Ať už v zasedací místnosti nebo na bojišti, průmyslník Justin Hammer je protivníkem, jakému dosud Iron Man nečelil. Tony Stark, dotlačen na hranice svých možností armádou superpadouchů, musí najít způsob, jak Hammera zastavit, ale především - jak porazit své vlastní vnitřní démony.

V české mutaci vyšel tento svazek jako 29. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série The Invincible Iron Man #120-128 (1979)


Scénář
Bob Layton, David Michelinie
Art
Carmine Infantino, John Romita Jr.
Ink
Bob Layton, Bob McLeod, Bob Wiacek
Barvy
Carl Gafford (Doug Jones, Gaffy), Barry Grossman (Ben Sean), Bob Sharen
Obálka
Bob Layton, John Romita Jr.
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
632 g
Stran
160
Cena
199 Kč
Originál
Iron Man: Demon in a Bottle (Marvel)
  • mAGiic
    V prvním UKK je čtenáři servírován příběh, který pomohl definovat postavu Iron Mana a polidštil jej problémem obyčejných smrtelníků, a to alkoholem. Tahle myšlenka Michelinieho (Amazing Spider-Man) s Laytonem (art Secret Wars) asi byla pěkná, ale bohužel její realizace v řadě The Invincible Iron Man byla podána tak strašně naivně, že je komiks spíš něchtěně parodicky. Z obsažených 9 sešitů je jeden převyprávěný origin, v 7 sešitech se Iron Man pere s více či méně druhořadými záporáky typu Blizzard, Melter nebo Whiplash (posledního jmenovaného čtenář bude znát z filmu Iron Man 2) a v posledním se postaví svému démonu, alkoholu. Kromě alkoholu je tu i záporák Justin Hammer (rovněž známý z Iron Man 2). Většinu sešitů nakreslil Romita Jr. (Amazing Spider-Man) a sešit #122 si střihnul Carmine Infantino (Flash). Celkově to není moc zábavné čtení, protože pokud čekáte nějaké drama o alkoholismu, velmi brzy budete vyvedeni z omylu a zjistíte, že většinu příběhu zabírá bitka s céčkovými poskoky hlavního villaina. 2*
  • VanTom
    Příjemně čitelné béčkovo-suprácké retro mlátičce dodává bodík k dobru vznášející se přízrak alkoholu, kdy narážky v prvních sešitech realisticky poukazují na závažný lidský problém. Ten se tedy vyřeší hopem v jediném čísle, ovšem dopad na chybující charakter má zásadní. K tomu si připočtěte převyprávěný origin a nádhernou klasickou kresbu Romity Jr.
  • trudoš
    Po vizuální a obsahové stránce sice vykopávka, přesto kus poctivého řemesla, které při bližším pohledu snese i nějakou tu podpásovku od mladšího soupeře. Problém je akorát stáří a s tím související vypravěčské postupy – nejmarkantněji trpí souboje, kdy se protivníci vzájemně přebíjejí, kdo vytáhne větší dešvorc. Být mi deset, jásám nadšením, ale s postupující pleší mě už tahle naivní jednoduchost v superhrdinském komiksu krapet irituje. Samotný zápas se závislostí na alkoholu se pak navzdory očekávání promítne do příběhu až v závěru alba a je bohužel poměrně rychle vyřešený, takže se ani nezdá, že by to pro Iron Mana byl nějaký životní zlom.
    Jednotlivé epizody ovšem fungují parádně i po těch letech. Spousta hlášek a humorného nadhledu, až je škoda, že tomu David Michelinie a Bob Layton nedokázali ušít lepší kabát. Některé motivy totiž působí vysloveně absurdně, jindy zas tvůrci rozehrají nápaditou zápletku a následně opustí její potenciál, aby vše vyřešili prachobyčejnou fackovačkou.
  • Darth Raelchi
    Po určitém přečtení Iron Manových komiksů jsem došel k závěru, že se jedná asi o nejnudnější postavu z marvelovských hrdinů. Tenhle příběh je ještě to lepší počtení, ale stejně je to pořád takové jakési dokola. Jediné pozitivum vnímám v Tonyho závislosti na alkoholu, jinak mě to nebere.
