Alternativní obálka
Obálka pod přebalem
Ukázka č.1

+ 2 další ukázky

S pomocí zabijáka Jonnyho Frosta se Joker opět dostane ven z Arkhamského blázince. Okamžitě kolem sebe začíná shromažďovat ke všemu ochotná individua, aby mu pomohli ovládnout celé město. Ve svém boji o moc se neštítí žádných prostředků a jde doslova přes mrtvoly. V příběhu se objeví i další známí padouchové gothamského podsvětí – Harvey Dent (Two-Face), Penguin, Killer Croc či Riddler. Jokerův autor Brian Azzarello je označován za jednoho z deseti nejlepších komiksových scenáristů, který stvořil např. noirovou sérii 100 nábojů.

Identický dotisk v září 2017
Druhý identický dotisk v březnu 2020 má upravené logo DC Comics na přebalu na aktuální v daném roce, viz. alternativní obálka.


Scénář
Brian Azzarello
Kresba
Lee Bermejo
Ink
Michael (Mick) Gray
Barvy
Patricia Mulvihill (Trish)
Redakce
Jiří Pavlovský
Obálka
Lee Bermejo
Žánry
akční, noir, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7461-224-4 (BB/art s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Stran
128
Cena
399 Kč
Originál
Joker (DC Comics)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš12.12.2020 07:36Joker
    „Vždycky bude nějakej Joker.“ Je tu Two-Face, je tu Poison Ivy, je tu dokonca aj Riddler. A Penguin. A možno príde nakoniec aj Batman, ktovie. Je tu ale hlavne on. Kráľ gothamského zločinu: nepredvídateľný magor, ktorému nejde o moc a ani o peniaze, ale o chaos a o potešenie, ktoré z jeho šírenia má. Skvelá záležitosť, miestami riadne nechutná. Občas tempo stagnuje a postava šoféra Johnnyho mi nesadla (hoci viem, čo ňou tvorcovia chceli povedať, keď ju zasadili do príbehu), ale aj tak 70%. Ale mať to doma je fajn hlavne kvôli kresbe, nie scenáru.
  • sedw
    sedw10.11.2020 22:57Joker
    Za mě čistý průměr. Jak byla první polovina super, tak byla druhá špatná. A ani ta kresba mě celou dobu nebavilo, Bermejova téměř dokonalá kresba jen o to více zdůraznila průměrnou druhou část kresby. Hodně zklamal konec, na to, jak byl komiks ze začátku pomalu budovaný, tak konec byl jako jízda na horské dráze, ale v tom špatném slova smyslu. Byl uspěchaný až běda.
  • Log 1 = 0
    Log 1 = 09.11.2020 23:56Joker
    Komiks o Jokerovi. Pokud čekáte, že taková kniha vám dá nahlédnout do mysli tohoto padoucha, pochopit jeho kroky nebo nahlédnout na svět jeho očima a vidět jeho světlejší stránky, tak tady se nedočkáte. Tenhle Joker je svým způsobem ještě zvrácenější než obvykle. Je totiž svým způsobem velmi realistický. Neřeší se tu superhrdinské věci, ale spíše špinavé války gangů a mafií (i když se zde ukáže spousta dalších záporáků. A snad to nebude spoiler, když řeknu, že je tam, byť jen na chvilku.). Ale v tomhle v podstatě realistickém prostředí (nejdivnější jsou snad kostýmy místních bossů, díky kterým v nich poznáme ty ikonické padouchy) působí Jokerova nesmyslná krutost ještě děsivěji, protože ji kotví blíže ke skutečnosti. I Jokerovi věřím, že je fakt duševně nemocný, že to není nějaká podivná metahra. Není to žádný velký gore, ale místy z toho celkem mrazí. Kresba je záměrně hnusná, a přitom zaměřená na věrohodnost, klasické superhrdinské kresby nečekejte. Jo a vzhled Jokera je tu inspirován temným rytířem.

