• MisaSutcliff
    Ať dělám, co dělám, Hulk mě jako postava nikdy nebavil. Jak Bruce Banner, tak Hulk. A protože jsem to s ním nechtěla snadno vzdát, Spálenou zemi jsem přečetla celou. O to víc jsem byla překvapená, že vlastně o klasického Hulka nejde, prim tentokrát hraje červený. Ale… tentokrát už vím, že Hulk vážně nebude pro mě. Příběh jako takový má fantastickou kresbu, kterou jsem se pokaždé kochala před spaním, která mi usnadňovala přečtení a hlavně kvůli které jsem to dočetla. Struktura děje, kdy se červený Hulk setkává s dalšími marvelovskými hrdiny mě taky bavila (došlo na moje oblíbence!), včetně teambuildingu se zeleným Hulkem. Jenže pak přichází samotný Hulk jako postava. Jeho navztekaná povaha mi prostě nesedí a tak nechám na jiných jeho docenění.
  • MisaSutcliff
    MisaSutcliff27.12.2016 21:43Myší hlídka #02: Zima 1152
    Myšky tak, jak je zastihla zima. Tentokrát není nutné nic a nikoho představovat, děj je tak mnohem epičtější a ucelenější. Je zde více postav, témat i zvířecích druhů, celek je tak mnohem pestřejší. Rozhodně bych ho hodnotila lépe než předchozí díl, ale i tak mi tam něco pocitově chybí. Snad mi to vynahradí další díl.
  • MisaSutcliff
    MisaSutcliff10.11.2016 16:28Myší hlídka #01: Podzim 1152
    K myškám mě svádí říct to samé jako k Hobitovi „To je ale miloučká pohádka!“. A taky vlastně je. Kresba je vážně krásná a roztomilá, myši patřičně odvážné a houževnaté, jejich svět krásně vymyšlený. Navíc je to vážně čtivé, jakmile jsem knihu otevřela, stránky mi ubíhaly samy. Za to jim odpouštím poněkud banální a předvídatelný děj a těším se na příchod zimy.
  • MisaSutcliff
    Pro mě celkem zklamání. Mít lepší znalost univerza Strážců Galaxie, byla bych asi více nadšená, ale takhle je pro mě výsledek nepřehledný kosmický maglajz. Ve finále jsem to dočetla hlavně kvůli Rakoversu, protože Cthulhu.
  • MisaSutcliff
    MisaSutcliff1.11.2016 16:20Duchové mrtvých
    Ačkoliv jsem kdysi Poea četla, nikdy mi zvlášť k srdci nepřirostl. Což ovšem neznamená, že bych nebyla zvědavá na spojení Poea a Corbena. Co se týče příběhů jako takových, líbí se mi, že si je Corben vypráví dost po svém a originál bere spíše jako volnou inspiraci. Vizuální ztvárnění je také naprosto dechberoucí a pro horor naprosto ideální, více se to samozřejmě projeví v delších povídkách jako je Zánik domu Usherů nebo Maska rudé smrti. Co mi ovšem vážně nesedlo je ztvárnění postav. Většina z nich mě neskutečně odpuzovala a rušila ve čtení (případ zmíněného Zániku). Proto hvězdička dolů jinak parádnímu a skvěle zpracovanému komiksu.
  • MisaSutcliff
    Když budu Ďáblovu nevěstu hodnotit pouze jako samostatnou povídkovou knihu, tak paráda. Příběhy mají skvělý nápad, parádní temnou atmosféru a samozřejmě perfektní kresbu. Mignola tentokrát spolupracoval s vskutku skvělými kreslíři. Corben mě ve spojení s Hellboyem neskutečně baví a ani tentokrát nezklamal, Hamptnovo pojetí mě absolutně nadchlo a Mignolův styl mě baví vždycky. Jediný, kdo mě tolik neoslovil byl Nowlan, ale i tak, kresba se k povídce hodila, čemuž nemohu nic vyčíst. Takže spokojenost.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 33 (cca 16337 Kč)
Mám: 60 (cca 27760 Kč)
Chci: 1 (cca 499 Kč)
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0