• davefa
    davefa7.2.2023 15:26Skrýš
    Nejsem uplne velky fanda mangy, ale tohle bylo vice bez dobre. Kresba je hodne pekna, prehledna a postavy od sebe dobre rozlisitelne. Atmosfera je hutna a pribeh je budovany opravdu dobre. Clovek to slupne jak malinu, cteni je na nekterych strankach skutecne malo, nicmene spolu s kresbou to funguje skvele.
  • davefa
    davefa7.2.2023 11:25Paper Girls, kniha první
    Cetl jsem v soubornem vydani v originale, tak budu hodnotit jako celek. Urcite se jedna o zajimavy pocin, ktery bavi a nenudi. V podstate jsem byl hodne spokojeny, pribeh odsejpa, napady jsou zajimave a celkem se da i orientovat v case, prestoze skaceme sem a tam :-). Az temer do posledni chvile, me to bavilo. Bohuzel mi ale nesedl uplne zaver. Tri nebo ctyri posledni sesity byly pro me zklamanim. Asi neni jednoduche takovou sagu uspokojive uzavrit, ale ten konec mi prisel nejak uspechanej. Kdyz to trochu prezenu, tak se najednou na par strankach udelala za vsim tlusta cara a byli jsme zpatky na zacatku. Presto ale hodnotim jako celek nadprumerne.
  • davefa
    davefa30.1.2023 21:54Myší hlídka #02: Zima 1152
    Tak ani druhý díl mě nedokázal přesvědčit. Stále zůstává pěkná kresba, zajímavý námět i svět, který by dobře fungoval, ale celkově to opět vyzní do ztracena. Obávám se, že třetí díl a knihy Legend už číst nebudu. Věřím ale, že své příznivce si tento zvířecí svět najde. Mě to tedy celkem minulo.
  • davefa
    davefa30.1.2023 21:51Myší hlídka #01: Podzim 1152
    Vzhledem k hodnocení jsem asi čekal více. Určitě to není špatné, ale pro mě je to asi jen trochu málo. Přečíst (v některých případech je prolistovat stránky bez textu) se dá tato kniha skoro na jeden nádech. Na můj vkus je to moc prostinké dílo, které sice umí zaujmout kresbou, námětem i vymyšleným světem, ale celkově mi to přišlo prostě málo.
  • davefa
    davefa19.12.2021 22:28Siegfried
    Asi nejsem cílovka. Kresba je úžasná, té není co vytknout, vtáhne do děje víc, než děj samotný. Druhá polovina knihy byla rozhodně lepší než začátek, který na mě působil hodně zmateně. Asi už znovu číst nebudu.
  • davefa
    davefa27.9.2021 17:39Zpráva pro Adolfa II.
    Nejsem velký fanoušek mangy, ale tohle dílo mě opravdu uchvátilo. Na více než 1200 stranách sledujeme životní osudy lidí, kterým do života vtrhla druhá světová válka. Tohle by asi opravdu měl přečíst každý. Ve druhém díle zakončí svou cestu všichni hlavní hrdinové a jen málokdo z ní vyjde bez úhony.
  • davefa
    Krásný příběh z univerza Černé palice s úžasnou kresbou. Více než o superhrdiny a pláštěnky zde jde o rozervanost hlavního hrdiny, který zjišťuje, o co svým hrdinstvím v životě přišel. Určitě je možné číst i bez znalosti zbývajících knih, ačkoliv pro fanoušky světa ČP je zde pár příjemných drobných odkazů.
  • davefa
    davefa20.9.2021 21:54Zpráva pro Adolfa I.
    Neuvěritelné, skvělé, napínavé. Dlouho jsem nečetl takhle dobrou knihu.
  • davefa
    Vizuální stránka knih je fantastická a k celému příběhu náramně sedí. Atmosféra všech osmi knih je příjemně mrazivá a čtenáři nabízí opravdu zajímavý zážitek z četby. Příběh je celkově zajímavý, napínavý, s několika většími či menšími zvraty. Umím si představit, že by vyšlo i souborné vydání, protože takhle jsem odkládal jednu knihu za druhou a najednou byl konec :-).
  • davefa
    davefa21.5.2021 17:30WildC.A.T.s – Návrat domů
    Ocitáme se tak nějak uprostřed děje a taky tam zůstáváme. Jistě si to najde své čtenáře, nicméně já mezi ně nepatřím. Několikrát jsem se přistihnul, že listuji stránkami a vyhlížím konec sešitu. Někdy opravdu nuda k uzoufání. Tohle mě opravdu nebavilo a dvojí linie příběhu tomu tedy rozhodně nepomohla. Nicméně kresba je v pohodě, příjemná a mě určitě sedí z celé knihy jako jediná.
