Desky
Ukázka č.1
Ukázka č.2

+ 1 další ukázka

Koupit
Tyler a Kinsey Zámkovi nemají ani tušení o tom, že se zabitý protivník Lucas „Finta“ Caravaggio převtělil do jejich mladšího bratra Bódi. Finta tím získal možnost neomezeně se pohybovat po Klíčově. Tím je jeho bezohledná snaha nalézt klíč Omega a otevřít černé dveře téměř dovršena. Ale Tyler a Kinsey vlastní velmi mocný klíč, který dokáže odhalit všechna skrytá tajemství Klíčova otevřením průchodu do minulosti. Pro Zámkovy nastává čas přihlásit se k rodinnému odkazu a postavit se temnotě, číhající za černými dveřmi. Nepoučí-li se z rodinné historie, budou odsouzeni k jejímu opakování, a čas se krátí!

Obsahuje sešity série Locke & Key: Clockworks #1-6 (červenec 2011 - květen 2012)
Identický dotisk v srpnu 2017


Scénář
Joe Hill
Art
Gabriel Rodriguez
Barvy
Jay Fotos
Obálka
Jay Fotos, Gabriel Rodriguez
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Jan Kantůrek
Redakce
Marek Barányi (Keram), Václav Dort, Petr Pláteník, Martin Šinkovský, Martin Trojan
Žánry
horor, městská fantasy
ISBN/ISSN
978-80-88152-04-0 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
160 x 240 mm
Tisk
barevný
Váha
545 g
Stran
160
Cena
499 Kč
Originál
Locke & Key #05: Clockworks (IDW Publishing, 2012)
Varianty
Zámek a klíč #05: Časohrátky (2. vydání) (2021)
Zámek a klíč #05: Časohrátky (2016)
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš24.6.2023 08:56Zámek a klíč #05: Časohrátky
    Flashbacky do minulosti byly fajn a konečně dovysvětlily některé otázky, které zůstávaly nezodpovězené. Jak se blížíme ke konci, tak mi dochází, jak dobře Joe Hill udělal, že tu sérii neroztáhl na milion dílů a zůstalo to poměrně kompaktní - tak akorát na rozepsání všech postav, ale ne moc dlouhé, aby překombinovával příběh.
  • VanTom
    Před finále nastává pravý čas pro nazření minulosti – jak samotného původu šeptajícího kovu (čímž deníkové popisky známých klíčů získávají plný rozměr), tak především k odhalení toho, co se stalo partičce kolem Rendella Zámka, Finty a ostatních. Hill toto skvěle zakomponovává do děje a opět nenechává vydechnout, zatímco Rodriguez nepřestává ohromovat. Ovšem bacha, pokud jste hlasitým odpůrcem fyzických trestů pro děti, po jednání malého Duncana svůj názor možná přehodnotíte. :)
  • Azalin
    Další skvělý díl!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš26.5.2022 18:20Zámek a klíč #05: Časohrátky (2. vydání)
    Tady už jsem se fakt nutil to číst a nebavilo mě to. Celou sérii jsem dal za sebou na jeden zátah a víc a víc jsem se ztrácel ve smyslu toho všeho. Nějaká historie klíčů, která ale vlastně nic nevysvětluje. Pak se vyloženě pracuje na tom, aby vše směřovalo do finále, což působí o to účelověji a neorganicky. S jazykem jsem bojoval taky a jediné co mohu vypíchnout, je kresba.
  • Delphín
    Delphín15.10.2020 20:37Zámek a klíč #05: Časohrátky
    Tento díl je vlastně takový výlet do minulosti. A je to boží! Zapadne do sebe vše, co zde Hill v tom svém skvěle vytvořené světě plánoval, tudíž se nemusí nic vysvětlovat, ale může se jít rovnou do akce. Konečně i detailněji poznáváme i onu partu Randella, jak oni využívali všechny klíče až do jednoho osudného dne. Parta navíc funguje skvěle, protože každý má svůj osobní příběh nebo trable.
