X-Meni, které shromáždil profesor Charles Xavier, aby bránili svět, jenž se jich bojí a nenávidí je, vybojovali již mnoho bitev, zažili dobrodružství po celé galaxii a pokořili protivníky s nesmírnou mocí, ale nic z toho je nemohlo připravit na nejstrašnější dilema, jakému kdy museli čelit. Jedna z jejich vlastních řad, Jean Greyová, získala moc mimo veškeré představy a tato moc ji absolutně zkorumpovala! Zbylí členové týmu se nyní musí rozhodnout, jestli život ženy, kterou milují, stojí za existenci celého vesmíru.

V české mutaci vyšel tento svazek jako desátý v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série Uncanny X-Men #129-137 (1980)


Scénář
John Byrne, Chris Claremont
Art
John Byrne
Ink
Terry Austin
Barvy
Bob Sharen, Glynis Wein Oliverová (Wein)
Obálka
Terry Austin, John Byrne
Lettering
Karel Petřík, Karel Urban
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Filip Gotfrid
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
671 g
Cena
199 Kč
  • ludek.n
    „Před lety jsem spatřil narození Jean Greyové. Viděl jsem, jak z dítěte dospěla v ženu, jak převzala své předurčené místo mezi X-Meny. Viděl jsem ji zemřít… a viděl jsem ji znovu se zrodit jako Phoenix!“ Jenže teď je z ní vinou Masterminda neovladatelná Dark Phoenix, která je hrozbou pro celý vesmír. Scénárista Chris Claremont má neoddiskutovatelnou zásluhu na tom, že jsou dnes X-Meni tím, kým jsou - jednou z vlajkových lodí marvelovského vesmíru. On je pozvedl z prachu až k hvězdným výšinám a pak jim po dlouhá léta věnoval svůj um a péči. Dark Phoenix je v téhle záslužné práci navíc ještě milníkem. Představil nejsilnějšího člena týmu v jeho životné formě, ale zároveň mu nedal dojít odpuštění. Příběh tímto dramatickým zakončením nebývale zhořkl a nabral na závažnosti, která pak do budoucna dala autorům řadu podnětů ke zkoumání. John Byrne na pozici výtvarníka a spoluautora příběhu vdechl postavám přirozený sex appeal a zápletkám dynamiku a napětí. Jeho panely jsou krásně čitelné a přehledné, takže nehrozí, že se v nich ztratíte. Je střídmý v používání pompézních efektů, přesto vás provede dějovými zákrutami s neobyčejnou vervou a nasazením.
  • sedw
    Velmi dobře chápu, proč se jedná o legendární komiks. Když si vezmu, že se jedná o retro, velmi dobře se četl i v dnešní době, což se mi u takto starých komiksů obvykle nestává. Kresba byla parádní a příběh musel být na svoji dobu opravdu zjevením. Výborná záležitost.
  • trudoš
    Rád bych napsal, že jde o klasiku, která ani po třiceti letech neztratila nic na svém kouzlu, ale necítím to tak. Chris Claremont sice hýří neobvyklými nápady, ale většina z nich zůstane buď nevyužita, nebo pohřbena pod přívalem slov. Ovšem imaginace osmdesátých let je vážně terno, tohle člověka musí okouzlit, i když nechce. Naprosto chápu, proč byla série tolik populární a snadno válcovala konkurenci. Hrdinové neřeší pouze záchranu světa v různých obměnách každý měsíc, ale život jim komplikují často problémy osobnějšího rázu, ať už jde o životní krize nebo společenská nedorozumění. Shazují to pouze ty jejich upnutý kostýmy, protože jak máte brát vážně někoho, kdo v křiklavém latexu snad i spí? Ale to jsou holt superhrdinské komiksy, tady je otevřená mysl nutností. Samotná zápletka kolem Phoenix pak ve své době musela zasáhnout všechny fanoušky, ačkoliv dnes po všech těch letech může působit krapet vyčpěle. Přesto nelze neobdivovat tvůrčí odvahu, se kterou byla zápletka vymyšlena.
