Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Budoucnost po padesáti letech: Zpustlou zemi, která bývala Spojenými státy americkými, si mezi sebe rozdělili tyranští superpadouchové vládnoucí svým poddaným z pozice diktátorů. Hrdinové padli a nikdo netuší, co se tehdy stalo Wolverinovi - jeho místo zaujal jen mlčenlivý, stárnoucí muž jménem Logan. Nejde mu už o nic jiného než o rodinu... a ta je nyní ohrožena. Logan má jedinou šanci - musí se vydat napříč celou tou novou Amerikou za posláním, jímž si zajistí budoucnost a smíří se s minulostí.

V české mutaci vyšel tento svazek jako 54. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity sérií Wolverine (Vol. 2) #66-72 a Wolverine: Giant Size Old Man Logan


Scénář
Mark Millar
Art
Steve McNiven
Ink
Jay Leisten, Mark Morales, Dexter Vines
Barvy
Nathan Fairbairn, Morry Hollowell, Jason Keith, Paul Mounts, Justin Ponsor, Christina Strain
Obálka
Morry Hollowell, Steve McNiven, Dexter Vines
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
783 g
Stran
220
Cena
249 Kč
Originál
Wolverine: Old Man Logan (Marvel Comics, 2010)
Varianty
Wolverine: Starej dobrej Logan (2019)
Ultimátní komiksový komplet #056: Wolverine: Starej dobrej Logan (2015)
  • ludek.n
    „Svět se změnil… Tohle už není místo pro supertýmy a úžasný grandiózní plány!“ Mark Millar a Steve McNiven nám představují jednu z možných budoucností marvelovského univerza, v níž vládnou superpadouši a pro hrdiny (případě snad naději) tady takřka není místo. Že je to budoucnost syrová a brutální o tom žádná. Steve McNiven ji vdechl skutečně pochmurnou a bezútěšnou náladu a ukazuje ji v těch nejotřesnějších scénách, plných násilí, hrůzy a šílenství. Road movie dvou stárnoucích chlápků napříč zpustošenou Amerikou tak vyznívá jako cesta za ideálem, za očištěním duše od hříchů minulostí a za odpuštěním všech vin. Cesta nelítostná a smrtící pro všechny, kdo se postaví Spider-bugině do cesty. Millar si rozhodně servítky nebere a jde přes mrtvoly. Masakruje protivníky ve velkém stylu a žádný způsob smrti mu není dost dobrý. Finální „speciální“ řežba nechť toho příkladem. Tím spíše, že mu McNiven nabídne panely s tak úžasnou dynamikou, že podobnou aby člověk pohledal. Když například Spider-manova vnučka Ashley setne hlavu mladému Kingpinovi, tak ta krev stříkne až na vás a budete mít co dělat, abyste ji dostali pryč ze svých hadrů. Možná je toho zabíjení na jeden příběh až příliš, ale sílu tomuhle komiksu určitě nikdo upřít nemůže.
  • martin28
    martin281.1.2023 17:21Wolverine: Starej dobrej Logan
    Řek jsem si, že bych si na novej rok dal něco spešl. Něco, co se konzumuje jen při výjimečných příležitostech. Stejně to jednou musím přečíst a nemohu to odkládat do nekonečna. Tohle by zasloužilo vyjít v edici Legendy Marvelu s pevnou. Tohle právem patří ke zlatýmu genofondu Marvelu. 100%
  • TonyT
    TonyT16.4.2022 16:32Wolverine: Starej dobrej Logan
    No tak já teda nevím....za mě další z řady nesmyslně nadhodnocených komiksů. Kresba ok a nutno uznat, že je to velmi zábavné čtení. Ovšem takhle zkratkovitý příběh se jen tak nevidí. Tolik nápadů a dějových linek které by stačili na dalších deset svazků a přitom totálně zahozených a ve finále k ničemu. Millar se s tím fakt nesral, dle hodnocení vidím že se to většině asi tak líbí ovšem já asi potřebuju trochu více propracovanější děj i postavy. Ten komiks není špatný , vlastně je dobrý ale to víc mě štve, že je to takový guláš a to finále bylo vlastně z těch nabízejících dějových linek nejslabší.
  • CoVseNerdit
    CoVseNerdit7.8.2021 21:14Wolverine: Starej dobrej Logan
    Tenhle komiks je Skvost. Už během prvního čtení jsem si řekl: Ano tohle je to nejdokonalejší co jsem kdy četl. Má to skvělý scénář i kresbu a celá knížka má neskutečný drive. Za mě nejlepší kousek co jsem si pořídil do knihovny. Jen škoda, že to mám v paperbacku. Na tohle by nejvíc seděl hezky zpracovanej hardcover

    Scénář: 10/10
    Kresba: 10/10
    Postavy: 10/10
    Akce: 10/10
    Atmosféra: 10/10


    Klobouček dolů.
