Už nějaký ten pátek působí na nejstarším internetovém sci-fi deníku Sardenu. Jeho specializací je literatura a komiks. Mezi jeho další obrovskou lásku pak patří film a filmová hudba.
  • Sirius
    Sirius25.1.2011 15:04Indiana Jones Omnibus 1
    První příběh nejlepší, druhý skvělý, třetí dobrý a už mě tolik nebavil. U prvních dvou mě bavila kresba, stejně jako scénář. U trojky už je ta změna znát. Každopádně se jedná o báječné dílo, které disponuje bezvadnou atmosférou. Jednoznačná povinnost pro všechny fandy Indiany Jones. Těším se další díl.
  • Sirius
    Sirius4.11.2010 08:18Lips Tullian
    Nemůžu jinak, než udělit plných 100%. Ne kvůli tomu, že komiks je náš, ale proto že ten příběh mě bral i po těch letech, co vznikl a taky proto, že Saudka musím obdivovat pro jeho fenomenální kresbu, která si to může s přehledem rozdat se světovou produkcí. A obdiv si zaslouží i to, že celý projekt vznikal v době, která stála za hovno. Příběh je pak sice přímočarý, ale mě to nevadilo - přesně takové zbožňuju. Je tu všechno co má mít - lásku, zradu, šermovačky, krásné ženy a především sympatického bouchače v hlavní roli. Škoda že se Saudek nepotkal s Howardem - to by svět umění zažil věci.
  • Sirius
    Ok, nepůsobilo to na mě tak, jak jsem původně čekal, ale i tak jsem si to užil. Příběh je ještě ok - přeci jen je to komiks a u scénáře se nepředpokládá variace na Čechova. Když ale pominu scénář, tak opravdu debilní se mi zdála kresba - obzvlášť ve chvílích kdy byly postavy smrštěné. Ale jak už bylo řečeno, na tohle dílo je nutné dívat se očima malého kluka, protože pak se zamilujete na první pohled. Hlavně tohle dílo je klenot určený hlavně pro sběratele - takže hlavně milovníkům superhrdinské poetiky. A každému takovému člověku zaplesá srdce při pohledu na všechny ty slavné geroje a válečnice v jednom společném komiksu, protože právě v téhle myšlence je jeho největší síla.
  • Sirius
    Sirius20.10.2010 18:29Batman: Deset nocí KGBeasta
    jo, tak tohle je Batman. Pochmurný, černobílý a posedlý vyšetřením případu. Akorát mě na tom celém nehorázně sere jedna věc a to je ta, jak scénárista skvělé rozjede příběh popelnicovýho vraha, utne to a vrhne se na řádění KGBesta a pak se zase vrhne na popelnicovýho vraha - jenže to už ten příběh nedokáže tak pohltit, takže mu nezbývá než to vylízat dobrou pointou. Jinak proti tomuhle případu nic nemám. Za slušný prachy, slušná zábava. Překlad super, ich forma taky. Teď jen doufat, aby Crew nebo BB art brzy vypustili dalšího netopýra
  • Sirius
    Sirius13.10.2010 15:54Ztracené dívky
    Pod vším tím pornem, schválně kýčovitou kresbou se skrývá docela fajn příběh. Sice to není Mooruv vrchol, ale fajn to rozhodně je. Je to propracováno do nejmenšího detailu, linie každé hrdinky je zcela rozdílná a to i v kresbě. Propojení s událostmi atentátu na Fedinanda je taky skvělá. Prostě po tomhle komiksu už nebude porno nikdy tím, co dřív.
