Asgardský bůh hromu se vrátil do pantheonu největších hrdinů Marvelu a znovu se sjednotil se svým smrtelným protějškem, doktorem Donem Blakem. Společně se musí vypořádat s odkazem mytického severského království a probuzením jeho nesmrtelných obyvatel - avšak ve světě, který o jejich návrat možná nestojí!

V české mutaci vyšel tento svazek jako šestý v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série Thor (Vol. 3) #1-6


Scénář
J. Michael Straczynski
Art
Olivier Coipel
Ink
Mark Morales
Barvy
Laura DePuy Martin, Paul Mounts
Lettering
Chris Eliopoulos, Jakub D. Kočí
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
595 g
Cena
199 Kč
Originál
Thor: Reborn (Marvel)
  • ludek.n
    „Nejsou bohové, kdo rozhoduje, jestli člověk existuje nebo ne… je to člověk, kdo rozhoduje, jestli existují nebo neexistují bohové!“ Skvělá myšlenka pro zasmušilý příběh o hledání a osamělosti. Thor zničil věčný koloběh Ragnaroku, koloběh zrození a umírání Asgarďanů za cenu nekonečně velké oběti. Nyní je povolán, aby obnovil zašlou slávu severských bohů a znovu vystavěl a zalidnil město na konci duhového mostu. Tohle opravdu není akční komiks, i když sem tam nějaká ta bojůvka se tady také najde. Nicméně Straczynski nevypráví o bitevní slávě, která se bude připomínat v legendách na věky věků, on vypráví o touze žít, být a milovat, o nalezení ztraceného ráje a přátel a lepšího místa pro přetřásání všech těch slavných historek, v nichž se vyznamenali praví hrdinové. Zrození se dá pojímat buď jako úžasná nonkonformní zábava, nebo jako hloubavá myšlenková studie o přístupu k životu, byť nám ji předkládá sám bůh hromu. V obou případech to funguje až překvapivě dobře. Svůj lví podíl na tom má i parádní kresba Oliviera Coipela, která k vyjádření pocitů, emocí a postojů ani nepotřebuje mnoho slov. Chyběl mi snad jen návrat bojovnice Sif, a tak mě otevřený konec malinko zklamal.
  • trudoš
    Jeden z nejlepších Thorů, co jsem prozatím četl. J. Michael Straczynski dal postavě sympatickou osobnost a bezvadně jej zcivilnil pro novou generaci fanoušků. Bůh hromu díky němu získal takové charisma, že když dojde na souboj mezi ním a Iron Manem, stojíte jednoznačně na jeho straně a je úplně jedno, jak jste měli Tonyho Starka předtím rádi. Především však dodal vyprávění jistou dávku nevšedního humoru, když bájný Asgard posadil do sousedství amerických venkovanů. To pak rámuje skvělá kresba Oliviera Coipela, která perfektně dotváří mystickou atmosféru okořeněnou prostořekou realitou.
    Jenže je tu velké ale. Všechno je to totiž pouze úvod, rozjezd nové řady. Pročež je příběhová linie zcela otevřená, mnohé náznaky nedořešeny a vlastně se ani nestihne nastínit základní dějový oblouk. Kvůli tomu album samostatně příliš nefunguje, pouze navnadí na něco, k čemu se u nás stejně nikdy nedostanete – alespoň oficiální cestou. Což je neuvěřitelná škoda, protože čtení by to bylo jinak parádní.
  • karl173
    Příběh o tom jak Thor přivedl nazpět sebe, Asgard a všechny své přátele. Zároveň to na mě působí jako takový americký road trip a také se Thor musí vypořádat se svými sousedy. Vlastně už tomu chybí jen laciný humor a mohla by to být klasická přitroublá americká komedie se Sethem Rogenem. Ale dost legrace, příběh je vlastně dosti prostý a příliš se toho zde nestane. Na druhou stranu to, jak Straczynski vypráví mě bavilo. Vše je jasně podané a stručné i co se týče textu. Navíc díky tomu může dobře vyniknout kresba, která je zde opravdu velmi povedená. Olivier Coipel mne velice překvapil. Za mě rozhodně v pohodě oddychovka. Takovýto mainstream rozhodně můžu. 4*
