Připravte se na jeden z nejtemnějších příběhů Marvelu! V tajné vládní laboratoři je Wolverine podroben sérii hrozivých testů. Brutálně dehumanizován a ořezán až na kost se z člověka mění v neporazitelný stroj na zabíjení označovaný pouze jako Projekt X.

V české mutaci vyšel tento svazek jako 45. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série Marvel Comics Presents #72-84


Scénář
Barry Windsor-Smith (Barry Smith)
Art
Barry Windsor-Smith (Barry Smith)
Ink
Barry Windsor-Smith (Barry Smith)
Barvy
Barry Windsor-Smith (Barry Smith)
Obálka
Barry Windsor-Smith (Barry Smith)
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Darek Šmíd
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
559 g
Stran
160
Cena
219 Kč
Originál
Weapon X (Marvel)
  • ludek.n
    Projekt X je doslova a do písmene sólová jízda multifunkčního umělce Barryho Windsor-Smitha. Nejen že se postaral o scénář, kresbu a obálky, ale působil zde i jako inker, kolorista a pod palcem měl částečně i lettering a výsledný tisk. Pokud jste tedy někdy chtěli mít v ruce komiks, který by byl tak komplexní, jak je to jen možné, Projekt X je přesně ten pravý. Můžeme pak dlouze polemizovat, jestli je to cesta tím správným směrem, nebo zda se zde naopak do popředí derou sebestředné tendence, postrádající kritický odstup. Ať tak nebo tak, Wolverinova ne úplně dobrovolná účast v projektu X je podle mého mínění jedním z nejsyrovějších představení tohoto zmutovaného hrdiny v marvelovském univerzu (a možná i v komiksovém světě vůbec). Byť Windsor-Smithova kresba není kdovíjak líbivá nebo propracovaná, je pořádně drsná a opravdová. Bohužel je občas malinko nepřehledná a ke dnu ji táhne karnevalová barevnost. Ta se Barrymu vymkla zpod kontroly (pokud to tedy nebyl tvůrčí záměr, pak bych ovšem pochyboval o jeho příčetnosti). Příběh jako takový má potenciál, ale zůstal někde na půli cesty. Nějaký průlom, nedej bože snad úplné odhalení Wolverinovy minulosti, se nekoná. Spíše přešlapujeme na místě. Co jsem si tedy z Projektu X odnesl? Divoký, nespoutaný a nekompromisní projev, který si nebere servítky a neohlíží se napravo nalevo.
  • MignolaMoore
    Temné, krvavé, originálně sepsané a kurevsky dobře čtivé. Víceméně se dá použít, co sem psal u Zrození. Kresba byla místa nepřehledná, ale čtenář se velice rychle zorientuje. Děj je přehledný, ikdyž je psán fragmentovaně, a místy atmosféra působí dost hororově. Působivé čtení. P.S. Filmový Origins mě jen upevňuje v tom, že tvůrce měli před premiérou dostat do tohodle komiksu, aby si s Wolviem taky užili pár kol na chodbách.
  • trudoš
    Nuda. Ale možná jsem jen zmlsaný současnou produkcí, pročež mě příběh zadrátovaného mutanta, co uteče zpod skalpelu šíleného doktora, moc nedojal. Jistě, trochu nás to zasvětí do rosomákovy minulosti a poodhalí plentu tajemnosti ohledně toho, co se s ním v Projektu X vlastně dělo, jenže koncepci zápletky už čtenář v podstatě zná z dřívějších náznaků a příběh jako takový žádnou novou informaci nepřinese. A třebaže pointa mohla být v devadesátých letech minulého století komiksovou senzací, dneska už jsou podobné postupy všedností. Znatelně pak chybí drsňácké hlášky, cynická nadsázka a příznačný doutník, prostě to všechno, co Wolverina dělá Wolverinem. Pouze deprese, deprese a zase deprese. Výhodou ale je, že i přes nemalý rozsah – album obsahuje dvanáct sešitů – nejde o moc roztahané čtení, protože sešity jsou všehovšudy osmistránkové.
