Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Krev je hustší než voda. A také se v ní rychleji utopíte.

Dashiell Zlý kůň je ukázkově rozpolcený člověk. Pracuje jako policista v indiánské rezervaci Prérijní růže - což je ovšem pouze zástěrka zakrývající skutečnost, že doopravdy slouží brutálnímu náčelníkovi rezervace, Rudé vráně, coby muž pro špinavou práci. Ale pod těmito dvěma Dashovými tvářemi se skrývá ještě třetí: tajný agent FBI, který byl donucen vrátit se do rezervace, z níž před roky utek, a který má za úkol dostat Rudou vránu. Za jakoukoliv cenu.

A právě teď Dash zjišťuje, že je zapletený do dvou surových vražd. Jedna zahrnuje feťačku, jejíž osiřelé děti povážlivě drnkají na Dashovi otupělé city. A ta druhá je pro Dashe ještě osobnější - jeho vlastní matku někdo zmasakroval a skalpoval.

Co se za této situace, kdy je Dashova loajalita rozpolcenější než dřív, ukáže jako silnější? Krev, která proudí Dashovi v žilách, nebo jeho nutkání prolít cizí?

Obsahuje příběhy:
Prosnít se do skutečného světa
Mrtvé matky
Volný pád

Obsahuje sešity série Scalped #12-18

Scénář
Jason Aaron
Art
Davide Furnó, R. M. Guéra, John Paul Leon
Obálka
Mark Simpson (Jock)
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Štěpán Kopřiva
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, detektivka
ISBN/ISSN
978-80-7449-327-0 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
433 g
Stran
168
Cena
439 Kč
Originál
Scalped #03: Dead Mothers (Vertigo (DC Comics), 2008)
  • martin28
    martin289.3. 14:49Skalpy #03: Mrtvé matky
    Další z výjimečných komiksů, které vám nedovolí ani odskočit si na toaletu. Oči na šťopkách hltají každičkou bublinu a nepřestanou, dokud to celé nedočtete. Jedinečně poutavý styl vyprávění nemá chybu. Aaron povýšil žánr na noir 2.0
    100%
  • Delphín
    Delphín26.7.2022 03:33Skalpy #03: Mrtvé matky
    Famózní detektivka, kterou mi Jason Aaron naprosto vyrazil dech. Tak napjatý jsem při čtení dlouho nebyl.
  • regressiv
    regressiv1.2.2021 17:30Skalpy #03: Mrtvé matky
    Fakt ma udivuje ten amatérsky preklad, kde "few doors down" je bez mihnutia oka preložené ako "pár pater pode mnou", aj ked z kresby je absolutne jasné, že Dash býva na prízemí a myslí sa tým úplne bežná fráza "pár vchodov ďalej". Hneď v rovnakom paneli je "útočná puška AK-47S", hoci sa tým "S" jednoznačne myslí množné číslo. Toto má byť profesionálny preklad?!
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš19.12.2020 06:58Skalpy #03: Mrtvé matky
    Tretia šupa, ktorá sa oproti prvým dvom troška upokojila, menej sa hrá so šialenou chronológiou a viac sa sústredí na postavy a príbeh. Je to dané i tým, že postavy už plus mínus poznáme (jedinou novinkou sú brutálni Hmongovia). Dokonca sa do hry vracajú postavy, ktoré sme pokladali za odpísané (jediný neskorumpovaný fízel široko ďaleko). Naopak, Diesel tu vôbec nie je a chlapec, ktorý na konci dvojky tak urputne túžil navždy zmiznúť z rezervácie, má iba cameo (detto Ten, kto chytá).
    Tvorcovia trojky sa tentokrát naozaj predsa len troška viac sústredia na príbeh a menej na twisty a experimentovanie s flashbackmi. Jediné, čo mi prekážalo, bola absencia Ennisovho (resp. hocikoho) úvodníku a stále sa mi zdá (som jediný?), že postavy občas menia vzhľad (najmä Zlý kôň). Som zvedavý, o čom bude zvyšok série. Zároveň sa toho troška obávam, nakoľko mám pocit, že príbeh začína pomaly ale isto smerovať k finále a všetko sa postupne rozuzľuje. Napr. Zlý kôň už vie, že v rezervácii nie je jediný agent v utajení a to sme ešte len v tretej časti. No pritom nás čaká ešte sedem dielov. Bojím sa, že minimálne jeden bude „výplňový“, kedy postavy budú riešiť niečo, čo s „hlavným“ dejom nesúvisí, len aby sa natiahol, čas (viď. motorkárska časť v prvej sérii True Detective). Čo to bude? Útok besných vlkov na Prériovú ružu? Prequel Zlého koňa (výcvik v FBI atď.)? Zrejme sa bojím zbytočne. Šanca, že by ma tvorcovia tejto vynikajúcej komiksovej série sklamali, je mizivá.