  • Blackhand47XD
    Asgard byl zničeni po Ragnaroku, tak se všichni stěhují na Zemi. Na komiksu oceňuji vtipné scénky, které vyplývají ze soužití lidí a severských bohů v americkém maloměstě.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.3.2018 23:01Ultimátní komiksový komplet #052: Thor: Znovuzrození
    Moc mě to nebavilo, a pro mě je to další pokus, jak lidem předvést takové blbiny jako bohové na Zemi, to už tady bylo a už mě tento motiv moc nebere. Kresba je docela dobrá ale Klan M to není. Není to vyloženě hloupé, ale už mě to prostě nebaví. Hodně blbý "cokdybytor".
  • Tyfus
    Skvělý úvod, kvúli kterého jsem si později musel přečíst celý Straczynskeho run. Souboj s Iron Manem je libový. Humorná stránka soužití Asgarďanů s obyvateli Roxtonu je perfektní. Za mě Supr! Doporučuju přečíst si pokračování.
  • Paldini
    Takový přátelský Thor ze sousedství a zároveň nejlepší Thor, který v rámci UK vyšel.
  • S4TW
    Thora jsem jako postavu nikdy nějak moc nehltal, ale tento komiks mi Thora vysunul na žebříčku k vrcholu. Naprosto skvělá kresba (je pravda, že Thorova brada je prostě divná, ale je to Bůh), příběh zatím asi nejlepší ze všech, co v UKK byly... SPOILER: například souboj s IronManem v NO po záplavách, to byl nádherný moment. Otevřený konec bych odpustil, jelikož je to prostě hrozně rozsáhlý příběh, navíc i v úvodu jsem netušil co se stalo (proč IM zradil Thora atp.)... Ale žádnou chybu prostě nevidím nebo nechci vidět.
  • baatcha
    Tohle tiché monumentálno k Thorovi dokonale sedne. Rozlehlé kamenné síně plné ozvěny, nekonečná úzká schodiště, v oblacích se tyčící cimbuří prastarého Asgardu... a Thor, který je tu mnohem více tajemným bohem než svým tradičním, trochu odlišným superhrdinou. Božský majestát pak geniálně vyvažují obyčejní obyvatelé městečka. Především na jejich kresbě je vidět, jaké má kreslíř zkušenosti s karikaturou a animovaným filmem, a nenápadný cartoonový vtípek sem a tam dokonale podtrhuje sympaticky komické a přitom realistické charaktery postav. Za mě top 10 v ukk, velká poklona autorovi Straczynskimu a ještě větší mistru kreslíři panu Coipelovi.
  • jh666
    Co říct. Kresba se řadí k nejlepším a příběh je velmi poetický. Akce ale nechybí, Afrika se povedla a bitka s Iron Manem v troskách New Orleans nemá chybu. Zamrzí ale otevřený konec.
  • terrordemon
    Toto že napísal J.M.Straczynski? Obyčajný superhrdinský priemer. V pohode úvod. Konfrontácia s Iron Manom a boj v Afrike super. Občas padne fajn hláška, ale občas taktiež riadna nuda. Po tom Thor začne dostávať listy do schránky a vikingský bohovia začnú chodiť na domové schodze. To ako vážne? A ten koniec tiež nič moc. Aspoň to má peknú kresbu a rýchlo sa to prečíta. Thor u mňa aj ďalej ostáva zlatovláskou.
  • mr.des
    Velmi prijemne prekvapeni v UKK serii.
  • jirin
    Tohle mě bavilo hodně. Mám rád mytologii a té je z Marvelu nejvíce logicky asi v Thorovi. Děj zajímavý a bavil mě. Uvažoval jsem i o plném počtu, ale otevřený konec mě fakt hodně naštval. Kresba byla parádní, jen mi trochu vadil samotný Thor - přišel mi takový dětský.
