Zažijte nejtemnější den v historii Avengers! Zdánlivě nekonečný řetězec tragických událostí dostal legendární superhrdinský tým na kolena. Ale který z mnoha jejich protivníků stojí za tímhle ďábelským spiknutím? Kang? Ultron? Hrabě Neferia? Nebo snad přímo někdo z řad Avengers? Uprostřed smrti a chaosu je jistá jedna jediná věc. Nejslavnější superhrdinský tým světa už nikdy nebude takový, jako dřív.

V české mutaci vyšel tento svazek jako třetí v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série Avengers #500-503 a Avengers Finale

Svazek, který vyšel během testovacího období (v září a říjnu 2012, v cca týdenních rozestupech, první 4 knihy, jen v několika vybraných městech), má nepatrně menší rozměry a jeho titulek je vyveden v bílé barvě. Titul Avengers: Rozpad v této testovací šarži vyšel jako v pořadí čtvrtý titul řady.


Scénář
Brian Michael Bendis
Art
David Finch
Obálka
David Finch
Lettering
David Horák
Překlad
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
632 g
Cena
199 Kč
Originál
Avengers: Disassembled (Marvel)
  • ludek.n
    Scénárista Brian Michael Bendis přichází rozbít mýtus o nezničitelném týmu superhrdinů a vzpomínat na uplynulá léta, v nichž se Avengers dařilo někdy lépe, jindy hůře, ale vždy se vztyčenou hlavou a svými neobyčejnými schopnostmi v pozoru ve službách lidstva. Bendisův počin lze z dnešního pohledu považovat za jeden z milníků marvelovského univerza, protože po něm už Avengers nikdy nebyli (a ani nemohli být) stejní jako dřív. Co to tedy tento muž s psaním strojem vlastně udělal? Je to ve své podstatě prosté a jednoduché: vzal základní tým Avengers a srazil ho na kolena. Ani všichni superhrdinové světa, bývalí členové Avengers nebo třeba i ti, kdo se jimi chtěli někdy v minulosti stát, nedokáží zvrátit běh strašlivých událostí. Čtyři sešity napumpované adrenalinem z jednoho rohu do druhého. Děs, hrůza, zlost doslova vyhřezávají z jednotlivých panelů. Vše zbarvené do krvavě ruda, do barvy krve a beznaděje. Kreslíř David Finch tu odvádí neskutečnou práci. Přes všechen chaos a zmatky davových scén je stále přehledný a čitelný. Buší do vás horem, spodem, až si čuráte do kalhot. Odhalme tajemství! Kdo za to všechno může? A to ještě není všechno, přichází totiž velkolepé vzpomínkové finále, kde každou „dvoustránku“ maloval jiný umělec. Ufff… Avengers se loučí a vy přátelé zamáčkněte slzu a vzpomínejte v dobrém.
  • ertefol
    Čekal jsem revoluční komiks, ale i tím, že spoustu předchozích komiksů neznám mě tahle revoluce neokouzlila. Všechna odhalení a brnkání na temné stránky jednotlivých hrdinů jsou super, ale přijde mi, že na pilu se tlačí až příliš, že děj je místy hodně zmatený a i když by jednotlivé smrti a linky měly vyvolávat spoustu emocí, tak u mě to příliš dobře nefungovalo.
  • MEGA
    Z historického hlediska je tento komiks naprosto zásadní. Je to jedna z těch věcí, kdy jeho následky jsou mnohem lepší než komiks samotný. Započalo to jedno z nejlepších období Marvelu, pomohlo to vzniku New Avengers a nastavilo směr k velkým změnám. Ale jak jsem řekl, jako samostatný příběh je to strašnej bordel. Smrti jsou naprosto bizarní, až směšný. Poslední vzpomínkový sešit je nucenej a jde vidět, že Bendis cpe postavám slova do huby, jak se mu zrovna hodí. A to mám Bendise strašně rád! Ale jak se zde vyskytují obří negativa, tak jsou zde taky plusy. Celkový nápad je skvělej, odhalení je správně šokující a dává smysl, že zrovna tohle by Avengers položilo na kolena. Když se to vezme kolem a kolem, problém je zkrátka v provedení. Takhle je to strašně uspěchané. Další plus je kresba, která je, až na výjimky (některé obličeje), perfektní.
  • karl173
    Tento komiks má určitě své klady, ale také zápory. Předně je tu solidně temný příběh ve kterém se Bendis nebál zabíjet a jak už z názvu vypovídá dojde i na rozpad Avengers. Nicméně na to, co všechno se zde událo, tak to na mě mělo pramalý dopad. Jednak je to tím, že smrt v Marvelu neznamená nic, ale nad tím se dá mávnout rukou. Horší je, že události přichází až příliš nečekaně a z ničeho nic a já tak jen sledoval, co že se to stalo a neměl jsem šanci na to nějak reagovat.
