Koupit
Co se stane, když se vaše dětské sny stanou skutečností? Nic hezkého. Alespoň pokud k tomu dojde ve světě poetických hororů Neila Gaimana.
Lesbičky, mluvící zvířata, čarodějka, transsexuálové, mluvící kůže stažená z obličeje, pohádkový svět, ďábelská Kukačka... a samozřejmě sám vládce snů, Sandman.
Ty všechny najdete v pátém, celobarevném přírůstku do dnes už kultovní série. Dostanete se do magické pohádkové říše, která není ani zdaleka tak idylická, jak by se mohlo zdát, a smrt tu číhá na každém kroku.
Tak nějak by vypadala Narnie, kdyby ji psal Charlie Manson.

Obsahuje sešity série The Sandman #32-37 (listopad 1991 - květen 1992)

Identický dotisk v červnu 2013


Scénář
Neil Gaiman
Art
Colleen Doran, Shawn McManus, Bryan Talbot
Ink
Dick Giordano, Shawn McManus, George Pratt, Stan Woch
Barvy
Daniel Vozzo
Obálka
David McKean (Dave McKean)
Lettering
Alena Tejnická (Sarah), Bohumír Tejnický, Karel Urban
Překlad
Viktor Janiš
Redakce
Aleš Helma, Hana Musilová, Richard Podaný, Alena Tejnická (Sarah), Bohumír Tejnický, Karel Urban
Žánry
horor, městská fantasy
ISBN/ISSN
80-903802-7-1 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
490 g
Stran
192
Cena
489 Kč
Originál
The Sandman #05: A Game of You (Vertigo (DC Comics), 1999)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš6.11.2022 20:27Sandman #05: Hra o tebe
    Teď koukám, že se vracím k Sandmanovi po dvou letech a něco, což je ve spojení s právě přečtenými komenty, kde se píše o odkazu na Domeček pro panenky (ohledně Barbíny) celkem blbý. Každopádně teď tu sérii snad dojedu, ať můžu na seriál (ač jsem od vás již zjistil, že první série zpracovává pouze první dvě knihy).

    Hra o tebe začne nějakým kecem o lidových hrách a pasáží z Alenky v říši divů (marek zigmund stanko - "zdařilá kombinace Alenky, Čaroděje z Oz a Toy Story :)" - tohle celkem sedí), čímž teda Gaiman zřejmě řekne o co půjde. V úvodu na snad 10 stran týpek v polovině první strany řekne, že bude spoilerovat a ať úvod čteme až po knize, takže jsem úvod přeskočil, což jsem rád, protože se mi do těch keců vůbec nechce (obecně ty chvalozpěvné x sebechvalné, případně kombinaci obojího nemám rád).

    Komiks začne prapodivně v nějaké zemi, kde si někdo povídá a pak se přesuneme do našeho světa, konkrétně do bizarního panoptika leseb, transek, slizáků, atd., což dává smysl, vrána k vráně. Začne Gaimanův styl vyprávění, pomalý, zdlouhavý, o ničem, přeskakování z pohádka snu reality do "normální"... zní to fajn, ale nebavilo mě to. Ve druhém sešitě si mě ale Gainman zaháčkoval a já bohužel musel pak někdy přerušit čtení, abych pokračoval večer a dnes, tak nevím, jaký bych měl názor po čtení v kuse. Takže druhá kapitola je hororová, třetí hodně zajímavá (ale má HNUS!nou kresbu), čtvrtá je o putování, pátá rozuzlení a šestá je klasická gainman nudná sračka, ten závěr je vyloženě neuspokojující a o ničem (něco podobnýho jak u amerických bohů), ale aspoň se všechno uzavře (což je opak Růžového a černého, o němž jsem právě psal).

    Nejvíc souhlasím s komentem Louzy. Kresba je výborná v sešitě 1.2.4., 3 hnus, 5,6 normál, dvě strany jsou rozostřené, obálky se mi nelíbily. Tohle považuju za průměrnou knihu, která má největší sílu v sešitě 2 a 3, ty jsou za 5*, sešit 1 a 6 jsou na 2*, 4 a 5 takovej průměr. 20/6 = 3,3, což za mě odpovídá. dávám 3* a v noci si dočtu ten úvod a medailonky. Jo a doslov Nýla jsou jen díky všem kolem.

