• Dov
    Tak tento díl UKK bych se vůbec nebál zařadit do nejlepší desítky! Kdo četl někdy mé komentáře, tak ví, že je pro mě největším kritériem příběh, resp. scénář a texty! Moment, kdy Logan odhalí svou minulost (až v půlce knihy) je dechberoucí. Celkový spád, kresba i nálada taktéž. Souboj se Skullem, Pymova kostra, zrada Hawkeyho dcery, města pohlcená Krtkoidy, bannerovic rodina, Loganova hlava na kolejích....
    Konec je také zajímavý, jelikož v podstatě ani nikdo nezapochybuje, že to, co říká, i udělá a není zde ani myšlenka, že by to nezvládl.
    Tento komiks splňuje vše, co od dobrého komiksu očekávám. Rozhodně stojí za to mít doma.

  • Dov
    Zklamání. Obecně mám Thora velmi rád a dlouhodobě sleduji, že o něm napsat a nakreslit opravdu dobrý komiks není tak jednoduché, jak by se na první pohled zdálo. Možná je to tím, že je jakoby "vytržen" z kontextu, tím, že myšlenkově pochází ze severské mytologie a zasazení do současnosti není úplně bezbolestné. O to více je důležitý scénář a texty. Ale to odbíhám od tohoto konkrétního komiksu.
    Nejvíce mě asi lezlo krkem, že Thor na většině obrázcích vypadá jako DiCaprio v pubertě. Vědomé planety a sběratel jsou sice fajn, Zephyr je sexy, ale ubohost scénáře to nezachránilo. Proto také přečtené za chvilku. Dle mého jeden z nejslabších v sérii UKK.
  • Dov
    Dov1.1.2015 20:55Ztracený svět
    Tento Koplův komiks mě ani vyloženě nenadchnul ani nezklamal. Osobně mi víc sedí jeho "holmesovské" komiksy, ale toto... proč ne. Proti kresbě - cartooningu, nic nemám, je to prostě jeho styl. Souhlasím, že i na mě je v některých jeho komiksech trochu moc laciného dětinského humoru, ale že by mně to vyloženě vadilo se taky říci nedá. Tento komiks není a priori psaný a kreslený pro třicetileté intelektuály, spíše pro Základní školy, a s tímto nadhledem je třeba ho i číst. Potom odpadne jak srovnávání s Abíčkovským starým Ztraceným světem, tak i hledání nesrovnalostí s literárním zdrojem (pochybuji, že současná mládež vůbec zná jméno A.C.Doyle). Popis odmítavého vědeckého přístupu mi přijde dobrý, použití čapkových RUR zase nápaditý. Cena je akurátní, rozhodně stojí za přečtení.
  • Dov
    K Hellboyovi jsem se na své komiksové pouti dostal až nedávno (i když mě lákal již delší dobu). Po přečtení tří knih jsem nekompromisně zvolil jako nejlepší tuto, tj. Pravá ruka zkázy. Luxusní temné mytologicko-démonické povídky se suchým, drsným a cynickým Hellboyovým humorem. "Vaše těla jsem hodil do jezírka. Teď už, hoši nevypadáte tak tvrdě. ..Do jezírka .. A máte to." Kresba se přesně hodí k tématu - jednoduchá, světlo-stíny, málo barev. Jediný zápor v Hellboyovi vidím (také viz níže choze) v přehnané ceně (600Kč za cca 120stran mi přijde prostě moc).
  • Dov
    Po 1602 (skvělé) jsem se na Věčné opravdu těšil a myslím, že mě to nezklamalo, tak jak čtu v komentářích níže. Spíše naopak. Ono vlastně vůbec tohle téma není snadné zpracovat a Gaiman si s tím poradil dobře. Téma původu lidstva, věčné "dohlížitele", kteří mají své vzory v řecké mytologii, nebešťané manipulující s genomem atd. Celou dobu jsem nevěděl jak to skončí, bylo tam pár vtipných hlášek (Pym: "...musíte se registrovat"). Takže ano, je to nadprůměrný komiks, zasluhující si pozornost.