  • Mr. Baboon
    Mr. Baboon31.3.2021 22:26Wolverine: Starej dobrej Logan
    Dinosauři posedlí Venomem, Hawkeye se schopnostmi Daredevila, Red Skull prezidentem, incest... jestli máte z tohoto výběru rádi alespoň jednu věc, pusťte se do tohohle 'mástrpísu'.

    Nechci se nějak zbytečně rozepisovat, u tohohle díla je to stejně zbytečný. Můžu jen doporučit každému z té malé hrstky lidí, která to ještě nečetla. Já sám u toho skoro bez hnutí ležel cca 2 hodiny, nemohl jsem se odtrhnout a hltal jsem každou stránku.

    Takže, pokud stále váháte, zda si Logana pořídíte, tak už nepřemýšlejte a prostě si ho vemte! Stojí to za to.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš7.12.2020 16:24Wolverine: Starej dobrej Logan
    „Nejmenuju se Logan, brácho.“ Poviem na rovinu, že u mňa to nie je až taká pecka, ako pre mnohých iných, ale každopádne 4* tomu musím dať či chcem, či nechcem. Tá apokalyptická vízia je proste príliš dobrá, rôzne superhrdinské dodatky príliš mrazivé (Hammer Falls) a kresba príliš veľkolepá, krvavá a drsná na to, aby som to dokázal hodnotiť ako priemer (hoci podľa mňa by takémuto druhu príbehu viac sekla čierno-biela). Najmä vďaka radikálne „inak“ poňatému Wolverineovi (pardon, Loganovi) je to skutočne proste dačo iné, než sme v americkom komikse zvyknutí. Trocha mi tam nesedeli dinosaury, logické čudnosti (Kingpin vyzerá ešte mladšie, ako pred 50. rokmi) a Hulkov gang. Viac v mojej recenzii: https://www.fandom.sk/clanok/recenzia-wolverine-starej-dobrej-logan-komiks
  • Lenka.Vílka
    Proč si superhladinové myslí, že mohou být jediní, kdo se spojí do týmu proti padouchum? To mohou udělat i padouši! A ty to taky udělali. Takže jsme v budoucnosti, o padesát let později. Klid s rodinou není to, co scénáristi Loganovi dopřávají, takže se musí vydat na ten nejpodivnější road trip v historii celé literatury. Síla dědků vpřed. A já si to užívala s nima. Na cestě chlapci narazí na spoustu "duchů minulosti" a vždy je vysvětleno, jak se daná postava dostala zrovna tam (a vezmou to hezky zeširoka). Jak a proč se z Logana znovu stane Wolverine bylo jasný hned na začátku (je to krutý, ale on prostě s ničím jiným počítat nemůže, že?). Proto mi ten přechod přišel krátký (ale tak jo, byl hodně naštvanej). Takže trapas, protože já se poslední kapitolou prosmála. Jonah Hex hadr, to byl epickej pohled. Jo, a taky hami papi Wolverin vs. Hulk. Mňam.
  • perak
    perak8.12.2019 13:46Wolverine: Starej dobrej Logan
    Skvěle vykreslený postapo Marvel svět, který si rozparcelovalo několik postav a kde lidský život nemá zas až tak velkou cenu. Logan už není Wolverine a vlastně nikdo, koho z Marvelu známe, již není tím, čím býval. Cesta Logana tam a zase zpět je plná zvratů, napětí, hlášek, mrtvol a celkového rozkladu světa. Přitom to má ale celé skvělé tempo, kde se ani chvíli nenudíte. Vše podtrhují krásné velké akční panely. Millar opět nezklamal a já se královsky bavil.
  • Netorack
    Netorack18.10.2019 15:42Wolverine: Starej dobrej Logan
    Jsem jak vidím výjimka, ale mě to prostě nějak nesedlo. Odkazy a šťouchance, které si může Millar v postapo světě dovolit, jsou zábavné, ale celkově mě příběh nijak nezaujal, nestalo se mi vlastně, abych chtěl vědět, co je na další straně. Tři hvězdy.
  • RaggamuffinSVK
    RaggamuffinSVK3.10.2019 08:22Wolverine: Starej dobrej Logan
    Wow! Tak toto bol nárez. S týmto kultovým príbehom som si dal na čas a veru to stálo za to. Postapokalyptický príbeh, ktorý berie svet Marvelu do nevídaných vôd, som doslova žral na každej jednej stránke. Síce nie je príbeh nijak extra komplikovaný, obsahuje pár zvratov a riadnych prekvapení. Avšak, o príbeh v podstate až tak nejde. V tejto akčnej jazde ide práve o tú akciu. A že je jej požehnane. Krvou a násilím sa nešetrí, postavy umierajú rad za radom a Logan je naozaj nasraný. Kresba je výborná, obsahuje množstvo detailov a ku tak krvavému príbehu sa naozaj hodí.
  • Syrová pizza
    Syrová pizza 1.9.2019 01:00Wolverine: Starej dobrej Logan
    Za mě určitě kvalitní marvelácké post. apo. V hlavní roli wolwerin no spíše Logan, wolwerin až později.