    Zato kresbu hodnotím čistě palcem nahoru. Tady není co vytknout. Zkrátka skvělý mainstreamový počin.
    Příběh tedy má své mouchy a není to pro mě něco, co bych mohl vynášet do nebes. Nedá se mu ale upřít, že jsem se bavil po celou dobu a rozhodně se zde najdou skvělé zapamatovatelné scény a díky tomu hodnotím nadprůměrem.
  • Jack
    Bomba Bendis to proste vie. Skvelý nápad, zničiť avengers. Avengers padnú úplne na dno. Je to super.
  • Alex´s
    Ultimátní komiks, kterému se nesmíte vyhnout. To, co se stalo v avengers: rozpad a klan m (doporučuji nejdříve číst nhm-scarlet witch,dále rozpad a potom klan m), změnilo celý marvel svět. Ilustrace a barvy přivádí temnou atmosféru. Jsou tu akční souboje a tenhle komiks působí na čtenáře hrozně psyhcicky. 4,5 - 4,9 hvězdiček.
  • Blackhand47XD
    Rozpadu a Klanu M měli při vydávání prohodit číslování, takhle se v tom nefanoušek akorát ztratí. Hrdinové umírají ve velkém, zatímco jejich nejsilnější kolegyně šílí a ničí vše kolem sebe. Perfektní.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.3.2018 22:34Ultimátní komiksový komplet #034: Avengers: Rozpad
    Snad ještě větší blbina než Na ostří nože. Tam mi aspoň přišlo, že je nějaký ten příběh. Tady...? Kde? Změť flashbacků a poct a áchání. Hollywoodské filmy mají dečkové kocne, komiksy asi mávací akce všech postav. Kresba není úplně marná. Jinak nuda a zbytečnost.
  • tom99
    Chápu, že se pro většinu fanoušků dělalo o mistrovské dílo, ve kterém se začalo umírat ve velkém. Ale bohužel smrt postav mě jednak nezasáhla (možná umírají i postavy, které moc nemusím a nebo které neznám), ale podle mě jejich ztráta neměla až tak veliký význam. Bendis se snaží z "Rozpadu" dělat trochu Hry o trůny, jenže mu to nejde. Sice se umírá, ale nemá to opodstatnění. Pokud lze ale tento komiks v něčem ocenit, tak je to to, kam Bendis dokázal sérii dostat. Právě od tohoto komiksu se odrazila celá řada autorů se skvělými příběhy.
  • mearez
    Super Avengeři. A ta narážka na to, jak Pym vrazil Wasp. Rozesmálo.
  • Gustik5
    Avengers mám rád a tady tomu nebylo jinak. Zajímavý příběh který znamenal velkou událost pro budoucnost série. Dovolil bych si parafrázovat: "A pak přišel den jako žádný jiný, kdy se nejmocnější hrdinové světa rozpadli, aby dali vzniknout novým seskupením."
    Za mne velmi dobré.
  • trudoš
    Po rozpačitém albu Avengers: Na ostří nože byla tohle docela vzpruha nad celým tím pozlátkem dokonalých superhrdinů. Brian Michael Bendis prostě umí zasít sémě zkázy a strhnout masku i tomu nejsympatičtějšímu klaďasovi. Jistě, aby byl prožitek dokonalý, chybí k tomu spousta sešitů před, ale když člověk přivře obě oči nad snůškou neznámých aktérů a odkazů, funguje album slušně i samostatně. A pro jednou se v UKK skutečně představuje jeden z pilířů marvelovského světa, od kterého se odvíjí mnoho dalšího, co zásadním způsobem proměnilo charaktery jednotlivých hrdinů, včetně univerza samotného - alespoň na chvilku.
    Dlužno podotknout, že žádné velké úvody se tentokrát nekonají, příběh od první stránky šlape Avengerům na krk a nepovolí až do úplného finále, přičemž někteří jeho stisk jednoduše nezvládnou. Konflikt je v jádru prostý a proto tak uvěřitelný, jen je škoda, že všechna ta smrt a zkáza kolem je jen dočasná. Konec pak přináší jeden z nejdojemnějších a nejvyváženějších patosů. Paráda.
  • mAGiic
    Ačkoliv se dle mého mělo jednat o jeden z nejzásadnějších eventů Marvelu, nechalo mi to chladným. Sice je to mainstreamová řež téměř po celou knihu, ale ve výsledku to působí prostě průměrně. Velmi se mi tu zamlouvaly dvě věci, dvoustrana, kde jsou vyobrazeni předešlí členové Avengers před jejich sídlem a vtipy Spider-mana ("Kdybych já chodil s robotem, tak mě tu všichni pomlouváte."). Poslední kapitola "Finále" je sice taková retrospektivní kapitola s nádechem nostalgie, ale nepřišlo mi to tak epické, jak se to tvářilo. 3*
