• Dalamar
    Hawwwran: Tož kurňa u tvých slov bych Google použil taky :-D
  • Dalamar
    Jó překladatel těžký život má. Jak mám spoustu oblíbených autorů, tak mám i pár oblíbených překladatelů, jejichž práce si moc vážím. Přeci jen jde o dosti nedoceňenou skupinu. Doporučuji sérii článků na stránkách časopisu xb1 Tváře překladu. Na stránkách theses.cz je zajímavá diplomová práce z roku 2010 s názvem Literární stylizace černošské angličtiny a její funkční ekvivalentní překlad :-)
  • Dalamar
    Hawwwran: Zde tě zatím nikdo nepodpořil, ale obecně se opravdu asi nedoporučuje překládat do českých nářečí. Viz. třeba třetí odstavec v tomto článku:
    http://www.jazykovy-koutek.cz/?p=11685

    SSP: Dle tvých ukázek bych tam žádné nářečí taky nedával. Ale nejsem ani překladatel ani redaktor :-)
  • Dalamar
    Hawwwran: Když jsem jako náctiletej četl Sapkowského Zaklínače, tak jsem proklínal mluvený projev trpaslíků. Teď jsem se k tomu po letech vrátil a použití nářečí v tomto případě jsem už vnímal jako dokonalej tah.
  • Dalamar
    Hawwwran: Ne nutně musí použití nářečí posouvat děj, obecně to má být myslím jen informace dokreslující postavu ne? Odkud jsi? Nasísat by mě nenapadlo googlit :-)
  • Dalamar
    Hawwwran: Je naprosto normální, že se překladatelé snaží najít český ekvivalent co se týče nářečí. Viktor Janiš takto převedl suffolské nářečí do podkrkonošského nářečí. Doporučuji zkouknout video na YouTube z cyklu Dobrý překlad není vidět? Nakolik se to povedlo zde nemohu posoudit, ještě jsem nečetl, pak kdyžtak napíšu. Možná by pro tebe bylo vhodnější kdyby použil nářečí jiné, třeba méně známé.
    Light: jó pražština v překladu je peklo :-D
  • Dalamar
    Dalamar4.8.2020 17:21A zrodí se hvězdy...
    PKD: adKronika, tohle mě nějak minulo.....hm, asi to musím mít.
  • Dalamar
    Dalamar30.6.2020 23:15A zrodí se hvězdy...
    DEmnoG: Jen si dovolím tě poupravit. Tvůj zahajovací příspěvek do této diskuse začal odstavcem, kde jsi urazil většinu diskutujících. To mi nepřijde jako fajn začátek.
  • Dalamar
    Dalamar21.6.2020 05:27A zrodí se hvězdy...
    Gmork: Rád se nechám takto rozmazlovat = jasná koupě. Jinak příspěvek by se spíš hodil do sekce Sběratelský klub, nebo to byl záměr napsat to sem? Paralela s názvem kolosálky je celkem úsměvná 😉
  • Dalamar
    Dalamar18.6.2020 23:23Dobrodruh Timo
    Cyboy: Už jsem se lekl, že jsem se upsal, ale mám na mysli Mistra meče od Vybírala, ne Cestu meče od Zaniru. Nad Cestou meče jsem ale přemýšlel taky, ovšem pro sebe. Bohužel nejsem z Prahy. Nebo bohudík? 😉 Jo ty Star wars by šly, ty má rád jak filmy tak ty lego hry.
  • Dalamar
    Dalamar18.6.2020 17:39Dobrodruh Timo
    Cyboy: díky za detailní rozbor, teď vím, že tohle nebude to pravé ořechové. U Hildy se mi právě líbí ta nenucená výchovná linka, ale můj 4 lety synek ji tam samozřejmě nevidí, tak jsem mu to dovysvětloval potom. Viz. troll s dlouhým nosem a zvonečkem v prvním díle. Jo kvalitních dětských komiksů je jako šafránu. Ty pseudo dětské šílenosti od Crwe jsem zavrhl hned. Koukal jsem na toho Spidermana a to je pěkná šílenost. Sice mám kluky, ale z jakési nouze jsem už přemýšlel i nad Záleskautkama. Přemýšlím nad tím Arturem a zlaté lano, ale teď koukám na tvůj komentář k tomu a nezní moc pozitivně 😉 Staršího synka ještě bavil Shazam od Crwe, škoda, že nemá více dílů. Taková Myši hlídka ho bavila taky, ale v některém díle je takovej "květnatej" font a ten mu dělal problém číst, takže to má schováno na později. Na toho Dogmana mrknu, uvidíme.