  • tresida99
    Povedený příběh s pěknou zápletkou.Štve mě ale konec kdy máte chuť se vrátit v čase a koupit si sešit klidně i v originále jen aby jste věděl jak to dopadne. Nejvíce mě ale ohromila kresba těchto prvních dílů která dává naději i umělcům kteří sní o takovímhle měřítku.
  • Gustik5
    Na onu dobu se jedná o velmi převratný komiks, který postavu Iron mana posunul současným směrem. Trochu mne zamrzelo, že se problémy s alkoholem neřešily ve filmech s Robertem Downeym Jr. ale co už. Mně se tento svazek líbil.
  • S4TW
    Tak, nejdřív musím říct, že jsem s kresbou byl opět spokojen, jakby taky ne, když jí měl na starost Romita Jr., který je můj oblíbený oldschool kreslíř. Prostě stará dobrá klasika s pěkným inkoustem a barvami. Tam jsem neměl absolutně problém, je to starší kresba, takže nemůžeme čekat ani nic jiného, že :-). S příběhem už je to horší. Podle názvu se většina asi bude těšit na to, jak Iron Man, potažmo Tony, bude bojovat s démonem v láhvi, čili alkoholem, tomu se ovšem dočkáme až v poslední sešitě! Jasně, jsou tam nějaké náznaky už v předešlých dílech, ale pouze v podobě toho, že si občas lokne sklenky. Poslední sešit byl asi i nejpovedenější, vzhledem k tomu, že na to celou dobu čekáme... Jako, ani ostatní sešity nebyly špatné, ale je to taková ta klasika, kdy IM stojí proti nějakému magnátovi, pro kterého pracují béčkový super(vlastně ani ne super)padouši. Ani si nevybavuji nějaký wow efekt, či epickou bitvu (max tu na obr houseboatu). Naopak příjemným zpestřením jsou různé narážky na jiné superhrdiny, tento humor byl vážně dobrý a povedený. Ale ve finále se nám dostává průměrného díla (u mě osobně kromě kresby). Kdyby příběh začínal posledním sešitem a dále se to nějak vyvíjelo, tak se mohlo jednat o velice povedené dílo, takhle je to průměr (u IM se to stává již zvykem). Plus jsem si všiml, že IM se v komiksové podobě daleko více hodí do týmovky v podobě Avengers, jinak to není nic převratného.
  • jayjay86
    Na tohle ,oldschoolové, dílo jsem se v prvních UKK hodně těšil. Tam mi docela ta klasická díla chyběla, takže toto byl příjemný návrat trošku zpět. Mladej Romita na kresbě, což dává asi jasnou představu o povedeném grafickém zpracování této knihy. Děj je svižný, místy překvapivý, místy napínavý, místy akční a ke konci knihy (alespoň na tehdejší poměry mainstreamu) docela už dark a psycho :-), nebo alespoň Tony se stává pěkným psychoušem.. Opět je nám připomenut Iron Manovo zrod a hned v úvodu narazíme na (mnou stále nepochopenou postavu) Namora Sub-Marinera! + letící tank :-).. Tuto knihu DOPORUČUJI !
  • ertefol
    Rozečítal jsem komiks na několikrát, ale pak jsem jej dočetl jedním dechem. Velice dobrý příběh s poměrně nekomplikovanou zápletkou, která však celkově dávala smysl. Příjemné bylo, že Iron Man tu není jenom neporazitelným mstitelem, ale člověkem s chybami - jasně, na dnešní příběhy to nemá, hrdina není až tak plastický, ale vzhledem k době vzniku muselo jít o bombu. A překvapivě dobře čitelné je to i dnes a šlo o příjemnou relaxaci na jeden sobotní večer.
  • sedw
    Pro mě příjemné překvapení. Sice první dva sešity mi přišly o ničem, ale pak už se rozjel velmi zajímavý příběh, který najednou nebyl jen o akci, ale i o emocích a kvalitním příběhu. Nemyslím si, že by se vše ohledně Tonyho problému s alkoholem odehrálo v jednom čísle, celý komiks k tomu postupně směřoval a podle mě se provedení velmi povedlo. Na komiksu je sice znát doba vzniku, nicméně méně, než jsem očekával. Myslím si, že ve zkoušce času obstál velmi dobře.