  • Sirius
    Po otevření druhé sezóny Ultimates jsem si málem krupnul do kalhot kvůli té úžasné kresbě Bryana Hitche. Bohužel z příběhu už jsem tak odvařený nebyl. Celou dobu se v podstatě děje velký kulový, pak to ke konci nabere grády a ocitnu se na poslední stránce s otázkou: "A to je jako všechno?" Co se stalo s těmi sympatickými postavami z prvního dílu? Kam se poděl Starkuv úžasný smysl pro humor? Kam se poděl celý humor předchozí řady, během níž jsem se pořád chechtal a tentokrát jsem se pousmál jenom jednou. Jasně - o humoru to taky být pořád nebude, ale mě tu prostě chyběl ten Millarův nadhled, jaký jsem zažil u Kick-Ass nebo Wanted. Prostě mi přišlo, jako by byl u tvorby Ultimates můj oblíbený scenárista svázaný a nemohl se pořádně utrhnout ze řetězu. Jasně, je to temnější, kresba lepší, okamžik kdy zeleňák přechčije celý Avengers je báječný, stejně jako scéna se zrádcovou rukou (jehož identitu už asi tuším a jsem zvědav, zda se potvrdí), ale to je tak asi všechno. Prostě Ultimates za Kick-Ass pokulhávají, snaží se mistrův opus dohnat a v jednom kuse padají na držku, protože se jim to nedaří.
  • Sirius
    Kresba opět o mnoho lepší a vyspělejší, ale Ten žlutej parchant kulhá na jedné věci a to je scénář, který mě zrovna dvakrát nezaujal. Hlavně to tempo vyprávění bylo takové rychlé až zběsilé. Takže jsem si to pořádně nevychutnal a přečetl jsem to ani ne za hodinu, což se mi u předchozích dílů nestalo. Hlášky - na rozdíl od minulých dílů taky nic moc. Na druhé straně Hartigen to zachraňuje, ale stejně on ani Dwight nemají bohužel na Marva.
  • Sirius
    Sirius12.7.2010 14:16Z pekla
    komiks psaný chirurgickým nožem zahalený do dlouhého pláště. Je to temné, ponuré, krvavé a plné konspiračních teorií. Moorovi se podařilo stvořit jednoho z nejlepších psychopatů literatury, na jehož bedrech leží celý tenhle příběh. Film je oproti komiksu velmi slabý čajíček, byť má taky své plusy. Nicméně teď nechci Moora vidět hodně dlouho, jeden takový špalek mi stačí na dlouhou dobu dopředu.
  • Sirius
    Vyzrálejší a propracovanější než Drsný sbohem a to jak po stránce scénáře, ale i kresby. Jenže Dwight má bohužel svým osobním kouzlem k Marovi hodně daleko a tak to musí zachraňovat spanilé krásky ve spodním prádle, které jsou tak hlavními tahounkami tohohle komiksu.
  • Sirius
    Sirius3.7.2010 20:50Koralína (paperback)
    S tím komiksem bych neměl žádný problém, kdyby už neexistovala kniha, jejíž děj prakticky kopíruje a nepřináší tak nic nového. Jasně, atmosféra je mrazivá, Koralina je sympatická, a kresba ujde. Ovšem, na druhé straně jinak to bude brát zase člověk, který je zatím knihou nepolíbený a zakopl o komiks náhodou. Ale to je bohužel problém každého komiksu vytvořeného podle knihy.
  • Sirius
    jo, tak tohle se mi ve všech ohledech líbilo víc než Fury. Originální příběh, sympatický postavy, ironický smysl pro humor a kopa hlášek. Prostě paráda. S hodnocením se ale budu zatím držet při zemi a počkám až co přinesou ostatní díly
  • Sirius
    Skvělé převedení žánru noir do komiksového provedení
  • Sirius
    Sirius25.5.2010 09:18Iron Man: Extremis
    Čekal jsem, že to bude odlehčenější a nakonec mě to překvapilo svou porcí temnoty. Vadí mi to? Ale vůbec ne. Abych se přiznal, tak Iron Man se mi líbil mnohem víc než druhý díl Transmetropolitanu a řekl jsem si, že to s Ellisem ještě párkrát zkusím. U tohohle komiksu se mi líbí, že si tu scénárista na nic nehraje a nedělá z hrdiny namachrovaného týpka. Co se kresby týče - není špatná, ale že bych si s ní sedl na zadek jako třeba v případě Kick-Ass se taky říct nedá. Ale rozhodně není důvod ji zatracovat. Iron Man je výsledku chutná jednohubka s hlavním cílem bavit. Na jednu stranu to sice není důvod vyhledat ho, ale na stranu druhou si musíme uvědomit, že se jedná u prvního Iron Mana vydaného u nás. Takže si pozornost každého čtenáře rozhodně zaslouží.