  • davefa
    davefa19.5.2021 20:44Mass Effect: Odhalení
    Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, ale nakonec dávám více :-). Sci-fi je tu zoufale málo :-). Je to napínavý i když krátký příběh, který se dá číst a užít i bez znalosti herní předlohy. Určitě je ale škoda, že se nejedná o více rozvinutý komiksový svět, který by nabídl i něco víc, než přímočarý příběh. Kresba je rozhodně super a tak jsem byl celkově spokojený.
  • davefa
    davefa12.5.2021 18:07Bezimena
    Zajímavý počin, který se na prvních stránkách vůbec netváří tak vážně, jak tématem nakonec je. Kresba je nevšední, ale nekazí v žádném případě požitek z četby. Jediné mínus, ale to je spíše můj obsesivní problém, je velikost knihy. Mrzí mě, že není stejný formát jako ostatní knihy z velké řady Argomiksu :-(. Když má člověk všechny vydané tituly z tého řady, zrovna tahle kniha je stále trnem v oku :-)
  • davefa
    davefa12.5.2021 18:01Dracula
    Kresba je fenomenální, naprosto sedí k temnému příběhu a dokresluje tak celkovou atmosféru. Protože znám knižní předlohu, musím říci, že v některých místech mě odchýlení trochu zaskočilo, ale jsou to spíše drobnosti. Určitě by adaptace takového díla snesla i více stránek, nicméně na tento rozsah klobouk dolu, že se tam všechno podstatné vešlo :-). Tahle kniha se opravdu moc povedla.
  • davefa
    davefa28.4.2021 23:10Kick-Ass 3: Nářez 3
    Stále nadprůměr, ale z celé série mě paradoxně závěr bavil nejméně. Nebýt linky se Zabijačkou, určitě by to bylo horší. Rozhodně ale oceňuji, že se relativně všechno rozjeté uzavře a jedná se tak o opravdové finále bez větších nedostatků.
  • davefa
    davefa25.4.2021 18:48Diosamante
    Naprosto dokonalá kresba, jestli kvůli něčemu tuto knihu číst, tak rozhodně právě kvůli ní. A větší formát knihy dává kresbám dostatečný prostor si je vychutnat. Wow. Příběh je trochu jednodušší, místy předvídatelný, ale nemůžu říct, že bych byl nějak extra zklamaný. Nečekal jsem F. L. Věka a taky jsem ho nedostal :-D. Určitě je škoda, že nemohl být příběh dokončený úplně, rozhodně si umím představit, že by trochu jednodušší rozjezd dostal jiný rozměr.
  • davefa
    davefa20.4.2021 21:02Kick-Ass 2: Nářez 2
    Rozhodně drsnější než předchozí knihy. Stále ovšem zábavné, napínavé, nahláškované. Opět jsem se nezklamal a nastavená laťka se drží stále hodně vysoko. Což se o některých jiných pokračovaních rozhodně říci nedá.
  • davefa
    davefa15.4.2021 22:23Kick-Ass: Nářez - Zabijačka
    Opět skvělá akce, hlášky, cynismus a od začátku do konce zábava a napětí. Tahle série prostě baví v každé knize.
  • davefa
    davefa12.4.2021 23:09Kick-Ass: Nářez
    Skvělá věc, která baví. Má to děj, který se někam posouvá, má to akci, má to humor. Těším se pokračování.
  • davefa
    Určitě to neztratilo nic z rozjetého potenciálu prvních dvou dílů. Hlavní hrdiny už známe, a tak mi přijde, že to i trochu víc odsejpá a člověk se snadněji zorientuje v motivech a ději. Nicméně opravdu doufám, že u nás vyjdou i další čtyři zbývající díly, protože by byla škoda nepokračovat v takhle povedeném sci-fi. Toho u nás zrovna dvakrát moc nevychází a tak doufám, že Modrá Crew bude dál Orbital vydávat.
  • davefa
    Příjemné sci-fi, s relativně zajímavým námětem a dějem. Kresba je určitě pěkná, detailní a k tomuto žánru se hodí. Snad se v podobném duchu ponese i pokračování. Začátek je sice trochu náročnější, nicméně pro pochopení motivů a některých odkazů je to snad i nezbytné. Asi se to netrefí do vkusu každého, ale co ano, že :-).
