• jajsemviktor
    jajsemviktor14.4.2023 21:56Potápěč
    O tomhle komiksu je těžké mluvit, jelikož mě opravdu emočně zasáhl. Jeff Lemire je zkrátka génius, který vás umí naprosto dojmout během prvních pár stránek. Já jsem od něj četl zatoulané psi, což jsem dlouhou dobu považoval za vrchol žánru, ale teď po potápěči...Wow. potápěč je zkrátka úplně jinde.

    Příběh pojednává o Jackovi, 33 let starém potápěči, který má ženu Susie, které se má každou chvíli narodit dítě. Jenže Jack neustále pracuje na ropné plošině a Susie se vůbec nevěnuje. Jack by se chtěl věnovat Susie, ale nemůže, protože pořád musí myslet na svého tátu, který byl taky potapěčem. Tyhle myšlenky se ještě znásobí, když Jack jednou nalezne na dně moře hodinky, které dávno dostal od svého táty. A to mu absolutně zatemní mysl a jediné co chce je, zjistit, co se s jeho tátou stalo. A tak se nám rozehrává silné rodinné drama o mladém budoucím rodiči, který se snaží vyřešit svou minulost, aby byl připraven na budoucnost.

    Kresba v tomto komiksu je naprostá bomba. Jasně, nesedne každému a fanouškům mainstreamu se to do vkusu úplně netrefí, ale mě to strašně pohltilo. Jde tam znát klasický Lemirův styl. Má tam ty nedokonalé tvary, pomocné čáry a je to takový celkově „načmáraný." A i když jsem se z počátku této kresby lehce bál, tak nakonec musím říct, že jsem si to zamiloval. Tahle kresba dokáže předat tak silný emoce, jaký by mainstreamová kresba nikdy nedokázala. Navíc je tento komiks celý černobílý, což pro mě, otaku, který si tohle přečetl v pauze od čtení mangy nebyl takový nezvyk. Jsem to ale vtipálek...

    Tenhle komiks byl opravdu jízda. Líbilo se mi jak si tady Lemire hraje s depresí, cestování časem a rodinou. Rozhodně všem doporučuji. Paseka to tady vydala v nádherným hardcoveru s hromadou bonusů, takže jen do toho! A já se nemůžu dočkat až si přečtu další Lemirovky!
  • jajsemviktor
    Jak by dopadlo kdyby se Deadpool v těle malé holčičky najednou objevil v kouzelném pohádkovém světě plném radosti a cukrlátek? Přesně na tohle vám odpoví série Nesnáším Pohádkov a my se dnes podíváme na její první díl.

    Příběh vypráví o malé holčičce Gertrudě, kterou jednoho dne vsákne podlaha a ona se objeví v pohádkově. Jediné co musí udělat, aby se dostala zpátky domů je najít klíč. Jenže to není tak jednoduché a tak se příběh posune o dvacet sedm let dopředu a Gertruda stále nezískala ten klíč. A tak vetšinu komisku bloudí po pohádkově a zabíjí jednu postavičku za druhou ve snaze najít klíč, který ji dostane domů.

    A když říkám zabíjí tak ano, navzdory názvu, či všudypřítomným veselým barvám je tento komiks velice dospělou brutální podívanou, ve které se řeže, ve které se mučí, ve které se kanibalizuje, chlastá a tak dále. Gertruda za těch dvacet sedm let opravdu lehce zdivočela a vše řeší zakrvácenou sekerou a do toho hláškuje. A tady je právě ta podobnost s deadpoolem. Strašně se mi líbí jakým způsobem tento komiks boří čtvrtou stěnu. Vždycky na začátku každého sešitu se střídají vypravěči a vždycky nám řeknou tak a teď na příběh navážu já a začne vyprávět, jednou se tam i stalo že jeden v vypravěčů nemohl a tak za něj zaskočil nějakej random borec co ten příběh vyprávěl z jeho poznámek.

    Kresba je tady více než skvěla. Zajímavé designy postav, prostředí a hlavně ta krev a vnitřnosti to opravdu autorům jde kreslit.

    Když si to tak sesumarizujeme, tak Nesnáším Pohádkov je skvělý originální komiks plný hlášek, krve, výbuchů, zajímavých zvratů, krve, kreativity, boření čtvrté stěny, krve, jo a taky krve.
  • jajsemviktor
    jajsemviktor30.12.2022 12:36Amazing Spider-Man: Rodinný podnik
    Hlavní výhodou je že tento komiks je uzavřený jednotný příběh, takže vám stačí tahle jedna kniha, kde máte začátek i konec příběhu. Příběh je velice jednoduchý a pochopí ho opravdu každý, příkladem můžu být já, pro kterého to byl jeho první superhrdinský komiks ever a chápal jsem to bez problémů. Príběh pojednává o Peterovi, kterého najednou zničeho nic helikoptéra, ale Peterovi se samozřejmě povede utéct a to díky hezké holce v rychlém autě, která se mu představí jako Teresa Parkerova, Peterová sestra. Cože, vždyť Peter nikdy neměl sestru přece. No a tak plný pochybnosti vyrazí s Teresou na cestu po stopách jejich špionských rodičů ve snaze zjistit, proč jsou celý život odděleni.

    To je vše co potřebujete vědět o příběhu, a čím míň toho budete vědět, tím více si tento příběh užijete, protože o zvraty a silné momenty není nouze. Tenhle komiks se od klasických superhrdinských komiksů liší tím, že toho superhrdinstvi tady v podstatě zas tak moc nemáme. Tohle je čistě akční napjatá špionážní akce a s klasickými superhrdinskými šablonami má jen pramálo společné. Další silnou věci na tomto příběhu jsou postavy, máme tu dvě hlavní postavy, Petera s Teresu. A ta práce s nimi, to postupné odhalování jejich minulosti, rozhovory mezi nimi, každý jeden střípeček posouvá jejich charakter míle dopředu. Hlavně tedy postava Teresy, kterou budete mít rádi i kdybyste nechtěli.

    Tenhle komiks nakreslil sám italský bůh umění Gabriele Dell'Otto. A svou naprosto hyper realistickou kresbou dodal tomuto komisku šmrnc jako málo který komiks má. Gabriele fakt umí, to jak realisticky kreslí postavy, obličeje, to jak si v úvodní akci hraje s vodou a mýdlem, ty všudypřítomné odlesky, rozmazání pohybu, světla a takhle bych mohl pokračovat do nekonečna. Jasně, jeho kresba je dost stylizovaná a ne každému se může líbít ale pro mě osobně je to skvost.

    Vydání tohoto komisku je taky kapitola sama o sobě, krváci to tady vydali česky dokonce v naprosto úchvatném hardcoveru, kde najdete i ziliardu bonusů.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 33 (cca 9487 Kč)
Mám: 35 (cca 10065 Kč)
Chci: 33 (cca 18560 Kč)
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 1
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0