Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
PĚT UŽ JE DAV

Dash Zlý Kůň je drogami ovládaný člen zločineckého náčelníka Rudé vrány - ale zároveň i tajný agent s úkolem Rudou vránu dostat. Baylis Earl Nitz je řídící důstojník Zlého koně - ale zároveň i muž natolik posedlý touhou pomstít se Rudé vráně, že se dá mluvit spíš o osobní vendetě než o pracovním úkolu. Brit "Diesel" Fillenworth je sociopatický ranař, který sedí ve vězení za několikanásobnou vraždu - ale zároveň i Nitzovo eso v celé hře. Ten, který chytá je vyhořelý alkoholický mystik - ale zároveň i bývalý radikál s tajemstvími temnějšími, než si kdo umí představit.

A do rezervace Rudé vrány právě přijíždí záhadný muž tisíce tváří, který chce obrat nové kasino - ale zároveň je i tajně spojený se Zlým koněm způsobem, který může zničit obě poloviny Dashova dvojího života. Loupež, v níž se točí vysoké sázky, se stává sudem střelného prachu, který všechny tyto explozivní osobnosti může vyhodit do povětří. Než všechno skončí, bude prolita krev, budou vyzrazena tajemství a Dashův život už nikdy nebude takový, jaký býval...

Obsahuje sešity série Scalped #25-29

Scénář
Jason Aaron
Art
Francesco Francavilla, Davide Furnó, R. M. Guéra
Obálka
Mark Simpson (Jock)
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Štěpán Kopřiva
Redakce
Boris Hokr, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, detektivka
ISBN/ISSN
978-80-7449-399-7 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
359 g
Stran
140
Cena
379 Kč
Originál
Scalped #05: High Lonesome (Vertigo (DC Comics), 2009)
  • martin28
    martin2810.3. 17:04Skalpy #05: Úplně sám
    Tohle byla zatím asi nejslabší kniha, přesto jde pořád o výborné čtivo. Děj se příliš hrabe v minulosti a nikam se výrazně neposouvá. Ze Zlého Koně se stává junkie XL, jeho život se bortí jak domeček z karet. Toho depresivního rauše už je na můj vkus příliš. 80%
  • hroubek
    hroubek2.3.2023 16:48Skalpy #05: Úplně sám
    Tohle byla další parádní komiksová jízda, která má jednu zásadní chybu. Tou chybou je, že se hlavní příběh moc neposune dopředu, ale na druhou stranu dostaneme spoustu, ale opravdu spoustu odpovědí, které se nám nebudou vůbec líbit. Jason Aaron pokračuje v tom, že každou vedlejší postavu pořádně vykreslí, abychom jí naplno poznali a chápali, proč dělá to, co dělá. Výborně pracuje s příběhem o Dieselovi, který nabídne úplně jiný pohled na tuhle postavu. Totéž platí i pro Nitze, jenž dostane opravdu hodně prostoru, a já jako čtenář jsem nestačil koukat, jaký vývoj si pro nás Aaron připravil. Ke slovu se dostane i policista Volný pád, alkoholik Ten, který chytá, s odsouzencem Lawrencem Belcourtem. Všechny tyhle drobné epizodky přináší tolik kýžené odpovědi a vyplňují mezery v příběh. No nakonec musím zmínit první a poslední příběh, který jsou společně propojený. První je velmi zajímavý, a je to hodně nečekaná příběhová odbočka, která vyvrcholí posledním sešitem. Poslední sešit mi přišel lehce na sílu, ale Aaron tohle potřeboval udělat, aby se hlavní hrdina Dash Zlý kůň srovnal a měl zpět čistou hlavu. Úplně sám je povedený komiks, a já se těším na další díl, protože karty jsou hodně zajímavě rozdané.