    Barry Windsor-Smith je alespoň vynikající kreslíř, takže je na co koukat. Ovšem přeplácaný koloring celou tu jeho nádhernou práci s tužkou nechtěně zazdil.
  • MEGA
    Moc mě bavilo tento komiks číst. Chaotické dialogy jsou něco geniálního. Postavy tak působí reálně a to je pro tenhle příběh strašně důležité. Celkově to působí až depresivně, hlavně když se vcítíte do hlavní postavy. Mám k tomu jednu vítku a to je samotný konec. Knihu jsem četl už 3krát, ale ten konec mě tam pořád úplně nesedí. Nápad není špatnej, ale potřebovalo by to víc promyslet. To mínus však vynahrazuje skvělá kresba, na kterou je radost pohledět!
  • karl173
    Velmi povedená ukázka toho jak Logan k adamantiu přišel. Skvělé vizuální zpracování, velmi dobře vystavěný děj s pompézním vrcholením, které bohužel trošku na samém konci ztrácí kvůli jistému zvratu, který tu možná být nemusel, jelikož tak trošku sráží předešlé události, ale i tak pecka. Jako vždy jsem se u Wolverina skutečně bavil. 90%
  • mearez
    Tenhle komiks jsem bral jako takovou předehru k Wolverine: Origins. A ono se z toho vyklubalo něco fak úžasnýho.
    Jak už ten chlápek v úvodu řekl, jedná se o jednu z nejtemnějších marvelovek. A to mohu potvrdit. Je to temný, ukecaný a trošičku smutný. Tenhle komiks je důkaz, že nepotřebujete akci, Punishera nebo dlouho mrtvou postavu, abyste vytvořili temnej komiks se super atmoškou, kterej zároveň zapadá do Marvel Universe. Kresba je většinu příběhu skvělá, ovšem místy Windsor-Smith odbyl obličeje nebo pozadí, což mi moc nevadilo, ale když jsem si na začátku knihy četl o tom, jak je kresba v tomto příběhu úžasná, představoval jsem si trochu něco jiného. Taky mě malinko štval otevřenější konec.
    Je to skvělej příběh, kterej, jak už bylo řečeno, není pro všechny. A vlastně ani kresba neni pro všechny. Za mě se ale jedná o naprosto skvělej nářez, kterýmu k dokonalosti chybí jen dobře nakreslený obličeje. Za mě 4*.
  • Kadin
    Tento komiks není pro každého, ale mě nadchl. Jedná se o jednu z nejtemnějších Marvelovek a temná a krutá atmosféra je zde znát. Celý komiks je konverzace mezi vědci a akce je zde pomálu. Většině lidí to může přijít nudné a nezajímavé a to plně chápu, ale mně to přišlo originální pojetí části originu Wolverina. Kresba tomu jen dopomáhá. Scénář a kresbu dělal jeden a ten samý člověk a to musím ocenit. Od tohoto komiksu jsem nic nečekal a dostal jsem parádní příběh s tak hustou temnou atmosférou, že by se dala krájet. 9/10
  • Blackhand47XD
    Zajímavý komiks, který pracuje s vymazáním Wolvieho paměti a jeho adamantiem. Kresba není vůbec ošklivá, nechápu, proč na ni někteří nadávají.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš26.3.2018 21:42Ultimátní komiksový komplet #010: Wolverine: Projekt X
    Skvělé, krásné a wolverinsky newolverinské. Je tam a zároveň tam není. Příběh o Wolverinovi bez Wolverina s Wolverinem. Nedokážu to jinak pojmout. Skvělá práce s prostorem a časem. Je tam týden v té kádi, měsíc, déle? Nebo je to všechno jen sen? Žiju nebo ne... Oceňuji skvělý nápad starého conanovce přijít s něčím takto neotřelým. Dlouho jsem neprožíval komiks se superhrdiny. Tady rád a pořád dokola. Kresba - škoda mluvit.