    K nejvyšším procentům tomu ale něco schází, snad je to tím, že od začátku se dějí hnusné věci (čti: Joker dělá hnusné věci), ale trochu tomu chybí gradace a možná osobní vazba k postavám. Všichni jsou tu mafiáni nebo náhodné oběti (krom jedné věci, a je to nejsilnější místo, ale nemá vlastně přímý dopad na příběh), takže to nezasáhne až tak tolik, jak by mohlo. A spousta věcí jsou jen epizody, co něco ukáží, ale kdyby se vypustily, tak se příběh ani nemusí moc měnit.
  • Palebras
    Palebras4.8.2020 15:30Joker
    Jokera jsem měl v knihovně už nějaký ten pátek a né se k němu dostat. Čas uzrál a dal jsem se do čtení. Vzhledem k počtu stran se jedná o jednohubku, avšak o kresbu se postaral Lee Bermejo, takže to zase tak rychle sfouknout nepůjde. Každopádně sledujeme návrat Jokera z Arkhamu a jeho následnou cestou za vydobytí si respektu, území a vlivu. Azzarello ukazuje Jokera v jeho nejzběsilejší podobě a jeho výbuchy vzteku eskalující v čisté šílenství jsou skvělé. Pokud jste milovali Jokera v Temném rytíři od Nolana, tak zde budete chrochtat blahem. Určitě je zajímavé podání příběhu očima Jokerova řidiče, které přináší jistý rozdílný pohled na všechno to šilenství páchané v ulicích Gothamu. Musím ale konstatovat, že příběhově se zase o tak silný zážitek nejedná. Je to takový komornější příběh o cestě přes desítky mrtvol za znovuzískáním vlivu a moci. Prostě mě to příběhově z bot nevystřelilo. Což ale určitě zvyšuje mé hodnocení je Bermejova kresba. Ta je opravdu fantastická a Batman v jeho podání je skvělý i když zde měl minimum prostoru. Ale tohle nebylo o Batmanovi.Kresba to vytáhla na perfektní 4*.
  • SNUFKIN
    SNUFKIN9.6.2020 16:34Joker
    Zajimava kresba stridana s paradni malbou a k tomu slabonky scenar s misty nesrozumitelnymi dialogy.
  • ArmadOon
    ArmadOon22.3.2020 21:45Joker
    Super Noirovka každým coulem, to Azzarello umí. Podtrženo parádní kresbou, která tomu dodá super atmosféru.Užil jsem si to.
  • Negan
    Negan7.1.2020 20:37Joker
    Brian Azzarello+krásná kresba+Joker=super komiks
  • Joker189
    Joker18917.12.2019 18:48Joker
    Opravdu tento komiks mi velmi sedl. Zajímavá zápletka a konec nějak tak očekávatelný, ale i tak čtyři hvězdy.
  • Cinema Ranger
    Cinema Ranger6.10.2019 22:22Joker
    Čekal jsem víc. Joker je můj nejoblíbenější Nemesis minimálně od Batmana a příběh točící se kolem něj a Gothamském podsvětí jsem čekal, že bude příjemné čtivo. Ano, Gotham je vyobrazen skvěle, ale Joker se nechová moc jako Joker. Spíš jako každý jiný psychouš a s kresbou jsem měl problém taky. Příběh byl celkem fajn, takže hlavně díky němu dávám 3*.
  • perak
    perak24.9.2019 21:04Joker
    Zpočátku mne příběh chytl hodně, ale postupem času to nadšení trochu opadlo. Děj je poměrně předvídatelný, a to i v případě nevypočitatelného Jokera, kde je spíše nejistá jeho nálada, než to, jak se zachová vůči dalším postavám. U Jokera mi pak přišlo, že se příliš vyzdvihla právě ta nevypočitatelnost a šílenost a málo se pracoval s tím, že za tou šíleností bývá chladně kalkulující osoba. Kresba se mi hodně líbila, stejně jako zapojení velké části Batmanových protivníků z Gothamu, ačkoliv všichni působí vedle Jokera jako třetí liga. Po dočtení však ve mne zůstal dojem ne zcela využitého potenciálu, který námět umožňoval.
  • TonyT
    TonyT19.9.2019 16:30Joker
    Lex Luthor od stejného dua je podstatně lepší a kvalitnější a to ve všech směrech. Kresba samotná je poněkud přepálená a místy rozmazaná, skoro mám podezření, že snad v tiskárně někdo udělal chybu. Příběh připomíná průměrnou mafiánskou historku a postava Jokera je vykreslena jen jako obyčejná vyšinutá figurka a né jako psychopatický génius zločinu. No dobře jako jednohubka to splnilo účel, ale nic víc. Spíš méně.
  • SomeOne
    SomeOne22.6.2019 13:02Joker
    Výborný příběh pro ty, kteří chtějí více poznat Jokera. Jeho parťák mi výborně k němu sedl, takhle je to skvělá dvojka. Kresba se povedla, místy trochu hraničí s malbou.
    Na konci se s Jonnym stalo to, co jsem čekal, ale to asi nejsem sám. Plus jsem rád za krátký výskyt Batmana.
  • RaggamuffinSVK
    RaggamuffinSVK10.5.2019 12:14Joker
    Žiaľ, čakal som viac. Komiks má perfektnú kresbu a štylizáciu, no príbeh, ak sa vôbec dá nazvať príbehom, ho ťahá dole. V tomto prípade viac, než kedykoľvek predtým, cítiť, ako je Joker naozaj šialený a aj jeho vlastní ľudia nevedia, čo čakať. Dej nesleduje žiadny konkrétny Jokerov cieľ. Všetko robí impulzívne a podľa nálady. Z toho sú nervózne aj všetky ostatné postavy a koniec koncov aj čitateľ, lebo naozaj nevie, čo očakávať. Po Luthorovi som očakával podobnú sondu z pohľadu najväčšieho záporáka Gothamu. Joker je však len dofetovaný magor, ktorí zabíja, znásilňuje a kradne ako mu príde. A možno práve to je tá sonda, len ja sa do toho neviem poriadne dostať. Možno pri druhom prečítaní...
  • trudoš
    trudoš admin9.1.2019 08:57Joker