  • Delphín
    Delphín5.8.2022 12:53Skalpy #05: Úplně sám
    Cesta do hlubin prérijních duší. Leč už se to zdá neuvěřitelné, Aaronovi se nadále daří hrát si s čtenářem a odkrýt další závoj tajemství. Závěrečnou akci jsem si zde moc neužil, ale čert to vem, když tu byla taková tuna skvěle napsaných momentů, které jsou občas řádné psycho.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš19.12.2020 06:54Skalpy #05: Úplně sám
    Prvé (a posledné) Skalpy, ktoré ma trochu sklamali a jemne rozčarovali. Doteraz šlo o jednu z najlepších komiksových sérií, aká kedy vychádzala, ale v Úplne sám sa mi zdalo, že tvorcovia naťahujú čas. Dasha som vždy vnímal ako hlavného hrdinu. Áno, niekedy bol odsunutý na okraj záujmu, aby sme sa viac dozvedeli o ostatných, ale vždy to bola osoba, okolo ktorej sa točil dej a komu som mohol napriek chybám držať palce. V tejto časti ale dostal len cameo. Hlavný hrdina je hlavný hrdina a nemal by sa z ničoho nič stať nedôležitou figúrkou, nie? Najviac mi ale vadilo, že obálka avizuje zásadnú udalosť – príchod novej postavy do rezervácie a to, že sa okolo nej bude točiť celý diel. Prdlajz, je to klamstvo. Chlapík je len na pár stránkach a hoci spočiatku ide o zaujímavú postavu, s pribúdajúcimi stranami začne nudiť. Neviem, či prežil a tvorcovia s ním majú v budúcnosti predsa len o čosi lepšie plány (ak áno, tak si na výsledok samozrejme rád počkám), ale ak náhodou zomrel, tak tento diel ozaj hodnotím takmer až ako stratu času. Pokojne nemusel existovať a nič mimoriadne by sa nestalo. P.S. - Dodatok po kompletnom dočítaní Skalpov: tak postava skutočne nemala žiadny vplyv na dej a neskôr sa už neobjavila. Takže palec dole.
  • MEGA
    MEGA14.6.2020 18:02Skalpy #05: Úplně sám
    Nechápu, jak se to Aaronovi povedlo. Nechápu, jak dal pomalu každé postavě backstory bez toho, aby bylo jedeno slabší než druhé. Každý příběh je originální a jako tradičně nekompromisní a drsný. Dostaneme pár odpovědí, odhalí se motivace Nitze a celá série připadá po tomto dílu mnohem bohatší.
  • sedw
    sedw2.2.2020 14:06Skalpy #05: Úplně sám
    Nechápu, jak to Aaron dělá, že drží takto vysokou laťku. V rezervaci nám přibývá nová postava, která může velmi zamíchat kartami. Zároveň je však v tomto díle rozkryta minulost dalších hlavních postav, díky které se hlouběji dozvídáme o jejich motivaci dělat to, co nyní dělají, zároveň nám je odhaleno jedno z hlavních tajemství, které se táhne již od začátku série.
  • Norri
    Norri mecenáš23.6.2019 23:21Skalpy #05: Úplně sám
    No do pr#%@&! Po předchozích čtyřech dílech mě to už na zadek neposadilo, ale pořád je to megahustý nářez. Aaron odkrývá karty minulosti, kolem které se pořád jenom našlapovalo, a rozšiřuje kořeny příběhu. Nyní už víme, co se tenkrát v pětasedmdesátém přesně stalo, kdo koho zabil a co koho žene vpřed. Dozvíme se, proč je agent Nitz tak zarputilý a otravný jako osina v prdeli a také proč je Diesel takový zmrd. Je to sakra dobře rozehrané a jsem zvědavý, jak to bude dál.