    dodatek: úvod je na půl rozbor následujícího díla a na půl filozofického úvahy nad významem textu (kecy, smyšlenky?), prozrazuje dost, je fajn, že na to upozornil.... ještě dodám, že každá kapitola má výborný cliffhanger, že Gainman předběhl dobu s lgbt (jak někdo zmínil) a že některý vtipy/poznatky jsem si z knihy vybral a týpek jeden zmiňuje v úvodu - Wilkinson a sourozenci ;) a taky zmiňuje mega naivitu dospělý ženský z mega města o těhotenství, to bylo moc tak moc, že jsem si toho všiml i já a asi snad musí každej ;)
  • Norri
    Norri mecenáš31.1.2022 19:57Sandman #05: Hra o tebe
    Je zvláštní, že když si přečtete geniální knihu, anebo naopak knihu příšernou, tak se máte hlavu plnou nápadů, jak ji vyzdvihnout, popsat a interpretovat, nebo naopak jak ji pohánět a vysvětlit, proč je v ní všechno úplně špatně. A potom jsou knihy, u kterých vás nenapadá vůbec nic. Hra o Tebe je někde mezi. Není to špatný příběh, ale k dokonalosti mu něco chybí. Zvláště po dokonalém Údobí mlh.
    Hra o Tebe je jeden souvislý příběh, což mám rád. Má to dobrý náběh být dobrým hororovým příběhem. Jenomže tento potenciál se příliš rozmělní v částech odehrávajících se ve světě dětského pohádkového snu. Příliš tomu nepomůže ani nedokonale vysvětlený hlavní záporák. On se tedy snaží ze všech sil vysvětlit sám sebe, ale jeho koncept pro mě stále zůstává neuchopitelný.
  • Destiny666
    Destiny66611.8.2018 19:49Sandman #05: Hra o tebe
    Můj první Sandman a od té doby chci snít pořád!
  • louza
    louza24.7.2018 10:48Sandman #05: Hra o tebe
    Po vrcholné čtvrté knize Sandmana přichází znatelný propad. Gaiman volí hodně pěkně podchycenou odbočku v rozvinutí snu jedné z vedlejších postav Domečku pro panenky a najdou se i nepodstatné reference k preludiím. Snový příběh Barbie, jež odvětvuje z hlavní Sandmanovské linie, spadá do ranku fantasy, čímž hezky dokazuje multiplatformnost celého projektu. Kde je tedy problém? V rozplizlé nataženosti vlastního příběhu Hry o tebe, v naprosto bestiální volbě vedlejších postav (čarodějka, dvě lesby z toho jedna těhotná, transsexuál), které jsou vlastně k ničemu a hlavně v nijakém vyústění celého příběhu, které jsem ani po několika čteních zřejmě úplně nepochopil. Gaimanova snaha o vlastní snovou verzi Alenky v říši divů se bohužel tak docela nepovedla. Po předchozích nadčasových knihách je Hra o tebe zklamání. Jediné v čem bylo dílo revoluční je v tlacích na genderovou a všemožně jinak převrácenou rovnost, kde předběhlo dobu o dvě dekády. 70%
  • faster86
    faster8618.7.2018 23:23Sandman #05: Hra o tebe
    To je tak, když si můžete dovolit napsat knížku bez toho aniž by se tam skoro objevila hlavní postava cele serie. Dil je super, napad je super. Jen me tam sere, jako ve všem co smrdí fantasy, ta cesta z bodu A do bodu B. Přesně to je věc kvůli které nesnáším fantasy. O to je Sandman cennější v tom, že i když fantasy nesnáším, tak Sandmana zbožňuje.
  • autokineton
    autokineton26.4.2018 18:01Sandman #05: Hra o tebe
    Jedna z nejlepších sérií v historii komiksu a povinnost každého fanouška.... pro mě naprostý skvost a nemůžu jinak, než dát plné hodnocení... 100%
  • Fry
    Fry admin10.4.2018 18:37Sandman #05: Hra o tebe
    Sandman #05: Hra o tebe - Klasika svého žánru a jedna z nejlepších komiksových sérií vůbec ... Dostáváme se do poloviny celé série, do příběhu se vrací Barbie a spolu s ní i atmosféra a poutavost daného příběhu, kterou se Gaimanovi v předchozích dvou knihách nepodařilo zachytit. Hra o tebe navíc čtenáři přináší zcela nový pohled na snové světy vysněné malými dětmi, prohlubuje odpovědi na otázku co je dobré a co zlé, do hlavní role staví transsexuála, čarodějku a lesbický pár a jako bonus funguje skvěle i jako samostatná kniha v sérii ... Za mě 5*!
