Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Cesta do pekla je, jak známo, dlážděna dobrými úmysly. A bohužel i John Constantine občas podlehne a rozhodne se udělat něco dobrého. Třeba se vyrovnat s rodinou člověka, za jehož vraždu se dostal do vězení. Anglický mág se dostává do zapadlého amerického městečka a zjišťuje, že někdy je jednodušší vyjít s pekelnými démony než s normálními lidmi.

Obsahuje sešity série Hellblazer #151-156 (srpen 2000 - leden 2001)

Scénář
Brian Azzarello
Art
Marcelo Frusin
Ink
Marcelo Frusin
Barvy
Jamison Services, James Sinclair
Obálka
Tim Bradstreet
Překlad
Štěpán Kopřiva
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční
ISBN/ISSN
978-80-7449-108-5 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
352 g
Stran
140
Cena
349 Kč
Originál
John Constantine, Hellblazer: Good Intentions (Vertigo (DC Comics), 2003)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.3. 07:48John Constantine, Hellblazer: Dobré úmysly
    Porad zabava a porad to muzu, Crew dobre zvolila dane pribehy a chybejici chronoligicke vydavani mi nechybi. Parada.
  • martin28
    Zklamání. První polovina příběhu byla bezchybná - tajemná road story, okořeněná Johnovými stroze cynickými hláškami s perfektními dialogy. Natěšenost byla na maximu. Škoda, druhá část příběhu vše zabila. Jakoby si Azzarello s ukončením nevěděl rady - finále mne neuspokojilo, a já zůstal neukojen...
    ...což nelze říci o jednom hafanovi.
    Co mne doslova strhlo, byla kresba. Úžasná práce se stíny, která mi nejednou připomněla Sin City. Hlavně díky kresbě s odřenýma ušima 4/5.
  • MignolaMoore
    U téhle série budu mít asi v chronologii pořádný bordel, ale paradoxně, Dobré úmysly byly mým prvním komiksovým setkáním s Johnem a víceméně i s Azarellovou tvorbou. Pokud nepočítám různorodou autorskou Evropu s Batmanem. Na úvod bych chtěl asi napsat, že jsem vyrůstal na Reevsově Constantinovi, který je plný magie, andělů, démonů, a jiných pochodujících relikvií. Pak přišel seriál, který byl víc syrovější a míň magičtější. A v třetí řadě přišel komiks, který mi dal tak přes držku, že jsem po přečtení uvažoval, jestli neexistuje úplně jiný John Constantine, než kterého jsem doposavaď znal z hraných příběhů. Dobré úmysly byly jediné ze série, co byly tehdy v knihovně volné a mě bylo relativně jedno, odkud začnu, byl sem natěšený, komiksového Johna tahajícího jedno cigáro za druhým. Co jsem, ale dostal, byl pořádný šok. Minimum nadpřirozeného, a koňskou dávku lidské špíny. Když nad tím tak přemýšlím, tak Hellblazer je spíš sonda do temnoty člověka a syrový žalozpěv nad lidskostí a hodnotami společnosti. Předpokládám, že Johna s Azarellem čeká ještě dlouhá cesta, kde pro slabé není místo. 6/10
  • hroubek
    Constantine se dostal z vězení a vydává se na svou cestu za odpuštěním. Jenže v případě Constantinea se věci vždycky zvrhnou a pokazí. Komiks má parádní úvod a skvělou atmosféru. Dost mě potěšil i nástup nových postav, které jsou zajímavé a pracuje se s nimi dobře. Můj problém přichází z příběhem, který mě sice bavil, ale nestrhnul. Pointa byla parádní, přesto cesta k ní nebyla, tak zajímavá jak by měla. Spoustu věcí mě zde přišlo fakt moc dobrých, ale jako celek, to na mě tolik nefungovalo. Nicméně Azzarello umí vykouzlit tu správnou atmosféru, a Frusin má luxusní kresbu.
