Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Když někoho zabijete, bývá obvyklou slušností, že zůstane ležet a pilně se věnuje rozkladu. Ovšem ne tak největší fanoušek superhrdinů, vazoun v pruhovaném tričku slyšící na jméno Rusák. Vrací se a hodlá ukázat Punisherovi jaké to je, když člověk letí z mrakodrapu vstříc dlažbě. To jen tak pro začátek. Do toho se přidá ještě Spider-Man, prezident Spojených států, atomová bomba a jeden ostrov plný žoldáků. Takhle nějak si Punisher představuje Vánoce.

Obsahuje sešity Punisher (Vol. 6) #1-7

Scénář
Garth Ennis
Art
Steve Dillon
Ink
James Palmiotti (Jimmy)
Barvy
Chris Sotomayor (Sotocolor)
Obálka
Tim Bradstreet
Překlad
Štěpán Kopřiva
Žánry
akční, humorný, superhrdinský
ISBN/ISSN
80-7341-688-3 (BBart s.r.o.)
80-7341-688-3 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
534 g
Stran
168
Cena
299 Kč
Originál
The Punisher #02: Army of One (Marvel)
  • martin28
    martin2811.4.2022 11:01Punisher III.
    Pořád dobrá úroveň příběhu. Trošku mě štval Rusák se svýma vemenama a to hovado si je ještě nechalo zvětšit. Dobře mu tak, že jeho konec nebyl zrovna happyend...
  • MEGA
    MEGA5.3.2020 21:09Punisher III.
    Další kvalitní díl. Za mě nejhorší část je začátek. Ten mě celkem odradil. Návrat Soapa byl strašně nucený a nakonec zbytečný. Jak se ale Punisher dostane na ostrov, kniha funguje skvěle. A o hvězdičku to posouvají dva krátké příběhy na konci, které byly moc fajn. Kresba je jako vždy skvělá.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.11.2018 09:36Punisher III.
    Vím za ta léta už trochu, co je zač Punisher, stejně jako to, jakým způsobem píše (a umí psát!) Ennis. Jenže už jsem trochu přepapanej. Punisherovi fandím neustále, ale ta zajímavá levičácká rétorika nakombinovaná s de facto amorálním charakterem hlavního hrdiny, apriorní komediálnost naroubovaná na létající střeva... to už mi asi na nějaký čas stačí.

    Celkový dojem: 60%
  • karl173
    karl173 mecenáš10.12.2017 17:59Punisher III.
    Jízda s Punisherem pokračuje. Ennis nadále předvádí své umění psát akční surovou komedii, která se před ničím nezastaví. Například Rusák s kozama. To je teda něco. I když je v celku tenhle komiks jen akční jízdou tak je to ale skvěle odvedená práce. Dillon nezklamal a jeho kresba je opravdu tím pravím ořechovým. Navíc je zde jeden příběh beze slov, který i když by byl podle mě lepší se slovy, protože jsem na to zkrátka zvyklí, tak rozhodně neurazí a slova si povětšinou dokážete v mysli doplnit i sami. Což je asi správný výsledek komiksu beze slov. Celkově je tedy pro mě tento komiks velmi dobrým počtením, který i když není tím nejlepším co jsem s Punisherem a v podání tohoto týmu četl, stále se jedná o dost solidní akční zábavu. 75%
  • mearez
    mearez3.9.2017 16:20Punisher III.
    Návrat rusáka byla slátanina. Ale to je fuk, protože tam aspoň byl Spidey, jako parťák, co vždycky dostane největší nakládačku. Ale část na ostrově se mi maximálně líbila. Super.
  • Syndrom
    Syndrom24.2.2017 20:40Punisher III.
    Když zakopnete v New Yorku: Ennisův technický scénář aneb Frank přemýšlivým chodcem. Hlenožrout, chcankosrk, koňohryz: vojenská hantýrka v pravém smyslu slova :)
    U Rusáka už to přepísk. Kapitola bez slov je výplň, ale rozšafný Dillonův scénář tomu dodá trochu šťávy.
  • kadas97
    kadas976.10.2015 14:22Punisher III.
