V době, kdy Amerika ztratila víru v superhrdiny, nastává čas pro tým napravených padouchů – Thunderbolts Normana Osborna. Ale na základně Thunderbolts nevládne zrovna idyla. Vnitřní rozbroje hrozí zničit celý tým a noví hrdinové se musí vyrovnat se svým postavením. Amerika je připravena přijmout své nové spasitele. Zvládnou Thunderbolts svou novou úlohu?

V české mutaci vyšel tento svazek jako 57. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity sérií Thunderbolts #110-115 a Civil War: Choosing Sides


Scénář
Warren Ellis, Marc Guggenheim
Art
Mike Deodato Jr., Leinil Francis Yu
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Jiří Pavlovský
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
603 g
Stran
200
Cena
249 Kč
Originál
Thunderbolts: Faith in Monsters (Marvel)
  • ludek.n
    Zákon o registraci superhrdinů rozdělil svět na dvě poloviny a o tom, kde je spravedlnost existuje nejedna pochybnost. Jen v takovém světě mohou být největší padouši na straně zákona, zatímco superhrdinové se stávají lovnou zvěří. Scénárista Warren Ellis rozbíjí zažitou představu dobra a zla, přičemž zpátky se rozhodně nedrží a ohňostroj nadupaných akcí, které si s morálkou hlavu příliš nezatěžují, spouští hned zkraje prvního sešitu. Nepřekonatelný Mike Deodato za kreslící podložkou mu k tomu dává prostředky, s nimiž snad ani nelze neuspět. Jeho kresba má snad všechny nej, na které si vzpomenete. Už jen ta úchvatná dynamika a koherence jednotlivých panelů bere dech, o citu pro detaily, rozvržení, akční scény, tváře a figury ani nemluvě. To díky němu si Ellis může dovolit provádět s dějovými zvraty a svými hrdiny cokoli ho napadne bez jakýchkoli omezení. Ono ostatně i díky oné pomýlené logice, že ty nejodpornější kreatury a psychopatičtí zločinci budou najímáni vládou, aby bránili zákony, mu dalo volné pole působnosti a odstranilo všechny bariéry. Na druhou stranu je však stejná logika také největší slabinou díla, neboť kdo by chtěl dát sympatie a svou víru v lepší zítřky krvežíznivým monstrům, která zabíjejí pro potěšení?
  • MEGA
    Skvělý komiks s naprosto zvrhlými postavami. Bavilo mě sledovat, jak se pletou navzájem pod nohy a jak každý má svoje vlastní plány. Prvek politické satiry mně taky přišel zajímavý. Akce v tomto komiksu je bomba. Je přehledná ale přesto dynamická. To z velké části díky kresbě, která je prvotřídní. Toto Deodatovo období mám nejradši.
  • trudoš
    Jedná se o rozjezd série, takže spousta věcí je nakousnutá a prakticky nic není dořešeno, což je velká škoda, protože Warren Ellis navnadit rozhodně umí. V jeho podání jsou Thunderbolts partičkou labilních sociopatů, u kterých si dvakrát rozmyslíte, zda jim fandit anebo je raději zatratit. Zápletka přitom umí neustále překvapovat a v detailech odzbrojovat nečekanými zvraty. Navíc díky odchytu neregistrovaných hrdinů má autor možnost vytahovat na světlo boží různé staré tváře, čímž vesmír Marvelu zase nabývá na komplexnosti.
    Pravdou ale je, že víc než základní dějová osa mě zajímaly linie v pozadí, z nichž se prakticky žádná nestihne vyvrbit do finále. Jinak ovšem nadupané akční počtení, plné sympaticko-nesympatických postav a zábavných hlášek. V mnohém to připomíná Ultimates Marka Millara, Warren Ellis má však tu výhodu, že hraje se skutečnými záporáky, takže si může dovolit občas zajít za čáru a tím komiks získává na atraktivnosti, protože události nemusí primárně končit happy endem.
  • karl173
    Povedené UKK. Je tu velmi slušná práce s postavami, skvělá akce využívající velmi dobře komiks jako takový, což jde ruku v ruce s povedenou kresbou.