  • karl173
    Tak jsem si konečně přečetl tento legendární příběh a musím říct, že je v něm vidět ta výjimečnost a kvalita a ve své době to musela být bomba a i dnes je to stále dobré čtení. Ale nese si to zároveň s sebou i to co bylo pro dřívější komiksy jasně danou věcí. Velké množství textu, naivní dialogy, roztahování děje a nelogické uvažovaní. Až na to množství textu, se ale autorovi podařilo větší část těchto záporů potlačovat, ale i tak se tomu zkrátka nevyhnul. Příběh je jinak i tak působiví. Zpočátku se rozjíždí trošku kostrbatě, ale postupem času dokáže zaujmout a pohltit, aby nakonec vyvrcholil v čísle 136, tam totiž pro mě byl vrchol této knihy. Číslo 137 totiž přes dvojí porci nevyužil potenciálu a došla tomu šťáva. V této knize se zkrátka čas od času vyskytuje nuda a to mi bohužel kazí celkový dojem i přesto k čemu všemu zde došlo. I tak ale Claremont vytvořil silný příběh a John Byrne ho velmi slušně nakreslil a tato kniha určitě stojí za přečtení.
  • Alex´s
    Nejlepší retro komiks který jsem kdy četl a věřím, že i bude. Retro moc nežeru, možná někdy, ale tohle je užasný a nikdo by to nenakreslil lépe než John Bryne. Scénarista je taky užasný a příběh je boží. Rozdělil bych tuhle knihu na tři části, protože jsou tu 3 rozdílné příběhy, které na sebe navazují. Vyvrcholení bylo epické. Nedokážu si vzpomenout ani na jednu chybu, možná tak, že tak dlouho prokecávají co se stalo v minulém sešitu. 4,9-5 hvězdiček * * * * *
  • Thurin
    Má to samozřejmě spoustu klasických neduhů retra, ale příběh je to monumentální.
  • Franta z Čokolády
    Zkrátka klasika.
    Dialogy jsou sice hloupoučké,ale vzhledem k době vytvoření komiksu je to odpustitelné.
    Samotnej příběh je hodně dobrej a konec zkrátka dojmul.
    Nakrrslený je to hodně pěkně,že ani ten zastaralej koloring nevadil.
    85%
  • Komiksum
    Naprostá klasika. X-Meni Chrise Claremonta jsou skvělý, navíc s moc pěknou kresbou Johna Byrne (na svou dobu byl velice nadprůměrný, kresba žen v jeho padání vypadá pěkně dodnes). Co mi na knize vadí je styl jak to Claremont vypráví, v každým sešitě musí několik stránek kecat co se dělo v sešitě předešlém. Jinak je scénář velmi kvalitní, když tomu odpoustíte stáří tak si to určitě užijete. Bohužel poslední cca 2 sešity dost oproti zbytku uvadli. Podle této knihy zatím vznikl jeden špatný film a druhý vzniká, to jen potvrzuje jak jsou Claremontovi příběhy slavné. Pokud jste mutantí fanoušci, toto rozhodně nevynechat. Doporučuji.
  • Blackhand47XD
    Dark Phoenix mne nikdy příliš nebrala. Samozřejmě jde o slavnou klasiku, ve které se světu představilo několik důležitých mutantů, ale jinak nejde o nic převratného. První filmová adaptace selhala, druhá je na cestě. Snad se aspoň jí podaří zachytit aspoň onoho temného ducha komiksu.
  • Darth Raelchi
    Opěvované, všemi známé a i seriálově povedené komiksové drama. X-Meny mám moc rád a vždy asi pro ně budu mít slabost, zvlášť pro Wolverina. Kresba vynikající. Byrneovi to prostě věřím. Pro mě je to pan kreslíř. Claremont mě už dávno přesvědčil, že to je komiksový guru. Jeho Vetřelci vs. Predátor v omnibusu 2 jsou asi vrchol jeho kariéry, resp. jeden z vrcholů. Má toho hodně nač být pyšný. Tohle je fakt sága a k tomu skvěle napsaná. Tolik dějových linií a zvratů, které jsou tak umě propojené. Tak velká plocha a tak nádherně využitá. Wolverine a jeho nasranost ve stoce je legendární. Nejvíce ale oceňuji, že v podstatě není až tak důležité znát předchozí příběhy. Vklouzl jsem do toho jak pájka do másla. Dazzler je skvěle uchopená postava a jako doprovod tam zapadla, až jsem fakt věřil, že se k X-menům přidá. Vůbec mi nevadí, že to je dnes už v podstatě retro, já jsem se ani na minutu nenudil.