    Jen taková historka na zasmání: minulý rok na Světě knihy si starší synek u Vybírala vybral Mistra meče " Tati to vypadá skvěle, to bych moc chtěl" Samozřejmě já ho chtěl taky, takže jsem se necukal a aspoň jsem měl před manželkou fajn výmluvu je koupi 😉 Doma k tomu sedl a po pár stránkách to odložil se slovy " Tati já tomu moc nerozumím, můžu si to odložit k tobě do knihovny a přečíst si to až budu větší?" 😆
  • Dalamar
    Dalamar17.6.2020 23:30Dobrodruh Timo
    Cyboy: Díky za odpověď. Já mám kluky, staršího bavil Amulet i Kůstek a v dokonce i ta Lapka ho bavila, všechny tři díly. Já četl zatím jen ten první a neměl jsem s tím moc problém. Uvidím co zbylé dva. S tím mladším co neumí ještě číst teď louskám Hildu a ta je taky super.
  • Dalamar
    Dalamar16.6.2020 23:26Dobrodruh Timo
    Cyboy: pak prosím napiš co na to děti. Měl jsem v plánu pořídit těm svým.
  • Dalamar
    Dalamar21.5.2020 15:09Papež ukrutný
    Gmork: Jo pan Vybíral si mě svými komiksy pěkně zaháčkoval 😉
  • Dalamar
    Dalamar21.5.2020 14:38Papež ukrutný
    Ricarderon: Nepotřebuji mít v příběhu jako hlavní postavu klasického klaďase. Tak jak je to v životě, že ti někdo nepadne do oka na první dobrou, tak mě takhle nepadl do oka Bouncer a celej komiks jsem si k němu prostě nenašel cestu.A mohl by klidně založit útulek pro sirotky, stejně by mě sr...😉

    Gmork: Jsem odkázán jen na překladovej komiks, takže mohu srovnávat jen se Syksem a ten se mi líbil moc, navzdory zkratkovitosti a určitě neoriginalitě.
  • Dalamar
    Dalamar21.5.2020 13:05Papež ukrutný
    Gmork: Já jsem měl takhle právě právě problém s Bouncerem. Hlavní hrdina mi byl nesympatický a celý komiks jsem s tím bojoval. Po těch nadšených ohlasech co to mělo jsem byl docela dost zklamanej.
  • Dalamar
    Dalamar20.5.2020 17:33Papež ukrutný
    Argo Papeže vypustilo když měl jejich výhradní distributor akci 20% slevu. Takže limitka mě přišla na nějakých 630 Kč. S osobní vyzvednutím na prodejně to bylo bez poštovného. Když k tomu přidám velký formát a 240 stran, z toho 226 stran je čistě komiks, tak se mi zdá cena přijatelná. Když to srovnám třeba s teď vydanou Černou palici od CC tak není o čem polemizovat.

