž beze strachu #01
    Já jsem s Daredevilem zatím četl jen jeho úplně první sešit, takže toto je mé první pořádné setkání s touto postavou.
    Kniha obsahuje dva příběhy. První se podle mě moc nepovedl, kresba je sice zajímavá, ovšem mi úplně nesedí k tomuto příběhu, který se mi také moc nelíbil. Naštěstí to má pouze čtyři sešity.
    Druhý příběh je o mnoho lepší a i zajímavější. Hodně se mi líbí, že se řeší jak Daredevil, tak i Matt Murdock. Něco podobného je i u Flashe z Rebirthu. Kresba je docela povedená, jen jsem občas měl problém rozeznat některé postavy.
  • mearez
    Občas se mi stává, že nedokážu pořádně popsat, proč se mi komiks líbil. A tentokrát je to Daredevilův případ. Série začíná prostě bravurně, a myslim si, že jestli chce někdo vědět, jestli je tento komiks dobrý nebo špatný, popřípadě spíše jak moc dobrý je, zbývá mu si prostě Daredevila užít po svém. Skvělej start skvělý série. Za mě 5*.
  • karl173
    karl173 mecenáš29.8.2019 21:51Daredevil: Muž beze strachu #01
    Když jsem se pustil do tohoto oslavovaného runu od Bendise, tak jsem věděl vlastně jen pár základních informací - má to skvělé hodnocení a lidé to chválí a Bendis prý dobře zvládl jak život Daredevila, tak i Matta Murdocka. Ok, beru na vědomí a jde se číst. Jenže hned první sešit mě zarazil. Divná, ale přesto zajímavá kresba. Divný, ale přesto zajímavě se rozvíjející děj. Po pár sešitech mě měl Bendis omotaného kolem prstu a já se těšil co se bude dít dál. Po prvním skvostném příběhu přišlo ale něco jiného, byl to úplně jiný styl než předtím, normálnější, ale něco mi tam najednou chybělo. Jenže Bendis umí a tak mě po pár číslech zase dostal. Nakonec mě ale nejvíc bavil závěr knihy, kde se Bendis soustředil především na Matta Murdocka a překvapilo mě jak mě vlastně prostředí soudní síně najednou baví více než ulice Hell´s Kitchen. Doufám že si soudu ještě užiji. Zatím jsem tedy spokojený a těším se na další díl. A i když mi k dokonalosti něco chybělo, tak stejně musím dát 5*, jinak to nejde.
  • Murphy722
    Murphy7221.8.2019 15:54Daredevil: Muž beze strachu #01
    Jedním slovem: "Masterpiece"!
  • JohnyG
    Kvalitní kresba i scénář, ale nějak mě to nechytlo. Z drtivé většiny šlo o konverzační krimi nebo detektivní drama s minimem akce, které superhrdinu vůbec nepotřebovalo. I když je to napsané dobře, tak víc než 400 stran povídání mě spíš nebavilo než bavilo. Asi jsem čekal něco jiného. Za vyzdvihnutí stojí odvážné umělecké pojetí prvního příběhu.
  • Komiksum
    Komiksum11.10.2018 20:48Daredevil: Muž beze strachu #01
    Jak tohle shrnout, asi jako naprostou bombu. Bendis tu rozehrává velmi zajímavý konverzační příběh který se hlavně soustředí na noir styl a hlavně Matta Murdocka než Daredevila. A funguje to, máme tu obsažené celkem 3 větší příběhy. Prvním příběh pojednává o Benovi Urichovi a jeho reportáži která je zásadně spojená s Daredvilem. Jedná se o velmi zajímavý příběh s kresbou která mi místy neseděla ale rychle jsem si zvykl. Pak následuje příběh o prozrazení Mattovi identity a to je naprosto perfektní (navíc v Maleevově kresbě). Poslední příběh ukazuje Matta s Foggym u soudu a opět skvěle napsaný příběh s příjemnou kresbou. Zkrátka tento omnibus posouvá Daredevila výše než to dokázali předchůdci. Přestože se jedná o externě ukecaný komiks tak Bendis to píše neskutečně čtive a člověk to přečte na hned. Tohle stojí za přečtení. Jediné mínus které k tomu mám není ke komiksu jako takovému ale vydavatelům, nazvat to omnibus a vydat takový malý formát je škoda (na některých dvou stránkách se člověk hůř vyzná) tohle by si zasloužilo minimálně standartní formát komiksu.
