Desky zadní
Ukázka
Ukázka

+ 4 další ukázky

Koupit
"Nechutné násilí - přesně jak to máte rádi."

Superhrdinové patří do komiksů a ne do reálného života. Až tedy do chvíle, kdy se jeden mladík rozhodne, že si oblékne kostým a začne bojovat se zlem... a samozřejmě, dostane děsnou nakládačku. Jenže tím to nekončí. Superhrdina se nedá zastavit... zvlášť, když se může stát hvězdou youtube.

Kick-Ass je další záhul z dílny Marka Millara, který tady, co se týče zábavné brutality, zahanbuje i svůj epos Mrtvý nebo živý. Navíc jsou tu hrdinové děti školou povinné, takže je to ještě zábavnější. Ale vedle toho jsou tu i úvahy nad podstatou superhrdinů... a jestli by tady vážně nějaký superhrdina nemohl existovat. A o tom, že dospívání je peklo. Zvlášť, když nemáte superschopnosti.

Obsahuje sešity série Kick-Ass #1-8

Identický dotisk v říjnu 2017


Scénář
Mark Millar
Art
John Romita Jr.
Obálka
John Romita Jr.
Překlad
Darek Šmíd
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-87083-88-8 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 x 13 mm
Tisk
barevný
Váha
528 g
Stran
196
Cena
429 Kč
Originál
Kick-Ass 1 (Icon Comics, 2010)
  • perak
    perak25.3.2023 17:24Kick-Ass: Nářez
    Film patří mezi mé hodně oblíbené, Millar je také oblíbenec, přesto jsem se Kick-Assu (Nářez mi nějak nejde přes rty) doma v knihovničce dlouho vyhýbal, abych si nekazl dojem z filmu. Úplně zbytečná obava. Byla to skvělá zábavná, ale i krvavá jízda. Kniha snad ještě film překonává. Jediné mínus bylo, že při znalosti příběhu jsem neměl při čtení takové ty radostné pocity, kdy autor čtenáře překvapí při dějových zvratech. No i tak to stálo za to. Millar umí výborně uchopit téma superhrdinů z jiného pohledu než je mainstream. Povedlo se mu to v Ultimates, povedlo se mu to u Kick-Assu. No a samozřejmě skvělá je i kresba. Zabíječka je mnohem povedenější (taková milejší, dětštější, důvěryhodnější) než ve filmu. Tento zákusek si nechám chvíli uležet a pak s chutí na další díl.
  • suricattaontheway
    suricattaontheway21.11.2021 16:41Kick-Ass: Nářez
    Parádní nářez a chcance z nohavic tečou proudem
  • Fort
    Fort18.8.2021 18:12Kick-Ass: Nářez
    Bavil jsem se, i když superhrdinskými komiksy pohrdám. Nářez by si měl udělat kurz sebeobrany, kdo by snášel dostávat pořád na prdel. Předstírat, před holkou, že jsi gay, abys ji mohl být na blízku, ti stejně dlouhodobý šuk nezajistí, ztráta času a jedno velké klišé
  • libormatejka
    libormatejka15.5.2021 23:20Kick-Ass: Nářez
    Fajn oddychovka, kresba mohla byt trosku lepsi, ale celkove pobavilo.
  • davefa
    davefa12.4.2021 23:09Kick-Ass: Nářez
    Skvělá věc, která baví. Má to děj, který se někam posouvá, má to akci, má to humor. Těším se pokračování.
  • Palebras
    Palebras2.2.2021 11:19Kick-Ass: Nářez
    Kick ass jsem poprvé viděl doma na DVD a působil na mě jako zjevení. Mimoň Nářez v tandemu se Zabijačkou, bylo skvělé nesourodé duo, které z poměrně jednoduchého příběhu, dokázalo vykřesat majstrštyk. Ke komiksu jsem se dostal až teď a bez debat se jedná o královskou zábavu. Příběhově dostaneme tentýž děj s mírnými odlišnostmi, ale ničemu to nevadí a taky kvituji, že se film drží komiksové předlohy, protože proč měnit něco, co absolutně funguje a má koule. Jediné co jsem po přečtení komiksu nepochopil, byl oblek použitý ve filmu u Taťuldy. Proč prostě nevypadal jako v předloze? Každopádně komiks je výborný. Je perfektně nahláškovaný, plný kulervoucí akce a já se bavil od samého začátku do konce. Romitova kresba asi nepatří k těm nejpamětihodnějším, avšak hektolitry krve, usekané končetiny a vyhřezlá střeva vypadaly skvěle a celkově mi zde jeho kresba sedla a ani jednou, za celou dobu čtení, jsem s ní neměl problém. Kick Ass je dnes už taky díky skvělému filmovému zpracování klasikou a není se čemu divit, protože dostal skvělý základ v komiksové předloze . Je to prostě NÁŘEZ, který zasluhuje plnou palbu!
  • Netorack
    Netorack16.12.2020 11:26Kick-Ass: Nářez
    Příjemná oddechovka, v odlehčeném duchu nám tady lítají zuby, vnitřnosti a další obvyklé i méně obvyklé části těla. Dlužno dodat, že tahounem je zde především Zabijačka, která tak titulního hrdinu upozaďuje. Není to žádné umění, ale za přečtení rozhodně stojí. Z tetralogie pro mě trochu vyčnívá Zabijačka a KA3. Dávám všem kníhám čtyři hvězdy, aby se nehádaly. // stejný komentář pro všechny díly
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš14.1.2020 01:48Kick-Ass: Nářez
    Oprava autokorekce telefonu, kterou občas musím korigovat:
    Bohužel jsem též film
    Že to tam plácal schválně
    resp. To zjištěni, že nekecal..
    takovej nářez na konci + ty koule
    oka a i zde a dám