  • Pán rostlin
    Pokud k tomu mám taky co mluvit, tak jeden z mála komiksů v rámci UKK uvedený v encyklopedii 1001 komiksů, které musíte přečíst, než zemřete (morbidní název, co počítá s Vaší ctěnou mortalitou, já vím :D), nemůže být hned tak špatný...
  • jirin
    Mě to celkově bavilo. Jsme zklamán, že tam nebylo věnováno alkoholu více. Vyřešit to jendím sešitem mi přijde málo, čekal jsem nějakou větší sondu do duše Tonyho Starka. Takhle je většina knih klasická rubačka s nějakým nepřítelem, ale jak říkám bavilo mě to, příjemná oddychovka a to je hlavní. Kresba je jasný oldschool - což se dá čekat od starých komiksů - ale nevadí, dá se zvyknout.
  • firesnake
    Tak tady opět podle názvu je jasný obsah celého komiksu a stojí to za to.
  • Xeelee
    Pohádka o supertranzistorech, který umějí zázraky. Iron Manův kostým, kterej se dá složit do kufříku, je jimi samozřejmě napěchovanej. Jasně, to by moh bejt akceptovatelnej old school z konce 70. let, ale ono je až na vnitřní boj s alkoholem primitivní a nelogický skoro všechno ostatní. I na tom boji s alkoholem je ale nejzajímavější samotná myšlenka. Boj s tímhle démonem vypadá jakkoliv, jen ne realisticky. I na svou dobu je Démon v lahvi maximálně průměrnej komiks s pro Iron Mana revoluční myšlenkou. Tyhle sešity byly důležitý pro definování postavy Iron Mana. Stala se z něj 16 let po jeho objevení lidštější, uvěřitelnější postava, a to je asi jedinej přínos alkoholu.
  • Flash
    Je IRON-MAN Superhrdina nebo jenom alkoholik v kovovém obleku?Asi to se řeší tady v té knize. Moje větší první setkáni s tímto oplechovancem,nedopadlo špatně. Aji jsem mu ty jeho problémy věřil. Hodně se mi líbíl jeden, z posledních sešitů,kde se Iron man bije a je nám zde předhazováná celá skupina padouchů.Co je u UKK velká výhoda,jsou doslovy na konci knih.Jinak by jsme se asi nedozvěděli,jakým způsobem toto ovlivnilo psaní komisků. Pokud by jsme neměli vysokou školu komiksů.
  • Kapis
    Milé děti, možná si při louskání následujících řádků řeknete proč se ten zlý strejda Kapis v tom zas tak šťourá, když to má být oddechová zábava na hajzl, což také je, jejíž tvrdá logičnost nebyla primárním cílem autorů, no já vím, máte pravdu, ale já si nemohl pomoct, tak mi odpusťte a berte to s nadhledem.

    Takže, milé děti, tak nám Marvel science institute of metalurgy, material ingeneering and applied physics (MSIMMIAP) objevila po Adamantiu další nový prvek, který zatím neměl místo v Mendělejevově tabulce a není to nic menšího než VIBRANIUM. Ano, opravdu, fakt hele! A nejčistším motivem takového fríkulinovského čuprsuprhrdiny jakým je Plecháč, není nic menšího, než aby hlavně nebyla porušena ekonomická rovnováha mezi celými národy, tedy počítám především, aby nebyla vychýlena špatným směrem! Vibranium je úžasný prvek, který výbuch, proti kterému byla Hirošima pálení žáhy, učiní neslyšným. I když leží jen jedním směrem od epicentra a hlavně stačí se od takového výbuchu dostat zhruba na sto metrů, abyste nebyli ohroženi. MSIMMIAP Vám děti také pěkně vysvětlí první zákon termodynamiky. Pokud se dostatečně nabijete z příručního diesel agregátu, můžete klidně odtáhnout z epicentra výbuchu i pět válečných křižníků hodného strýčka Sama na požadovanou vzdálenost sta metrů, střílet vysokoenergetické pakety, lítat a trhat tunové hlavně. Je pak s podivem, že náš altruismem oplývající čuprhíro nebohé černošské rodině nabije baterku v autě jen natolik, aby sjela k nejbližšímu sjezdu z dálnice, to je ale škrt! Při čtení si milé děti ani nevšimnete podprahových sdělení o tom, kdo byl dobrý a kdo špatný v tom Vietnamu, když zábavou každého rákosníka je především vraždění civilistů ve vlastní zemi a armáda (ta americká pochopitelně) je instituce Dušínovského typu, která zásadně chrání bezbranné a nevinné. Hned byste se měli jít nechat naverbovat k nejbližší odvodové komisi, Operace trvalá okupace (©Matt Groening) potřebuje mladou krev! Možná jste se milé děti pozastavily nad tím, proč zlý tfujtfuj hrdina prozradí svého chlebodárce úhlavnímu nepříteli během souboje nebo jak je možné železné brnění na dospělého muže složit do komínku jako pyžamko, když se ráno převlíkáte do školky, či jak je možné týden tvrdě pracovat s šrapnelem v hrudi, no vidíte, to nejsou ale vůbec podstatné věci! Povím vám milé děti na závěr, že to nebyla ale úplně nejstrašnější pičovina a teď pomodlit, vyčůrat a spinkat. Jo a samozřejmě nikdy nepijte alkohol!!!