  • luky.kuky10
    Po prvním přečtení jsem měl rozporuplné pocity, spíše jsem se přikláněl k negativnímu hodnocení, ale po dlouhé době kdy jsem si příběh přečetl znovu musím říct že se mi to hodně líbilo! Bral bych další pokračování a nějaké zakončení příběhu. Ale i tak musím říct že tvorba od JMS je opravdu ta z nejlepších a kresba je taky moc pěkná.
  • Murphy722
    Výborně se četlo. Svižné, super vyprávění a Coipel to s ním umí!
  • morbn
    Thora nejak nemusím, ale dobrá kniha, zabaví, aj sa človek pousmeje na hláškach. Síce Thor vyzerá ako "biely aziat", ale kresba je tiež fajim. Škoda, že to nie je ukončené a nie je ani vidina, že by to vyšlo v druhej knihe. Ináč by to bolo možno za plný počet, takto žial... Tu vidno, že UKK sú výseky komiksového Marvelu, ale dík aj za toto...
  • kaylin
    "Thor: Znovuzrození" je rozhodně dobrý komiks, který staví na tom, že se vzal základ postavy a ten se přepracoval moderně a hlavně zajímavě a zábavně. Největším problém knihy bude v tom, že je nedokončená. Respektive, ona je dokončená, celkem bez chyb, ale příběh zůstává otevřený, protože se šestým dílem prostě neskončil. Tady se ukazuje, že je opravdu škoda, že "Ultimátní komiksový komplet" je hlavně o výtažcích z různých sérií, protože tohle je zrovna kniha, která by si pokračování zasloužila. V rámci "Ultimátního komiksového kompletu" se však pokračování nedočkáme. Nedá se nic dělat, fanoušci budou muset, prozatím, sáhnout po anglické verzi, která je na internetu dostupná. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/05/92-ultimatni-komiksovy-komplet-52-thor.html
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš20.5.2013 10:34Ultimátní komiksový komplet #052: Thor: Znovuzrození
    Je to takovej fajnovej úvod...
  • Kapis
    Azalin: no, dobré vědět, ale já to určitě dokupovat nebudu;) Jen uvažuju, že si počtu cvičně i sešit 604 a dál s novým scénaristou, jak to bude vypadat.
  • Azalin
    Kapis: Tak pokračování příjde na Bookdepository na 4 kila, což je celkem v pohodě, pokud to někoho fakt chytlo..
  • Kapis
    Líbilo;)! A tím bych měl skončit, kdo si chce přečíst opravdu komplexní rešerži, nechť navštíví Komiksárium a skvělou recenci od L.Růžičky (ne nelížu teď řiť;) ona je fakt dobrá), ale přidám pár svých postřehů. Thora jsem zatím zažil jen jako jednoho v týmu, jsem rád, že konečně dostal prostor i samostatně - a stojí to za to. Kniha má obrovskou chybu a tou je, že obsahuje pouze 6 sešitů a děj končí uprostřed akce, kdy se začíná opravdu něco dít. Byl jsem tedy nucen číst (skoro) poprvé skeny na kompu, abych si ten Straczynského run dal komplet - ale ani tak to není úplně uzavřené, což mě mrzí a číst to dále č.604 a výše se mi už nechce. Navíc podle Růžičky Marvel měl jiné záměry než JMS a proto je konec jiný, než by autor chtěl a to je na hovno hodně moc! Nicméně příběh je stavěn mistrovsky, z Asgarďnů jde respekt, Loki + později se objevívší Doom jsou důstojní soupeři a vtipné situace s venkovany nemají chybu. Ironman je málem uškvařen, škoda, že toho nesympatického pičuska neusmažil úplně, zasloužil by si to. Takže za mě dost spokojenost, taková sonda do Marvel universa mi ještě nikdy neuškodila.
  • Fry
    Tak tentokrát musím výběr opravdu pochválit, protože tento Thor je opravdu skvělý!