    Namalované je to skvěle, Lee Bermejo odvedl perfektní práci a ansábl Gothamského podsvětí je v jeho podání jednoduše dokonalý. Takový mix gangsterské reality s Batmanovským kánonem, aniž by jedno bylo proti druhému. Vážně moc pěkná práce.
    K zápletce už takhle pozitivně přistupovat nedokážu. Přestože mám Briana Azzarella hodně rád, tohle je taková ta oslava extrémistické anarchie, kde se ztrácím v myšlenkách i postojích. Což ještě znesnadňuje samotná postava Jokera, který mění charakter častěji než chameleon barvy na diskotéce, takže těžko říct, kdy se mluví vážně a kdy s nadsázkou. Nebo obráceně. Výsledná pointa, že věčné souboje mezi Netopýrem a Klaunem mají takřka vždy nějaké oběti, jež na první pohled nejsou vidět, je fajn, ale formát povídky by možná úplně stačil. Jenže u Azzarella se to má vždycky tak, že po dočtení kteréhokoliv jeho alba ve vás zůstane pocit, že chybí nějaký kousek skládačky, aby člověku docvaklo to podstatné. Takže je klidně možné, že mi uniklo něco mezi řádky.
  • JohnyG
    JohnyG27.8.2018 12:09Joker
    Příjemně veliký book s nepříliš rozvinutým příběhem. Kresba rozhodně sedla, barvy byly ponuré a přitom Jokerovsky barevné. Vyprávěním z pohledu Jonnyho Frosta se vyhnul autor vysvětlování podrobnějšího pozadí, takže vlastně vše sledujeme jen jako jízdu bez jasného cíle. Ostatně u Jokera je nejistota, jak se zachová, tou jedinou jistotou. Body plus za klasické Gothamovské záporáky, body mínus za vyústění příběhu trochu do ztracena. Pár pěkných nebo překvapivých momentů to mělo (třeba gorila). Díky Jonnymu Frostovi zakusíte ten plíživý pocit, že i vlastní lidi jsou z Jokera nervózní a nemůžou si být ničím jistí. A to je ono, Joker nás baví prostě proto, že je to všehoschopnej nepředvídatelnej magor.
  • karl173
    karl173 mecenáš5.8.2018 20:22Joker
    Překvapivě jen lehce nadprůměrná záležitost. Tento komiks má zajímavý nápad, ale po nějaké chvíli zjistíte jak moc málo toho využil. Mě tento příběh nedal téměř nic. Dal mi jen jednohubku, která se sice příjemně čte, a má hezkou kresbu, ale nic víc. Alespoň ta kresba využila svého potenciálu a je správně temná s povedenými realistickými rysi. Jinak jak jsem již psal, lehce nadprůměrná záležitost. Za nápad s vyprávěním z pohledu řidiče a kresbu. 60%
  • Komiksum
    Komiksum2.7.2018 19:50Joker
    Slibný začátek, ale ke konci to sklouzlo ke klasickému mainstreamu. Příběh je standartní tuctovka o tom jak se z malého gangstera stane velká ryba, ovšem tady tím jak je Joker tak příběh dostává nový rozměr. Ponurý pohled na město, Jokera a jeho práci se mi hrozně moc líbil. Bohužel někde v polovině se to Azzarelovi sesypalo a konec byl těžká slabota. Kresba zaslouží velký palec hore, od začátku do konce je líbivá (och ten cover). Suma sumárum to mělo větší potenciál ale je to fajn jendohubka s dobrým příběhem. Za 4* doporučuju určitě, ale mělo to na víc
  • 3DD!3
    3DD!314.2.2018 12:32Joker
    Co čekat od Azzarella jiného než pěkně ponuré čtení. Ještě když sleduje návrat jednoho z největších magorů komiksového univerza. Vypravěčem ani tentokrát není usměvavý gauner, ale jistý Johny Johny Frost, člověk, který se mu chce podobat a možná to, jak zjišťuje, nebylo to pravé ořechové. Bermejova kresba je pastvou pro oči. "Udělali jsme z Gothamu záchod, a Joker si na něj sedl."
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš10.12.2017 22:44Joker
    Nějak mi to v době vydání uniklo, až dotisk mě donutil nahlédnout dovnitř a jsem nakonec rád, že jsem si komiks koupil. Jedná se o vskutku zajímavý příběh z pohledu lidí z Jokerova nejbližšího okruhu. Pokaždé to bylo z pohledu klaďase nebo Batmana a to bude vždy jiné. Osobně mi některé momenty přišly přitažené na Jokera, ale proč ne. Nakonec se mi ten akt Jokerova šílenství v podání autorů moc líbí. Sám jsem kolikrát nevěděl, co bude následovat a jak Joker zareaguje. Fakt zajímavé. Občas mi přišlo zbytečné vyprávění ze strany jednoho z jeho pohůnků, ale zase, jak to udělat jinak. I takto je to dobré. Kresba nádherná, doporučuji dále Before Watchmen. Bermejova kresba je úchvatná a vtahující. Připadal jsem si, jak kdyby mi někdo říkal pohádku, ale přitom mi to vyprávěl tak věrohodně, že jsem úplně cítil, jak kdybych tam byl.
  • Norri
    Norri mecenáš27.10.2017 11:40Joker
    Pokračování Nolanova Temného rytíře z pohledu zločince. Azzarellův Joker patří k těm komiksům, které se lehce vymykají běžnému superhrdinskému žánru a nabízí jiný, civilnější pohled na svět zločinu v Gothamu. Je dobře, že se nakladatelství BBart rozhodlo tuto knihu dotisknout, protože na trhu už dlouho chyběla. Ač je příběh celkem průměrný, tak jeho styl vyprávění a kresba jej táhnou nahoru. Mám pocit, že některé obrázky nebyly tak ostré, jak by měly být. Více zde: http://vlcibouda.net/komiks/ta-nemoc-se-jmenuje-joker
  • mearez
    mearez10.10.2017 15:51Joker
    Pohodka. Azzarello tu zase boduje a možná se k tomu i vrátim.