  • perak
    Je az k neuvereni, jak se komiks vyvyji. Byt to novy komiks, tak nad tim clovek ohrne nos, ale pokud se ke knize pristoupi s vedomim, kdy byla napsana, tak mi nezbyva nez ho hodnotit kladne. Zpocatku celkem dobre udelana (ale trochu rutinni) akce v boji se silnym zaporakem se ve druhe pulce knihy preklopi do pribehu, kde se jiz kladou otazky, kdo jeste a kdo uz neni kladny hrdina - a presne tyto otazky mimo jine radi resime v dnesnich komiksech.
  • Kapis
    Tak jsem si nakoupil s rozumem pouze šedesát knih této edice a s dalšími nepokračoval - a podle všeho jsem dobře udělal. Jako prostřih zásadních událostí Marvelu mi to rozhodně stačí a objážek je i tak dost dlouhý:) Ale zjistil jsem, že mám těch komiksů přečteno sotva dvacet a jelikož už kupuji komplet i od DC, řekl jsem si že je to třeba napravit a když k tomu přišla chuť, hrábl jsem po první nepřečtené v řadě a to je tahle.

    Těšil jsem se, po Demnogově komentu jak si z toho budu dělat srandu typu: "teď sedím a píšu - uvažuji o tom, co jsem dočetl minulý týden a mé prsty se zběsile pohybují po klávesnici tak jako neutrony v paprskové pušce X s paprsky kokotového spektra Q". Ale musím říct, že příběh je poměrně strhující. Stálé opakování co kdo umí, dělá, udělal a co bude dělat + popisky, že děj na stránce navazuje na stránky předchozí je spíše úsměvný a člověk musí počítat s tím, že průměrný amík, co si to kupoval, je televizí vypatlaná lopata, který by bez auta nevěděl ani jak se najíst. Osmdesátková strohá kresba taky nepomáhá zjistit co se děje, takže ty otravné popisky pomáhají s pochopením toho, co se na stránkách děje. Musím říct, že mě zajímalo, jak to bude pokračovat, tudíž mě to bavilo a po víkendu si i pamatuju, jak to dopadlo, takže to takový průser není. Teda kdyby ta smrt byla aspoň definitivní - v doslovu je ale obálka s číslem 157, kde Phoenix znova povstane, takže klasika recyklujeme mrtvoly, které ale nějakým vyfičůrovaným plně technicky odůvodnitelným způsobem byly jen v jiné dimenzi Pipka-omikron alfa devět a teď zas vstupují do hry. Můžeme pak nad kyblem zmrzliny hystericky oplakat smrt nějaké postavy z tohoto universa? Naštěstí se tu nevymyslel žádný nový prvek Mendělejevovy tabulky, akorát se tu lítá z galaxie do galaxie mávnutím pírka, takže 3,5 hvězdy, kdyby to šlo.
  • Michal Opitz
    Pro mě dost nuda. Není to ani "funny" alá Spiderman z 60.let a ani nic srovnatelné s "dark age". Ukecané je to příšerně i na rok 1980.
  • Grim
    Nebýt mdlého prostředku knihy tak je to za pět. Poslední tři sešity mazec. Kresba nic moc.
    Celkové perfektní classic, čte se to dobře.
  • Mitthrawnuruodo
    Super retro, moje první setkání s X-meny a paráda! Jen je docela vtipný, že si to po sobě nemohli ani přečíst, když dali hned na zadní desky překlep. Škoda.
  • S4TW
    Oho, podle hodnocení kolegů níže jsem od tohoto příběhu moc neočekával, ale opak je pravdou. Kresba je opět perfektní, jako u všech starších knih z této série (jsem hold stará škola co se týče kresby). Příběh mě bavil také od začátku do konce a vyvrcholení bylo také epické. Jako plus bych uvedl mírné zasvěcení i do jiných ras vesmíru. X-meny obecně zase tolik nežeru, ale tenhle příběh byl prostě super!
  • Kabukiman
    Je to povinná četba každého komiksáka.
  • jayjay86
    A abych doplnil, koho to fakt chytlo, nechť si přečte alternativní konec v první řadě What If? čísle 27 s názvem : What If Phoenix had not died?