    Gmork: koukal jsem, že hodnotiš 4 hvězdami. Co tě tak oslovilo, když jsi někde psal, že je pro tebe Jodo až druhá či třetí liga. Tak kresba?
  • Dalamar
    Dalamar21.1.2020 23:26Providence
    Chápu to dobře, že jsi koupil komiks, přečetl jsi ho a pak jsi ho vrátil a chceš peníze zpět?
  • Dalamar
    Dalamar23.12.2019 06:29Providence
    Louza: Mám to podobně, řešení zvoleno dobře, ale to provedení nic moc. Velikost a zpracování pro vložení, tam to chápu. Viděl jsem opravenou verzi a asi bych s ní neměl problém. Ale jako samostatný sešit je to hrůza.
  • Dalamar
    Dalamar6.12.2019 15:07Providence
    Darth: Myslím, že je hodně těch co se otevřeně ozvalo, že se jim výsledek nelíbí. Každý ať si na výsledek udělá svůj názor a buď to koupí nebo ne. Asi bych nehledal za názorem "s tímto výsledkem jsem spokojený" nějaké lezení do zadku, nevím jaký profit by z toho zákazník měl mít. Jak psal už Lenny, skvělá paralela k Providence je vydání Corto Maltese, kde je to daleko horší a vydavatel se k tomu myslím ani veřejné nijak nevyjádřil. A zákazník? Více méně ticho po pěšině a to beru v potaz rozdílný "hype" na oba tituly. Chápu obavy z toho, aby se podobné řešení neopakovalo, ale Argo už tak bude na Providence počítat ztráty a doufám, že příště se podobných chyb vyvarují. V posledních letech se mi zákazníci učíme využívat našich práv jako spotřebitele a kdyby tu Providence vyšlo 10-20 let zpět, tak by většina lidí mlčela a byla ráda že to tu vyšlo aspoň v tomto vydání. V tomhle opravdu vidím pozitivní posun vpřed, ačkoli já jsem ten "jsem rád že to tu vyšlo aspoň takto" 😉
  • Dalamar
    Dalamar5.12.2019 23:25Providence
    Darth Raelchi:Myslím, že s tím názorem, že se doba změnila a s ním i zákazník jsi hodně mimo. Stačí zapátrat v minulosti jakým způsobem se zde vydávaly knihy či komiksy. A jestli tě překvapuje, že lidi jsou v klidu....to by jsi byl radši za nějaký "hon na čarodějnice"? Tvůj názor ti neberu, respektují ho, ale já to vidím jinak 😉
  • Dalamar
    Dalamar28.11.2019 13:11Providence
    TonyT: Mám Providence teprve rozečtený, nejsem odborník na Lovercrafta, povídek jsem četl málo plus tu komiksovou adaptaci od Krieka co u nás vydalo Argo a myslím že mi to stačí abych dokázal ocenit jak umě a s citem dokázal Moore zakomponovat Lovercraftovo dílo do svého příběhu. Ba naopak některé věci co se v Providence objevují ve mě budí zvědavost a chuť si je přečíst v originále. Myslím si tedy, že pro někoho to může po přečtení působit jako vstupní brána k dílu Lovercrafta, záleží na čtenáři a jeho zvídavosti.
  • Dalamar
    Dalamar27.11.2019 16:43Providence
    Darth Raelchi: U Bouncera prý o chybu nejde, ale je mi jasný, že teď bude každý na tituly u Arga hledat kde co. Providence v limitce mám doma, osmou kapitolu si nechám doposlat. Těžkou hlavu si z toho nedělám, stane se. Ale chápu i ostatní názory a i to, že to někoho úplně odradí od koupě.
  • Dalamar
    Naprostý souhlas s Light, tahle edice je fantastická.
  • Dalamar
    Díky za zajímavé info, za mě by to mohlo vycházet každý měsíc 😉
  • Dalamar
    Dalamar10.6.2019Prodám
    Prodám:

    Conan Zrozen na bitevním poli a Dcera pána mrazu - 700kč, jen dohromady
    Netvora 1 - 200kč

    Vše jednou čteno, poštovné 70kč
    Email: Tobias-cz@seznam.cz
  • Dalamar
    Dalamar16.3. 06:56Herní vlákno
    Ad malování: Chce to jen se odhodlat a pustit se do toho a pokud tomu věnujete trochu času a trpělivosti tak budete překvapeni jak snadno jde dosáhnout dobrých výsledků. Nedávno na trh přišly barvy, které to nováčkům usnadňují, např. od firmy Armypainter Speedpaint barvy nebo od Citadel Contrast barvy. Tak zkuste mrknout. Přikládám link na můj IG ať máte představu kam se lze v relativně krátkém čase dostat :-)