    Musel jsem odeslat a zmizet, evidentně chyba, píšu jen z telefonun a musím korigovat text, jinak je to tragicky.

    Příběh je super, vtipný momenty jsou výborný (2*stejně slovo krátce za sebou nemám rád:) )


  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš14.1.2020 00:20Kick-Ass: Nářez
    Fakt by me zajímalo, jestli se romitova jr. Kresba někomu líbí...:) Všude čtu jen, že se nelíbí... Nicméně podle mě, stejně jako podle většiny tady, v tomhle komiksu je v pohodě. Bohužel jsem teď viděl dříve film, podobně jako u sin City a stejně jako v předešlém případě sin City, mám pocit, že mi to ubralo že zážitku, jenž ale i tak byl velmi pozitivní. Překlad je v pohodě a nepřišlo mi počeštění jmen a názvu rušivé. Vulgarismy mi naprosto nevadí, ba naopak. :))) Co se týče příběhu, tak ten je prostě super, čte se velmi svižně a má spoustu vtipných momentů, který jsou super , včetně různých narážek a zesměšňování plastenek. Já osobně mám rád, když něco skončí jinak, než chce většina jako třeba SPOILER! : Tatulda byl ve filmu fakt fizl, co mu zabili ženu (což bych si pamatoval velmi okrajově, kdyby to tu někdo nezminil) a v komiksu je to Komiksák a ta Story byla pravda, ...já právě myslel, že to tam plaval schválně... Na jednu stranu mi to přišlo hodně debilni, na druhou je to what the fuck moment, resp. Zjištěn, že nekecal... někdy mě takové věci dost naserou, ale i tak je mám rád :) jeste dodám, že jsem zároveň i rád, že ve filmu je druhá verze :D konec SPOILERU! Každopádně i ten perfektní scénář má mouchy a vytváří paradox pokrytectvi, když je vlastně proti superhrdinskej, ale Spoiler! Zabijačka vydrží ránu po hlave palickou na maso, pád z okna, střelbu - ano s vestou a jako 10ti léta udělá tohle, co udela... nářez vydrží takovej nářez na noční + ty koule , je to prostě přepálený konec SPOILERU! To mne vadilo...byl jsem po úvodu téměř rozhodlej dat 5*, ale po tomhle jsem si zas říkal, že dám 4* a teď tedy vaham... ale vzhledem k faktu, že u plastenek mnohdy přehlédneme spoustu nelogičnosti a fyzikálních nesmyslů , učiním tedy prihmoureni oka i zde a dám 5* (btw. Romita jr. Se mi taky úplně nelíbí, ma sice svůj styl,.ale nepatří mezi mé topy )
  • JohnyG
    JohnyG7.2.2019 17:00Kick-Ass: Nářez
    Totální paráda. Nekorektní, brutální, sprostá a zábavná jízda s uvěřitelnými vnitřními pochody hlavních hrdinů. Není to ukecané a přitom to říká víc, než jiní. Formát, pravidelné panely i jednoduchá kresba s realistickými barvami k tomu výborně pasovali a nezdržovali tuhle popkornovou jízdu.
  • karl173
    karl173 mecenáš12.1.2019 21:17Kick-Ass: Nářez
    Tak tohle byla paráda. Viděl jsem oba filmy. Jednička byla skvělá, dvojka už zas tak moc ne. Ale komiks to posouvá ještě o kus výš. Není divu, však to mají na svědomí velká jména komiksového světa. Ale také je to tím, že zkrátka to co vznikne jako komiks, málokdy dokáže předvést i film. A byť jak jsem psal se mi první film velmi líbil a dle mého názoru se opravdu povedl, tak i přesto zkrátka nesahá komiksu ani po kotníky. Spíš opodál kouká na tuhle krvelačnou jízdu, která si na nic nehraje a vypráví ten nejpravdivější nepravdiví superhrdinský příběh, který jsem dosud četl a která se s ničím rozhodně nemaže.
  • mearez
    mearez21.12.2018 16:24Kick-Ass: Nářez
    Tomuhle komiksu jsem se dlouho vyhýbal, ale ani nevím proč. Hned po přečtení několika stránek mě tahle kniha chytla a nepustila až do konce.
    Nejlepší na tomhle komiksu je hlavní postava Dave. Upřímně řečeno nikdy jsem se nedokázal ztotožit s Peterem Parkerem, ale Dave je úplně jiný kafe. Jedná se asi o první komiksovou postavu se kterou jsem schopen se ztotožnit. Ale teď k příběhu. Je to prakticky podobný Daredevilovi s tím rozdílem, že Matt Murdock neni komiksový nerd. Ale to ničemu nevadí. Kick-ass funguje na jedničku a i přes pár klišé se jedná o hodně originální kousek, který by si měl každý komiksový nerd přečíst.
    Kresba nebyla špatná, ale čím víc mám načteno, tím víc se mi Romita Jr nelíbí. Ovšem tady to tak hrozný nebylo a vlastně se jeho kresba k tomuto komiksu celkem i hodila.
    Tenhle první book mě celkem navodil ke koupi dalších knih, a celkem se i těším. Pro komiksový nerdy naprostá povinnost. Za mě 5*.
  • sedw
    sedw18.11.2018 16:12Kick-Ass: Nářez
    Hodnoceno jako celá série včetně Hit-Girl, jelikož bych nedokázal jeden díl vyzdvihnout. Sedělo mi to jako celek, každý díl dával smysl a byl logickým pokračováním dílu minulého. Za mě jedna z nejlepších sérií, která u nás vyšla.
  • faster86
    faster8616.9.2018 11:15Kick-Ass: Nářez
    "na mobil mi dorazila jeji fotka, na ktery kouří Carlovi péro. Nad tou fotkou jsem si párkrát vyhonil a bulil u toho jak malej kluk" To tak nejak shrnuje všechno. Chvílema je to debilní a chvílema je to prdel.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš11.1.2018 11:19Kick-Ass: Nářez
    Film som videl asi 10x a považujem ho za najzábavnejšiu a najštýlovejšiu filmovú komiksovku. Mám ho fakt rád a ku komiksu som sa dostal až neskôr. V prvom rade musím napísať, že scenár je kvalitný a zábavný, film ale obsahuje viacero zábavnejších scén, či už je to rozvedená scéna s vypnutím prúdu a pohľad z vlastných očí alebo aj štýlovejšie finále. Tieto dve médiá sa pravdaže nedajú veľmi porovnávať, ale komiks ma bavil výrazne menej. Vadila mi aj Romitova kresba, ktorá teda na viacerých stránkach vypadá priam odpudzujúco. Millar však odviedol po scenáristickej stránke kus dobrej roboty a hlavne vďaka nemu je z komiksu taký kult. Ja si však radšej pozriem znovu film.