  • S4TW
    Pro mě, jako nováčka, to byla naprostá pecka. Bavil jsem se od začátku až do konce. Spousta zajímavých postav (v podstatě až moc), nepřetržitá akce,... jako velké plus bych zde viděl i ukázku z toho, jak vypadal komiks Avengers dříve, pomocí vzpomínek... komiks nepostrádal ani vtip... Mě u tohoto komiksu nic nechybělo, bavil jsem se, možná příběh nebyl až tak výborný, ale akce to dostatečně vynahradila.
  • Lenny
    Dal jsem si dneska podruhé Rozpad. Za ty dva a půl roku jsem v Marvelu zase o něco dál a nějak mě to celé chytlo za srdíčko a ocenil tu hromadu nostalgických referencí. I ta smrt Hawkeye, kterou jsem v předchozím komentu kritizoval, se mi teď moc líbila a krásně ukazuje to, že žádný hrdina nechce "odejít" obyčejně.
    Bendis válí
  • jh666
    Super. Co víc si přát, když hrdiny masakruje jeden z nich a oni neví, kdo to je. Potěšila dvoustrana s většinou bývalých Avengerů (většinu jsem neznal) a poslední bonusová kniha, na které se podílelo několik autorů. Pro mě nejlepší z prvních 10 UKK.
  • firesnake
    Sice Vám asi budu připadat jako blázen, ale musím dát 5*. Líbilo se mi konečně jednou vidět, jaké to asi je, když se Avengers rozpadají.
  • Xeelee
    Mně tam spíš scházel útok vraždících rajčat.
  • J.T.honza
    Po čase jsem si to kvůli Útěku přečetl znova a i na podruhé mě to uchvátilo. Krásná kresba a děj, který sice je trošku patetický, ale ve výsledku je moc a moc fajn. Při závěrečné scéně mě dokonce zamrazilo v zádech a to se mi u komiksů obvykle nestává. Určitě doporučuju, jedna z nejlepších věcí nejen v rámci UKK.
  • sedw
    Bohužel se zda projevila neznalost předchozích událostí, proto se pro mě jednalo jen o chaotickou změť, převážně akčních scén. Nechci však tento komiks odsuzovat, dovedu si dost dobře představit, že kdybych znal minulé události, budu nadšen. Takhle bohužel jen za 2*.
  • willis
    Chaotické jak z Cimmrmana, už chyběl jen "Vichr z hor".
  • luky.kuky10
    Avengers zažijí peklo, a to doslova. Je pravda, že je hodně děje na krátký prostor, ale já si to vychutnal. Hodně mě teda dostala smrt Hawkeye, čekal bych trošku důstojnější úmrtí. Příběh je hodně akční, což je super a baví mě to. Jediné co se mi tolik nelíbilo byl konec knihy, který byl na mě, po té smršti akce, strašně rychlý. těšil jsem se na nějaký pořádný závěr, a nebýt kapitoly "finále" tak bych se ho možná ani nedočkal. Strašně mám rád Avengers a tohle bylo přesně podle mého gusta:)
  • Murphy722
    Nebylo to špatné, ale s Avengers to vzalo docela rychlostní konec, až by se jeden divil. Kresba vynikající, ale ke konci to vzalo Daredevilský nádech, jako z posledních omnibusů. Na takovou akční partu až moc nostalgické, ale co byste chtěli? Vždyť je to konec. This is the end my friend...
  • kaylin
  • kaylin
    Problém je v tom, že na tak krátkém prostoru, který je nám dán, se s hrdiny těžko sžijeme. Postavy umírají, ale je nám to vlastně celkem jedno, neznáme je. Tady je vidět jedna slabina - je to pro fanoušky a lidi znalé původní série. Na skutečné emoce se tak dostává až v samotném závěru. Největší kiks nastává ve chvíli, kdy se má všechno vysvětlit. Jsme od začátku napínáni, kdo asi vraždí, a pak najednou bum, přihasí si to Doctor Strange na své magické vlně a všechno nám pěkně vysvětlí. Bohužel tohle je klasický přístup. Když nevím co, šoupnu mezi ty desítky postav, co tam mám, ještě jednu navíc, která se mezi nimi neobjevila. Ta všechno vysvětlí a někdo něco zachrání.
  • erik
    Avengers sa na krátkom priestore totálne rozsypú, furt sa bojuje a v závere sa efektne zjaví Magneto. Viac som o tom kedysi napísal sem: http://www.crew.cz/zajimavosti-detail.php?id=279 .