    https://www.instagram.com/martinprochin?igsh=MTVjcGYxcTU4bm5sdw==
  • Dalamar
    Dalamar24.5.2022 03:00Sběratelský klub
    Zvláštní způsob objednávání, kdy si po výběru čísla zadáte kontaktní údaje a pak vám to vyhodí hlášku, že toto číslo již není k dispozici.....po třech takovýchto pokusech jsem to vzdal. Holt byl vždy někdo rychlejší při zadávání údajů.
  • Dalamar
    Dalamar28.3.2022 17:02Pindárna
    Darker: V rámci deskovky Marvel Crisis Protocol jsou figurky na nabarvení.
  • Dalamar
    Dalamar6.9.2021 17:09Herní vlákno
    Anton: přes malování figurek a hraní deskovek jsem se dostal ke Kill Teamu. Bohužel než jsem domaloval jednotky Space Wolfs a Plague Marines tak vyšel Kill Team 2.0 a teď tedy začínám malovat orky. Takže kdy se dostanu ke hraní netuším :-)
  • Dalamar
    Dalamar25.6.2021 18:26Pindárna
    Zack: Adekvátní reakce :-D
  • Dalamar
    Dalamar7.5.2021 03:27Pindárna
    Nanits.....mě spíš překvapuje, že to přechází z digitálu na papír. Nutno podotknout, že příjemně překvapuje.
  • Dalamar
    Dalamar30.4.2021 03:11Povinná četba
    Darth: Díky za odkaz. Styl kresby se mi moc líbí. Kdysi jsem četl knihu Muž, který chtěl být bohem, která pojednává o zakladateli atomové bomby a zákulisí vývoje, tak jsem zvědavý z jakého úhlu pohledu na to bude nahlížet tento komiks. Jen mě trochu zarazilo to auto s dvěma zadníma nápravná na 12. stránce, ale nejsem odborník přes auta :)
  • Dalamar
    Dalamar25.3.2021 17:27Filmový a hudební klub
    nejakdivne: V drtivé většině u čtení poslouchám hudbu. Občas je to pro mě opravdu oříšek najít ten správný podkres aby se to tematicky hodilo, ale strašně mi to pak umocňuje zážitek ze čtení. Navíc, když si pak tu hudbu pustím jen tak, tak se mi vybaví vzpomínky na děj. Netýká se to sice komiksu, ale teď čtu Chmurného válečníka, ke kterému si autor knihy vytvořil soundtrack což je pro mě naprostej luxus.
  • Dalamar
    Dalamar25.3.2021 13:25Filmový a hudební klub
    seneke: Ghost in the Shell z roku 1995 mohu jen doporučit. Pro mě to tehdy byla vstupní brána do kyberpunku. Když u nás nedávno vyšla komiksová předloha, tak jsem zjistil, že filmová verze se mi líbí daleko více jak komiks. A soundtrack je pro mě top.
  • Dalamar
    Dalamar27.2.2021 05:10Pindárna
    Zack: A tímto se vlastně vracíme na začátek a jsem rád, že se mnou nakonec souhlasíš, že problém malého prodeje přes online není jen kvalita webových stránek :-) Protože když srovnám tvou původní reakci "ale pak si clovek uvedomi, jak vypada cesky internet a vlastne to chape." s posledním odstavcem tvého posledního příspěvku, tak je to velký rozdíl co se kvality obsahu týče. Na druhou stránku chápu, že mnohokrát není chuť a čas se lépe vyjadřovat a prostředí internetu nahrává těmto jednoduchým "výkřikům do tmy" :-)
  • Dalamar
    Dalamar26.2.2021 17:53Pindárna
    Zack: Promiň, s tím retailem jsem tě opravdu špatně pochopil. Měl jsem spíš dojem, že nutnost mít tuto tzv. výkladní skříň zpochybňuješ. Moje chyba :-) Tlak od vydavatelů tu je, ale spíš jsem měl namysli tlak ze strany zákazníka. A ten tu prostě nevidím. Dle mě je v celkovém objemu obchodu stále málo těch co nakupují cíleně a pro ně pak není problém si tu cestu k onlinu najít a tím pádem i překousnout mírné problémy při online nákupu. Těmi pilotními projekty mám namysli tu tvou digitalizaci a celkovou orientaci na online nákup. Ale kde není poptávka nebude ani nabídka. Nevím jestli třeba v nakl. Crew už nějak více přemýšleli v tomto ohledu něco zkusit a jak už tu někdo zmiňoval třeba k fyzickým komiksům dávat odkazy na digitální verzi a v tomto ohledu se snažit přetvořit názor zákazníka. Jít trochu naproti lidem jako ty. Mimochodem vidíš v tomto ohledu sebe jako člověka pro digitalizaci knih, komiksů atd. jako osamocenou vlaštovku nebo máš kolem sebe více lidí, kterým zde toto chybí. Já mám právě spíše opačnou zkušenost.