  • Sirius
    Sirius13.5.2010 14:47Kick-Ass: Nářez
    Kick-Ass s přehledem a grácií nakopává do zadku Mrtvý nebo živý a další komiksy, a tlemí se u toho stejně jako Joker. Absolutní spokojenost, komiks mi dal přesně to, co jsem od něj čekal. Jen škoda, že na druhý díl bude muset čekat tak dlouhou dobu.
  • Sirius
    jaj, tak tohle je hodně, ale hodně slabé. Tentokrát jsem se spíš nudil než smál a na rozdíl od předchozího dílu mě to tolik nechytlo. Rozjezd byl hodně nudný a nejlepší část byla tak, když šli Spidera oddělat. Zbytek čistokrevný vopruz!
  • Sirius
    Sirius7.5.2010 15:44Smečka z Bagdádu (paperback)
    Abych se přiznal, Smečka z Bagdádu se mi dostala do rukou tak trochu omylem, ale nakonec jsem rád, že jsem si to mohl přečíst.
    Většina lidí tenhle komiks asi neskousne, protože se tu neprohání banda superhrdinů, kteří zachraňují svět. Ale mě to nevadí. Je to hodně, hodně originální, je to skvěle nakresleno. Ty "postavy" jsou sympatické a hlavně příběh je úchvatný. Z každé stránky je cítit svoboda a chuť žít. A ten závěr, ten závěr patří k jedním z nejlepších a zároveň nejvíce šokujících, jaké jsem kdy zažil a budu si ho pamatovat do konce života.
  • Sirius
    Zatímco předchozí díl trpěl neduhy spojenými s pomalým tempem a úvodem do děje, tahle část už je rychlejší. Přibylo akce, ale za to zase ubylo psychologie postav, která se mi nad Člověku tak líbila. Ve výsledku jsou oba dva díly na stejném levelu a celý komiks slouží jen jako pobavení čtenářů a zkrácení nejedné dlouhé chvíle. Bohužel, kdyby tomu Millar přidal ještě větší hloubku, mohlo se jednat o kousek převyšující Mrtvý nebo živý. Takhle je z toho jen jednohubka na jedno odpoledne a slušivý restart jedné komiksové legendy.
  • Sirius
    Sirius30.4.2010 17:56Ultimates #01: Nadčlověk
    Tenhle komiks za Millarovou peckou Mrtvý nebo živý silně pokulhává. Jo, postavy jsou Millarovsky sympatické a cynické, ale to je asi tak všechno. Vzhledem k tomu, že je to teprve první díl a tudíž rozjezd, postrádá to nějaký silnější náznak příběhu. Celé to vlastně vypráví o tom, jak se Avengers dali dohromady, na konci si šel Hulk trochu zablbnout a oni ho šli jako hodní kamarádi chytit a zkrotit. Ve výsledku to pak před větším průserem zachraňuje úchvatná kresba Bryana Hitche. Inu, uvidíme, co přinese Národní bezpečnost a jestli trochu napraví reputaci
  • Sirius
    Myslím, že k tomuhle není co dodat. Strážci jsou prostě geniálně přelomový. Co od nich čekat jiného, když je psal sám mistr?
  • Sirius
    Sirius24.4.2010 23:32Fury: Bůh ochraňuj válku
    Příběh sice není žádné terno a je tu jen proto, aby se neřeklo, ale hlášky, solidní akce a skvělá kresba to vynahrazují. Je to solidní oddechovka na jeden večer, která nemá žádné větší ambice, ale to nevadí. Já jsem se skvěle bavil a tenhle prvotní účel tvůrců, komiks splnil na maximální výkon.
  • Sirius
    Sirius3.4.2010 22:46Mrtvý nebo živý
    Dávám 100% a to jen kvůli tomu, že víc tomuhle mistrovskému, ultra drsnému a ultra krvavému filozofickému komiksovému dílu nemůžu dat víc. Wesley sice vypadá jako Eminem a jeho otec jako Marlon Brando v Kmotrovi, ale to je mi buřt, protože ten scénář a dialogy jsou úžasné. Mark Millar je prostě klasa nejklasovatější a už se těším, až se mi do spárů dostane Kick-Ass
  • Sirius
    Spider je hláškář se vším všudy a těším se na další díl :-)))
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 0
Mám: 42 (cca 20005 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0