  • jayjay86
    Tohle je prostě neuvěřitelně geniální dílo (kompletní příběh všechny sešity). Nemůžu si pomoc, ale miluju starý Marvelovky, toto sic tak staré není, ale skvělý to je úplně stejně. Příběh, dialogy, KRESBY, napětí, prostě vše!! Myslím, že komentáře typu zastaralé či úsměvné jsou absolutně zcestné. Člověk to musí hodnotit tak, jak by to hodnotil v den, kdy tyto komiksy vycházely. Nebo jako umíte si představit recenzi na Škodu 105, nebo Nokii 5110 z roku 2015? Asi žádná sláva by to nebyla a slova jako úsměvné by byla hodně slabá.. Tento komiks i po tolika letech je na tom pořád líp než ta zmiňovaná nokia po znatelně kratší době. DOPORUČUJI všem tento komplet.
  • jh666
    Určitě slabší než první X-meni z UKK, ale pořád to jde. Kresba klasická, ničím neohromí (jako u Venoma), ale je o hodně lepší než u Wolverina. Příběh kazí přílišná ukecanost (další paralela s Venomem). Opravdu za to stojí Wolverine sólo a poslední dva sešity.
  • Xeelee
    Nebylo to zdaleka tak retardovaný jako #1 Démon v lahvi. Tohle bylo řekl bych na svou dobu dobrý. Z dnešního pohledu slušnej old school. Když to srovnám s #1, tak opravdu zajímavá je tu taky jen ústřední myšlenka (proměna do Dark Phoenix), která je ztvárněna skvěle.
  • terrordemon
    Pristupovať k čítaniu tejto legendy musíte tak že je to comics, ktorý je starý viac ako 30 rokov. Je to čistý oldschool so všetkým čo k tomu patrí. Takže dialógy sú mierne retardované a neskutočne ukecané, hrdinovia vám stále musia pripomínať to čo sa stalo predtým a to čo sa práve deje ako keby to čitateľ nevidel sám a bol debil. Ten príbeh samotný je však super a postupná premena krásnej Jean Grey na všemocnú ničiteľku svetov Dark Phoenix je moc dobrá. Kresba na tú dobu tiež neurazí, dokonca niekedy je veľmi pekná a detailná. Chápem prečo sa z toho stala legenda ale v dnešnej dobe už niečo takéto absolútne neobstojí. Pokiaľ však chcete vedieť ako vyzerali comicsy v dobe keď ešte Stan Lee nebol vysušený dedo tak choďte do toho, pretože toto je kus histórie. A Wolverine bol už vtedy totálny frajer :)
  • bzklmnf
    X-Menů nezklamali, přečteno na jeden zátah. Kresba sice starší ale to nevadí. Jediný zápor je opakování toho co se stalo ale ani to mi nemůže zkazit tak skvělý zážitek, který jsem měl po přečtení.
  • Azalin
    To je paráda číst tohleto v barvě. Bez rudých vlasů hlavní hrdinky to prostě není ono. U některých dialogů sice už v dnešní době člověk vyprskne smíchy, ale leckdy to může být překladem. Claremont i překladatel mohli poněkud méně exhibovat. A pokud se na jedné stránce vyskytuje "Kitty Prideová" i "Emma Frost", tak to dost bije do očí. Nicméně naprosto zásadní X-Menovské dílo, možná to nejzásadnější vůbec.
  • Walome
    Musím jít na nadprůměr, protože tohle mě bavilo a dávalo to smysl. Sice tu každá z postav tak dvakrát skoro umřela, místy je to rozvláčné a závěr zdlouhavý... ale bavilo mě to číst. Samozřejmě člověk musí přetrpět archaismy (popisující rámečky, vysvětlovací bubliny) a děsný překlad (neskutečné hrubky (např. my ve smyslu mi), moravské nářečí simulující to skotské, Wolverinova nespisovná mluva, která je nespisovná jen občas)...

    Ale z Marvelu a UKK je tohle rozhodně to lepší, co se ke mně dostalo a má to i nějakou pointu. Naivní, ale má.
  • yojimbo
    Po tolika letech se to čte s úsměvem, ale co na tom, když v rukách držíte kus historie. Smekám klobouk, některé scény, dialogy či grafické vychytávky nezestárly.
  • jirin
    Moje první seznámení s Marvelovskými komiksy a hned trefa do černého. Předmluva nelhala, že se jedná o jeden ze stěžejních a tedy i nejlepších komiksů v Marvel universu. Trochu slabší rozjezd, ale finále paráda!