  • louza
    louza29.9.2017 17:13Joker
    Klasický scénář. Joker je propuštěn/uprchne z Arkhamu, převezme vládu nad městem, vymyslí ďábelský plán, utká se s Batmanem a vrací se zěpt do Arkhamu. Ale Azzarello není klasický autor. A tohle není klasická superhrdinská kniha. Azzarello ukazuje jak přesně vypadá krok dva, kterému většina autorů dává ve scénáři tak půl stránky. Jako jokerovský model volí reálnější formu podle Nolanovy šablony. Zachází ale dál a polidšťuje i ostatní záporáky z univerza v jehož mantinelech staví ukázkovou gangsterku. Bermejova kresba je skvělá. Po Jokerovi a Lexovi už zbývá vydat jen taktéž výtečný Noel, který si Bermejo i sám napsal.
  • mike731
    mike73127.9.2017 00:18Joker
    Po skvělém Luthorovi jsem se těšil, až si Jokera přečtu - dostavilo se však zklamání.
    Místo dvorního šaška zločinu, kterého máme všichni rádi, je tu jen chlastající fetující vraždící magor s make-upem. A ostatní známé postavy na tom nejsou o nic lépe - Krokouš, Hádankář a Harley to odnesli snad ještě hůř.
    Rád bych napsal, že 'Joker' vypadá stejně dobře jako 'Luthor', bohužel to ale není pravda. Bermejo sice pořád umí, jeho kresba je však poznamenaná (v porovnání s 'Luthorem') příšerným coloringem.
  • Fimi
    Fimi mecenáš29.4.2017 20:35Joker
    Jako kresba je pěkná, ale příběh.......našel ho někdo?
  • Luigim
    Luigim30.11.2016 20:46Joker
    Scénář a kresba fajnová. Ten konec je trochu slabší a myslim si že mohl být lepší. Jsem rád, že tu je na Jokera trochu jiný náhled a to je to co jsem od tohoto komiksu očekával. Někdy si myslím že i sám Joker je překvapen jaký je to psychouš. Baví ho dávat své schýzy procítěně a vystavovat v šílenství své okolí kdy on se stává středem v tom "zdanlivém" chaosu. Přesto všechno není nepříčetný . Joker je fakt týpek!
  • choze
    choze19.4.2016 17:20Joker
    Další z Azzarellových slabých chvilek. K uzoufání nudné.
  • Maxianimal
    Maxianimal3.2.2016 16:43Joker
    Komiks čistě o Jokerovi (skoro) bez Batmana. Atmosféra krásně noirová, temná a špinavá. Dost tomu přispívá fakt, že to vypráví jeho novopečenej pohůnek Jack Frost. Joker je zde vykreslenej jako šílenej psychopatickej gauner, co bere drogy, chlastá a hledá (ne)smysl svýho života, kterým je samozřejmě mimojiné Batman. Objeví se i Killer Croc, Harvey Dent a Harlequinn. Chyběl mi kulervoucnější konec, jinak naprostá paráda zobrazující Jokera víc realisticky, skoro až tak, jak ho hrál Heath Ledger. Ale jen trošku Emotikona smile
    Kresba nádherná, jsou tam vidět dva "styly", víc a míň prokreslenej. Ty víc prokreslený (třeba obálka) bych si dokázal představit jako nádherný plakáty.
  • jh666
    jh66628.8.2015 18:17Joker
    Azzarello si asi libuje v tom, když je komiks trochu zmatený. Zmatený byl mísy jeho Superman a Joker taky. Na druhou stranu u Jokera to ani nevadí. Tahle verze Jokera je zajímavá, ale čekal bych ho trochu šílenějšího. Některé části jsou skvělé, jiné jsou na tom hůře. Useklý konec požitku taky nepřidá. Bermejova kresba rozhodně nepatří k mým oblíbeným, ale k tomuhle špinavému příběhu docela sedla. 60 %
  • mAGiic
    mAGiic31.10.2014 00:04Joker
    Joker z druhého úhlu pohledu, stejně geniální, stejně šílený...slušný příběh a perfektní kresba, celkově ***
  • mAGiic
    mAGiic29.10.2014 11:13Joker
    Joker z druhého úhlu pohledu, stejně geniální, stejně šílený...slušný příběh a perfektní kresba. ****
  • MultiScorey
    MultiScorey14.9.2014 21:09Joker
    Výtečný komiks. Jsem rád, že vidím Jokera zase z jiné stránky.
  • kaylin
    kaylin7.7.2014 08:19Joker
    Bermejův Joker je dokonalý, reálný a skutečně děsivý. Snad jen kdyby nebyl až tak moc ukecaný. Tady ale dávám vinu Azzarellovi, který si prostě jenom zkrátil volnou chvíli skvělou myšlenkou, kterou až moc rozpracoval do šířky, ale ne ve všech ohledech do hloubky. Hodnocení je tak především za neskutečně nádhernou kresbu. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/07/681-joker-75.html
  • Walome
    Walome19.9.2013 21:09Joker
    Skvělej kousek. Batman je tam jen na pár stranách a příběh spíš pokazí, jinak by to byla noirovka sympatičtější než celá Nolanova trilogie. Menší vhled do Jokerovy duše potěšil (myslím tím scénu se štětkou). Croc jako mega negr je supr nápad, celkové realistické pojetí nemá chybu. A Harley jako striptérka? Zlatá třešnička na dortu.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš3.7.2013 19:01Joker
    Jak už se zmiňovali ostatní, Joker je tady víc "Ledgerovskej" s čimž nemám problém na plátně, ale v komiksu to podle mě funguje o trochu míň. Scénář je totiž dost nuda a Báťi si skoro neužijeme. Nicméně je to docela atmosferický a má to pekelnou, ale fakt pekelnou kresbu. Sumasumárům - průměr...
  • faster86
    faster8614.6.2013 00:04Joker
    joker o jokerovi s vypravecem, je to dobre.... dost
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš5.6.2013 23:54Joker
    Netopýrův svět mě dost míjí, takže vůbec nevím, jak moc v jeho universu tahle knížka funguje. Pohled boční postavy se skoro úplnou absencí pana Wayna mě nicméně bavil a byť jsem k Jokerovi přistupoval spotřebně, musí se nechat, že jakýsi blíže neurčitelný pocit temnoty ve mně po přečtení ještě poměrně dlouho a silně rezonoval.
  • Kabukiman
    Kabukiman11.4.2013 17:40Joker
    Kresba je super, obálka je super. No a za to asi dávám ty tři hvězdy. Joker je magor a vraždí všechny svoje kámoše kolem sebe a nikdo si nemůže bejt jistej, kdy mu přeskočí a sejme ho taky. A to mě prostě moc nebavilo, no...
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš7.3.2013 19:25Joker
    „Nikdy se nikomu neomlouvej za to, jak vypadáš.“ (první pravidlo Jokerova klubu rváčů)