  • perak
    Ne, že by v knize nebyla žádná akce, to se asi od omnibusu s Daredevilem nedá očekávat, ale rozhodně nečekejte nějakou akční orgii. Kniha je postavena na dobře se rozvíjející zápletce, dialozích (sice poslední příběh, který je skoro celý ze soudní síně, je asi nejslabší, tak i tento je výborný), skvělou kresbou podtrhnuté noirové atmosféře (zde hlavně druhý příběh z mafiánského prostředí) a především na pocitech. Pocitech viny za vlastní minulost, pocitech v boji o prozrazení své identity, pocitech lidí z okolí DD. Ačkoliv se v knize objeví hodně postav z Marvelovského světa superhrdinů, tak kniha jako celek působí hodně civilně - a rozhodně to není na škodu.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.8.2018 18:01Daredevil: Muž beze strachu #01
    Ty brďo tak to bylo ale jízda!!!! Jako avízo na omnibusy s Daredevilem jsem už dostával nějakých pár let a já tomu furt ne a ne věřit. Nakonec jsem neodolal a s příbývající oblibou této postavy u mé osoby jsem omnibusy vzal také na milost. Udělal jsem sakra dobře. Tohle je opravdu neuvěřitelné. I když Jansonova předmluva a Bendisův/Mackův příběh trochu evokovaly něco jiného (do jisté míry mi to přišlo, že mě to chce odradit a záměrně se dívat jiným směrem). Takhle, první příběhová linie je opravdu zajímavá a zajímavě nakreslená a pravdou je, že jsem nečekal takové rozuzlení. Čekal jsem nějaké trapné dětské cosi. Fakt hustý a kresba se také docela povedla - je to jen nezvyk. Sam Kieth a Millera už nějak znám, ale podobně laděný styl, byť jiný, pořád vyžaduje mou hlubší pozornost a studii. Cíleně dělaná kresba se zaměřením na detaily.

    K samotné hlavní dějové linii, osobně jsem rád, že se druh odvázanosti a naložením s postavou drží v duchu, který nastavil příběh Ďábel strážný od Smithe a Quesady. To za prvé. Dále, začít příběh vraždou a kopáním kolem sebe (Daredevila mj.) mi zprvu přišlo jako okázalé, až trapné, jak jsem se mohl mýlit, protože postupně to vše graduje až do omnibusu č. 4. Bendis skutečně provázal sebemenší detail a každou příběhovou linii pořád odkazuje na dřívější, buď své, nebo starší příběhy od jiných autorů. Propojuje všechny daredevilovské reálie do sebemenšího detailu a přijde mi to jako Kupec benátský na 10. Kdepak libra masa, co takhle, 10 liber masa, Matte? Nebo víc? Co máš ještě? Co ještě můžeš nabídnout, Matte? Hmm... Já tě fakt zničím, do poslední částečky, která má nápis Matt Murdock - takhle vnímám Bendisův příspěvek do Daredevila. Pozor, nemyslím to neuctivě, ale je vidět, že už si tito marveláci nechtěli dál hrát a chtěli prostě naservírovat to, co si každý předtím myslel anebo chtěl myslet. Předchozí autoři udělali kus dobré práce, ale až tady je vidět, že se jakoby báli odvázat. Mohla za to doba, nebo prostě nebyl ten správný čas, kdo ví... Je dost možné, že Bendis by nemohl provést to, co provedl, kdyby nebylo předchozích děl. Nedivím se, že záměna se sérií Max byla na místě před těmi 15 lety, když to Bendis začal.

    Když jsem začal číst Podšéfa, nečekal jsem, že se zvedne takový kolotoč, který Mattovi nedá zastavit dech. Úplně jsem prožíval každou stránku, aby se to vše nějak vyřešilo a byl už pokoj a když už to i tak vypadalo, tak bum a zase do toho něco přišlo. Prostě se to pokaždé posere a Matt je jako kolemjdoucí, který nemůže nic ovlivnit. Přátelé mu pomáhají (i nepřátelé) a dělají co můžou a přijde mi to jako když jste zahlceni protivníky, kteří vás postupně tlačí ke středu, až vás mají kolem dokola obklíčené. PECKA!!
  • 3DD!3
    Nevěřil jsem, že Bendisův Daredevil bude lepší než omnibusy od Brubakera a hle... není. Ani nemůže. Soustředí se místo špionáže na mnohem realističtější problémy obyčejných lidí. Lidi s krizí identity, kteří se musí spolehnout na nedokonalé zákony a musí se smířit s lidskou touhou po penězích. Daredevil zde chybuje, propadá panice a téměř škemrá o šanci na jiný život, ale tyhle slabé chvilky pominou a dostáváme fantastickou akci v Malevově dokonalé kresbě. A Murdock dostane prostor ve chvíli kdy se ze scény vytratí Kingpin a nechá po sobě nepořádek, kterým utrousí Daredevilovu tajnou identitu světu.
  • Foxized
    Foxized30.3.2018 18:10Daredevil: Muž beze strachu #01
    Kresba a příběh, ze kterého se tají dech.
