- Nejhorší na překladových komiksech bývají často právě překlady. Je až k neuvěření, co všechno jsou schopni lidé, kteří se tím živí, vypustit do světa.

- Překlápění spisovného originálu do obecné češtiny zásadně neodpouštím.

- Je škoda, že máme tak málo schopných překladatelů. Takto jsme nuceni oslavovat jednookého Janiše mezi slepými, či trpět u výtvorů Podaného.

- Nesnáším zvýrazňování. V angličtině se zvýrazňují akcenty kvůli přísnému slovosledu. V češtině nic takového nepotřebujeme. Akcenty vytváříme právě oním slovosledem. Otrocké zvýrazňování podle originálu ve výsledku působí dojmem, že jsou zvýrazněná náhodná slova na náhodných místech, což značně narušuje plynulost čtení. Nehledě na to, že používání tučného řezu a kurzívy současně je typografické zvěrstvo.

- Rytmus! Je to prosté. Bublina, která postrádá rytmus, je špatně přeložená.

- Nevtipní lidé by se neměli snažit překládat humor.

- "Milý Ježíšku. K Vánocům bych si přál vidět Viktora Janiše, kterak loupe hroznové víno."
  • RR
    RR4.7.2023 19:22Miluju Led Zeppelin
    Takové nenáročné, ne moc vtipné čtení pro lesby. Navíc záměnou písní v příběhu Final Soundtrack přičiněním snaživé překladatelky přišla kniha o jedinou zmínku o Zeppelínech, čímž její název pozbyl smyslu. Takhle je to spíš Miluju Boba Dylana.
  • RR
    RR4.7.2023 17:36Strašáci (varianta A)
    Spíš takové dva a půl než tři. Po příjezd do hotelu je to takové střídavě oblačno a člověk je ještě zvědavý, co z toho vyleze. Ale pak už je to spíše jenom zoufalství. Ani překlad nenadchl.
  • RR
    RR3.7.2023 01:13Pozemšťan!
    Příběh celkem ujde, ale to české vydání je tradičně po česku odfláknuté.
  • RR
    RR8.4.2023 20:28Štěky Broka Špindíry
    Zlatí Arnošti...
  • RR
    RR22.3.2023 14:22Kuře na švestkách
    Od Šitíčka jsem nečekal nic a byl jsem překvapený. Od Kuřete jsem čekal moc a přišlo velké zklamání. Trpěl jsem při čtení víc než Násir Alí chán.
  • RR
    Jako by nestačilo, že Knotek neumí nijak zvlášť dobře anglicky. Ale on ten negramot neumi ani pořádně česky.
  • RR
    Tak tohle bylo obzvlášť špatné. Škoda, že tady nejde ďát odpad.
  • RR
    Doufal jsem, že celou sérii doklepu s alespoň milosrdným dvouhvězdičkovým hodnocení, ale je to čím dál blbější.
    Tohle už je čiré utrpení.
  • RR
    RR9.8.2022 23:54Rudo
    Výborná věc, která trpí (jak již tradičně) nedobrým (jak by řekl arcinarcis VK) překladem a taktéž výslednou grafickou úpravou. Je sice pěkně to mít na polici v knihovně, ale i tak je původní internetová podoba podstatně lepší (přestože trpí pro změnu chybami v textu).
  • RR
    Nechápu ten hype okolo. Nejen že to má hnusně nakreslené extrémně nesympatické postavy, ale ještě ke všemu to má scénář děravý jak cedník. Navíc se celý děj posouvá jen díky tomu, že se tam všichni chovají jak úplní dementi, což je neskonale úmorné sledovat. Ale možná jsem jen zbytečně náročný... je to přece jenom obrázková kniha s bublinami, tak proč tam hledat nějakou logiku, že... Ovšem nejhorší na tom celém je, že jsem si neuvážlivě pořídil celou sérii a teď to budu muset dočíst.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 172 (cca 66094 Kč)
Mám: 273 (cca 104986 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0