Venom: Symbiotická životní forma, která má všechny Spider-Manovy schopnosti a je posedlá pomstou... Poté, co Spider-Man odvrhl svůj černý kostým (když se ukázalo, že je to mimozemská forma života), spojil se jeho symbiont s novou obětí, s bývalým novinářem Eddiem Brockem, a spolu se stali Venomem - stvořením hnaným touhou po odplatě. Mohutným, nebezpečným a spalovaným nenávistí.

Sledujte zrození jednoho z nejsilnějších a nejpopulárnějších Spider-Manových protivníků.

V české mutaci vyšel tento svazek jako pátý v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity sérií The Amazing Spider-Man #252, #256-259, #300 a Web of Spider-Man #1


Scénář
Tom DeFalco, David Michelinie, Louise Simonson
Art
Ron Frenz, Greg LaRocque, Todd McFarlane
Ink
Jim Mooney, Josef Rubinstein (Joe)
Barvy
George Roussos (Bell), Christie Scheeleová, Bob Sharen, Glynis Wein Oliverová (Wein)
Obálka
Todd McFarlane, Andy Troy
Lettering
Janice Chiang, Rick Parker, Joe Rosen
Překlad
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
695 g
Cena
199 Kč
Originál
The Amazing Spider-Man: Birth of Venom (Marvel)
  • trudoš
    Sice chybí ucelenější dějová linka, protože jde o soubor sešitů mapujících zrození Spider-Manovy Nemesis, ale nijak to albu neubírá na čtivosti. Až musím před redakčním týmem smeknout klobouk, jak pěkně to nakombinovali - z dlouholeté historie Venoma se jim povedlo vybrat ty díly, které mají hlavu a patu, přičemž počátky budoucí ikony Marvelu popisují přehledně a zábavně. Nevyhne se to samozřejmě několika odbočkám, jež postrádají uzavření, ale v závěrečných doslovech je alespoň vysvětleno, co s čím jak souvisí, takže i tady spokojenost. Pravdou ovšem je, že většina obsahu je věnována baboukově peripetiím s novým kostýmem (čtenáři Semicu jistě propadnou líbezné nostalgii) a skutečného Venoma se dočkáme až v závěru. Tam je, mimo jiné, docela legrace sledovat vyvíjející se kresbu Todda McFarlanea, který z Parkera udělal pořádného svalovce.
    Pro každého fanouška tak prakticky povinnost. Pro ty ostatní alespoň stručné shrnutí historie jednoho z největších padouchů Spider-Manova univerza.
  • Venomslav12stars
    Skvělé ,ale venom býl jen v jednom sešitu
  • tom99
    Poměrně dost nevyvážený komiks, který především trpí tím, že je neúplný, nemáme celý ukončený příběh, mezery jsou i v průběhu, kdy zkrátka víme o něčem, co se stalo, ale nemohli jsme si to přečíst. Trošku škoda, že Venom dostane prostor až úplně na konci a vlastně celý tento svazek je o něm, bez něj.
  • Komiksum
    Dobrá knížka ale ne úplně šťastně u nás vydaná. Je to velmi rozkouskované, což kazí pocit z příběhu, jak všechno skončilo se vlastně nedozvíme. Taky musím říct, že nejzajímavější části knihy je minulost MJ, toho bych si radši přečetl více, protože konfrontace s Venomem začíná dobře ale končí dost dětinsky. Příběh s Pumou je taky velmi dětinský a ruší vás v příběhu, to samé napodobitelé Vultura. Ron Frenz zaslouží pochvalu, jeho kresba mě bavila celou dobu, naopak McFarlane na některých panelech není tak pohledný. Zkrátka dostanete kvalitní komiks kde se ale o Venomovi dozvíte málo a objeví se až na konci, jinak celou dobu vidíte černý oblek na Spideym. Na druhou stranu je tu krásný průřez vývojem černého kostýmu a to se mi líbí. Suma sumárum dávám 3*, ale jen protože jsem dostal něco jiného než jsem čekal. Klidně mohu doporučit.
  • Blackhand47XD
    Jeden z nejdůležitějších pavoučích příběhů, který kazí především postava Pumy. Kdyby se zaměřili čistě na symbionta, bylo by to daleko lepší.
  • karl173
    Je to vlastně klasický Spider-man, ale bohužel je kniha dost rozkouskovaná a vlastně jen solí z rukávu jeden důležitý životní moment za druhým. Sice je to stále dobré počtení, ale nedokáže vám dát stejný požitek jako při celistvém příběhu. Naštěstí jak jsem již napsal, jsou všechny tyhle milníky dobře napsané a já se u nich nenudil. Možná až u posledního sešitu jsem pocítil jakýsi pocit z opakovaní a navíc souboj s Venomem byl pro mě trošku zklamáním. Změna kresby na poslední sešit může být taky trochu kazivým faktorem, ale naštěstí mě se celkem líbila stejně jako ta od Rona Frenze, která mi ke Spider-manovi dobře pasuje byť není tak dokonalá jako u Romity. Za mě 70%