  • Dov
    Je pravda, že postav je tam hodně, ale to se u Sheakespeara dá očekávat. Přiznávám, že jsem do komiksu šel s mírným negativním očekáváním. Shakespeare+komiks? A sakra! Shakespeare+manga? To nemůže dopadnout dobře! ALE. Po přečtení překvapivě nic z toho nepřišlo. Naopak, komiks mile překvapil. Pokud se čte pomalu, v postavách se dá zorientovat poměrně dobře. Hlavní linka Richarda III. je udržena také dobře. Kresba strohá, což se k tématu také hodilo. Myslím, že tento komiks by měl být součástí povinné četby na středních školách. Divadelní hru už nikdo číst nebude, a tento způsob skvěle předá myšlenku a obsah díla poutavou formou. Líbilo by se mi, kdyby byl tento námět zpracován podobnou formou jako Borgia.
  • Dov
    Nedávno se mě jeden můj známý, který nikdy nečetl komiksy a žádné doma nemá, ptal, jaký jediný komiks bych mu doporučil. Takový, který stojí za to mít v knihovně, takový, který lze čísti vícekrát. Téměř okamžitě jsem mu odpověděl: Watchmen. Nadčasový komiks s dokonalým scénářem, propracovanými texty, filosofickým sdělením mezi řádky, super kresbou.... Tento komiks mám rád právě kvůli onomu dostatku všeho, co od komiksu očekávám.
  • Dov
    Dov13.12.2014 14:04Štěky Broka Špindíry
    Tak tohle Koplovi opravdu jde! Ocenění i prodejnost je zde na místě.
  • Dov
    Dov13.12.2014 14:02Wetemaa #01
    Komiks, který synergicky spojil kvalitní předlohu Veroniky Válkové a kresbu Petra Kopla, která se k předloze hodí. Můj názor je takový, že komiks měl být v provedení a velikosti typu "Maus", myslím, že i černobílá kresba by se celkem hodila (a zlevnila tisk). Tento komiks mi trochu připomíná propagační brožuru, která sice navnadí, ale nic dál se nekoná. Kdyby nakladatel investoval více, mohlo se komiksů prodat mnohem více než knih. Škoda smrti kvalitního projektu.
  • Dov
    Kniha na první pohled zaujme velmi kvalitním zpracováním (pevná vazba, parciální lak, kvalitní tisk). Po dvojím (!) přečtení stále rozporuplný pocit. Na jedné straně: výborné a v komiksem nepříliš používané téma smrti a tajných společenstev - skvělý nápad, koplovská kresba, dějová linka nutící přečíst najednou, originální prostředí děje i tématu "přechodových míst" včetně nápadu hledání dalších...
    A na druhé straně: relativní povrchnost pramenící z neznalosti = chybějící pocit že "by na tom mohlo něco být", snad zbytečně rychlý a mírně chaotický spád děje (tj. víc akce a méně dobrého textu) a místy na můj vkus graficky přehnané (přespříliš příšerné až komické).
    Suma sumárum: unikátní hororový příběh zasazený do blízkého prostředí s nápaditým temným příběhem, který i přes svou mírnou povrchnost částečně nutí k dalším úvahám a určitě stojí za přečtení! Petr Kopl je výborným autorem typu Franka Millera s obrovským potenciálem, který se však ještě plně neprojevil.
  • Dov
    Dov25.2.2015 17:22Srazy, cony, festivaly
    Upozorňuji na vernisáž výstavy tisků obrazů Petra Kopla v Bruselu. Takže kartáček na zuby, řízky a jedem.


Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 0
Mám: 97 (cca 29280 Kč)
Chci: 0
Sháním: 1 (cca 390 Kč)
Nabízím: 5 (cca 2146 Kč)
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0