    Vita: Díky za odkaz, dle statistik podle počtu vydaných titulů jsou na 7. místě z 20. zveřejněných. Proto jsem psal "až tak velký hráč...." Za ty považuju opravdové kolosy tipu Euromedia a Albatross, ale samozřejmě tím nechci znevažovat jejich pozici na trhu. Na komiksové nakladatelství je to uctyhodný výkon. Zajímavější čísla jsou ovšem v tvém odkazu o internetovém prodeji co se týče návštěvnosti. Kde se třeba Crew nedostala do první sedmičky, ačkoliv dle Zacka mají komfortní způsob online nákupu. Tudiž to trochu nahlodává tu Zackovu teorii, že kvalita eshopu má přímou souvislost s online prodeji. Nebo takhle Zacka aspoň chápu, možná mě opraví.
  • Dalamar
    Dalamar26.2.2021 16:04Pindárna
    Zack: Online nakupování prochází určitým vývojem. V každé oblasti postupuje vývoj různým tempem. V oblasti elektroniky a nákupu potravin ten vývoj šel hodně dopředu, protože si to trh žádal. V oblasti knih ten tlak trhu tu prostě není a ani současná situace ten vývoj nikam moc neposunula. Možná je to tím, že většina kupujících je tzv. příležitostných. Při návštěvě nějakého velkého OC jdou kolem knihkupectví a to je naláká jít dovnitř a něco koupit. Nebo takový ten častý příklad, hledám knihu pro kamaráda a zároveň si koupím něco pro sebe, pro co bych jinak cíleně nešel. Pokud tedy online prodej knih je v tuto chvíli v určité fázi vývoje a není přirozený tlak trhu to nějak měnit, tak nevidím jediný důvod proč bych měl kritizovat vydavatele či distributory, že neinvestují čas a prostředky do onlinu, když návratnost těchto investic je dosti nejistá. Něco jiného je kritika online obchodů, které tak již delší dobu fungují, ale po technické stránce to dělají špatně.

    Vím koho jsi tím Petrem a Pavlem myslel, ale přeci jen komiksové nakladatelství Crew není až tak velký hráč na našem knižním trhu. Bylo by zajímavé se podívat na nějaká data, kolik jim tyto výkladní skříně nalákají zákazníků do dalšího online prodeje. Možná o tom mluví dlouho a opakovaně, ale nevidím žádné náznaky aspoň pilotních pokusů v tomto ohledu něco měnit.

    Nicméně děkuji za podnětnou diskusi :-)
  • Dalamar
    Dalamar26.2.2021 14:01Pindárna
    Zack: Vidím, že na názorové škále na tohle téma jsme od sebe hodně daleko, což je naprosto v pořádku. Jen faktická poznámka, která dále nerozvíjí diskusi, ale měla by být zmíněna. Ano, ohlasy na balení komiksů u Crwe jsem si všiml. Ale byly tam i ohlasy zákazníků kteří jsou se způsobem balení spokojeni. Vždy je prostor pro zlepšení. A ono to online nakupování je u nás teprve v plenkách. Online nákupy ještě "donedávna" u nás nebyly možné a chvíli trvalo než si to našlo své zákazníky. Teprve současná situace dodala větší impuls trhu tuto formu nákupu rozvíjet. Pokud do minulého roku nebyl tlak trhu na nakladatele dělat obchody online perfektně a jednoduše a celému knižnímu trhu (prodejce, zákazník) vyhovoval obchodní model prodeje knih přes knihkupectví, tak proč to měnit, když ani na jedné straně není vetší vůle to měnit.

    Nemám takový rozhled abych si dokázal udělat obrázek jak vypadá knižní trh ve světě co se týče poměru online nákupu vs návštěva knihkupectví, ale u nás je většina zákazníků velice konzervativní. Což neznamená, že by se to do budoucna nemohlo změnit, ale osobně si myslím, že ta doba tu ještě není a v dohledné době nebude. Mimochodem, v Luxoru jsem nikdy nebyl, ale není snad problém si najít takový obchod, kde se ti bude nakupovat příjemněji a nebudeš mít vražedné choutky :-)

    Co se týče digitalizace, tak mi přijde trochu zavádějící srovnávat digitalizaci knih s digitalizací hudby. Když pominu fakt, že už se vinyl začíná vracet zpět, což možná trochu ilustruje tvůj názor: Obecná produkce digitálně, fyzicky jen vymazlené artefakty. Záznam hudby tu odjakživa byl jen problémem uložení dat na to správné médium. Ten přerod jen na digitál byl daleko jednodušší a rychlejší. Dá se polemizovat nakolik je vlastně kniha jen záznamové medium pro data (mluvené slovo), ale určitě ta historie tisku a sbírání knih je tu s námi o mnoho déle a ten přerod do digitálu bude o to déle trvat. Osobně si myslím, že ta doba je ještě hodně hodně daleko.