  • Darth Raelchi
    Snad asi nejzajímavější na celém komiksu je Todd McFarlane a Venom 1.0. Nic víc v tom nehledejte a paralelu s kresleným seriálem už vůbec ne. Tenkrát mi to přišlo strašně drsné a do jisté míry tomu tak i je, ale tenhle komiks je dnes už úsměvný a je to už prostě staré, přesto kvalitní na tu dobu. Pak až u konce máme onoho McFarlanea a to je snad jediné proč se tím celým zabývat. Líbí se mi zvlášť taková jakoby rozlehlost (rozprostřenost) postav v rámci pozadí. Hned snad první scéna jak je tam Mary Jane to vše vysvětluje. Venom je tam drsný a nářezový, ale dostal na můj vkus málo prostoru. Zase je to ale origin story a je dost možné, že tvůrci a redakce nečekali zvedající se popularitu Venoma. Aspoň něco a konečně vím, jak to bylo od začátku.
  • S4TW
    První starší komiks v této série a za sebe musím říct, že dobrý. Kresba je naprosto super, to se musí nechat, akorát mi moc nesedí ztvárnění Petra Parkera (Spiderman je cool). Příběh Venoma je hold velice rozsáhlý a bohužel se nevejde ani na 200 stran. *SPOILER* Na druhou stranu si myslím, že Venom měl v historii Spiderman zajímavější pasáže, než je souboj s Pumou, ale to je asi jen můj soukromý názor. A co mi trochu víc sráží zážitek je to neustále vysvětlování typu: Spiderman právě vyskočil z okna, když je tam obrázek jak skáče z okna, tohle je zde dovedeno do extrémů. Odkazy na jiné příběhy nejsou tak špatné, pokud se nejedná o odkaz typu, to jste mohli číst kapitolu zpět, to je zase dovedeno do extrému. Celkově je to super kniha, až na tu dětinskost a ne úplně nejsilnější scénář.
  • sedw
    Po Hulkovi a jeho Tichých výkřicích jsem si dal další starší věc a opět naprostá spokojenost. Je pravda, že pro zrod Venoma asi byly důležitější díly, než ty s Pumou, ale já se u nich příjemně bavil, jako ostatně u celého komiksu. Komiks je dostatečně vtipný, tak akorát akční a v posledním sešitě i celkem temný. Na plný počet to není, ale rozhodně se jedná o nadprůměr. A velmi mě bavily úvody k jednotlivým sešitům a poznámky v příběhu typu: Chcete vědět, proč se to děje? Přečtěte si...
  • Dave-7
    Tak trochu návrat do dětství, kdy jsem hltal Spiderman od Semic-Slovart na základní škole. Část příběhů tenkrát vyšla právě od Semicu. Nicméně kniha postrádá pár důležitých příběhů. I tak ale stojí za to.
  • MrKulda
    Vůbec by mi nevadilo,kdyby byl do knihy i zakomponován souboj s Hobgoblinem,na který jsem byl vážně zvědavý,ale místo něho jsem se dočkal informační stránky autorů,kteří pouze shrnou celou záležitost jako vyhranou a že musí ještě hodně toho přeskočit (na souboje s Pumou bylo ale místa dost co?) Jinak,ten zbytek....dnešním čtenářům něco bude působit až směšné (Spider-Man padá z výšky,z nějakého nepochopitelného důvodu nemůže použít své pavučiny a tak zbrzdí svůj pád tak,že si vykloubí rameno,přičemž pak samou bolestí omdlí když si ho dává do pořádku....wow....),jinak je to ale OK,a jsem vlastně spokojen,protože jsem dostal to,co jsem očekával...nic víc,nic míň
  • louza
    Čtenáři, kteří trávili léto roku 1993 u vody s pumou, tajili dech když MJ odhalila Petrovu totožnost (událost po které se mnohé změnilo - a opravdu změnilo, ne jako dnes, kdy se mnohé změní na půl roku a pak zase vrátí zpět) a dojímavě poslouchali její životní příběh, zamáčknou slzu a...a dočtou si posledních dvacet stránek na kterých neměli možnost vyrůstat, protože ten zbytek znají zpaměti. Všichni ostatní si nastudují jak to bylo když... Venomova látka bohužel čítá mnohem víc částí a vynořuje se z pozadí moc postupně na to aby se dala zmonitorovat v jediném svazku. Nesourodost a ostré hrany mezi sešity tu bohužel až moc vyčnívají. Přesto jde o důležitou část spideyho historie, která by neměla uniknout žádnému fanouškovi.
  • jh666
    Druhé setkání se Spider-manem v UKK se bohužel nevyvedlo tak jako to předchozí. Je vidět, že byl opravdu hodně osekáno. Nejvíce mě mrzí, že byl vypuštěn souboj s Hobgoblinem, jehož řádění bylo ve větší části knihy něž sám Venom. Kresba také nic moc, a to nelze svádět na dobu. Kravenův poslední lov vznikl ve stejné době. Na druhou stranu potěšil poslední sešit a Black Cat.
