Koupit
Jesse Custer už přežil setkání s rasistickým šerifem, Svatým zabijákem i sadistickým úchylným vrahem a jeho pátrání po Bohu pokračuje. Nyní mu však šlapou na paty nemilosrdné stíny z minulosti, kterým je lepší nezadávat důvod k vzteku. A babička se na svého vnuka bohužel velmi zlobí...

Obsahuje sešity série Preacher #8-12 (září 1995 - únor 1996)

Scénář
Garth Ennis
Art
Steve Dillon
Ink
Steve Dillon
Barvy
Matthew Hollingsworth (Matt)
Obálka
Glenn Fabry
Lettering
Jan Kozák
Překlad
Štěpán Kopřiva
Žánry
akční, humorný
ISBN/ISSN
80-7341-736-7 (BBart s.r.o.)
80-7341-736-7 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
413 g
Stran
128
Cena
299 Kč
Originál
Preacher #02: Until the End of the World (Vertigo (DC Comics), 1997)
  • martin28
    Tato kniha je opravdu silné kafe. Člověk se dozví, jak to bylo s Jesseho, ne zrovna šťastnou minulostí a taky to, že mluvit sprostě se nevyplácí. Babi má o vnoučka starost a nachystá pro Jesseho malé překvapení. Ennisova záliba ve vyschlých nazi pizdách, balancujících nad hrobem a s koulema až na podlahu, zkrátka musí mít nějaký původ. Babi jakoby z oka vypadla mámě Gnucciové. Dvojka je brutální čtení, možná až moc. I přes vysoké hodnocení byl pro mne příběh velmi negativní, rozhodně nic, co bych chtěl číst při nedělním čajovém dýchánku. Přesto jsem si závěrečnou satisfakci náležitě vychutnal a již mám obavy, jaké magory Ennis našemu páru postaví do cesty příště...
  • sedw
    První díl byl super, ale tento ho ještě o malý stupínek přeskočil. Obecně se mi velmi líbí styl vyprávění, kdy postupně nahlédneme do historie jednotlivých postav a přesně k tomu tady dochází. Navíc do hry vstupují další bizardní aktéři a celý příběh je tak i správně okořeněn. Přečteno na jeden zátah a hned jsem se vrhl na další díl.
  • baatcha
    Jak ukrutně jsem byl nadšený z jedničky, tak mě zklamala dvojka. Ennis tu bohužel najel na klasickou mainstreamovou vyprávěcí linii, takže se učebnicově vracíme do minulosti jednotlivých postav, a naopak postavy a příběhové motivy, které byly v jedničce naprosto zásadní a táhly celý děj, se najednou záhadně vypařily. Neprospěla ani změna prostředí, když se původní road-movie zaseklo na jediném místě, a celé mi to přišlo jako jedna velká zdržovačka a poněkud nudné přešlapování na jednom bodě. Vůbec jsem totiž neměl pocit, že bych potřeboval vědet víc o jednotlivých postavách (snad kromě Cassidyho) a těšil jsem se na další dávku masakrální zábavy. Plus ten deus ex machina v podobě vypnutí Jesseho schopností mi po událostech jedničky přišlo jako velký a nelogický přešlap. Autor navíc přešel od zábavné brutality k úrovním, které jsou už vyloženě hnusné a nepříjemné. Musím ovšem vyzdvihnout Fabryho obálky, ten chlapík mě baví víc a víc! Celkově to ovšem bylo zklamání, nejvíc ale z toho, jak rychle najel Ennis po neotřelé jedničce na stereotypní mustr vyprávění. Já vím, že si jen dělá půdu pro další vývoj příběhu, ale tenhle přístup scénáristů pokaždé vnímám jako vycpávací vatu...