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin8.12.2017 21:21Sandman #05: Hra o tebe
    A už se nám začíná zvolňovat tempo, které nabereme opět až v předposlední knize. Spousta báječných postav v báječném světě, které by měly jen báječně popíjet Chateauneuf du pap... anebo ne. A umřít. Hodně lidí by mělo zase umřít. I těch, co jsme si oblíbili.

    A nejen já si zamilovala Thesálii, toho Sheldona v sukních starořecké čarodějky. Leť, Kukačko, leť!
  • JimmyII
    JimmyII18.3.2016 08:56Sandman #05: Hra o tebe
    Neskutečně brilantní pocta snění, fantazírování a vymýšlení příběhů. Menší přítomnost samotného Sandmana nevadí a barva komiksu vysloveně sluší. Jeden ze sandmanovských top kousků mistrně kombinujících humor a horor, fantazii a realitu.
  • koudy
    koudy mecenáš16.10.2014 11:03Sandman #05: Hra o tebe
    Příběhově slabší (nebo že by to bylo jen proto, že tu není skoro vůbec Morpheus), což v podání Mistra Gaimana znamená pouze to, že vás to chytne, ale budete si moct odskočit alespoň pro pití a něco k jídlu. Přečíst celé Nikdykde bylo dost náročné, hlavně na to vzpomenout si, že mám žížeň/hlad...

    Trošku drsnější než předchozí díly, musím říct, že uříznutou tvář bych čekal spíše u Loba :)
    Celým sešitem nás provází mrazení "něco je špatně a někdo to musí napravit". (spojler)Což se taky nakonec stane a kdo jiný by to mohl napravit, než Sandman.(/spojler)

    Kresba.. Ach ta kresba, u Sandmana se s tím stále peru, některé stránky se mi líbí tak, že bych si to nechal zvětšit a dát na stěnu jako obraz a jindy zas málem nechápu co to má znázorňovat (nejhorší je, když nechápu co to je a zároveň se mi to velmi líbí) krása je přeci jen subjektivní pojem a nemusíme ji pokaždé rozumět :)
  • kaylin
    kaylin4.9.2014 08:05Sandman #05: Hra o tebe
    Gaiman ve "Hře o tebe" skutečně vytvořil bizarní paralelu mezi dvěma bizarními světy. Nelze než gratulovat k tomu, co z toho vzešlo. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/09/734-sandman-5-hra-o-tebe-90.html
  • choze
    choze30.8.2014 20:26Sandman #05: Hra o tebe
    Sandman není úplně můj bakelitovej kelímek kafe z automatu, ale když už se k němu dokopu, ztráta času to nebývá. Ten rozjezd s nahlédnutím do života partičky transek a leseb v jednom neyworském baráku mě poněkud zmátl, ale vzápětí se rozjel slušnej horor a já si zamiloval postavu Thesálie.
  • marek zigmund stanko
    marek zigmund stanko9.9.2013 12:04Sandman #05: Hra o tebe
    zdařilá kombinace Alenky, Čaroděje z Oz a Toy Story :)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin19.4.2011 23:42Sandman #05: Hra o tebe
    Zase se člověk musí prokousat tou nekritickou a orgastickou adorací Gaimana (obálky, předmluvy, komentáře...), která hraničí s fanatismem, aby si konečně udělal čas na samotný příběh. A ten je opět neskonale zajímavý a dobrý... ale musí se kolem toho takhle neustále vyvádět? Ta omáčka okolo je děsivá, servírujte mi jenom samotného Gaimana prosím:-)
  • DancinPuppet
    DancinPuppet2.11.2010 22:08Sandman #05: Hra o tebe
    Takovej Sandman bez Sandmana, zobrazuje následky dění v prvním a druhém svazku, ale skvělé, perfektně pasuje, uzavírá některá prázdná místa v příběhu a dokonale dokresluje universum série.
  • Ruw
    Ruw6.8.2010 22:09Sandman #05: Hra o tebe
    Můj nejmilejší Sandman, navzdory tomu, že je v barvě.