    Celý komiks je boží, ten pocit když vám v průběhu děje docvaknou všechny ty narážky je opravdu úžasný. A i když je vám jasné, co se bude dít dál, stejně děj stále graduje a vás více a více překvapí. Lepší předehra pro velké finále snad být ani nemohla!
  • MEGA
    Jde vidět, že to má Hill promyšlený, ale přesto se nemůžu zbavit pocitu, že jsem čekal něco víc. Nové postavy jsou zajímavé, ale nedostanou ani z daleka dost prostoru a jejich chování je dost podmíněné faktem, že všechno musí zapadnout do sebe. Čte se to pořád jedna báseň a kresba je dokonalá.
  • Norri
    Norri mecenáš25.1.2020 13:22Zámek a klíč #05: Časohrátky
    Joe Hill před velkým finále odhaluje karty a popisuje celou historii kouzelných klíčů i zrození hlavního záporka. Soukolí celého příběhu se otáčí a všechny zoubky do sebe krásně zapadají. Série Zámek a klíč je krásně kompaktní, neroztahaná, a to je její obrovský benefit.
  • Kadin
    Kadin mecenáš26.10.2019 11:57Zámek a klíč #05: Časohrátky
    Série se nám blíží ke svému konci a to mě velmi mrzí. V této knize zjišťujeme tajemství ohledně klíčů, minulosti otce, Finty a jejich kamarádů a vše se nám krásně zacykluje. Příběh této knihy je o cestování časem (jak nám název napovídá), o rodu Zámkových a je to taková příprava na velkolepé finále. Joe Hill je prostě machr a ví co dělá. Po dlouhé době fantasy, které mě opravdu baví svojí originalitou a příběhem. A Rodriguez ? Prostě nádhera. Zatím nejlepší díl série. 9/10
  • Lord Baltimore
    Lord Baltimore21.9.2019 20:59Zámek a klíč #05: Časohrátky
    Za mě zatím nejlepší díl. Hlavní děj se tolik neposouvá, ale konečně víme jak byly klíče vyrobeny a více o otci našich hrdinů a o Kulišákovi.
  • Spacecore
    Spacecore1.7.2019 02:49Zámek a klíč #05: Časohrátky
    Tak tenhle díl měl být hned druhý a cítil bych se líp. Jasně, záhady musí být, ale tak dlouhé čekání na objasnění motivů padoucha, původu zla a odhalení minulosti, chtě nechtě působí lehké zklamání. S napětím roste očekávání. Ale dobrý, hodně se toho vysvětlilo, sedí mi to a konečně jsem se cítil, že se plně orientuju. Nicméně pořád si všímám různých menších wtf momentů a nelogických jednání postav, asi scénáristické berličky, ale to až tak nevadí. A konečně bych měl zmínit kresbu, která je velice pečlivá a po čase se z téměř odpudivé změní na pěknou.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš6.2.2019 01:11Zámek a klíč #05: Časohrátky
    Nuž, s každou ďalšou časťou je táto séria pre mňa horšia. Kým prvý diel bol úplne geniálny, druhý a tretí boli o úroveň horšie a zbytočne sa zameriavali na nezaujímavé postavy, ten štvrtý mal podobnú kvalitu, ale už tam som sa bavil výrazne menej, ale napínavé finále sľubovalo znovu dobré pokračovanie. Nestalo sa a piaty diel sa hrabe skoro celý v minulosti a síce je fajn zistiť ako sa to zlo celé začalo, neponúklo mi to dostatočne pútavé čítanie. Som síce stále zvedavý na finále série, ale čakal som od predposlednej knihy oveľa väčšie nabudenie. Zatiaľ najhorší diel.
  • trudoš
    trudoš editor24.11.2018 17:58Zámek a klíč #05: Časohrátky
    Tak se nám události konečně daly do souvislostí a historie rodiny Zámkových nabývá jasných obrysů. Vysvětlí se účel magických klíčů i jejich tajemný původ, včetně toho, co na Klíčově vůbec dělají a proč průběžně mizí a zase se objevují. Celé to přitom okouzlí nebývalou tvůrčí fantazií - a to jsem si myslel, že mě Joe Hill už nemůže ničím překvapit. Navíc si tím nepřímo otevřel vrátka pro nespočet dalších historek, které by jednou mohly v budoucnu přijít.