  • karl173
    karl173 mecenáš18.10.2019 17:18Preacher/Kazatel #02: Až do konce světa
    Ennis s Dillonem nespouštějí nohu z plynu a stále jedou na nejvyšší obrátky. Příběhově to ještě více potemnilo a tenhle díl se přiblížil peklu až na dosah. Jesse je typická Ennisova postavička, která si zákonitě musí projít těmi největšími sračkami, aby se mohla mstít a vy jí v tom mohli fandit. Možná to zní až příliš šablonovitě, ale Ennis to podává tak dobře, že vám to bude fuk. Dillon zase umí skvěle vykreslit všechen ten hnus, který se tady valí z každého rohu a přesto se na to kouká velice dobře. Preacher tedy nepolevuje stejně jako můj zájem to číst 5*
  • louza
    Druhá kniha a hned Jesseho origin. Postavy si toho hodně vysvětlí a čtenáři se tak složí další dílek skládačky... Nástroje které k tomu Ennis používá jsou však na už poněkud za hranou. Příběh je hnusný. Ne že by byl špatný. Je prostě hnusný. Jinak kouzelní Ennisovi nechutní záporáčtí psychopati jsou tu prostě jen nechutní psychopati a sám autor fauluje, když hned zpočátku vypíná Jessieho schopnost a oživuje mrtvé. A navíc tu výrazně chybí Cassidy. Tahle kniha u mě neprošla už prvním čtením a ani dekáda odstupu na tom nic moc nezměnila.
  • kadas97
    Nepríjemné pokračovanie úžasného diela šlape v rovnakom tempe a pri niektorých stránkach mi behal mráz po chrbte. Knihu si neskutočne užívam. Celý ten pokrútený pohľad na svet, slepú vieru a všetko.
  • jayjay86
    jayjay86 mecenáš9.8.2015 17:23Preacher/Kazatel #02: Až do konce světa
    Vcelku povedená rodinná historka, dalo by se říct. Těžko říc, kam na to Ennis chodí, zda-li ho jako malého nezavírali třeba do rakve :-). Je to pecka. Už jsem na konci 3tí knihy a prozatím se mi tato líbila nejvíce!.!!..Dala by se přečíst i pouze jen jako samotná kniha i, ale kdo by se nechal okrást o to vše před a hlavně po ní?..
  • Kapis
    Kapis mecenáš30.3.2015 08:46Preacher/Kazatel #02: Až do konce světa
    Zhltl jsem to za jeden den. Baví jako napoprvé a asi jsem nic brutálnějšího nikdy nečetl. Jde z toho až kapku hrůza.
  • Flash
    Flash mecenáš23.1.2015 21:34Preacher/Kazatel #02: Až do konce světa
    Neskutečná jízda od začátku až do konce. Samé zajimavé charaktery. Tento díl, v podstatě je z části prequelem, na ten předchozí. Nebo nám aspoň vysvětluje co a proč se se muselo stát a stalo. U postavy Billy-bob jsem se smál i nahlas. O těch dvou kreténech, jsem už četl v crwi. Ale tady je oproti tomu, vysvětleno, co jsou zač a jsou to pěkní zmetci. Babička je taky výborná, jak vystřižená z hororu. Celkově tato kniha oplývá hodně skvělými nápady. A taky co se mi na Preacherovi velice líbí, je to zpracování kresby a rozložení panelu a kresba samotná. To si k sobě sedí dokonale.
  • Syndrom
    Druhé přečtení: Seriál se vyklubal v poctivé filmové drámo plné velkých emocí a velkého oddychu od irského (Irčan Ennis, nic proti Irčanu Cassidymu, skvělému sidekicku, který ještě hodně nabídne) hrubozrnného humoru. City jsou v Až do konce světa přímo hmatatelné a vítězství grandiózní, které vámi projede jako elektřina. JUPÍÍÍ - JOU! Kurva jo, že pět!