  • royan
    royan9.3.2008 11:49Sandman #05: Hra o tebe
    Luxusní počteníčko. Větší absence Sandmana mi vůbec nevadí, příběh má šťávu i bez toho.
  • Kapis
    Kapis mecenáš8.1.2008 22:28Sandman #05: Hra o tebe
    Tak Ježuch byl loni hodně štšdrý (;-*) a konečně mám i zatím ten poslední book Sandmana, který mi v obchodě jaxem ho poprvé průzkumně otevřel přišel strašný. Vychutnal jsem si ho pěkně, nestačila ani cesta OV-PHA. Sandman sice zdánlivě vystupuje jen okrajově, celým příběhem ale prostupuje. Mám rád na věci pohled komplexní a tento příběh z gaimanova světa z trochu jiné perspektivy je dokonalý. Není mi zcela jasné proč je barva od toho čísla tak zásadní - ale to mi jistě někdo ze zdejších komiksmaniaků vysvětlí a já si Hru o tebe přečtu ještě jednou a porozumím trochu lépe. Už ať je všech deset venku a můžu si s nima dát víkend někde v klidu;-)
  • Wiruss
    Wiruss16.7.2007 21:10Sandman #05: Hra o tebe
    Tak nonečně barva škoda, že přišla až s 5. dílem když si vezmem origináli předešlích dílů tak mě často by barvy přijdou lepší v nich (a to se nám jistí lidé pokoušeli namluvit, že tomu tak není. Ale to je jedno je to stále Sandman, ale taky první Sand man kterého jsem odložil (někde v 1/3) a šel dělat něco jiného a až poté (tak za 14 dní) se opět začet a dočetl. Osobně mě vadí, že Sandman je zastoupen téměř minimálně (osobně mám rád když je celou dobu sešitu nekde v pozadí a jen občas vystoupí a ne, že přijde nakonci jako Deus ex machina). Jinak comix je pěkně zpracován má opět dobrý lettering a výborný Janišův překlad. Zamrzí jen to, že je to opět jen brožované vydaní za 500 by si to zasloužilo lepší desky...
  • brkowycz
    brkowycz5.7.2007 14:18Sandman #05: Hra o tebe
    Tohle je naprosto super. Konečně jsme se dočkali barvy, a doufám že barva už vydrží i u dalších dílů. Příběh o pohádkové zemi který se pomalu řítí k solidní brutalitě. Opět dobrej konec, solidní scénáře a vše okolo. Kontratující atmosféra mezi říší snů a "naším světem" zcela zdařená. Rozhodně další dílo které stojí za to!
  • Tuxedo
    Tuxedo23.2.2007 11:05Sandman #05: Hra o tebe
    Nejslabší sandmanovka, snad i proto,že zde Pán snů skoro nevystupuje. Přesto stále kouzelné, a svým způsobem zvrácené.
  • Michal Opitz
    Michal Opitz mecenáš2.2.2007 08:38Sandman #05: Hra o tebe
    To co se na Sandmanovi nemění je, že ze začátku je to pozvolný rozjezd a pak nářez. Nemyslím ve smyslu brutality jako např. v Domečku pro panenky, ale nářez v nahlédnutí do Gaimanova jedinečného světa... On je prostě jednička. Barva mi nevadí, papír je hezkej, ale to je podružný. Výborný díl - jako vždy.
  • erik
    erik24.1.2007 11:25Sandman #05: Hra o tebe
    Z doteraz vydanych knih je asi najslabsia. Problem farba-cb az tak nevnimam, hoci aj mne sa pacia viac cb verzie (a nemam pocit, ze sa coloring sandmana az tak zlepsuje v priebehu casu). Stale je to ale nadpriemerne citanie od majstra svojho remesla a tazko si predstavit, ze by Sandman dostal menej ako 90 %. Uz len fakt, ze je to mesacny serial a udrzuje si tak vysoku uroven (na rozdiel od takeho Prechera, ktory ma podstatne kolisavejsiu uroven a skutocne dobry je hlavne posledny book a special Saint of killers) ho radi na prve miesto medzi regulernymi seriami. Ale tesme sa na dalsiu knihu s prianim nedelit!!!