    Ústřední dějová linka se ovšem posune jen nepatrně, jenže vzhledem k tomu, že k okraji útesu zbývá jen posledních pár krůčků, člověk ani nic jiného od předposledního dílu nečekal. Neznamená to však, že by vyprávění ztratilo prvek napětí, spíš naopak, a tak finále bude podle všeho skvělou hostinou pro hororové fanoušky.
    Mrzí mě jen zásah českého nakladatele, který již podruhé přejmenoval jednu z hlavních postav, aby to celé ladilo do kontextu větných frází. Chápu úmysl, ale nic to nemění na faktu, že jsou mi podobné „opravy“ proti srsti.
  • faster86
    faster866.11.2018 23:13Zámek a klíč #05: Časohrátky
    Časohrátky, takže je jasné, že je potřeba se připravit na cestování v čase. Celá tato knížka vlastně neslouží k ničemu jinému, než jako příprava na zakončení série (což není nijak nečekané). Hezké je sledovat jak všichni muži a všechny ženy z rodu Zámků napříč staletími vypadaji jako Kinsey a Tyler.
  • S4TW
    Zámek a klíč je jednoduše parádní série s velmi originální mytologií a pojetím. Už jen to, že se jedná o fantasy s dětskými hrdiny, laděné dost do hororu s příchutí detektivky, je něco, co vás naláká. Přidejte skvělý psací um Hilla a nádhernou kresbu Rodrigueze a máte tu top titul. Pravdou je, že čtvrtý díl měl slabší první půlku, ale pětka to vrchovatě vynahrazuje a je skvělá od začátku do konce. Poprvé tu téměř nehrají hlavní roli Tyler, Kinsey a Bóďa. My se totiž přesouváme do minulosti a zjišťujeme spoustu odpovědí na většinu otázek, které zatím v průběhu série padly. Konečně se dozvídáme, jak ta celá mytologie, kterou je Klíčov opředen, vznikla, jak to funguje, proč a co, jak a kdy... Navíc je to opět podáno neskutečně napínavou a zajímavou formou, kdy otáčíte jednu stránku za druhou a musíte balancovat na hraně mezi zběsilostí, kdy se chcete co nejrychleji dozvědět, co bude dál a tím, že si chcete vychutnat nádhernou kresbu... Ano, všechno je připravenou na velké finále, už nic nechybí a já si mohu jít užít závěrečnou knihu!
  • luky.kuky10
    luky.kuky1020.12.2016 21:39Zámek a klíč #05: Časohrátky
    V dalsim pokracovani se mi libilo, ze se dozvidame informacez minulosti o parte taty Zamka, a jejich pocinani si se vsemi klici. Joe Hill dava ctenari dalsi porci zabavy a napeti. Jen me mrzi, ze tohle uz je predposledni kniha. Zamek a klic je svoji kvalitou jedna z nejlepsich serii na ceskem komiksovem trhu.
  • Fry
    Fry admin11.9.2016 21:14Zámek a klíč #05: Časohrátky
    "Zámek a klíč #5: Časohrátky" - Předtím, než se na Klíčov nastěhovali Rendellovy děti (Tyler, Kinsey a Bóďa), prošel si dům velkým množstvím větších či menších zvratů počínajících už od roku 1775. S pátou knihou tak máme možnost nahlédnout jak do velmi vzdálené, tak ne až tak dávné minulosti a rozklíčovat ty největší tajemství ... Čas sice pomalu, ale jistě vyprchává, nicméně "Locke & Key" si stále drží stejnou kvalitu. Což je na jednu stranu dobře a na druhou zase špatně ... Za mě 4*!
  • sedw
    Naprosto famózní záležitost, jasných 5* a z mého pohledu zatím nejlepší díl série, který odhalí množství záhad. Vždy mě bavily retrospektivní příběhy a takto nějak si jejich zpracování představuji. A teď na poslední díl, je mi až líto, že tato skvělá série končí.