    Rusák sa vracia a Punisher má dosť roboty, či už s mafiou alebo na ostrove v džungli. Čím ďalej sa u tejto série viac bavím. Vtipne nakreslené násilie a absurdné scény.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1030.9.2015 23:00Punisher III.
    Rusak se vraci a ona je s nim i sranda:-) u prvnich dvou dilu jsem se bavil vice, ale jen o chlup. A i tento treti dil prinasi tu pravou Punisherovskou rezbu! Spokojenost.
  • sedw
    sedw23.8.2015 23:31Punisher III.
    Za mě spokojenost. Dostal jsem, co jsem očekával - nenáročnou zábavu s dostatkem humoru a s příběhem, který pobaví. Oproti předchozím dvěma dílům mírně horší, ale stále nadprůměr. Poslední dva jednosešitové příběhy přinesly něco jiného, než dlouhý příběh s Rusákem a za mě byly ještě o chlup lepší.
  • Bubsy
    Bubsy15.8.2015 12:18Punisher III.
    Opět svižný hláškoidní začátek. Ennis už tady vcelku ničím nepřekvapuje, ale to asi ani není potřeba, protože jestli jste si tohodle Punishera koupili tak se vám líbili předchozí díly a Tady pokračujeme v nastoleném trendu akce a suchých hlášek. Gradování téhle knihy není tak povedené jako u předchozích i když v průběhu děje několik věcí potěší jako třeba alternativní využití spidermana jako živého štítu. Z pocitu lehkého vyčichnutí dostávají knihu poslední dva příběhu, které jsou způsobem vyprávění, hlavně ten Dillonův, dost odlišné od zbytku. Mě nakonec knihy dost příjemně překvapily. Celkově spokojenost.
  • jh666
    jh66610.7.2015 10:48Punisher III.
    Akce od BB Artu mě přiměla dokoupit Punishera, i když v jeho Ennisovské podobě jeho fanda fakt nejsem. Tohle číslo ale docela ušlo. S Rusákem je fakt sranda, úchylná, ale pořád sranda. To je asi Tak všechno. 40 %
  • TheWrecker
    TheWrecker22.2.2015 10:28Punisher III.
    Z něčeho, co se původně zdálo jako docela ''nic moc záležitost'', se později vyklubalo něco fakt suprovýho. Punisherova psychika opět provoní všechny stránky, což si všichni náramně užijeme a návrat Rusáka (Kterého mimochodem považuji snad za nejlepšího Punisherovského záporáka) je pojat naprosto skvěle - hlavně jeho nová maskultura a samozřejmě i hlášky. Opět sadistické, cynické a oplývající černým humorem. Takhle přesně to mám rád. Ennis je BŮH.
  • mAGiic
    mAGiic editor21.10.2014 21:53Punisher III.
    Punisher se vrací a Rusák taky...s trochu netradiční muskulaturou..:DD Potěšila i účast Spideyho. Ennis a Dillon dělali Punishera skvělého. 5*
  • J.T.honza
    J.T.honza10.2.2014 20:54Punisher III.
    Přiznám se, že mi tam trochu chyběli ti dva záporáci z předchozích dílů a ten nový generál mě nějak extra nenadchnul, ale i tak musím dát pět hvězdiček, protože jsem se opět královsky bavil, černý humor je bezkonkurenční a čte se to jedním dechem. Sice všichni víme, že je to vlastně jen akční béčko, které si s logikou zrovna netyká, ale co, jednou za čas si přece všichni chceme bez přemýšlení vychutnat parádní jatka, ne?
  • Oompa Loompa
    Oompa Loompa5.1.2013 19:31Punisher III.
    Indy nosí bič a klobouk...Punisher zase bouchačku, se kterou neustále někde někoho vraždí. Parádně jsem se bavil od začátku až do konce.
  • Fry
    Fry admin7.9.2012 15:08Punisher III.
    Třetí díl Punishera splnil svůj účel, tak proč ne?
    Návrat Rusáka pro mě znamenal jen jediné, a to, že se s ním bude ještě bojovat, a to ne jen jednou. Kniha celkem pobaví, díky slušnému začátku, kde to Spider-man pěkně schytá, a v druhé části si naplno užijeme vraždění, vraždění a výslechy. Závěr potěšil. Zbylé dva příběhy také stály za to. Čtvrtou knihu koupím hlavně kvůli kompletnosti.
