John Constantine musí čelit peklu, s nímž se ve své dlouhé kariéře ještě nesetkal... věznici s maximální ostrahou... brutálnímu místu, ovládanému brutálními lidmi, kde se jakákoliv slabost trestá smrtí... anebo něčím horším. Aby přežil, bude se muset Constantine naučit zákonům, které platí v tomto zákeřném bludišti nemilosrdných gangů, drsných bachařů i těch, kdo ve skutečnosti tuto věznici řídí. Ovšem jakmile si tyto zákony osvojí, rozhodne se Constantine naučit ostatní nová pravidla. Jiné hry. Jeho hry. A pak to začne být vážně zajímavé...

Obsahuje sešity série Hellblazer #146-150 (březen 2000 - červenec 2000)

Scénář
Brian Azzarello
Art
Richard Corben
Ink
Richard Corben
Barvy
Digital Chameleon, James Sinclair
Obálka
Tim Bradstreet
Lettering
Alena Tejnická (Sarah)
Překlad
Štěpán Kopřiva
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
městská fantasy
ISBN/ISSN
80-903802-2-0 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
344 g
Stran
128
Cena
349 Kč
Originál
Hellblazer: Hard Time (Vertigo (DC Comics), 2001)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.3. 07:47John Constantine, Hellblazer: Těžké časy
    Tohle se taky povedlo, ja ten suchej britskej humor fakt muzu.
  • martin28
    Doslova zhltnuto na jeden nádech. John sice uchránil zadnici a ošéfoval věznici, přesto mi v příběhu chybělo trošku více onoho nadpřirozena. Doporučeno osmi vošousty z deseti.
  • Onkel 1928
    Stejně, jako mnozí přede mnou. Vynikající, syrový scénář, komiks nechcete pustit z ruky. Jedna hvězda dolů za infantilní, šerednou kresbu.
  • Kouzelnik7
    Kouzelnik7 mecenáš15.8.2020 12:24John Constantine, Hellblazer: Těžké časy
    Příběh supr i když trochu jednoduchý. Ale ta kresba se nepovedla, řekl bych, že je až hnusná. Místy mi přišlo, že si kreslíř spletl žánr a kreslil parodii. Škoda, že nebyl celý komiks nakreslen jako obálky, ty jsou super.
  • ArmadOon
    ArmadOon mecenáš28.3.2020 21:08John Constantine, Hellblazer: Těžké časy
    Prostě bomba, hezky surově napsaný, bezva dialogy, kresba mi k tomu sedí až na nějaký výjimky, kde není poznat ani co to je.
  • ArmadOon
    ArmadOon mecenáš28.3.2020 21:08John Constantine, Hellblazer: Těžké časy
    Prostě bomba, hezky surově napsaný, bezva dialogy, kresba mi k tomu sedí až na nějaký výjimky, kde není poznat ani co to je.
  • hroubek
    Vězení je hnusné místo. A zvláště tohle. Zabíjení, násilí a znásilňování je zde na denním pořádku. A bude to ještě horší, protože jsem přichází John Constantine, jehož místní pravidla a hierarchie vůbec nezajímají. Tam, kde by ostatní měly stažené půlky a trenky hnědé, tam John proplouvá se svým cynickým úsměvem a s cigárem v hubě. Hláškuje, baví se a nebojí se ukázat ostatním jejich nejhorší noční můry. Scénárista Brian Azzarello se s námi nemazlí. Jeho pohled na vězení je nepříjemný a nečte se to příjemně. K tomu dost pomáhá zvláštní kresba od Richarda Corbena, na kterou jsem si musel dost zvykat. Azzarello se nebojí být krutý, a ukázat hodně ošklivé věci, a přitom být stále nad věcí. Je to hodně cynický přístup, a ke Constantineovi náramně pasuje. Těžký časy jsou hodně dobrý komiks a já se těším na další díly.