  • autokineton
    Naprostá pecka a jedno z mých nejoblíbenějších UKK. Temný nápaditý příběh, který je důkazem, že i "s malým kašpárkem se dá udělat velké divadlo" :-) 95%
  • ertefol
    Od Projektu X jsem čekal hodně, a i když se mi líbil, není to taková pecka, jakou jsem čekal. Kresba mi moc nesedla, některé věci nejsou uspokojivě vysvětlené a neustálé zabíjení sice k Wolverinovi patří, ale daleko víc mě oslovují komiksy, kde jde i o jeho psychologii. Takhle jde o slušné dílo, které je ale poměrně chaotické.
  • sedw
    Za mě velké překvapení, moc jsem od tohoto komiksu nečekal a byl jsem velmi potěšen. Parádní temný příběh (v prvním sešitu nedával smysl, naštěstí se to poté zlepšilo), dalo by se říct až psycho thriller, se skvělou kresbou, která je bohužel srážena horším coloringem. Věřím, že v době vzniku tento komiks působil jako blesk z čistého nebe, Wolverine je zde na dně a z počátku je spíše loutkou doktorů. Rozhodně velmi povedené a doporučuji.
  • Gustik5
    Bylo to zvláštní, chvílemi mi to přišlo dosti hektické. Od začátku je jasné, že tohle dílo prostě nesedne každému. Kresba byla výjimečná a jiná, než je možná u ostatních dobových komiksů obvyklé, ale mně přišla perfektní a úžasně navozující atmosféru, právě tak křiklavý coloring, ale neubránil jsem se myšlence, jak by to celé vypadalo v černobílém tisku. A to většinou upřednostňuji komiksy v barvě... Celkově se dle mého jedná o dost povedený, temný příběh Wolverinova zrodu, či spíše přerodu do všem důvěrně známé podoby. Určitě si to pročtu ještě jednou, abych si povšiml detailů, které mi ušly, protože hodně věcí tu je v řečeno v náznacích, což je věc, která prostě řadě těch, co čekali přímočařejší styl vyprávění může vadit...
  • willis
    Já nevim, ale spoustu lidí si tady stěžuje na kresbu, ale Windsor-Smith není žádný béčkový patlal. Nevím jestli si náhodou nepletete kresbu s coloringem.....
  • mAGiic
    Průměrný scénaristicky nevyvážený kousek, kresba je hodně poplatná době vzniku. 3*
  • Fimi
    kresba je fakt šílená, konečně jsem zjistil jak to s ním vlastně bylo, taková jednohubka, nic závratného
  • S4TW
    No to byla jízda! Naprostá paráda a dle mého skromného soudu se jedná o nejlepšího Wolverina, jakého máme u nás k dostání. Je to drsné, dekadentní, záhadné a překvapivé. Nechybí úvahy, záhady, akce, krev, drsné zacházení, překvapení a absurdita a to všechno se naprosto hodí k někomu, jako je Rosomák. Na Windsor-Smithovi je vidět, že měl zájem o tuhle postavu a chtěl to podat tak, jak to cítí. Opravdu jsem si to moc užil a skoro zatajoval dech při čtení. Dialogy jsou naopak naprosto perfektní, je to výborně zmatečné, ale když chvilku zapřemýšlíte, tak to naopak dává smysl. Je to velmi těžké čtení, takže buď se to někomu bude dost líbit a nebo téměř vůbec. Je prostě vidět, že se autor snaží se čtenářem nějak pracovat, aby trochu zapojil fantazii a nad dílem se zamyslel a ne jen automaticky četl něco jasně nalajnovaného. Příběh sice ze začátku působí trochu nudně, ale já jsem si ho užil možná více než druhou polovinu. Je to prostě hrozný psycho a to já má rád a když se to dobře podá, tak se nemáme o čem bavit...:-). Myslím si, že jsme v rámci UKK zatím neměli možnost číst takto zajímavé a netradiční dílo. A jestli si někdo zaslouží netradiční a zvláštní zpracování, tak není nikdo vhodnější než Wolverine. Kresba je také výborná a ty barvy, ty tomu dodávají šťávu. Barvy jsou výrazné a do očí bijící, ale skvěle sladěné a panely díky tomu získávají na zajímavost. Použití dialogů do obrazu, který se zaměřoval na něco jiného mi také přišlo jako skvělý nápad. Už jen představa, že jedna osoba zvládá scénář, kresbu a barvy je úžasná a když se to někomu všechno povede na jedničku, tak nemohu jinak, než se poklonit a dát plný počet bodů.