    Bolo to práve okolo tohto eventu (House of M), kedy som sa vrhol do sledovania Avengers a dnes tento príbeh beriem ako nutnú súčasť Bendisovho ťaženia. Je to dobrý akčný príbeh so superhrdinskou kresbou, ktorá vyzerá presne tak, ako má (avandgarda nech si ide hodiť mašľu, Maleev má amnestiu).

  • Kapis
    Někdy v 90.letech po tzv. revoluci jsem docela často jezdil do Vídně a krom nápojových plechovek do sbírky, pro které jsme se neštítili hrábnout do koše, utrácení za barevné nanuky od rakouské algidy a Prátr jsem si jednou pořídil za většinu mých šilinků i "The Spinne nr.44", nerozumněl jsem tomu ani hovno, ale bylo tam tolik postaviček v kostýmech různě lítajících a látajících se, něco co vypadalo jako "Zlý duch" (Hobgoblin) ale asi už v desáté reinkarnaci že vypadal spíše jako nějaké létající, bledé ztělesnění smrti, nějaký Tarantula, Kingpin, MJ ve spodničce a pak tam byl takový pán s rudým ksichtem a paní v takovém červeném koženém oblečku. Na základce jsem je obkresloval do svých "Supermanových dobrodružství", jež mám jako doklad své dětské tvorby stále někde schované. Doteď jsem netušil kdo nebo co to vlastně bylo.

    No a vezmu do ruky Rozpad, který se doufám ale nerozpadne a vidím ty dva panáčky hned na obálce. Je to Vision a Scarlet Witch, jak se dozvídám v úvodu. Tak jo, přesvědčili mně, jelikož jsem si UKK oblíbil a líbí se mi koncept této série, řekl jsem si, že si rozšířím obzory a podívám se co že za zásadní události postavily stávající Marvel universe vzhůru nohama. A abych řekl, co chcu říct, asi vyzradím dost z děje, takže odteď SPOILERuju, bacha. Bendis se s tím nesere a začne vraždit hned z kraje, kdy utne toporné rozhovory u avengerovské snídaně, skládající se s vysokohrdinských cereálií s nanoaktivním mlékem a hyperslaninou v X-vejcíh z planety metaHulk. Avengers mi vždy přišla jako taková partička namyšlených pitomečků, kde není vůbec nikdo sympatický, platí to bohužel stále a Stark jako ministr války OSN tomu dává korunu - co to je probůh Latvera? (Litva, Lotyšsko, proč jsou tak zlí? Vedou válku s Elbonií?). Jo a kdo a proč proboha vymyslel redundatní postavu Captain Britain? Poklona koloniálním včerejškům? Ta je otřesnější než ostatní.

    Nicméně příběh sviští a Finchova kresba je minimálně grandiózní, obzvlášť se mu povedlo maňáskové představení She-Hulk, ty emoce tam opravdu byly vidět, kresba je dynamická, precizní, přehledná. Soupeř je nemilosrdný a vraždí se poměrně v epických soubojích, o velkolepé dvoustrany, kde se člověk kochá není nouze. Fakt dobrá řežba. Jelikož jsou Avengers světový čuprtým, kde se vystřídali ale snad úplně všichni, neváhají pak snad úplně všichni, se jim sejít před branou jejich domku a podat pomocnou ruku. Z finále sice kape sentiment až hanba a ty patetické řeči kapku nutí k úsměvu, ale ty akční vzpomínkové dvojstrany, kde jsou všichno jakože v akci jsou dost dobré - docela mě zaujala jedna, kde je pro mě opět neznáma postava - taková zrzka v gumovém minioblečku s megakozama, které ji lezou ze 3/4 ven a který by si do "akce" ani nemusela svlíkat. Přímo jak by skákala před klapku nového dílu Big tits at school (gym-education). Nakonec se všichni pokojně rozejdou do svých tajných podzemních a vzdušných sídel a jdou si žít své post-hero životy, nejslavnější supertým už nikdy nebude co býval, zakapávám slzu, jdu vyměnit trenky a musím říct, že jsem se perfektně bavil, užil si to a i zavzpomínal, mít to jako před-puboš a puboš možnost číst, tak jsem z toho u vytržení, to garantuju.

