Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Na hrdinu dopadají rány ze všech stran a aby ochránil své lidi, je nucený začít dělat nelítostná rozhodnutí. Mění se... a rozhodně ne k lepšímu. A ostatní na tom nejsou o moc lépe. Jsou sice v bezpečí před zombiemi, ale ne před sebou navzájem. Emoce vybublávají na povrch a stačí maličkost, aby se všechno zhroutilo a lidé začali znovu umírat.

Obsahuje sešity série The Walking Dead #19-24

Identický dotisk v září 2013
Druhý identický dotisk v září 2015


Scénář
Robert Kirkman
Art
Charles Adlard
Obálka
Tony Moore
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, horor
ISBN/ISSN
978-80-7449-080-4 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
černobílý
Váha
329 g
Stran
136
Cena
299 Kč
Originál
The Walking Dead #04: The Heart's Desire (Skybound (Image Comics), 2005)
  • martin28
    martin2817.2.2023 11:54Živí mrtví #04: Touha je slepá
    I přes (a celkem vítané) menší zpomalení opět výborné. Na scénu konečně přichází Michonne a ihned zamíchá kartami. Po předchozích knihách děj konečně zpomalí a více se věnuje psychologii postav a jejich vzájemným vztahům. 90%
  • faster86
    faster865.12.2020 00:19Živí mrtví #04: Touha je slepá
    První polovinu to vypadá, že kirkman rozvolní tempo a že mi začne docházet čím vším si ti lidi museli do teď projít. Jenže nastoupí druhá polovina a rozjede se zběsilé tempo.
  • Kadin
    Kadin mecenáš1.2.2020 11:13Živí mrtví #04: Touha je slepá
    Furt je to super a baví mě to. Přicházejí nové postavy, staré umírají, vztahy se přiostřují a příběh jde dál a je to furt poutavé a baví to. 7/10
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš20.7.2019 03:30Živí mrtví #04: Touha je slepá
    Kvalitný diel, ktorý predstavuje novú a zaujímavú postavu Michonne, obsahuje pár nečakaných udalostí a úmrtí, epickú bitku medzi hlavnými postavami a jeden dosť šokujúci blowjob. Bolo to teraz síce celé o niečo slabšie ako naposledy, ale bavil som sa dobre.
  • JohnyG
    Jo, jo... Rickovi už regulérně začlo hrabat a dřív jasná hranice mezi přípustným a za hranou se u Ricka, Hershla i ostatních rozmlžila úměrně k množství potu, krve a slz, který přeživší dosud procedili. Dokud kosíte mrtváky a nemáte čas na lidský city a vztahy, tak skupina celkem drží, ale v bezpečí to skřípe a frustrace se mění v zběsilost. Po bleskovém přečtení o fous slabší než minule, ale pořád krása.
  • karl173
    karl173 mecenáš19.5.2018 18:38Živí mrtví #04: Touha je slepá
    Tenhle díl se více zaměřil na lidské hodnoty a na vztahy mezi přeživšími. Při vší té hrůze co se světu stala je vidět, že lidé zkrátka stále musí řešit i věci které normální lidi řeší. A to je na této sérii skvělé. Jak dokáže ukázat nejen postapokalyptický svět, ale život v něm u normálních lidí, kteří mají své problémy a to nejen ty o přežití. Nebo že jakýkoliv problém se v boj o přežití může kdykoliv proměnit. Za mě tedy stále pecka a to i když se příběh trochu zpomalil. 90%
  • tresida99
    tresida9917.1.2018 11:48Živí mrtví #04: Touha je slepá
    Příběhově mi tento díl přišel trošku slabší nic na tom ale nemění že to vezete do rukou a nepustíte!
