Instagram: @co_vse_nerdit
20 let
Čtu zatím převážně v češtině.
Od mala koukám na filmy, jako malý jsem sbíral sešitovky Spider-mana, ale komiksy jsem pořádně začal číst před dvěma roky.
Od konce roku 2021 už tolik nečtu, protože jsem začal sbírat deskovky a stala se z toho hrozná závislost. Ahjo... Miluju být Geek
  • CoVseNerdit
    Dětský komiks co si užijí i dospělý. Tento díl je o level temnější, než předchozí díly. Miluju zde humor, budování zápletky je skvěle dávkované, postavy jsou skvěle napsané a májí hned několik vrstev, což dospělý čtenáři ocení. Autor dává čtenářům informace o tomto světě v ideálním množství ve správný čas. Zábavné pasáže střídají napínavé momenty a autor skvěle využívá panely pro nastínění dané situace a scény. Ideální mix humoru/akce/atmosféry/vyprávění. Miluju to!
  • CoVseNerdit
    Dětský komiks co si užijí i dospělý. Miluju zde humor, budování zápletky je skvěle dávkované, postavy jsou skvěle napsané a májí
    hned několik vrstev, což dospělý čtenáři ocení. Mytologie světa i hlavní zápletka se zde teprve rozjíždí, ale od dalšího dílu to šlape na plný plyn.
  • CoVseNerdit
    CoVseNerdit22.10.2022 14:22Immortal Hulk #01: Nebo je obojím?
    Bavilo mě to, atmosféra je výborná, ale občas mi to přijde uspěchané a některé řešení problémů přichází odnikud.
  • CoVseNerdit
    CoVseNerdit7.2.2022 10:09Baltimore #02: Prokleté zvony
    4,5/5 - Výborné. Druhý díl už pomalu napravuje to čeho jsem se bál po prvním díle. A to je to, že Baltimore celou sérii sám neutáhne. Nyní už začínám chápat jak to mají autoři vymyšlené. V každém díle Baltimore potká nové postavy a vždy se nějaká z nich pro tuto danou knihu k Baltimorovi připojí. Ok proč ne, když ty postavy budou zajímavé, tak nemám problém. Zároveň je nám tu představován Inkvizitor, což je jakýsi záporák? který se snaží Baltimora vystopovat. Zprvu jsem si říkal: To jsem zvědavý jestli bude zajímavý. A ejhle... Je boží! Je to hrozný sviňák a měl jsem totálně husí kůži z toho co v této knize dělá. To podle mě dělá dobrého záporáka a hrozně se těším co s ním autoři vymyslí dál, protože ten jeho styl je šílený. Kresba je stále velmi atmosférická a k danému žánru totálně sedne. Asi bych si přál nějaké vetší Emoce a nosnější myšlenky (proto 4,5/5) ale jako celek se jedná o super nadprůměr. Doporučuji!
    P.S. Jediné co mi přišlo vyloženě Debilní, tak byl flashback fanatického kněze, který přišel v absolutně nevhodný moment, vůbec v danou chvíli nedával smysl a čtenáře to ZBYTEČNĚ vytrhne ze skvělého atmosférického momentu. Zbytečný je proto, že ta postava vám je u zadku, vůbec vás jeho minulost nezajímá a navíc je to nejspíš jeho poslední výskyt.
  • CoVseNerdit
    Zjistil jsem, že mě povídky u Hellboye baví o dost víc než jeden delší příběh. Hezky temná atmosféra a libí se mi jak Mignola využívá různé povídky pro své příběhy. Nejvíc mě bavila Mrtvola, Baba Jaga, Vánoce v podzemí, Spoutaná rakev, Vlci ze Svatého Augusta. Díky kratším příběhům to rychle utíká a nikdy jsem se nezačal nudit. Pro mě byl tenhle díl ideální čtivo.
  • CoVseNerdit
    CoVseNerdit10.12.2021 15:37Daredevil: Muž beze strachu #04
    Geniání. Tohle bych doporučil i lidem co komiksy nečtou a je to pravý důkaz, že i komiksy o superhrdinech můžou být dospělý, vážný a dobře napsaný.
  • CoVseNerdit
    CoVseNerdit10.12.2021 15:30Venom #01: Rex
    Hodně fajn série. Jako mainstream to funguje pěkně a kéž by takhle temněji působily i filmy. Nenáročný a pohodový čtení. Normálně bych dal 3*, ale jelikož aktuálně moc nečtu (spíš deskovkuju) a tohle i tak dokázalo udržet mou pozornost a nestihlo se to omrzet a bylo to rychle přečtený, tak dávám 4*. :)
  • CoVseNerdit