  • Fry
    "Ultimátní komiksový komplet #01: Iron Man: Démon v lahvi" - Už mi to připadá jako tradice... protože snad každé léto mám chuť na něco fakt jakože old-school! Šáhnul jsem po UKK numero uno, a byl jsem překvapen. Ano, je to ukecané, ano, pořád dokola opakují co kde a jak, ale to k tomu prostě patří, toto nejsou normální komiksy, toto jsou prostě sběratelské lahůdky... Vedle "Kravenova lovu" z toho co jsem zatím četl z prvních 11 dílu UKK je toto to nej... Iron Man má problémy, nejen s pitím, ale také s kostýmem, který mu přestává fungovat a je třeba to vyřešit... sklenkou něčeho ostřejšího, než je pramenitá voda... Za mě 5*!
  • Walome
    Aha, tak onen démon v lahvi se řeší v posledních dvou sešitech, do té doby je to jen tupá vybíjená s debilními záporáky. I když přihlédnu k době, je to hrozný. Protože ani to, čím má tento komiks dominovat, není zajímavé. Povrchní záliba v alkoholu, která vyústí v to, že Stark nedorazí na rande, poté se sesype a přestane pít. Dvě hvězdy za to, že to aspoň dávalo smysl.
  • erik
    Iron-Man je navlas rovnaký ako iná dobová legenda Spider-Man, strašne dobre sa to číta, pretože ma to vracia do detstva a zároveň ukazuje superhrdinský komiks tak pekne naivný, ukecaný, sem-tam akože vážny (chľast). Rovnako ma bavili záporáci, ktorých mám spojených s inou superhdinskou ikonou, a síce Captainom Americom. U mňa výborné, priaznivcom súčasného komiksového strihu, nablýskanej kresby, našej „reality“ a ubehanej prázdnoty toto dielo nedá nič.
  • J.T.honza
    Já vím, že je to klasika, musí se na to dívat optikou osmdesátek a tak dále, ale ve výsledku mě stejně zajímá jenom dojem, jaký z toho mám dnes. A to je zcela průměrný, zapomenutelný děj se škaredou kresbou i barvama a i když to má celkém 9 sešitů, v podstatě mě to vůbec nebavilo číst dál, stejně jako třeba Tajné války. Jediným plusem je až závěrečný sešit, kde se konečně ten alkohol trochu objevuje a celou knihu to zachraňuje. I tak si ale myslím, že do druhého přečtení se už nepustím a brzy na tohoto Iron Mana zapomenu...