  • S4TW
    Čím dál víc se utvrzuji v tom, že Daredevil patří mezi nejlepší postavy, jaké Marvel vůbec má. Možná je to jen shoda okolností, možná autory, kteří ho psali, ale kdybych tvořil TOP5 komiksů od Marvelu, tak by tam byly minimálně dva o DD. Nejlepší autoři, kteří psali příběhy s Murdockem, jsou bezesporu Miller, Brubaker a právě Bendis, kdo je lepší či horší, to už se velmi těžko posuzuje, jelikož všichni vymačkali z postavy maximum a dovedli jí k dokonalosti. To, co tu předvádí právě Bendis je úžasné, ano, má za sebou kousky jako Klan M, New Avengers či Ultimate Spider-Mana, ale tohle je to nejlepší, co jsem od něj četl. Především mě zaujalo to, že se jedná o netradiční superhrdinský komiks, kde není vůbec potřeba plýtvat se záporáky, velkolepými bitvami a lacinými převraty. Ne, autor si vystačí s lidskou stránkou superhrdiny a vlastně by vůbec nevadilo, kdyby místo DD byl nějaký voják či policista. První část omnibusu mě vzala asi nejvíc, hlavními hrdiny tu není ani Matt, ani Foggy či Bulseye, ale Ben Urich a malý kluk, který trpí tím, co viděl. Jedná se o neskutečně silný příběh, který se mě opravdu dotkl a zahrál i takovému necitovy na city. Navíc má úžasnou, experimentální kresbu, která si úžasně hraje s panely, barvami, kontrasty a já nevím čím ještě, ale jedno vím určitě, Mack je kreslířský mág. Samozřejmě, že i Maleevova kresba je parádní, ale už mě nechytla tak za koule. Kresba v posledních sešitech už byla slabší. I následující příběh, kde už si to vyžere Murdock je skvělý, opět velmi lidský, bez záporáků a takové té superhrdinské klasiky. Celkově jsem z omnibusu (i ten formát sakra, proč už tu nevycházejí takové věci? asi UKK/NHM) u vytržení a ač jsem to neplánoval, tak si budu muset sehnat další díly. Tohle musím doporučit všem, i těm, co superhrdiny vůbec nečtou.
  • hroubek
    Můj první komiks s Daredevilem a nutno podotknout, že je naprosto výborný. Matt Murdock je sám osobě dost zajímavá postava a tady si znovu projde vlastním očistcem(stejně jako v Zmrtvýchvstání od Millera). Komiks má tři povídky, kde každá má jinou kresbu a v každé je i jinak zobrazeny Daredevil. Jedna je hodně civilní a nahlíží na Daredevila a na samotné hrdiny očima dítěte, další je soudní spor a hlavní příběh o odhalení totožnosti. V tomto komiksu se objeví skoro všechny důležité postavy s Daredevilovy historie a Bendis s nimi rozehraje zajímavou hru, ve které budou padat hlavy a bude to hezky drsné a nekompromisní, abychom nakonec zjistili jestli je Murdock Mužem beze strachu nebo ne. Doporučuji každému fanouškovy slepého obhájce z Hell's Kitchen.
  • Luigim
    To je absolutní špička. Tímto komisem si mne Daredevil získal. Dokoupil jsem tak s nim všechny zbývající omnibusy.
  • Fimi
    Fimi mecenáš20.12.2016 20:47Daredevil: Muž beze strachu #01
    tenhle DD od Bendise prostě nemá chybu, ta kresba je skvělá, dospělej příběh a tlustá skvělá kniha za krásnou cenu....tohle je moc srdcovka
  • trudoš
    trudoš editor5.6.2016 23:58Daredevil: Muž beze strachu #01
    Důchodce + autonehoda + radioaktivní odpad = Daredevil. Ve dne právník, v noci ďábel strážný. Z toho plyne ponaučení - pomáhejte starým lidem na přechodu, může se vám dostat superschopností!
    Jako každá známější komiksová série i Daredevil zažil lepší, horší a zase lepší časy. O nejslavnější vzestup se postaral v letech 1979-83 Frank Miller. Ovšem scénárista Brian Michael Bendis, který se do série od roku 2001 na žádost Marvelu pořádně opřel, více než důstojně převzal štafetu kvality. Životní odyseu Matta Murdocka pojal trochu jako gangsterku, přičemž se víc zaměřil na osobní život hrdiny a jeho vlivu na okolí, stejně jako vlivu okolí na hrdinu samotného. Vycházejí z toho příběhy plné cynismu, špinavosti, brutality, korupce, tvrdé reality a občasného náznaku lidské ušlechtilosti, ve kterých superhrdinové zdaleka nemají tak snadný život, jak by jeden čekal. To vše doplněné svébytnou a podmanivou kresbou Alexe Maleeva. Celek vytváří komiks, který je skutečnou thrillerovou lahůdkou.
  • J.T.honza
    J.T.honza31.12.2015 19:10Daredevil: Muž beze strachu #01
    Stejná situace, jakou jsem popsal u omnibusu číslo 2. A teď pár měsíců po té, co už mám tenhle omnibus za sebou opravdu moc nevím, o čem to bylo. A že jsem se víc než o Daredevilovi dozvěděl o novinářovi tomu taky moc nepřidala. Samotného mě to mrzí, ale nadšený nejsem.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1029.10.2015 16:02Daredevil: Muž beze strachu #01
    Po zakoupeni jsem nechal tento vytecny comics rok uzrat, nez jsem se k nemu v knihovne dostal. A cekani se vyplatilo. Je to opravdu uchvatne dilo. Prvni pribeh je spise o Benu Urichovi nez o daredevilovi, kazdopadne mne zaujal svou kresbo malbou a scenarem. Je pravda, ze to nemuselo byt tak dlouhe, ale ma to atmosferu. Hlavni dejova linka je vynikajici. Pripomina daredevila od F. Millera, ktery mame moznost precist v UKK. Uzasna kresba od Maleeva a grandiozni scenar od Bendise dava ctenari moznost skvele prilnout k deji. Ani mi nevadi, ze comics neni tak akcni jak jsem cekal, naopak si myslim, ze to k Mattu Murdockovi paradne sedne.