    Po příběhové stránce to není špatné, sice se tady toho moc nevyřeší, ale čte se to opravdu velmi dobře. Jen škoda že nemáme možnost přečíst si předchozí události a zároveň i ty budoucí, pak by vše dávalo mnohem větší smysl. Takto můžeme pracovat jen s premisou, že neregistrovaní hrdinové jsou překážkou a Thunderbolts se je snaží pochytat. V praxi to zní velmi jednoduše, ale Ellisovi se daří z toho vymáčknout co nejvíce.
    Celkově mi to přijde jako taková vylepšená verze Suicide Squad. Jak tu někteří poznamenávají, opravdu škoda, že u nás nevyšlo pokračování. Takhle samostatně je to sice fajn, ale rád bych věděl co bylo dál. Za mě poctivé 4*
  • Kadin
    Takhle by měla vypadat filmová Suicide Squad. Členové týmu se nesnášejí, uráží se a jdou si po krku. Tým složený ze zločinců a psychopatů funguje na jedničku. První strana komiksu kde je rozhovor mezi Bullseyem a Normenem Osbornem je něco úžasného a hned po první stránce pochopíte, že tento komiks není pro děti. Škoda, že zde nevyjde druhý díl, který je ještě lepší něž první. 9/10
  • Blackhand47XD
    Miluji příběhy o padouších. Škoda, že jsme se nedočkali pokračování, není nad poctivou padoušskou týmovku.
  • Darth Raelchi
    Je to takové úsměvné a milé. Nic víc k tomu nemám co dodat. Pozitivum této knihy obzvlášť vnímám v její důležitosti k nadcházejícímu obležení. Jinak je to takové normální a slušné, kresba také.
  • autokineton
    Naprostá bomba. Škoda jen, že se asi nedočkáme pokračování... Tohle je přesně ta produkce Marvelu, kterou můžu. 95%
  • Fry
    Ultimátní komiksový komplet #055: Thunderbolts: Víra v monstra - Ani bych nečekal, že mě tahle skupina záporných postav sestavených do jednoho nesourodého týmu bude bavit ... Avšak opak je pravdou, protože tahle série funguje perfektně. Norman Osborn (ač ústřední postava "Thunderbolts") v knize vystupuje téměř minimálně, přesto právě jeho slovíčkaření se Spider-Manem potažmo Spider-Steelem dělá tento komiks tak perfektním. Ve výsledku se tedy jedná o fajn seznámení, jen dokončení se bohužel nejspíše už nedočkáme ... Za mě 5*!
  • Fimi
    jedno z lepších UKK na toto jsem se těšil, jediná škoda je, že to není ukončené jako většina UKK....super příběh výborná kresba....Bullseye je skutečně sympatický magor
  • S4TW
    Jedná se o trochu netradiční pohled na “superhrdinský” tým. No, superhrdinský. Sami řekněte, ve kterém superhrdinském týmu někdo ukusuje hlavy, mrzačí superlidi či trhá ruce. Z tohoto menšího výčtu je jasné, že se jedná o poměrně drsnou jízdu. Komiks je plný brutálních, akčních a bojových scén. Je tu spousta zajímavých postav, o jejichž psychickém stavu se dá říct spousta věcí, ale rozhodně ne, že je v pořádku. Velké plus vidím právě v postavách, ať už se jedná o Normana Osborna, Venoma či Bullseye, skvěle napsané postavy, kterým nemůžete fandit (pokud nejste nějaký zvrácený psychopat), ale i tak vás budou bavit. Příběh je docela přímočarý a soustředí se především na skvělé vykreslení charakteristik postav, vytvoření parádně drsné atmosféry (která je dost ovlivněna situací, která vznikla po události Civil War a čehož spousta padouchů využívá) a destruktivních akčních scén. Víc bych v tom nehledal, ale ke spokojenosti někdy stačí málo, když je to málo uděláno pořádně. Ovšem I tak se jedná o poměrně netradiční a zábavný kousek, který velice dobře představí tým Thunderbolts. A představí ho to tak, jak jsme čekali, nevyrovnaný, zlomyslný, sebestředný a násilný. Kresba je určitě současný nadprůměr. Neměl jsem s ní vůbec žádný problém, je dynamická, akční a energická s důrazem na detaily. Jedná se o vskutku temně pojatý komiks, celkem slušně násilný, ale i zábavný a zajímavý. Ovšem malinko bych vyčetl lehkou přímočarost a málo překvapivých momentů, prostě nějaká ta třešnička tomu ještě chyběla.