    Scenár - 5/5
    Kresba - 2/5

  • Tyfus
    Tyfus2.1.2018 15:50Kick-Ass: Nářez
    Nadupaná akční jízda! Brutálně žeru Zabijačku! Bavil jsem se od začátku do konce. Rovnou vytahují z knihovny pokračování
  • hroubek
    hroubek2.1.2018 14:55Kick-Ass: Nářez
    Jako komiksový fanda si Kick-Ass nelze nezamilovat. Millar paroduje komiksový žánr a dodává mu realistický nadhled, aby ho v následujících několik stránkách znovu shodil a to s příchodem Big Daddyho a Hit-Girl. Na Millarovi se mi líbí, že jde dál, než všichni ostatní, je nekorektní a nebojí se pobuřovat. A to je právě na tomto komiksu úplně to nejlepší. Je to nehorázná zábava, i když se tady krájí lidi na kusy, připínají se tady elektrody na genitálie nebo někdo někomu rozbíjí ústa pendrekem. Je to brutální, nekompromisní, zábavný a hlavně je z toho cítit láska ke komiksovému žánru a k samotným superhrdinům.
  • Koci
    Koci8.11.2017 23:55Kick-Ass: Nářez
    Neskutečná pecka, na Marvel navíc docela "drsný humor", který si moc nebere servítky. A tak je to správně!
  • Fimi
    Fimi mecenáš26.1.2017 21:06Kick-Ass: Nářez
    opravdu krvavej neskutečnej mazec...jedna z TOP a škoda, že jsou u nás jen dvě knihy....snad se Crew rozhoupe k dalším dílům
  • flynander
    flynander31.1.2016 21:12Kick-Ass: Nářez
    Jestli je něco geniální, tak je to tohle! 100/100
  • MrKulda
    MrKulda18.4.2015 21:49Kick-Ass: Nářez
    Bezvadná parodie na všechny superhrdinské příběhy,kde je naprostej skandál,když někomu ukápne kapka krve.Takhle by vypadala realita.Kdybych měl ale srovnat s filmem,tak filmové zpracování je lepší.To ale nijak nezmění moje hodnocení na tenhle skvělej komiks,kterýmu dám 5*
  • luky.kuky10
    luky.kuky108.11.2014 19:19Kick-Ass: Nářez
    Rezba tak jako ve filmu! Film je podle me lepsi, ale i kniha je peckovy odreagovani:-)
  • koudy
    koudy mecenáš18.9.2014 13:58Kick-Ass: Nářez
    Po přečtení budete mít kompletně nový náhled na hrdiny. Někteří možná už po přečtení prvních 2 stránek :)