  • jh666
    To že Bendis patří mezi moje neoblíběnější autory není tajemstvím. Jeho Dareevil je ale přece jen něco jiného, něž co jsem byl zvyklý. Tím rozhodně nechci říct, že je to špatně, právě naopak. Temná noirová detektivka k Daredevilovi sedí a pročítat si jí s kresbou Alexe Maleeva je úžasné. V knize jsou tři příběhy. První je jen takový rozjezd, ale pak přichází skvělá jízda. 100 %
  • Vojtěch 393
    Vojtěch 3934.8.2015 14:24Daredevil: Muž beze strachu #01
    Nechávám si daredevilovské omnibusy v knihovně jako opravdovou třešničku na dortu. Tento první jsem přečetl až rok potom, co jsem je všechny čtyři zařadil do sbírky, takže to na mně v knihovně čekalo opravdu dlouho. Myslím, že ke scénáři není moc co dodat. Bendis skutečně dokáže vystavět příběhy s Daredevilem podobně geniálně jako bigboss F. Miller. Úvodní věc ve výtvarném podání Davida Macka se někomu může líbit a někdo nad ní možná jen kroutil hlavou, ale mě naprosto uchvátila. Mackovo umění miluji podobně jako věci od Billa Sienkiewicze nebo Dava Mckeana. Následuje příběh s pořádnou náloží nádherných panelů od Alexe Maleeva, jejichž zvětšeninami bych si bez váhání klidně zaplnil celej obejvák. Na závěr se dočkají i příznivci pro komiksy klasičtější a cartoonovější kresby. Celkově vzato je to opravdu skvělej Daredevil. Ortodoxní milovníci DD nad tím budou doslova trilkovat štěstím a líbit se to bude i řadovým fandům Marvelu nebo prostě promyšlenějších, ukecanějších a temnějších superhrdinských příběhů. I za zpracování knihy s vazbou v imitaci černé kůže a červenou ražbou dávám sto procent.
  • marvelák
    marvelák14.12.2013 12:15Daredevil: Muž beze strachu #01
    toto je fakt pecka!!!
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš26.4.2012 17:51Daredevil: Muž beze strachu #01
    Daredevil mě někdy nebral. Viděl jsem jenom film s Benem Flekem a získal pocit, že je to podivnej kriplík v kostýmu, ale přesto sem si ho koupil a tušil že bude dobrej jak sádelňák s povidlama a taky že byl. Kresba se mění od absolutně brutální (střídání dětské kresby s hustě prokreslenými obličeji) až po skoro klasicky superhrdinskou a já si jí fakt užíval. Příběh fajn. Hodně potěšila hostovačka Spideyho, který si s Daredevilem podal jednoho padoucha. Čili pro fanoušky pavouka taky povinnost .o) Tohle je prostě kvalitní superhrdinskej komiks. Moc dooobrý!
  • Azalin
    Azalin mecenáš19.3.2012 18:04Daredevil: Muž beze strachu #01
    Daredevil byl dlouhou dobu z marvelovké stáje můj snad nejméně oblíbený superhrdina a k této knížce jsem přistupoval s mírným despektem. Ani první příběh mě ještě úplně nenahchnul, ovšem zbytek knížky je senzační. Bendis je tady opravdu v nejlepší formě, tento komiks řadím vedle série Alias (kterou mám ještě o chlup radši) a House of M k nejlepším věcem, které jsem od něj četl. Výtvarná stránka taky parádní. Fakt bomba.
  • blackJag
    blackJag admin14.10.2011 16:46Daredevil: Muž beze strachu #01
    První dva příběhy mají hodně atmosférickou kresbu, provedení toho třetího by byla normálně ok, při konfrontaci v rámci tohoto omnibusu působí ale jako sprostá nadávka – v tomto směru nepomáhají soudní tirádě ani hrozní druhořadí superhrdinové (černoch v bílých elasťákách? šampón s travoltovskými límci a rozhalenkou? WTF?) a procesní statičnost. Oba dva předchozí příběhy šlapou (nadchnul mne jeden sešit, který celý bezeslovně sleduje Daredevilovo počínání s atentátníky), mají promyšlenou kompozici a velmi přitažlivou temnost. Oproti tomu soudní drama (3. uzavřený příběh v pořadí) pracuje s velkým, zahlcujícím množstvím textu a obrazovou sterilitou. To je potom samozřejmě nerovný souboj... Kdybych se potom bavil o obálkách, tak ty se mi bez debaty líbily všechny.
  • Kabukiman
    Kabukiman12.10.2011 13:14Daredevil: Muž beze strachu #01
    Bylo to slušný počtení a půjdu do dalšího dílu...