  • karl173
    karl173 mecenáš25.4.2018 20:32John Constantine, Hellblazer: Dobré úmysly
    Tenhle díl je parádní v tom, že i když má tak jednoduchou zápletku, tak má ale skvělou atmosféru, skvělé dialogy a moc dobře se to čte. Je to zkrátka velmi dobře napsané a ta parádní kresba k tomu, jen podtrhuje to hnusné a temné místo kde se to odehrává. Za mě tedy paráda, byť doufám že příště už se rozeběhne i více příběh. 85%
  • Foxized
    První Hellblazer, kterého jsem přečetl a instantně si zamiloval. Moje nejoblíbenější postava DC. Páva? Dobře mě poslouchej, synku... Já si dám klidně celou zoo.
  • 3DD!3
    Slupnuté jako malina. Constantine zamířil z vězení do pornografického pekla, aby to zase všechno totálně podělal. Hlavně, že u toho hláškuje a zachraňuje vnadné děvy. Kresba je hodně slušná a příběh čtivý. Dívka z dávné minulosti poodkryje zase tu sebezpytující Johnovu notu, tak jak to mám rád. Můžu jen doporučit.
  • trudoš
    Hellblazer je opět stylový. Návštěva největší díry Spojených států, městečka Whyllisz, se Johnovi vymstí po všech stránkách – a to i přesto, že je to on, kdo kope za tu dobrou stranu. Skvělá kresba, bezvadné hlášky, geniální prolog. Jen magie si moc neužijete, ale to je možná spíše k dobru, než na škodu. Velkým plusem je syrová atmosféra beznaděje a krutosti, jakou postavě dal Brian Azzarello. Ti dva se hledali, až se našli.
    Jenže... jenže čeho je moc, toho je občas trochu příliš. Stále se nemůžu zbavit dojmu, že scénárista od začátku hraje na čtenáře a Constantina boudu, což je v pořádku, kdybych na konci příběhu nezjistil, že ta bouda stojí na želatinových základech. Pointa výborná, ale cesta k ní je zbytečně na efekt vyhrocená. Navíc při zpětném pohledu zjistíte, že množství zásadně se tvářících scén jsou jen vějičky, které mají záměrně svést pozornost na nepodstatné. Takové tlučení klackem v lese, jež má vyděsit předtím, než se objeví listonoš s obálkou se zeleným pruhem.
  • kadas97
    Tento Constantine sa síce na Ennisovu epizódu nehrabe, ale zato hladko prekonáva nudné a zle nakreslené Těžké časy. V tejto časti viac menej chýbala mágia no nechýbali drsné situácie a pohľad na pokrútenosť ľudských myslí.
  • Flash
    Flash mecenáš24.1.2015 00:24John Constantine, Hellblazer: Dobré úmysly
    První sešit navozuje, tak hutnou atmosféru a musím řící, že je to jeden z nejlepších sešitů všech comicsů, co sem kdy četl. Takový road comics. Co se týče dalších sešitů, tak ty se drží v podobné atmosféře. A ta se mi líbí, lesy v noci, bary apod. Co je možná trochu problém, že neznám postavy ze série a tady se odehrává něco, co má kořeny v minulosti. A v podstatě, čtete o něčem a na konci booku, zjistíte, že je to o úplně něčem jiném. To mi až tak nevadilo. Na poprvé sem toto nedočetl, jelikož sem se málo soustředil(asi) a nepopchopil sem to po 3. sešitu. Když tam sou takové přeskoky. Ale teďka, úplně v klidu a užil jsem si to. Fakt to má něco do sebe.
  • sedw
    Hellblazer mě vážně baví. V porovnání se Synem člověka a hlavně s Těžkými časy o něco horší příběhově, ale atmosféra, dialogy i kresba jsou na jedničku (kresbou na hlavu poráží hlavně Těžké časy, kde mi vážně příliš nesedla). I když mě příběh uplně neodrovnal, rozhodně musím pochválit nápad, většinu času jsem ani netušil, kam to celé směřuje a jsem dost zvědav, jaké místo bude mít v celém Azzarellově runu. Na další díly už se těším.
  • Bubsy
    Velmi silný a temný příběh. Scénář skvěle pracuje se čtenářem a jeho předvídáním děje a domýšlením nevyřčeného. Ke scénáři velmi dobře sedí Fusinova kresba. Pocitově ještě o kousek lepší než Zamrznutí.