  • Murphy722
    Docela svižná jízda v celkově netradičním stylu. Kresba je úžasná o tom žádná. Scénář je taktéž poutavý a chytlavý. Jen stále mi tam něco chybělo a ani nedokážu říci co.
  • erik
    Toto je neskutočná pecka a myslím, že by to mohlo docvaknúť aj ľuďom, ktorí o vydavateľstve Marvel vedia len z viac, či menej podarených filmov, pravidelne podpriemerných seriálov a z UKK. Grupa záporákov je prinútená makať pre vládu a šéfuje im Norman Osbourne na tabletkách. Likvidácia neregistrovaných hrdinov vrcholí odchytením Jacka Flaga (čo vyzerá ako Grifter krížený s Captainom Americom) a ukazuje, že zlo ovláda všetko. Poteší aj Steel Spider Man. Kresba je od Deodata, pre superhrdinský komiks ťažko hľadať vhodnejšiu.

    Ellis na špici marvelovského univerza. Žiaľ, je to len úvod a vyvrcholenie po česky, zdá sa, nebude. Našťastie ho má každý Márvelák dávno doma v originálnom znení bez titulkov.

    P.S. To, že UKK „vykuchalo“ aj pôvodne vydaný paperback (chýbajú Desperate measures a The Initiative) je trestuhodné!
  • jh666
    Tentokrát mě Ellis příjemně překvapil, jelikož mě Thunderbolts bavili mnohem více než jsem čekal. Tahle skupina superpadouchů (týmem to nazvat nelze) je tak dysfunkční, že se člověk nemůže nebavit. Například vzájemná nevraživost mezi Songbird a Moonstone je super, stejně jako tři různá šílenství dalších postav (Bullseye, Penence a Gargan/Venom). Největším šílence je samozřejmě šéf, Norman Osborne. Jeho obsese Spider-manem je dokonalá. Vše pak podtrhuje skvělá kresba Mika Deodata. 80 %
  • erik
    Zaujalo ma, že mi prišla táto kniha akási vykuchaná. Otvoril som anglický paperback a naozaj! Chýbajú materiály Desperate measures a The Initiative. Škoda, že sa občas tieto knihy nedržia obsahu tak, ako boli pôvodne kolektované.
  • luky.kuky10
    Tohle byla jen ochutnavka?... Hodne me to navnadilo na nejake dalsi pokracovani. Jen mi to celkove nejak nezapadalo do poradne stmeleneho pribehu. Kazdopadne jak kresba, tak i akcnost je super!
  • sedw
    Opravdu velmi povedená záležitost. Warren Ellis mě ještě nezklamal a nebylo tomu tak ani nyní. Opravdu výborně napsaná, tak trochu jiná, týmovka. Velmi se mi líbilo vykreslení postav a to, že komiks byl především o postavách a akce byla až na druhém místě. Kresba výborně sedla a nemám jí co vytknout. Jsem zvědavý na pokračování, které se budu muset, bohužel, dát pouze v angličtině.
  • firesnake
    Tak na tenhle komiks jsem se dost těšil, konečně něco, v čem hrají hlavní roli padouši- Kresba byla skvělá, sice mohlo být trochu víc momentů, ve kterých se dostane na pořádnou rvačku, ale jinak super. Na druhou stranu se jedná o takovou náhradu Avengers, což by se dle mého názoru nemělo stát. Padouch by měl zůstat padouchem. Ale je to zajímavý, vidět to jednou také z druhé strany.
  • Kabukiman
    No...po tom ja to tady každý vychvaluje až do nebes,tak se přiznám,že přišlo trošku zklamání. Kresba je fajn, ale jinak nevim no... Thunderbolts se moc fandit nedá, to jsou všechno totální magoři, takže je celkem jasné že člověk bude fandit těm klaďasům. A tady je právě ten kámen úrazu- charisma na rozdávání mají záporáci a naopak klaďáci, kterým tady člověk musí fandit, tak to jsou totálně necharismatičtí superhrdinové třetí cenové skupiny... Ale podle vysokého hodnocení ostatních to asi většině nevadí, takže to asi dopadlo dobře, no... Já čekal záporáky, kteří budou vykreslení tak, že jim budu moct fandit a tím to bude zajímavé. Tohle byl normání superheroácký komiks, akorát záporáci byli podstatně víc cool, než klaďáci..to je celé kouzlo thunderbolts... A to neberu v potaz jaký problem měli thunderbolts s tím,aby chytli jednoho nezajímavého klaďáka...pffff... Venom se mi vždycky líbil, byla to taková ultimátní masakrální mašina kterou nešlo skoro zastavit a tady mu naklepe kde jakej trotl... No a konec? Žádnej neni, prostě se to usekne a další sešit milé děti nebude, tečka...