    S tím retailem a obecnou mantrou jsem spíš čekal, že mi tu hodíš nějaký seriozní článek který tento stav rozebírá a popisuje. To že to zmiňoval Jirka či Petr na YouTube není moc vypovídající. Ale zkusím si v tomhle ohledu něco pohledat sám, protože já tohle slyším prvně a rád si o tom něco přečtu.

  • Dalamar
    Dalamar26.2.2021 02:02Pindárna
    Zack: Nevim jestli jsem to špatně formuloval já nebo jsi to špatně pochopil ty, ale stačilo uvést příklad tipu: Mrkni na tenhle eshop, tohle je dle mne ideál oproti třeba tomuto českému eshopu. Žádnou podrobnou zprávu jsem nechtěl a ani návrhy řešení. Ale abych byl konkrétní. Když vemu jednoho z největších hráčů na trhu z vlastním eshopem...Crew....co konkrétně mají na svém eshopu špatně, když tím dle tebe odrazují většinu nakupujících. Já si totiž nemyslím, že hlavní problém slabého internetového prodeje je technický stav eshopu. Ale konzervativní přístup většiny zákazníků k nákupu knih či komiksů. A sebe lépe zpracovaný web to nezlepší. Možná cílený marketing na online nákupy s určitou finanční podporou by tento stav mohli zlepšit. Ale výsledek by byl stejně nejistý. Přeci jen člověk, který knihy či komiksy kupuje a sbírá se jimi obklopuje doma a návštěva knihkupectví, kde je hned po vstupu obklopen nepřeberným množstvím knih, mu vytváří takový ten "domácí" pocit. A proto tam rád chodí. Tohle ti žádný online nákup nenahradí.