  • jirin
    Spiderman není moje srdcovka a přijde mi spíše jako superhrdina pro děti. Ale tady mě to bavilo. Kupodivu mě ale zrovna moc nebavil samotný závěr kdy se zrodil právě Venom. Ani ta vsuvka s historií Mary Jane pro mě byla spíše nuda. Více mi seděli právě ty příhody s "kosmickým oblekem".
  • Xeelee
    Skvělej záporák s bohatou historií a vývojem, zasazenej do klasickýho superhrdinskýho příběhu z 80. let se všemi klišé a neduhy, který k tomu patří. jako člověku Venoma neznalýho mi přijde škoda, že tam skoro neřeší Brocka.
  • mAGiic
    Velké skoky nepůsobí moc uceleným dojmem a myslím si, že kdo o Venomovi už něco ví, tady se o nm nic nového nedozví (to samé platí i o Eddiem Brockovi) a sešity s Rosem a Hobgoblinem jsem stejně kdysi četl od Semicu...3*
  • luky.kuky10
    Velmi me mrzi, jak je tato kniha poskladana. Jsem rad za vsechny sesity, ktere v knize jsou, ale pokud to ma byt pribeh, kde hlavni roli hraje Venom, tak to melo byt hlavne o nem. Precetl jsem si to po tajnych valkach, kde Spider-man ziska svuj cerny kostym, a v teto knize je super sledovat jeho navrat domu. Me se to celkove libilo, a ikdyz jsou to stare pribehy, tak se to cte skvele. Kresba se mi libila od vsech kresliru, ale musim rict, ze od Todda McFarlaneho asi nejvic (asi se jeste jednou musim vratit k "utrpeni"). Jinak M.J. Jsem mel vzdycky rad, a tak mi jeji vetsi pritomnost v deji vubec nevadila (a dobra byla i black cat):) jsem vdecny za kazdy comics se Spiderem, a tohle retro je hodne fajn.
  • mr.des
    Spiderman me prilis nebrere, ale toto je prijmne retro pocteni.
  • Michal Opitz
    Fajn Spider-book, který se zaměřuje hlavně na samotný vznik Venoma. Bohužel - jak už zmínil Josh - o Eddiem Brockovi se dozvíme jen ze sumáře a samotný Venom se nám pořádně předvede až v závěru. Takže já osobně se těším spíš na sešity následující po této sbírce.
  • morbn
    Vynikajúca nostalgická spomienka. Problem je, že tri zošity uvedené v knihe už mám od Semicu + Tajné války. Nič sa však nemení na tom, že ma kniha potešila. Svoje max.kvality to aj s odstupom času má. Vidiet síce na pár stranách pôvodný anglický lettering, ale prevedenie je aj tak vynikajúce - originál obálky, bonusy, tvrdá väzba, lepšia tlač, tešil som sa na to ako malý chlapec :) Pre mna zatial najlepsie císlo UKK. Ale aj pre neznalých zošitov zo Semicu to bude pochutnanie, ak majú aspon trochu radi pavúka. Tie príbehy vo vnútri za to stoja..., aj keď budú asi sklamaný,že nebudu vediet ako to skončilo s Hobgoblinom(Mátohom).Na nete sa však dajú chybajuce zošity od SEMICU stiahnut, pre doplnenie znalostí a ucelenie príbehu to odporúčam.
  • kaylin
    V komiksu jsou velké skoky, nedovíme se, jak to dopadne s Hobgoblinem, hodně nám toho unikne, ale tohle je příběh zaměřený na Venoma a v tomhle směru kniha dokonale plní svou úlohu. Seznámí nás s příběhem a ty okamžiky, které se staly v jiných sešitech, jsou shrnuty v krátkých textových pasážích. Takhle má vypadat komiks pro fanoušky, kteří se se Spideym seznamují. I když jsou zde nějaké ty chyby v textu a chtělo by to ještě jednu korekturu, dostává se nováčkům ten správný náhled do Spider-Manova světa a do jednoho z jeho nejdůležitějších příběhů. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/05/42-ultimatni-komiksovy-komplet-9.html
  • erik
    Klasický osemdesiatkový Spider-man je jednoducho spojený s detstvom, a preto ma vždy bude baviť. Toto výberové čudo ma však trošku sklamalo, vybrané zošity sú prevažne bez vtipu, čo by nevadilo, ale fakt, že zrodenie Venoma a všetky podstatné udalosti sú spísané na dvoch vysvetľujúcich stránkach medzi zošitmi, to zamrzelo. McFarlane na konci prerobil všetkých na Schwarzeneggrov (zamladi), ale aspoň sa tam niečo deje. Inak je nápad s kostýmom super, dnes už takéto veci v komikse moc nevídať, aby sa príbeh pomaly budoval cez nejakých päťdesiat čísel. Čo nie je hŕŕŕ, to rýchložijúci ľudia ofrflú a vykašľú sa na to.
  • Fry
    Pátý UKK nás opět zavede za Spider-manem. Jak kdyby tady nebyl před chvílí. :D