  • Komiksum
    Veliká bomba. Takhle bych jednoduše popsal tento komiks. Azzarela moc nemusím ale tady mi ukázal jakou pecku je schopen napsat. Corben už trochu pokulhává protože místy působí jako karikatura (zkrátka jeho kresba mi asi nikdy plně nesedne), ovšem k příběhu to sedí. Co musím pochválit tak je prostředí který je úplně boží, je správně depresivní aniž by nám musel Azzarelo říkat jaká díra to je, protože ostatně to mi vidíme. Jinak i humor je skvělý, dobře situovaný. Zkrátka pokud chcete číst něco co je trochu depresivní ale vtipný a bizarní zároveň, tak šáhnete po tomhle. Za plný počet jednoznačně a těším se na další díly.
  • karl173
    karl173 mecenáš23.4.2018 20:16John Constantine, Hellblazer: Těžké časy
    Hlavním kladem této knihy je to, že se to prostě skvěle čte. Dialogy a hlášky jsou tu skvělé a je vážně zábava číst cokoliv Constantine vypustí z pusy. Prostředí věznice mám rád, jelikož je to pro mě stále takové neokoukané téma a užil jsem si to i tady. První čtyři sešity mají zajímavý děj a je to fakt čistá zábava. Jen je škoda, že zde není takové to tajemno a temnota, které u Constantina čekám. Kresba Corbena mi sice moc nesedí, ale po čase se na ní zvyknout dá. Ale zkrátka neužiji si jí. No a pak přijde poslední pátý sešit, kde se to tak trochu prohodí. Příběhový zvrat mi přišel dost uspěchaný a evidentně navazoval na něco co vyšlo v předchozích sešitech. Byl jsem z toho lehce zmatený. Kresba naopak v posledním sešitě skoro ani nevypadá jakoby jí kreslil ten samí kreslíř a líbila se mi z celé knihy nejvíc. Celkový dojem mi tedy nakonec trochu zhoršil poslední sešit, ale i tak je tohle zkrátka dobrá čistokrevná zábava se skvělými hláškami. Příběhově toho ale bohužel zase tolik nenabízí a kresba není můj šálek čaje. 75%
  • 3DD!3
    Vězení stvořené z klišé se rozpadá, když dovnitř vejde čaroděj... Všechno v tom lochu bylo více méně v pohodě, ale oni Johnovi sebrali cigarety! Constantine zažívá těžké časy a když on trpí tak můžou všichni ostatní leda tak chcípnout. Azzarellova paranoia, zrada a perverzní násilí zabalené v kresbě Richarda Corbena (osobně nepatří mezi mé oblíbence, ale uznávám ho). Čtené jedním dechem.
  • kadas97
    Slabý príbeh a odporná kresba Richarda Corbena. Chýba tam nadprirodzeno a tajomno.
  • Flash
    Flash mecenáš14.3.2015 22:42John Constantine, Hellblazer: Těžké časy
    Vězeňské téma je pro mě vždy zajimavé. John si zde snaží co nejvíce ulehčit pobyt za mřížemi. Je zde celkem věrně popsáno, jak to v krimu může chodit. Co mě na Johnovi sere, že už se dlouho snažím přestat kouřit a když vidím ho, s jakým nadšením čadí, tak mám akorát chuť si jít zapálit. Taky mi zde vlezla do hlavy scéna z jednoho filmu prcek ten kluk je postrach nebo tak něco. Jak si motýlek řekl o cigáro a všichni kolem mu ho nabídli. Ta scéna tam je. Kdo viděl, rozumí. Hellblazer mě baví.
  • sedw
    Tak tohle byla parádička. Super temnej příběh s mým oblíbeným "hrdinou" v kresbě, která mi zpočátku moc nesedla, ale v průběhu čtení jsem si na ni zvykl, v poslední kapitole pak byla naprosto parádní. Jsem zvědavej na pokračování Azzarellova runu, ale začátek je více, než slibný. Oproti dříve vydanému Synu člověka rozhodně zlepšení.
  • mart.in
    mart.in mecenáš16.7.2013 22:07John Constantine, Hellblazer: Těžké časy
    Na kresbu jsem si musel zvykat a až do konce asi ani úplně nezvykl, ne snad jen kvůli barevnosti (podle mě by tomuhle příběhu fakt víc seděla realističtější a temnější kresba), ale i kvůli tomu, že jsou všichni hrozně hnusný a každou chvíli vypadaj jinak (co se jim to s těma ksichtama děje?). I přesto jsem si to ale užil, bavilo mě to, mít to pro mě přijatelnější kresbu, je to na pět hvězd.