  • trudoš
    trudoš editor13.6.2017 23:28Živí mrtví #04: Touha je slepá
    Zběsilé tempo nasazené v předchozích dílech trochu polevilo na dravosti a Robert Kirkman tentokrát šlape na krk vzrůstající ponorce mezi našimi oblíbenými přeživšími. Jednotlivé kroky postav, které by v normálním životě nerozhodili ani cholerického vrabčáka, se v novém světě mění v zápalnou šňůru, jejíž délka je přímo úměrná počtu zombíků, stahujících se kolem plotu spásné věznice. Naneštěstí psychologie je jedna věc a logika druhá, pročež ne vždy se podaří oboje skloubit dohromady. Takže i když je většina slovních přestřelek z dramatického hlediska zajímavá, dost často působí jako předem vymyšlený koncept. Dobře tak z toho vychází pouze Rick, který si o situaci venku nedělá iluze. Ostatní se zabývají mileneckými vztahy, morálkou, nebo - probůh - demokracií. A v tomhle ohledu mě to moc nebavilo, přestože zvraty stojí skutečně za to. Každopádně se objevuje Michonne, první festovně šáhlá figura v téhle sérii, u níž si skutečně nemůžete být jisti, na kterou stranu barikády vlastně patří.
  • Flash
    Flash mecenáš31.1.2015 01:09Živí mrtví #04: Touha je slepá
    Živí mrtví vás donutí číst a neodložit knihu dokud ji nebudete mít přečtenou. Tento díl je více zaměřený na mezilidské vztahy mezi postavami a není tolik zaměřen na boj se zombiemi. Kniha i tak je stejně silná jako předchozí. Je zde pěkně vidět, v komfrotaci se seriálem, že v seriálu prostě zku*vili, zbláznění Ricka a už vím co je k tomu vedlo. Taky se zde konečně dozvídáme, kdo jsou ti živí mrtví. A co se mi strašně na živých mrtvých začlo líbit(je jich tu víc,než v předchozích dílech), jsou ty celostránkové panely.Ty jsou parádní.
  • jirin
    Dějově dle mě slabší, v podstatě zajímavé je to až od bitky s Tyressem. Asi yb prospělo opuštění vězení. Nicméně buď jsem si zvykl, nebo se mi poprvé začla líbit i kresba.
  • brkowycz
    Jak jinak hodnotit komiks, který se nedá přečíst jinak, než na jeden zátah. To prostě nejde, to je tak ukrutně napínavý, že bych u toho prasknul. Během čtení úplně kašlu na obrázky, které místo prohlížení jen letmo přelétnu očima a prostě to hltám, hltám, hltám a pak je najednou konec a meluzína kvílící v mé prázdné peněžence mi brání okamžitě si jet pro další díl. Kdo by to byl řekl, je to o Zombie apokalypse, ale je to fakt ukrutně dobrý.
  • choze
    Tak se mi sem omylem podařilo rubnout koment k druhému dílu :( Tak náprava: Vztahy ve věznici se i nadále pěkně serou a můj respekt ke Kirkmanovi roste. Pěkná tečka v podobě Rickova závěrečného depkózního monologu.
  • choze
    Výměna kreslíře v mých očích výrazně pomohla, i dějově se to slušně rozjelo.
  • kaylin
    Robert Kirkman ukazuje, že dokázal rozpracovat neskutečně silný příběh poměrně malé skupiny lidí, rozpracovat ho takovým způsobem, že se nemusíme bát, že by mu došel dech. Máme za sebou čtyři sbírky a ono se skoro nic nestalo. Přitom jsme ale ušli už strašně daleko a máme za sebou první rok událostí. První rok, kdy přeživší sice nevládnou světu, ale snaží se, co to dá, najít si místo, které jim ještě patří. Výtečný epický komorní příběh, který podává skvělý psychologický pohled na chování člověka. Král zemřel, ať žije král, chce se říct, ale Romero stále ještě žije a já doufám, že nás ještě uchvátí. Moc bych mu to přál, ale Kirkman už má své místo mezi legendami zombie hororu také jisté. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/05/77-zivi-mrtvi-touha-je-slepa-90.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin30.4.2013 16:33Živí mrtví #04: Touha je slepá
    Velmi našlápnutá série, která krom nezbytné akce nabízí hlavně zajímavý náhled do vývoje psychologie postav. Aneb co dokáže jeden blowjob.

    Celkový dojem: 80%
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš20.9.2012 20:03Živí mrtví #04: Touha je slepá
    Pro mě snový komiks. Zombíci jako apokalypsa a pár přeživších kteří řeší jak vnější tak i vnitřní děsy...Paráda. Tohle si fakt zaslouží bejt vydáváno rychle...