  • Vlcacka
    Vlcacka17.8.2011 15:41Daredevil: Muž beze strachu #01
    Devalvace Daredevila filmem je úspěšně vykoupena a to konečně i u nás. První příběh ošéfovala hlavně nádherná Mackova kresbomalba a je zde obrovský kochací potenciál - od dětských paňáců po nádherné studie tváří a i famózní český lettering (musela na tom být minimálně stejná fuška jako na Arkhamu). U druhého příběhu mi občas vadila nerovnoměrnost linek (hlavně v obličejích), na jednom panelu hodně silné, na jiném téměř mikroskopicky jemné, ovšem temný coloring mé výtky odmetá do nikam. Poslední příběh jasně dokazuje, jaký je Bendis parádní scénárista, protože v rukou někoho méně zručného by zpracované téma chcíplo jako podprůměrná soudnička, takhle se jedná o parádní grishamovsko-gardnerovský mix. Potěší i Spideyho fičurink.
  • cybern
    Nádhera...příběhy o hrdinech v kostýmu nejsou zrovna můj šálek čaje, ale občas udělám výjimku. Daredevila jsem navíc vždy měl zařazeného jako druhořadou postavu, takže jsem si investici rozmýšlel, ale nakonec jí nelituji. Kniha je výborná, všechny tři příběhy mají sílu a kresba (až na poslední sešit, který se mi po výtvarné stránce celkem příčil) je též úžasná - David Mack vyžaduje sice 100% pozornost, ale odvděčí se mimořádným zážitkem, Maleev zase dokáže navodit takřka filmové tempo...A Bendisovu scénáři snad také není co vytknout, rozhodně se těším na pokračování, Daredevil si u mě rozhodně šplhnul ;)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.7.2011 22:37Daredevil: Muž beze strachu #01
    Wow. V první řadě si zaslouží obrovskou poklonu ti, co Daredevila kreslí. Mack to je umělecká kategorie sama o sobě, totálně úžasná záležitost. A kdyby každý kreslil mainstream jako Maleev a Guiterrez, svět by byl mnohem krásnější. BB Art a Crew to pak nezmršily (jasně, stránky se sem tam lepí) a můžete proto v ruce držet nádherné vydání, se kterým se chcete neustále ňuňat, mazlit, listovat, hladit, zandávat ho do knihovny a zase vyndávat, prohlížet a číst. Zcela vážně - po estetické stránce je to skvělý komiks. A tentokrát se ani nenavezu do scénáře, Bendis je totiž taky frajer. Příběh není nijak zvlášť složitý či nedejbože hluboký, ale po řemeslné stránce je skvěle zmáknutý (mluvím aspoň o tomto konkrétním českém výběru a vydání). Přirovnal bych ho vlnobití, kdy se příběhy hezky střídají za sebou a uvolňují místo další zápletce a přesto celek zůstává krásně pohromadě. Bendis si ani lacině nepomáhá akcí, honičkami a střílečkami, zvládá bravurně i bez toho. Pro mě příjemné překvapení.
  • svobyy
    Temné a krásné...
  • yojimbo
    Krásně temné, atmosférické, inteligentní a čtivé (nemohl jsem se od toho odtrhnout a přečetl to na jeden zátah). Daredevilovi omnibus sedí, protože na takové ploše se čtenář dokáže dostatečně ponořit do těch ponurých špinavých uliček plných gangsterů, zlodějíčků a dalších podvratných existencí, novinářů, policistů a samozřejmě maskovaných hrdinů. Celé to působí skutečně, živoucně, jako svět sám pro sebe - nebo spíše svět sám pro Daredevila. Jinak souhlasím s DEmnoGem, že by bylo potřeba některé věci vysvětlit na úvod - chtělo by to uvedení do historie Daredevila a dalších postav, které v příbězích vystupují, takhle čtenář občas nepříjemně tápe.
  • Light
    Nejlepsi komix, jaky sem zatim kdy cetl. nemuzu se uz dockat pokracovani.
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš17.4.2011 22:01Daredevil: Muž beze strachu #01
    Prvni pribeh me nadchnul, na to, jak je nosna myslenka jednoducha je vytecne vypraven a Mackovu praci s panely a styl proste musim obdivovat. Z meho pohledu takovy jemnejsi Kieth. Zasah do cerneho.

    Druhy pribeh mi hodne pripominal 100 kulek nebo starsi Batmany od Loeba, ale chybi mi par informaci, jak uz byva u techto hrdinu s plastenkami zvykem. Treba proc je Kingpin slepy a kdybych nevedel neco malo o Elektre, tak me lehce mate, ze umrela Mattovi v naruci a i presto je ziva. Holt Elektra lives again:). Na druhou stranu prijemna gangsterka, takze jsem spokojen a Maleeva mam rad uz hodne let. Vlastne muj prvni US book byla prave jim kreslena "The Crow: Flesh & Blood".