    !Spojler pro lidi co viděli film/přečetli si 1. ukázku zde
    Hrozně mě potěšilo a pobavilo, že to začíná stejně jako film, protože tahle kniha přesně takové intro potřebuje a jasně vás naladí na to co bude následovat.
    !Konec spojleru

    Velice dobrá parodie na namachrované macho (což mohou být paradoxně i ženy) super hrdiny, kteří i po tom co dostanou barákem, nebo lokomotivou přes hubu mají pramínek vlasů nad obočím zakroucený stále stejně, jako by právě vyšly od holiče.
    Tady se ničeho takového nedočkáte!
    Hlavní hrdina dostane pár dobrých (pro něj určitě ne, ale rozumíme si) nakládaček, skončí v nemocnici, ale možná právě tohle "od-suprování" vás s hrdinou ještě více sblíží.
    Rozhodně mě to nalákalo podívat se na 2. díl.

    Jediné co působilo trošku rušivě byl překlad... JMÉNA a MÍSTNÍ NÁZVY se nepřekládají! (abych byl spravedlivý, překladatel komixu za to nemůže, když už to takto zprasil překladatel filmu, je jasné že kdyby to překládal v komiksu jinak, někteří by se nechytali)

    Pro příklad proč nepřekládat jména:
    Jak by to asi vypadalo, kdyby Petr Slídil bojoval s Doktorem Chobotnicí (měl jsem chuť ho přeložit jako Osmi kočku - octo pus, ale ještě by se toho mohl někdo chytit) na Imperiálně státní budově? (a teď si jdu dát facku, že jsem byl schopen vůbec něco takového napsat)
  • J.T.honza
    J.T.honza28.7.2014 07:49Kick-Ass: Nářez
    Z překladu do pražštiny jsem blil, ale jinak je to naprostá špica. Nebo spíš Nářez. Postava Kick-asse, který je tady podivně počeštěný na Nářeze, je úžasně vykreslená, realistická a čtenář se s ní ztotožní snad ještě lépe než se Spider-Manem. K tomu výborné bitky, humor, popkulturní odkazy a překvapivé rozuzlení. Jsem nadšený a chci víc!
  • xflori01
    xflori0124.7.2014 14:55Kick-Ass: Nářez
    Totálně boží řezba. Komiks, který stojí si za to přečíst. Prvně jsem myslel, že to bude čisté převyprávění prvního filmu, ale odlišná minulost Taťuldy a Zabijáčky, mě fakt dokázala rozesmát. A nezůstalo to jen u toho... 90%
  • Schramm
    Schramm5.1.2014 23:33Kick-Ass: Nářez
    Bohužel jsem nebyl schopný se naladit na Millarovu notu a věřit tomu,co čtu. Když připočtu to, že nejsem fanda kresby Johna Romity Juniora, je hodnocení jaké je. Na druhou stranu, pokud jste viděli jen filmy, neváhejte, komiks je tisíckrát lepší.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin16.12.2013 14:25Kick-Ass: Nářez
    Až doteď jsem neměl šajna vo co gou, no a teď si můžu vyčítat, o co jsem celou dobu přicházel. Vynikající a vtipný příběh, který tak hezky popisuje mladistvý svět nerdů, kterým to zase tak moc nejde s holkama, ale za to žerou X-meny, Buffy a Whedony, rádi masturbují (kdo ne?) a vymýšlejí kraviny ve škole. A jednou se tak stane, že se takový nerd stane hrdinou. A vůbec to není klišé, zápletka skvěle funguje, náš superhrdina je prostě spíše pako s ohromnou dávkou štěstí. Zkrátka další, ale povedená "dekonstrukce superhrdinského komiksu". Jo a malých roztomilých, avšak ve skutečnosti megadrsných holčiček, jsem viděl už hodně (např. moje oblíbená z Bleach), ale takový kontrast mezi kukadlama a nechutnou brutální řezničinou v podání Zabijačky jsem asi neviděl.