  • QuickQuackery
    QuickQuackery19.2.2012 13:10Punisher III.
    Trochu slabší díl, ale za přečtení to určitě stojí. Hlavně je tam postava, kterou bych tam nečekal a to nemyslím Rusáka. :-)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš11.4.2011 09:24Punisher III.
    "Dali jsme týmovku. " Psychopat Frank Castle v ráži a já si to užil. Že to není nic nového, ani obecně ani od Ennise ? No není, zaplaťpánbu :)
  • Azalin
    Azalin mecenáš27.1.2011 09:34Punisher III.
    Dalo se čekat, že po geniální druhém dílů dojde trochu Ennisovi dech. Nejzajímavějším na tomhle dílu je návrat Rusáka a to je fakt hodně málo. Za jeho hod Spider-manem ale těch 10 procent přidám.. ;-)
  • punisher
    punisher24.6.2010 11:08Punisher III.
    Po roce a půl shánění přišlo obrovské zlkamání.Pro mně nejhorší díl ze všech
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš6.5.2010 12:55Punisher III.
    Peter Parker jako boxovací pytel, tak to má být, jen do něj, pacholka jednoho. Bravo Franku! Závěrečná epizoda beze slov je výtečná.
  • goldschmidchen
    goldschmidchen18.8.2008 13:41Punisher III.
    Ve třetím díle už autorovi dochází dech, ale i přesto si stále drží svou vysokou úroveň...
  • Tauren
    Tauren12.3.2008 19:07Punisher III.
    Ehmm. Jo!
  • Spacecore
    Spacecore1.2.2008 17:04Punisher III.
    Takže trojka mě uchvátila..hlavně teday první část,ve které jsem dostal nejmíň 3 záchvaty smíchu...95% nedávám jen proto,že tam spidey vypadal jak kokot :))
  • Spacecore
    Spacecore1.2.2008 14:15Punisher III.
    tak to sem zvědavej jak se tam může objevit rusák,když ve dvojce dopadl tak jak dopadl :) no nechá se překvapit...
  • erik
    erik30.1.2008 10:06Punisher III.
    RUSÁK!!! ... uf. Ešte že je tu aj niečo iné. Inak pohoda.
  • choze
    choze21.1.2008 21:59Punisher III.
    Je fakt, že ačkoli je třetí kniha na stejně vysoké kvalitativní úrovni jako předchozí dvě, krásně na ně navazuje (Soap) a odkazuje (xichtománie) a vrací do hry jejich nejlepší akvizici - (kybernetizovaného) Rusáka, stejně jako řadu jiných mě také zklamala a to z jednoho důvodu - malého rozsahu. Jakkoli je ten příběh našlapaný a má ještě větší koule než ten předchozí, působí na mě díky rozsahu pouhých pěti sešitů oproti předchozím dvanácti hrozně uspěchaně a ty dva krátké bonusové příběhy jsou naprosto zbytečné. Jinak je to ale opět nářez největší, počínaje hromadným utopením týpků v kleci, přes další (a lepší) souboj s Rusákem, do kterého se přimontuje Spidey až po POZOR SPOJLER! vyhlazení 2 000 hajzlů atomovkou. O to víc zamrzí, že je to tak krátké. Už aby tu byla čtyřka. Zajímalo by mě, co má Kopřiva na té stupidní nadávce "zrůdoslave". Asi tu stupidnost.
  • brkowycz
    brkowycz10.11.2007 10:32Punisher III.
    Celé je to postavené na jedné hlavní myšlence, a to sice fakt že nějakej týpek zabíjí zlý lidi. Tedy námět spracován už stokrát. Ennisovi se s Dillonem podařilo z tohoto "kýče" vykřeset neuvěřitlně zábavnej comix. Nečekejte poslání, nečekejte dějové zvraty a propracované dějové linie. Čekejte prostě neuvěřitelnou prdel.