  • J.T.honza
    Tohle je kromě filmu s Keenu Reevesem, ze kterého už si nepamatuju vůbec nic, mé první seznámení s Constatinem a protože jsem k tomu přišel naprosto nepolíbený tím, co vlastně Constatina dělá Constantinem, častokrát jsem se nechytal, nechápal jsem, proč zvířatům svítí oči, co to tam vlastně natáčeli a spoustu dalších věcí. I tak mě ale dost zaujala ponurá atmosféra, jednoduchá, ale efektní kresba a sem tam povedené dialogy, které asi pochopím spolu s pointou až po seznámení se s předchozími díly. I tak ale dávám čtyři hvězdy, protože se mi to líbilo, odsýpalo to a tuším, že se k tomu časem vrátím.
  • Mleako
    Mleako mecenáš21.10.2013 20:10John Constantine, Hellblazer: Dobré úmysly
    Tak tak, má to styl, dobré dialogy a pěknou kresbu, ale příběh je o ho*ně.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš20.5.2013 10:25John Constantine, Hellblazer: Dobré úmysly
    Parádní začátek. Temný, vtipný, nahláškovaný, ale pak se to najednou posere a je to divný...
  • karel
    karel mecenáš26.4.2013 22:22John Constantine, Hellblazer: Dobré úmysly
    lze pouze zopakovat: atmosféra fajn, pointa mizerná. kresba parádní, obálky dokonalý
  • strougy
    Zatímco Ennis nabídl pouze porci vcelku zábavného hnusu a Těžký časy se opíraly o spoustu černého humoru, v Dobrých úmyslech zamířil Azzarello do vážnějších, temnějších vod a nechal Constantina "vykoupat" v pekle jeho i čtenářových očekávání. Chytré hraní si s klišé hixploation filmů zde totiž není určeno pouze ke zmatení čtenáře, ale hlavně směrem k hlavnímu hrdinovi a závěrečné rozuzlení je tak působivé hlavně tím, jak moc a jak hluboko se Constantine celou dobu mýlil. A jelikož narozdíl od superhrdinských příběhů Azzarellovi podobný styl vyprávění skutečně sedí, představuje pro mě tato kniha dosavadní vrchol podrazákova osudu.
  • Syndrom
    Skvělé intro (s daleko lepším překladem vyšlo v Crwi) a výtvarné provedení Johna, dobře vypointováno na samoúčelné zápletce.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.11.2012 23:43John Constantine, Hellblazer: Dobré úmysly
    Atmosféra hodně dobrá, kresba hodně dobrá, příběh... no, všelijaký. Ke konci určitě přišlo zklamání, hrozně mi vadil podivný "scénaristický střih", ale jinak bych to úplně nezatracoval. Constantine je sice čur*k, jak říká draco, ale zároveň hroznej frajer.

    Celkový dojem: 70%
  • erik
    Ak ťa to poteší, viac ako jedna už s najväčšou pravdepodobnosťou nebude. :) Inak súhlasím, ja by som tiež uvítal hlavne Delana (hoci do Crewi vybrali jeden z najnezaujímavejších dielov o vietnamskej kukurici), jeho démon zložený z futbalových fanúšikov bol geniálny, kam sa na to hrabe Azzarello. Rovnako Ennis by mohol opäť priniesť trošku starej dobrej komiksoviny (oproti novým nedobrým Ghost Riderom a Furym, ktoré tu veselo vychádzajú).
  • Radiomir
    Popravdě nechápu, proč vyšel česky už třetí Azzarello. Hellblazera mám pročteného od prvního do posledního sešitu, a Azzarello vychází ze všech autorů nejhůř. To, že jsou přehlíženy sborníky Jamieho Delana nebo Gartha Ennise, kteří podle mě celé sérii dali nejvíc, fakt nechápu.