  • mearez
    mearez15.7.2019 09:47Wolverine: Starej dobrej Logan
    Když jsem Old Man Logan četl poprvé, moc mě neuchvátil, proto jsem byl napodruhé připravenej, že mě znovu bavit nebude. No ovšem byl jsem příjemně překvapen. Old Man Logan je prostě guilty pleasure pro fanoušky Marvel Universe. Za mě 5*.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš12.7.2019 10:00Wolverine: Starej dobrej Logan
    Pôvodne som chcel dať 4*, ale keď tak nad tým premýšľam, tak mi nenapadá nič, čo by som vytkol. Veľmi fajn príbeh inšpirovaný mojím obľúbeným Mad Maxom, kvalitný scenár bez zbytočných dlhých kecov, dobrá kresba a niekoľko prekvapivých momentov. Jeden z najlepších superhrdinských komiksov.
  • Liborius
    Liborius10.7.2019 10:08Wolverine: Starej dobrej Logan
    Starej dobrej Logan se rovná esence komiksovosti, kterou vlastně nedokážu ani pořádně popsat. Tohle si musíte vychutnat každý sám a já vám prostě jen garantuji, že se vám tenhle Wolverine zažere hodně pod kůži. Zaslouženě ikona svého žánru. Více na Multiverzum.sk - http://multiverzum.sk/wolverine-starej-dobrej-logan/
  • Ricky Gervais
    Ricky Gervais2.7.2019 14:00Wolverine: Starej dobrej Logan
    Příběh výborný, kresba fantastická. Hodnotit to stejnými procenty jako některé omalovánky z Komiksodějek je značně infantilní.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin1.7.2019 09:24Wolverine: Starej dobrej Logan
    Námět mi přišel poněkud dost přitažený za vlasy, ale nakonec, proč ne? Místy se komiks vyznačuje totálními absurdnostmi (krtkoidi) a špatnými scénáristickými zkratkami (krtkoidi), celkově však děj šlape na plyn, stejně jako Hawkeye v bugině. Někdy mám pocit, že jsou dialogy a postavy fakt špatně napsány, jindy to srší vtipem, odkazy a zajímavými okolnostmi. Shrnuto podtrženo, předpokládám (a možná mylně), že už pokračování nikdo nerozpracoval, mě by ale docela zajímalo, jak to bylo tehdy dál!

    Celkový dojem: 60%
  • Cinema Ranger
    Cinema Ranger25.6.2019 16:08Wolverine: Starej dobrej Logan
    Jeden z nejlepších komiksů, co jsem četl. Velká akční jízda, kterou přečtete během chvíle, plná úžasné kresby. Kurevsky zábavné.
    Nemám, co vytknout. 100%
  • karl173
    Tento komiks i přes poměrně slušný počet stran přečtete během chvíle. Proč? Protože jsou tu velké a krasně nakreslené panely plné akce a krve, protože se tu textem nepřehání a znovu připomenu, že je to velká akční jízda, a protože hlavním příběhem je dojet z bodu A do bodu B a něco málo k tomu přimíchat. V podstatě tohle není nějak extra promakané dílo, které by bylo plné filozofických úvah a spousty dějových linek. Je to přímočará jízda. Ale setsakra dobrá. Nemyslím si, že je tohle nejlepší dílo, které jsem četl, ale rozhodně je to kurevsky dobrá zábava! 85%
  • matty87
    Mistrovské dílo. Jednoznačně nejlepší komiks ze série UKK. Wolverine se s nikým moc nepáře, s Hulkovým gangem se řeže hlava nehlava a je z toho famózní jízda, která ani chvilku nenudí.
  • DanMac
    Jednoznačne najlepší komiks aký som čítal!!!
  • Kadin
    Surový příběh z pera Marka Millara o starém zahořklém Loganovi, který za žádnou cenu nechce vytáhnout své drápy. Úžasný svět, kde superhrdinové prohráli a záporáci si rozebrali USA. Krvavou, surovou a brutální atmosféru skvěle vystihl svou dokonalou kresbou Steve McNiven. Tento komiks by si měl přečíst každý fanoušek Wolverina. 10/10
  • Blackhand47XD
    Perfektní postapo, které nám ukazuje Wolverina a svět Marvelu v zase jiném světle. Starý Logan je ještě větší týpek, než byl "zamlada", ke všemu tu máme ještě Venomsaura a Hulkův nevychovaný gang.