    Čekal jsem víc. Nádherná kresba, slabé postavy, nudný Batman (wtf?), nic moc akce, hromada rádoby chytrých myšlenek. Nevím proč, ale Batman mi tuhle sérii přijde hrozně nesympatický a působí spíš jen jako nějaký robot. Na to, že mi v předchozím booku přišla nejlepší závěrečná část s Catwoman, tak tady to bylo spíš: Co? wtf? proč? :D Každopádně držím se a doufám, že kvalita půjde nahoru. Já jsem trilogie nic moc. Lehký podprůměr.
  • CoVseNerdit
    CoVseNerdit29.10.2021 06:54Green Blood - Zelená krev #01
    Miluju western a nemusím mangu. Ovšem Green Blood si mě získal tím jak je rychlý, nenáročný, sympatický a drsný a to vše zabalené v úchvatné kresbě. Hlavní postavy mi ihned přirostli k tělu a mají super uvěřitelnou bratrskou chemii. Příběh hezky pracuje s očekáváním diváka a dokáže překvapit. Jednotlivé scény a postavy v nich ve vás vyvolávají emoce a vše na mě působilo přirozeně. Ještě zmíním, že kresba mě opravdu pohltila a miluju zde práci se stíny i atmosférické dvoustránky. Moc se těším na další díl a těší mě, že to má jen 5 svazků, protože opravdu nejsem fanouškem nekonečných sérií. Za mě povedená manga ,,jednohubka".
  • CoVseNerdit
    Bavila mě scénka s letadlem. Zbytek komiksu se mi po týdnu vyšuměl z hlavy a pamatuji si pouze to, že se objevili 2 nové postavy, které budou nějakým způsobem důležité pro tuto sérii.
  • CoVseNerdit
    Tom King se snaží na sílu být chytrý. Místo toho abych si užíval slušnou kresbu a akci, tak na každém panelu čtu rádoby filozofické moudra, které jsem, ale v půlce přestal vnímat, protože mě to zbytečně vytrhávalo z děje. Celý to beru jenom jako takový menší nutný zlo před dalšími díly. Kresba pěkná, atmosféra pokulhává. Paradoxně nejvíc podle mě King válí až ke konci komiksu, kdy se to soustředí na Batmana s Catwoman. Tam mě to opravdu chytlo a konečně jsem začal vidět ten potenciál.
  • CoVseNerdit
    CoVseNerdit31.8.2021 06:50Batman: Můj temný princ
    Tohle je asi můj nejoblíbenější komiks co mám ve své sbírce. Poctivá Batmanovka s dechberoucí kresbou. Celé je to autorské dílo tvůrce jménem Enrico Martini tzn. celé si to napsal a nakreslil sám. Vše tu funguje perfektně -> humor, akce, postavy, lehké drama i určitý přesah na konci. Bavil jsem se neskutečně a Martini strčil do kapsy Snydera, Kinga i vše ostatní co tu s Brucem vychází. Tohle je povinnost pro všechny fanoušky netopýra. Každopádně doporučil bych to i neznalcům, jelikož se jedná o uzavřený příběh a třeba i moje přítelkyně si to neskutečně užila, přestože s Batmanem viděla pouze filmy. Tleskám a doporučuji.
  • CoVseNerdit
    Tento příběh jsem znal, ale až teď jsem si ho měl možnost přečíst. Začátek s Goblinem super (Norman je můj oblíbený záporák, takže radost ho opět vidět) poté, co se týče prostředku s Hulkem, tak jsem se lehce nudil a těšil se až se vrátíme opět do New Yorku. Ovšem jakmile se vrátíme do New Yorku začíná velká jízda. Samotná scéna se smrtí mi přišla trošku moc rychlá, ale jako celek to funguje a Spideyho chování poté je něco co jsem v jeho komiksech snad ještě neviděl (nemám ho tolik načteného). To jak pak jedná v afektu a je rozhodnutý se pomstít a je mu jedno kdo mu stojí v cestě.. to je něco tak úžasného. Klobouček dolů a tenhle komiks ve mě bude ještě dlouho vzpomínat. Btw. po dočtení jsem měl zbytek dne dost zvláštní skleslý mood. :(
  • CoVseNerdit
    CoVseNerdit10.8.2021 14:59Daredevil: Muž beze strachu #01
    Tohle byla paráda. Jak scénárista, tak kreslíř jsou na samotném vrcholu. Knížka začíná případem jednoho redaktora jménem Ben. Daredevil se zde vyskytuje minimálně, avšak případ se točí z velké části kolem něj. Zde mě naprosto uchvátil kreslíř, ktereý si s kresbou nádherně vyhrává a na každé stránce působí originálně, temně, chaoticky, ale zároveň promyšleně. Popravdě ta kresba byla tak výborná, že jsem byl lehce zklamaný, když jsem zjistil, že zbytek knížky je dělaný víc klasických způsobem. (Avšak kresba je stále úžasná a zamiloval jsem si jí.)