  • MEGA
    MEGA14.6.2020 01:41Skalpy #03: Mrtvé matky
    Skalpy dokazují, že se patří mezi to nejlepší, co u nás vyšlo. Množství špíny, nemilosrdnosti a deprese se nahromadilo a postavy se s tím musí nějakým způsobem vypořádat. Nejvíce mě zasáhly "tiché" momenty, které o Dashovi řekli více, než jakýkoli dialog. Kapitola na konci knihy nám dáva trochu naděje, že v rezervaci žije nějaký slušný člověk. Všichni kreslíři jsou parádní a jejich linka tvoří potřebnou atmosféru. Tady není o čem váhat. Dávám 5*
  • sedw
    sedw12.1.2020 23:25Skalpy #03: Mrtvé matky
    I když jsem to neočekával, tento díl ještě o třídu překonal předchozí. Škoda, že už s hodnocením nelze jít výše, protože toto byla paráda. Uvěřitelné chování všech postav, dokonale zachycené emoce všech protagonistů... Pro mě jedna z top sérií poslední doby.
  • Norri
    Norri mecenáš21.6.2019 19:46Skalpy #03: Mrtvé matky
    Paráda! Ačkoliv byly první dva díly super, tak tenhle mě bavil ještě víc. Bavilo mě, jak je tento díl vyprávěný krásně lineárně, bez skákání v čase, a bavili mě i jiní kreslíři v prvním a posledním sešitě. Dál a hlouběji se prohlubují charaktery protagonistů a dál je to napínavé a kulervoucí.
  • Kapis
    Kapis mecenáš17.6.2019 11:13Skalpy #03: Mrtvé matky
    Když myslíte, že stojíte ve sračkách přece už až po krk a hůř být nemůže, vylijí vám je ještě na hlavu. Dashe pomalu ale jistě rezervace likviduje a potápí ho hlouběji do hustších hoven. Špína, hnus, hektolitry krve, tichá infuze hrůzy a odpornými způsoby zničené životy. Série začíná nabírat strhující tempo a u čtení si říkáte, kam až autor může zajít - a zajde až tam, kde si to ani nepřejete - a až je z toho úzko. Dvorní kreslíř Guéra má zmáknutou přesně tu špinavou temnou kresbu, která k tomuhle brutálnímu noiru dokonale sedne, ale i ostatní kreslíři drží vysokou laťku skličující atmosféry. Netrpělivě otevírám další díl.
  • mearez
    mearez30.3.2019 11:17Skalpy #03: Mrtvé matky
    Tak příběh nám pokračuje a tentokrát už mě to teda bavilo na 100%. Skalpy mají grády, skvělou kresbu, skvělý dialogy, skvělý postavy, prostě všecko už je skvělý a dokonalý. Za mě 5*.
  • hroubek
    hroubek25.11.2018 16:28Skalpy #03: Mrtvé matky
    Opět velká spokojenost. Aaron tepe do živého a příběh z rezervace Prérijní růže dostává čím dál temnější obrysy. Je to drsnější a nepříjemně se to dostává pod kůži. Hodně se mi líbí jakým vývojem procházejí postavy. Nejvíce je to znát na Rudé vráně a Zlým koni, kde si postavy projdou vlastním kruhem bolesti, se kterým se neumějí pořádně vyrovnat. Všechno co se v komiksu děje má svůj význam viz. Snová první kapitola, kde dost pochopíme co Dashiellovi honí hlavou. Nebo příběh vyšetřování, kdy se dvě postavy vyrovnávají se stejnou věcí, ale každý po svém. Tempo je hodně slušné, ale trochu jsem měl pocit, že Aaron přešlapuje na místě a teprve si chystá půdu pro to co dříve nebo později bude muset přijít. Mrtvé matky mě hodně sedly, a já si musím co nejrychleji sehnat další díly.