  • Darth Raelchi
    Tohle je fakt hodně nekomentovatelné. Toto je tak skvělý komiks, že snad žádný jiný od Marvelu neznám, resp. je jich tak málo, že prsty na rukou bohatě stačí, a toto je jeden z nich. Zvlášť u tohoto komiksu je důležité se pozastavit, že celou dobu je to vlastně road movie a násilí je až na konci. Přitom je ho tam hodně a je nezbytné k posunu v příběhu a to je právě ono. To se moc nevidí, aby takový komiks mohl být opravdu na špičkové úrovni. On ale fakt je. Vše je naruby, celý svět je naruby a já jsem připadal, jak kdybych několik let spal a probral se po nějakých 50-ti letech a do toho zaběhlý svět funguje stylem, že se vše totálně překroutilo, viz Spider-man. Četl jsem tento komiks několikrát, i v AJ a ve větším formátu (mimochodem fakt doporučuji i tuto verzi) a je to fakt skvělé. I pokračování je pořád na poměrně slušné úrovni, hlavně kresba je výborná a Jeff Lemire je PÁN! Old Man Logan je samostatný etablovaný Wolverine, který šel jinou cestou a přitom to pořád sedí a není to hloupé. Naopak. Kresba je výborná a efektivní. Každou stránku a detail promění ve zlato. tady je McNiven v nejlepší formě. Za mě TOP UKK série a i NHM.
  • tom99
    Surově reálný komiks z budoucnosti, který vyobrazuje Wolverina ve zcela jiném světle. Logan je starý, na pokraji sil. Skvěle je do děje zapojen Hulk a jeho rodina. Nejvíc se mi také líbilo, jak se Loganovi dostanete do mysli a zjistíte, co se stalo se zbytkem X-Menů. Až poté lze pořádně pochopit souvislosti v prvních stránkách komiksu.
  • farb
    Pecka. Asi můj nejoblíbenější komiks. Mám rád Mad Maxe, příběhy starejch vysloužilejch hrdinů, nekompromisnost a zbožňuju Wolverina - A tohle všechno tu je.
    Pro mě nejlepší Millar, pravidelně a s velkou chutí se k tomu vracím. 100%
  • salamandr
    Výborná kresba, dobrej příběh, zajímavý postapo prostředí, odsejpá to a ani náhodou to není pro děti. To chceš! Lepší UKK asi není.
  • Fry
    Ultimátní komiksový komplet #056: Wolverine: Starej dobrej Logan - Syrový a tupý příběh, který zlomil samotného Wolverina ... Millar napsal krvavý a suchý scénář, který se s ničím a hlavně s nikým nemaže, hlavní zápletka je dostatečně hnusná na to, že vám až přejede mráz po zádech a celé se to čte svižným tempem. Nicméně jsem to čekal asi trochu lepší, když to tady většina uživatelů považuje za nejlepší Wolverinův příběh. Problém tak bude asi jinde. Možná někde na půl cesty mezi San Franciscem a Novým Babylonem ... Za mě 3*!
  • Gustik5
    Za mne asi jeden z nejlepších komiksů, které doposud v rámci UKK vyšly, ne-li vůbec nejlepší. Wolverina snad nejde nemít rád, a Millarovi tahle postava sedí. Pakliže se ještě tento příběh odehrává v padesát let vzdálené postapokalyptické společnosti, ve které většina velkých superhrdinů padla a Ameriku si rozdělili největší padouši MARVEL universa, není možné po něm nesáhnout. Zvlášť když je jeho autorem někdo, jako Millar. Zlomený a traumatizovaný Logan ve světě násilí, říznutého westernovou atmosférou mne chytl a nepustil. Proto nemohu než doporučit. Těšte se na komiks, ve kterém se autoři nebojí cákanců krve ani morbidity. Ikonický souboj s Red skullem včetně útěku z jeho pozměněného Bílého domu je jen třešničkou na dortu. A to, co Loganovi udělali, to jednoho skutečně nenechá ne pochybách, že ho to donutilo stát se zahořklým pacifistou, až do chvíle, kdy... No, však uvidíte.