    Ale jo.... já mám pro tyhle příběhy z "80. let" slabost, tak asi i díky tomu přihlédnu k lepšímu hodnocení. Jinak "Neustálá reklama na Tajné války" mi moc nevadila, spíše mi potvrdila, že tento milník je dobré míti v knihovničce (Zatím je pouze v seznamu Chci :D). No a teď k samotnému příběhu: Je pravda, že spíše než "Zrození Venoma", by se to mohlo jmenovat "Dobrodružství v černém kostýmu", nebo "Kostým z kosmu", ale i tak se v posledním příběhu nakonec Venoma dočkáme. Pro některé je možná Venom ten nejlepší Spiderův protivník, ale já ho zas tak v oblibě nemám a připadá mi spíše jako "Spider-manovo druhé já", ale to je jen osobní názor. No a na závěr bych chtěl vypíchnout to nejlepší, a to podle mě byl "Amazing Spider-man 258 a 259", kde se naplno dozvíme něco víc o Spiderově kostýmu!

    Takže opět kolem a kolem je to sice příběh stále se opakující a člověk si vyslechne nejméně 60x to samé, ale i tak je to celkem fajn retro.
  • Josh
    Já jsem teda tuhle kompilaci moc nepochopil. Proč se to jmenuje Zrození Venoma, když to nejdůležitější, tj. osud Eddieho Brocka a důvod jeho nenávisti ke Spider-Manovi, se dozvíme jen ze !čtyř! !řádků! v propojovacím textu mezi čísly 259 a 300? Ten odstaveček mi přišel zajímavější, než vše ostatní v tomto dílu UKK…
    …snad s výjimkou dalších !čtyř! !řádků! v tom samym textu, hovořících o bytosti ve stínech, kterou Peterův pavoučí instinkt nedokáže vycítit a která se ho pokusila zabít ... ... ... sakra, nemělo to celý bejt spíš právě o tomhle???

    Jo, kdyby se to jmenovalo "The Amazing Spider-Man: Poletování v černym kostýmu, potkávání postav, který v příběhu Venoma nehrajou žádnou roli a poslouchání dojemných keců Mary Jane, který s Venomem taky nesouvisí" tak neřeknu ani slovo. Ale takhle jsem rozmrzelej.

    Nuže, abych jen nekritizoval - jde o fajn retro. Baví mě oznámení typu "Stan Lee hrdě uvádí šokující zvrat v životě hrdiny jménem...", nebo nadpisy řvoucí PŘEDSTAVUJE SE PUMA!!! apod.:)) Taky se mi líbí přímá návaznost na Tajné války a zpracování toho, jak získává černej kostým nad Peterem navrch. Plus je to čtení fakt na dlouho.

    Ale ten název je prostě zavádějící. Jako celá obálka. Proč má Venom na drápech krev? Spideyho určitě neni, to se někde pořezal? Proč se dole chlubí jménem Todd McFarlane, když se on, stejně jako sám Venom, dostane ke slovu až v závěru knihy? Pět ze sedmi sešitů zde obsažených nakreslil Ron Frenz.

    Aspoň teda, že na konci to McFarlane rozbalí a dočkáme se i pořádný akce. A nad takovym sošnym "kýčem", jako je jeho Mary Jane, jsem se ani na okamžik nepohoršoval:))
    Hůř dopadla teta May, která nevypadá jako kýč, ale jako Max von Sydow.

  • Hannibal92
    Zatím to nejlepší co v UKK vyšlo. Neuvěřitelně našlapané číslo, které jsem si opravdu užil. Obsahuje opravdu hodně textu, příběh je propracovaný, prostě nádhera. Taková kvalitka už se dneska nenajde. Navíc mě to neuvěřitelně navnadilo na Tajné války
  • Kabukiman
    Connor- tywe, tohle by nenapsal za střízliva ani Seifert :D Ve dvou řádcích jsi prošel tři desetiletí a ta rázná koncovka! :D Dobrý.... :D :D :D
  • J.Connor
    Krásná nádhera... navíc to přímé srovnání čistých a puristických raných 80. let s doznívajícími sedmdesátkami (možná paradoxně, ale asi ne v komiksu) s předzvěstí 90. let v podobě MacFarlanovo sošnosti, košatosti a hraničnosti s kýčem (už jen ta Mary Jane ty vole).
  • blackJag
    “Slyšel jsem, že jsi frajer Spider-Mane… Ale teď se chováš, jako bys měl těžký halušky.“

    Venom jako nejoblíbenější Spider-Manův protivník? Amen to that!

    Asi se nebudu moc vyjadřovat k tomu, jak moc reprezentativní UKK bude (pokud bude), protože o marvelovských řadách mám asi takový přehled jako o řadách všech ostatních nakladatelství (tedy velmi chabý), ale styl těch knížek je prostě epes rádes.

    Nepídil jsem se po různých vydavatelích všech těch chujovin na pokračování (tank Tiger, Titanic, ...), kdy vás pak v úhrnu celá věc vyjde na 10k a i když bych si klidně nasbíral modely ze světa Star Wars nebo autíčka z bondovek, protože mám tyto blbosti celkem rád, nedělám to. Důvod? Přijde mi, že cena bez dumpingové srážky neodpovídá hodnotě výrobku. UKK sice patří svým způsobem do této "rodiny", všichni ale víme, že cena 199,- za šesti nebo sedmi sešitový komiks v pevné vazbě je dokonalé labůžo.