    A proč je tak vyjímečný? No, tak to snad objasním: Tentokrát nemáme žádné vesmírné klišé, nebo snad příběh z jiné planety, které už nikoho moc nebaví, ale dočkáme se příběhu přímo z naší planety země. V prvním sešitě zjistíte, co se vlastně stalo Thorovi, a jak se dostal do nebe, následně nám Thor v druhém sešitu ukáže, jak se staví chrámy hodně na rychlo (a také je zde podle mého hodně vtipná scénka, když Thora navštíví majitel pozemku). No, a je to tady, třetí kapitolka, ve které se dočkáme boje s Iron Manem. Nezdá se to, ale sotva se nadějete, tak už je za vámi půlka knihy, ale podle mě, právě ZDE to pravé dobrodrůžo začíná, a to v hledání Thorových starých známých a přátelích. Také se konečně objeví pořádní záporáci (např. Ničitel, či Loki) a samozdřejmě několik zklamání.

    No, abych to konečně dokončil, tak na závěr řeknu jen toto: "Thor znovuzrození" je rozhodně jedno z nejlepších děl Marvelu, na které narazíte.
  • erik
    Thora od Straczynskeho som si kúpil v angličtine, pretože mi ani vo sne nenapadlo, že raz bude k dostaniu v češtine (a slovenčine sa nebavme, to by bol prípad pre psychiatra).

    Navzdory tomu, že sa tu pletú akési napodobeniny severogermánskej mytológie a amerického superhrdinského sna, má tento Thor niekoľko pozitív (a HIV medzi ne nepatrí). V prvom rade má Coipela, ktorý kreslí superhdinsky a skvelo, jeho kraslice by výrazne narušili monopol babičiek z Oravy. Zároveň má humor, ktorý stavia na kontraste Asgardu blízko akéhosi dedinského komplexu. Tato, prečo si nikdy netresol kanca a neskolil ho holou rukou? Čo na to synovi povedať, všakže? Do tretice je tu konfrontácia Thora s Iron Manom, ktorá má neskutočne baví. Konečne tú otravnú postavičku niekto odkázal do patričných medzí a konečne je Thor naozaj boh hromu a nie len akýsi superhrdina z davu, ako často pôsobí napr. v Avengers.

    Jedinou chybou diela je, že Straczynski písal košatý príbeh a jeho rozbeh i vyvrcholenie si nechal na ďalšiu knihu, ktorá, zdá sa, v komplete chýba (ak sa mýlim, budem len rád). Prídeme tak o vrhanie kytíc poza hradby, skoky časom a finálne vraždenie bohov za asistencie Dark Avengers s Osbourneom v čele.

    Aj napriek tomu je tento Thor veľmi príjemné čítanie, ktorému sa máločo v Marveli vyrovná.
  • Lenny
    Walome: Ne
  • Walome
    Prosimvás, má tohle nakladatelství nějaký ofiko český webovky?
  • J.Connor
    Překvapivě dobré...už aby byla středa ;)
  • Indy
    Velmi pěkné, při čtení jsem se bavil. Velký JMS je můj milovaný autor už od dob, kdy jsem propadl seriálu Babylon 5 a jeho Thor byl velmi pěknou kombinací relativně vážného tématu znovuzrozeného Thora a vtipných odboček k interakci Asgardu s americkým venkovem. S Thor: Vikingové raději nesrovnávám, je to trochu jiný záměr. Škoda, že je tento komiks jen součástí UKK a nejspíš se tu hnedtak nedočkáme pokračování. Velmi slibný rozjezd a jako jednohubka k rozšiření komiksové gramotnosti českých čtenářů velmi milé.
  • Final
    Thor je pro mě překvapením. Čekal jsem nudu, těžko uvěřitelné napasování severské mytologie do našeho světa,
    ale aspoň pro mě z toho Straczynski vyšel velmi dobře. Thorova konfrontace s Ironmanem je zábavná, vyjednávání
    statusu Asgardu a následný apel k americké vládě taktéž. Taktéž setkání obyčejných obyvatel malého městečka se svými
    novými Asgardskými sousedy je zábavné. Je zde také lákadlo na zatím ještě neznámé plány dua záporňáků, ... a konec.
    Takže jako úvod je to perfektní, teď mám ale přání, abychom měli příležitost se dozvědět, jak bude příběh Thora pokračovat dále.
    Tento díl UKK si rozhodně 85% zaslouží.
  • 2scha
    Thor je dobrej.Příběh mě bavil


    A ted ke kvalitě provedení.Nevím,zda jsem jedinej,ale já si zakoupil kus s obálkou "horekopitom".Tudíž při čtení vypadám jak trubec,kterej předstírá čtení :o).U předchozícho Spidermana jsem měl zmačkanou folii,která je natavená na obalu,a u Ironmana půl stránky nečitelný(ale to byla společnej neduh).V trafice si samozřemě doklad neberu,takže na reklamaci "prdím". Ale UKK vedu ve své přízni i nadále.
  • Lenny
    Sice je to jen úvod, nicméně hodně podařený =).
  • blackJag
    "Tam, kde je Thor, je i Asgard."