  • Shpeckk
    Mistr slova a mistr kresby se spojili v ůžasné souhře, které nemám co vytknout :-)
  • kaylin
    Na první knize, která u nás byla vydána - "Hellblazer: Syn člověka" - mě zklamal scénář. V tomto případě je to kresba, která mi prostě úplně nesedí. Brian Azzarello má v "Hellblazerovi" poměrně hluboké myšlenky, a i když není příběh nijak objevný, prostě mi sedl. Jen ta kresba to úplně nedoplnila, snad až na tu pátou kapitolu, která prostě stojí za to po všech stránkách. Překlad je klasicky výtečný a není mu co vytknout. Člověk si uvědomí, jak je čeština krásný jazyk a kolik sprostých slov vlastně má. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/05/47-john-constantine-hellblazer-tezke.html
  • Fry
    Konečně mám sbírku "Johna Constantina - Hellblazera" kompletní!

    Já to prostě žeru. John Constantine se stal jednou z mých nej-oblíbenějších postav a celá série Hellblazer si zaslouží korunu. No a o čem tento příběh je? John se dostává do vězení, díky tak zvané "Vraždě", ale sám tvrdí, že žádnou vraždu nespáchal. John zažije peklo, protože věznice není žádný med. Bachaři, vrazi, gangy..... to vše a mnohem více v tomto strhujícím příběhu, kde se John stane vězněm bez své nejoblíbenější věci.

    Takže pokud jste ještě nečetli, tak je nejvyšší čas, protože tohle prostě zblajznete na jeden zátah. Scénář je úplně úžasný, a přitom netlačí na pilu. Jediné, s čím jsem měl problém, byla kresba, která mi opravdu moc nesedla, ale i tak je to opravdu úžasný komiks.
  • Syndrom
    Minimalistická kresba, silný námět, vypravěčský um.
  • rooty
    Kurva, u tohohle komiksu jen nechápu, jak to, že jsem ho neobjevil dříve, perfektní jízda...Naschle ve sprchách, kluci.
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš30.10.2011 00:46John Constantine, Hellblazer: Těžké časy
    Stejně jako Syn člověka velmi zábavné počtení. Ubylo hlášek, ale celkový příběh je silnější. Constantine působí více sebevědomým a cynickým dojmem. Kresba mě ve srovnání s předchozím dílem tak neoslovila. Rozhodně bych si ještě nějakého toho Hellblazera v češtině dal...
  • blackJag
    Dobrý, mysteriózně tažený příběh z vězeňského prostředí, vyprodukovaný v kresbě, která mne moc neoslovuje. Být to ve stylu obálek, pár procent bych ještě přidal.
  • Kapis
    Kapis mecenáš10.9.2010 09:34John Constantine, Hellblazer: Těžké časy
    Jelikož jsem stereotypním Ennisem už přesycen a dokupovat budu asi jen Preachera, stejně jako mě Hellblazer ve filmu moc za kule nechytl, k tomuto sešitku jsme se dostal jen kvůli Azzarellovi a vůbec nelituji musím říct. Popsaný model vězení je až nechutně klišoidní, nic co bych 100xneviděl jako negativní mustr života ve vězení, který má lidi odradit od hloupostí v občanském životě. Negři, fašouni, mýdlo ve sprše, mrdání male-děvek, drsní bachaři, žrádlo na hovno, naštěstí to celé má v ruce Azzarello a dokáže tomu vtisknout punc originality. Už jen proto, že tam umístil vcelku uncommon vězně. Kresba je taková jaká je, k temné a chmurné atmošce do konce života odsouzených drsňo-kruťáků nesedí úplně jak by měla, ale zvykl jsem si. Constantine jede promyšleně, krutě a cílevědomně čistě pro své zájmy, neostýchá se ničeho a atmoška je opravdu hutná a do sebe vtahující. Osobně jsem to přečetl stylem otevřít-zavřít, opravdu dobré počteníčko. Crew avizuje další dva díly této série, ale nějak se tomu nechce. Já další pokračování této rozverné taškařice rozhodně budu okamžitě kupovat, tak crew gogogogo, tento Hellblazer si zasluhuje konečně pokračování!!