    Jinak tohle je první Punisher kterýho jsem četl, ted se jdu vrhnout na jedničku ;-)
  • namathur
    namathur12.10.2007 11:32Punisher III.
    proste oddechovka (klidne znova a znova)
  • Wiruss
    Wiruss13.8.2007 13:50Punisher III.
    Jako odpočinkové čtivo by to možná šlo (a to v komixech kde je odpočinkové skoro vše není nic moc). Ale jinak celkem slátanina.
  • Godsmacker
    Godsmacker3.3.2007 11:41Punisher III.
    Sekec mazec a Spidey k tomu....spokojenost :-)

  • Tuxedo
    Tuxedo23.2.2007 10:56Punisher III.
    Oproti prvním dvěma dílům slátanina. Ale Rusák a Spidey potěšily.
  • Saiffer
    Saiffer mecenáš17.10.2006 17:26Punisher III.
    Čím dalej tým viac sa mi to začína páčiť. Je síce cítiť, že Spidey sa nechová celkom ako Spidey, ale hlavne že pomohol :) Väčšina tu píše, že sú prepunisherovaný - tak to ja som sa práve navnadil. Kvalitna rubačka :)
  • Big G
    Big G14.9.2006 20:53Punisher III.
    O něco lepší než jednička, ale dvojce se to nevyrovná.
  • krvinka56
    krvinka5610.8.2006 16:30Punisher III.
    No kdyžuž sem si toho punishera 3 přečetl podruhé a zároveň s předešlýma dílama,tak usuzuji že sem se zas jednou v hodnocení pořádně utnul minule to byly vraždy a housle a teď tohle.zaslouží si to tak o 25% dolů.
  • morzakor
    morzakor21.6.2006 12:43Punisher III.
    ano byl li to posledni book v cechach pak jsem spokojen
  • krvinka56
    krvinka5615.5.2006 09:14Punisher III.
    Super Punisher,perfektní Rusák a Spidey za totálního blbečka ,. Dobrej nářez a super sranda.
  • Erich
    Erich8.2.2006 15:46Punisher III.
    Tak tenhle Punisher uz mi moc nesedl. Dej me celkove nudil a nektere hlasky mi prisly dost trapny. Na Ennise mi to prijde dost slaby a ani mi nebude vadit, kdyz se tento rok s dalsim Punisherem nesetkam. Radeji bych opet toho co byl v komiksovych legendach.
  • Markyz de Sade
    Markyz de Sade6.2.2006 13:21Punisher III.
    Nejlepší bylo, jak Rusák mydlil Spider-mana, kterého před sebou držel Frank. U této knihy jsem se pobavil ze všech tří zatím nejvíc. MdS
  • Slaine
    Slaine admin4.2.2006 18:01Punisher III.
    Tohle byl pro mě zatím nejlepší Punisher, jednotlivý příběhy měly šťávu a Rusák v tričku BRITNEY byl k nakousnutí... :)<br><br>
    I když si stále stojím za tím, že Castle je nezábávná kamenná držka, tak tenhle book potěšil :).
  • maara
    maara mecenáš25.1.2006 15:48Punisher III.
    Furt to samý. Stále stejně vtipný a výbušný.
  • andre
    andre mecenáš4.1.2006 07:50Punisher III.
    Já se bavil, sice nic nového pod sluncem, ale když vím co od toho čekat a i přesto si to koupim, tak dostanu přesně to co jsem čekal:) Prostě pár suchejch hlášek, několik ustřelenejch hlav, nějakej ten incest, prostě příjemný počtení na jedno uplakaný odpoledne. Jo a vypadá to dobře v knihovně(pokud má člověk předchozí dva díly). Takže tak.
  • Black Bro, yo
    Black Bro, yo30.12.2005 21:10Punisher III.
    Já od Punishera nic jíneho, kromě neustálé řežby, nečekám. O tom to je, o zabíjení - od začátku do konce, ale tentokrát bez slabých a nudných míst. Příjemná akčňárna, kterou jsem slupl jak malinu. A to co Ennis udělal se Spideyim...no teda, nářez.
  • Ogre
    Ogre29.12.2005 15:10Punisher III.