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš19.1.2007 19:45Sandman #05: Hra o tebe
    Sandman, ktery pro mne neni zas tak Sandmanem, protoze at uz Sandman nebo nektery z Vecnych se ve Hre skoro neobjevuji. Takova comicsova Alenka v risi divu ala Gaiman. Mozna, az si prectu vsech 10 dilu, ocenim Hru bez rodinky vice, ale ted nemohu... jsem proste zvedavej, copak dela Sandman a ostatni Vecni:). Nicmene stale je to dobre, na comics originalni ctivo. Kresebne se mi nejvice zamlouva pata kapitola = pan Talbot. Nekde jsem cetl, ze barevnost CZ verze je proti US nejaka "vyblita". No, ja mam doma seste vydani Game of You a barevnost odpovida CZ verzi. Jedina vytka je k obalce, ktera by mohla byt kontrastnejsi.
  • krvinka56
    krvinka5618.1.2007 13:43Sandman #05: Hra o tebe
    A mámetu další knihu Sandmana,tentokrát je v barvě ze začátku mi to moc nesedělo protože se si zvyknul na to že je černobílý.První část je hodně dobrá i po kresební stránce.Od chvýle kdy začnou děsivé sny se mi to moc kresebně nelíbylo moc divný o kapitolu dál je to pak v pohodě.Příběh je ve sovnání s předešlýma knihama o kousýnek horší ale stále stojí zato.Sandman si pořád drží svou kvalitnu a je furt dobrej k přečtení.
  • vifi
    vifi13.1.2007 15:18Sandman #05: Hra o tebe
    Vyborna vec. Jak uz napsal Lord M. Sandman je kategorie sama pro sebe. Gaiman mne opet utvrdil, ze je mistr atmosfery, charakteru, vztahu mezi lidmi a imaginace. Na druhou stranu nelze od nej cekat pribeh plny zvratu a dejovych klicek. A zaujal mne napad s "cestou v lese", ktery pozdeji Gaiman uplatnil ve Hvezdnem prachu. Gaima proste pise porad o tom samem. ALE MISTROVSKY!!!
  • Markyz de Sade
    Markyz de Sade5.1.2007 21:43Sandman #05: Hra o tebe
    Na jednu stranu chápu, že tento díl již musel vyjít barevně a taky chápu, že jde o 15 let starý comics, ale ty barvy jsou strašný. Zlatá černobílá kresba v předchozích čtyřech boocích. Tento díl je jinak příběhově dle mého mínění nejslabší. Sandman není skoro vidět a to mě dost mrzí. MdS
  • willis
    willis4.1.2007 13:44Sandman #05: Hra o tebe
    Sandman tentokrát vystupuje hodně okrajově. Příběh se točí okolo Barbie, která se objevila jako vedlejší postava v knize Domeček pro panenky a snového světa do kterého vstupovala jako malá holčička a postupně na něj zapomněla. Největší změnou oproti ostatním českým vydáním Sandmana je, že poprvé vychází barevně. A za to jsem rád. Ke zpracování nemám připomínek. Co mě zaujalo, kolik lidí zase pracovalo na kresbě a rozdíly jsou docela vidět. Zajímalo by mě proč třeba Talbot nakreslil asi jenom 4 stránky. Celkem zajímavá je tentokrát i předmluva, kde mi Delany ukázal, že asi hloubku Sandmana a genialitu Gaimana nejsem schopen pobrat. :)
  • Lord.Morfeus
    Lord.Morfeus4.1.2007 12:35Sandman #05: Hra o tebe
    V kontextu celé série řadím pátou knihu spíš do té horší poloviny, ale musíme si uvědomit, že pokud hodnotíme Sandmana, pohybujeme se v rozmezí 99% - 100% a tady teprve můžeme známkovat 99,1% - 100,0%. :-)
    Jinak je to pěkný příběh. Mám raději, když je hlavní postavou nějaký člověk a sám pán snů se v příběhu objevuje pouze okrajově. A tady to tak je.
    České vydání nehodnotím, protože se mi ještě nedostalo do rukou.
863612
  • Azalin
    Azalin mecenáš21.4.2011 20:14Sandman #05: Hra o tebe
    pan Bush: "Orgastická adorace" na obálce či v předlmluvě se vyskytuje v tolika horších knihách (protože koneckonců, skoro všechny jsou horší), že nechápu, proč zrovna tohle je hodné zmiňovat v komentáři. Komu se nelíbí omáčka kolem, nemusí ji číst...