    Znáte to žvatlání dojatých sportovců nad tím, jak si tu vítěznou euforii při získání zlaté medaile uvědomí prý teprve později (zítra, pozítří, za týden ...)? Jako, dnes už je i trochu chápu a mám velmi neblahý pocit, že UKK všichni hrubě doceníme až ve chvíli, kdy pro nezájem publika přestanou po desátém svazku vycházet...

    Modlím se k tobě, mocný Thore, ať tento komiksový Ragnarok naši zemi nepostihne, protože ať už je ten výběr sebevíc nereprezentativní a postoupené příběhy sebevíc vytržené z kontextů, já prostě tuto řadu miluji, jsem jí omámen a nechci o ni předčasně přijít...

    Jaký vlastně tento Thor je? Je vytržený z kontextu, je neuzavřený, je bezvadně nakreslený, obsahuje obálky a fakt tady vyšel. Straczynski jede hodně na střízlivém textu, celé to nepůsobí vůbec blbě a určité momenty příběhu jsou zábavně kouzelné (burák Bill z Billů potká Keldu a zamiluje se, Asgarďané neznají toalety a vysvětlují starousedlíkům, co vlastně dělají se splašky, Thor a Ironman si střihnou leoneovsky westernovou přestřelku pohledů a pak je Tony odkázaný na pěškobus domů). To info kolem sice chybí, protože i neználkovi je jasné, že v Marvel universu se někdy okolo tohoto restartu Thora děly asi velké věci (kdyby to bral čistě podle tohoto předloženého textu, prostě si nemůže myslet nic jiného), přesto nikomu není bráněno, aby si potřebné doplňky podle uvážení vyzobal jinde...