    Joker je venku a dělá bugr. A všichni víme, jak to dopadne. Bohužel, gothamský král zločinu je tady tentokrát za suchara, kterému někdo ukradl vražednou spontánnost a trefné hlášky. Naštěstí slabší scénář zastiňuje luxusní kresba. Pro fanoušky Batmana povinnost, pro ostatní jen tuctová jednohubka.
  • Fry
    Fry admin2.2.2013 13:32Joker
    Dlouho jsem čekal, ale nakonec jsem neodolal! Joker je prostě psycho!

    Joker je přesně ta postava, kterou rozhodně v Gothamu nechcete potkat, protože se klidně může stát, že vás v momentě zabije. Ale jsou i vyjímky, a to je např. Killer Crock, protože on má svaly, které Joker potřebuje právě u přesvědčování, viz. Tučňák, který si je rozhodně zapamatuje :D. No, ale spět k ději: Máme tady Jonyho Frosta, který chtěl být slavný. Né tak, že si ho spojíte s Jokerem, ale tak, že se stane vlivný a bohatý. Ale tím, že se stále paktuje s Jokerem se dostane leda tak do hrobu (doslova). Tak si to trošku zrekapitulujme: Joker je psycho, a ten, kdo se s ním paktuje, skončí nejspíše mrtvý - souhlasí. No a teď něco málo k závěru: Musím souhlasit s kolegy, že se mi zdál závěr na to, že kniha plyne pomalu, až příliš urychlený, a v závěrečném setkání už nebylo moc času na nějaké vysvětlování. No, ale tak i tak jsem si tuhle nádhernou knížečku v pevné vazbě náramně užil, takže nemám problém s vysokým hodnocením.
  • blackJag
    blackJag admin22.1.2013 15:41Joker
    Nic nepřiměje k řádné ústní hygieně jako krvavě odhalené zubní krčky. Fuj, gratuluji, tahle obálka by měla vyset před každou zubní ordinací.