    Zabavnejsie dokonca ako prvy a druhy diel. Ale od Ennisa a Punishera si dam asi na par mesiacov pauzu, kupil som si aj 4 diely z MAX serie z USA, takze uz som prepunisherovany :-)
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš27.12.2005 10:26Punisher III.
    Souhlas s Willisem a Hexem, Ennis jede ve vyjetych kolejich a asi na tom nehodla u Pusnihera nic menit... zacinam byt trosku prepapanej. Ale musim rict, ze jsem ty dve hodinky, nez jsem Punishera docetl bavil, zvlaste cross se Spideym me velmi potesil, team podle meho gusta:). Kresba je velmi slusna, obalky jsou krasny, v ceske mutaci jsem nanarazil na zadnou chybku at uz ze strany grafiky ci tisku&knihariny, takze za tech par kacek Punisher porad stoji.
  • HEX
    HEX19.12.2005 17:04Punisher III.
    Poslední dobou se asi opakuji, ale je to pořád to samé jako v předchozích dílech a vzhledem k tomu, že tohle je to třetí kniha, pro mě je to Punisherova konečná.
  • willis
    willis19.12.2005 15:13Punisher III.
    Trojka pokračuje v tom samém duchu I+II a i když jsem se při ní už tak nebavil je to stále ucházející. Občas zableskne dobrý vtip a občas mi něco naopak připadá docela trapný. Obálky Bradstreeta jsou super ale vcelku jsem rád, že si Punisher asi dá chvíli pauzu.
58582011
Četl/a (153)
-spacilost-, 2scha, 3DD!3, adriel, Al0f0k, Alfred, Alikkk, alois13, AwatarDK, BadBoy, Balů103, Bedou, ben_bella, bierce, binnmode, Bronn, Bubákolog, calvin10, Chaolinek, charvos, choze, ConanVJ, Craxx, crewni.konzerva, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darker, Deckard, Denis1996, Doncek4321, Doppelganger, erik, farnhajt, fel68, filosh, Final, flipflop, foudy, Fox01, Fry, Georgíno J., gezic, Gustik5, house192, hromotlk, hypermlok, invape, Izmir Čupr, J.Connor, Jabba, James, jankie, jh666, jiskra, JORDY, kadas97, kallenved, Kaluž, karl173, kaylin, Keenkeen, kendor007, Khagrael, Killingjoke, kinak, Knowho/Wullcann38, Kraken, kuzz, lantan1, Lawer de Sanctis, Librarian, Light, Lojza, LookAss, luky.kuky10, mAGiic, mart.in, martin28, Martinb, mearez, MEGA, MignolaMoore, mira1239, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, Mr. Baboon, Mr.Plysh, namdnas, NecRoman, Nevidal7, Noci, oleav, Olesh, Onkel 1928, Oompa Loompa, opytz, Ozymandias, Paldini, pbabinec, pearlxjam, pechna, Peppa, Petr, Petrisko911 , PH79, Pietro26, Pista, Plechy, punisher, raenius, raimi, RaptoR, Rezet, RudyRod, samuelo12, Schramm, seezeethree, seneke, Shpeckk, Slaine, slavik38, smazenapikantniskeble, Spacecore, spagr, Spike, Symbi, t0mas, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Tiba, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, TZcomics, Ukko, VanTom, Velkej šéf, Vojtěch 393, vrazdinek, VskPrzk, Walome, Wasps, Wiw, yardaformi, Zbysek2410, Zeebonk, zlejzmrd
(342)