    Celkový dojem: 90%
  • Syndrom
    Syndrom23.11.2012 10:57Kick-Ass: Nářez
    Cynicky-mladistvý humor, reference, převrácená klišé.
  • Andreas9
    Andreas91.6.2012 15:45Kick-Ass: Nářez
    Film jsem viděl , ale když mi domů přišlo tohle ........ nevěřil jsem svým očím. Film je o proti tomuhle rodinná podívaná. Samá krev atd. není stránka kde by nebylo sprosté slovo nebo nějaká urážka , no prostě Mark Millar jeno je škoda že tu nemáme tolik dílů jako v USA. :D
  • smazy
    smazy9.4.2011 12:52Kick-Ass: Nářez
    Akce jak má bejt.
  • Saiffer
    Saiffer mecenáš26.2.2011 19:55Kick-Ass: Nářez
    Dopredu priznám, že som film videl skôr ako komiks. A filmu som dal 10/10. Znamená to, že mi tie najsilnejšie myšlienky a najoriginálnejšie nápady našupoval do xsichtu snímok a tak komiks bohužiaľ hral druhé husle. Preto neviem ku komiksu zaujať postoj.

    Podobne sa mi to stalo pri SinCity, kde som najprv čítal komiks a potom videl film. A film bol skvelý, ale nejak... som už všetko v ňom predtým videl a vedel.

    Kick-Ass komiks je drsnejší ako film, je temnejší, dokonale nakreslený a tiež plný nápadov. Len už som ich väčšinu videl v tom filme.
  • rooty
    rooty24.2.2011 10:45Kick-Ass: Nářez
    Ačkoliv jsem se tomu bránil, kvůli nadměrné brutality, kterou moc nemusím, tak po shlédnutí filmu a přečtení všech Ultimates, které u nás jsou k sehnání, jsem chtěl další Millarovo dílo přečíst a jsem moc rád,že jsem nakonec podlehl! Výborné dílo, které je ještě o něco lepší než film, který se mi taky líbil. Romitu jr. považuju z Amazing Spidermana za průměrného kreslíře,ale tady mi přijde jeho kresba dokonalá. Český překlad se taky povedl.Neuvěřitelne jsem se bavil, takže všem doporučuju.
  • Lucifer
    Lucifer16.11.2010 07:24Kick-Ass: Nářez
    Přemýšlel jsem, jestli do toho investovat peníze, ale rozhodl za mě kamarád, který mi to koupil k narozkám. A byl to dobrý dárek. Kick-Ass má příběh, grády, odpich a je milionkrát lepší než film, který musel být samozřejmě upraven pro Ameriský sen, takže Taťulda byl skutečně policajt a Davovi skončila jeho holka v posteli, jakmile se vyznal ze své heterosexuality. Hodně moc komixu ubírá to, že v každé bublině je třista sprostých slov a slangových výrazů. Je mi jedno, jestli se tak dneska mluví, ale mě to tam vadilo. Ale jinak jsem samozřejmě spokojen :)
  • Azalin
    Azalin mecenáš9.11.2010 11:48Kick-Ass: Nářez
    Och jak jsem rád, že jsem četl komiks dřív, než jsem viděl onen průměrný film... moje hodnocení mluví za vše. A opravdu se mi nechce věřit, že se někomu víc líbil film...
  • DancinPuppet
    DancinPuppet2.11.2010 21:42Kick-Ass: Nářez
    Příjemné překvapení, moc jsem chtěl, koupil jsem a ani na minutu jsem koupě nelitoval. Drsný příběh o geekovi, co se stane v reálném světě stane superhrdinou jménem kick-ass, i když jeho hrdinskou kariéru vystihuje spíš titul ASSKICK. Hrdina se prokopává dějem, žádná famme fatale ho nečeká a od začátku do konce je nýmandem a taky jím zůstane. Mark Millar je bůh, který dokáže vzít kult, postavit ho před vás na stůl a střílet po něm automatickou puškou, dokud se nezačnete smát jeho tanci.