  • mAGiic
    Na Marvel je to teda řezničina bez ladu a skladu. Ale zatraceně dobrá. Spolu se "Zrození" asi nejlepší věc, co jsem z UKK četl. 5*
  • Fimi
    jistě nejlepší Wolverine a jeden z nejlepších komiksů UKK, jednoznačně ultimátní příběh Wolverina, super kresba a příběh já nemám nic co bych vytknul
  • S4TW
    Je to paráda, lehnout si na záda a číst si Starýho dobrýho Logana! Opravdu špičkové dílo, kdy se opět sešli dva profíci svého řemesla. Millarův scénář je excelentní, kdy vlastně musel přijít se zcela novým (změněným světem), což často bývá velice ošemetné, ale on dokázal vytvořit něco velmi originálního a zároveň zajímavého a precizního. Tento nový svět je vlastně taková noční můra superhrdinů a Loganovu osobnost posunul do takové míry, že jsme si ho takto snad nikdo nedokázal představit. Wolverine, kterému stačilo říct špatné slůvko a on vás div neprobodl svými drápy, si nyní doslova nechá šlapat po hlavě. Moc se mi líbilo, jak si autor kompletně pohrál s psychikou tohoto úžasného hrdiny a zcela ho překopal (ovšem nebojte, na konci se zase vrátí v plné a ještě větší síle). Dále se mi líbilo, že autor použil spoustu nových postav, které byly opravdu výborné (Hulkův gang, dcera Hawkeye, nový Kingpin), ale zároveň použil i ty staré, které lehce (někdy i více) pozměnil, ale na jejich zajímavosti to rozhodně neubralo (především jsem si užil Hawkeye a Red Skulla). Kniha je nabytá akcí, doslova masakrem, krví, akčním dobrodružstvím a úžasných panelů, kdy se McNiven doslova vyřádil a jeho kresba je jedna z nejlepších v rámci UKK. Nádhera, skvělé dokázal vystihnout depresivní prostředí, které se k tomuto světu hodí (kostra Giant Mana - to byl prostě wow panel a takových tam bylo daleko víc), úžasně si pohrál s detaily obličejů (čímž dokázal říct vše o pocitech postav) a jeho akční scény byly drsné, kruté, krvavé, ale zábavné a dech beroucí. Těžko se mi na tomto díle něco vytýká, ale jednu vadu na kráse bych asi našel. Jedná se o konec, kdy si jistá osoba smlsne na někom, kdo má adamantiovou kostru (což je trochu prapodivné, ale dá se to odpustit) a navíc tu osobu tak dobře zná, že musí vědět i o jeho regeneračních schopnostech. Ale bůh ví, třeba by to autor dokázal vysvětlit a já to jenom špatně pochopil. Každopádně na to, že se jedná o poměrně tlustou knížku, tak se to dá přečíst na jeden zátah, neboť vás to doslova vtáhne, pořádně rozžvejká a na konci vyplivne a nechá ležet v kaluží krve. Za mě se jedná o nejlepšího Wolverina, co u nás vyšel, opravdu špica!
  • trudoš
    Úžasně cynická a krvavá jízda světem Marvelu. Jistě, v důsledku je příběh poslepovanou parádou z různých filmů jako Šílený Max, Hory mají oči a podobně, jenže autorům to funguje, tak proč ne? Samotná atmosféra světa, ve kterém superpadouši spojili síly a hrdinové padli až na samotné dno, je ve své jednoduchosti bravurní, naznačené detaily pak skvěle dokreslují celek, který se člověku automaticky utváří v hlavě. Mark Millar je jako vždy zábavný a nekompromisní, což skvěle doplňuje detailní a brutální kresba Stevea McNivena. A dějová linka? Je prostinká a nijak originální, ale k postavě Wolverina se hodí právě tak akorát. Maso a krev, nic víc, nic míň.
    Pro mě jednoznačně jedna z nejzábavnějších komiksových road movie, co se mi kdy dostala do rukou.
  • sedw
    Jedno z nejlepších UKK i jeden z nejlepších superhrdinských komiksů. Millar prostě dokonale zvládá alternativní světy (jeho Ultimates nebo Rudá hvězda jsou zářným případem), Logan se směle může zařadit mezi ně. Parádní jízda, parádní kresba, super napsaný Wolverine a Hawkeye, nemám co vytknout!
  • erik
    Postapokalyptický svet, v ktorom zlo vyhralo a Logan rezignoval, to azda nejde pokaziť! A veru je to tak! Brutálna jazda (doslova) tam a späť so záverečnou krutou a masakrálnou zábavou plnou Hulka je tu podaná tak, že tomu dodnes nemôžem uveriť. Ako nemám rád Hawkeyea, tak bol ako slepý šofér totálny mega drsňák! Narážky pre znalých Marvelákov sa rovnako vydarili. Takže, Millar, palec hore. A to oplatí aj o skvelej kresbe. Síce McNivenove tváre doslova neznášam, ale tu sa snažil udržať na uzde a vcelku mu to vyšlo (Civil War hnus sa nekoná).

    Jeden z úplne najlepších Wolverineových príbehov, aký kedy vyšiel.
  • krvinka56
    Super postapokaliptický příběh s mým oblíbeným Marvelovským hrdinou. Starej Wolverin rozhodně nemá chybu je perfektní. Navíc tenhle příběh nemá chybu krom hlavního příběhu se dočkáme dočkáme i odhalení temné minulosti Wolverina. Kresba přehledná perfektně nakreslená. Vše správně temné. Jednoznačně jsem si příběh opravdu užíval. A překvapil mne i konec na americký komiks hodně nestandardní konec. Navíc se mi líbili odkazy na mrtvé postavy.
    Rozhodně parádní minisérie po které by měl každý příznivce Wolverina sáhnout.
    Ps.: Hulk a jeho rodinka no to je fakt maso.
  • louza
    Patrně zatím nejlepší dílko nejvýznamnějšího super hrdinského scénáristy současnosti. Nebylo sice zfilmováno mocným Hollywoodským molochem, ani nezapadá nijak výrazně do běžícího Marvelovského vesmíru, není zásadní revolucí v osudech tisíce postav, ale je rozhodně revolucí v zábavě. Millar vzal ty nejlepší artefakty z pop kultury (zdaleka nikoli jen marvelovské) a narouboval je na relativně jednoduchý příběh v daleké budoucnosti a na pozadí mad maxovské jízdy črtrá historii světa marvelu, kde se něco tak úplně nepovedlo. Logický konzistentní děj, který bez problémů navazuje a rozšiřuje to co ze zažitého vesmíru známe vyráží dech a je v tom více než dobře podpořen famózním grafickým zpracováním. Asi nejlepší UKK.