  • VanTom
    VanTom31.10.2018 20:43Skalpy #03: Mrtvé matky
    Kromě vyrovnávání se s brutální vraždou své vlastní matky (nebo spíš její alibistické ignorování) povyšuje třetí book Skalpů na naprostou (krimi) špičku i uzavřený mikropříběh synka další zamordované (to množné číslo v názvu nesignalizuje "obecnost"), který silně zabrnká na city i těch největších zatvrzelců (jako Dashiela Zlého koně, ale i mne, čtenáře). Perfektně napsáno i nakresleno, linka i rysy se mírně vyjasnily.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš15.1.2018 17:02Skalpy #03: Mrtvé matky
    Mrtvé matky sú bez akcie. Ešte pomalší diel ako ten predošlý a vôbec to nevadí. Atmosféra by sa dala krájať, scenár je brilantný a hlavné postavy ukazujú viac emócií. Perfektné čítanie a táto séria je luxus.
  • Fimi
    Fimi mecenáš6.12.2017 16:18Skalpy #03: Mrtvé matky
    Příběh se proplétá s každou knihou víc a víc, přibývá mrtvých,akce a tempo se zrychluje. Sakra Aaron je frajer a já nevím zda mě baví víc tohle nebo Mýty. Víc takových knih, víc Aarona. tuhle sérii miluju
  • trudoš
    trudoš editor22.10.2017 09:26Skalpy #03: Mrtvé matky
    Třetí díl Skalpů skvěle ilustruje, kolik možností kriminální žánr vlastně nabízí. Pod nánosem hrubosti se ukrývá fantastická elegie za duše lidí, kteří přišli o všechno, a život jim přesto stále dává najevo, že to ještě není dost. Jason Aaron pokračuje v nekompromisním vyprávění, kdy cíleně obrušuje charaktery ústředních postav pomocí vedlejších epizod, aby čtenáře nechal pochopit, že i ta největší lidská bestie může mít pochopitelné motivace. Nebo taky ne, záleží, jak moc chce bestie zůstat člověkem.
    I když mi tentokrát přišlo, že v některých momentech krystalizují události lehce prvoplánově, nijak to neubírá na kouzlu celého toho pekelného příběhu. K zásadním zvratům sice nedojde, a když už, tak v momentě, kdy jiná cesta není. Ale pořád jsme v rozjezdu, takže je to vcelku pochopitelné a podle všeho, ticho před bouří nebude mít dlouhého trvání.
    Pravdu říct, tahle série je stejně drsná a krvavá, jako ostatně skalpování samo. Člověk může jen tiše trpět s hrdiny a doufat v lepší zítřky.
  • 3DD!3
    3DD!318.7.2016 10:29Skalpy #03: Mrtvé matky
    Nic lepšího u nás v současné době nevychází, tak co vám mám povídat. Aaron oproti předchozímu Boogie vypravuje lineárně, jen s pár odbočkami hraničícími na kraji vzpomínky a snu. Dashova pracně slepená osobnost se pomalu rozpadá, Diesel se směje a Rudá vrána je zachmuřený. Emocionální struhadlo plné mrtvol žen a dětí. Kvalita.
  • louza
    louza25.4.2016 10:40Skalpy #03: Mrtvé matky
    Poslušně hlásím, že za dobu mého čtení se nic zvláštního nestalo. Jedna vražda, jedno odhalení, tucet tvrďáckých hlášek a kopa indiánské bídy. Normálka. Přesto tuhle knihu musím trochu vyzdvihnout, protože se na pozadí k uzoufání pomalé hlavní linie přidruží i další sice jednoduchá, ale působivá linka na níž poukazuje to množné číslo v názvu knihy. Dílčí linie se v rámci knihy uzavře a její vyústění se čtenáři vryje do mozku se stejnou definitivní platností jako kosočtvercový emblém do školní lavice. Kniha funguje i sama o sobě a za to dostává bod navíc. Jedinou výtku mám ku plantážníkům z crwe, kteří zařazují spoilery do medailonků postav na počátku knihy. Chápu, že je to asi součást překladu, ale nešlo by to trochu filtrovat, himbajz šůviks?
