Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Jedna země rozdělená staletými boji. Dva králové usilující o nadvládu. Jedenáct mužů předurčených dávnými bohy k hrdinským činům…
Stáváte se svědky ojedinělého a odvážného počinu. Podle dnes již kultovní fantasy Adama Andrese Wetemaa vytváří přední český kreslíř Petr Kopl monumentální několikadílný komiks, který si výpravností a epikou nezadá s širokoúhlým filmem. Co se úrovně zpracování a zamýšleného rozsahu týče, nemá tento projekt v dějinách českého komiksu obdoby. V prvním dílu čeká čtenáře velkolepý úvod do celé ságy. Budou svědky osudové věštby Bohů, zažijí legendární bitvu a tajuplná vědma jim v hádankách naznačí běh budoucích událostí. Začnou sledovat osudy prvních dvou z jedenácti Bohy vyvolených mužů a už v tomto dílu se k nemalé radosti fanoušků Wetemay objeví oblíbená postava moudrého, byť poněkud ješitného mluvícího havrana Caradaca.

Art
Petr Kopl
Obálka
Petr Kopl
Žánry
fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7413-192-9 (Zoner Press (ZONER software, a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
150 x 210 mm
Tisk
barevný
Stran
160
Cena
229 Kč
  • baatcha
    baatcha3.1.2016 18:03Wetemaa #01
    Jediné pozitivum Wetemay je, že pomohla Petru Koplovi na výsluní. Jinak je učebnicovým příkladem toho, jak nepsat komiksový příběh. Nejspíš jsem to ani nedočetl, ale za těch 19 kaček v Levných knihách mě to až tak netrápilo.
  • Kabukiman
    Kabukiman19.5.2015 22:27Wetemaa #01
    Jak mám komiksy Petra Kopla rád, tak tohle jsem prostě ani nedočetl. Bylo to zamotané a nezáživné...Jeden z těch komiksů, které jsem do půlky přetrpěl, pak to vzdal a založil do knihovny. Podobně jsem se trápil i u Artuše. Asi při své jednoduchosti prostě potřebuju jednodušší děj, no... :D
  • jirin
    jirin14.1.2015 01:53Wetemaa #01
    Byl jsem překvapen, že takhle promyšlený děj, může vzniknout v ČR, celkem mě komiks nalákal na knihu. Ale v čem je problém. Je to prostě jenom úvod, takže se nic zásadního tady neděje, a proto pravděpodobně stěží nějaký další díl vyjde... Kresba se mi jinak líbila, moc mi nesedělo okrasné historické písmo...
  • Dov
    Dov13.12.2014 14:02Wetemaa #01
    Komiks, který synergicky spojil kvalitní předlohu Veroniky Válkové a kresbu Petra Kopla, která se k předloze hodí. Můj názor je takový, že komiks měl být v provedení a velikosti typu "Maus", myslím, že i černobílá kresba by se celkem hodila (a zlevnila tisk). Tento komiks mi trochu připomíná propagační brožuru, která sice navnadí, ale nic dál se nekoná. Kdyby nakladatel investoval více, mohlo se komiksů prodat mnohem více než knih. Škoda smrti kvalitního projektu.
  • Masinfira
    Masinfira10.9.2014 18:23Wetemaa #01
    Mě ten komiks hrozně překvapil. Čekal jsem od něj hodně málo teda, ale opravdu se mi to líbilo a největší zklamání je, že druhý díl asi nikdy nebude. Rozhodně by si to tahle kniha zasloužila. Na druhou stranu je třeba přiznat, že byla chyba vydat to takto krátké. Je tam hodně vysvětlování a tím komiks ztrácí na akci a potenciálu, který se rozjede až po delší době. Kdyby vydavatel "zariskoval" a vydal za třeba trojnásobnou cenu trojnásobek stran, měla by kniha zcela jistě větší šanci na další díly. Takhle to bylo podle mě od začátku zabité, což je škoda.
  • Schramm
    Schramm10.7.2014 12:26Wetemaa #01
    Wetemaa to má těžké. Především si myslím, že to není dílo vhodné pro komiksovou adaptaci. Pomalý rozjezd a složitější děj v knize přece jen funguje jinak než v komiksu, proto se vůbec nedivím, že Wetemaa jako komiks skončila jak skončila, třebaže mě to mrzí. Myslím, že i první kniha ukazuje, že potenciál tu je, a to nemalý. Druhým faktorem neúspěchu je podle mě angažmá Petra Kopla. Třebaže mám jeho věci rád, tady mi jeho kresba k tématu nějak nesedla, čistě pocitově. Bohužel, tenhle počin holt dojel na to, že doba největší slávy Wetemay se nepotkala se vzestupem komiksu u českých čtenářů. Hodnotím vlastně o něco níž než jak jsem si knihu užil, je to tak na 3,5 z 5.
  • kaylin
    kaylin10.7.2013 15:13Wetemaa #01
    Rozhodně nechci tvrdit, že je "Wetemaa" špatný komiks, to ani omylem. To, co může přijít, by mohlo být vskutku parádní. Jenže já hodnotím první knihu a ta je bohužel jen začátkem. Je to jako přečíst si úvod k rozsáhlému románu, a pak čekat, až ten román skutečně vyjde. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/07/185-wetemaa-1-60.html
  • bd71
    bd713.4.2013 20:03Wetemaa #01
    Nádherný romantický počin. Je vidět, že to psala ženská. Vůbec mi nevadí pomalé tempo. Příběh znám z knihy a přesně takhle jsem si to představoval. Škoda, že není další díl.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.7.2012 09:20Wetemaa #01
    Já jsem Wetemau kdysi četl, jakožto jednu z mála českých fantasy. Dokonce se mě na jakési autogramiádě kdysi dávno Adam Andres zeptala, jestli nechci být jejím osobním fanouškem:-) Každopádně si z knihy nepamatuju skoro nic, uchvácený jsem z ní nikdy asi příliš nebyl. Tato komiksová adaptace mi příběh alespoň osvěžila, jde o celkem sympatický pokus o vytvoření legendy ve světě bohů i lidské historie. Bohužel přehršel postav a jmen vzbuzuje v mysli čtenáře lehký zmatek. Přesto si nijak zvlášť nemůžu stěžovat, jde zatím o docela příjemnou záležitost, kterou lze prozatím hodnotit kladně.