  • Drekorian
    Drekorian mecenáš19.5.2016 22:03Zámek a klíč #05: Časohrátky
    Po slabší trojce a čtyřce přichází pětka, která je prošpikovaná více či méně tichými výkřiky „Ahá!” během čtení. Všechno je vysvětleno, poměrně koherentně do sebe zapadá a vše je nachystané na poslední knihu. Jednou věcí si nejsem jistý a to je získávání soucitných bodů pro hlavního záporáka - Lucase „Finty” Caravaggia. O tom, že zlo cestuje mezi těly, víme už od předchozího dílu, ale tak nějak jsem tajně doufal, že Lucas byl vždycky tak trochu hajzlík. V pátém díle vypadá jako milý hloupoučký sympaťák a to má pro závěrečný šoudaun trochu škoda.
  • mttra
    Trochu mi schazi akcnost v kresbe,hlavne pri tom jeskynnim souboji,ale jinak jako celek BOMBA !!
  • kadas97
    Z&K5 je v podstate jeden veľký flashback a pôsobí to lepšie ako krátke pohľady do minulosti vložené do rozbehnutého deja. Pôvod a minulosť kľúčov je perfektne vymyslená a kto by to bol povedal, že starý Zámek bol taký huncút.
  • Kapis
    Kapis mecenáš5.5.2016 07:46Zámek a klíč #05: Časohrátky
    Ai Ai Nig Shiburath!! Fiktivní městečko Lovecraft v Massachusetts - v Nové Anglii, kde velký mistr stejného jména žil a stvořil svůj úžasný svět a jemuž je tato série jistě poctou - vydává další dávná tajemství! A není to nic příjemného. Finta, Kulišák, či Démon zpoza Černých dveří se s tím nepáral(a) v žádné době a systematicky, bezohledně a krutě si jde pořád za svým cílem. Spousta věcí se dovysvětlilo a samotný popis prvních klíčů od Benjamina Zámka teď dotváří první příběh knihy z občanské války - což jsem zjistil zcela náhodou, když jsem si nakonec listoval seznamem klíčů. Je to stále psáno a kresleno ve velkém stylu a odpoutat se od toho rektorvoucího čtení jde jen s velkým sebezapřením, napětí se dá krájet a stránky jsem otáčel se zatajeným dechem, pln nervozity. Hluboce smekám a nedalo mi, abych včera před spaním už nenačal poslední díl! O čem se mi tak asi zdálo....uffff.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.5.2016 16:28Zámek a klíč #05: Časohrátky
    Exkurzy do minulosti jsou výborné, přičemž vzadu stále číhá cosi, napětí graduje, očekávání vzrůstá, příběh se blíží možná k velkému finále a Bóďa se zle kouká...

    Celkový dojem: 80%
  • kaylin
    "Zámek a klíč 5: Časohrátky" je opět skvělá kniha. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/04/1155-zamek-klic-5-casohratky-95.html
  • louza
    Vysvětlující díl, který zároveň uzavírá jednu z postranních dějových linií. Minulost je kompletně odhalena a záhady předestřené v první a druhé knize vyřešeny. Autor k tomu velmi efektivně používá koncepci klíče s hodinami, čímž jen dokazuje jak funkční premisou nápad s klíči je. Dokonalost myšlenky je však dvojsečná. Přišlo trochu škoda je, že se Hill v závěru soustředí víc na děj a postavy a vlastní magie domu se stává jen nutnou hybnou silou. Z konceptu klíčů šlo vyždímat mnohem víc. Na druhou stranu Hill jede ty postavy fakt na férovku a opravdu nevynechá snad jedinou nakouslou vějičku nebo detail, který je třeba osvětlit. Když vezmu v úvahu dobu po kterou to psal, musí člověk jen s úžasem pokývat hlavou, protože některé pozdní zvraty musel mít evidentně rozmyšlené už dlouho dopředu.