    Takže UKK mě vtáhlo zpět tam, kde jsem si myslel, že už nevstoupím, že už jsem odrostl ze superhero žánru, ale není tomu tak, pořád v sobě najdu tu strunu, kterou jsou nadstandardně dobré příbehy z tohoto světa, schopny rozehrát a to je super. Líbí se mi ty černé knihy a jejich unifikované obálky za dobrý peníz. Líbí se mi střípky z novodobé marvelovské historie a budu je kupovat i nadále, co budou vycházet. Jen tak dál, já jsem fakt nečekaně spokojený.
  • Kaluž
    Další setkání s komiksovými Avengers. Po ultimátním nářezu od Millara se mi do nemytých pracek dostal Bendisův Rozpad. Tušil jsem, že to bude trošičku odlišné, teplejší, ale nakonec je to celkem milé překvapení. Rozklad týmu je sice z prstu vycucaný a restartuje se za každou cenu (to už je ale kolorit mainstreamového komiksu - umírá se jen jako a jednou za čas se začíná od nuly, viď nový Spider-Mane?), ale když se v závěru hraje na nostalgickou strunu, tak Bendisovi rozumím. Ne, že bych do detailu znal obsáhlou komiksovou minulost týmu Avengers, ale tohle pomrkávání po fanoušcích série a odkazy na eventy dob minulých mám v oblibě. A když se při tom vzpomínání střídají kreslíři, má to ještě větší grády (za všechny vypíchnu fantastickou dvoustránku Erica Powella).

    Po dějové stránce nic zásadního (tedy v očích marvelovského ignoranta), nějaká ta magie, osudová úmrtí, na návštěvu zavítá i spousta hrdinů ze sousedství (parádní celky) a dokonce na nás dýchne samotný Stan Lee. Kresba Davida Finche se mi velmi zamlouvala, epickým bitvám rozhodně slušela. Retro koláž s Wandou Maximoff je vkusná a když se ze stránek vyloupne Jack Kirby s přijetím nových členů Avengers, srdíčka pamětníků se rozbuší. Vyznění je pak podobné jako u rozlučky se Supermanem (Co se stalo s Mužem zítřka?). Jedna historická fáze se uzavírá a nová začíná. A tak se nám to líbí, jinak by to do nás přece soudruzi z Marvelu/DC po stopadesátéšesté neládovali.


    Azalin, Lenny, erik: Nechcete se, jakožto znalci, trochu rozepsat (třeba na blogu) o nadcházejících knihách? Co od toho čekat, co na sebe navazuje nebo se doplňuje? Nechce se mi pokaždé googlit a zjišťovat, o čem je který event. Mám pár osobních tipů, ale je možné, že se v tom balíku úkrývá více zajímavých titulů. Zvažuju toho Hulka (Silent Screams), může to být příjemné retro, ale také nebetyčná sračka (Eisnerem se dneska ohání každý).
  • Azalin
    Já beru Avengers: Rozpad pouze jako předehru ke skvělému House of M, což je úplně super, že i tato kniha vyjde v rámci tohoto "ultimátního kompletu". Ale vydat jenom první půlku Whedonových X-Menů je prostě zhovadilost, v tomto případě je opravdu nutné přečíst si to celé, aby to mělo smysl, protože věci jsou trošku jinak, než se jeví na začátku a všechno se vysvětlí až na konci.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš16.2.2013 18:20Ultimátní komiksový komplet #034: Avengers: Rozpad
    Ultimátní komiksový komplet je trošku jako obrovskej bufet, kde můžeš jenom ochutnávat. Někoho to sere. Někdo by si rád dal víc jak dvě lžíce tataráku a řádně se ho přežral, ale tady se holt musíme smířit s tím, že si jen svlažíme jazýček...Pokud se chcete přežrat, musíte jinam...
    S kresbou nemám problém. Neurazí ani nenadchne. Klasickej mainstream až na střídání stylu kreslířů v závěrečné retrospektivě. Tam vyčnívají stránky Alexe Maaleva kterej je prostě ďábel a jeho kresba je atmosferická jak Carpenterovky pouštěné za úplňku na hřbitově. Nejlépe zvířátek. Samozřejmě.
    Příběh je asi do poloviny jeden velkej chaos a do příchodu Dr. Strange jsem se i malounko nudil. Pak se sice vše vysvětlí. Někdo umře (nudně, nezajímavě a skoro bez emocí) a pak to nějak dojede. Vlastně až na řádění She-Hulk a dobře napsaného Iron Mana celkem nuda. Zřejmě je znát fakt, že sem nečetl stovky sešítků Avengers a že to pro mě prostě není revoluce...67%. Nemůžu všemu dávat 4 a 5 hvězd .o) Přesto to není špatné...
  • Syndrom
    Bendisovi civilní dialogy. Kresba je (až na nápaditější vložky v podobě stylizovaných flashbacků a retrospektiv) mainstreamová nuda a příběh překombinovaná sračka. Komplexní znalost Avengers pomůže, nicméně neuvěřitelně plochý děj nezachrání. Kdybych chtěl být krutý řeknu, že Bendis (vzhledem k informacím v doslovech) prostě hrál na kontroverzi hromadnější smrti hlavních postav a nostalgii čtenářů, kteří látku kupují roky.
  • Josh
    Ještě dodatek: Na mě ta osudovost hlavní dějový linky taky nijak extra nepůsobila, ale to přisuzuju hlavně velkýmu množství postav, který u nás podobně jako hulení nemají žádnou tradici;)) U některejch hrdinů jsem si jméno nepamatoval ani po dočtení, takže mi byly jejich spory pokračující z minulosti tak trochu ukradený.