  • Kapis
    Kapis mecenáš17.6.2019 11:14Skalpy #05: Úplně sám
    Včera jsem si vzal volno a sjel jsem si do Kunčic pod Ondřejníkem. Určitě vás zajímá, co bylo dál, takže: Udělal jsem si k 40.křížku za hrbem konečně dlouho odkládanou radost a koupil jsem si stan. Po dvaceti letech služby toho prvního od té stejné místní firmy, která mimojiné říká, že: Držíme se odkazu našeho otce, vyrábět kvalitní, spolehlivé a trvanlivé vybavení, a hlavně poskytovat k němu celoživotní servis, aby jsme nezatěžovali naši zemi přebytečným odpadem, jak se to dnes děje jinde v honbě za ziskem a "trvalým ekonomickým růstem za každou cenu". Takže zkrátka jsou mi blízcí po všech stránkách. Pak jsem si vyběhl na Malou Stolovou, kde jsem si otevřel pivo, trochu slivovice, kterou jsem musel bohužel chudáček vypít sám, neb jsem potkal pouze takovou partu čuráčků, od kterých jsem se rychle dekoval pryč a neměl se tudíž s kým o ní podělit, zapálil si skleněnku, rozvalil se na trávě a v kontemplativním míru a pohodě, skryt před ostrým poledním sluncem, pouze za zvuků intenzivního bzučení a zpěvu ptáků, rušeným jen sem tam zasraným letadlem jsem se ponořil do pátého dílu této famózní série.

    A jelikož tento díl jde do hloubky historie jednotlivých postav a neřeší se tam tolik vraždy zfetovaných matek a jejich dětí, žijících v nelidských podmínkách, byla ta moje "čítárna" to pravé ořechové. Dozvídáme se pozadí a motivace, kdo a proč je taková nevybírává svině a přes kolik sraček vedla jeho cesta životem až do dnešního bodu, kde se ty životy protkly v rezervaci Prérijní růže. Přes zdánlivé zpomalení děje tento ocelový oř nabírá stále na rychlosti.

    Jedinou skvrnkou na tom všem bylo, že jsem si nevzal s sebou hned i další díl.
  • VanTom
    VanTom11.4.2019 12:33Skalpy #05: Úplně sám
    Pátá kniha pokračuje v nastoleném směru, tzn. spíše než dopředu do hloubky (duše a minulosti = kvantum dalších flashbacků). Příběhově totiž leda tak Zlý kůň přestane fetovat (možná). :-) Propracovaný scénář a úžasná (především Guéraova) kresba však nedovolí vychladnout, jen jsem holt na konci těchto 5 sešitů neměl zrovna pocit nasycení.
  • trudoš
    trudoš editor5.8.2018 07:26Skalpy #05: Úplně sám
    Temné a drsné, jak to jen Jason Aaron umí. Místo jednotné dějové linie se nám tentokrát dostává několika povídek, které tím či oním způsobem brousí charaktery dosud upozaděných hrdinů. Díky tomu ústřední události kolem Zlého koně a Rudé vrány trochu stagnují, ale nevadí, nijak to neubírá na zběsilém tempu, o čemž svědčí především závěrečná přestřelka. Tahle zápletka se rozehraje hned zkraje a pak zůstává po většinu vyprávění zcela opomenuta, aby se o slovo přihlásila v brutálním finále. Ledy se hnou a inkriminované postavy musí dělat fatální rozhodnutí, jež je buď svrhnou do pekel, nebo je naopak vytáhnou ze svízelné situace. Jenže díky předchozím dílům víme, že zde není hrdiny s čistým štítem a tak je jasné, že pro některé to prostě dobře neskončí a je opravdu těžké si vybrat tu nejméně sympatickou figuru, která by si to zasloužila. Faktem ale je, že těch náhledů do motivací ostatních tu už bylo poměrně hodně a tak bych docela ocenil, kdyby se celá ta patálie konečně někam hnula.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš17.7.2018 13:21Skalpy #05: Úplně sám
    Pre mňa znovu slabšia časť. Bavilo ma to, ale vadili mi tri veci. Za prvé - až príliš sa tu strieda štýl kresby a hlavne tá od Francavillu v Nitzeho príbehu mi vadila. Za druhé - Nitzeho časť je extrémne nudná, nezaujímavá a tých pár strán ma vôbec nebavilo. Za tretie - znovu sa dej príliš hrabe v minulosti a aktuálny príbeh sa takmer nikam neposunie. Má to však aj svoje silné stránky a to hlavne Dieselov dobre nakreslený príbeh a záver celého dielu.