  • Lenny
    Wrecker a spol: Ona znalost předchozích dílů není až tak podstatná, Ellis si to hodně dělá podle sebe a třeba z takovýho Swordsmana dělá úplně jinou postavu.
    Předtím Thunderbolts vůbec pro vládu nepracovali (chvilku během Civil War chytali záporáky a pak je trénovali, ale tahle linka docela vyšuměla do ztracena).
    Další díl rozhodně doporučuju, mnohem lepší jak jednička. Pak od toho bohužel Ellis odešel.
  • TheWrecker
    Moje první setkání s Thunderbolts. Nevěděl jsem, co od toho čekat, ale je to Ellis, tak to bude určitě super, říkám si. A taky že ano - jenže vzhledem k tomu nadprůměrnému hodnocení jsem čekal o malinko víc. Je dost možný, že to je právě tím, že se jedná o mé první čtivo s Thunderbolts, takže bez znalosti minulých událostí (opět podotýkám, že se to týká jen Thunderboltských komiksů) jsem se do toho vrhl po hlavě. Byl jsem tedy mile překvapen - největší dojem na mě udělaly postavy (obvzlášť Venom a Songbird). Nicméně mě zklamalo, že se tady objevuje ohrané klišé, a to banda vládních poskoků - zlosynů, což může občas vést k tomu, že spíše budete sympatizovat s týpky jako Jack Flag, American Eagle, Steel Spider etc., což by bylo logicky přirozené, kdyby se jednalo o komiks s hrdiny v hlavní roli, jenže tady se jedná o THUNDERBOLTS, tudíž mi něco říká, že to je špatně. BTW, hodně zajímavá zápletka se rozvíjela Normanovi, všechno nasvědčuje tomu, že sáhnu po pokračování v originále.
  • kaylin
    Při čtení "Thunderbolts: Víra v monstra" budete mít zvláštní pocit toho, že se může všechno zle podělat. Postavy jsou nevyrovnaní lidé nebo rovnou šílenci, kdy Bullseye se prezentuje jako úchvatně temná postava. Právě tohle činí komiks tak zajímavým. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/02/856-ultimatni-komiksovy-komplet-55.html
  • J.T.honza
    Jo, líbilo se mi to vlastně od začátku do konce. Zajímavý děj, relativně originální námět, filmový "střih" a kresba, občasné klišé aspoň nemávají s obřími transparenty, paráda. Jediné, co mi to zkazilo byl tradičně závěr, který tentokrát ani není cliffhangerem, jako spíš vyloženým useknutím uprostřed příběhu. Tohle by se stávat nemělo, zvlášť když další díly v plánu nejsou. Ale jinak fakt dobré.
  • baatcha
    Tohle je v mnoha ohledech neskutečně geniální věc. Od Ellise si toho musím sehnat víc, doteď jsem netušil, že jeho práce jsou takovýhle nářez!
  • Lenny
    Zcela nekriticky sem hážu 5* a klaním se Italům, že jeden z mých TOP3 komiksů vyšel česky.