    80%

2891278
Četl/a (160)
2scha, 81splinter, Abbott, adevr, Al0f0k, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , Ash Pointak, autokineton, Azik2586, Bedou, Blackhand47XD, blackJag, Blockholm, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, CaptainMarty, Carnage, Cemino, Chaolinek, chuckboris, Cinema Ranger, CJFlip, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, dbar, dcpatr , Deckard, Doly, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, DracoAn, duri, emanek, erik, fifas, Final, Fives, flipflop, Fox01, Fry, Glumal, guseppe, Gustik5, hicks, Houbař, hromotlk, hypermlok, invape, J.Connor, James, james dixon, jankie, japes, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, Joshua_T, Kaaos, kallenved, Kapis, karl173, kaylin, KdG, Keno, Kil-Khal, kinak, Knowho/Wullcann38, Knuckless, Koci, Lachvos, lantan1, Librarian, Light, Loxin, ludek.n, luky.kuky10, Madmax, marek zigmund stanko, Mariohurbanek, mart.in, Martinb, Mates17, Matthew, me, MEGA, Mercurio, miCHALupka, mineralk, MonsterGyre, mozzu, Mr.Filch, mstefl, namdnas, NecRoman, Norri, oleav, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, PeNNy, Petr, Petrisko911 , petrSF, punisher, radimisko, raenius, raimi, RaptoR, Rinter, robertsedmik, roswelll, RudyRod, S4TW, sala, samuelo12, Schramm, seneke, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sir_Pete, slavik38, Spike, start05, t0mas, T3ss, terrordemon, the.kasztan, TheDoctor, Tomski, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, Ukko, Václav Mikula, vishnar, vita, vrazdinek, xflori01, yardaformi, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, Zeebonk, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(431)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, 81splinter, Abbott, Abe, adam.ra, adevr, Aerchel, Agent24, Agiru, Al0f0k, Alex Bishop, Alfi, Alfonzo, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , asgardpepa, Ash Pointak, autokineton, AwatarDK, Azalin, Azbest, Azik2586, barydave, batoo, bboorreekk, beanek, Bedou, Bellatrix, Beng.D, Bezvliv, Blackhand47XD, blackJag, black_widow, Blair, bmc75, bobo666_2005, bronxik, Bubákolog, burzum, bzklmnf, Caiiiczech, calvin10, calviti, camper, CaptainL, CaptainMarty, Carnage, Cemino, Chaolinek, Charlie1203, chuckboris, Cody, ConanVJ, CoupeC, Cr4sh, Craxx, Crics, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cybern, cyboy, dajik, Dali, DAN478, daniel.cermak, davidek, Davidos402, davidrynes, DAxik, dbar, dcpatr , Deckard, deefha, delta11, dhrotek, Dinik, disclose, DoctorHarpy, DoctorWho, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, Dov, DracoAn, dracula, Drekorian, duri, Durvi, dvoracekpetr1, Ejdý, Ejdý1, Elhonzo , eliera, emanek, Erich, erik, ertefol, felda, felis, fifas, filemon, Filip123, filosh, Final, firesnake, firesnake1, Fives, flashpoint, flipflop, flynander, folkemon77, Fox01, Fréza, Fry, FumarEnPipa, Gamur, gezic, Gibby, Glumal, Goeger-Devil007, goodspeed, Grebenda, grinder, guseppe, Gustik5, hahahoho, Hamichal, Hannibal92, Hauzina, Hebled, herbert, herrman, hicks, hlavathor, Holmwood, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, Hrdina3333, hromotlk, hugosnowden, Hulik, Hurvy, hypermlok, Idy, ikshorm, Indy, Infarkt, invape, iob, IV, J.Connor, J.T.honza, Jack043, James, james dixon, jankie, japes, jardoom, JaroKakashi, Jay-jay, jendavondra, Jerdas91, jerry67, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jirin, jiskra, jjjirik, jmenujiseradekbouril, joehot, johx, JORDY, José, Joshua_T, Kaaos, KadetJaina, kallenved, Kapis, Kareru, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, Kelt, kendor007, Keno, keyko, KINIMODUS, KLAUN_DOMINANT, Knowho/Wullcann38, Knuckless, Koci, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, konous, Kouzelnik7, Krenzi, kronoss, krupan, Krvavý Patejl, krvinka56, Kublaj, kubosos, kucik, Kunden, ladynemesis, Landauer, Leland, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, Lord_Arthas, Lucifer, luky.kuky10, maara, Madmax, mAGiic, Majkl, malylada, Mariohurbanek, markic, Marthy76, Martin Buchal, Martinb, MartinV, Marvin, Masinfira, Matej-29, Mates17, Matio, Matthew, matty87, Maty48, Mauzr, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, miCHALupka, MickeyStuma, mikado, Mikei, MIKER65, mikki.maser, Mikko, mimo_provoz, mineralk, misa, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, morbi, morbn, MP, mr.des, Mr.Filch, mrsk, mstefl, mttra, myroslav, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Niaz, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, o2t2, obitus, OldaB, oleav, Olesh, Ondraseeek, oru, Pafnuc, palo, Pán rostlin, Pandos11, pata, PatrikTheMighty, pavel, Pavouk01, pearlxjam, pechna, PeNNy, peposek, Petr, Petrisko911 , petrSF, petrsimcik, PH79, Piros0013, Pjenkus, pk123x, podzimator, POLAKST, Poseidon1978, pršiplášť, punisher, pusta, Qee, Quintana, R3d, radimisko, Radkos, raenius, Raijin, Raikou, raimi, razielus, Remi LeBo, restepik, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, RudyRod, Rumburaq, S4TW, Saiffer, saja, sala, Salien, samuelo12, Saran, SASAN_KING, Schramm, semi41, seneke, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, SirMinac, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, SmoothNCool, smrtihlav7, smtxx, Sněhurka, spagr, Spike, stanleystar, start05, stepan.tichy, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, t0mas, T3ss, tacmud, Ted15, tertr556, the.kasztan, TheDoctor, TheoDread, TheWrecker, thorrg, Tialster, tom99, Tomasino79, Tombal, Tomek, Tominos, Tommy Monaghan, tommybauch, tomned, tomntp, Tomski, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Ukko, Václav Mikula, VanTom, Velkej šéf, Viking, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, Wiruss, wolfinov@seznam.cz, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yarda, yardaformi, Yefery, yogi, yogi, yojimbo, Zahonko, Zajda, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, ZeznikoslavCZ, Zíďas, zikaa, zlejzmrd
Chce (15)
Badgu.y1902, Bart, Braindead, carlmichael, deadpool, delsemela, FatMonster, Fricki, jackie, kybl, Mariomichal, mike731, Miriyak, szajter, tomve
Shání (2)
gobers, szajter
Nabízí (5)
flipflop, Fox01, oleav, Pán rostlin, Remi LeBo