  • Fry
    Fry admin11.4.2016 21:42Skalpy #03: Mrtvé matky
    "Skalpy #03: Mrtvé matky" - Indiánská kriminálka je stále v kurzu ... Dal jsem si v podstatě rok pauzu, čekal jsem aspoň na to, až vyjde čtvrtý díl a nyní jsem se do toho konečně zase pustil. A nemůžu jinak, než smeknout před výborně koncipovanou zápletkou, která se sice občas místy docela táhne, ale zase rozehrává dalších 10 dějových rovin, které se budou řešit asi ještě hodně dlouho. Přece jen smrt matky hlavního protagonisty zrovna nepotvrzuje lepší zítřky. "Skalpy" jsou jízda od začátku až do konce, nemluvě o té "jižanské" kresbě, která se k příběhu velmi náležitě hodí. Šahám po dalším pokračování ... Za mě 5*!
  • S4TW
    S4TW10.3.2016 18:12Skalpy #03: Mrtvé matky
    Ani nevím, jestli se v sérii něco zásadního, od minulého dílu, změnilo. Pořád je to stejně skvělá série se super scénářem a úžasně atmosférickou kresbou. Vlastně ano, když jsme u té kresby, tak tu poprvé vystupují jiní kreslíři. Konkrétně dva a musím říct, že se oběma povedlo udržet nastavenou laťku, především v otázce atmosféry a vůbec pocitu, jaký z celého komiksu vyzařuje. Ale Guéra to není a jsem rád, že má pořád hlavní práci na starost on. Jinak nemám, co bych dodal, scénář pořád šlape jako hodinky, na něco dostaneme odpovědi, jinde se otevírají nové otázky, ale pořád je to neskutečně drsná a špinavá jízda. Dashiell, kterého známe především jako velkého drsňáka, se ukazuje v novém světle. Ostatně většina postav si od prvního dílu prošla jistým vývojem, takže ani v tomhle nás Aaron neochudil. Tahle série má všechno, co od kvalitního komiksu vyžaduji a třetí kniha na tom nic nezměnila.
  • Kapis
    Kapis mecenáš25.1.2016 08:56Skalpy #03: Mrtvé matky
    UFFF. Temné, drsné a depresivní. Beznadějně bezvýchodné zoufalství z toho doslova kape. Dokonalá, temná, drsná a depresivní kresba to tučně podtrhuje. Místy mi z toho fakt bylo úzko a nejhorší je představa. že se takové věci opravdu někde dějí. Když si to uvědomím, v jakém blahobytném ráji si tady žijeme, tak přestávám reptat nad životem.

    Mám jen dvě technické: Policista Volný Pád vypadá fakt diametrálně jinak v předposledním a posledním sešitě a ze začátku, když Dash vyleze ze svého kutlochu se v noci vyvětrat, stojí na úrovni země, v suterénu - ale popisuje jak pár pater pod ním se dějí věci a ještě pár pater pod ním zase něco - že by v tom ghettu měli nějaké podzemní patra motelů se mi moc nepozdává. Vícepatrová budova stojí kousek bokem.
  • choze
    choze29.12.2015 16:46Skalpy #03: Mrtvé matky
    Třetí díl se točí kolem vyšetřování vražd Dashiellovy matky a neznámé prostitutky, po které zůstala kupa děcek. A scenáristicky i kresebně je to naprostá paráda.
  • erik
    erik5.11.2015 15:01Skalpy #03: Mrtvé matky
    Každá kniha je lepšia, než predchádzajúce, ale mám pocit, že prekonať túto sa len tak nepodarí. Drsné, kruté, ale zároveň veľmi emotívne čítanie. Prvý raz sa do deja zapája vyšetrovanie a nie je to len o FBI-akcii. Super.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.11.2015 11:49Skalpy #03: Mrtvé matky
    Jak říká níže "brko-dj-wich", skutečně z toho běhá mráz po zádech. Málokdy se stane, že při čtení člověk pravidelně dostává husí kůži, je v komiksu zcela ponořený, je neustále napjatý a místy se mu chce i dojetím brečet. Tahle série patří mezi to nejlepší, co tady vychází a co jsem měl tu možnost číst. Scénář, kresba, atmosféra, dialogy, barvy - vše na jedničku.

    Celkový dojem: 100%
  • mrkirby
    mrkirby30.10.2015 09:35Skalpy #03: Mrtvé matky
    První dva díly byly fajn, ale tohle je mazec. Ubralo se na akci a přidalo na všem ostatním. Klobou dolů pane Aaron...