  • Fimi
    Fimi mecenáš17.12.2017 21:21Skalpy #05: Úplně sám
    Tady jde hlavně o postavy a to Aaronovi sakra jde...Diesel a hlavně konečně známe Nitzovu motivaci. Skvělé osudy, skvělé postavy, skvělá akce, která neubírá tempo. Já nemám slov a do toho Hmongové. Co dodat, jedna z nej komiksových serií u nás
  • karl173
    karl173 mecenáš27.11.2017 22:47Skalpy #05: Úplně sám
    Pokračování té nejlepší série jakou jsem kdy četl a i když se mě lehce vadí střídání kreslířů a přál bych si aby vše kreslil jen Guéra, tak mi to nijak zásadn nevadí, protože je stále tento komiks skvělý pro scénáristické stránce a i ostatní kreslíři navozují ten správný styl. Skvělý komiks.
  • 3DD!3
    3DD!320.3.2017 10:39Skalpy #05: Úplně sám
    Když už si myslíte, že to nemůže být horší... Bůh se na vás vymočí... Dash je většinu času zfetovaná troska a hlavu z ulity vystrčí až v samotném závěru. Do té doby jsou vypravěči samotáři, které větříček zavál na morálně pochybnou cestu a pointa každého příběhu je nečekaná, řádně krvavá a dává celé sérii ještě větší hloubku. Úplně sám nabízí náhled do hlav postavám, které do teď byly velkou neznámou a nabízí odpovědi, které se skrývají za motivací jejich činů. Pomalu budeme v půlce a pořád ještě sešlapáváme pedál při rozjezdu. Jsem zatraceně zvědavý co čeká na konci cesty. Další velké pravdy o fungování světa?
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin9.1.2017 09:26Skalpy #05: Úplně sám
    Naprostý masakr. Ačkoli je většina "hrdinů" nesympatická životem semletá a pokřivenou egoistickou morálkou vedená individua, se kterými se člověk ztotožnit nemůže (za to je může někdy, v menším procentě případů, pochopit), člověk čte jejich příběhy přikován v sedě. Dal jsem to na jeden zátah, ani nedutal, chtělo se mi spát, ale musel jsem dočíst i poslední kapitolu. Skalpy jsou asi nejdrsnější a nejsyrovější věc, co tady vychází - samozřejmě, že nepočítám bezduché krváky, kde prvoplánovitě stříká krev a mozky. Ano, i tady občas nějaká ta lidská tekutina vystříkne nejen na zeď, ale síla Skalpů je někde jinde - navíc se to vše odehrává v "reálných"/uvěřitelných kulisách. Jen bych teď měl zase přečíst nějakou pitomost, v poslední době čtu samé dobré věci a připadám si nekritický:))

    Celkový dojem: 90%
  • Kapis
    Kapis mecenáš30.12.2016 10:02Skalpy #05: Úplně sám
    V knize, kde se hlavní hrdina na třech panelech baví se svou partnerkou zhruba tímto stylem: ty hloupá zasraná kurvo - neříkej mi kurvo, ty prolhaná kupo hoven - kurvo, kurvo, kurvo ---- to je kurva mrdaníčko - dělej, už bu- ---- táhni ty zkurvená svině a nevracej se bez ...- jdi do hajzlu -
    nelze napsat nic jiného než kurva to byl zase náklep - i když tentokrát ten retrospektivní díl, kde se odhaluje minulost některých důležitých postav + jedno brutální přepadeníčko, dle mého trochu ubral na plynu. Ale fakt jen trochu, jinak je to stále bezútěšné, špinavé, brutální a nelítostně krvavé psycho. Člověk se pak musí doslova oklepat - kdyby ten Ježíšek věděl, co mi to přinesl pod stromeček za zvrácenou brutus prasárnu! No a jako u všech skvělých rozjetých sérií nemohu než opět netrpělivě zařvat, ať už je tu další díl!!!