    Treti pribeh je pro me nejslabsi, tema tajne identity superhrdinu vs. spolecnost me proste nebavi, a jeste mene me bavi, kdyz je podano jako soudni proces, kdy v podstate Murdock haji sam sebe. Mozna i nejaky dil "Jaka a Tlustocha" je zabavnejsi:). Ale mozna je opet problem v tom, ze Daredevila nemam tak zaziteho, protoze egocentricke/despoticke vylevy Batmana mi prijdou zabavne.

    Inu peknej book, hezky zpracovano, jen me stve, ze kdyz je celostrankovy tisk (neb se tiskne i cerna na okrajich), tak se mi casto stava, ze jsou stranky u hrbetu k sobe nepekne slepeny. A to neni tento Omnibus prvnim, kdy k teto chybce pri suseni doslo:).
  • smazy
    První setkání s DD a zároveň můj první omnibus. Skvělá kresba i příběh.
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš2.4.2011 12:33Daredevil: Muž beze strachu #01
    Uznávám, že parkrát jsem s % hodnocením přestřelil, ale tady si za ním opravdu stojím... Na Daredevila jsem čekal hezkou řádku let a jsem strašně rád, že se k nám konečně dostal. To jak mě příběhy v této knize bavily, už mě dlouho nic nebavilo. Prostě výborný Bendisův scénář všech tří příběhů, perfektní dialogy a v neposlední řadě parádní atmosférická kresba. Zvláště ta Maleevova se mi hodně líbila. Zpracování v imitaci kůže a pevné vazbě také lahůdka. Nezbývá než se těšit na další příběhy s Ďáblem strážným a já jen doufám, že jich u nás výjde moc a moc...
  • rooty
    Moje první komiksové setkání s Daredevilem, konečně se někdo tady rozhoupal a tak i český trh může poznat tohohle borce. Musím říct, že jsem celý omnibus přečetl na jeden zátah, ono se od toho nedalo odtrhnout a já měl čas, takže jsem si to vychutnal a pozdě večer, nebo spíše brzo ráno šel spát. Všechny 3 příběhy byly kvalitní, ale nejvíc mě dostala temná gangsterka s Kingpinem, kterou podtrhovala báječná atmosférická kresba Alexa Maleeva, škoda že i poslední příběh nebyl nakreslen ním, protože mi přišla už moc mainstreamová a ke scenáři úplně nesedla. V celém omnibusu mi chybělo více akce, na to, že to je superhrdinský komiks...první příběh mi přišel zbytečně moc natažený, stačil by tak na 2 sešity, ve třetím mi nesedla kresba, ale ve výsledku jsem byl spokojen.
    1. příběh - 85%
    2. příběh - 95%
    3. příběh - 85%
    Celek tedy...
  • punisher
    punisher22.3.2011 09:13Daredevil: Muž beze strachu #01
    Skvělý komiks,viz. podemnou.
  • pajo1919
    pajo191921.3.2011 23:43Daredevil: Muž beze strachu #01
    vynikajuci comics, ktory by urcite nemal chybat v ziadnej zbierke ... dokonca aj v zbierkach odporcov elastakov ...
  • doophy
    Tato kniha je mé první větší setkání s kresleným DAREDEVILem a nebudu šetřit chválou. S celou knihou je provázaná výborná kresba, která místy připomíná Sandmana. Všeny příběhy uvedené v knize mají strhující atmosféru a již se memohu dočkat dalšího dílu.
  • Big G
    Pecka!!!
  • Awakener
    Awakener17.3.2011 15:03Daredevil: Muž beze strachu #01
    nechal jsem si chvili abych nechal zazitek pekne ulezet a myslim ze tech 90% muzu s klidnym svedomim dat, pres spatne jmeno ktere u me Daredevil mel kvuli filmu se dokazal vysplhat hodne vysoko, prvni pribeh mi kresbou pripomina nektery dily Sandmana, coz neni spatna asociace .) dalsi dily urcite poridim
  • erik
    Aby bolo jasné, toto dielo je opantané množstvom nadšenia a úcty, takže už klen kvôli tomu som rád, že vyšlo.

    Samotný komiks má hneď niekoľko čŕt, ktoré ho vyraďujú z klasického mainstreemu. Prvým je kresba. Väčšina knihy je v područí netuctového Maleeva, na úvod haluzí Mack a až ku koncu dôjde aj na klasickejšie poňatie superhrdinskej vizáže. Druhou netypickou črtou je scenár k väčšine príbehov. Tu sa jedná o detskú psychologickú drámu, kde sa Daredevil takmer nevyskytuje, tam sa rieši mafiánska rodinkárska aféra, inde si Murdock užíva ako právnik a do toho sa občas pripletie nejaká ta akcia (veľmi zriedkavá) a strata tajnej identity veští zaujímavý súdny proces.

    Priznám sa, kresba mi do tohto typu komiksu úplne nesadla, ale má atmosféru. Príbeh na úvod ma nebral, hodil by sa niekde inde, ako do Daredevila, ktorý je tu v roli párstranového štatistu. Gangsterka nie je zlá, chýba jej troška ráznejšej akcie. Vynikajúce sú však dialógy, veľmi sa mi páči J.J. Jameson a jeho porady. Najlepší príbeh je na záver, kde Murdock obhajuje neprávom obvineného superhrdinu. Má aj klasickejšiu kresbu a aj príbehovo mi sadol. Bez vyzrádzania pointy konštatujem, že Bendis sa rozhodne vyznamenal, len nie vždy sa to hodí k hlavnej postave.