  • Kapis
    Kapis mecenáš1.10.2012 08:08John Constantine, Hellblazer: Dobré úmysly
    A mě se to celkem líbilo, sice to temno, které se povedlo vybudovat úvodními sešity se v dalších částech rozpustilo a z temného manipulativního Constantina se stává pouze divák a nechtěný kompars, ale nebylo to až zas tak špatné. Ty dvě "zvířecí" pointy jsou takové naivní a nedotažené, ale až do konce jsem nevěděl co se to tam vlastně točí. Sebelítostivý konec je dost špatný, vše zachraňuje zlepšená kresba s jemnou linkou, ze začátku pěkně noirová + super obálky. Jsem jediný, kdo si všimnul, že se uprostřed příběhu prohodily bráchům barvy fousů a vlasů? Chvíli měli prohozené šedé a zrzavé ochlupení na hlavě a trochu mě to mátlo - i když ono je to vlastně jedno, jeden jako druhý, s vykreslováním charakterů vedelejších postav si Azzerello taky hlavu moc nelámal. Musím říct, že teda umí (Azzarello) mnohem líp, když chce, nicméně příští týden má vyjít další díl, kterému rozhodně šanci dám, tak snad to půjde nahoru. Dávám těsně 4 hvězdy, spíč 3+, takových 65%.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš21.9.2012 17:30John Constantine, Hellblazer: Dobré úmysly
    Ano, sice asi nejslabší z trojice u nás vydaných Hellbláznů, ale stále suprové čtivo. Možná je to tím, jakej je Johník proklatej sympaťák, ale já se bavil dobře i přes jistou klišovitost, protože úchyláků ze zapadákova už našinec přeci jen pár zažil. Na druhou stranu tohle vlastně žádný klasický hixploitation taky není. No a jinak doufám, že na další díl nebude zase šestiletá čekačka.
  • rooty

    Nemyslím si, že je to tak hrozné, jak tady většina píše.. záhadná atmosféra je super už od počátečního sešitu a to že je konec slabší..mě sice zklamalo, ale neodepsalo tenhle komiks na úroveň dvou hvězd, tam by podle mě měli být mnohem horší věci.. 3.5 Vzhledem k tomu propadu tady a skvělým obálkám, zvyšuju na 4.
  • Kabukiman
    No...já nevím. Špatné to ouplně nebylo. Po přečtení názorů tady jsem se toho děsil víc. Ale na druhou stranu to vážně neni žádná pecka. Snad všichni se tam tváří děsně nasraně, což vypadá sice dobře a dodává to na atmošce, ale na druhou stranu to dělá dost bordel v tom,aby člověk pochopil jaký vztah postavy mezi sebou mají. Často se mi stávalo, že jsem čekal,že se každým dalším obrázkem musí brutálně povraždit a později jsem zjistil,že jsou to kámoši co se snad i rádi vidí nebo co... No prostě komiks je plnej týpků bez nálady a John Constantine je taky pěknej kkt a do panoptika nesympatickejch vesnickejch blbců skvěle zapadá... Při čtení jsem si v budované atmošce i celkem liboval a pořád jsem očekával jak se to rozjede a všechno do sebe zapadne a bude to všechno děsně super. No...nakonec se to všechno snad i opravdu trošku rozjelo a trošku do sebe zapadlo ( i když v tom mam do teď bordel), ale problem je, že to všechno nakonec nebylo děsně supr... Za 350 kaček bych si asi přece jenom koupil raděj něco jinýho....
  • Oompa Loompa
    Nebylo to nejhorší, ale že bych si z toho ukakával to rozhodně ne, nicméně dobré..
  • GORERATED
    Trvalo to šest let!! Ale přece jen jsem se dočkal!! Teď jen vydržet nechat to zabalené v celofánu abych si to zítra vychutnal na zahradě na baráku.
  • erik
    John Constantine - mág, ktorý má všetko na háku, cynik, przniteľ pekelníkov "fšeho" druhu... Aha, sorry, to je iná postava. Tu dostávame akéhosi ufňukanca, čo občas trúsi akési zlovestné poznámky a zamladi hral v punkovej skupine. A tak sa k nemu okolie aj správa. Každý ho zneužije ako sa len dá (a že sa dá, dokazuje jedna videokazeta), pričom až do konca je za trotla, ktorý je vydesený, že je medzi americkými sedlákmi. Prvý zošiť (ten z Crewi na kvadrát) sa naozaj stáva akousi perlou v kope výkalov (aj na ne dôjde), ničmenej od kúzelníka očakávam niečo trošku iné.