  • choze
    choze18.12.2016 12:05Skalpy #05: Úplně sám
    Můžu rovnou opsat, co jsem napsal k minulé knize - tahle série je kresebně a scenáristicky špičková, nekolísající kvalita a díkybohu za to. Knihu otvírá a uzavírá story nové postavy a mezitím nakouknem do minulosti některých zavedených postav a dozvíme se, že každý je tu svině z dobrého důvodu a ne jen ze scenáristické svévole. A na konci nás čeká i nějaké to zásadnější odhalení a zvrat. Pecka.
  • Lenny
    Lenny mecenáš12.12.2016 12:44Skalpy #05: Úplně sám
    Aaron prostě umí
    Recenze na: http://www.youtube.com/watch?v=6bSAOYQQYo0
  • brkowycz
    brkowycz1.11.2016 10:45Skalpy #05: Úplně sám
    Nejdřív mi to přišlo tak nějak jako standartní díl, ale ten poslední sešit mě naprosto dostal. Po scénáristické stránce jedna velká Deus ex Machina, ale je tak dokonale napsaná. Celkově - celý první sešit se tváří, že to tentokrát bude o vykrádání Casina, jenže ono je to úplně o něčem jiném a člověku to kupodivu vůbec nevadí. Originální, svižné, drsné.
  • kaylin
    kaylin31.10.2016 08:42Skalpy #05: Úplně sám
    "Skalpy 5: Úplně sám" jsou drsné, jsou bez humoru, jsou násilné, jsou vulgární a jsou skvělé. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/10/1296-skalpy-5-uplne-sam-100.html
  • S4TW
    S4TW30.10.2016 20:11Skalpy #05: Úplně sám
    Není nutno říkat víc, než to, že se jedná o nejlepší sérii, která u nás v současnosti vychází. Série se pořád drží svůj vysoký standart a ani na vteřinu nenudí. Je to drsné, syrové, noirové a všichni jsou tu pěkní zmetci. Perfektní vykreslení těch nejhorších vlastností a osudů. Autor navíc plynule přechází z přítomnosti do minulosti a naopak, čímž rozvíjí a poodhaluje svůj příběh. Vše doplňuje skvělá a originální kresba. Aaron je bůh, tečka.
  • mart.in
    mart.in mecenáš28.10.2016 13:22Skalpy #05: Úplně sám
    Neuvěřitelný, tenhle díl je snad ještě mnohem lepší než ty předchozí... Aaron je prostě génius, jak tohle dokáže někdo vymyslet a tak dokonale napsat je pro mě záhada. Bezpochyby jedna z nejlepších sérií, co u nás vychází.
  • Vojtěch 393
    Vojtěch 39325.10.2016 22:41Skalpy #05: Úplně sám
    První díl týhle série mě až tak do kolen nedostal kvůli extrémnímu a zbytečnýmu nadbytku skoků v časové ose děje. Přesto jsem po vydání dalšího booku vždycky šel a koupil si to. Teď jsem to dal všechno v podstatě na jeden zátah během dvou večerů a nemůžu to dostat z hlavy. Pro mne opravdový komiksový labůžo. Jediný co bych já osobně vytknul, je kresba Furnoa - respektive, líbí se mi a obdivuju jí, ale má tak odlišnej styl od R.M. Guéry, že od třetího dílu mi trochu vadí ty přechody z kresby Guéry na Furnoa a naopak. Já bych si to dal klidně celý jen od Guéry. Jinak za mě pět hvězd jasných...