    A tvoje myšlenka knihkupectví jako nutné výkladní skříni......to bylo vždy obecně presentováno kým? Mám to chápat tak, že ty budoucnost komiksů a knih vidíš jen v digitálu? Nebyla by to škoda? A co na to Jan Tleskač?
  • Dalamar
    Dalamar25.2.2021 15:04Pindárna
    Zack: tak na formulaci "český internet' snad rozumně ani reagovat nejde. Možná by to chtělo lépe formulovat svá vyjádření a nejlépe je podložit nějakými příklady jak to má fungovat a jak to vypadá když to nefunguje. Jinak jsem naprosto v klidu. Ale konkrétně nemám žádný problém s objednáváním z českých eshopů co se týče komiksu nebo knih obecně. Ty máš konkrétně problém s čím, co se týká fungování eshopu?
  • Dalamar
    Dalamar25.2.2021 12:02Pindárna
    Zack: Mohl by jsi tedy napsat jak vypadá tedy český internet? A který ten internet je tedy dle tebe lepší? Jestli třeba ten německý nebo třeba čínský?
  • Dalamar
    Dalamar4.1.2021 14:41Herní vlákno
    GWB: Já jsem hodný asi nebyl, pod stromkem bylo Panství hrůzy, mimo jiné.
  • Dalamar
    Dalamar15.11.2020 16:46Pindárna
    Doppelganger: překladatelská anticena již delší dobu existuje - Skřipec :-D
  • Dalamar
    Dalamar9.11.2020 14:51Herní vlákno
    Darker: Darkest Dungeon je pro mě naprosto úsměvná záležitost. Narůstající stres a doprovodné jevy z toho plynoucí mě dokáží pobavit. K tomu nepřátele, jako např. Prasečí bídák......trochu mě k návratu namotivovala nedávná KS kampaň na deskovku. To Dark Souls je pro mě nestravitelné peklo :-D
  • Dalamar
    Dalamar9.11.2020 02:32Herní vlákno
    Kombinuji Ghost of Tsushima s Divinity Original Sin 2 a přemýšlím jestli podruhé nevstoupit do Darkest Dungeon.
  • Dalamar
    Dalamar5.11.2020 14:54Sběratelský klub
    Zack: I v Rusku a Číně chtějí číst kvalitní produkci od CC :-D
  • Dalamar
    Dalamar3.11.2020 23:27Sběratelský klub
    Naštěstí jde tento komiks naprosto mimo mě, takže je mi to celkem putna. Ale předpokládám, že se dá zjistit kdo se jim tam přihlašoval pomocí botu a mohli by z toho teoreticky vyvodit nějaké závěry pro ty "hříšníky" .
  • Dalamar
    Dalamar1.11.2020 16:42Filmový a hudební klub
    Fimi: nejdříve bych si ty pravidla přečetl....podmínky se vztahují jen na jednu kategorii a zatím jde jen o doporučení ;-) Článek třeba zde: http://www.irozhlas.cz/kultura/film/oscary-americka-filmova-akademie-nova-pravidla-zeny-mensiny-lgbtq_2009091430_kro
  • Dalamar
    Dalamar30.10.2020 17:59Sběratelský klub
    Radek: pravdu díš :-)
  • Dalamar
    Dalamar30.10.2020 14:46Sběratelský klub
    Radek: ještě jsi zapomněl zmínit tu úchvatnou cenu pro ty co si to nestihnou předobjednat :-)
    Jinak souhlasím s Lachvosem, i mě ty dva články nepřesvědčily ke koupi. Mixování žánrů ve stylu "kočka s pejskem vaří dort", nebo jak někdo 10 minut uvažuje nad tím o čem to vlastně celé bylo.......ne, tohle mě opravdu nepřesvědčilo.
  • Dalamar
    Dalamar22.10.2020 23:22Pindárna
    Walome: tak na tohle žádnou truhlářskou dílnu a skill zrovna nepotřebuješ. Desky ti nařežou v každým hobby marketu a s vrtačkou snad umí každej. Horší je to pak s chutí do něčeho takového se pustit, to chápu.
  • Dalamar
    Dalamar22.10.2020 12:24Pindárna
    GWB: Vypadá to krásně, takovej minimalistickej design. Hlavně ty jednoduché konzole tomu dodávají šmrnc. Koukám, že ti ty knihy podpírají ten trám, velice praktické :-D
  • Dalamar
    Dalamar22.10.2020 10:52Pindárna
    Gmork: Ano, tak jsem to pochopil. Přijde mi to jako velice lidová cena s přihlédnutím ke všem pozitivum co to má. Já když řešil nábytek do obýváku, tak jsem chtěl mít vše v jednom stylu, takže nakonec jsem šel do toho Kallaxu, i vzhledem k ceně. A díky té variabilitě jsem si taky dost vyhrál s tužkou, metrem a papírem. Škoda jen, že rozměrově Kallaxe výplní např. velka ráda od Arga. Jinak palec nahoru za Simmonse a Jemisinovou v knihovně.
  • Dalamar
    Dalamar21.10.2020 23:27Pindárna
    Milo: Někdo tu zmiňoval, že do Kallax nejdou dokoupit prosklená dvířka, jdou, ale pak už se to prodraží.