    Verdikt je taký, že ide o silný nemainstreemový superhrdinský mainstreem, ktorý má niečo do seba a z doteraz vydaným omnibusov je najlepší. Dávam 90 percent, pričom je to rozhodne o triedu lepšie, než Ultimates, ktorým som tuším dal viac. Ešte, že sú to len nič nehovoriace čísla.

  • ikshorm
    ikshorm10.3.2011 23:36Daredevil: Muž beze strachu #01
    Famózní! Trochu mě polekala ta kresba v preview, ale k prvnímu příběhu se dokonale hodí. Už se nemůžu dočkat druhé půlky.
145349
Četl/a (207)
123peta, 2scha, 3DD!3, adriel, Al0f0k, Alfred, Alikkk, alois13, anfrene, anka, Ash Pointak, BadBoy, Baffman55, bboorreekk, Becko, Benny, ben_bella, binnmode, blackJag, Blacksad, Bonpar, Bronn, buscheer, Cabal, calvin10, CaptainCzech, Cemino, charvos, choze, CHROM, chuckboris, CoVseNerdit, Craxx, cybern, cyboy, D.K.Logic, dajik, Daredrvil Orgasm Fan, Darker, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, dbar, dcpatr , DegiCZ, Dejweez26, DEmnoG, Dexir, Doppelganger, dvory, erik, farnhajt, Fida, Filip123, filosh, Final, flipflop, Fox01, Foxized, Georgíno J., Giskard, Golem, Gregory47, Hønzza, Hawwwran, hellblazer, hicks, Hlousks, Hokejový_Svaz, hroubek, hypermlok, invape, Jabba, Jak, James, james dixon, japes, JaroKakashi, jh666, Jimbeam90, jiskra, JohnyG, Joker189, Joshua_T, Kaaos, Kadin, kallenved, Kaluž, Kapis, karl173, KarlosJB, kendor007, Keno, Kil-Khal, Killingjoke, kinak, Knuckless, Koci, Komiksum, koudak89, Lachvos, lacoste, lantan1, Lawer de Sanctis, Le Porello, Libča, Librarian, Light, Lijem24, Loks19, LookAss, Lord Baltimore, Loxin, ludek.n, luky.kuky10, Madmax, Mamut12, marek zigmund stanko, Mariohurbanek, mart.in, Martinb, Matthew, Matthew, Maty48, mcezik, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, Moyek, MP81, Mrtvejbazen, mstefl, Murphy722, mywiel, namdnas, NecRoman, Nevidal7, Nexis, Noci, noovakpetr, oleav, Olesh, Ozymandias, PatrikTheMighty, pearlxjam, Peppa, perak, Petr, Petrisko911 , Pista, punisher, puolpm, R3nd4 , raenius, raimi, RaptoR, Raul, RedButton, regressiv, rewkon, Rezet, rooty, S313, S4TW, Sagikkun, Saint of Killers, Sajmon, samuelo12, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sir_Pete, slavik38, SNUFKIN, Spike, start05, suricattaontheway, Suši, Symbi, taidana, terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tiba, Tomket.Tom, Tomski, Tomzany, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, Ukko, Václav Mikula, Velkej šéf, vita, Vojtěch 393, VskPrzk, VXP, Vyjebanec17, w3cMarkus, Walome, Wiw, yardaformi, zlejzmrd
(427)
10milda, 123peta, 2scha, 7eleven, adam.ra, afri, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfray, Alfred, Alikkk, alois13, anfrene, anka, ArmadOon, Ash Pointak, Azalin, Azbest, BadBoy, Baffman, Baffman55, bboorreekk, Becko, Beng.D, Benny, ben_bella, binnmode, Black Bro, yo, BlackDragon, blackJag, Blacksad, Blair, bmc75, bourgeois, Braindead, BreakingAway, Bronn, Bubsy, burzum, buscheer, calvin10, calviti, camper, CaptainCzech, CaptainMarty, Cassidy, Caylen-Tor, Celestius, Cemino, Charlie1203, charvos, CHester Turner, chuckboris, cobe, Cody, ConanVJ, Const.ex, CoupeC, CoVseNerdit, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, cybern, cyboy, DAN478, Daredrvil Orgasm Fan, davidek, Davidos402, DAxik, dbar, dcpatr , Deckard, delsemela, DEmnoG, Denis1996, Devilek, Dexir, disclose, discovery, DKoscik, Don Carlos, Doncek4321, doophy, Doppelganger, Dov, Duracell, dvoracekpetr1, dvory, Dzoglik, Einstain666 , Elhonzo , Erich, erik, farnhajt, faster86, FatMonster, fel68, felis, Fida, fifas, filemon, Filip123, filosh, Final, firesnake, Flowtek, Fox01, Foxized, Fr3d_K, Fréza, Fry, FumarEnPipa, Future-Death, Garp, Georgíno