  • massilia
    Ze všech komiksových hrdinů, jejichž knihy v češtině vycházejí, je Hellblazer čili John Constantine můj nejoblíbenější. Brian Azzarello se blýskl perfektním scénářem, atmosféru věznice podal skvěle. Constantine je antihrdina skoro jako ze spagetti westernů Sergia Leoneho: kope sice za tu správnou stranu, ale jinak je to docela vychcaný cynický hajzlík:) Je fascinující sledovat, jak obdivuhodně a s málem si dokáže poradit se všemi vězeňskými patáliemi. Kresba od Corbena je úžasná, dokáže dát všem postavám vlastní výraz a vystihnout drobné psychologické nuance příběhu, což bývá u Hellblazera důležité. Jen nevím, jestli se Hellblazerovské příběhy u nás málo prodávají, protože na další pokračování už marně čekáme několik let. A že jsou další díly (celkem ještě čtyři knihy) neméně povedené...
  • andywart
    Kochám sa až skoro fotorealistickou Bradstreetovou obálkou a potom na mňa vyceria zuby Corbenove komické postavičky. Čakal som skôr realistickejšiu Corbenovu kresbu, takto bijú dva štýly príliš do očí i keď sú po grafickej stránke veľmi dobré. Corben zabstrahoval svoj niekdajší rukopis. Je to dobré, ale do ponurej atmosféry basy sa to nehodí. Azzarellov príbeh drží čitateľa do konca, super...
  • Davey
    John je prostě můj favorit. Škoda, že ho tady nevyšlo víc. Hlavně Ennisův Hellblazer se mi děsně líbí.
    K těžkým časům. No scéna, jak sebevědomí niggas tam leží ve sprchách a koušou si nehty, byla velmi dobrá :) ... Jen Corbenova kresba mi nesedí. Moc se mi nelíbí. Ale prostě John je John a pevně doufám, že tu od něj zase něco vyjde.
  • vifi
    Je to huste jako hnis.
  • Tauren
    Ehmmmm, dobrý.
  • choze
    "POMOFF MI..." "PROMIŇ, CUKROUŠI... JÁ JSEM FEDERÁL. A TVůJ PROBLÉM JE EVIDENTNĚ MÍSTNÍHO CHARAKTERU." Seru na to. I když je ta kresba úděsná, dávám maximum, protože tohle je můj splněnej vlhkej comicsovej sen. Ultrahnusná a ultrabrutální jízda bez vaty s vynikajícími dialogy a hláškami. SYN ČLOVĚKA byl skvělej, ale tohle je prostě dokonalé až z toho mrazí. Moje nejoblíbenější scéna - kurva, těch by tu bylo.
  • brkowycz
    A hele, po synovi člověka přichází něco co má nějakej ten smysl. I když celé je to spíše přehlídka "Co by se stalo, kdyby se John Constantine dostal do vězení", nečekejte dech vyrážející konec. I když taky není špatný. Tohle, řekl bych, je dobrý béčko
  • Woffce
    Asi jsem našel "svýho" hrdinu - John Constantine mě baví. A v "Těžkých časech" - díky příběhu, a hlavně panu Corbenovi - víc než v "Synovi člověka".
  • Wiruss
    Sice jsem si na kresbu musel chvilku zvykat, ale scénář mě chytl hned od začátkuj ak píše MdS je to výbornej nápad, dle mého daleko lepší než Syn člověka...
  • Markyz de Sade
    Hellblazer ve vězení je jeden z nejlepších nápadů této série. Hellblazer ve sprše plný negrů je jedna z nejlepších scén této série. Azzarello se řadí mezi nejlepší scénaristy vůbec a Corbenovu kresbu mám fakt rád, takže není co řešit. Černá pětka s Hellblazerem - není co řešit! MdS
  • bodhi
    Příběh je fajn. Škoda té kresby. Vždy když vidím ty Bradstreetovi obálky tak si říkám jaká je škoda, že to nenapreslil celý on.
  • Corto
    Azzarello je Bůh! Už se nemůžu dočkat dalších věcí od něj. Co se Corbenovy kresby týče tak mě nenadchla, ale ani neurazila :)
  • Godsmacker
    Pro mě jsou oba Hellblazeři zhruba na stejné úrovni,ale prostě Syn člověka se mi líbil o chlup víc.Moc mi nesedla ta kresba,ale zas to dohnal scénář.