  • cyboy
    cyboy mecenáš25.4.2016 17:19Zámek a klíč #05: Časohrátky
    Vse je vysvetleno a hura vstric finale.
    Co je potreba vypichnout je nepochopitelne prejmenovani Kulisaka na Fintu. Ano, v originale je to Dodge, ale prelozit ho jako Fintu je dost otrocke. Cetl jsem vsech sest knih najednou a nejen ze to pusobi jak pest na oko, ale taky jsem v textu zaznamenal jen jeden pripad kdy se jeho jmeno nejak smysluplne pouzije v textu (pri sermirskem utkani a tam kulisarna sedi stejne jako by tam sedela finta). Proste je to skoda, Kulisak byl vic poeticky a rozhodne nebylo potreba ho na posledni dva dily prejmenovavat.
    Jinak samozrejme plny pocet. Vic v komentari k poslednimu dilu.
1272941
Četl/a (204)
123peta, 2Hitman3, 2scha, 81splinter, Afrodoman, anka, BadBoy, Baffman55, Benny, ben_bella, Berry669, binnmode, Blackhand47XD, blackJag, borknagar1, Bubákolog, buscheer, calvin10, Carnage, charvos, CHester Turner, choze, cybern, cyboy, D.K.Logic, dajik, Dalamar, Darker, davidek, Delphín, DEmnoG, Dezodoo, Doncek4321, Draco nobilis, dvory, Dzoglik, Elfo.here, Elnie, erik, farnhajt, fel68, figis, Filip123, filmator, filosh, Final, flipflop, flynander, foudy, Fox01, Fr3d_K, Fry, Garp, GCRyan, Giskard, Glumal, Golem, Grrr, Hønzza, HellWeber, Himlik, house192, hromotlk, Hugin, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, Izmir Čupr, J.Connor, Jabba, jakubcik666, James, jankie, Jimbeam90, jindroush, jiskra, Joshua_T, kadas97, Kadin, kallenved, Kaluž, Kapis, kaylin, KdG, kendor007, Kerbellos, Killingjoke, kinak, kindanerd, Knuckless, Koci, Kocour, Kokuun, Komediant1842, koudak89, Kubik.aa, Lachvos, lacoste, Laik, Librarian, Light, LookAss, Lord Baltimore, lucmartincova, Lukasitch, luky.kuky10, mart.in, Martinb, Marvin, Matthew, MEGA, Mercurio, mgeralt, MisaSutcliff, MonsterGyre, motycond, mozzu, Mr.Plysh, Mrtvejbazen, mstefl, namdnas, NecRoman, Nexis, Nezbi, Noci, Norri, oleav, Olesh, Ozymandias, Paja78, PAK, Paldini, pearlxjam, pechna, PeNNy, perper, petad, Petr, Petrisko911 , PKD, Plechy, plema, Poniczech, Poseidon1978, predek, puolpm, RadimNemec, raenius, rajot, RaptoR, regressiv, Rezet, Rinter, robertsedmik, rockyt, rooty, RR, RudyRod, S4TW, Saint of Killers, saja, Scaleo1, Schirru, Schramm, Shake, SickNail, Sir_Pete, SNUFKIN, Sole, Spacecore, spagr, Stlucius, syon, terrordemon, the.kasztan, Tiba, Tomasino79, Tomzany, Tony TwoDee, tricky, trudoš, tukak, Ukko, Ursus, Valdaufinka, VanTom, VasaX, vranakx, VXP, Walome, Wasseg10, wittos, Wiw, wolfgang, Yaromil, Yefery, Zavulon, Zbysek2410, zd, zgrywus, zipiik, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(316)