    Kresba Romity juniora je pro kickass dost výstižná: hubené (nikdy ne tak svalnaté postavy), co nevypadají jako metrosexuálové, takový protipól superhrdinského ideálu, který si Nářez bere na paškál. Krom toho pomočenej, zmučenej kickass je drsnej, stejně jako soply a vystřelenej mozek. Prostě nářez. Jako scénář. Jako název. Jako fil- ne, ten ne.
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš5.8.2010 11:13Kick-Ass: Nářez
    Co říct... O tomhle komiksu se psalo už dlouho předtím než vyšly v USA všechny díly. Proto jsem i já byl hodně natěšeny, výsledek však až tak úderný nebyl. Jedná se o klasickou Millarovku, tedy netradiční pohledy na klasické náměty komiksů. Zde s pikantní příchutí reality, čtenář si opravdu dokáže představit, že takto by to mohlo v reálném světě vypadat (kdo viděl bonusové DVD Watchmen ví, že po USA se takových "bláznů" v kostýmech potuluje víc).
    Kresbu Romity jr. osobně moc nemusím. Zde se jedná o druhý komiks (po Punisher War Zone), kde mi ale vůbec nevadila a naopak mi k příběhu sedí. Příběh, zápletka a i dialogy zajímavé a chytlavé, nicméně předchozí Millarova díla Wanted a zejména pak Ultimates se mi přece jen líbila trošičku víc. Ve výsledku jsem ale určitě spokojen.
  • blackJag
    blackJag admin16.7.2010 13:51Kick-Ass: Nářez
    Viděl jsem první film, až potom jsem si dal původní podobu a naprosto proti očekávání zdála se mi filmová adaptace lepší než předloha. V žádné případě tím ale nechci říct, že by mne komiks nebavil, naopak, řadím jej k tomu nejlepšímu, co jsem tento rok z mainstreamu četl (z toho mála k čemu jsem se dostal). Když odhlédnu od rozdílů ve scénáři, kdy ten filmový mi přišel o chlup lepší (v každém případě lépe poskládaný závěr), největší mínus má komiks v Romitivě zpracování Nářezovi vysněné dívky, kterou ve filmu luxusně přednesla LUXUSNÍ Lyndsy Fonseca - na tu prostě Romitovská skoro-karikatura ženského modelu nemá ani náhodou. Jinak ale dobrý, svižný a zábavný jednohubec.
  • Honzin
    Honzin16.7.2010 12:43Kick-Ass: Nářez
    Drsný, ujetý, zábavný, tak to je Mark Millar
  • Zajda
    Zajda14.7.2010 14:06Kick-Ass: Nářez
    Taky moc super pro mě, dávám 100%...(škoda ze nejde dát vic...dal bych...)
  • doophy
    doophy29.6.2010 14:38Kick-Ass: Nářez
    Tady není co řešit. Jasných 100%. Kniha má nápad, spád a ne tak trapný konec jako film. SUPER!
  • flipflop
    flipflop21.6.2010 12:19Kick-Ass: Nářez
    Bylo to super, ale bylo mi ho fakt líto. Film byl taky super. Doufám, že pokračování obou pojede ve stejném duchu. Komiks surově drsnej a film s hepíkem.
  • Majkl
    Majkl21.6.2010 11:10Kick-Ass: Nářez
    Je to zábavná oddychovka. Ale nemůžu souhlasit tady s Kaluží, že je film lepší než předloha. Proč? Protože film končí nudnym happy-endem a z nářeza se ten superhrdina vlastně stane, kdežto u comicsu je z něj nakonec ještě větší dement než na začátku( třeba s tou buchtou- ve filmu mu dá a v comicsu mu pošle mms jak ho kouří svýmu novýmu klukovi) A i ten životní příběh taťuldy se zabijačkou byl v comicsu lepší pač ve filmu zapoměli na jeden podstatnej detail. A že to cage zahrál parádně to nezmění. Doporučuju 1 comics pak film.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš16.6.2010 14:05Kick-Ass: Nářez
    Nedá mi to a musím srovnat s filmem. Předloha je totiž (vyjímečně) horší než Vaughnův snímek. Proč? Protože Millar má slabší scénář, protože duo Nicolas Cage/Adam West nelze trumfnout, protože konec komiksu je nemastný neslaný a nějaké "čůro / tunk" rozhodně nemůže přebít jetpack a protože soundtrack několikanásobně zvětšil filmu koule. Ale přesto, komentujeme zde komiksy a jako takový je Kick-Ass samozřejmě parádní kus plný brutalitek a vulgarismů, jak je máme rádi. Romita Jr. k tomu pasuje jak tampón k vagíně / nůž v játrech / sbíječka v hranostaji (nehodící se škrtněte), český překlad je opravdu vynikající a neubral nic ze šťavnatého originálu. Už se moc těším na Millarův Nemesis (zakončení minisérie by mělo být letos v říjnu).