    Příběh v klasických noir parametrech, vyprávěný z pozice bezvýznamné figury, u které tak nějak předpokládáte, že to s ní moc nedopadne. Kresba ve dvou rovinách, pěkně vymalovaná vs. rozlámaná jako vrstvy břidlicového dolu. Vizuální souboj klidně v rámci jedné strany... Byl jsem spokojen.

    80%
  • Josh
    Josh1.1.2013 20:48Joker
    Úžasná noir záležitost! Od obálky po poslední obrázek je kresba stejně intenzivní, vtáhne vás okamžitě dovnitř, kde potkáte tak trochu jinýho Jokera…

    Vizuálně i chováním nemá daleko k verzi Heatha Ledgera. Tenhle klaun neposkakuje vesele po okolí, nehodí vám pod nohy chodící bombičku na klíček. Radši vás stáhne z kůže nebo zabije na x různých způsobů.

    S Johnnym Frostem se mu dostanete blíž, než byste si v reálu přáli. A je to celý především Johnnyho příběh, příběh nuly, která touží po uznání druhých, za jakoukoliv cenu. Proto zobe z rukou, který mu můžou kdykoliv zakroutit krkem.

    Jokerova nepředvídatelnost je zárukou napínavýho čtení, míň ukecanou podobu vnímám jako plus. Je to prostě šéf, co se vrátil z lochu a zjistil, že s nim všichni vyjebali. Nemá důvod svou krutost nijak přikrášlovat, nemá chuť si hrát. Čeká vás bezcitná pouť nočním Gothamem.

    Ze známých postav vyzdvihnu Killer Croca, v takové podobě by mohl bez problému existovat i v Nolanově filmové sérii.

    Body navíc u mě přidává i netopýří stín, který se táhne nad celým vyprávěním. Bez něj Joker nemůže a nechce existovat. Závěrečný souboj titánů je pak trefným "pozadím" pro rozuzlení Johnnyho tužeb.