  • Flash
    Dark Phoenix je takový komiks hlavně asi pro fanoušky xmenů,naštěstí vněm není nic co bysme nutně potřebovali znát z předchozích dílů,nebo to tam je vysvětleno,je to strašně ukecané a na konci už to sahá do vesmírného sci-fi. Komiks jako takový je dobrý ale zdlouhavý. A u X-menů nechápu jednu věc.. např. když Wolverine padá do jámy proč ho musí storm zachraňovat,když má schopnosti regenerace. Ale to jsou detaily. Hellfire club je dobrej. Dokonce se objeví i Spider-man FF a avengers-ikdyž nikdo nechápe proč.Dá se to ale není to věc ke,které by se člověk chtěl jen tak vracet...
  • luky.kuky10
    Prvních pár stránek jsem se moc nebavil, ale postupně jsem začínal příběhu i kresbě přicházet na chuť. Můžu říct že hlavně závěr je fenomenální. Nic takového co se stalo na konci jsem nečekal. Asi nejlepší X-meni co jsem četl.
  • karel
    tak původně to vyšlo v roce 1980
  • karel
    superhrdinský cajdák ze sedumdesátých(?) let. rozhodně nic co bych potřeboval číst znova. ikdyž závěr to trochu zvedá. no možná bych i dal 3*, ale je třeba trochu dorovnat skore.
  • Fry
    Je to kultovní komiks? Jistě. Jedná se o přelomové dílo? Samozdřejmě. Patří to do UKK? Na 100%. Ale nevýhodu to má.....

    "UUK - Dark Phoenix" - Nevýhodou tohoto komiksu je snad nejhorší věc, co v komiksu můžete udělat - ukecanost postav a vysvětlivky u všech obrázků (např. - obrázek - letí vesmírná loď - popisek - vesmírná loď letí galaxií plus asi další milión děsných keců nebo čeho.) Že se v tomto díle stala snad největší událost X-menů ví snad každý aspoň díky filmu, takže zásadní zvrat ani psát nebudu, co mě ale dostalo, byl příběh před vyvrcholením, kde si "Hellfire club" s pomocí "Černé královny" dovolí dostat všechny X-meny na hromádku a nebýt náhody, tak by to možná ani nepřežili. Nejlepší na tomto komiksu je ale tzv. "stalo se v minulých dílech", které je místy opravdu zábavné. Takže jako jo, ale 4*.....
  • Shpeckk
    Pomalé, atmosférické či nedejbože nějak alternativní či "staré" filmy mě zajmají a baví (což neznamená, že zavrhuju rychlé nealternativní nové filmy), mladá Taylorka byla curva cool and hot, a jedna z mých nejoblíbenějších věcí jsou Tajné Války Jima Shootera, takže Dark Phoenix (v barvách a pevná vazbě) jsem si užil asi jako Cleopatru na BR v HD při 5.1... A občas i kakám :-P
  • J.Connor
    No právě, forma bije obsah. Nemyslím to nijak osobně, ale bohužel je to znak dnešní doby, filmu rozumí málokdo, pomalé, atmosférické či nedejbože nějak alternativní či "staré" filmy (pokud to není zároveň exploitation) nikoho nezajímají, ale hlavně, že všichni sledují na BR v HD při 5.1 či jak se to všechno jmenuje. Ani to srovnání s Taylorkou mi nepřijde trefné. Komiks na rozdíl od lidí fakticky nestárne, takže je to spíše jako zavrhovat mladou Taylorku na úkor dnešních vypiplaných photoshop krasavic. Každému, co jeho jest, ale na podstatě to nic nemění. A stejné je to se superhrdinským komiksem. Vysmívat se Dark Phoenix znamená vysmívat se všem, moderní nejsou o nic menší sračka, než tohle a pár arciděl typu Watchmen je jen výjimkou, která potvrzuje pravidlo. Pořád je zde parta lidí v podivných hábitech, patos, plochost, pohádkovost, předvídatelnost... Je to žánr a tohle všechno k němu patří, stejně jako celá řada pozitiv. To, že Miller a nějací další donutili hrdiny víc přemýšlet a oduševněli je, z toho ještě nedělá Dostojevskiho. O nějakou přehnanou psychologii či alternativu námětovou či kresebnou navíc v tomhle žánru stejně nikdo nestojí, porno taky nikdo nekritizuje kvůli slabému scénáři či výpravě. No asi tak. Dark Phoenix mi nicméně nepřišel z hlediska ostatního Marvelu nijak výjimečný a u mnoha dosud čtených story jsem se bavil o dost víc.