    Následuje hlavní příběh, kde mi přišlo, že půlku knížky se nim moc neděje, avšak někde k půlce ze začne řešit hlavní téma a v tu chvíli, mě komiks chytnul za koule a já hltal každou stránku až do konce. Tohle bylo výjimečné čtení. Doporučuji!

    Scénář: 10/10
    Kresba: 10/10
    Postavy: 10/10
    Atmosféra: 10/10
  • CoVseNerdit
    Pohodový komiks s výborným koncem. Musím přiznat, že většinu komiksu jsem si říkal, že čtu pohodový průměr, ALE...konec mě opravdu vystřelil z bot. Temný, drsný a osudovost z toho pčímo čiší. Pro fanoušky Thora povinnost a mohu doporučit i jako první komiks s Thorem. Jednalo se o první zkušenost i pro mě a vše jsem chápal a nikde se neztrácel. Doporučuji

    Scénář: 8/10
    Kresba: 9/10 Ideál
    Postavy: 7/10 Většina dělá křoví, ale uvidíme pár starých známých a celkově je zde hodně zajímavých charakterů.
    Atmosféra: 7/10 Lze cítit tu osudovost, avšak závěr šlape na 10/10.

  • CoVseNerdit
    Ideální pro nováčky. Zde se dozvíte jak Matt Murdock začínal, jak trénoval, jak vyrážel do první akce i jak vypadal jeho první kostým. Tohle byl první komiks co jsem se slepým právníkem četl a velice jsem si to užil. Doporučuji.
  • CoVseNerdit
    Nezajímavé, nezapamatovatelné a nudné. Jediné co mi zůstalo v paměti je Spider-upír.
  • CoVseNerdit
    CoVseNerdit7.8.2021 21:14Wolverine: Starej dobrej Logan
    Tenhle komiks je Skvost. Už během prvního čtení jsem si řekl: Ano tohle je to nejdokonalejší co jsem kdy četl. Má to skvělý scénář i kresbu a celá knížka má neskutečný drive. Za mě nejlepší kousek co jsem si pořídil do knihovny. Jen škoda, že to mám v paperbacku. Na tohle by nejvíc seděl hezky zpracovanej hardcover

    Scénář: 10/10
    Kresba: 10/10
    Postavy: 10/10
    Akce: 10/10
    Atmosféra: 10/10


    Klobouček dolů.
  • CoVseNerdit
    CoVseNerdit7.8.2021 18:19Batman: Tři Jokeři
    Příjemná jednohubka, kterou dáte na jedno až dvě čtení. V příběhu se řeší případ zahalený lehkou záhadou. Avšak na ty nejdůležitější otázky se neodpovídá.
    Kdo jsou tři Jokeři?
    Jak vznikli?
    Jak mohli tak dlouho fungovat bez našeho povšimnutí?
    Na to nám scénaristi nedají odpovědi a je to pro mě hlavní minus tohohle komiksu. Podrobnější recenze na ig: @co_vse_nerdit

    Scénář: 7/10 Ujde, ale působí místy nedotaženě.
    Kresba: 8/10 Ideál pro Mainstream
    Postavy: 9/10 Skvělý výběr hlavních protagonistů.