    Jenže amíci s nima prožili stovky příběhů... to potom věřim, že pro ně to musela bejt síla.

    Myslim, že si u toho nikdo nepopláče, ale bavit se bude skoro každej.
  • Final
    Skvělá cena, povedená kresba a části komiksu, kde se jednotliví Avengers ohlíží za svojí historií, to se mi líbilo. Ale jinak příběh tohoto "zásadního" Avengers díla mě nechal zcela chladným.
  • Josh
    Pro mě příjemný překvapení. Bál jsem se, že to bude celkově hodně vytržený z kontextu a s otevřeným koncem, že se tam skoro nic nestane… no, to jsem byl trochu vedle:)) I příběh drží pohromadě a dovypráví se až do finále.

    Vyčnívá tu She-Hulk a samozřejmě Iron Man, asi nejvrstevnatější charakter z knihy.

    Akce si užijem dostatek, jen občas mě iritovaly ty marvelácký deus ex machiny, kdy se vždycky zčistajasna někdo objeví, něco moudrýho poví/udělá, a pak zase vypadne/chcípne, atd. Zároveň tím tak velmi „nenásilně“ posune děj…

    Nadšenej jsem nebyl z kresby Davida Finche, kvůli těm spláclejm hlavám a rysům na hranatejch ksichtech jsou si všechny mužský postavy až moc podobný.

    Naopak potěšilo pár retro stránek ještě z éry Stana Lee a hlavně závěrečná kapitola, která je vpodstatě výstavní síní těch nejslavnějších okamžiků Avengers. Tam se konečně dostavily i nějaký emoce, celý je to podaný velmi civilně a přesvědčivě.

  • Kabukiman
    Dobrá cena, dobrá kresba. Za to dávám tři hvězdy, ale mám nutkání jednu ubrat. Ale jo, nechám jí tam, jsou to přece jenom Avengers a ty já rád... Nejtemnější den Avengers a "zlomové dílo" v životě Avengers mi přišlo divné a nezajímavé. Občas jsem nechápal o wo co go. Jako například, když přiletěli ufouni a po držkobití se zase sebrali a odletěli. Sice se to tak nějak vysvětlilo,ale i tak jsem chvilkama měl WTF pocit. Čekal jsem víc. Podstatně víc...
  • J.Connor
    Já to vážně nechtěl a nechci kupovat, nechce se mi podporovat taliány na úkor domácích vydavatelů (i když je fakt, že Ultimate Spider-man si to zasloužil), navíc jsem se zařek, že už stejně nemam komiksy kam dávat a budu kupovat jen vyloženou a poněkud dospělejší kvalitu... ALE je to 160 stránek čistýho komiksu, lesk, barva, pevný desky, bonusy...když to vidim při kupování cigár, tak prostě nemůžu odolat. Rozpad sám o sobě je epickej jak sviň, dost akce, růžová knihovna, crossovery... přesně tohle od superhrdinskýho komiksu očekávám.
  • Lenny
    Tož Rozpad... věc kterou jsem si chtěl vždycky přečíst a nikdy se k ní nemohl dokopat ^^. A nikdy jsem nedoufal, že by něco takového mohlo vyjít česky - je to prostě velká dělící čára za "starým" a "novým" Marvelem (na kterou se ale v poslední době začalo dost odkazovat). Díky tomu jsem věděl co se v Rozpadu stane, kdo umře, ale nevěděl jsem jak =). Ve výsledku je to pak takové průměrné čtení, čekal jsem to o něco lepší a smrti (*spoiler* krom roztržení Visiona) byly strašně nevýrazné. Být v té době fanoušek třeba Hawkeye, tak mě to vyloženě nakrkne =D (no ale dneska už jsou stejně všichni zase mrtví zpátky).
    Díky Hachette
  • Fry
    Tak tenhle kousek je podle mě velké překvapení! Čekal jsem nějaký průměrný příběh, ale ona je to ve skutečnosti sonda do sebe-destrukce týmu!