  • Devilek
    Devilek19.12.2012 22:10Joker
    Oooh Fakt skvělá kresba! Palec nahoru.
    Samotný příběh trošku ehm zvláštní, ale nic za co by se musel jakýkoliv majtel stydět že vlastní. :D
  • sadoman
    sadoman mecenáš13.12.2012 20:27Joker
    Vizuální stránka je skvělá. Příběh neurazí, ale zároveň ani moc nenadchne.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.11.2012 11:26Joker
    Mám z toho celkem dost rozporuplné pocity. Obálka je fantastická, kresba je fantastická, první polovina knihy je fantastická... člověk hltá a ani nedutá, sleduje Jokera v akci a ví, že je to prostě da boss. Ale přesně jak říká erik, člověku trochu chybí ta "veselá" šílenost Jokera, tenhle je většinou spíš hodně, ale hodně naštvaný, podobá se Ledgerovi, ale chybí jeho hraní. Příběh, který ze začátku ohromně baví, se rozplyne v nudu. A to je veliká škoda, protože to je krásný komiks, kniha úplně k pošušňání se sexy moderní vizáží.

    Celkový dojem: 70%
  • erik
    erik25.11.2012 18:42Joker
    No... Myslím si, že Azzarello je super scenárista, keď nemusí písať nejakú zavedenú postavu alebo sériu. 100 nábojov si vymyslel a je to paráda, keď však popisuje niečo, čo má históriu, je vedľa ako jedľa (Superman, Hellblazer). Napríklad ako komiks Joker. Z psychopatického klauna známeho svojim smrtiacim humorom spravil pouličného gangstríka v podobe filmového Ledgera. Ale nemá po ruke jeho diabolský mľaskavý smiech a to je kameň úrazu. Dostávame tak vcelku nudný príbeh o kriminálnikovi, ktorý vychádza z ústavu a chce byť alfa samcom na ulici. A nefunguje to. Joker bez iskry a bez vtipu, to je jednoducho týpek z davu. Pravda, kresba je natoľko vrcholovo mainstreamová, až z nej oči prechádzajú a pozdvihujú toto dielko do kategórie - masy ma zbožňujú. Keď som si odmyslel, že je to o batmanovskom univerze, bola to príjemná jazda, a preto je to fajn. Ale tam, kde to Nolanovi vyšlo, Azzarello len zúfalo kopíruje, aby to bolo realistickejšie než realita. O pár rokov si z toho budem pamätať jediné - Bermejo je borec.
  • mart.in
    mart.in mecenáš19.11.2012 10:32Joker
    No tak ta kresba, ta je vážně fantastická!
  • Drakeus
    Drakeus5.11.2012 21:33Joker
    Na my gusto trochu rozporuplny kousek. Absenci slozitejsiho ale vyvazuje genialni kresba. A ta obalka kraaaaasa:o)). http://www.komiks.cz/clanek.php?id=1917
428841111
Četl/a (160)
2scha, 3DD!3, 81splinter, Al0f0k, Aldo26, Alikkk, alois13, anka, Anton Whatever, ArmadOon, Benny, ben_bella, bierce, binnmode, Blackhand47XD, blackJag, Blockholm, Bronn, buscheer, calvin10, CaptainMarty, Chaolinek, Cinema Ranger, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Doly, Doppelganger, Draco nobilis, dvory, erik, farnhajt, fifas, figis, Final, Flowtek, Fox01, Fr3d_K, Fry, Hønzza, Hanussen, hellblazer, HellWeber, Honzyk, Horstik, house192, hypermlok, Infarkt, Ink, Ivan Kucera, J.Connor, Jabba, Jack, James, JANNE, japes, jeanbaklajean, jh666, Jimbeam90, jiskra, Johny87, JohnyG, Joker189, Joshua_T, Kaaos, Kaluž, karl173, kaylin, Khagrael, Kil-Khal, Killingjoke, kinak, Komiksum, L4MIOzZ, Lachvos, lacoste, Ladinek82, lantan1, Librarian, Light, Log 1 = 0, LookAss, Lookass33, Lord Baltimore, Loxin, Lukasitch, mAGiic, malylada, marek zigmund stanko, mart.in, Maty48, mearez, Mercurio, michelangelo, monocyt, MonsterGyre, mozzu, Mr.Bolt, Murphy722, mywiel, Negan, Netorack, Noci, Norri, Obstik, oleav, Ozymandias, Palebras, pearlxjam, perak, Petr, petrik1710, Petrisko911 , Pizza Guy, PKD, punisher, raenius, rafannn1, RaggamuffinSVK, RaptoR, rockyt, RudyRod, sala, Schramm, sedw, SHORTY, slavik38, Spike, start05, SteveCZ, Strokes, Symbi, Tawax , terrordemon, the.kasztan, tom173, Tomzany, trudoš, tukak, Ukko, utresyby, Václav Mikula, Velkej šéf, vita, Vojtěch 393, VskPrzk, VvV, VXP, Vyjebanec17, Walome, WEAPONE, Wiw, Wodry, YARYNN, yogi, Zbysek2410, zlejzmrd