  • faster86
    nejsem fanousek xmanu, nejsem fanousek starych veci, ale tohle me vylozene prekvapilo. bavilo me to a propsat kazdy ramecek myslenkama vsech postav je vcelku prijemne usmevne
  • DEmnoG
    Jestli tohle je vrchol X-Menovskeho vesmiru, tak jsem velmi rad, ze me tlupy superhrdinu miji. Takovou snusku radoby emocemi nacpanych monologu a dialogu, o ktere se s nami hrdinove musi podelit, jsem neslysel ani v tak hvezdnem a nezapomenutelnem TV serialu, jako je "Days of our Lives" (ten se uz dohrabal na 12 000 dilu). Jasny, je to comics z roku 1980, ale co mi je po tom:)? Bavit se u tohoto comicsu mi prijde stejny, jako obdivovat fotku nahe, sedmdesatilete Elizabeth Taylor. Jako jasne, v sedesatych letech to byl kus. Pro mne plytke, nudne ctivo, kterym jsem se prokousaval ctyri dny a jsem moc rad, ze to mam za sebou. Chvalabohu, ze jsem se ke comicsu dostal az pote, co Moore a Miller trosku v tom zatuchlem svete superhrdinu, kde pan superhodny zustava superhodnym, a pokud superhodny neni, tak je to jen sen, jina dimenze nebo jeho mysl ovlada pan superzloun, ve svete ve kterem hrdinove umiraji, aby se zvedl naklad comicsu a oziva, aby se - ehmm - zvedl naklad comicsu a neustale z postav padaji moudra jak z retardovaneho krtecka na tenisovych kurtech (hodne micku do hlavy:)), trosku vyvetrali vzduch
  • erik
    Dva klasické príbehy, Hellfire Club a Dark Phoenix vo farebnom prevedení, X-Meni na svojom komiksovom vrchole, čo k tomu dodať. Viac tu: http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=4683
  • Hannibal92
    Nikdy mě nenapadlo že bych mohl jeden díl UKK číst tak dlouho a tak moc si ho užít. Poslední "dvojtý" sešit mě odrovnal, byl to prostě pořádný nářez a rázem si u mě celá série x-men polepšila tak na dvojnásob. Za mě 95%
  • formi123.
    Podle mě nejlepší UKK který zatím vyšel,já vím každý má jiný názor,ale tohle je přesně ten komiks který si pomalu vychutnávám,třeba ty který mě moc nebaví tak přečtu na jeden zátah ale tohle když čtu tak si denně přečtu třeba jeden sešit.Je to naprosto bombový no prostě mega z velky M.Moc toho přečteno zatím nemám ale tohle je zatím nejlepší komiks který sem kdy četl 100% doporučuju. :))
  • kaylin
    "Ultimátní komiksový komplet 2: Uncanny X-Men - Dark Phoenix" není komiks pro každého, kdo má zájem číst komik. Přesto byste se neměli nudit. Ten příběh je natolik zásadní, natolik důležitý a významný pro pochopení celého x-meního světa, že prostě není možné jej jen tak přehlédnout. Pokud vás zajímají komiksy od Marvelu, pokud chcete vědět, kde jsou kořeny jejich dnešních příběhů, nesmíte si nechat "Ultimátní komiksový komplet 2: Uncanny X-Men - Dark Phoenix" ujít. Podle něj pak poznáte, jak moc vás marvelovské komiksy skutečně zajímají. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/05/44-ultimatni-komiksovy-komplet-2.html
64703261
  • Kapis
    Lenny: to jsou mi encykloledické znalosti;) No ale jestli ji oživili v čísle 157 nebo 345 na tom nic nemění. Ale zaznamenal jsem, že má být příští rok film, tak aspoň budu vědět wocogo.
  • Lenny
    Kapis: Zrovna v čísle #157 je jen Kitty Pryde převlečená za Phoenix, oživili ji až později.
  • Landauer
    Kaluži, někdo kaká, někdo nekaká... já si dokážu užít i Upíra Nosferatu :-) Nebo Spalovače mrtvol... a fůru dalších a nekakám. Ale j záleží chopitelně na kus a vkusu.