  • jh666
    Konečně zase jednou vyšla v kompletu nějaká pecka, která si zaslouží plné hodnocení. Millar zkrátka umí (většinou, nevím, co s ním bylo u Ultimate Avengers) a McNivenova kresba je špičková. Ač jinak přílišné násilí nemusím (proto mi nesedl třeba Punisher), tady to má ve většině případů oprávnění. Tahle Země je opravdu drsné špinavé místo, kde to v rukavičkách nejde. Jen je škoda, že ještě neudělali prequel s pádem hrdinů. 100 %
  • Norri
    Hm, co k tomu říct..... Smutné, depresivní, ale je to jízda! Celou dobu člověk čeká a těší se, až Logan poruší slib, který dal sám sobě a nakonec mi ho bylo líto, že to musel udělat a co ho k tomu vedlo. Už to, co ho přimělo dát si onen slib bylo sakra drsné. Kresba je úžasná.
  • karel
    PECKA KUS. báječnej scénář a krásně nakresleno. jedno z nejlepších UKK co jsem zatím čet
  • Bubsy
    Text obsahuje drobné spoilery!!!
    Rozhodně skvělej oddechovej komiks. Z toho co jsem četl v UKK jeden z nejlepších a to si v téhle řadě dost vybírám. Vykreslení Logana jako unavenýho starýho chlapíka co už pověsil svoje adamantiový vidle na hřebík je skvělý. Vše logicky směřuje k očekávanému finále kdy je prostě bude muset zase vytáhnout. A bude to stát za to. Na to, že se vlastně Wolvie za začátku do akce vůbec nezapojuje má comics přííjemný akční tempo, kterému dost pomáhá parádní McNivenova kresba. Celkově velká spokojenost. Je to někde mezi čtyřma a peti hvězdama.
  • J.T.honza
    Při pohledu na hodnocení a ohlasy na facebooku jsem čekal ultimátní mega bombu, která mě rozbrečí, rozseká, co já vím, prostě sejme. To se sice nestalo, ale stejně mám pocit, že tady bych těch pět hvězd dát měl. Určitě je to něco jiného, než v UKK i mimo něj běžně vychází, je tam mnoho zapamatovatelných a zaznamenáníhodných scén, pořádná brutalita, fantastická kresba a i když třeba zrození Daredevila nebo Spider-man: Smutek se mnou zacloumaly víc, furt je to komiks, na jehož přečtení se nezapomíná. Takže jo, za pět.
  • J.Connor
    Starej dobrej Logan! /a konečně po dlouhé době v moderním Marvelu skvělá kresba/
  • luky.kuky10
    Výlet s Wolverinem, Hawkeyem a spider-buginou rozhodně stojí za přečtení! Ve výsledku zábavnosti je to jedna z nejlepších knih která vyšla v UKK.
  • Dov
    Tak tento díl UKK bych se vůbec nebál zařadit do nejlepší desítky! Kdo četl někdy mé komentáře, tak ví, že je pro mě největším kritériem příběh, resp. scénář a texty! Moment, kdy Logan odhalí svou minulost (až v půlce knihy) je dechberoucí. Celkový spád, kresba i nálada taktéž. Souboj se Skullem, Pymova kostra, zrada Hawkeyho dcery, města pohlcená Krtkoidy, bannerovic rodina, Loganova hlava na kolejích....
    Konec je také zajímavý, jelikož v podstatě ani nikdo nezapochybuje, že to, co říká, i udělá a není zde ani myšlenka, že by to nezvládl.
    Tento komiks splňuje vše, co od dobrého komiksu očekávám. Rozhodně stojí za to mít doma.

  • koudy
    Kniha nás vrhne do post apokalyptické ameriky, kde se prohání raptoři, krtčí lidé podhrabávají celá města a slovo superhrdina je nadávka a celkem rychlá cesta na krchov.

    (trošku spojler)Celou dobu všichni strašně žereme ten Loganův pacifismus a čekáme na "já nejsem Logan", po které přichází námi všemi oblíbený zvuk vysunujícího kovu a taky ta správná sranda. (trošku spojler)

    Což mě přivádí k další skvělé stránce tohoto UKK - kresba je propracovaná, detailní a v těch správných pasážích správně morbidní - třeba taková kráva použitá jako tupý předmět a její následný rozpad na 2 části s nepatrnou pomocí od Wolverina - celkem nečekaný ale o to vtipnější pohled :)
    Ještě bych vyzdvihl jak jsou nakresleni Hulkovi potomci - celou dobu si říkáte proč sou tak hnusný a nakonec to do sebe zapadne...