123, 2scha, 665+1, 7eleven, adam.butch.kubik, adam.ra, Aerchel, afri, Al0f0k, Alfi, Alfray, Alfred, alois13, amazing_k, andik007, Andreew, asgardpepa, AwatarDK, Azalin, Azbest, AZTeck, BadBoy, Balů103, Bay_watch, bboorreekk, Beng.D, Benji, ben_bella, Bezvliv, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, bodhi, Braindead, brkowycz, Broda, Bronn, Bubákolog, Bubsy, calvin10, calviti, Capa, Cassidy, Celestius, Chaolinek, charvos, chobotnička, choze, ConanVJ, Corvus, CP, Craxx, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, danyno76, Darker, DAxik, Deckard, Denis1996, Dinik, disclose, Doncek4321, doophy, Doppelganger, Dosis_Venenum, dr. Gull, Drakeus, Duchy, Duff.man, dvoracekpetr1, Einstain666 , Elhonzo , erik, Falcon, farnhajt, faster86, FatMonster, fel68, felis, fifas, figis, filemon, filosh, Final, Fox01, FrAnK, freestyletricker, Fréza, Fry, Fugas, Georgíno J., gezic, Godsmacker, goldschmidchen, gongon44, goodspeed, GORERATED, Grebenda, grinder, Gustik5, Hamichal, haxxor, Hebled, hedgehog, herbert, hi_jacker, holubdema, house192, hromotlk, hugosnowden, Hulik, hypermlok, ikshorm, Ilock, imro, invape, isildur heir, ivos309, J.Connor, J.T.honza, Jabba, Jack043, James, jankie, jett, jh666, jirka_smog, jiskra, JORDY, Joshua_T, Kabukiman, kadas97, Kadin, kallenved, Kaluž, Karel Sec, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, Keenkeen, kendor007, keNNoslaw, keplik, KINIMODUS, Kjon, Knowho/Wullcann38, KOko, komik.sx, koudak89, Kraken, krvinka56, kubanec13, kucik, Lawer de Sanctis, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, Lojza, lokeren7777, LookAss, Lucifer, luky.kuky10, Luse, lutrix, m.jedle, maara, mAGiic, mainman, Majinek, mangan, markic, mart.in, Marthy76, Martin Buchal, martin28, Martinb, Marvin, Masinfira, Matej-29, Matejrychly89, Maty48, Maxman2000, MEGA, merhyx, mgeralt, MignolaMoore, mikado, MIKER65, mikina, mikki.maser, mildaE, Mistak, Mitthrawnuruodo, miuanek, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, monty.cl, MP, MP81, Mr. Baboon, Mr. Smith, Mr.Plysh, Mrlah, namathur, NecRoman, nepěkná perspektiva, Netorack, Nevidal7, Nevimtrebastofi, Nightmare, Noci, noMster, nx, Odal , OldaB, Olesh, Ondraseeek, Onkel 1928, Oompa Loompa, opytz, padre_negro, Pafnuc, Paldini, pata, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, pennywise, Pepares, Petr, Petrisko911 , PH79, Pista, planika, POLAKST, Poseidon1978, punisher, q, Quentin, QuickQuackery, RadimNemec, Radkos, raenius, Raikou, raimi, RainDamage, RaptoR, razielus, Remi LeBo, Ricarderon, Robb, Rocksteady147, Roiser, Rowan, RudyRod, Saiffer, saja, Salien, samuelo12, Saran, Schramm, sedw, seeker666, seneke, Shin, Shpeckk, Sidi Santini, SirSandál, Skot, skřetman29, Slaine, Slávek, slavik38, sleepless, songoku, spagr, Spideyy, Spike, StanleyHu, stanleystar, suricattaontheway, Symbi, szajter, tacmud, taidana, tankgirl, Tarka Daal, terrordemon, the.kasztan, TheWrecker, Thorar, Tiba, timek, Toe, tomastrejbal, Tombal, Tomek, Tomket.Tom, tomned, Tony TwoDee, Toren, trudoš, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Ukko, vallyslayer, VanTom, VasaX, Velkej šéf, Viking, Vítek, Vojtěch 393, vrazdinek, vteco, Wasps, willis, Wiruss, Wiw, xai, xintax, xxaannddeerr, yarda, yardaformi, Yaromil, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zdoog, Zek, Zíďas, zlejzmrd
Chce (26)
-spacilost-, adriel, Azik2586, Badgu.y1902, Caps, deadpool, delsemela, DKoscik, DracoAn, EvilvsGod, fusnix, Geralt, Hauzina, ho.mof, Honzin92, illy, Kocour, Mamut12, Miriyak, nick, Pavouk01, petrsimcik, Rezet, Vcelka_Maja, Zelvak, Zod
Shání (5)
Adelheid1, Cemino, delta11, Hauzina, mineralk
Nabízí (4)
filemon, Fox01, jirka_smog, SirSandál