Četl/a (172)
2scha, 3DD!3, adevr, Alfred, Alikkk, Ash Pointak, autokineton, aza, Baffman55, Bedou, Benny, ben_bella, binnmode, Blacksad, Bronn, buscheer, calvin10, Cemino, Chaolinek, charvos, chcita, CHROM, cobe, cybern, cyboy, dajik, Darker, davidek, Davidos402, Deckard, DEmnoG, Destiny666, Doly, Doncek4321, Doppelganger, Draco nobilis, erik, farnhajt, figis, Filip123, filosh, Final, Fox01, Fry, Georgíno J., Glumal, Goldfinch, Grrr, hellblazer, HellWeber, Himlik, Horstik, Houbař, house192, hromotlk, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, Jabba, Jahunda, jakubcik666, James, james dixon, JANNE, japes, JaroKakashi, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, kadas97, Kadin, kallenved, Kaluž, Kapis, KarlosJB, kaylin, Khagrael, Killingjoke, kinak, Kiwi1902, Knuckless, Kocour, koudy, Lachvos, lacoste, lantan1, Libča, Light, Lojza, lukedukenuke, majer, Mamut12, marek zigmund stanko, Mariohurbanek, mart.in, Martinb, Matthew, mgeralt, michelangelo, Mighty_Morphine, Mike-sh, mineralk, mostlysilly, Moyek, MP, MP81, Mr.Plysh, mstefl, Mysak92, namdnas, NecRoman, Nexis, Noci, Norri, oleav, Onkel 1928, PAK, Paldini, Palebras, pavlosson, pearlxjam, pechna, petad, Petr, Petrisko911 , Petrkoll, Philologus, puolpm, Qvestor, radimisko, raenius, rafannn1, raimi, RaptoR, rockyt, RR, RudyRod, saja, Schirru, Schramm, seezeethree, Shin, SHORTY, Sir_Pete, Spacecore, Spike, start05, strougy, T3ss, tacmud, taidana, tankgirl, the.kasztan, Thurin, tricky, trudoš, Ukko, Václav Mikula, vita, Vojtěch 393, vranakx, vrazdinek, VXP, Wiw, Zbysek2410, Zeebonk, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(428)
2scha, Abe, adam.ra, adevr, afri, Alfi, AlienDr, Alikkk, amazing_k, andik007, ardath, arnecht, arsan, Ash Pointak, Ashek, autokineton, Avian, Awakener, aza, Azalin, Azbest, AZTeck, BadBoy, Baffman, Baffman55, bananzluty, bboorreekk, beanek, Bedou, BeeSee, Bellatrix, Benji, Benny, ben_bella, bierce, binnmode, bioh, Black Bro, yo, BlackDragon, blackJag, Blacksad, Blaine, bmc75, Bob, bodhi, bourgeois, Braindead, brkowycz, bronxik, Bubákolog, budkin, burzum, buscheer, Butch, Cabal, calvin10, calviti, Cassidy, Cemino, Černá Krysa, Chaolinek, charvos, chcita, chobotnička, cobe, Corvus, CP, Cr4sh, crush, CSE_AC/DC, cyber Endy, cybern, cyboy, Dali, Daniel.rw, Davedd168, davidek, Davidos402, DAxik, Deckard, deefha, DEmnoG, Destiny666, DevCageR, disclose, discovery, disordered, Doly, domo9321, Doncek4321, doophy, Doppelganger, dr. Gull, Draco nobilis, dre, Druid, dvoracekpetr1, Einstain666 , eliera, Erich, erik, error216, farnhajt, faster86, fel68, felis, figis, filemon, Filip123, filippo, filosh, Final, Fox01, freestyletricker, Fréza, Fricki, Frizer, Fry, fusnix, Garp, Gattsu, Georgíno J., Glumal, Goldfinch, gongon44, goodspeed, grinder, Grrr, Hamichal, Hanyou, Hanzman, Hash, hawkzn, Hawwwran, haxxor, hedgehog, hellblazer, hellw10, HellWeber, herbert, herrman, Himlik, holubdema, horaczhlinska, Horstik, Houbař, house192, Hulik, hyba1991, hypermlok, ikshorm, IndyP, Infarkt, invape, Jabba, Jahunda, jakouback, James, james