    Azzarello ponúka svoje osvedčené plácanie sa v Supermanovi, všetci vedú tajuplné reči (odmyslite si akurát pseudofilozofický rozmer), ale pritom každý okrem hlavného hrdinu vie, že o nič nejde. Je zaujímavé, že v 100 nábojoch tiež všetci všetko vedia a rovnako vedú rozhovory, akoby nie, ibaže sa na to človek teší, pričom tu je to jedna obyčajná nuda. Pointu príbeh nemá, dejové zvraty takisto niekto zvrátil do iných kníh, nuž ostáva ešte kresba, ktorá mi neprekážala, hoci vyznieva ako zúfalá túžba stať sa stonábojovou. Nejaká ta explicitná brutalita a v závere aj nahotina sa zjaví, buďme radi aspoň za to.

    Jediná scéna, ktorá ma zaujala, je tá s deťmi a mačiatkom. Tam sa na chvíľku zatúlal pravý Constantine.

    Tento príbeh som kedysi čítal v angličtine a nič z neho vo mne neostalo. A to sa nezmenilo.
  • felis
    felis mecenáš16.6.2012 11:06John Constantine, Hellblazer: Dobré úmysly
    Tohohle Hellblazera jsem přečetl hned cestou vlakem z Crweconu... a nepochopil ho. A nepochopil jsem ho ani podruhé a potřetí. Teda možná že jo, těžko říct. Jestli je pointou to, co si myslím, tak je to fakt divný. Možná mi k plnému pochopení chybí podrobnější znalost celé série, ale často jsem netušil o čem se postavy baví, ani proč dělají to, co dělají. Docela by mě zajímal názor ostatních na význam některých scén, ale to bychom se jistě nevyhnuli spoilování. Celý příběh je jaksi nekonzistentní. S několikadenním odstupem z něj mám asi takovýto pocit: Constantine jde za vidlákem č.1. Proběhne dvoustránkový dialog plný záhadných narážek. Constantine jde za vidlákem č.2. Opět jakýsi záhadný dialog. Přestože se baví jako dva kámoši, vidlák se z nějakého důvodu mračí. Constantine se vrací za vidlákem č.1 a baví se o někom, kdo se v knize vůbec nevyskytuje. Constantine jde do lesa. Cestou potká zdegenerovaného usopleného chlapce, který se na něj usměje. V lese potká vidláka č.2. s puškou v ruce. Významně se na sebe podívají. Atd. John se prostě potácí odnikud nikam. Teď když to píšu, naběhla mi asociace s Twin Peaks, které se nemohu zbavit.

    Přitom Azzarelo má pár dobrých nápadů a při některých úchylných scénách se má dušička tetelila blahem. Jako celek mi to ale zkrátka moc nefunguje. I přes slabší příběh se v celé knize podařilo vybudovat správnou pochmurnou atmosféru, na čež má dle mého zásadní podíl vyvedený coloring. Divné na tom celém je, že jsem se u toho nenudil a dokázal to přečíst znovu (a určitě to ještě znovu dám). Váhám mezi dvěma a třemi hvězdami..

    Celkově: Fakt nevim.... Za přečtení to ale stojí a koupě nelituju.
  • Fry
    Můj první a snad ne poslední Hellblazer!

    Tak se na to podíváme. John Constantine, jede do městečka ''Whylisz'' (pro nechápavé je to Západní Virginie), aby urovnal vztahy se dvěma bratry (Dickie, Richie), kterým zemřel bratr (Richard ''Klikař'' Fenin) a John za jeho vraždu (údajnou sebevraždu) seděl ve vězení. Ale tohle není hlavní důvod jet do ''Whylisz'', hlavní důvod je ten, že chce říct pravdu o smrti ''Klikaře'' jeho ženě Marjorii. A přitom se dostane do mnohem záhadnějších situací.