  • Kabukiman
    Kabukiman16.7.2012 08:27Živí mrtví #04: Touha je slepá
    Pohoda
  • krvinka56
    krvinka5613.6.2012 18:06Živí mrtví #04: Touha je slepá
    Opět na jedno posezení.Chramst .Jako pověstná třešníčka na dortu.A nebo jako kus super masa.A tenhle komiks je fakt maso.A hele zas někdo novej .Jako vždy sem zvědav na životnost této postavy.Ale je super.Trochu se nám tu zamotají vztahy a lidi si to tu pěkně vyříkají.Je zajímavé porovnat hlavní postavu s první knihou a teď .|Jo fakt síla.Ač to tu vypadá na zahradnickou idylku ta je zas po chvíli fuč.Zombíci tentokrát skoro nejsou a je to jen o lidech.Autor to má fakt dobře promyšlené.Sem zvvědav zdali tenhle vlak nějak narazí.Rozhodně co stojí za zmínku sou obálky jednotlivých knih.Fakt supr nápad který tiskárna moc nezvládla.
    JAK ŘÍKÁM JEDNA Z NEJLEPŠÍCH SÉRIÍ OD CRWE .NELI NEJLEPŠÍ.
    Děti doporučuji jako povinnou četbu a před spaním úplně nejideálnější.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš5.4.2012 03:21Živí mrtví #04: Touha je slepá
    Poslušne hlásím, že v téhle knize se, krom nekonečného Rickova výlevu v závěru, nic zásadního nestalo a s očekáváním vzhlížím k pokračování, ve kterém se, jak skromně doufám, opět něco zásadního dít bude. Docela bych ocenil, kdyby se partička přeživších sebrala a opustila již okoukané vězeňské prostředí. Robert Kirkman si zde vybral oddechový čas, příště už mu to ale neodpustím.
  • Oompa Loompa
    Oompa Loompa15.2.2012 09:56Živí mrtví #04: Touha je slepá
    no....jelikož jsem dočetl 3 a při vracení do knihovny jsem omylem zavadil o 4 díl...prostě to nešlo...musel jsem dát i čtvrtej, je to naprosto suprovej příběh, napínavej jako guma u trenýrek...nemůžu se dočkat 5!
  • jirka_smog
    jirka_smog9.2.2012 06:07Živí mrtví #04: Touha je slepá
    dARDA SERIE! ASI NEJLEPSI CO SE TU DA KOUPIT..SKODA ZE TO NENI BAREVNE, TO UZ BY BYL HUKOT!
  • Kapis
    Kapis mecenáš20.1.2012 12:57Živí mrtví #04: Touha je slepá
    YES, tato jako buldozer se řítící série neztrácí nic na svém úžasném spádu a napínavosti, mrtvá místa nejsou. Jak už to člověk otevře, zavřít se to nedá. Mám trochu problém se jmény - je jich prostě moc, navíc podléhající prudké turbulenci a po měsíci a půl jsem je pozapomínal. Ale v cca čtvrtině knihy už jsem se naštěstí zase orientoval kdo je kdo. Zombie jsou v této fázi v podstatě pouze obecenstvo, které zpovzdálí sleduje kruté představení na prknech lidství. Líbí se mi nápadistost s jakou nechává Kirkman své hrdiny trpět a umírat, pokaždé je to trochu jiné. Co mi přijde trochu nepřirozené jsou ty megaproslovy a úderná prohlášení, ale dejme tomu, je to třeba, aby vše dávalo smysl. U mně spokojenost až na půdu věznice a mít po ruce další díl, nic mě nezastaví ho okamžitě zhltat.

    Zkusil jsem, jestli postavy na úvodní stránce navazují na předchozí díly a je to tak - když si položíte všechny 4 (a určitě i ty další co vyjdou) knihy vedle sebe, dostáváme krásný pásek hnijícího masa(kru). Tenhle nápad se mi líbí moc.
  • Final
    Final mecenáš6.1.2012 14:25Živí mrtví #04: Touha je slepá
    Moc povedený díl, na začátku má grády jako blázen. Přeživší se neustále vyvíjí, jejich společenství také. Kvalita série také, stále k lepšímu.
  • Fry
    Fry admin29.12.2011 15:23Živí mrtví #04: Touha je slepá
    Čtvrtý díl Živých mrtvých je prozatímní vrchol!