  • faster86
    prvni ale rpzhodbe ne posledni osvetleni postav a deje peeachera, i kdyz mas super mamku a tatku (a to sou mrtvi) tak zbytek rodiny si asi vyvrat nemuzes.... super jednooky kamos ktery videl co nemel, naprava chovani pod hladinou, buh je starej dedek, scena s privazanim k zidli a povidani o minulosti je jedna z nejlepsich v cele serii
  • kaylin
    "Preacher: Až do konce světa" je příběhem o tom, co se s Jessem posledních několik let dělo, a proč se z člověka, který byl tak skvělým zlodějem aut a kriminálníkem, stal reverend. Je to příběh zajímavý a já musím říct, že je to jeden z nejsilnějších příběhů, které se během celého čtení série "Preacher" dozvíme. Jeho krása tkví v jeho zrůdnosti, ale i nostalgii, kterou nám představuje. Jesse neměl jednoduchý život a právě zde odhalíme, co všechno příšerného se mu přihodilo. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/05/93-preacher-2-az-do-konce-sveta-95.html
  • MisaNuff
    OK, po letech druhé čtení, na jeden zátah všechny díly, a musím říct, že je to doopravdy výživná látka ke zpracování. Souhlasil bych s komentářem pode mnou - čistě mužská záležitost. Tento book rozvíjí historii Jessyho, o kterou ho Tulip celou jedničku prosila. Ukazuje, proč se stal tím člověkem, kterým je, co ho formovalo a jak. Akce, humor, napětí a perfektní příběh. Pro mě je to 100% a jasné doporučení ke koupi.
  • Syndrom
    Velice silný materiál ke zpracování, striktně mužská záležistost.
  • Fry
    Tak trošku přiostříme! Mnohem, ale mnohem děsivější než první díl!

    Okusit úplné dno (A to doslova) se Jessemu povedlo hodněkrát, což z něj udělalo tvrdého chlapa! Skoro celý děj se odehrává tam, kde Jesse prožil nejhorší roky svého života: v "Angelville". Jesseho Babička, Jody a T. C. to jsou ti, kteří mu zničili jeho život, jeho mládí, jeho rodinu, a proto po seznámení se z minulostí přijde zůčtování.

    Tahle kniha je dost dobrá, tak dobrá, že je podle mě lepší jak první díl. Nakonec snad jen dodat poslední slova Jody: "Sem na tebe hrdej hochu".
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš23.9.2011 04:49Preacher/Kazatel #02: Až do konce světa
    „Pudeš do rakve.“ (T.C. přesvědčuje mladého Jesseho, že klečet na hrachu v koutě je pro měkouše)

    SICK!
    Jo a Glenn Fabry je neskutečný borec.
  • pacient
    Jasnejch 100% je to fakt ujetá jízda.
  • massilia
    Ve dvojce šlápně Ennis na plyn a Preacher se dostává do obrátek, a to velmi temných. Jak už tady někdo poznamenal: masakr.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin15.10.2010 09:12Preacher/Kazatel #02: Až do konce světa
    Masakrozní díl, co jsem přečetl na jeden zátah, protože mě to skutečně vtáhlo. Hodně drsný, hodně depresivní, dobře napsaný.
  • Marv
    Preacher sa proste stava moja srdcovka.Je to moja najoblubenejsia seria.Nema to chybu....
  • Kapis
    Kapis mecenáš9.3.2009 09:54Preacher/Kazatel #02: Až do konce světa
    Taxem se po dlouhé době, jež mi zabrala kompletace této série, k Preacherovi opět vrátil a musím říct, že mi tato čistokrevná a svižná zábava rozjasnila tyto pošmourné dny. Ennis umí ty uchylárny rozehrát fakt pěkně;-) a nápady mu rozhodně nechybí, takže se ani neopakuje. Jedničce jsem kdysi dal pouze 85%, trochu ovlivněn dlouhým půstem a přečteným Punisherem, který je pro děcka. Preacher si ale zaslouží více a tímto to napravuji, dokonce jsem cítěl po přečtení tu rodinnou křivdu a pocit zadostiučinění. Už hltám trojku;-)
  • goldschmidchen
    goldschmidchen20.10.2008 12:02Preacher/Kazatel #02: Až do konce světa
    Dobré
  • Davey
    Za mě je to jasných 100%!! Preachera 1 jsem četl tak v průběhu dne po sešitech, ale tohohlenc Preachera jsem musel sjet najednou...Dostal se do mých TOP 3!....Tento komiks jsem si vážně oblíbil, těším se, až si koupím trojku a až vyjde čtverka! :)) ...A ta bába byla fakt ujetá, až jsem měl strach, jak vypadala :D....ta rakev taky ujetost jak sviňa.