  • Fry
    "Ultimátní komiksový komplet #10: Wolverine: Projekt X" - Fajn, chápu, ale úplně nudné to zase není... Aspoň ne tak jak píší někteří pode mnou. Dá se to číst, překrývání bublin a chaotičnost tomu dávají to pravé, jediné mínus je fakt, že by se i přes to jak je příběh krátký dal ještě zkrátit a odpustit si některé zbytečné dialogy. Jinak je to celkem milé překvapení, které se sice pořádně rozjede až za půlkou, ale aspoň to finále pak stojí za to... Teda to FINÁLE ... no, ten konec zase tak dobře podchycen úplně není... a to je velká škoda! I tak je to ale podle mne nadprůměr a některé scény si snad budu pamatovat... Za mě 4*!
  • jh666
    Čekal jsem víc. Kresba je opravdu strašná, a to i na svou dobu. Jak již někdo zmiňoval texty se často překrývají. Navíc první půlka knihy je neskutečná nuda. Na tu třetí hvězdu to vytahuje až konec, díky tomu zvratu, který mě docela zaskočil. 60 %
  • J.T.honza
    Já myslel, že tohle bude nějaký klenot, když to z té hrstky historických komiksů zařadili do UKK, ale bohužel. Neustále se to opakuje a vy čekáte na předvídatelný závěr jako na smilování. Dost mi to připomínalo prvního Vetřelce. Ten zvrat před koncem překvapí, ale závěr to nijak zvlášť nezachránil. Furt jsem čekal, co přesně tam je za detaily a fígle, které by mě donutily k vícenásobnému přečtení, jak tvrdí Lupoi v úvodu, ale mám pocit, že tam ani nic skrytého není. A znova se mi to číst fakt nechce.
  • jirin
    Škoda, že nejde dát odpad, protože jsem zatím stěží něco horšího četl. Wolverine je pro mě nejméně zajímavý X-man, ale budiž to je subjektivní. Nicméně tady několik sešitů o tom, jak jsou na něm prováděny pokusy, totálně nezáživný nudný, nic extra, asi jeden zvrat ke konci. O tom skvělém "vynálezu", kdy se překrývají bubliny ani nemluvě. Celkem se mi líbily syté barvy, ale to je asi tak vše...
  • firesnake
    Právě jsem dočetl, naprosto úžasný komiks. Celou dobu jsem byl vtažen do děje, ano sice je pravda, že chvílema to bylo zdlouhavé, stále stejné prostředí, ale jinak super. Ta atmosféra vražedného zabijáka s adamantiovými drápy je nepřekonatelná. Výborná kresba a skvělý příběh, dle mého názoru jeden z nejlepších komiksů o Wolverinovi. Nečekal bych, že Windsor-Smith dokáže zrovna tohle, ale opravdu se mu to povedlo, jeho komiksové legendy o Conanovi byly úžasné a tohle to podle mě úplně překoná. Vřele doporučuji všem fanouškům Wolverina. Dávám 5 hvězd.