    Napětí ve vězení stoupá, jeden z vězňů zastřelen, druhý uteče a jeden se přidá na dobrou stranu (Ještěže je to Axel), napadení Allena a podřezání Carol, bitva mezi Rickem a Tyreesem to vše najdete ve čtvrtém pokračování skvělé série!
    Tentokrát je to jasná stovka!
  • erik
    Na to, že komiks vyčerpal všetko, čo chcel povedať, je to vcelku zábavná jednohubka. Mám rád priemerné (v dobrom slova zmysle) komiksy, nad ktorými si človek dobre odpočinie. Konečne sa nič vážne a neočakávané nedeje, telenovela každého s každým pokračuje, zombíci sú za plotom a pre potechu ducha je pripravená jedna amputácia. Dokonca ani veľkými písmenami prehlásená záverečná veta nie je z kategórie "padnem na zadok". Nuž, vcelku som spokojný a dúfam, že plot sa v budúcnosti zrúti.
  • GORERATED
    GORERATED17.12.2011 15:05Živí mrtví #04: Touha je slepá
    Jedna z nejlepších komiksových serií jaká u nás vychází. Člověk by nejraději žil v zombie světě! Ale když mu kniha ukáže že by to fakt asi žádná sranda nebyla, tak ho to rychle přejde.
105504
Četl/a (182)
123peta, 2scha, adriel, Alikkk, anka, Azik2586, BadBoy, Balů103, blackJag, Blacklarch, bob-premky, Bonpar, borknagar1, Bronn, buscheer, calvin10, CaptainCzech, chcita, choze, Cinema Ranger, Const.ex, Covenant, cowok, Crics, cyboy, dajik, Davidos402, dcpatr , Deckard, Doly, Doppelganger, duri, Dzoglik, Ejdý1, erik, Faix, farnhajt, figis, filosh, Final, flipflop, foudy, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, Garp, Georgíno J., Gregory47, gwen666, Hønzza, Hawwwran, HellWeber, hhannie, Himlik, house192, hromotlk, hypermlok, Infarkt, invape, Jabba, Jahunda, James, jankie, japes, Jay-jay, jiskra, Johny87, JohnyG, Kaaos, kadas97, Kadin, kallenved, Kaluž, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, Keno, Kerbellos, kindanerd, Knuckless, Komediant1842, koudak89, Lachvos, lacoste, lantan1, Librarian, Light, Lijem24, LookAss, Lookass33, Lukasitch, lukedukenuke, luky.kuky10, Majkl151, malylada, Mamut12, marek zigmund stanko, mart.in, martin28, Martinb, Marty_von_Shit, Matthew, Matthew, mearez, Mercurio, mgeralt, motycond, MP, Mr.Bolt, Mr.Plysh, mrstffl, mstefl, mywiel, namdnas, Negan, Nexis, NikkiKonig, Noci, oleav, Olesh, Oompa Loompa, Ozymandias, Paldini, Palebras, pearlxjam, perper, Petr, petrik1710, Petrisko911 , petrSF, Pista, Plechy, PrastenejCitron, punisher, raenius, raimi, rajot, RedButton, robcornick, robertsedmik, rooty, RudyRod, Saiffer, sandman, Sawyer, Schramm, sedw, Sick666, Sikk, Sir_Pete, slavik38, Snegis, Spacecore, Spike, syon, T3ss, TenCoJeZbytečnej, tesilosaurus, the.kasztan, TheDoctor, Tiba, Toe, Tomasino79, Tommar, Tomski, Tomzany, tresida99, trudoš, tukak, Unerr, Václav Mikula, w3cMarkus, Walome, Wasps, wolfgang, xflori01, Yefery, Zavulon, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(329)