  • erik
    erik23.5.2010 08:05Kick-Ass: Nářez
    Je to sranda a parádne sa na tom dá pobaviť, ale pravdu povediac, fungovalo to mňa len na prvýkrát. Opakované čítania nemali viac v sebe ten šokový systém odpisovania všetkých zúčastnených a mám z toho pocit typickej americkej umeleckej produkcie. Jednorázovka. Pravda, brilantná.
  • Renato
    Renato17.5.2010 19:34Kick-Ass: Nářez
    Todle je fakt užasný opravdu podaný skvěle moc dobře se to čte prostě jak tady už někdo psal NÁŽEZ !!! doporučuju všem...Váchal jsem jestli si to mám koupit ale poté co my to přišlo prostě jinak než 100% nejde dát !!!
  • brkowycz
    brkowycz17.5.2010 09:09Kick-Ass: Nářez
    Snad ani ta stovka by nebyla moc na tenhle comics, ale nemůžu si pomoct, přijde mi že film měl příběh líp sestříhanej... takovej lidovější. Mark Millar totiž ve své předloze žádného z "hrdinů" nešetří a dopadne dno v podstatě hůř než ve filmu. Super, rád se k tomu vrátím, rád to všude doporučím :-)
  • willis
    willis14.5.2010 10:28Kick-Ass: Nářez
    Především je to napsaný lehce a s nadhledem. I násilné scény nepůsobí tak samoúčelně jako třeba v Lobovi (nic proti němu). Čte se to skoro samo, nikde žádný větší zádrhel.
  • filipes
    filipes14.5.2010 08:56Kick-Ass: Nářez
    jako nekecali, fakt vopravdickej Nářez!
  • Sirius
    Sirius13.5.2010 14:47Kick-Ass: Nářez
    Kick-Ass s přehledem a grácií nakopává do zadku Mrtvý nebo živý a další komiksy, a tlemí se u toho stejně jako Joker. Absolutní spokojenost, komiks mi dal přesně to, co jsem od něj čekal. Jen škoda, že na druhý díl bude muset čekat tak dlouhou dobu.
131451111
Četl/a (199)
123peta, 2Hitman3, 2scha, adevr, Afrodoman, Alikkk, anka, Ash Pointak, BadBoy, Baffman55, Balů103, bboorreekk, Benny, ben_bella, besikv, binnmode, blackJag, Bonpar, Bronn, buscheer, calvin10, charvos, Choky86, Cinema Ranger, cobe, ComicBookGuy, Const.ex, Covenant, Craxx, cyboy, dajik, Darker, davefa, davidek, dbar, Deckard, Dexir, disclose, Doly, Doncek4321, Doppelganger, Draco nobilis, duri, dvory, Dzoglik, Elnie, erik, Faix, farnhajt, Filip123, filosh, Final, flipflop, Fort, foudy, Fox01, fuerto_gepa, Georgíno J., Goldfinch, Golem, Grrr, guseppe, gwen666, Hades, HellWeber, Himlik, house192, hromotlk, hroubek, hypermlok, invape, Jabba, Jak, James, james dixon, jankie, japes, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, JohnyG, Kaaos, kadas97, Kadin, kallenved, Kaluž, kapicka, karl173, kaylin, KdG, Keno, Kerbellos, Killingjoke, Knuckless, Koci, koudak89, koudy, Lachvos, lacoste, lantan1, libormatejka, Librarian, Light, Livia, Lobok257, LookAss, Lord Baltimore, Lukasitch, luky.kuky10, maravenger, mart.in, Mato, Matthew, mearez, MEGA, Mercurio, Michal, misa, motycond, MP, Mr.Plysh, mywiel, namdnas, NecRoman, Netorack, Nexis, oleav, Olesh, onfr300, Ozymandias, Paldini, Palebras, pavlosson, pearlxjam, pechna, perak, Petr, Petrisko911 , Petrkoll, Pizza Guy, Plechy, Pumppish, punisher, RadimNemec, raenius, raimi, RaptoR, Raul, rewkon, Rezet, Rinter, rockyt, rooty, Rowan, RudyRod, S313, Sagikkun, saja, Scaleo1, Schimi85cz, Schramm, sedw, SekyCZ, Shake, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sikk, slavik38, Spacecore, spagr, Spike, start05, suricattaontheway, T3ss, taidana, terrordemon, the.kasztan, Tomasino79, Tomate, tomkalhotka, Tomket.Tom, trudoš, tukak, Tyfus, utresyby, vranakx, VskPrzk, VXP, Walome, xflori01, Yaromil, yogi, Zbysek2410, Zemblaff, zlejzmrd
(368)