    Nechci být zlým prorokem, jestli se ale UKK udrží a zvládne svou 60ti svazkovou "křížovou" cestu napříč naším malým trhem, jaký vliv to může mít na zaběhlé vydavatele, kteří trousí podobně obsahové tituly v paperbacku o (cca) 100% dráž? Kdyby si běžný český komiksový fanda řekl, že tempo dvou výborně zpracovaných knih za měsíc mu stačí a na ostatní hází bobka? Nepřeji si to, nějaký efekt by to ale přeci mít mělo (neviditelná ruka trhu pracuje, kdopak od ní nakonec dostane KO?)...

    Ke komiksu, jak píšou jiní, některé sešitu už představil Semic Slovart (útržky, jako že Black Cat nechápe, proč si Spider-Man drží své "alter ego" Petra Parkera nebo že se Spider-Man vrací od FF s pytlíkem na hlavě, se mi živě vybavily) a těm ze série Amazing Spider-Man se třeba navíc podaří vyjít i po třetí (když se k nim dostanou černobíle komiksové legendy – zvládne to Netopejr udýchat?), ale má to svou dávno zašlou poetiku - třeba kresba je jakoby archaicky unifikovaná (Frenz nebo Larocque, jaký je tam rozdíl?), ale jak to vezme do ruky McFarlane, rozdíl je diametrální (krkolomné pozice, hutné, špagetové pavučiny). Skvělá dokumentace přelomu mezi klasickou kresbou a mladými dravci, kterým ještě teče komiksové mléko po bradě, a už, už by se měřili.

    A to samozřejmě nemluvím jen o kresbě, mění se i postupy ve scénáři, tlačí se na dynamiku, potlačuje zevrubná popisnost, objevují se uzavřené vtípky...
    Abych to uzavřel, kvalita řady UKK je bezpochybná, knihy jsou skvěle vybaveny, cena je směšná a vnitřní obsah nezapomíná na obálky (zvlášť pro mě velké významné +). Kompilace obsahu z těch a těch sešitů má podle mého smysl (přál bych si, aby podobně vycházela právě řada komiksových legend, barevně, s obálkami), každá druhá stránka sice odkazuje na Tajné války superhrdinů Marvelu, ty už ale dávnou nejsou zbožným přáním :-) Navíc kde jinde se vám dostane reprintu (v podstatě) prvního čísla Web of Spider-Man? Tahle série u nás asi těžko někdy vyjde…