  • royan
    Sice trošku drsnější dílo,ale o to mě to bavilo víc než Syn človeka.
  • Tuxedo
    Příliš cool, příliš drsné. Nemá to pořádný začátek ani konec, příběh se mi zdál dost neucelený.
  • Houbař
    Houbař mecenáš28.1.2007 18:33John Constantine, Hellblazer: Těžké časy
    Výborný příběh, ale kresba mi moc nesedla -na to, že to bylo vězení, tak tam všichni vypadají jako .. no, barokní andělíčci.
  • Ogre
    na jedno precitanie, dost sterilna kresba
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš19.1.2007 21:18John Constantine, Hellblazer: Těžké časy
    Tak tenhle dil Hellblazera se mi velmi zamlouva. Od zacatku do konce syrova, psychologicka masicka s sefhajzlem Constantinem v cele. Jen ta kresba... Corben mne opet neuchvatil, spis naopak. Takze za kresbu davam celkove Tezkym casum mene, nez by si scenar zaslouzil.
  • Slaine
    Ve srovnání s prvním dílem mě to bavilo o malej kousek míň, je to dost velká změna - syrovější, většina věcí je popisována až poté co se stala, jen málokdy je zobrazená samotná akce. To sice přidává na tajuplnosti Constantinových praktik, ale zhoršuje tah na branku. Na kresbu jsem byl po zdejších reakcích zvědav a docela se mi líbila - ne že bych úplně slintal, ale z toho co tu zatím od Corbena vyšlo je to zcela jistě nejlepší a každej gang nebo i postava vypadají osobitě.<br>
    Možná, že časem se mi to zalíbí ještě víc... Každopádně po dávce Ennisů je to příjemný osvěžení.
  • HEX
    Constantine si svůj pobyt za mřížemi těžce užívá a kresba mu to nějak nekazí.
  • erik
    zack: Uprimne ma Azzarello az tak nebavi, ale diely Come hell or high water (fasisti) a ten s tym ladovym pribehom (tajomna vrazda cenculom) sa mi pacili viac. Inak suhlasim s jednou vynimkou - Batman po Hush je trosku lepsi ako ine jeho diela (Broken city, tusim). Mozno je to preto, ze Batman stoji na opacnej strane ako autorovi obvykli hrdinovia :).
  • squash
    Při prvním pohledu mi kresba připoměla jednu písníčku od Kabátu "Láďa má velkou hlavu jak pytel od banánů..." Trochu jsem litoval, že to nekreslil ten Bradstreet. Jeho obálky jsou parádní. Po začtení mě ale děj vtáhl a pak už mi kresba docela i sedla.
    No hezká hláška jebat mrdátko a ten Lenin z FBI mě velmi pobavili...
  • Zack
    erik: Azzarello je predevsim porad naprosto stejny :) Prohod hlavni postavu a Hard Times klidne muzou byt book v ramci 100 Bullets a nikdo si toho ani nevsimne :) Ale proc ne, v tom co dela je nejlepsi :)
  • Zack
    Uchvatny nastup Azzarella na Hellblazer scenu (Constantine se stává spíš con-manem nez magem, psychologem a manipulatorem, nez exorcistou) a Corbena se neda nemilovat (vsichni tak krasne buclati a pohadkove srandovni :) U me rozhodne jeden z nejlepsich booku v historii Hellblazera. Stejne tak ale chapu, ze pro nektere to bude scenaristicky hodne velka zmena a ze Corbena s jeho hravosti proste nezkousnou.
  • willis
    Všichni známe z filmů americká vězení - nadržený afroameričani ;) , fašisti, portorikánci, bachaři svině a nějaký mafiánský boss, který tomu šéfuje. No a teď už to známe i z komiksu, který do tohohle kotle přimíchává i jeden faktor navíc .. Johna C., takže je jasný, že ve vězení už na poklidné vykuřování (a to obojího druhu) nebude tolik času. Tolik k příběhu. Kresba asi nebude sedět každýmu, protože zejména obličeje,včetně Hellblazera,jsou víceméně karikatury, na druhou stranu zase nepůsobí tuctově. Já jsem se bavil víc než u Syna člověka.