    Zase jedna věc, která by asi bez UKK nebyla a byla by to škoda, sice zrovna Wolverine je můj oblíbenec, ale myslím si, že se budou bavit i ti, kteří ho úplně nemusí.
  • kaylin
    Tohle je prostě skvělá jízda, která drhne snad jen proto, že ji opouštíte příliš rychle, protože by vás docela zajímalo, jak to bylo dál, nebo co vůbec bylo dál. Jsou zde postavy, jejichž potenciál je silně nevyužit, ale to spíš proto, aby ten komiks vůbec mohl skončit. Podobných skvělých věcí jen více, protože takové komiksy si tu opravdu zasloužíme. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/01/830-ultimatni-komiksovy-komplet-56.html
  • Kabukiman
    Starej dobrej Logan aneb Texaský masakr adamantiovejma vidlema aneb mix Expendables a Mad Maxe. Kresba hodně dobrá a Mark Millar fakt umí. (SPOILER ALERT!) Na první pohled je Wolverine vyklidněnej jak Dalajlama, ale nebudeme si nic nalhávat, Wolverine je latentní psychopat a ten jeho klídek je jen postupné tlakování do bodu, kdy už fasádu klidu a míru neudrží. Je to jako pokus o celibát. A Wolverine má ten celibát 50 let. Tak je jasný, že když po takové době seknete s celibátem, začnete se po kotníky brodit v bílé břečce…no a Wolverine se začne brodit v rudé břečce… trojzubec začne zajíždět do mozků každému kdo se připlete do cesty, půlí se krávy, sypou se tvrďácký hlášky…Chvilkama by se i Lobo mohl učit… Na druhou stranu, každej psychopatickej hlavní hrdina potřebuje pořádně psychopatickýho záporáka. Bez ještě psychopatičtějšícho záporáka by hlavní hrdina nevypadal zrovna jako „ten hodnej“. Lobo by se na něj nehodil, protože by si nejspíš s Wolverinem až moc rozuměli… Další možnost je Hulk, ten má dostatek psychických problémů na to, aby mohl být ideálním super záporákem. Žere lidi, pígluje sestřenici a nervák je to taky slušnej. No a jako bonus tam ještě zase zařve Kapitán Amerika, což mají čtenáři UKK obzvlášť rádi.:D
  • baatcha
    Jak jen to ten Millar dělá, že dokáže namíchat koktejl z hardcore osobní tragédie, do toho přimíchat Spider-buginu, co jezdí po mrakodrapech, a navíc tyranosaura, posedlého symbiontem, a výsledek působí zábavně a ani trošku hloupě?

    Jen bych měl poznámku k českým SFXkám v UKK. Jsou sice dělané megakvalitně, že si jich skoro nevšimnete, ale asi bych přeci jen uvítal spíš originály, protože v americkém komiksu prostě působí přirozeněji. Navíc jich, ehm, stejně tak třetina zůstane grafikem vždycky jaksi opomenuta...
  • Hrnecc
    Souhlas. Super kresba i post-apokalyptickej námět jsou přesně moje gusto.
    Ještě jsem to nezhltnul celý, ale zatím rozhodně aspiruje na můj nejlepší díl UKK.
  • Schramm
    Tady netřeba chodit kolem horký kaše. Tohle je absolutní pecka. Ne sice úplně dokonalá, ale chybělo jen maličko. Za mě takových 98%. Kdo koupí, neprohloupí (a to Wolverina nijak extra nežeru).
213301521
Četl/a (192)
2scha, 3DD!3, 81splinter, Abbott, Al0f0k, Alfred, Alikkk, Ash Pointak, autokineton, Badgu.y1902, Bart, Benny, bierce, Blackhand47XD, blackJag, Blackmoor, Bronn, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, CaptainMarty, Carnage, Cemino, Chaolinek, charvos, chcita, chuckboris, CJFlip, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, D.K.Logic, dajik, DanMac, daon, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, dcpatr , deadpool, Deckard, Dejweez26, Doctorow, Doly, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, duri, erik, ertefol, EvilLive, filemon, Final, Fox01, Fry, gezic, Glumal, Golem, guseppe, Gustik5, Hønzza, hellblazer, hicks, Honzin, Houbař, hromotlk, hypermlok, invape, J.Connor, Jabba, Jack, James, james dixon, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, Joshua_T, Kaaos, Kadin, kallenved, Kaluž, kapicka, karl173, kaylin, KdG, Keno, Kerbellos, Kil-Khal, kinak, Knuckless, koudy, kuzz, Lachvos, lacoste, lantan1, Le Porello, Lenka.Vílka, Librarian, Light, Lobok257, Loxin, ludek.n, Lukasitch, luky.kuky10, mAGiic, malylada, marek zigmund stanko, Mariohurbanek, Mariomichal, mart.in, Martinb, Marvin, massilia, matty87, me, mearez, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MignolaMoore, mineralk, Mleako, MonsterGyre, Mr.Filch, NecRoman, Norri, oleav, Olesh, Onkel 1928, Ozymandias, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, Petr, Petrisko911 , petrSF, Pista, PrastenejCitron, Prostě_Štěpán , punisher, radimisko, raenius, raimi, regressiv, Rinter, robertsedmik, roswelll, RudyRod, S313, S4TW, Sagikkun, sala, Schramm, sedw, SekyCZ, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sir_Pete, SNUFKIN, Spike, start05, t0mas, T3ss, the.kasztan, Thurin, tom99, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, Ukko, Václav Mikula, vishnar, vita, vranakx, vrazdinek, VvV, xflori01, Yefery, Zahonko, Zbysek2410, Zdendy, Zeebonk, ZeznikoslavCZ, zgrywus, zlejzmrd