    80%
  • Kapis
    Tak defloruju igelitový obal a co nenajdu vevnitř? Spidermana od Semicu! Akorát teda na tom lesklém papíře a v novém netečkovaném coloringu to vypadá podstatně lépe. A taky nejsou používány překladatelské masakry Zlý duch či Mátoha pro Hobgoblina. Tak jsem si v autobuse prolistoval to, co jsem už znal a dočetl zbytek, který jsem neznal. Myslel jsem, že Venom provází PP i dál, ne že se ho zbaví tak rychle, ale co už. Soukromý život PP a jeho manželství se supermodelkou MJ v luxusním superapartmánu, kde se tak tak vlezou všechny její hadry je tak naivní a nepřesvědčivé, až to bolí. Ale teenageři jim to asi sežerou. Ještě bych vypíchl kresbu Todd McFarlaneho, která je o řád výš než začátek knihy. Takže z čisté nostalgie, a taky proto, že se mi celkem líbí koncept UKK, dávám čtyři hvězdy.
  • Hauzina
    Každé správné hodnocení začíná obálkou. Nápad s tím, že jednotlivé hřbety knih tohoto kompletu nám poskládají "obraz", je úžasný (nicméně pro nás, kteří už některá čísla tohoto kompletu vlastníme z jiných vydaní, to tak úžasné není). Proto budu hodnotit jen přední a zadní obal knihy, který je nádherný. Už jen za to kniha získává první hvězdičku. Druhou hvězdičku uděluji za to, že nám kniha přináší legendární příběhy neboli klasiku s opravdu klasickým protivníkem. U nás tyto klasické příběhy s klasickými protivníky přinesly pouze "Comicsové legendy", ale na černobílém papíře. Třetí hvězdu uděluji, protože pro mě velkým překvapením bylo, že dříve vydané sešity "Záhadný Spider-Man", zapadají do tohoto příběhu. Některé před příběh (boj s Hobgoblinem před Tajnými válkami), některé během příběhu (boj s Pumou, který je zde též, ale i zde nedokončený souboj s Hobgoblinem). Chci říci, že před touto knihou jsem neměl tušení, že sešity "Záhadný Spider-Man" zapadají do "Zrození Venoma" Čtvrtou hvězdu dávám z důvodu, že se mi líbí, jak nám vydavatel pomocí jedné stránky textu vysvětlil, jak situace dopadly a tím pádem se držel pouze příběhu o Zrození Venoma. A poslední pátá hvězda byla udělena, jelikož znám jen verze, kde je Venom poražen pomocí zvuku, a tak pro mě toto vítězství nad Venomem bylo nové.
    -----------------------------------------------
    Jestliže to mám shrnout. Na knize mi vadí, že příběh není pouze vytržen ze série The amazing Spider-Man, ale je splácán také s Web of Spider-Man. Líbí se mi, že je to jeden z klasických příběhů, kde vidíme klasické záporáky jako Hobgoblin, Venom, Puma a objeví se i Kingpin, protože klasika je stále nejlepší. Klasičtí záporáci se mi líbí více, než ti noví, kteří se objevili např. v "Návratu" nebo v "Příčinách a následcích". Je možná škoda, že kniha nevyšla na dvě části (vyjdou tak některé další knihy), protože tam klidně mohli zahrnout bitvu s Hobgoblinem, na kterou jsem se moc těšil a bylo pro mě zklamáním, že v knize nakonec nebyla. Jsem rád, že vlastním "Záhadného Spider-Mana", kde si tuto bitvu mohu doplnit. Větší zklamání pro mě však je, že je zde nedokončený příběh s Black Cat. A také mě dost mrzí, že příběh se točí především kolem obleku a je tu pouze malý prostor věnovaný Venomovi. Kniha nás stále odkazuje na Tajné války, které u nás stojí poměrně dost peněz, ale dobrou zprávou je, že by měly vyjít v tomto kompletu (tudíž za dobrou cenu), tento příběh navazuje hned na ně. A pro ty z vás, kterým je líto, že zde nebyla bitva s Hobgoblinem, tak si sežeňte sérii "Záhadný Spider-Man", kde je bitva s Hobgoblinem před "Tajnými Válkami" a bitva s Hobgoblinem, která chybí zde.
    ---------------------------
    Za 199 Kč se zde dozvíte opravdový způsob, jak Spidey přišel k černému obleku, a jak k symbiontovi přišel Brock, jelikož je to všude prezentováno jinak, ať už v animovaném seriálu Spider-Man TAS nebo ve filmovém zpracování.
  • brkowycz
    Venom je prostě jeden z nejvíc cool záporáků, který se kdy dostali na stránky komiskových superhrdinů. Musím přiznat, že jsem se na tohle číslo nechal nalákat fakt hlavně kvůli němu. A co jsem našel uvnitř?
    Především snahu zmapovat velmi dlouhý příběh se snahou vypíchnout ty nejdůležitější sešity a události. Neměl jsem nikdy možnost přečíst si i jiné díly, takže nevím, jestli se skutečně podařilo vypíchnout ty přelomové události. Ale to co se tady nachází jsou pouhé útržky a epizody, zcela vystřižené z kontextu. Na základě toho, že jeho černý kostým jednou podivně zareaguje během rvačky je tam hozen celý sešit, kde člověk rozečte příběh a na konci se dozví, že se v příběhu nikam dál nedostane, protože pokračování nebylo důležité pro vývoj příběhu černého kostýmu. V jednom čísle M.J. ujišťuje Petra, že ho má ráda prostě jako kamaráda, aby jsme otočili deset stran a našli je, jak jsou manželé. Na 20ti stranách jednoho dílu se třeba 4 stránky mluví o černém kostýmu a zbytek se řeší příběh, jehož začát jsme nečetli a ani se nedozvíme, jak to sončí. UKK nám sice mezi jednotlivými epizodami dává zprávu o tom, co se mezitím stalo, ale kdybych chtěl poznávat Spidermanovi příběhy tímto stylem, mohl jsem si to přečíst na wikipedii.
    Mezi další zkažená očekávání patří také to, že Venom jako takový se objeví až úplně na konci. Celé je to vlatně jenom o trablech a patáliích s černým kostýmem. Brock sice vysvětluje, proč je na Parkera naštvaný, ale epizody, ve kterých se popisované události staly, také chybí. Takže mluvit o "Zrození Venoma" jako o nějaké "Příběhu o pomstě" je naprosto zcestné.
    Celé je to navíc oblřímí oldschool a na každé druhé stránce se dozvíme, že si máme koupit "Tajné války superhrdinů Marvelu", na které se neustále odkazuje. Myslím že ti, co si tento Omnibus koupili, tenhle Spiderman potěší, protože v podstatě na Tajné války navazuje. Jo a to je další - když už to má být "Zrození Venoma" a když tam stejně jsou příběhy vytržené z kontextu, proč tam taky nedali ten sešit, kdy se Spiderman ke kostýmu dostane???? První jeho používání???
    Řečeno zkrátka: Oldschool příběhy vytržené z kontextu, ve kterých vystupuje Spiderman v černém oblečku a něco pořádnýho se začne dít asi na posledních 50ti stránkách.
  • Lenny
    Ač mám Spideyho moc rád, tak "Zrození Venoma" nepovažuju za nijak skvělý příběh a divím se, že o vydání uvažovala i Crew.
    Jak už tu bylo řečeno, většina děje se točí kolem černého kostýmu. Ten bohužel nemá žádný výrazný příběh (akorát ten z Web of Spider-Man) a odehrává se na pozadí jiných událostí. Máme tu sice kompletní dvoudílný příběh s pumou, ale zbytek jsou jen ústřižky. Minulost MJ sama o sobě je hodně vytržená z kontextu -> tohle vede ke svatbě, které se nedočkáme (stejně tak ani souboje s Hobgoblinem). Venom se objeví až v posledním sešitě ačkoli to není špatný příběh, nijak extra mě nebavil (Spoiler: Jako způsob jeho poražení stylem: "Potřebuju, aby mu došly pavučiny" PP přesekne jedno vlákno "Áááá, došly pavučiny" mi kazí dojem z jinak celkem slušného příběhu).
    A když už je tolik pozornosti věnované černému kostýmu, chybí mi tu čísla 316-317, z kterých je použit cover (a to proto, že marvelovské vydání tyto čísla a mnohem víc obsahuje).