  • krvinka56
    Tak tato knížka se oproti Synovi člověka drží na dost dobrém příběhu.Perfektně sem vše zapadá a Konstatin zde vychází jak za obět tak za pořádného parchanta.Sice v závěrečné vzpomínce projeví lítost ale to je jen taková chvilková slabost.Kresba mne osobně moc nechytla ale k tomuto komiksu vcelku dobře sedne.Perfektnísou obálky.Knihu nestačí jan v obchodě prolistovat musíte se začíst.Ale v klidu tuto knihu doporučím ale pro slbší povahy určitě není.Už se těším na dalí!
  • andre
    andre mecenáš4.12.2006 08:17John Constantine, Hellblazer: Těžké časy
    Tak já jsem spokojený, takový zábavný dialogový a syrový příběh už jsem dlouho nečetl. Více takových:) .... Akorát co mně vadilo, alespoň do té doby než jsem se začetl, byla kresba, teda spíše postavy. Nemohu se zbavit dojmu, že to bylo vězení pro lidi s daunovým syndromem, ale jak říkám, pouze do té doby, než mě příběh vcucnul.
  • erik
    Nie som si uplne isty, ci sa toto bude pacit vsetkym, ale da sa to skusnut. Hoci neskorsie Azzarellove diely su lepsie. Vo vseobecnosti su tu dobre hlasky na rozne socialne vrstvy typickej americkej spolocnosti...teda myslim vazenske :). Corben ma skor sklamal, kresba mierne detska s gulatuckymi naspulenymi tvarami ma az tak v suvislosti s drsnym vazenskym prostredim neberie. A hoci tu Constantine evidentne kuzli, nie vzdy je jasne, co sa vlastne udialo. Zhrnutie - celkom drsny komiks s nedrsnou kresbou, celkom zabavne.
74541731
Četl/a (152)
123peta, 2scha, 353638, 3DD!3, adevr, Aldo26, Alfred, ArmadOon, BadBoy, Baffman55, bananzluty, bboorreekk, Bedou, Benny, ben_bella, besikv, bierce, binnmode, blackJag, Blacksad, Blockholm, calvin10, Cemino, Chaolinek, charvos, chcita, CHROM, Const.ex, cyboy, Darker, Darth Raelchi, Daxik1988, Deckard, DEmnoG, desto, Doly, Doppelganger, Draco nobilis, erik, Fanda, farnhajt, figis, filosh, Final, flipflop, Fos4, Fox01, Foxized, Fry, Golem, Grrr, hellblazer, HellWeber, Houbař, hroubek, Hugin, hypermlok, invape, J.Connor, Jabba, James, jankie, jh666, jiskra, Kaaos, kadas97, kallenved, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, Khagrael, Killingjoke, kinak, Knuckless, Komiksum, Kouzelnik7, Lachvos, lacoste, Le Porello, Librarian, Light, Lobok257, Madmax, malylada, Mamut12, mart.in, martin28, Matthew, Maty48, michelangelo, monte walsh, Mr.Plysh, namdnas, NecRoman, Nevidal7, Nexis, Noci, oleav, Olesh, Onkel 1928, Ozymandias, Paldini, Palebras, pearlxjam, pechna, petad, Petr, Petrisko911 , PH79, raenius, raimi, Rinter, robert.hladil, rockyt, rooty, RudyRod, Saint of Killers, Schirru, Schramm, Shpeckk, Sir_Pete, Slaine, smazenapikantniskeble, SNUFKIN, Spacecore, Spike, strougy, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, tankgirl, the.kasztan, Tomket.Tom, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, Vincent, Vojtěch 393, vrazdinek, VXP, Vyjebanec17, Walome, Wasps, Wiw, XGMan!ak, Yaromil, Yefery, Zbysek2410, Zeebonk, zlejzmrd
(324)