    Podle mě zatím nejlepší kousek z této řady! A teď něco málo z obsahu: Tým Avengers (V tuto chvíli tvoří: Capitain America, Iron Man, Capitain Britain, Wasp, Vision, Yellowjacket, Hawkeye, She-Hulk, Scarlet Witch a Ant-Man) má hodně špatný den! Někteří z týmu jsou raněni a někteří přímo mrtví! A přitom nikdo neví, proč se to děje, nebo kdo za tím stojí. A o tomhle je přesně tato kniha, kterou si za krátko můžete oblíbit. Jedinný problém u téhle kolekce je ten, že nevíme např. jak se dostal Capitain Britain do ženského těla (Pokud někdo ví, tak prosím napište), nebo jaké vztahy mají členové mezi sebou. Ale i tak jsem byl opravdu hodně spokojen, jak s příběhem, tak s kresbou, tak s překladem a také s dalšími bonusy, které obsahuje tato kniha.
  • ikshorm
    Proti ostatním třem dílům série docela nuda. Střídání kreslířů je fajn nápad, ale když je postavené na vzpomínkách členů týmu, je to otrava.
47775472
Četl/a (187)
2scha, 3DD!3, 81splinter, Abbott, adevr, ADM1, Al0f0k, Alex´s, Alfred, Alikkk, Ash Pointak, autokineton, Azik2586, Bary02, Blackhand47XD, blackJag, BreakingAway, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, chuckboris, CJFlip, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, dcpatr , Deckard, Dejweez26, Doly, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, DracoAn, duri, Ejdý, Ejdý1, Elnie, emanek, erik, ertefol, fifas, filosh, Fives, Fox01, Fry, Glumal, Golem, GreyArrow, guseppe, Gustik5, Hønzza, hicks, Houbař, hromotlk, hypermlok, invape, J.Connor, Jabba, Jack, James, james dixon, jankie, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, Joshua_T, Kaaos, kallenved, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, KdG, Keno, Kil-Khal, kinak, kindanerd, Knowho/Wullcann38, Knuckless, Koci, kuzz, Lachvos, lantan1, Librarian, Light, Loxin, ludek.n, Lukis89, luky.kuky10, Macek78, Madmax, mAGiic, Mariohurbanek, mart.in, Martin.imr, Martinb, Mates17, Matthew, matty87, me, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, monte walsh, mozzu, Mr.Filch, namdnas, NecRoman, Norri, oleav, Olesh, Onkel 1928, opytz, PAK, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, PeNNy, Petr, Petrisko911 , petrSF, punisher, R3nd4 , radimisko, raenius, raimi, RaptoR, Rinter, robertsedmik, roswelll, RudyRod, S4TW, sala, samuelo12, Schramm, sedw, SekyCZ, seneke, Shin, SHORTY, Shpeckk, Sir_Pete, slavik38, Spike, start05, Symbi, t0mas, T3ss, Tawax , terrordemon, the.kasztan, tom173, tom99, Tomski, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, Ukko, Václav Mikula, Velkej šéf, vishnar, vita, vrazdinek, Walome, xflori01, yardaformi, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(461)
-spacilost-, 10milda, 2scha, 5555, 7eleven, 81splinter, Abbott, Abe, adam.ra, adevr, ADM1, Aerchel, Agent24, Agiru, Al0f0k, Alex Bishop, Alex´s, Alfi, Alfonzo, Alfred, Alikkk, asgardpepa, Ash Pointak, Azalin, Azbest, Azik2586, Badgu.y1902, Baffman, Bary02, barydave, batoo, bboorreekk, beanek, Bellatrix, Beng.D, Bezvliv, Birgi, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Braindead, BreakingAway, bronxik, Bubákolog, burzum, bzklmnf, Caiiiczech, calvin10, calviti, camper, CaptainL, CaptainMarty, Carnage, Cemino, Chaolinek, Charlie1203, chuckboris, Cody, ConanVJ, CoupeC, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, cybern, cyboy, dajik, Dali, DAN478, daniel.cermak, Dave-7, davidek, Davidos402, davidrynes, DAxik, dbar, dcpatr , Deckard, deefha, delta11, dhrotek, Dinik, disclose, discovery, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, Dov, DracoAn, Drbo Jebo, Drekorian, duri, Durvi, dvoracekpetr1, Dzoglik, Ejdý, Ejdý1, Elhonzo , eliera, Elnie, emanek, Erich, erik, ertefol, fanik, fel68, felda, felis, fifas, filemon, Filip123, filosh, firesnake, firesnake1, Fives, flashpoint, folkemon77, Fox01, Fréza, Fry, FumarEnPipa, Galaxy, Gamur, gezic, Gibby, Glumal, Goeger-Devil007, Golem, goodspeed, Grebenda, GreyArrow, grinder, guseppe, Gustik5, hahahoho, Hamichal, Hannibal92, Hauzina, Hebled, herrman, hicks, hlavathor, Holmwood, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, Hrdina3333, hromotlk, hugosnowden, Hulik, Hurvy, hypermlok, I.am.geek, Idy, ikshorm, Indy, Infarkt, invape, iob, IV, J.Connor, J.T.honza, Jabba, Jack, Jack043, jackie, James, james dixon, jankie, jardoom, JaroKakashi, Jay-jay, jedy357, jendavondra, Jerdas91, jerry67, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jirin, jiskra, jmenujiseradekbouril, joehot, johx, José, Joshua_T, Kaaos, Kabukiman, KadetJaina, kallenved, Kapis, Karel Sec, Kareru, karl173, kaylin, KdG, Kelt, kendor007, Keno, keyko, kindanerd, KINIMODUS, KLAUN_DOMINANT, Knowho/Wullcann38, Knuckless, Koci, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, konous, Kouzelnik7, kravak, Krenzi, kronoss, krupan, Krvavý Patejl, krvinka56, Kublaj, kubosos, kucik, Kunden, Lachvos, ladynemesis, Landauer, Leland, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, Lord_Arthas, Lucifer, Luigi, Lukis89, luky.kuky10, maara, Macek78, Madmax, mAGiic, Majkl, malylada, maravenger, Mariohurbanek, markic, Marthy76, Martin Buchal, Martin.imr, Martinb, MartinV, Masinfira, Matej-29, Mates17, Matio, matrosh, Matthew, matty87, Maty48, Matyeos, Mauzr, MB, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, miCHALupka, MickeyStuma, MiDAZ, mikado, Mikei, MIKER65, Mikko, mimo_provoz, mineralk, misa, MJ, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, monte walsh, Montiseus, monty.cl, morbi, morbn, MP, Mr. Bobeček, mr.des, Mr.Filch, mrsk, mttra, myroslav, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Niaz, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, o2t2, obitus, Odal , OldaB, oleav, Olesh, Ondraseeek, Onkel 1928, Oompa Loompa, opytz, oru, Pafnuc, pajo1919, PAK, palo, Pán rostlin, Pandos11, PatrikTheMighty, pavel, Pavouk01, pearlxjam, pechna, PeNNy, Pepares, Petr, Petrisko911 , petrSF, petrsimcik, PH79, Piros0013, Pjenkus, pk123x, podzimator, POLAKST, Poseidon1978, Premek, pršiplášť, punisher, pusta, Qee, Quintana, R3d, R3nd4 , radimisko, Radkos, raenius, Raijin, Raikou, raimi, razielus, Remi LeBo, restepik, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, RudyRod, Rumburaq, S4TW, Saiffer, saja, sala, Salien, samuelo12, Saran, SASAN_KING, Schramm, sedw, SekyCZ, semi41, seneke, Shin, SHORTY, Shpeckk, Sidi Santini, Sir_Pete, Sivič, Skot, slavik38, sleepless, slothest, SmoothNCool, smrtihlav7, smtxx, spagr, Spideyy, Spike, stanleystar, start05, stepan.tichy, SteveCZ, StressCZ, strougy, suricattaontheway, Symbi, t0mas, T3ss, tacmud, Ted15, tertr556, The Genius, the.kasztan, TheoDread, TheWrecker, thorrg, Tialster, tom173, tom99, Tomasino79, Tombal, Tomek, Tominos, Tommy Monaghan, tommybauch, tomned, Tomski, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Ukko, Václav Mikula, VanTom, Velkej šéf, Viking, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yarda, yardaformi, Yefery, yogi, yogi, yojimbo, Zahonko, Zajda, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, ZeznikoslavCZ, Zíďas, zikaa, zlejzmrd
Chce (11)
AwatarDK, carlmichael, deadpool, delsemela, FatMonster, fusnix, kybl, Mariomichal, skriva1, szajter, wolfinov@seznam.cz
Shání (1)
gobers
Nabízí (5)
alladik, Fox01, oleav, Pán rostlin, Remi LeBo