    Gmork: Pokud tě ta knihovna stála 7000 tak to je hodně dobrá cena.
  • Dalamar
    Dalamar21.10.2020 13:21Pindárna
    Milo: zkus mrknout na sérii Kallax. Dá se s tím pěkně vyhrát.
  • Dalamar
    Dalamar16.10.2020 16:23Pindárna
    Gmork: Ty francouzský komiksy co tu občas doporučujeme mě strašně lákají. Bohužel francousky ani polsky neumím. Pan Vybíral je pro mě jediná možnost jak se k něčemu takovému dostat. Nějaké pěkné scifi bych si nechal líbit :-)
  • Dalamar
    Dalamar30.9.2020 15:45Herní vlákno
    Hawwwran: takže samé dobré věci. Úplně se vidím jak s tím ležím v posteli :-D
  • Dalamar
    Dalamar30.9.2020 14:32Herní vlákno
    Hawwwran: To je boží :-)
  • Dalamar
    Dalamar17.9.2020 13:45Filmový a hudební klub
    Doma používám na poslech sluchátka AKG K92 a jsem naprosto spokojen. Jak s kvalitou tak s cenovkou ;-) Na zahradě pak Audio Pro Addon T5. Do budoucna přemýšlím o zesilovači s repro do obýváku, ale zatím mě t sluchátka nijak neomezují, hlavně nijak neomezují rodinu :-D
  • Dalamar
    Dalamar30.7.2020 12:35Pindárna
    MightyBoys: Budu vás mít v hledáčku, komiksovou scifárnu si nechám líbit. Nedávno nám nakladatelství Planeta9 na poli fantastiky ukázalo, že i "domácí" projekty mají šanci uspět. Vím, že vydávání komiksů je jiné kafé, ale doufám, že se vám povede neméně dobře.
  • Dalamar
    Dalamar16.7.2020 17:18Herní vlákno
    Gmork: Jo jo, mě trvalo skoro rok než jsem se do toho pustil a pak během necelého měsíce jsem přelouskal oba dva díly a teď se nemůžu dočkat toho třetího. Za mě jedna z nejlepších fantastických knih za poslední roky.
  • Dalamar
    Dalamar16.7.2020 12:22Herní vlákno
    Gmork: Já zase mohu vřele doporučit to Páté roční období co máš na fotce :-)
  • Dalamar
    Dalamar2.7.2020 13:00Srazy, cony, festivaly
    Draco: Za mě Providence super, chybějící bubliny mi vůbec nevadily, vzhledem k tomu jakou kapitolu postihly. Jsem moc zvědavej na Neonomicon.
  • Dalamar
    Dalamar19.6.2020 16:19Filmový a hudební klub
    Seneke: Neomlouvej se 😉 já četl "byl natočený..." Ale díky za takové zákulisní informace. Zrovna dnes mi Incal dorazil domů, tak se mi to hodí.
  • Dalamar
    Dalamar19.6.2020 15:45Filmový a hudební klub
    Asi budu za neandrtálce, ale netušil jsem, že má Pátý element komiksovou předlohu. 😳
  • Dalamar
    Dalamar14.5.2020 16:54Filmový a hudební klub
    Zack: hity ani mainstream mě neberou, ale stejně je pro mne Spotify ideální. Řekl bych, že to špatně škatulkuješ, ale samozřejmě je to tvůj názor.
  • Dalamar
    Dalamar23.4.2020 16:10Sběratelský klub
    AD Bludiště: naštěstí jsem měl lístek ve schránce. Trystero to bez avíza posílá běžně?
  • Dalamar
    Dalamar20.4.2020 09:56Pindárna
    Hawwwran: Snažím se držet rozdělení dle nakladatelů a v rámci nich série u sebe. Ne vždy to ale jde. Nepřečtené neřeším, je jich málo 😉
  • Dalamar
    Dalamar17.4.2020 17:26Slevy, výprodeje, bazary
    Vyprodaná Muréna mne těší = velká šance vydání druhého cyklu.
  • Dalamar
    Dalamar16.4.2020 21:00Slevy, výprodeje, bazary
    V utery na Artu, v pořadu Artzona nějaka nezávislá nakladatelka říkala, že Kosmasu vypisovala faktury za prodané knihy. Hodně je chválila. Zde odkaz na celý díl, kde řešili situaci na knižním trhu: https://art.ceskatelevize.cz/tv-program/2020-04-14
  • Dalamar
    Dalamar14.4.2020 17:28Slevy, výprodeje, bazary
    Seneke: Neboj, nejsi v tom sám 😉
  • Dalamar
    Dalamar13.4.2020 12:54Slevy, výprodeje, bazary
    Seneke: stačí si pustit to 10 minutový video k tomu startovači 😉
  • Dalamar
    Dalamar9.4.2020 14:40Slevy, výprodeje, bazary
    Asi budete ohronovat nos, ale já si vybral Planetu9 😉
  • Dalamar
    Dalamar2.4.2020 13:18Sběratelský klub
    2Draco Nobilis: "blbí konzumenti kompendií" tohle nemá chybu....posílám velkej LIKE :-)
  • Dalamar
    Dalamar29.3.2020 15:17Pindárna
    Pokud nebudu počítat takovou tu starou děckou klasiku, tak mě ke kupování nakopla první série UKK. Ale cca po 20 komiksech mě to přestalo bavit. Naštěstí kolega v práci mi ukázal, že nejsou jen "pláštěnky" a už se to vezlo. Poslední dobou bohužel komiksy vedou nad beletrií, z čehož mám trochu špatné svědomí.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 92 (cca 55802 Kč)
Mám: 224 (cca 134659 Kč)
Chci: 4 (cca 1996 Kč)
Sháním: 0
Nabízím: 2 (cca 1398 Kč)
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0