(309)
2scha, 665+1, 7eleven, 81splinter, adam.ra, Al0f0k, Aldo26, alois13, anka, antiimini, Anton Whatever, ArmadOon, asgardpepa, Ash Pointak, AxusNalim, Azbest, barthez, BeeSee, Beng.D, Benny, Bezvliv, binnmode, Blackhand47XD, blackJag, Blockholm, BreakingAway, bronxik, burzum, buscheer, calvin10, calviti, Capa, CaptainMarty, Chaolinek, charvos, ConanVJ, Const.ex, CoupeC, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Dali, Darker, Darth Raelchi, Dask, davidrynes, DAxik, Denis1996, Dinik, discovery, Doly, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, Drakeus, Draug, dvoracekpetr1, dvory, Erich, erik, EvilvsGod, Famozní, farnhajt, faster86, felis, fifas, figis, filosh, firesnake, Flowtek, Fox01, Foxized, Fr3d_K, Fréza, Fry, Garp, Géba, Ghostt, Godsmacker, goldschmidchen, goodspeed, Grebenda, grinder, Gustik5, Hanussen, hellblazer, HellWeber, Holmwood, Honzin, Honzyk, Horstik, house192, Hulik, hyba1991, hypermlok, ikshorm, Indy, Infarkt, Ink, invape, Isca, Ivan Kucera, J.Connor, Jabba, Jack, Jack043, Jak, James, Jáňa, JANNE, japes, Jay-jay, jeanbaklajean, jendavondra, jerry67, jh666, Jimbeam90, jiskra, Johnny Sasaki, Johny87, Joker189, jones1240, José, Josh, Joshua_T, KadetJaina, Kaluž, kamil, karl173, Karolín78, kaylin, KdG, Keenkeen, kendor007, keNNoslaw, keyko, Killingjoke, kinak, kinghome, KINIMODUS, KLAUN_DOMINANT, koudak89, Kouzelnik7, krupan, krvinka56, L4MIOzZ, Lachvos, lacoste, lantan1, Librarian, Lisien, listr, Lobok257, LookAss, Lookass33, LordFlash, Luigim, lutrix, maara, Malachias, malylada, Mankin, Marcus Fenix, Mariomichal, markic, mart.in, Martin Buchal, Matej-29, Matejrychly89, Matio, Maty48, Maxianimal, MB, mcleek, mclusky, Mercurio, merhyx, michelangelo, MIKER65, mikina, Milo_Harwey, MindReader, mirec, Miriyak, Mitthrawnuruodo, Mleako, moiqpiom, monocyt, MonsterGyre, monty.cl, Mortisson, mozzu, MP, Mr.Bolt, mrkirby, MultiScorey, Murphy722, mywiel, NecRoman, Negan, Niaz, Nightmare, Noci, noMster, Norri, nx, Olesh, Onkel 1928, Paldini, Palebras, Pandos11, Papa Wu, pavel, pavouk, pdfak, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , Pizza Guy, Pjenkus, PKD, Poseidon1978, punisher, raenius, rafannn1, RaggamuffinSVK, RaptoR, razielus, Ricarderon, RicHard. , rockyt, Roiser, Rowan, RudyRod, Saiffer, sala, Salien, Saran, Satyricon, Scarecrow, schefik, Schramm, Scorey, sedw, semi41, SHORTY, Sidi Santini, Skot, slavik38, sleepless, smrtihlav7, songoku, Spike, Staník, stanleystar, start05, SteveCZ, Strokes, superheroesstuff, Symbi, tacmud, Tawax , terrordemon, The Genius, the.kasztan, Tialster, TIM.biker, Toe, tom173, Tomate, Tomek, Tomket.Tom, Tommy Monaghan, tommybauch, Tomzany, TonyT, Trevelyan, trudoš, tulipstros, Ukko, utresyby, Václav Mikula, valon, Velkej šéf, vita, Vítek, Vojtěch 393, VskPrzk, vteco, VvV, Wakker, WEAPONE, willis, Wiruss, Wiw, xintax, xxaannddeerr, YARYNN, yogi, yojimbo, Zajda, Zajo original, Zbysek2410, zdoog, Zíďas, zlejzmrd
Chce (23)
Azik2586, Braindead, deadpool, DracoAn, Druid, fusnix, gezic, gwen666, Hauzina, husakpetr93, illy, J.T.honza, marshalx, mikki.maser, Montiseus, netvor, Neuro, Sebastian the wise, shyANDROID, spot, szajter, TommyBOYER, z-e-d
Shání (3)
gezic, Hauzina, szajter
Nabízí (3)
Abstinent, Fox01, MB