    Jako ''complete'' je to skvělý příběh,nemohu totiž srovnávat, jestli je první příběh sám o sobě lepší, protože jsem ho samostatně v magazínu ''Crew'' nečetl, ale jinak byl skvělým úvodníkem tohohle příběhu.
  • Godsmacker
    Neurazí,ale ani neposadí na prdel... vzhledem k tomu,že už sem book měl načten v originálu, jsem věděl, do čeho jdu. Je pravdou,že první sešit nasadí laťku,kterou ostatní nepřelezou,ale zas bych to nezazdíval, jako Kaluž. Prostě pro fandy Constantina povinnost a ačkoliv si koupim i Freezes Over (Zamrznutí), který na tohle navazuje, nejvíc bych ocenil,kdyby někdo sebral koule (Crew) a začal tu vydával Hellblazera pěkně od začátku (nebo aspoň ty zásadní díla jako The Devil you Know, Ennisovky Dangerous Habits, Fear and Loathing a Tainted Love)
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš15.6.2012 18:05John Constantine, Hellblazer: Dobré úmysly
    Od te doby, co zase zacal cist Kaluz comicsy se ani nemusim namahat a plodit komenty. Predevcirem jsem "Dobre umysly" precetl a presne co napsal Kaluz mi bezelo hlavou. Jen musim rici, ze takhle pohromade prvni pribeh vic vynikne, nez tenkrat v Crwi.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš15.6.2012 13:18John Constantine, Hellblazer: Dobré úmysly
    „Vážně ti ho vyhonil papež?“ (no že se ptáš ty vole a ještě si u toho recitoval Kyrie eleison)

    Spousta autem zajetých zvířátek... Ale na rovinu, John se do té americké vyližprdele vydal naprosto zbytečně. Celá pointa je tentokrát z kategorie "WTF" a uznání si nezaslouží co se za nehet vejde. Jediná slušná věc na tomhle komiksu je první sešit (již dříve otištěný v magazínu Crew), kde John cynicky hláškuje o stošest a užívá si cestování buranovem po svém. Potom ale dorazí do cíle svého putování a začne se plácat od ničeho k ničemu, do toho nějaký ten bezpředmětný flashback, nadržený čokl a hovno s prstama. A dva bráchové, kteří furt kují jakési neuchopitelné pikle, až si člověk říká, že se to možná už co nevidět rozjede a najednou šlus, taková mrdka (nestojí to ani za spoiler).
    Azzarello to zas jednou celkem projel. Budování napětí kolísá od "hmm, zajímavé" po "je mi to buřt", cliffhangery jsou vyloženě slabé, úplně tomu chybí do gauče zarážející atmosféra. Marcelo Frusin se na pár obrázcích lehce přiblíží tvorbě Mika Mignoly, jinak mi jeho styl moc nesedí. Constantine má pořád takový tajemný emo look jak z reklamy na oční stíny. Hodně to vytahuje ten úvod, funguje zcela samostatně, Azzarello se na něm řádně vyblbnul (černý humor, chlast, Motörhead, masakr) a i ta krapet temnější kresba mi zde přijde lepší, přestože se jedná o stejného autora. A pak ten rošťácký kousek s kotětem na stromě se také povedl, takže malé plus. Obálky Tima Bradstreeta jsou bombastické, nejraději bych je vyškubal a zarámované pověsil na zeď.
  • choze
    "Proč pokaždý skončím na takovejch špatnejch místech?" - "Copak jsi ještě nepochopil, Johne, že ten, kdo na ty místa tu špatnost přináší, seš ty?" Kresebně si Hellblazer po předchozích geniálních Těžkých časech fest polepšil, s příběhem je to ale horší. Jak už bylo napsáno přede mnou, Azzarello sice zdatně zahušťuje atmosféru, ale úchylný americký zapadákov je už hodně obnošená vesta (zdravíme Preachera) a vypointování obou nahozených záhad je až k smíchu.
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin11.6.2012 23:54John Constantine, Hellblazer: Dobré úmysly
    Bacha, spoiler! Ten Constantine je ale ČURRRÁK.