00sedm, 10milda, 123peta, 2scha, 5555, 7eleven, adam.ra, adevr, Afrodoman, Ajit, Alfi, AlienDr, Alikkk, Andreas9, anka, Ash Pointak, Ashek, Askalon, awfula, Azalin, Azbest, AZTeck, Baartokk, BadBoy, Baffman55, Balů103, barthez, bat62bum, batoo, bboorreekk, Bellatrix, Beng.D, Benny, besikv, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, Blair, bmc75, Bob, Braindead, BreakingAway, brkowycz, Bronn, Bury, burzum, buscheer, c.tucker, Cabal, calvin10, calviti, camper, Cassidy, charvos, choze, cobe, ComicBookGuy, Const.ex, CP, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Dali, DAN478, DancinPuppet, Darker, davidek, Daw8ID, Dawe4, DAxik, dbar, Deckard, deefha, Denis, Devilek, Dexir, Dinik, disclose, DoctorWho, Doncek4321, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dracula, Drbo Jebo, duri, dvoracekpetr1, dvory, Dzoglik, Elnie, Erich, erik, eseona, farnhajt, faster86, fel68, felis, filemon, Filip123, filipes, filosh, Final, flynander, Fox01, FrAnK, fuerto_gepa, Garp, Georgíno J., Ghostt, Goldfinch, Golem, gongon44, goodspeed, grinder, guseppe, gwen666, Hades, Hamichal, hanocri, Hawwwran, Hebled, hedgehog, HellWeber, herbert, Himlik, holubdema, Honzin, house192, hromotlk, hroubek, hugosnowden, Hulik, hypermlok, ikshorm, imro, invape, IV, J.T.honza, Jabba, Jak, James, james dixon, jankie, Jay-jay, jeanbaklajean, jerom, jerry67, jett, jh666, jiskra, jjjirik, jmenujiseradekbouril, John Wick, Johnny Sasaki, Joshua_T, Kabukiman, kadas97, Kadin, kallenved, Kaluž, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, kendor007, Keno, kindanerd, kinghome, Knuckless, Koci, komik.sx, koniklec, konous, koudak89, krvinka56, kubanec13, lacoste, Lenny, libormatejka, Librarian, Light, listr, Lobok257, Lojza, LookAss, Lord Baltimore, Lucifer, LuckyLjuk, luky.kuky10, lutrix, maara, macomix, mainman, Majkl, MajuJoe, Malachias, Mankin, maravenger, mart.in, Marthy76, Martin Buchal, martintuna, Marvin, Masinfira, Matej-29, Mato, matrosh, Matthew, mcleek, MEGA, Mercurio, merhyx, Michael Jarkovský, michaldca, mikado, mikki.maser, misa, Mistak, Mitak, miuanek, Mleako, moiqpiom, Montiseus, monty.cl, morbn, moris.cz, MP, Mr.Plysh, MrKulda, mstefl, namdnas, NecRoman, Nexis, Niaz, Nightmare, noMster, nx, OldaB, oleav, Olesh, padre_negro, Paldini, Palebras, Papa Wu, pavel, pavouk, pdfak, pearlxjam, pechna, Pepares, perak, Petr, Petrisko911 , Petrkoll, Pizza Guy, Pjenkus, pk123x, POLAKST, Poseidon1978, PP, Pumppish, punisher, Radkos, raenius, Ragnarog, Raikou, raimi, RaptoR, razielus, Redlum, Renato, rewkon, Ricarderon, Rich, RicHard. , Rinter, rockyt, rooty, Rowan, RudyRod, S313, Sagikkun, Saiffer, Saran, Satan__666, Scaleo1, Schimi85cz, Schramm, Scorey, sedw, SekyCZ, Shake, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, Sikk, Sirius, Skot, slavik38, sleepless, smazy, Smrťokvítek, Sněhurka, Son-Goku, songoku, spagr, Spicak, SpiderJerusalem, Spike, Staník, stanleystar, Stara.kryta, start05, Stlucius, superheroesstuff, suricattaontheway, T3ss, tacmud, taidana, Tarka Daal, terrordemon, The Genius, the One, the.kasztan, TIM.biker, Tomasino79, Tomate, Tombal, Tomek, Tominos, tomkalhotka, Tomket.Tom, tomned, Toren, Traum, trudoš, tulipstros, Tyfus, utresyby, vlasy, Vlcacka, vranakx, VskPrzk, VXP, willis, Wiruss, wolfinov@seznam.cz, xai, xflori01, xintax, Yaromil, yogi, yojimbo, Zajda, Zajo original, ZAPO, Zbysek2410, zdoog, zebedee, Zemblaff, Zíďas, zlejzmrd, Zod
Chce (26)
Al0f0k, Azik2586, Badgu.y1902, Blacklarch, deadpool, DennyTom, DevCageR, fusnix, gezic, gumidekmedvidek, jajsemviktor, jakouback, karel, Kerbellos, Madmax, Maty48, muf.lon, onfr300, Rezet, roselaflore, Sebastian the wise, Slaine, Spideyy, vidocq, WEAPONE, xxaannddeerr
Shání (2)
gezic, Spideyy
Nabízí (6)
Draco nobilis, Fox01, Grynca, Himlik, T3ss, www.foxbazar.cz