    Celkový dojem: 70%
  • Drakeus
    Drakeus10.7.2012 23:47Wetemaa #01
    Knihu Wetemaa neznam, komiks Wetemaa jsem prelouskal atrochu zamrzi ze se na tolika stranach nic moc nedeje. Petr Kopl se taky drzi celkem pri zdi v porovnani s kresbou v jeho predchozich dilech. Pro me by to chtelo vic akce...snad se ji dockam v dalsich dilech.
    http://www.komiks.cz/clanek.php?id=1840#.T_yitJHqKSp

  • Azalin
    Azalin mecenáš1.6.2012 14:54Wetemaa #01
    Wetemaa byla těsně po revoluci naprostým zjevením na poli české fantasy a právem se těší kultovního statusu a čestného místa v mé knihovně. Nevím, jestli bych ji dokázal číst i dnes (možná to zkusím), s nadšením jsem však uvítal její komiksovou verzi. Komiksy od Petra Kopla pro mě zatím byly vždy velmi příjemným překvapením a nejinak je tomu i v tomto případě. I když převést Wetemau do komiksové podoby je úkol vpravdě titánský (vždyť první díl zahrnuje asi tak prvních dvacet stránek). Tempo vyprávění je tedy celkem pomalé, což je v tomto případě určitě dobře, trošku to připomíná barevnou mangu. Každopádně doufám, že autor vytrvá a druhý díl bude brzy následovat..
491684
Četl/a (38)
2scha, Chaolinek, DanQ, Deckard, Dezodoo, Doncek4321, Draco nobilis, flipflop, Goldfinch, Grrr, gumidekmedvidek, hellblazer, hromotlk, Hugin, hypermlok, James, jankie, japes, kaylin, Lachvos, lacoste, Light, luky.kuky10, Mamut12, NecRoman, Norri, Osimchin, robert.hladil, RudyRod, Saiko-chan, Schramm, seneke, T3ss, the.kasztan, Velkej šéf, Were-chan, xflori01, Zdendy
(109)
2scha, abaro, adam.ra, Afrodoman, Agent24, Alfred, Azalin, Azbest, Baffman, bboorreekk, bd71, BeeSee, blackJag, burzum, Calvin Klein, calviti, carolos, Černá Krysa, Chaolinek, Crics, CSE_AC/DC, DanQ, Dezodoo, disclose, Doncek4321, doophy, Dov, Draco nobilis, Drakeus, elthir, fel68, filemon, flipflop, Goldfinch, goodspeed, Greyman, grinder, Grrr, gumidekmedvidek, hlavathor, hromotlk, Hugin, hypermlok, invape, James, jankie, Jestrab2, Kabukiman, Kapis, kaylin, Kazumaki, keNNoslaw, KINIMODUS, koniklec, kucik, lacoste, Lenny, Lobok257, luky.kuky10, maara, Mamut12, Mankin, marshalx, MartinV, Masinfira, mcleek, merhyx, mikina, monty.cl, moris.cz, MP, mr.des, NecRoman, Netorack, Nightmare, noMster, Osimchin, OwerLord, pavel, pechna, prokop.prcik, Qee, Ricarderon, robert.hladil, RudyRod, Saiko-chan, Salien, SASAN_KING, Schramm, seneke, SiWeX, Skot, sleepless, stepan.tichy, tacmud, thorrg, Toren, tulipstros, vallyslayer, Velkej šéf, vranakx, Were-chan, xai, xflori01, xintax, xxaannddeerr, yojimbo, Zajo original, Zdendy
Chce (4)
Braindead, fusnix, Miriyak, Mrfko
Nabízí (3)
flipflop, gumidekmedvidek, Kreatik