  • Landauer
    Skvělá záležitost. Horrorově stísněný, ke konci to trochu připomíná filmovýho Vetřelce. Dovedl bych si to velmi dobře představit jako klaustrofobickej filmovej horror. Akorát ten divnej závěr je - divnej. Skončil bych to tím fenomenálním masakrem. A roztahanost mi vůbec nevadí, v ní je právě to napětí. Já se spíš bál opaku. Že do něj za jeden večír napumpujou adamantium a hotovo dvacet a pak už jenom budou utíkat a Wolverine mezi všelikými masakry bude meditovat v lánech pšenice a podobně. Právě, že to trvá tak dlouho tomu přidává na realističnosti. Současně to ale nenudí, protože hlavní záporná postava profesora je natolik nosná, že čtenáře udrží v napětí celou dobu. Je výborný sledovat ty momenty, kdy si vědátoři hrajou na bohy, kdy neuvěřitelně silná bestie je v jejich rukách jenom hračkou a experimentální souboje s divou zvěří pro ně představují spíš zábavu. No a brutální závěr je skutečně vymazlenej. Tady vůbec nejde o dějový zvraty, pletivo zápletek a šokující pointy, tady jde o prožitek, právě třeba podobně, jako u filmovýho Vetřelce.
  • Walome
    Nuda k uzoufání ve stále stejném prostředí :(
  • Flash
    Na mě je to, až přílíš zbytečně roztahané. Beru to jako odpověď na původ Wolverina a toho proč je někdy takový hajzl. Určitě je to kus historie. Pro mě ale opět nepochopitelné, proč je Rosomák, tak oblíbený. V podstatě, mi příjde, jako by někdo měl zálibu, ho neustále posílat proti divokým zvířátům a srovnávat je snimi. U projektu X jsem si uvědomil, jednu věc a to jak, dokážou, být někdy comicsy depresivní a nevím, jestli zrovna takové chci číst. Další věc je zpracování v ukk- Ze začátku mi přišlo, že je to až přecolorované, té červené je tam, fakt někdy až moc. A tím pádem se mi to zdálo, někdy nepřehledné. Ale v podstatě jsem věděl oč tam jde. A z ukk podle mě je nejlepší zrození.
  • Xeelee
    Miluju tuhle kresbu. Miluju ten na první pohled chaotičtější směr pohybu po stránce pro zkušenější komiksové čtenáře na začátku knihy. Miluju ty dialogy mnoha postav rozházené v obrázku, kde aktéři vůbec nejsou přítomni. Miluju ten způsob, jak i přesto Barry Windsor-Smith jistě vede míň zkušené čtenáře tak, aby se v tom neztratili. Při čtení jsem měl pocit, že čtu spíš autorskej komiks, než část skládačky z mainstreamovýho světa superhrdinů. Opravd je znát, že komiks dělal jedinej autor. Nic obdobýho jsem zatím v UKK nečet (jsem za 1/3 všech knih, který maj vyjít). Jen mi příběh ke konci začal připadat trošku jednotvárnej. Atmosféru ale neztratil. A už jsem vám říkal, že miluju kyberpunk? 90 %
  • Schramm
    Jak by řekl strýček Ben, velké očekávání přináší velká zklamání. Projekt X je bezpochyby milník, bohužel, k nám dorazil pozdě. Osobně mi nesedla kresba, ač jindy mám ten osmdesátkovej mix barev rád. Ale OK, mohlo být i hůř. I chápu, že pod vlivem cyberpunku je to záměrně taková chladný. Jen jsem čekal víc, než jen koukal na Logana ve "zkumavce" a pak na masakr. Hodnotil bych někde mezi 3 a 4 hvězdičkama, protože rozhodně to není takovej průšvih jak některý komentáře tady naznačujou.
  • erik
    Divoká kresba, machinácia s adamantiom, programovanie ultimátnej zbrane, do toho kopa psycho a techno kecov, mám podobné veci rád. Navyše, budem sa opakovať, divoká kresba je mňamka. Chápem, že dnešného čitateľa tento komiks môže výrazne odpudzovať, pre mňa je to však príjemná, ba dokonca výborná záležitosť. Kus histórie.