  • erik
    Táto polovica druhej knihy (v origináli) ma až tak neberie. Hoci treba uznať, že Ennis má svojský vzťah k starým rodičom a rodinným pomerom vôbec.
  • choze
    "NEGRUM BY SE NEMĚLY DÁVAT BOUCHAČKY DO RUKOU - ZAČÍNAJ POTOM MÍT ROUPY." Pokud vás Texaský masakr motorovou pilou nepřesvědčil, že je Texas zkurvené peklo na Zemi nevhodné ani pro ty největší masochisty, druhý preacherovský book vám už otevře oči. Parádní ultrabrutální hororová úchylárna, oproti první knize kompaktní, bez vaty a našlapaná až po víko rakve na dně bažiny. Sice absentuje Cassidy (ale člověk si to ani neuvědomí), příběh Tulip je slabší a postava i smrt babičky nepříjemně připomínají postavu a smrt mámy Gnucciové z pozdějšího PUNISHERA, ale jinak nemám co vytknout. Zdegenerované rodiny, soulož se slepicí a jeden z nejcoolovějších vidlácko-zabijáckých hajzlů Jody... a husté finále. Krutá obálka. K překladu už taky nic nemám, celkově opět kvalitní vydání za příjemnou cenu. Z těch tří, co u nás zatím vyšly, můj nejoblíbenější PREACHER.
  • Woffce
    Bože - taková újeťárna, a mně se líbí ! (Asi bych měl vyhledat odbornou pomoc - na takhle zásadní zvraty v sebepoznání jsem už starej..). Druhej díl mě baví dokonce víc než jednička - párkrát mě tady Ennis vážně dostal (hlavně "setkání" Jodyho s Tulip), a kromě toho - jak už stojí níže - překlad lahodil českýmu oku opravdu víc než u "Texasu" (tzn. DALŠÍ POKLONA ŠTĚPÁNU KOPŘIVOVI). Koukal jsem ale, že v originále vyšel "Preacher" v devíti knihách... - to bude ale dlouhých 5 (?) let. :-)
  • Wiruss
    Když jsem četl, že tam budou vzpomínky tak jsem k tomu přistupoval s nedůvěrou, ale celkem mě to překvapilo, jinak to samé jak u prvního dílu...
  • brkowycz
    Tohle je snad fakt lepší než jednička...hláškově trošku slabší, ale příběhově o dost silnější, jen mi přišel konec trošičku ochuzenej, trochu samoúčelové, čekal jsem nějakej Jesseho fakt chytrej nápad jak svoje nepřátele dostat, ale nic se nějak nekonalo...každopádně je to trošku pochmurnější, syrovější než jednička, místama i smutný. Tohle je prostě skvělá série a já bych byl nejradějí, aby Štěpán Kopřiva od rána do večera nedělal nic jinýho,než jen překládal Kazatele. Deset dílů to, to bude hrozný, jako u Sandmana! Krom toho pětka jsou jen povídky ze speciálů, historie některých vedlejších postav. TO bude utrpení to čekání
  • blackJag
    blackJag admin28.6.2007 10:33Preacher/Kazatel #02: Až do konce světa
    Myslím že s přehledem se podařílo udržet nastavenou laťku. Chvilkama dojemné a opět se dostavilo i krapátko mrazení v zádech, tentokrát z milé babičky a jejich věšáků (brrr). Bylo odtajněno jedno tajemství, popsáno Jesseho idilické dětství a tak nám zbývá zjistit, proč ten parchant (bůh) vlastně hodil kramle... Tak snad příště.
  • KdG
    Byl to mazec, a mít takovou babičku bych teda nechtěl. ;-)
  • Houbař
    Houbař mecenáš16.5.2007 09:08Preacher/Kazatel #02: Až do konce světa
    Podle mě o trochu slabší než jednička, ale stále velice navýši. Jdu objednat trojku :)
  • Godsmacker
    TAky super,ale první díl se mi díky Cassidymu líbil víc...