  • Schramm
    Schramm29.10.2015 18:42Skalpy #03: Mrtvé matky
    Aaron je borec a Skalpy jsou totální pecka. Tohle žeru, další kecy jsou naprosto zbytečný.
  • brkowycz
    brkowycz26.10.2015 09:21Skalpy #03: Mrtvé matky
    Brrr, běhá mi z téhle série mráz po zádech!
    Je to čistě beznadějná deprese. Hlavní hrdina je hajzl. Náčelník je hajzl. Agent FBI je hajzl. Každý je hajzl ze svých vlastních pokroucených důvodů. Aaron nám rozhodně neservíruje tradiční příběhy o "zlomených hrdinech", "dívkách v nesnázi" a "zlých mafiánských šéfech". Tenhle typ kýčovítých šablon, které velmi dobře využil Miller v Sic City, tady nenajdeme. Je to hodně naturální a velmi děsivé. Což už ovšem tvůrčí duo ukázalo v minulých dílech. V tomhle díle ovšem Aaron s Guérou ukázali, že velmi dobře zvládají i emocionálně vypjaté chvíle. Hlavní hrdiny, otupělé životem v obludném světě plném násilí a závislostí, postaví před smrt velmi blízkých osob. Notno říci, že jejich reakce je zpracována velmi, velmi dobře.
    Tahle série je skvělá a podle mě stojí za zakoupení. A jestli to nevěříte mě, dejte na Ennise, který vám to na obálce také radí.
  • kaylin
    kaylin23.10.2015 07:30Skalpy #03: Mrtvé matky
    "Skalpy" patří k těm sériím, které jsou tak dobře napsané, že vás bude bavit každý sešit, budete si užívat to, co právě čtete, ale stejně tak se budete těšit na to, co přijde příště. Guéra tomu přidává na temnotě a opět dokazuje, že propojení scenáristy a kreslíře je nesmírně důležité, protože celkový zážitek je pak umocněn. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/10/1022-skalpy-3-mrtve-matky-90.html
11321
  • regressiv
    regressiv1.2.2021 18:47Skalpy #03: Mrtvé matky
    Fakt ma udivuje ten amatérsky preklad, kde "few doors down" je bez mihnutia oka preložené ako "pár pater pode mnou", aj ked z kresby je absolutne jasné, že Dash býva na prízemí a myslí sa tým úplne bežná fráza "pár vchodov ďalej". Hneď v rovnakom paneli je "útočná puška AK-47S", hoci sa tým "S" jednoznačne myslí množné číslo. Toto má byť profesionálny preklad?!
Četl/a (180)
123peta, 2scha, 3DD!3, Alikkk, anka, BadBoy, Baffman55, Bart, Bedou, Benny, ben_bella, Berry669, binnmode, bob-premky, borknagar1, Bronn, buscheer, calvin10, chcita, choze, Covenant, cowok, Craxx, cyboy, dajik, Darker, davidek, Davidos402, Davispear , Deckard, Delphín, DEmnoG, Dezodoo, Django, Doly, Doppelganger, Draco nobilis, duri, dvory, Dzoglik, Erich, erik, farnhajt, fel68, Filios dVekerec, filosh, Final, Fives, flipflop, foudy, Fr3d_K, Fry, Garp, Georgíno J., Giskard, Glumal, Golem, guseppe, hellblazer, Himlik, Hokejový_Svaz, house192, hroubek, IndyP, Infarkt, invape, Ivan Kucera, J.Connor, James, jankie, japes, Jay-jay, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Joshua_T, Kaaos, Kadin, kallenved, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, KdG, Keno, Killingjoke, kinak, Knuckless, Koci, Lachvos, lacoste, Librarian, Light, Loks19, lukascus, malylada, marek zigmund stanko, Mariohurbanek, mart.in, martin28, Martinb, Marty_von_Shit, Matthew, mearez, MEGA, mgeralt, mineralk, MonsterGyre, monte walsh, motycond, Mrlah, namdnas, NecRoman, Nexis, Nezbi, Noci, Norri, oleav, Olesh, opytz, Ozymandias, Paja78, PAK, Paldini, pearlxjam, pechna, Petr, Pietro26, Plechy, punisher, puolpm, rajot, regressiv, Rezet, Ricky Gervais, Rinter, rockyt, rooty, RudyRod, Ruw, S4TW, Saint of Killers, sala, sandman, Schirru, Schramm, sedw, sercial, Shake, SNUFKIN, Spacecore, start05, SteveCZ, stik, Suši, syon, t0mas, taidana, terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, Unerr, Valdaufinka, VanTom, vita, Vojtěch 393, vranakx, VXP, Wasseg10, xflori01, Zavulon, Zbysek2410, ZD3H, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(286)