595718
Četl/a (155)
2scha, 3DD!3, 81splinter, Abbott, Al0f0k, Aldo26, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , Ash Pointak, autokineton, Bart, Benny, binnmode, Blackhand47XD, blackJag, Bronn, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Cemino, Chaolinek, chuckboris, CJFlip, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, D.K.Logic, dajik, DanMac, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, dcpatr , Deckard, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, DracoAn, duri, Elnie, erik, ertefol, EvilLive, Final, Fox01, Fry, Glumal, guseppe, Gustik5, Hønzza, hellblazer, hicks, Houbař, hromotlk, hypermlok, invape, Jabba, James, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, Joshua_T, Kaaos, Kadin, kallenved, Kaluž, karl173, kaylin, KdG, Keno, Kil-Khal, kinak, Knuckless, Koci, Kouzelnik7, Lachvos, lantan1, Librarian, Light, Loxin, ludek.n, luky.kuky10, Mariohurbanek, Mariomichal, Martin.imr, Martinb, Marvin, Matthew, me, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, monte walsh, Mr.Filch, Mr.klown, mstefl, namdnas, NecRoman, Norri, oleav, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, PeNNy, Petr, petrSF, Pista, punisher, radimisko, raenius, raimi, Rinter, robertsedmik, roswelll, RudyRod, S4TW, sala, samuelo12, sedw, seneke, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sir_Pete, slavik38, Spike, start05, t0mas, T3ss, terrordemon, the.kasztan, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, Václav Mikula, vishnar, vita, Vojtěch 393, vrazdinek, VvV, xflori01, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd
(352)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, 81splinter, Abbott, Abe, Agiru, Al0f0k, Aldo26, Alfi, Alfonzo, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , asgardpepa, Ash Pointak, autokineton, Azbest, Badgu.y1902, Bart, batoo, beanek, Beng.D, Benny, binnmode, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Bubákolog, Bubsy, burzum, Caiiiczech, calvin10, calviti, CaptainCzech, CaptainMarty, Carnage, Cemino, Chaolinek, chuckboris, ConanVJ, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, davidek, Davidos402, davidrynes, DAxik, dcpatr , Deckard, deefha, delta11, dhrotek, Dinik, disclose, DoctorWho, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, Dov, DracoAn, Drekorian, dr_benway, duri, dvoracekpetr1, Ejdý, Ejdý1, Elnie, Erich, erik, ertefol, EvilLive, felda, felis, fifas, filemon, Filip123, filosh, Final, firesnake, firesnake1, folkemon77, Fox01, Fr3d_K, Fry, Glumal, Goeger-Devil007, Grim, grinder, guseppe, Gustik5, hahahoho, Hamichal, Hauzina, Hebled, hellblazer, herbert, herrman, hicks, Hlavac, hlavathor, holubdema, Honzin, horaczhlinska, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, J.T.honza, Jabba, Jack043, James, james dixon, JaroKakashi, Jay-jay, jerry67, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jirin, jiskra, jjjirik, jmenujiseradekbouril, José, Joshua_T, Kabukiman, KadetJaina, Kadin, kallenved, Kapis, Kareru, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, kinak, Knuckless, Koci, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, konous, Kouzelnik7, kronoss, krupan, Krvavý Patejl, krvinka56, kubosos, Kunden, Lachvos, Laik, Landauer, Leland, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, LordFlash, Lord_Arthas, luky.kuky10, maara, Madmax, mAGiic, Malachias, malylada, mankoo, Mariohurbanek, Mariomichal, markic, Marthy76, Martin.imr, Martinb, Marvin, Masinfira, Matio, Matthew, matty87, Maty48, Mauzr, MB, mcezik, mcleek, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, mikado, Mikei, MIKER65, Mikko, mimo_provoz, mineralk, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, monty.cl, morbn, MP, Mr.Filch, Mr.klown, mstefl, mttra, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Niaz, Nightmare, noMster, Norri, novass, obitus, OldaB, oleav, Olesh, palo, Pán rostlin, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, peposek, Petr, petrSF, petrsimcik, PH79, Piros0013, Pista, pk123x, podzimator, Poseidon1978, punisher, pusta, Qee, Quintana, R3d, radimisko, Radkos, raenius, Raikou, raimi, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, RudyRod, Rumburaq, S4TW, Saiffer, saja, sala, Salien, samuelo12, Saran, SASAN_KING, Scaleo1, Schramm, sedw, semi41, seneke, Shin, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, SmoothNCool, smrtihlav7, spagr, Spike, stanleystar, start05, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, szajter, t0mas, T3ss, tacmud, Tawax , the.kasztan, TheoDread, TheWrecker, Tialster, Toi, tom99, Tomasino79, Tominos, Tommar, Tommy Monaghan, tomned, Traum, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Václav Mikula, vallyslayer, VanTom, Velkej šéf, Viking, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, VvV, willis, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yarda, Yefery, yogi, yojimbo, Zahonko, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, zgrywus, Zíďas, zikaa, zlejzmrd
Chce (12)
10milda, AwatarDK, Azik2586, barthez, Braindead, deadpool, delsemela, FatMonster, gezic, illy, Jack, Raijin
Shání (2)
gezic, Mates17
Nabízí (4)
Fox01, Lachvos, Pán rostlin, Tommar