  • Kaluž
    Dane, na černobílý 4:3 filmy rovnou kakám. Ovšem když dojde na takovou zremasterovanou Casablancu... :)
  • Landauer
    Kurňa, ale na filmy se taky díváme s ohledem na dobu vzniku! Jasně, že je to dneska děsná sranda, když Marvel girl umře, pak povstane jako Phoenix, pak zase umře a pak zase povstane a tak furt dokola. Jasně, že nekonečný rekapitulace předchozích dílů v dumavých obláčcích serou, když to má člověk všechno takhle v jednom. Jasně, že by těžko Wolverine v reálným světě donekonečna omílal, že má adamantiový drápy a schopnost regenerace (aby začínající čtenáři aspoň tušili). Ale to všechno nemůžeme porovnávat se současnými filmově stříhanými komiksy. Dark Phoenix je prostě parádní retro a já si ho užil i se všema těma pseudo moudrama a zácpoidníma emocema a sadomaso kostýmy. Je to prostě jako vklouznout do feťáckýho snu a pak se z něj zase vynořit. Nenudil jsem se, čuchal nastupující osmdesátky a desky zaklapával spokojenej. Na Občana Kanea taky nepliveme protože je černobílej a 4:3.
  • Azalin
  • Kaluž
    Lépe bych to nenapsal, DEGu :)
Četl/a (192)
123peta, 2scha, 3DD!3, 81splinter, Abbott, adevr, Al0f0k, Alex´s, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , Ash Pointak, autokineton, Azik2586, Babany, Bary02, Benny, Blackhand47XD, blackJag, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, chuckboris, Cinema Ranger, CJFlip, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, dbar, dcpatr , Deckard, Doly, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, DracoAn, duri, Ejdý, Ejdý1, Elnie, emanek, erik, fifas, Final, Fives, flipflop, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, GavlaDan, gezic, Glumal, Golem, guseppe, Gustik5, Hønzza, hellblazer, hicks, Houbař, hromotlk, hypermlok, invape, Izmir Čupr, J.Connor, James, jankie, japes, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, Joshua_T, Kaaos, kallenved, Kapis, karl173, kaylin, KdG, Keno, Kil-Khal, kinak, Knowho/Wullcann38, Knuckless, Koci, Komiksum, Kouzelnik7, kuzz, Lachvos, lantan1, Le Porello, Librarian, Light, Loxin, ludek.n, luky.kuky10, Madmax, Magi621, Mariohurbanek, mart.in, Martinb, Mates17, Maty48, me, MEGA, Mercurio, MerkatTV, mgeralt, MichalR, mineralk, misa, MisaSutcliff, Mleako, MonsterGyre, Mr.Filch, namdnas, NecRoman, Norri, novotnyadam, oleav, Olesh, Onkel 1928, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, PeNNy, perak, Petr, petrSF, PH79, Piros0013, Pista, PopCultureBeast, Procky, punisher, raenius, raimi, RaptoR, Rinter, robertsedmik, roswelll, RudyRod, S313, S4TW, sala, samuelo12, Schramm, sedw, seneke, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sir_Pete, Spike, start05, Symbi, t0mas, T3ss, Tawax , terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tommar, Tomski, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, Ukko, Václav Mikula, VanTom, vishnar, vita, vrazdinek, Walome, xflori01, yardaformi, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(461)
-spacilost-, 10milda, 2scha, 7eleven, 81splinter, Abbott, Abe, adam.ra, adevr, Aerchel, Agent24, Agiru, Al0f0k, Alex Bishop, Alex´s, Alfi, Alfonzo, Alfray, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , andik007, asgardpepa, Ash Pointak, AwatarDK, Azalin, Azbest, Azik2586, Babany, Baffman, barthez, Bary02, barydave, batoo, bboorreekk, beanek, Bellatrix, Benny, Bezvliv, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, bronxik, Bubákolog, Buchtic, burzum, bzklmnf, Caiiiczech, calvin10, calviti, camper, CaptainL, carlmichael, Carnage, Cemino, Chaolinek, Charlie1203, chuckboris, Cody, ConanVJ, Corvus, CoupeC, Cr4sh, Craxx, Crics, CSE_AC/DC, cybern, cyboy, dajik, Dali, daniel.cermak, davidek, Davidos402, davidrynes, DAxik, dbar, dcpatr , Deckard, deefha, delta11, dhrotek, Dinik, disclose, DoctorWho, Doly, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, Dov, DracoAn, dracula, Drekorian, duri, dvoracekpetr1, Dzoglik, Ejdý, Ejdý1, Elhonzo , eliera, Elnie, emanek, Erich, erik, ertefol, felda, felis, Fida, fifas, filemon, Filip123, Final, firesnake, firesnake1, Fives, flashpoint, flipflop, folkemon77, Fox01, Franta z Čokolády, Fréza, Fry, FumarEnPipa, Gamur, GavlaDan, gezic, Gibby, Glumal, Goeger-Devil007, Golem, goodspeed, Grebenda, Greyman, Grim, grinder, guseppe, Gustik5, hahahoho, Hamichal, Hannibal92, Hauzina, Hebled, hellblazer, herrman, hicks, Hlavac, hlavathor, Hlousks, Holmwood, holubdema, Honzin, horaczhlinska, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, Hurvy, hypermlok, I.am.geek, Idy, ikshorm, Indy, Infarkt, invape, iob, Izmir Čupr, J.Connor, J.T.honza, Jack043, jackie, James, james dixon, jankie, japes, jardoom, JaroKakashi, Jay-jay, jendavondra, Jerdas91, jerry67, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jirin, jmenujiseradekbouril, joehot, johx, JORDY, José, Joshua_T, Kaaos, Kabukiman, KadetJaina, kallenved, Kapis, Kareru, karl173, kaylin, KdG, Keenkeen, Kelt, kendor007, Keno, keyko, kinak, KINIMODUS, Knowho/Wullcann38, Knuckless, Koci, Kokuun, kolik111, komik.sx, komiksák007, Komiksum, koniklec, konous, Kouzelnik7, Krenzi, kronoss, krupan, Krvavý Patejl, krvinka56, Kublaj, kubosos, kucik, Kunden, ladynemesis, Landauer, Le Porello, Leland, Lenny, Librarian, listr, LordFlash, Lord_Arthas, Lucifer, luky.kuky10, maara, Madmax, Magi621, mAGiic, Majkl, Majkl151, Malachias, malylada, Mariohurbanek, markic, Marthy76, Martin Buchal, Martinb, MartinV, Masinfira, Mates17, Matio, matohan, matrosh, matty87, Maty48, Matyeos, Mauzr, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, Michael Jarkovský, Michal Opitz, MichalR, MickeyStuma, mikado, Mikei, MIKER65, Mikko, mimo_provoz, mineralk, misa, MisaSutcliff, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, morbi, morbn, MP, Mr. Bobeček, mr.des, Mr.Filch, mrsk, mttra, myroslav, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Niaz, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, o2t2, obitus, OldaB, Olesh, Ondraseeek, Onkel 1928, Oompa Loompa, oru, palo, Pán rostlin, Pandos11, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, peposek, Petr, petrSF, petrsimcik, PH79, Piros0013, Pista, pk123x, podzimator, POLAKST, PopCultureBeast, Poseidon1978, Procky, pršiplášť, punisher, pusta, Qee, Quintana, R3d, Radkos, raenius, Raijin, Raikou, raimi, Remi LeBo, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, royan, RudyRod, Rumburaq, S313, S4TW, Saiffer, saja, sala, Salien, samuelo12, Sappo, Saran, SASAN_KING, Schramm, sedw, semi41, seneke, Shin, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, Sivič, Skot, sleepless, SmoothNCool, smrtihlav7, smtxx, spagr, Spideyy, Spike, stanleystar, Stara.kryta, start05, stepan.tichy, SteveCZ, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, szajter, t0mas, T3ss, Tabasco, tacmud, Tawax , Ted15, tertr556, The Genius, the.kasztan, TheoDread, thorrg, Thurin, Tialster, tom99, Tomasino79, Tombal, Tomek, Tominos, Tommar, Tommy Monaghan, tommybauch, tomned, tomntp, Tomski, tomve, Traum, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Ukko, Václav Mikula, VanTom, Velkej šéf, Viking, vita, Vítek, vlkodlak, vranakx, vrazdinek, willis, Wiruss, wolfinov@seznam.cz, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yarda, yardaformi, Yefery, yogi, yojimbo, Zahonko, Zajda, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, ZeznikoslavCZ, Zíďas, zikaa, zlejzmrd
Chce (13)
Badgu.y1902, Bart, Braindead, BreakingAway, deadpool, delsemela, FatMonster, kybl, Mariomichal, Matthew, MerkatTV, mikki.maser, Venomslav12stars
Shání (5)
FatMonster, gobers, tresida99, Venomslav12stars, yogi
Nabízí (9)
firesnake1, flipflop, Fox01, jirin, Kreatik, Pán rostlin, Remi LeBo, Sappo, Tommar