  • Zack
    Hitman je Ennisova nejlepsi serie :)
  • willis
    Začínám Kazateli přicházet na chuť a taky začínám chápat proč je tohle Ennisova nejlepší série.
  • royan
    Možná lepší jak jednička, ale důležité je,že celkově příběhu nedochází dech a pořád se něco dějě, vždycky s napětím čekám co na mě vybafne na další stránce :-)
  • krvinka56
    Je to opravdu super díl.Obálky oproti minulé knize sou nic moc.Příběh je super apomalu a jistě se to rozjíždí.Kresbě a barvě nemám co vytknut.Závěrečná rvačka je fakt dokonalá a brutální sice drobet zdlouhavá ale dobrá a Joodyho výrok "sem natebe hrdej"než ho Jessi zabyje je fakt super.No a bůh sem opravdu zvědav co zněho pak vyleze.
  • morzakor
    no ano jak uz si tu nekdo taky vsimnul, Ennis mel ocividne nejaky nehezky problem v detstvi se svou babickou (odhaduji to na pravidelne mereni teploty per rectum) nedokazu si jinak vysvetlit jeho az bestialni posedlost vrazdenim starenek (viz. Punisher I.aII.) rozhodne by to zprijemnil fakt kdyby Dillon umel stareny kreslit...bohuzel..skazilo mi to celej komiks
  • Erich
    Musim rict, ze jsem se u tohoto booku vyborne bavil, skvely scenar s vyborne napsanymi postavami, napinavy dej az do uplneho zaveru. Pro me zatim jedna z nejlepsich knih tohoto roku.
  • Black Bro, yo
    Drsný a působivý příběh s pořádnými záporáky, které jsem ke konci už fakt nenáviděl...a to je dobře, bravo Garthe.
  • andre
    andre mecenáš1.6.2006 07:43Preacher/Kazatel #02: Až do konce světa
    Naštěstí se to čte mnohem lépe než díl první(co se překladu týče). Jinak důstojné pokračování. Co je mi trošku líto, je to, že si nikdo nelámal hlavu s hřebetem a v knihovničce tak jednička vedle dvojky vypadá jako úplně jiná dvojka od úplně jiný jedničky. To je škoda. Přeci jenom si myslím, že většina z nás co si to koupíme, si knihu pouze nepřečteme a vyhodíme, ale dáme si ji do knihovničky a kocháme se pohledem na tu "zeď" hřbetů.
  • vifi
    Byl jsem nadseny! Skvela zabava s par genialnimi momenty. Scenar je vyborny: nekolik casovych rovin, dejove zvraty, emoce, nasili, sex, dialogy, hlasky a mezi tm vsim chytre pomrkavani "jak to vlastne s tim bohem je?".
  • Markyz de Sade
    Markyz de Sade26.5.2006 19:52Preacher/Kazatel #02: Až do konce světa
    První book se mi moc líbil, ale tenhle je prostě bomba. Preacher se jednoduše stává mou nejoblíbenější sérií. Závidím kamarádovi, který ho má sešitově komplet v originále, kromě jedničky. MdS
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš18.5.2006 14:30Preacher/Kazatel #02: Až do konce světa
    Jo jo, Preacher se zacina stavat moji NEJ CZ serii... Pred ctenim doporucuji mimo prvniho dilu sehnat/precis Crew na kvadrat numero 11: Hosi z jihu, alespon si clovek udela predstavu, co jsou ti dva tipci zac a ceho vseho jsou schopni. Z prvnim bookem nesrovnam, Ennis ma v hlave jasno uz od prvnich sesitu, jakym smerem se bude Kazatel ubirat, takze nez jako jednotlive booky beru Preachera jako jednu knihu.