  • Murphy722
    Jak už bylo řečeno Lupoiem na začátku celého svazku, je to takové pitomoučké. Ale na tu dobu to myslím sedlo jak prdel na hrnec. Ale na mne to jaksi nefunguje. Četlo se mi to více-méně pomalu, než jakýkoliv jinší svazek z řady. Je zajímavé, že vesměs ty retro comicsy, ve mě ani při nejmenším nezanechávají něco, z čeho bych měl mít pocit závanu starých časů. Akorát jen okecávaná blbost - místy. Zkrátka a dobře, jak se z Toníka vožrala stal :-)
  • Landauer
    Dobrá retro haluz! Mě to bavilo! Je to správná krávovinka a co se týče toho chlastu (kterej je až na samým konci, jak už tu bylo párkrát zmíněno) nikdy bych do Tonyho Starka neřek, že taková bohémská celebrita by na přelomu sedmdesátek a osmdesátek měla problémy s chlastem! Teda jenom s chlastem... Přidal bych minimálně koks, ale u playboye jeho formátu by toho bylo nejspíš daleko víc - určitě LSD a heroin by taky okusil. Nicméně jo... tohle téma bylo v tý době určitě přelomový, akorát fandy asi nenadchlo... Myslím, že jeho potyčky z totálně zhovadilýma padouchama (Dikrobraz (Porcupine) rules.... většího loosera by jeden mezi padouchy pohledal! A ten jeho výstup! No prostě pecka! :-D ) byly pro fanoušky v tý době větší pochoutkou, než nějaký odmašťovací psychodrama. Ale jak už tu zmínil J. Connor ten moment, kdy ožralej avenger v dobrým úmyslu omylem zkurví záchrannou akci a zamoří půl New Yorku stojí za to :-D Na mě to celý působí dojmem, že tu máme scenáristu, kterej by svými nápady a dějovými vychytávkami letěl ke hvězdám, ale nesmlouvavá gravitace tehdejších komiksových konvencí ho prostě držela při zemi. Protože třeba nápad, kdy někdo ovládne na dálku Iron Manovu zbroj, kvůli čemuž Iron Man zabije jistýho delegáta a teď se superhrdino z toho vykruť! mi přijde skvělej. To jak je to potom řešený (prostě feťácký sedmdesátky - osmdesátky) je už jiná věc... Každopádně jsem si to užil a jen víc těhle retro-tripů! Novější komiksy nabízej poctivou filmovou scenářinu, která je bezva a skvěle se čte, ale takovýhle galušky už člověk v současnosti prostě jen tak nezažije :-)
  • J.Connor
    Krotké to na jednu stranu obecně je, ale aby ožralý superhrdina omylem zamořil část New Yorku chlorem je dost drsný i na dnešní frikulínské scénáristy. Krásně naivní příběh a vizuální stránka úchvatná, tohle už nikdy nic nepřekoná. Pro mě co do vizuálu synonymum a vrchol marvelovského dobrodružství.
  • Kabukiman
    Tak tenhle komiks potěšil! Mám doma vystřiženou stránku z nějakého časopisu ve kterém představovali různé komiksové superhrdiny a u popisku Iron Mana byl právě obrázek upoceného Starka s flaškou nějaký dobroty. Hrozně mě tenkrát mrzelo, že si tenhle příběh o Starkově chlastání nikdy nepřečtu. Snažil jsem se to nahradit čtením italských dobrodružství Ivety Bartošové, ale ani Ivetiny cucíky nedokázaly zaplnit ono prázdné místo ... No a teď....teď jsem si to konečně mohl za hezký dvě stovky přečíst...A musím říct,že se mi to líbilo. Kresba Johna Romity Jr. je moje nejoblíbenější superhrdinská kresba. V podstatě už jen za ní bych dal těch pět hvězd, ale ani příběh nebyl z nejhorších,takže já jsem naprosto spokojený. Superhrdinské komiksy už se mi trošku přejedly,ale takovéhle bych si dal klidně znovu... Jo a uplně nejlepší záporák byl Porcupine!!! :D Ten byl fakt hodně hodně hodně hustej :D
  • luky.kuky10
    Na dalšího Iron mana z řady UKK jsem se hodně těšíl. Líbilo se mi že se začínají více objevovat starší comicsy, a Iron man se mi hodně líbil. Samozřejmě že sledovat komické padouchy ( hlavně "žabák" stál za to ) je v dnešní době všelijakých moderně zpracovaných padouchů trošku ironické, ale i přesto se na to musí čtenář dívat trošku s lehkou uměleckou rezervou:) Příběh sám o sobě se mi hodně líbíl, a nápad na tu dobu je to velice dobrý! Nejradši bych dal tři a půl hvězdičky ale myslím že toto dílo si 4 hvězdy zaslouží:)