  • Kabukiman
    Projekt X = jedno velké zklamání. Čekal jsem hodně. Hodně se mi líbil Wolverine:Zrození a tak nějak jsem čekal, že tenhle zásadní milník jeho života bude taky promakanej a vymazlenej do detailu. Všude jsme četli zmínky o tom, jaká muka si u tajného projektu X Wolveriny prožil a byli jsme zvědaví, co to ten tajný projekt X vlastně byl a kdo ho na nebohém mutantovi prováděl. No a Barry Windsor-Smith nám přinesl odpověď... Bohužel Wolverine tady hraje až druhé housle, místo aby bylo vykresleno jeho utrpení, tak je pozornost zaměřená na ty nudné patrony, co mu většinu komiksu ládují do těla adamantium a melou u toho nudné řeči. Wolverine je tady buď v bezvědomí nebo totálně mimo a necítil jsem k němu celou dobu žádnou sympatii. To podpořila i nevhodná kresba. S timhle divným hárem na hlavě vypadal stejně podivně jako Nicolase Cage ve svých filmech.
    Podtrženo a sečteno, nudil jsem se celou dobu + byl jsem zklamaný. Jiné emoce nepřišly a to je škoda...
  • mart.in
    Nic moc, byla celkem výzva to po tom roztahaném a nezajímavě ukecaném začátku neodložit. Nečte se to zrovna snadno, nelíbí se mi řazení textu ani oken, nelíbí se mi ani barvy. Celkově to na mě prostě nezapůsobilo tak, jak tvůrce asi zamýšlel. Pravděpodobně tomu moc nepomohl ani překlad. No, jednou vážně stačilo, díky.
  • luky.kuky10
    Jak Wolverine k adamantiu přišel... Souhlasím s tím, že překrývání textu je úmysl, tuším že to je i popsáno v bonusech na konci knihy, a dle mého je to hodně zajímavé a propracované. Skvěle na mě působí jak příběh, tak samotná kresba, ke které nemám absolutně co říct, protože k příběhu sedne jak prdel na hrnec. Je pravda, že je to trošku psycho, a hlavně konec je hodně na pochopení. Jsem rád že takto zásadní comics o Loganovi vyšel v UKK.
  • pata
    Ze začátku se mi do toho ani moc nechtělo, ale teď nelituji. nemohl jsem se od toho odtrhnout;)
  • Traum
    Takovej dědeček Inceptionu...
    PLUS:Myslím, že Windsor-Smith zde zůstává lehce nepochopen, když se mu u českých čtenářů semtam zazlívá to překrývání textu, ze kterého já měl ten pocit, že se jedná o úmysl/že si postavy skáčou do řeči. Např : -kde mám to (kafe)- -Vaše káva, pane.- Příběh je ale myslím dobře zvládnutý a v lecčem inovativní, co se týče uspořádání a výpravy. Plus číslo 84 rád zařadím mezi špičku toho, co zatím bylo v UKK k přečtení.
    MINUS: S ukk mám už od daredevila problém, co se týče rozpitého colouringu (proto hvězda dole)
  • Viking
    Strašná sračka! Zmatenost, nepřehlednost, kresba hrozná, dialogy strašné...! Na tenhle díl Kompletu jsem se moc těšil, protože to, jak přišel Wolverine k adamantiu, jsem znal pouze z filmu, ale teď jsem neskutečně zklamán! Zvládl jsem přečíst zhruba tři "sešity" a dál jsem neměl sílu, chuť ani energii prokousávat se tou šílenou chaotickou změtí obrázků a textu! Brrr! Hnus! Humus! Komiks putoval do knihovny a jsem si jist, že už mu nikdy nedám znovu šanci. A kdybych nechtěl mít sbírku komplet, tak bych ho i prodal. A je škoda, že tady nejde udělit nula hvězd, protože tohle si nezaslouží ani tu jednu!