  • Dinik
    Na druhého Preachera jsem se fakt hodně těšil a opět mě nezklamal. Není to už sice tak dobré jako první kniha, ale stále silný nadprůměr. Hoši z Jihu konečně předvedli jak velké svině jsou a když jim pak Kazatel nakopal prdel, fandil jsem mu jako nikdy před tím. Babička mi hodně připomínala mámu Gnucciovou(hlavně byla podobně nakreslená, holt Dillon:-), ale vzhledem k tomu, že babička spatřila světlo světa dřív, tak u mě vzbudila větší respekt. Každopádně skvělý comics a už se nemůžu dočkat další knihy!
  • HEX
    Začíná se objevovat příběh a celé se to moc dobře čte.Překlad se mi zdá lepší než u prvního dílu, hlavně proto, že nadávky už vůbec netahají za uši.
1432392
Četl/a (169)
123peta, 2Hitman3, 2scha, 3DD!3, adevr, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , BadBoy, Baffman55, Balů103, bananzluty, Bedou, ben_bella, besikv, bierce, binnmode, blackJag, Blacklarch, Blackmoor, Bronn, calvin10, Cemino, Chaolinek, charvos, chcita, cobe, ComicBookGuy, crewni.konzerva, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darker, Daxik1988, Deckard, Doly, Doppelganger, Draco nobilis, dvory, Dzoglik, emanek, erik, farnhajt, fifas, figis, filemon, filosh, Final, flipflop, foudy, Fox01, Fry, Golem, guseppe, hellblazer, HellWeber, HerSon, Houbař, house192, hypermlok, IndyP, invape, J.Connor, Jabba, jakubcik666, James, james dixon, jankie, JANNE, japes, jiskra, Josh, Kaaos, kadas97, kallenved, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, KdG, Killingjoke, kinak, kindanerd, Kiwi1902, Knuckless, Kocour, koudak89, Kouzelnik7, Lachvos, lantan1, Lawer de Sanctis, Librarian, Light, Lojza, LookAss, Lord Baltimore, majer, mart.in, martin28, Martinb, mgeralt, Mitak, monte walsh, namdnas, NecRoman, Nevidal7, Noci, oleav, Olesh, Oompa Loompa, Ozymandias, Paldini, Palebras, Pavel2222, pavlosson, pbabinec, pearlxjam, pechna, perak, Petr, Petrisko911 , Petrkoll, Pietro26, PKD, puolpm, radimisko, RadimNemec, raimi, RaptoR, Rezet, Ricky Gervais, Rinter, robert.hladil, rockyt, RudyRod, Saint of Killers, saja, Schramm, sedw, seneke, SHORTY, Shpeckk, Sir_Pete, SNUFKIN, Spacecore, Spike, suricattaontheway, syon, tacmud, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Tomket.Tom, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, Velkej šéf, Vincent, vita, vranakx, vrazdinek, VXP, Walome, wolfgang, yogi, Zbysek2410, Zeebonk, zgrywus, zlejzmrd
(375)
123peta, 2Hitman3, 2scha, adam.butch.kubik, adam.ra, adevr, afri, Alfi, AlmightyMates , amazing_k, andik007, Andreew, Ashek, Avian, Azalin, Azbest, AZTeck, BadBoy, Baffman, Baffman55, Balů103, bananzluty, bboorreekk, Bedou, Beng.D, Benji, ben_bella, besikv, Bezvliv, bierce, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, Blackmoor, bmc75, Bob, bobo666_2005, bodhi, Braindead, brkowycz, Broda, Bubsy, burzum, buscheer, Bystrozraký, calvin10, calviti, camper, Cassidy, Celestius, Cemino, Chaolinek, Charlie1203, charvos, chcita, chobotnička, choze, cobe, Cody, Corteg, Corvus, CP, Cr4sh, crewni.konzerva, CSE_AC/DC, cyboy, Daniel.rw, danyno76, Darker, Davedd168, Davey, DAxik, Daxik1988, Deckard, Dinik, disclose, Doctorow, domo9321, doophy, Doppelganger, dr. Gull, Draco