  • davefa
    davefa5.4.2021 22:41Marvel 1602
    Superhrdinové jinak a pro mě tedy určitě lépe :-). Zasazení superhrdinských postav do 17. století funguje, příběh má spád, zvrat, napětí a prostě vše, že udrží pozornost od prvních stránek až po poslední. Krásná kresba jen podtrhuje kvalitu této knihy.
  • davefa
    Tak tohle mě vážně bavilo. Pět samostatných příběhů, každý jiný, dějem i vizuálem, ale všechny jsem si užil. Ano, jsou tam rozdílné přístupy ve vyprávění i zpracování, ale právě proto mě to zaujalo a bavilo.
  • davefa
    davefa2.4.2021 23:52Děsivé radosti
    Asi nevím co jsem čekal, ale na českou kotlinu tedy opravdu klobouk dolů. Kresba, zpracování a hlavně i všechny tři povídky. Svižné, zajímavé, napínavé.
  • davefa
    davefa2.4.2021 00:12Mjöllni
    Krásný vizuál, velký formát dává vyniknout kresbě, která je super, ale příběh mi zrovna moc nesedl. Určitě to není nuda na každé stráce, ale občas jsem se přistihnul, že vůbec nevím co čtu. Taková škoda.
  • davefa
    davefa30.3.2021 22:09Návrat do údolí stínů
    Určitě velice zajímavý počin. Umím si představit, že by se jednalo o mnohem delší příběh, s prostorem pro pokračování děje a jeho dokončení. Takhle je škoda, že jde jen o takovou jednohubku. Kresba skvělá, černobílé provedení kopíruje atmosféru a napětí.
  • davefa
    Tak toto me dejove dost miji. Kresba je dobra, k prostredi se vice nez hodi, ale dej je misty neprehledny a prekombinovany. Znovu uz to cist nebudu a vlastne mi ani vyrazne nevadi, ze u nas vice dilu nevyslo.
  • davefa
    Dá se říci, že kniha je zpracováním podobná prvnímu dílu, děj se trochu posouvá, i když bych řekl, že v některých místech se zbytečně zamotává. Kresbě nemám co vytknout, opět barvy skvělé a rozlišení minulosti a přítomnosti je velice názorné. Jen škoda, že zatím stále není další díl :-(
  • davefa
    Krásná kresba, barvy vtáhnou do děje 19. století, zajímavý příběh se zajímavou zápletkou. Jedinou vadou na kráse je dopis, který se opravdu nedá přečíst. Škoda. V druhém díle knihy už je taková korespondence čítelná o poznání lépe.
  • davefa
    davefa7.3.2021 21:55DMZ #01: Válečná zóna
    Tahle série mě tedy opravdu bavila úplně celá. Kresba skvělá, příběh napínavý, člověk hltá a čeká jak se budu vyvíjet dál.
  • davefa
    Tohle není určitě komiks pro každého. Kresba skvělá, přesně se hodí k příběhu, nicméně není to úplně dle mého vkusu. Nelituji přečtení, ale znovu už to nedám :-).
  • davefa
    davefa7.3.2021 21:49Torpedo: Sebrané spisy #01
    Skvělé, přesně takový noir chcete číst. Opemenutý klenot plný sarkasmu, hlášek a akce, který se čte sám.
  • davefa
    davefa2.6.2021 19:05Nakupujeme venku
    Fry: já fakt doufám, že to není standard, protože další omnibus je na cestě a vzhledem k váze ho zase asi poveze DPD. Takže díky za info, že to funguje i bez problémů :-) ... nicméně musím zase na druhou stranu pochválit customer service na bookdepu, protože to se mnou hned řešili.
  • davefa
    davefa2.6.2021 18:05Nakupujeme venku
    Tak musím se trochu zastat pošty se zásilkami z Bookdepository. Ani jedna kniha, kterou mi přivezla Česká pošta nebyla poškozena, dokonce i kartonový obal byl netknutý a jako nový. Včera jsem dostal první knihu, kterou přivezlo DPD a blil bych (s prominutím). Karton potrhanej, zmuchlanej, špinavej a kniha jak jinak než zničená. Zlámané desky, špinavá ořízka. Asi to někoho bavilo překládat tak moc, že kniha musela cestou někde vypadnout. Můžu být asi rád, že se ten někdo obtěžoval ji vrátit do obalu a zalepit obal "nenápadně" izolepou".
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 31 (cca 14788 Kč)
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0