  • kaylin
    Barry Windsor-Smith představuje dílo, které je radikální ve smyslu dopadu na Marvel Universe, ale je zásadní i ve smyslu využití komiksu jako specifického média, které dokáže zachycovat příběhy naprosto odlišným způsobem než jiná média. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/09/739-ultimatni-komiksovy-komplet-10.html
  • Murphy722
    Jak už tady pánové prozradili a napsali, byla to nuda. O tom, jak napsat comics o Wolviho začátcích je sice pěkná věc, ale musí se počítat s větším účinkem. Bohužel, zde nebyl žádný. Jen o tom, jak Wolverine pronese pár slov na začátku a pak na konci, jak vše se nese v technických žargonech, když mu pumpují do žil adamantium. A na konec vyvraždění celé stanice, i když ani to nebyla pravda. Nezakouslo se mi to do duše, jako ostatní dílka. Jen suché konstatování toho, jak udělali z Wolviho adamantiového řezníka. A to je sakra málo. Windsorovu kresbu mám rád, i když je nepřehledná, vždy se musí člověk pořádně dívat a to je právě ten pátrací účinek.
  • baatcha
    Úžasná psychojízda a pěkná depka, která na mne na rozdíl od většiny komiksů působila velice reálným dojmem. Jako, místy jsem fakt měl husinu. Akorát nevím, jestli jsem dobře pochopil ten konec... jak se to celé zacyklilo, přišlo mi, že pokud Projekt X utekl, tak dost možná jen ve své hlavě... Tak nebo tak, tohle autorské dílo se povedlo skvěle!
  • Lenny
    Začátek se vleče, pak se to solidně rozjede. Problém "Projektu X" je hlavně ten, že v devadesátkách to bylo šokující odhalení, dneska to zná každej.
  • TheWrecker
    Od příběhu s Wolverinem jsem čekal rozhodně víc. Kresba je nic moc a navíc nepřehledná, dialogy nudné a v prvním sešitu všechen text vůbec nedává smysl, a letterning je hrozný (Párkrát se stane, že bublina překrývá text v jiné bublině, nebo je text překryt rámečkem)... 3* alespoň za napínavý děj od půlky knihy.
  • smtxx
    sem zklamám :( tohle bylo sice temný ale nuda a asi mi i trochu uniklo co se tam stalo .
324737114
Četl/a (156)
2scha, 3DD!3, 81splinter, Abbott, Al0f0k, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , Ash Pointak, autokineton, Bart, Blackhand47XD, blackJag, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, charvos, chuckboris, CJFlip, ConanVJ, Const.ex, Craxx, dajik, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, dcpatr , deadpool, Deckard, Doly, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, duri, Ejdý, Ejdý1, erik, ertefol, fifas, Final, Fox01, Fry, gezic, Glumal, Gustik5, Hønzza, hellblazer, hicks, Houbař, hromotlk, hypermlok, Idy, invape, Izmir Čupr, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, Joshua_T, Kaaos, Kadin, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Keno, Kil-Khal, Knowho/Wullcann38, Knuckless, Koci, koudy, Lachvos, lantan1, Librarian, Light, Loxin, ludek.n, luky.kuky10, mAGiic, Mariohurbanek, mart.in, Martinb, Mates17, matty87, me, mearez, MEGA, Mercurio, mgeralt, MignolaMoore, Mike-sh, mineralk, Mleako, MonsterGyre, Mr.Filch, namdnas, NecRoman, Norri, Olesh, Onkel 1928, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, PeNNy, Petr, petrSF, Pietro26, punisher, radimisko, raenius, raimi, Raul, Rinter, robertsedmik, roswelll, RudyRod, S313, S4TW, sala, samuelo12, Schramm, sedw, SekyCZ, seneke, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sir_Pete, slavik38, Spike, start05, Symbi, t0mas, T3ss, the.kasztan, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, VanTom, vishnar, vita, vrazdinek, Walome, xflori01, yardaformi, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(364)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, 