dixon, JANNE, japes, JaroKakashi, jeanbaklajean, jendavondra, jett, jh666, JimmyII, jindroush, jirin, jiskra, joehot, John Wick, Joshua_T, Kabukiman, kadas97, Kadin, kallenved, Kaluž, kamil, Kapis, Karel Sec, KarlosJB, kaylin, Kazumaki, KdG, kendor007, kinak, Kiwi1902, Klatic, Knuckless, Kocour, komik.sx, koniklec, kronoss, Kruttor666, krvinka56, kubanec13, kubosos, Kunden, Lachvos, lacoste, Lamahe, Lenny, Libča, lifi, Light, Lisien, listr, Lobodlak, Lobok257, Lojza, Loks19, Lucifer, lukedukenuke, Luse, lutrix, Lysandra, m.abrams, maara, majer, Majkl, Malachias, malylada, Mamut12, mangan, Mankin, Mariohurbanek, markic, mart.in, Martin Buchal, Martinb, Marvin, Masinfira, mathej, matohan, matrosh, Matthew, Maty48, mcleek, Meesha, merhyx, mgeralt, Michal Opitz, michelangelo, Mighty_Morphine, mikado, Mike-sh, Mikei, Mikko, mildaE, mineralk, mirec, mirror, Mistak, Mitak, moiqpiom, Mokonen, monty.cl, morddutha, mostlysilly, Moyek, MP, MP81, Mr. Bobeček, Mr. Terrible, Mr.Plysh, mrcaspero, mrkirby, mstefl, Mysak92, mywiel, namdnas, NecRoman, Nenisis, nepěkná perspektiva, Neuro, Nexis, Noci, noMster, Norri, nx, o2t2, ohromno, OldaB, oleav, Olesh, Onkel 1928, Oompa Loompa, padre_negro, Paldini, Palebras, Papa Wu, pavel, pavlosson, pavouk, pdfak, pearlxjam, pechna, petad, Petr, Petrisko911 , Petrkoll, Philologus, Pjenkus, pk123x, planika, plema, Plumm, POLAKST, Poseidon1978, PP, pršiplášť, puolpm, q, Quintana, radimisko, RadimNemec, raenius, rafannn1, raimi, RainDamage, RaptoR, razielus, renhoek, Ricarderon, Rich, RicHard. , rockyt, rooty, Rorschach, royan, RR, RudyRod, Saiffer, Samurai-Jack, Saran, Scaleo1, Schirru, Schramm, schwita, seeker666, seezeethree, segy, Shin, SHORTY, simonator, Sir_Pete, skepsi, Skot, Slaine, Slávek, sleepless, slothest, SmoothNCool, Sněhurka, Spideyy, Spike, StanleyHu, Stara.kryta, start05, strougy, suricattaontheway, syon, t0mas, T3ss, tacmud, taidana, tamtu, tankgirl, Tarka Daal, TBB, Teach, the.kasztan, Thurin, Tialster, Tiba, timek, Tomasino79, Tombal, Tomek, Tominos, Tony TwoDee, TonyT, Traum, trener83, trudoš, tulipstros, Ukko, Václav Mikula, VanTom, VasaX, vidocq, Viking, vishnar, vita, Vítek, Vojtěch 393, vranakx, vrazdinek, VXP, Wasseg10, Widl, willis, Wiruss, wittos, Wiw, Woffce, wolfinov@seznam.cz, worf, xai, xintax, xspeed, yama, yarda, Yaromil, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zdoog, zebedee, Zeebonk, Zelvak, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd, Zlord_Antijezis, Zod
Chce (40)
Abstinent, AdamOLIVe, Ajit, Badgu.y1902, Davey, Davispear , deadpool, DracoAn, Elnie, EvilvsGod, FatMonster, Gibby, Glutexo, gumidekmedvidek, husakpetr93, isildur heir, Jimbeam90, jirkapenzes, keplik, Maryl, Miriyak, Mišulka, MonsterGyre, Netorack, nick, Nightmare, nixtreme, Odal , predek, punisher, quardok, Raijin, Rezet, Sebastian the wise, skepsi, spot, svobyy, Wakker, xflori01, xxaannddeerr
Shání (4)
Al0f0k, Jimbeam90, Maryl, Nightmare
Nabízí (2)
Fox01, seezeethree