  • krvinka56
    Tak copak zas vyvádí náš oblíbenec?No kniha je rozhodně lépe nakreslená než její předchůdce Těžké časy.Ale taky o něco méně drsná než oba její předchůdci.Ale zas tu děj lépe odsejpá je tu víc černého humoru.A závěrečná pointa nemá fakt chybu.Úvodní příběh je opravdu super záležitost je jasné proč byl v Crwi.Funguje i samostatně fakt dokonale.Obálky sou jako vždy naprosto perfektní.Vzpomínkové části obvykle nemusím ale tady se fakt perfektně vyvedly,a taky sem dobře zapadají.Jedna z mála výtek je k těm dvoum bráchům a to z důvodů barev.Crew by si měla začít víc hlídat tiskárnu tady sou přehozeny barvy u bratrů jež se nacházejí i na hlavní stránce.Kniha je opět trochu jiná John zde zas tak do příběhu nezasahuje a místy trochu doplácí na svou situaci.Knihu schroupnete na jeden zátah.Sice dávám nastejno jako u minulé knihy ač je v pár ohledech horší ale tyto knihy sou opravdu rozdílné.Navíc sem sní spokojen.A těším se na další nášup.
  • brkowycz
    Poměrně slušná "jednohubka", která ovšem zase nijak zásadně nepřekvapí a moc nemá čím vyrazit dech. Nejlepší je, bych řekl, první sešit, kdy se Azzarelovi během Johnova stopování skutečně daří budovat atmosféru a Constantine působí poměrně strašidelně a tajemně. V dalším pokračování nám ovšem Azzarelo servíruje asi X-tou variantu na americkej buranov, kde žijou divný týpkové co nemají nikoho rádi a mají divný zvyklosti. Azzarelo se pokouší budovat temnou atmosféru protkanou mysterií, ale brzy to začne být zdlouhavé a já se těšil na konec, abych zjistil, co z toho teda "vyleze". Vylezlo z toho něco, co mě sice nenechalo úplně chladným, ale co fungovalo jen jako pointa krátké dobré povídky, a ne příběhu natáhnutého přes šest sešitů. Pořád ale lepší než Ennisův Hellblazer, ale "Těžký časy" se mi rozhodně líbili víc.
  • Azalin
    Azalin mecenáš5.6.2012 15:15John Constantine, Hellblazer: Dobré úmysly
    Hodně krutý. Nejlepší je první část, která už vyšla kdysi v CRWi.
27693373
Četl/a (147)
123peta, 2scha, 353638, 3DD!3, adevr, Aldo26, Alfred, Alikkk, BadBoy, Baffman55, Balů103, bananzluty, Bedou, Benny, ben_bella, besikv, bierce, binnmode, Blockholm, Bronn, calvin10, charvos, chcita, CHROM, Const.ex, Covenant, cyboy, Darker, Darth Raelchi, Davidos402, Daxik1988, Deckard, DEmnoG, desto, Django, Doly, Doppelganger, Draco nobilis, Džoworka, emanek, erik, farnhajt, figis, Final, flipflop, Fos4, Fox01, Foxized, Fry, Golem, Grrr, Hades, hellblazer, HellWeber, Houbař, hroubek, Hugin, hypermlok, invape, J.Connor, Jabba, James, jankie, jeanbaklajean, jh666, jiskra, Joshua_T, Kaaos, kadas97, kallenved, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, Khagrael, Killingjoke, kinak, kindanerd, Knuckless, Lachvos, lacoste, lantan1, Librarian, Light, Lobok257, malylada, Mamut12, mart.in, martin28, Maty48, MignolaMoore, monte walsh, Mr.Plysh, namdnas, NecRoman, Nevidal7, Noci, oleav, Olesh, Onkel 1928, Oompa Loompa, opytz, Ozymandias, Paldini, Palebras, pearlxjam, pechna, petad, Petr, Petrisko911 , PH79, raenius, raimi, Rezet, Rinter, robert.hladil, rooty, RudyRod, Saint of Killers, Schirru, Schramm, SekyCZ, Shpeckk, Sir_Pete, Spacecore, Spike, strougy, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, tankgirl, the.kasztan, Thorug, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, Vincent, Vojtěch 393, vrazdinek, VXP, Walome, Wiw, Yefery, Zbysek2410, Zeebonk, zlejzmrd