nobilis, dre, dr_benway, Durvi, dvoracekpetr1, dvory, Dzoglik, ebbe_voe, emanek, erik, EvilvsGod, Famozní, farnhajt, faster86, fel68, felis, fifas, figis, filemon, Filip123, filosh, Final, Fox01, Fr3d_K, freestyletricker, Fréza, Frizer, Fry, Fuf00n, fusnix, Garp, ghousty, Godsmacker, goldschmidchen, Golem, gongon44, goodspeed, GORERATED, Grebenda, grinder, guseppe, Hades, Hamichal, hawkzn, haxxor, Hebled, hedgehog, hellblazer, HellWeber, herbert, herrman, HerSon, holubdema, Honzin, Houbař, house192, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Iggy Pop, illy, imro, invape, isildur heir, J.Connor, Jabba, jakubcik666, James, james dixon, jankie, JANNE, jerry67, jett, Jezbo, jiskra, Johnny Sasaki, jones1240, Joshua_T, Kaaos, Kabukiman, kadas97, kallenved, Kaluž, kamil, Kapis, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, Kelt, kerb, keyko, kinak, KINIMODUS, Kiwi1902, Kjon, Klatic, Knize_Ignor, Knuckless, Kocour, komik.sx, koudak89, Kruttor666, krvinka56, kubik1991, Kunden, Lamahe, Lawer de Sanctis, Lenny, Librarian, Light, Lisien, listr, Lobodlak, Lobok257, Lojza, lokeren7777, LookAss, Luse, lutrix, maara, mAGiic, mainman, Majkl, mangan, Mankin, markic, mart.in, Martin Buchal, martin28, Martinb, Marv, Marv8, Marvin, Maryl, Masinfira, Matej-29, matrosh, Mauzr, Maxman2000, mclusky, merhyx, mgeralt, Mighty_Morphine, mikado, MIKER65, mikina, mirror, Mistak, Mitak, Mitthrawnuruodo, moiqpiom, monte walsh, monty.cl, morbi, moris.cz, morlum, Mr. Smith, Mr.Plysh, mrkirby, Mrlah, namdnas, NecRoman, Netorack, netvor, Nevidal7, Nightmare, Ninjer, Noci, Nomad, noMster, Odal , OldaB, oleav, Olesh, Ondraseeek, Oompa Loompa, pacient, padre_negro, Pafnuc, Paldini, Palebras, Papa Wu, pavel, pavlosson, pavouk, pearlxjam, pechna, pennywise, Pepares, Petr, Petrisko911 , Petrkoll, PH79, planika, POLAKST, Poseidon1978, PP, puolpm, q, Quentin, RadimNemec, Radkos, Raijin, raimi, RainDamage, RaptoR, Ricarderon, Rich, Ricky Gervais, Rinter, Robb, robert.hladil, rockyt, Ronik, Rorschach, Rowan, RudyRod, Rumburaq, Saiffer, Saint of Killers, Samurai-Jack, Saran, Satyricon, Schramm, schwita, SedllY, sedw, seezeethree, SHORTY, Shpeckk, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, skřetman29, Slaine, Slávek, sleepless, SNUFKIN, songoku, Spideyy, Spike, StanleyHu, stanleystar, Stara.kryta, strougy, suricattaontheway, syon, T-800, tacmud, tankgirl, Tarka Daal, terrordemon, the.kasztan, TheWrecker, Tialster, TIM.biker, Toe, Tombal, Tomek, Tomket.Tom, Tony TwoDee, trener83, trudoš, tulipstros, Ukko, vallyslayer, vasek, Velkej šéf, vidocq, Viking, Vincent, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, VXP, willis, Wiruss, wolfgang, worf, xai, xintax, xxaannddeerr, yama, Yaromil, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zebedee, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (19)
Ajit, AlienDr, deadpool, deefha, delsemela, Hurvy, J.T.honza, JamesRamone, koniklec, Mamut12, Maty48, Moyek, nx, Plumm, razielus, Rezet, Salien, WMN, Zod
Shání (4)
Al0f0k, AlienDr, deefha, m.jedle
Nabízí (7)
adam.ra, buscheer, Faxim, Grynca, karl173, seezeethree, suricattaontheway