81splinter, Abbott, Abe, Agent24, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfonzo, Alfray, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , asgardpepa, Ash Pointak, autokineton, AwatarDK, Azbest, Baffman, Bart, batoo, beanek, Bellatrix, Beng.D, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, bronxik, Bubákolog, burzum, bzklmnf, Caiiiczech, calvin10, calviti, camper, Carnage, Cemino, Chaolinek, chuckboris, ConanVJ, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, dajik, Dali, daniel.cermak, davidek, Davidos402, davidrynes, DAxik, dcpatr , deadpool, Deckard, deefha, delta11, dhrotek, Dinik, disclose, Doly, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, Dov, DracoAn, Drekorian, duri, dvoracekpetr1, Ejdý, Ejdý1, Elhonzo , Erich, erik, ertefol, farb, felda, felis, fifas, filemon, Filip123, Final, firesnake, firesnake1, folkemon77, Fox01, Fréza, Fry, gezic, Gibby, Glumal, Goeger-Devil007, Grebenda, grinder, Gustik5, hahahoho, Hamichal, Hauzina, Hebled, hellblazer, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, horaczhlinska, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, J.T.honza, Jack043, James, james dixon, Jay-jay, jerry67, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jirin, jiskra, jmenujiseradekbouril, joehot, johx, José, Joshua_T, Kabukiman, KadetJaina, Kadin, kallenved, Kapis, Kareru, karl173, kaylin, KdG, Keenkeen, kendor007, Keno, keyko, Knowho/Wullcann38, Knuckless, Koci, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, konous, Kouzelnik7, Krenzi, kronoss, krupan, Krvavý Patejl, krvinka56, kubosos, kucik, Kunden, Landauer, Leland, Lenny, Librarian, listr, LordFlash, Lord_Arthas, Lucifer, luky.kuky10, maara, Madmax, mAGiic, Majinek, Malachias, malylada, mankoo, Mariohurbanek, markic, Marthy76, Martinb, MartinV, Marvin, Masinfira, Mates17, Matio, matohan, matty87, Maty48, Mauzr, ma_fecko, MB, mcezik, mcleek, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, Michael Jarkovský, MickeyStuma, mikado, Mike-sh, mike731, Mikei, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, monte walsh, Montiseus, monty.cl, MP, mr.des, Mr.Filch, mttra, namdnas, NecRoman, Neuro, Nevimtrebastofi, Niaz, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, o2t2, obitus, OldaB, Olesh, Onkel 1928, palo, Pán rostlin, pata, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, peposek, Petr, petrSF, petrsimcik, PH79, Pietro26, Piros0013, pk123x, podzimator, Poseidon1978, punisher, pusta, Qee, Quintana, R3d, radimisko, Radkos, raenius, Raikou, raimi, Remi LeBo, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rickettsia, Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, RudyRod, Rumburaq, S313, S4TW, Saiffer, saja, sala, Salien, samuelo12, Saran, SASAN_KING, Scaleo1, Schramm, sedw, seeker666, SekyCZ, semi41, seneke, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, SmoothNCool, smrtihlav7, Son-Goku, spagr, Spike, stanleystar, start05, stepan.tichy, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, t0mas, T3ss, tacmud, The Genius, the.kasztan, TheoDread, TheWrecker, Tialster, TIM.biker, tom99, Tomasino79, Tominos, Tommy Monaghan, TommyBOYER, tomned, Traum, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Václav Mikula, VanTom, Velkej šéf, Viking, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, willis, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yarda, yardaformi, Yefery, yogi, yojimbo, Zahonko, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, ZeznikoslavCZ, Zíďas, zikaa, zlejzmrd
Chce (18)
10milda, ADM1, Azik2586, Badgu.y1902, Braindead, BreakingAway, carlmichael, Charlie1203, delsemela, FatMonster, filosh, Mariomichal, matrosh, mikki.maser, Raijin, royan, tomve, Xeelee
Shání (1)
Raijin
Nabízí (3)
ma_fecko, Pán rostlin, Remi LeBo