(279)
123peta, 2scha, 353638, adam.ra, adevr, afri, Aldo26, Alfi, amazing_k, ArmadOon, arnecht, Azbest, BadBoy, Baffman, Baffman55, Balů103, bananzluty, Bedou, BeeSee, Beng.D, Benji, Benny, besikv, binnmode, blackJag, bmc75, bobo666_2005, Borg3po, Braindead, brkowycz, bronxik, Bubsy, burzum, calvin10, Caylen-Tor, charvos, chcita, chmelus, choze, Const.ex, Corteg, Corvus, Cr4sh, crush, CSE_AC/DC, cyboy, Darker, Davidos402, davidrynes, DAxik, Daxik1988, deefha, DEmnoG, desto, Dinik, disclose, Django, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, Durvi, dvoracekpetr1, Džoworka, ebbe_voe, Einstain666 , emanek, erik, farnhajt, faster86, felis, fifas, figis, filemon, filosh, Final, Flash, flipflop, Fos4, Fox01, Foxized, Fry, Godsmacker, Golem, goodspeed, GORERATED, Grebenda, grinder, Hades, Hamichal, Hebled, hellblazer, HellWeber, herbert, Honzin, Houbař, Hugin, Hulik, hyba1991, hypermlok, ikshorm, Indy, invape, ivos309, J.Connor, Jabba, James, jankie, jeanbaklajean, jh666, jiskra, joehot, Johnny Sasaki, jones1240, Josh, Joshua_T, Kaaos, Kabukiman, kadas97, kallenved, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, keyko, kinak, kindanerd, Knuckless, Kouzelnik7, Kreatik Digital, krvinka56, Lachvos, lacoste, Lenny, libormatejka, Librarian, Light, Lisien, listr, Lobok257, Lojza, lutrix, m.abrams, maara, Madmax, malylada, Mamut12, mangan, markic, mart.in, Martin Buchal, martin28, Marvin, Masinfira, Matej-29, Matejrychly89, matrosh, Maty48, Mauzr, MB, mcleek, merhyx, Mike-sh, mikki.maser, Mikko, mildaE, misa, Mitak, miuanek, Mleako, moiqpiom, monty.cl, MP, Mr.Plysh, Mrlah, Mysak92, NecRoman, Nightmare, Noci, noMster, o2t2, Odal , OldaB, Olesh, Onkel 1928, Oompa Loompa, opytz, padre_negro, Paldini, Palebras, Papa Wu, pavel, pavouk, pdfak, pearlxjam, pechna, Pepares, petad, Petr, Petrisko911 , PH79, Piros0013, POLAKST, Poseidon1978, pršiplášť, RadimNemec, Radkos, raenius, Ragnarog, Raijin, raimi, RaptoR, Rety, Ricarderon, Rinter, Rocksteady147, rooty, RudyRod, Saiffer, Saint of Killers, Salien, Saran, Schirru, Schramm, sedw, segy, SekyCZ, Shpeckk, Sirius, Sir_Pete, Skot, sleepless, SmoothNCool, Spike, stanleystar, Stara.kryta, stepan.tichy, strougy, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, tankgirl, the.kasztan, Tialster, timek, tomastrejbal, Tominos, Tony TwoDee, trudoš, tulipstros, Ukko, Valis, vallyslayer, Vincent, vishnar, Vítek, Vojtěch 393, vrazdinek, VXP, Wasps, willis, Wiruss, Wiw, Woffce, xai, xintax, xxaannddeerr, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zebedee, Zeebonk, Zíďas, zlejzmrd
Chce (21)
Azik2586, Badgu.y1902, barthez, Blacklarch, delsemela, Drbo Jebo, Fricki, fusnix, gezic, hedgehog, Holmwood, jakouback, Lobodlak, malejmates, Mistak, MonsterGyre, Norri, nx, Plechy, rockyt, WMN
Shání (6)
Al0f0k, delsemela, delta11, gezic, Mistak, OwerLord
Nabízí (5)
arnecht, Librarian, MB, Mleako, Rety