    Suma sumárum: Pro mě fajn retro, ale nic víc. Kdyby raději vydali "Death of Jean DeWolf", měl bych větší radost.
  • Kabukiman
    Na tenhle díl ultimátního komiksového kompletu jsem se fakt těšil. Venom je snad jediná spidermanova záporná postava, která mě fakt baví. Rozklepanejma prackama jsem roztrhal igelit a se slinou tekoucí od úst knihu otevřel. Ajajaj!!! Tohle už mám doma od semicu! No co, tak to dám znova, je to na lepším papíře a tak... a na konci je vlastně konečně Eddie Brock a to na co jsem se tak těšil. Čekal jsem prostě děj kolem Eddiho Brocka a ne spidermanovy trable v černém... Ale i tak je to příjemné retro a fakt, že už to mám jednou doma nebudu do hodnocení zahrnovat,takže dávám za čtyři hvězdy a rád uvidím nějaké další retro z osmdesátek...:)
  • Luigi
    Čekal jsem, že to bude dobrý a bylo to výborný ;) To je asi vše, co můžu dodat :)

  • Azalin
    Mým prvním dojmem bylo mírné zklamání, protože jsem nečekal, že bude tato kniha až tolik retro (většina sešítů je z roku 1984), nicméně výsledkem je příjemné překvapení. Člověk musí samozřejmě občas přivřít oko, ale i díky ceně je to poměrně skvostný přírůstek do komiksové sbírky. Jen bych dodal, že Peter Parker je úplně stejný případ jako Scott Summers, tedy když je jeho rudovláska jenom chvílku z dohledu, už se ohlíží po jiné sukni.. :)
  • royan
    Tuto krásnou knihu jsem otevřel a hned po prvních listech jsem se na chvíli vrátil o 20 let zpátky. Psala se první polovina roku 1993 a Semic-Slovart ještě vydávál několik komiksových serií. A v té době na novinové stánky přistál tak trochu jiný Spider-Man, v novém černém kostýmu. Po 20 letech je tu zpět, na lepším papíru a v pěkném soubornějším vázaném vydání. A ani po dvaceti letech nezklamal. Mám rád tyhle staré Spider-Many. Přivítal bych více takových souborných vydání starších Spider-Manových příhod na českém trhu.
5075602
Četl/a (187)
2scha, 3DD!3, 81splinter, Abbott, adevr, Al0f0k, Alfred, Alikkk, Ash Pointak, autokineton, Babany, Bart, Big_Boss, Blackhand47XD, blackJag, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, chuckboris, CJFlip, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, D.K.Logic, dajik, DanMac, DANT3_, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, dbar, dcpatr , Deckard, Dejweez26, Doly, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, DracoAn, duri, Ejdý, Ejdý1, emanek, erik, Fida, fifas, Final, Fives, flipflop, Fox01, Fry, gezic, Glumal, Golem, guseppe, Gustik5, hicks, HK-47, Houbař, hromotlk, hypermlok, invape, J.Connor, Jack, James, james dixon, jankie, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, Joshua_T, Kaaos, kallenved, Kapis, karl173, kaylin, KdG, Keno, Kil-Khal, kinak, Knowho/Wullcann38, Knuckless, Koci, Komiksum, Lachvos, lantan1, Le Porello, Librarian, Light, LookAss, Loxin, luky.kuky10, Madmax, mAGiic, Mariohurbanek, mart.in, Mart74, Martinb, Mates17, me, MEGA, Mercurio, mgeralt, MignolaMoore, mineralk, Mleako, MonsterGyre, Moyek, mozzu, Mr.Filch, namdnas, NecRoman, Norri, oleav, Olesh, Onkel 1928, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, Peeta, PeNNy, Petr, petrSF, PH79, Pietro26, Pista, PrastenejCitron, punisher, radimisko, raenius, raimi, RaptoR, Raul, Rinter, robertsedmik, roswelll, RudyRod, S4TW, Sagikkun, samuelo12, Schramm, sedw, SekyCZ, seneke, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sir_Pete, smazenapikantniskeble, Spike, start05, Symbi, t0mas, T3ss, Tawax , terrordemon, the.kasztan, TheDoctor, tom99, Tomski, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, Ukko, Václav Mikula, VanTom, Venomslav12stars, vishnar, vita, vrazdinek, VvV, Walome, xflori01, yardaformi, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(457)