J., gezic, Ghostt, Glumal, Golem, goodspeed, Grebenda, Gregory47, grinder, Hønzza, H4mpty, Hades, hahahoho, Hamichal, hanzzo, hawkzn, Hawwwran, hellblazer, herbert, herrman, hicks, Hlousks, Hokejový_Svaz, holubdema, Honzin, hroubek, hugosnowden, Hulik, husakpetr93, hypermlok, ikshorm, imro, Indy, Infarkt, invape, isildur heir, J.T.honza, Jabba, Jak, James, james dixon, Jáňa, japes, JaroKakashi, jett, jh666, Jimbeam90, JimmyII, jiskra, jjjirik, Johny87, Joker189, jones1240, JORDY, Josh, Joshua_T, Kabukiman, Kadin, kallenved, Kaluž, Kapis, karl173, KarlosJB, Kazumaki, KdG, Keenkeen, kendor007, Keno, kinak, KINIMODUS, Knuckless, Koci, komik.sx, komiksák007, Komiksum, koudak89, Kouzelnik7, Krvavý Patejl, kubanec13, kubosos, Lachvos, lacoste, Lawer de Sanctis, Le Porello, Leland, Lenny, Libča, Librarian, lifi, Light, Lijem24, Lisien, listr, Lobok257, LookAss, Lord_Arthas, Loxin, luky.kuky10, lutrix, maara, Macek78, Madmax, mAGiic, mainman, Malachias, malejmates, malylada, Mamut12, Mankin, maravenger, Mariohurbanek, markic, mart.in, Marthy76, Martin Buchal, Martinb, marvelák, Marvin, Masinfira, matohan, Matthew, Matthew, Maty48, mcezik, mcleek, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, Michal Opitz, michaldca, mikado, Mikei, MIKER65, MikeZ, mimo_provoz, mineralk, Miriyak, mirror, misa, miuanek, moiqpiom, monocyt, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, morbi, Moyek, MP, MP81, mr.des, Mr.Plysh, Mrtvejbazen, mstefl, Murphy722, Muž beze strachu, mywiel, namdnas, NecRoman, Netorack, Nevimtrebastofi, Nexis, Niaz, Nightmare, Noci, noMster, noovakpetr, Norri, nx, o2t2, Odal , ohromno, OldaB, oleav, Olesh, Onkel 1928, pajo1919, Paldini, palo, PatrikTheMighty, paulhunter, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , petrsimcik, Pista, pk123x, POLAKST, Poseidon1978, pršiplášť, punisher, puolpm, q, Quentin, Quintana, R3nd4 , RadimNemec, Radkos, raenius, Raikou, raimi, RaptoR, razielus, RedButton, regressiv, Remi LeBo, rewkon, Ricarderon, Rich, RicHard. , rockyt, RodRoder, Roiser, rooty, roswelll, Rowan, royan, Rumburaq, S313, S4TW, Sagikkun, Saiffer, Saint of Killers, Sajmon, Salien, samuelo12, Saran, Scaleo1, Schramm, semi41, Shake, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, Sikk, Sirius, Sir_Pete, skepsi, Skot, Slaine, slavik38, sleepless, smazy, SmoothNCool, smrtihlav7, Sněhurka, SNUFKIN, songoku, Spike, stanleystar, start05, stepan.tichy, suricattaontheway, Suši, svobyy, Symbi, szajter, t0mas, tacmud, taidana, terrordemon, The Genius, the.kasztan, TheWrecker, Thurin, Tiba, timek, Toe, Tomasino79, tomastrejbal, Tombal, Tomket.Tom, TommyBOYER, Tomski, Tomzany, Tony TwoDee, TonyT, Traum, trener83, trudoš, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Ukko, Václav Mikula, vallyslayer, Velkej šéf, Viking, vita, Vlcacka, Vojtěch 393, VXP, w3cMarkus, Wasseg10, willis, Wiruss, Wiw, wiwi, xai, xintax, xxSIMIxx, yardaformi, Yaromil, Yefery, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, Zíďas, zlejzmrd
Chce (48)
ADM1, adriel, akrijus, Artigas, Azik2586, Badgu.y1902, Bury, bzklmnf, deadpool, Dezodoo, DracoAn, Drbo Jebo, dr_benway, Ejdý, Ejdý1, folkemon77, fusnix, Goldfinch, Hauzina, henrycruel, Honza R., illy, jakouback, jerry67, koniklec, kybl, ladynemesis, lukin, mangan, massilia, Mato, matrosh, mikki.maser, numikk, okbook, psramek, quardok, Renato, skepsi, Sorbony, spot, Tabasco, TenCoJeZbytečnej, Tomek, vteco, xflori01, xxaannddeerr, Zod
Shání (14)
Badgu.y1902, bzklmnf, Daxik1988, delta11, Doctor, Ejdý, Hauzina, jirin, LuckyLjuk, psramek, QuickQuackery, Sorbony, štěpin_8, Tabasco
Nabízí (1)
suchy