  • Fry
    Fry admin25.10.2016 21:30Skalpy #05: Úplně sám
    "Skalpy #05: Úplně sám" - Skalpy se nám dostaly do poloviny a situace se začíná pomalu vyjasňovat. Hlavní dějový twist mi však až tak vzrušující nepřišel a spíše bych vyzdvihl první část knihy, která se podobně jako kniha druhá zaměřuje na postavy a samotný děj tak spíše ustupuje do pozadí. Přesto se ani v půlce série nedá říct, že by se Aaron zasekl na mrtvém bodě, stále se něco děje, stále je co sledovat, ale i přesto mám mírnou obavu z následujících dílů. Kresba je nicméně opět perfektní a značně vytahuje celou sérii nahoru ... Za mě 4*!
  • Schramm
    Schramm16.10.2016 18:12Skalpy #05: Úplně sám
    Tahle série je prostě mlsota. Pátá kniha posunuje děj dopředu, jakkoliv se tak dlouho nezdá, a nakonec zjistíme, že sraček je všude kolem víc, než jsme si doteď mysleli.
  • louza
    louza10.10.2016 17:59Skalpy #05: Úplně sám
    Prostředek skalpů pokládám za jeden z vrcholů série (druhým je až závěr v deváté a desáté knize). Autor konečně přestává bezcílně cancat a začíná mluvit trochu k hlavní linii příběhu. Dělá to sice stále skrze odbočky, tady konkrétně skrze dva originy - Dieslův a Nitzův. Východisko flashbacku, ale posouvá hlavní děj švihavě dál a dokonce se i v nestřežené chvíli dozvíme, že vrah je zahradník. Celé je to korunované drsným příběhem Dashe v hlavní linii, jehož inkognito i život je zdá se v ohrožení. Opravdu povedená kolekce, která má čtivost a švih.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš9.10.2016 21:53Skalpy #05: Úplně sám
    Čtyřka v některých ohledech zpomalila a Dash Zlý kůň se nějak vytrácel. Jasně, muselo se řešit kde co, ale prostě to trochu ztrácelo dech. Tady na to jde Aaron od lesa a vypadá to, že oddychový čas pokračuje. Ovšem není to pravda. Konec dílu je takový hukot, že jsem autorům odpustil i tu čtyřku.
  • cyboy
    cyboy mecenáš5.10.2016 16:38Skalpy #05: Úplně sám
    Jedna z top serii dneska. Nemam co bych vytknul. Skvele.
    90%
99272
Četl/a (174)
123peta, 2scha, 3DD!3, Alikkk, anka, BadBoy, Baffman55, Bart, Bedou, Benny, ben_bella, Berry669, binnmode, borknagar1, buscheer, calvin10, chcita, choze, Covenant, cowok, Craxx, cyboy, dajik, Darker, davidek, Davidos402, Davispear , Deckard, Delphín, DEmnoG, Dezodoo, Django, Doly, Doppelganger, Draco nobilis, duri, dvory, Dzoglik, Erich, erik, farnhajt, fel68, Filios dVekerec, filosh, Final, flipflop, foudy, Fr3d_K, Fry, Garp, Georgíno J., Giskard, Glumal, Golem, guseppe, hellblazer, Himlik, Hokejový_Svaz, house192, hroubek, IndyP, Infarkt, invape, Ivan Kucera, J.Connor, James, jankie, japes, Jay-jay, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Joshua_T, Kaaos, Kadin, kallenved, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, KdG, Keno, Killingjoke, kinak, Koci, Lachvos, lacoste, Librarian, Light, Loks19, lukascus, malylada, marek zigmund stanko, Mariohurbanek, mart.in, martin28, Martinb, Marty_von_Shit, Matthew, mearez, MEGA, mgeralt, mineralk, MonsterGyre, monte walsh, motycond, Mrlah, namdnas, NecRoman, Nexis, Nezbi, Noci, Norri, oleav, Olesh, opytz, Ozymandias, Paja78, Paldini, pearlxjam, pechna, Petr, Pietro26, Plechy, punisher, puolpm, rajot, regressiv, Rezet, Ricky Gervais, Rinter, rockyt, rooty, RudyRod, Ruw, S4TW, Saint of Killers, sala, sandman, Schirru, Schramm, sedw, sercial, Shake, SNUFKIN, Spacecore, start05, SteveCZ, stik, Suši, syon, t0mas, taidana, terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, Unerr, Valdaufinka, VanTom, vita, Vojtěch 393, vranakx, VXP, Wasseg10, xflori01, Zavulon, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(263)