(373)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, 81splinter, Abbott, Abe, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfonzo, Alfray, Alfred, Alikkk, asgardpepa, Ash Pointak, autokineton, AwatarDK, Azbest, Bart, batoo, beanek, Beng.D, Benny, bierce, Blackhand47XD, blackJag, Blackmoor, Blair, bmc75, bobo666_2005, BreakingAway, bronxik, Bubákolog, Bubsy, burzum, Caiiiczech, calvin10, calviti, CaptainL, CaptainMarty, Carnage, Cemino, Chaolinek, chcita, chuckboris, ConanVJ, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, dajik, Dali, daniel.cermak, davidek, Davidos402, davidrynes, DAxik, dcpatr , Deckard, deefha, Dejweez26, delta11, dhrotek, Dinik, disclose, DoctorWho, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, Dov, DracoAn, Druid, duri, dvoracekpetr1, eliera, Erich, erik, ertefol, EvilLive, felda, felis, fifas, filemon, Filip123, Final, firesnake, firesnake1, folkemon77, Fox01, Fréza, Fry, FumarEnPipa, gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Golem, grinder, guseppe, Gustik5, hahahoho, Hamichal, Hauzina, Hebled, hellblazer, herrman, hicks, Hlavac, hlavathor, holubdema, Honzin, horaczhlinska, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, hypermlok, I.am.geek, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, J.Connor, J.T.honza, Jack, Jack043, James, james dixon, Jay-jay, jendavondra, jerry67, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jirin, jiskra, jjjirik, jmenujiseradekbouril, johx, José, Joshua_T, Kabukiman, KadetJaina, Kadin, kallenved, kapicka, Kapis, Karel Sec, Kareru, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, kinak, Knuckless, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, konous, Kouzelnik7, Krenzi, kronoss, krupan, Krvavý Patejl, krvinka56, Kubik.aa, kubosos, kucik, Kunden, kybl, lacoste, Landauer, Le Porello, Leland, Lenny, Librarian, Light, listr, Lobok257, Lookass33, LordFlash, Lord_Arthas, luky.kuky10, maara, Madmax, mAGiic, Majinek, malylada, mankoo, Mariohurbanek, markic, Marthy76, Martin D. Antonín, Martinb, Marvin, Maryl, Masinfira, Matej-29, Matio, matohan, matrosh, matty87, Maty48, Mauzr, MB, mcleek, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, Michael Jarkovský, mikado, Mike-sh, mike731, Mikei, MIKER65, Mikko, mimo_provoz, mineralk, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, monte walsh, monty.cl, morbn, MP, Mr.Filch, mttra, namdnas, NecRoman, Niaz, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, o2t2, obitus, Odal , OldaB, oleav, Olesh, Onkel 1928, palo, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, peposek, Petr, Petrisko911 , petrSF, petrsimcik, PH79, Pietro26, Piros0013, Pjenkus, pk123x, podzimator, Poseidon1978, PrastenejCitron, punisher, pusta, Qee, Quintana, R3d, radimisko, RadimNemec, Radkos, raenius, Raijin, Raikou, raimi, Remi LeBo, Rety, Ricarderon, Rich, RicHard. , Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, RudyRod, Rumburaq, S313, S4TW, Saiffer, saja, sala, Salien, Saran, SASAN_KING, Scaleo1, Schramm, sedw, seeker666, SekyCZ, semi41, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, SmoothNCool, smrtihlav7, SNUFKIN, spagr, Spike, Staník, stanleystar, start05, stepan.tichy, StressCZ, superheroesstuff, suricattaontheway, Symbi, t0mas, T3ss, Tabasco, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, Tomasino79, Tominos, Tommy Monaghan, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Ukko, Václav Mikula, VanTom, Velkej šéf, Viking, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, VvV, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yarda, Yefery, yogi, yojimbo, Zahonko, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, ZeznikoslavCZ, Zíďas, zikaa, zlejzmrd
Chce (15)
ADM1, arnecht, Azik2586, Badgu.y1902, barthez, Braindead, Cody, Corvus, delsemela, FatMonster, filosh, Mariomichal, mikki.maser, szajter, tomve
Shání (4)
Corvus, Mates17, MickeyStuma, szajter
Nabízí (5)
BreakingAway, Fox01, Hlavac, karl173, Kreatik