  • luky.kuky10
  • luky.kuky10
    Na dalšího Iron mana z řady UKK jsem se hodně těšíl. Líbilo se mi že se začínají více objevovat starší comicsy, a Iron man se mi hodně líbil. Samozřejmě že sledovat komické padouchy ( hlavně "žabák" stál za to ) je v dnešní době všelijakých moderně zpracovaných padouchů trošku ironické, ale i přesto se na to musí čtenář dívat trošku s lehkou uměleckou rezervou:) Příběh sám o sobě se mi hodně líbíl, a nápad na tu dobu je to velice dobrý! Nejradši bych dal tři a půl hvězdičky ale myslím že toto dílo si 4 hvězdy zaslouží:)
  • kaylin
    David Michelinie rozhodně scenáristicky zvládl poslední kapitolu skvěle, ale je to všechno řešeno až trochu moc rychle. Jako kdyby podobné problémy pro superhrdiny stále nebyly tím zásadním, hlavní jsou pořád akční příběhy, konspirace, noví nepřátelé, apod. A tak se celá alkoholová problematika sfoukne docela rychle, a to hlavně proto, že většinu prostoru zabírá příběh v Monaku, kde Tony Stark mimo jiné zjistil, že jsou lidé, kteří jsou možná chytřejší a dokážou využít jeho slabiny. Líbí se mi, jak je komiks politicky korektní a používá vymyšlené země, aby svou kritikou nezasáhl nějak moc přímo. Proč by také měl? Pořád je to hlavně zábava s podivnými záporáky a jejich vytahováním. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/01/474-ultimatni-komiksovy-komplet-1-iron.html
  • adevr
    Člověk by to dílo měl vždy brát v kontextu té doby kdy vznikalo.

  • xflori01
    Není to nudné, dobře se to čte, ale jak řekl Lenny, protivníci jsou tam jen tak na okrasu a alkoholismus se tam objevuje hodně hodně okrajově krom posledního čísla. No, něco mezi 3 a 4 hvězdičkami.
  • Lenny
    Velké díky UKK, za to, že tohle vyšlo - vždycky jsem si to chtěl přečíst a v originále bych se k tomu nedokopal. Samotná komiks mě sice bavil a je to příjemně béčkové a blbé (Iron Manovi protivníci jsou naprosto příšerní nýmandi), ale od "nejlepšího a nejzásadnějšího" komiksu s Iron Manem jsem čekal něco jiného. Respektive čekal jsem příběh o tom, jak Stark pomalu propadá démonu alkoholu a ono se to všechno odehraje v jednom čísle =(. Proto musím s hodnocením krapet dolů.
    Další zklamání je obálka - bože, mají k dispozici jeden z nejslavnějších coverů v historii a oni použijí tohle... fuj? Blah
  • adevr
    Starší klasika, ale výborný scénář. Vůbec jsem se nenudil.
15555610
Četl/a (158)
2scha, 3DD!3, 81splinter, Abbott, adevr, Al0f0k, Alfred, Alikkk, Ash Pointak, blackJag, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, chuckboris, CJFlip, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, dbar, dcpatr , Deckard, Denis1996, Doly, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, duri, Ejdý, Ejdý1, emanek, erik, ertefol, fifas, Final, Fox01, Fry, Glumal, guseppe, Gustik5, Hønzza, hicks, Houbař, hromotlk, hypermlok, Infarkt, invape, J.Connor, James, jankie, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, Joshua_T, Kaaos, kallenved, Kapis, kaylin, KdG, Keno, Kil-Khal, kinak, Knowho/Wullcann38, Knuckless, Koci, Kouzelnik7, kuzz, Lachvos, lantan1, Le Porello, Librarian, Light, Loxin, luky.kuky10, mAGiic, Majkl151, Mariohurbanek, mart.in, Mart74, Martinb, Mates17, Maty48, me, MEGA, Mercurio, mgeralt, MichalR, mineralk, Mleako, MonsterGyre, Mr.Filch, namdnas, NecRoman, Norri, novotnyadam, Olesh, Paldini, Pán rostlin, PatrikTheMighty, pearlxjam, PeNNy, Petr, petrSF, Piros0013, punisher, radimisko, raenius, raimi, Raul, Rinter, robertsedmik, roswelll, RudyRod, S4TW, sala, samuelo12, Schramm, sedw, SekyCZ, seneke, SHORTY, Shpeckk, Sir_Pete, Spike, start05, Symbi, t0mas, T3ss, the.kasztan, TheDoctor, Tony TwoDee, tresida99, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, Ukko, Václav Mikula, VanTom, vishnar, vita, vrazdinek, Walome, xflori01, yardaformi, Yefery, Zahonko, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