123peta, 2Hitman3, 2scha, 7eleven, 81splinter, adam.ra, Afrodoman, Alfi, andik007, anka, Ashek, Azbest, BadBoy, Baffman55, batoo, bboorreekk, Benji, Benny, Berry669, bierce, binnmode, Black Bro, yo, Blackhand47XD, blackJag, bmc75, Bob, borknagar1, bourgeois, brkowycz, Bubákolog, burzum, buscheer, Calvin Klein, calvin10, Carnage, Caylen-Tor, Charlie1203, charvos, CHester Turner, chobotnička, Cr4sh, crush, CSE_AC/DC, cybern, cyboy, Dalamar, Dali, Darker, DAxik, Deckard, Delphín, DEmnoG, Dezodoo, Dinik, disclose, DoctorWho, Doncek4321, doophy, Draco nobilis, Drekorian, dvory, Dzoglik, Elnie, erik, farnhajt, fel68, felis, figis, filemon, Filip123, filosh, Fimi, Final, firesnake, flipflop, Fox01, Fr3d_K, Fry, GCRyan, Glumal, Golem, gongon44, grellenort, Greyman, grinder, Grrr, gumidekmedvidek, hahahoho, Hebled, HellWeber, herbert, herrman, Himlik, hiro666, Honzin, Houbař, hromotlk, Hugin, Hulik, hyba1991, hypermlok, ikshorm, IndyP, Infarkt, invape, Izmir Čupr, J.Connor, Jabba, JackOneil, Jak, James, jankie, jardoom, Jimbeam90, jindroush, jiskra, jmenujiseradekbouril, Joshua_T, kadas97, KadetJaina, Kadin, kallenved, Kaluž, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, kendor007, keNNoslaw, kinak, Knuckless, Koci, Kocour, Kokuun, Komediant1842, komik.sx, koniklec, koudak89, Kouzelnik7, krvinka56, kubanec13, Kunden, Lachvos, lacoste, Laik, Lamahe, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, Loks19, LookAss, lucmartincova, luky.kuky10, maara, malejmates, Mamut12, markic, mart.in, Marthy76, Martinb, Marvin, Matej-29, Matio, Matthew, mcleek, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, mikado, mirec, Miriyak, mirror, misa, MisaSutcliff, Mitak, Mitthrawnuruodo, miuanek, Mleako, MonsterGyre, mozzu, MP, Mr.Plysh, mrkirby, Mrtvejbazen, mstefl, mttra, namdnas, NecRoman, Netorack, Nexis, Niaz, Nightmare, Noci, Nomad, noMster, Norri, Nyxxie, oleav, Olesh, Onkel 1928, Paja78, PAK, Paldini, pavel, pearlxjam, pechna, Pekario, PeNNy, perper, petad, Petr, Petrisko911 , PH79, pk123x, plema, Poseidon1978, predek, puolpm, Qee, Radkos, raenius, Ragnarog, rajot, RaptoR, razielus, Remi LeBo, Ricarderon, RicHard. , Ricky Gervais, Rinter, robertsedmik, rockyt, RodRoder, rooty, Rowan, RR, RudyRod, Rumburaq, S4TW, Saint of Killers, Saran, Scaleo1, Schirru, Schramm, Šedo, sedw, Shake, SickNail, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, Slaine, sleepless, SmoothNCool, SNUFKIN, Sole, songoku, spagr, spot, StanleyHu, Stara.kryta, stik, Stlucius, suricattaontheway, syon, tacmud, terrordemon, the.kasztan, Tialster, Tiba, TIM.biker, timek, Toe, Tomasino79, tomastrejbal, TomD87, Tomket.Tom, Tomzany, Tony TwoDee, TonyT, Trevelyan, tukak, tulipstros, Ukko, Ursus, Valdaufinka, Valis, vallyslayer, VanTom, Velkej šéf, vishnar, Vojtěch 393, vranakx, vteco, willis, Wiruss, wittos, Wiw, wolfgang, xai, xintax, xxaannddeerr, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zavulon, Zbysek2410, zdennanek, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (19)
arnecht, Badgu.y1902, bananzluty, besikv, deadpool, DKoscik, dvoracekpetr1, FatMonster, lostkokots, Macek78, Matthew, Maty48, Mighty_Morphine, monty.cl, octobersa, Tarka Daal, Tomate, TommyBOYER, xspeed
Shání (1)
FatMonster
Nabízí (3)
grellenort, Jimbeam90, Tomate