00sedm, 123peta, 2scha, 665+1, 7eleven, 81splinter, adam.ra, Aldo26, Alfi, Alfonzo, anka, Azbest, Azik2586, BadBoy, Balů103, bboorreekk, beanek, BeeSee, Beng.D, Black Bro, yo, blackJag, Blacklarch, Blair, Bob, bob-premky, bobo666_2005, borknagar1, bourgeois, brkowycz, bronxik, burzum, buscheer, calvin10, CaptainCzech, Cassidy, charvos, chcita, Corvus, cowok, Cr4sh, Crics, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Davidkkk, Davidos402, davidrynes, DAxik, dcpatr , Deckard, Destiny666, Dinik, disclose, doophy, Doppelganger, Drakeus, Drbo Jebo, Drekorian, duri, dvoracekpetr1, Dzoglik, Einstain666 , Ejdý1, Erich, erik, farnhajt, faster86, fel68, felis, figis, filemon, filosh, Final, Fort, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, Fuf00n, Georgíno J., Goeger-Devil007, goldschmidchen, goodspeed, GORERATED, Grebenda, Gregory47, grinder, gumidekmedvidek, gwen666, Hamichal, Hawwwran, Hebled, hedgehog, HellWeber, herbert, holubdema, Honzin, Honzissis, Houbař, hromotlk, Hulik, Hurvy, hypermlok, ikshorm, Indy, Infarkt, invape, iob, J.T.honza, Jabba, Jack043, JackOneil, Jahunda, Jak, James, jankie, Jay-jay, jendavondra, jirka_smog, jiskra, Johny87, José, Joshua_T, Juseph , Kabukiman, kadas97, Kadin, kallenved, Kaluž, kamil, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, Kazumaki, Keno, KLAUN_DOMINANT, Knuckless, Komediant1842, komik.sx, koniklec, konous, koudak89, Kouzelnik7, krvinka56, Kunden, kybl, Lachvos, lacoste, Leland, Librarian, Light, Lijem24, Lisien, listr, Lobodlak, Lojza, LookAss, Lookass33, Lucifer, luky.kuky10, m.jedle, maara, Majkl151, malylada, Mamut12, Mankin, marshalx, mart.in, Martin Buchal, Martin D. Antonín, martin28, Martinb, Marty_von_Shit, Marvin, Masinfira, Matej-29, matrosh, Matthew, Matthew, meffis, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, mike731, Mikei, mikina, mikki.maser, Mikko, Mitak, Mleako, monty.cl, morbn, Mortisson, MP, Mr. Baboon, Mr.Bolt, Mr.Plysh, mrstffl, mstefl, MultiScorey, namdnas, Negan, Netorack, netvor, Nexis, Niaz, Nightmare, NikkiKonig, Noci, noMster, o2t2, OldaB, Olesh, Oompa Loompa, Paldini, Palebras, pavouk, pearlxjam, pechna, Pepares, perper, Petr, Petrisko911 , petrSF, petrsimcik, Poseidon1978, PP, PrastenejCitron, punisher, Quentin, Quintana, R3d, Radkos, raenius, Ragnarog, raimi, rajot, RaptoR, regressiv, Ricarderon, Rich, RicHard. , robcornick, robertsedmik, rooty, RudyRod, Rumburaq, Ruw, Saiffer, saja, sandman, Saran, Satyricon, Sawyer, Schramm, Scorey, sedw, seezeethree, segy, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, SkillJam, Skot, slavik38, sleepless, songoku, Spike, spot, StanleyHu, stepan.tichy, syon, T3ss, tacmud, Tarka Daal, TenCoJeZbytečnej, terrordemon, tesilosaurus, the One, the.kasztan, TheDoctor, Tialster, Tiba, tkorvas, Toe, Tomasino79, tomasko33, Tombal, Tominos, Tommar, TommyBOYER, Tomski, Tomzany, Toren, tresida99, trudoš, tukak, tulipstros, Václav Mikula, Valis, Viking, vishnar, Vítek, Vlast0, Wasps, WereWolf, willis, Wodry, wolfgang, xai, xflori01, xintax, xspeed, Yaromil, Yefery, yogi, Zajda, Zajo original, Zaknafeine, Zavulon, Zbysek2410, zdennanek, zdoog, zebedee, Zemblaff, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (23)
Agent24, Badgu.y1902, Braindead, DAN478, Davispear , deadpool, FatMonster, fusnix, husakpetr93, Jack, jakouback, Kitykatyn, Kryysa1892, Lobok257, Maty48, Miriyak, Pandos11, Raido26, Sebastian the wise, SpaceFade, the_proph, Tomate, xxaannddeerr
Shání (4)
Al0f0k, Džoko, Kitykatyn, Taťka Tuleň
Nabízí (3)
adam.ra, pavouk, www.foxbazar.cz