-spacilost-, 10milda, 2scha, 665+1, 7eleven, 81splinter, Abbott, Abe, adam.ra, adevr, Aerchel, Agent24, Agiru, Al0f0k, Alex Bishop, Alfi, Alfonzo, Alfray, Alfred, Alikkk, asgardpepa, Ash Pointak, autokineton, AwatarDK, Azalin, Azbest, Babany, Bart, barydave, batoo, bboorreekk, Bellatrix, Beng.D, Benji, Bezvliv, Big_Boss, Birgi, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, brkowycz, bronxik, Bubákolog, burzum, bzklmnf, Caiiiczech, calvin10, calviti, camper, CaptainL, Carnage, Cemino, Chaolinek, Charlie1203, chuckboris, Cody, ConanVJ, CoupeC, Cr4sh, Craxx, Crics, CSE_AC/DC, cybern, cyboy, dajik, Dali, DAN478, daniel.cermak, DANT3_, Dave-7, davidek, Davidos402, davidrynes, DAxik, dbar, dcpatr , Deckard, deefha, delta11, dhrotek, Dinik, dirty_sanchez, disclose, DoctorWho, Doly, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, Dov, DracoAn, dracula, Drekorian, duri, Durvi, dvoracekpetr1, Dzoglik, Ejdý, Ejdý1, Elhonzo , eliera, emanek, Erich, erik, ertefol, fanik, fel68, felda, felis, Fida, fifas, filemon, Filip123, Final, firesnake, firesnake1, Fives, flashpoint, flipflop, folkemon77, Fox01, Fréza, Fry, FumarEnPipa, Gamur, gezic, Gibby, Glumal, Goeger-Devil007, Golem, goodspeed, Grebenda, grinder, gruno, guseppe, Gustik5, hahahoho, Hamichal, Hannibal92, Hauzina, Hebled, herrman, hicks, HK-47, hlavathor, Holmwood, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, Hurvy, hypermlok, Idy, ikshorm, Indy, Infarkt, invape, iob, J.Connor, J.T.honza, Jack, Jack043, jackie, James, james dixon, jankie, jardoom, JaroKakashi, Jay-jay, jendavondra, Jerdas91, jerry67, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jirin, jmenujiseradekbouril, joehot, johx, JORDY, José, Joshua_T, Kaaos, Kabukiman, KadetJaina, kallenved, Kapis, Kareru, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, Keenkeen, Kelt, kendor007, Keno, keyko, kinak, KINIMODUS, Knowho/Wullcann38, Knuckless, Koci, kolik111, komik.sx, komiksák007, Komiksum, koniklec, konous, Krenzi, kronoss, krupan, Krvavý Patejl, krvinka56, Kublaj, kubosos, kucik, Kunden, Landauer, Le Porello, Leland, Lenny, Librarian, listr, LookAss, Lord_Arthas, Lucifer, Luigi, luky.kuky10, maara, macomix, Madmax, mAGiic, Majkl, Majkl151, Malachias, malylada, mankoo, Mariohurbanek, markic, Mart74, Marthy76, Martin Buchal, Martinb, MartinV, Masinfira, Mates17, Matio, matohan, matty87, Maty48, Matyeos, Mauzr, ma_fecko, MB, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, Michael Jarkovský, Michal Opitz, MickeyStuma, mikado, Mikei, MIKER65, mikki.maser, Mikko, mimo_provoz, mineralk, misa, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, monty.cl, morbi, morbn, Moyek, MP, mr.des, Mr.Filch, MrKulda, mrsk, mttra, myroslav, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Niaz, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, o2t2, obitus, Odal , OldaB, Olesh, Ondraseeek, Onkel 1928, Oompa Loompa, Pafnuc, pajo1919, palo, Pán rostlin, Pandos11, PatrikTheMighty, pavel, Pavouk01, pearlxjam, pechna, PeNNy, Pepares, peposek, Petr, petrSF, PH79, Pietro26, Piros0013, Pista, pk123x, podzimator, POLAKST, Poseidon1978, PrastenejCitron, pršiplášť, punisher, pusta, Qee, Quintana, R3d, radimisko, Radkos, raenius, Raijin, Raikou, raimi, razielus, Remi LeBo, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, Rocker93, RodRoder, roswelll, Rowan, RudyRod, Rumburaq, S4TW, Saiffer, saja, Salien, samuelo12, Saran, SASAN_KING, Schramm, sedw, SekyCZ, semi41, seneke, Sesta, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, SirMinac, Sir_Pete, Sivič, Skot, sleepless, smazenapikantniskeble, SmoothNCool, smrtihlav7, smtxx, spagr, Spider-man, Spike, stanleystar, start05, stepan.tichy, StressCZ, strougy, suricattaontheway, Symbi, t0mas, T3ss, tacmud, Tawax , Teach, Ted15, tertr556, The Genius, the.kasztan, TheDoctor, TheoDread, TheWrecker, thorrg, Thurin, Tialster, tom99, Tomasino79, Tombal, Tomek, Tominos, Tommy Monaghan, tommybauch, tomned, tomntp, Tomski, Traum, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Ukko, Václav Mikula, VanTom, Velkej šéf, Viking, vita, Vítek, vlkodlak, vranakx, vrazdinek, VvV, Wiruss, wolfinov@seznam.cz, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yarda, yardaformi, Yefery, yogi, yojimbo, Zahonko, Zajda, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, ZeznikoslavCZ, Zíďas, zikaa, zlejzmrd
Chce (14)
ADM1, Azik2586, Badgu.y1902, Braindead, carlmichael, deadpool, delsemela, FatMonster, kybl, Mariomichal, Piggyslav, RedButton, szajter, TenCoJeZbytečnej
Shání (3)
Clarkos, gobers, szajter
Nabízí (3)
flipflop, Fox01, Pán rostlin