  • CoVseNerdit
    CoVseNerdit20.8.2021Koupím
    Hledám Rumcajs se Vrací 1. díl. Pokud ho někdo máte a byli byste ochotní, tak ho milerád koupím. Mám druhý a třetí díl a hrozně rád bych měl sérii kompletní. Piště na mail jirka.benes10@seznam.cz . Předem moc děkuji.
  • CoVseNerdit
    CoVseNerdit25.10.2021 13:24Publicistika
    Se třeba sežerte lidičky. :D
  • CoVseNerdit
    CoVseNerdit25.10.2021 12:36Publicistika
    Kapiš: This made my day way better. :D :D :D
    ,,Jediní, kdo z této kruciáty mohou vyjít s čistým štítem jsou progresivní Křemílek s Vochomůrkou, jako gayové žijící v registrovaném partnerství v uhlíkově neutrální chaloupce z biomasy:))"
  • CoVseNerdit
    CoVseNerdit22.10.2021 09:57Filmový a hudební klub
    Tak co říkáte lidičky na Dunu? Za mě tučných 4/5. Výborně budují svět a opatrně dávají neznalcům knihy (jako já) veškeré potřebné info. Plný počet bych dal kdybych to považoval za celistvý film, ale tomu škodí konec a několik nezodpovězených otázek. Jelikož vím, že se dá udělat série, kde každý díl působí uzavřeně (pán prstenů), tak holt tady plný počet bodů nechci dát. Každopádně výborný soundtrack, výborné efekty, skvělí herci a nádherné budování světa. Nevýhoda je pomalé tempo a hlavně ten otevřený konec, ale tak to můžu cítit pouze JÁ.
  • CoVseNerdit
    CoVseNerdit12.10.2021 13:42Pindárna
    Nevíte někdo proč jsou komiksy z Legendy DC o tolik dražší než běžné vydání? Je to tou pevnou vazbou nebo to má více důvodů?
  • CoVseNerdit
    CoVseNerdit29.9.2021 06:47Sběratelský klub
    Já objednal pár dní po tom co to oznámili a taky stále čekám na 2. zásilku.
  • CoVseNerdit
    CoVseNerdit6.9.2021 07:12Filmový a hudební klub
    Shang-Chi solidních 8,5/10. Po Black Widow je to velmi osvěžující a užil jsem si, že Marvel i přes svou klasickou šablonu dokázal udělat film zajímavým. Od Winter Soldiera jsme konečně mohli opět vidět normální kontaktní souboje tělo na tělo a tvůrci odvedli vskutku dobrou práci. Většina akce je hezky přehledná, divák se orientuje téměř v každém chvatu a (většinou) se zde hezky využívá i prostředí, kde se fight odehrává. Největší překvapení pro mě byl záporák, protože světe div se... MCU opět dokázalo udělat dobrého záporáka. Je dostatečně velká hrozba, jeho motivaci dokonale chápete a zároveň je zde potřebné osobní pouto k hl. hrdinovi + má dostatek času na plátně. Tempo filmu je většinu času svižné až na určitých cca 20 min. před finální bitkou. Ta je tradičně jak jsme u Marvelu zvyklí OBŘÍ digi bordel a velkolepá akce. Tvůrci si opravdu vyhodili z kopýtka a kolikrát je vidět, že je zde digitálna opravdu moc a některé pohyby hrdinů smrdí zeleným plátnem. Člověk to ale dokáže odpustit vzhledem k předchozím soubojům. Zároveň prsteny jsou podle mě dost cool a těším se co nám s nima ještě v MCU předvedou. Otázkou vkusu je zde humor - Osobně humor mi zde přišel lepší než v Endgame a většina vtipů je při nejhorším ok.
    V závěru se jedná o nadprůměrnou Marvelovku a velice poctivý origin a jeden z nejlepších solo filmů za posledních několik let. Doporučuju
    p.s. Nejvíc jsem si užil fiktivní zvířátka a klidně bych si jich dal mnoooohem víc. :D :)
  • CoVseNerdit
    CoVseNerdit3.9.2021 15:00Pindárna
    Norri: Ano já vím, jenže v té době jsem komiksy ještě ani nečetl. Sice chápu lidi, kterým vadí, když tu vychází něco, co už bylo v kompletech, ale pro nováčky nebo neostřílené sběratele se to velmi hodí.
  • CoVseNerdit
    CoVseNerdit3.9.2021 13:40Pindárna
    Strašně bych si přál aby v Legendy DC vydali Flashpoint...
  • CoVseNerdit
    CoVseNerdit1.9.2021 13:06Filmový a hudební klub
    Země to určitě není. Je to ta scéna kdy Carol zachraňuje Tonyho a Nebulu z vesmíru. Takže to může být téměř kdekoliv ve vesmíru mezi Zemí a Titánem.
  • CoVseNerdit
    CoVseNerdit30.8.2021 11:51Pindárna
    Tipnu si: Batman, Deadpool a Spiderman (ať už solo nebo spolu), Harley Quinn
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 50 (cca 21184 Kč)
Mám: 71 (cca 29634 Kč)
Chci: 1 (cca 399 Kč)
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0