123peta, 2scha, adam.ra, Alfi, anka, antiimini, Artigas, Azbest, BadBoy, Baffman55, bananzluty, Bart, batoo, bboorreekk, Bedou, Beng.D, Benny, Berry669, binnmode, BlackDragon, blackJag, Blacklarch, bmc75, Bob, borknagar1, bourgeois, brkowycz, burzum, buscheer, Cabal, calvin10, charvos, chcita, choze, Corteg, Corvus, cowok, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Dali, Darker, davidek, Davidos402, Davispear , Deckard, DEmnoG, Denis, Dezodoo, Dinik, Django, DKoscik, Doppelganger, Draco nobilis, duri, dvory, Dzoglik, Erich, erik, farnhajt, faster86, fel68, felis, fifas, filemon, Filios dVekerec, Filip123, filosh, Final, flipflop, Flowtek, Fos4, Fox01, Fry, Fuf00n, Georgíno J., Glumal, Golem, guseppe, hahahoho, hanocri, hellblazer, herbert, herrman, hiro666, Honzin, house192, hroubek, Hulik, hyba1991, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, Ivan Kucera, J.Connor, JackOneil, Jak, James, jankie, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jiskra, jjjirik, John Wick, Johnny Sasaki, Joshua_T, Kaaos, Kadin, kallenved, Kaluž, kapicka, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, Killingjoke, kinak, Kiwi1902, Knuckless, Koci, komik.sx, krupan, kubosos, lacoste, Lenny, Librarian, Light, Lojza, Loks19, lukascus, maara, malejmates, malylada, Mamut12, Mariohurbanek, markic, mart.in, martin28, Martinb, Marty_von_Shit, Marvin, Matthew, mcleek, MEGA, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, Mikei, mineralk, mirec, Mitak, Mitthrawnuruodo, MonsterGyre, monte walsh, monty.cl, MP, MP81, Mr. Bobeček, Mrlah, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, Nexis, Nightmare, Noci, Norri, o2t2, OldaB, oleav, Olesh, Onkel 1928, opytz, OwerLord, Paja78, Paldini, pavouk, pearlxjam, pechna, perper, Petr, Pietro26, Pjenkus, Plechy, porculan, Poseidon1978, punisher, puolpm, Radkos, Ragnarog, rajot, regressiv, Ricarderon, Rich, RicHard. , Ricky Gervais, Rinter, rockyt, rooty, Rowan, RudyRod, Ruw, Saint of Killers, sala, sandman, Schirru, Schramm, sedw, sercial, SickNail, Skot, slothest, SNUFKIN, Son-Goku, songoku, StanleyHu, start05, SteveCZ, Stlucius, Suši, syon, t0mas, tacmud, taidana, Tarka Daal, terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tialster, Tomas024, Tomasino79, Tony TwoDee, TonyT, trudoš, tulipstros, Ukko, Valdaufinka, VanTom, Velkej šéf, vita, Vítek, Vojtěch 393, vranakx, willis, wittos, xflori01, xintax, Yaromil, yogi, Zajo original, Zavulon, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (24)
Alikkk, arnecht, Badgu.y1902, deefha, delsemela, dvoracekpetr1, FatMonster, Fr3d_K, gumidekmedvidek, husakpetr93, Jack, Jenna De Vinne, Kitykatyn, Komediant1842, lucmartincova, Maty48, nx, Saran, Sikk, skepsi, sleepless, spot, WEAPONE, xxaannddeerr
Shání (7)
deefha, FatMonster, Kitykatyn, LuckyLjuk, lucmartincova, Mighty_Morphine, PrastenejCitron
Nabízí (1)
Mildaha1