123peta, 2scha, adam.ra, Alfi, andik007, anka, antiimini, Artigas, Azbest, BadBoy, Baffman55, bananzluty, Bart, batoo, bboorreekk, Bedou, Beng.D, Benny, Berry669, binnmode, BlackDragon, blackJag, Blacklarch, bmc75, Bob, borknagar1, bourgeois, brkowycz, bronxik, Bubsy, burzum, buscheer, Cabal, calvin10, calviti, charvos, chcita, choze, Corteg, Corvus, cowok, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Dali, Darker, davidek, Davidos402, Davispear , Deckard, DEmnoG, Denis, Dezodoo, Dinik, Django, DKoscik, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, duri, dvoracekpetr1, dvory, Dzoglik, Erich, erik, farnhajt, faster86, fel68, felis, fifas, filemon, Filios dVekerec, Filip123, filosh, Final, Fives, Flash, flipflop, Flowtek, Fos4, Fox01, Fry, Fuf00n, Georgíno J., Glumal, Golem, guseppe, hahahoho, hanocri, hellblazer, herbert, herrman, hiro666, Honzin, house192, hroubek, Hulik, hyba1991, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, Ivan Kucera, J.Connor, JackOneil, Jak, James, jankie, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jiskra, jjjirik, John Wick, Johnny Sasaki, Joshua_T, Kaaos, Kadin, kallenved, Kaluž, kapicka, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, Killingjoke, kinak, Kiwi1902, Knuckless, Koci, komik.sx, konous, krupan, kubosos, lacoste, Leland, Lenny, Librarian, Light, Lobok257, Lojza, Loks19, lukascus, Lumirius, maara, malejmates, malylada, Mamut12, mangan, Mariohurbanek, markic, mart.in, martin28, Martinb, Marty_von_Shit, Marvin, Matthew, mcleek, MEGA, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, Mikei, mikina, mineralk, mirec, mirror, Mitak, MonsterGyre, monte walsh, monty.cl, MP, MP81, Mr. Bobeček, mrkirby, Mrlah, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, Nexis, Nightmare, Noci, noMster, Norri, o2t2, OldaB, oleav, Olesh, Onkel 1928, opytz, OwerLord, Paja78, Paldini, pavouk, pearlxjam, pechna, perper, Petr, Pietro26, Pjenkus, Plechy, porculan, Poseidon1978, punisher, puolpm, Radkos, Ragnarog, rajot, regressiv, Rety, Ricarderon, Rich, RicHard. , Ricky Gervais, Rinter, rockyt, rooty, Rowan, RudyRod, Rumburaq, Ruw, Saint of Killers, sala, sandman, Schirru, sedw, segy, sercial, SickNail, Skot, sleepless, slothest, SNUFKIN, Son-Goku, songoku, StanleyHu, start05, SteveCZ, Stlucius, Suši, syon, t0mas, tacmud, taidana, Tarka Daal, terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tialster, Tomas024, Tomasino79, Tony TwoDee, TonyT, trudoš, tulipstros, Ukko, Valdaufinka, VanTom, Velkej šéf, vita, Vítek, Vojtěch 393, vranakx, willis, wittos, xflori01, xintax, xxaannddeerr, Yaromil, yogi, yojimbo, Zajo original, Zavulon, Zbysek2410, ZD3H, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (20)
Alikkk, arnecht, Badgu.y1902, crush, deefha, delsemela, FatMonster, Fr3d_K, gumidekmedvidek, husakpetr93, Jack, Kitykatyn, Komediant1842, lucmartincova, Maty48, Saran, Sikk, skepsi, spot, WEAPONE
Shání (7)
deefha, FatMonster, Kitykatyn, LuckyLjuk, lucmartincova, Mighty_Morphine, PrastenejCitron
Nabízí (1)
Mildaha1