123peta, 203902, 2scha, 353638, 7eleven, adam.butch.kubik, adam.ra, adevr, afri, Aldo26, Alfi, amazing_k, Andreew, andywart, ArmadOon, Avian, Azalin, Azbest, AZTeck, BadBoy, Baffman, Baffman55, bananzluty, barthez, bboorreekk, Bedou, BeeSee, Beng.D, Benji, Benny, besikv, bierce, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, Blacksad, bmc75, bobo666_2005, bodhi, Braindead, brkowycz, bronxik, Bubsy, burzum, calvin10, calviti, Cassidy, Caylen-Tor, Cemino, Chaolinek, charvos, chcita, chmelus, choze, Const.ex, Corteg, Corvus, CP, crush, CSE_AC/DC, cyboy, Darker, Davey, DAxik, Daxik1988, DEmnoG, desto, Dinik, disclose, domo9321, doophy, Doppelganger, dr. Gull, Draco nobilis, dracula, Drakeus, dre, dvoracekpetr1, Einstain666 , erik, Famozní, farnhajt, faster86, fel68, felis, fifas, figis, filemon, filosh, Final, Flash, flipflop, Fos4, Fox01, Foxized, freestyletricker, Fry, Fugas, gezic, Godsmacker, Golem, goodspeed, GORERATED, Grebenda, grinder, Grrr, Hades, Hamichal, hedgehog, hellblazer, HellWeber, herbert, holubdema, horaczhlinska, Houbař, Hugin, Hulik, hyba1991, hypermlok, ikshorm, illy, imro, invape, ivos309, J.Connor, Jabba, James, james dixon, jankie, jendavondra, Jezbo, jh666, jiskra, Johnny Sasaki, jones1240, Josh, Joshua_T, Kaaos, Kabukiman, kadas97, KadetJaina, kallenved, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, keyko, kinak, KINIMODUS, Klatic, Knuckless, Komiksum, Kouzelnik7, krvinka56, Lachvos, lacoste, Le Porello, Lenny, Librarian, Light, Lisien, Lobok257, Lojza, lokeren7777, lutrix, m.abrams, maara, Madmax, mainman, Majkl, malylada, Mamut12, mangan, markic, mart.in, Martin Buchal, martin28, Marvin, massilia, Matej-29, Matejrychly89, Matthew, Maty48, MB, mcleek, merhyx, mgeralt, michelangelo, mikado, mikki.maser, Mikko, mildaE, Mistak, Mitak, miuanek, moiqpiom, monty.cl, MP, Mr.Plysh, Mrlah, Mysak92, NecRoman, Netorack, netvor, Nevidal7, Nexis, Nightmare, Ninjer, Noci, noMster, nx, Odal , OldaB, Olesh, Onkel 1928, padre_negro, Paldini, Palebras, Papa Wu, pavel, pavouk, pdfak, pearlxjam, pechna, Pepares, peposek, petad, Petr, Petrisko911 , PH79, pk123x, planika, POLAKST, Poseidon1978, pršiplášť, RadimNemec, Radkos, raenius, Ragnarog, Raijin, Raikou, raimi, RainDamage, Ricarderon, Rinter, Robb, Rocksteady147, rockyt, rooty, Rorschach, RudyRod, Ruw, Saiffer, Saint of Killers, Salien, Samurai-Jack, Schirru, Schramm, sedw, segy, Shpeckk, Sidi Santini, Sirius, Sir_Pete, Sitez, Skot, skřetman29, Slaine, sleepless, SmoothNCool, SNUFKIN, Spideyy, Spike, stanleystar, Stara.kryta, stepan.tichy, strougy, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, tankgirl, the.kasztan, Tialster, timek, tomasko33, Tombal, Tomek, Tominos, Tomket.Tom, Tony TwoDee, trener83, trudoš, tulipstros, Ukko, vallyslayer, Viking, Vincent, vishnar, Vítek, Vojtěch 393, vrazdinek, VXP, Wasps, willis, Wiruss, Wiw, Woffce, xai, xintax, xxaannddeerr, yama, Yaromil, Yefery, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zebedee, Zeebonk, Zíďas, zlejzmrd
Chce (25)
Azik2586, Badgu.y1902, Balů103, ChaoticMan, deefha, delsemela, DracoAn, Drbo Jebo, Duff.man, EvilvsGod, Fricki, fusnix, Hebled, Holmwood, isildur heir, jakouback, Lobodlak, Luse, malejmates, matrosh, MonsterGyre, Norri, Plechy, RaptoR, WMN
Shání (5)
Al0f0k, deefha, delsemela, delta11, OwerLord
Nabízí (2)
lord Vetinari, MB