(368)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, 81splinter, Abbott, Abe, adam.ra, adevr, Agent24, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfonzo, Alfray, Alfred, Alikkk, andik007, asgardpepa, Ash Pointak, AwatarDK, Azbest, Baffman, batoo, bboorreekk, bd71, Bellatrix, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, bronxik, Bubákolog, burzum, bzklmnf, Caiiiczech, calvin10, calviti, Carnage, Cemino, Chaolinek, Charlie1203, chuckboris, ConanVJ, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, daniel.cermak, davidek, Davidos402, davidrynes, DAxik, dbar, dcpatr , Deckard, deefha, delta11, dhrotek, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, Dov, DracoAn, dracula, Drekorian, duri, dvoracekpetr1, Ejdý, Ejdý1, Elhonzo , eliera, emanek, Erich, erik, ertefol, felda, felis, fifas, filemon, Filip123, Final, firesnake, firesnake1, folkemon77, Fox01, Fréza, Fry, gezic, Gibby, Glumal, Goeger-Devil007, grinder, guseppe, Gustik5, hahahoho, Hamichal, Hannibal92, Hauzina, Hebled, herrman, hicks, Hlavac, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, Hurvy, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, iob, IV, J.Connor, J.T.honza, Jack043, James, james dixon, jankie, jardoom, Jay-jay, Jerdas91, jerry67, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jirin, jiskra, jmenujiseradekbouril, joehot, johx, jones1240, José, Joshua_T, Kabukiman, KadetJaina, kallenved, Kapis, Kareru, karl173, kaylin, KdG, Keenkeen, kendor007, Keno, keyko, kinak, KINIMODUS, Knowho/Wullcann38, Knuckless, Koci, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, konous, Kouzelnik7, Krenzi, kronoss, krupan, Krvavý Patejl, krvinka56, kubosos, kucik, Kunden, kybl, Landauer, Le Porello, Leland, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, Lord_Arthas, Lucifer, luky.kuky10, maara, Madmax, mAGiic, Majkl151, malylada, mankoo, Mariohurbanek, markic, Mart74, Marthy76, Martin Buchal, Martinb, MartinV, Masinfira, Mates17, Matio, matty87, Maty48, Mauzr, MB, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, Michael Jarkovský, MichalR, MickeyStuma, mikado, Mikei, MIKER65, mikki.maser, mimo_provoz, mineralk, misa, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, monty.cl, morbi, morbn, MP, mr.des, Mr.Filch, mrsk, Mrtvejbazen, mttra, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Niaz, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, o2t2, obitus, OldaB, Olesh, palo, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, peposek, Petr, petrSF, PH79, Piros0013, pk123x, podzimator, POLAKST, Poseidon1978, pršiplášť, punisher, pusta, Qee, Quintana, R3d, radimisko, Radkos, raenius, Raijin, Raikou, raimi, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, Rocker93, RodRoder, roswelll, Rowan, royan, RudyRod, Rumburaq, S4TW, Saiffer, saja, sala, Salien, samuelo12, Saran, SASAN_KING, Schramm, sedw, SekyCZ, semi41, seneke, SHORTY, Shpeckk, Sidi Santini, Sir_Pete, Sivič, Skot, sleepless, SmoothNCool, smrtihlav7, smtxx, spagr, Spike, stanleystar, start05, stepan.tichy, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, t0mas, T3ss, tacmud, the.kasztan, TheDoctor, TheoDread, TheWrecker, Thongard, thorrg, Tialster, tom99, Tomasino79, Tombal, Tominos, Tommy Monaghan, tomned, tresida99, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Ukko, Václav Mikula, VanTom, Velkej šéf, Viking, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yarda, yardaformi, Yefery, yogi, yojimbo, Zahonko, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, Zíďas, zikaa, zlejzmrd
Chce (13)
10milda, Azik2586, Badgu.y1902, Braindead, BreakingAway, carlmichael, deadpool, delsemela, FatMonster, Grebenda, Mariomichal, Remi LeBo, Venomslav12stars
Shání (3)
gobers, Ondraseeek, Venomslav12stars
Nabízí (2)
Fox01, Kreatik