Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
V Bajích a odlescích se ponoříte do světa vládce snů prostřednictvím šesti úžasných příběhů, ve kterých se životy zachraňují i ničí, ve kterých dojde na krásné sny i noční můry, krále i špehy, císaře i herce, havrany i vlkodlaky. Na historii i fikci, na lásku i temnotu. Na život i na smrt.

Obsahuje sešity série The Sandman #40, #50 a Sandman Special #1

Česká verze vyšla rozdělena ve dvou samostatných knihách.


Scénář
Neil Gaiman
Art
Sergio Aragonés, Simon Bisley, Duncan Fegredo, David McKean (Dave McKean), Philip Craig Russell, Bryan Talbot, Jill Thompson, Kent Williams, Barry Windsor-Smith (Barry Smith)
Ink
Mark Buckingham, Vince Locke, Philip Craig Russell
Barvy
Digital Chameleon, Lovern Kindzierski, Daniel Vozzo
Obálka
David McKean (Dave McKean)
Překlad
Viktor Janiš
Redakce
Richard Podaný
Žánry
fantasy
ISBN/ISSN
978-80-87083-36-9 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
345 g
Stran
120
Cena
359 Kč
Originál
The Sandman #06: Fables & Reflections (Vertigo (DC Comics), 1993)
  • Norri
    Norri mecenáš31.1.2022 20:04Sandman #06: Báje a odlesky II.
    Krátké povídky. Nic více a nic méně. Některé mají skvělou pointu, v jiných je zajímavější děj. A některé mají “jenom” snovou atmosféru. Občas jsem měl pocit, že se pointa příběhu ztratila kvůli překombinované zápletce. Některé povídky mají příšernou kresbu, ale tyhle povídky na kresbě nestojí. Jedno mají ale povídky v této knize společné. Jsou brzy zapomenuty tak jako sen po probuzení. Po dočtení každá více či méně rezonuje v hlavě, nutí přemýšlet a vyvolává emoce. Avšak druhý den už si na ně sotva vzpomenete. Ano, věřím, že s každým dalším přečtením z nich v hlavě zůstane více a zapůsobí na mě mnohem silněji. Potom této knize (oběma dílům) určitě zvednu hodnocení. Už nyní dávám čtyři hvězdičky, což není málo. Dávám čtyři i proto, že se mi tyto příběhy líbily více, než ty z Krajiny snů. Na závěr už jenom dodám, že jednu povídku si z Bájí a odlesků pamatuji více než jiné a to hned tu první - Strach z pádu. Asi proto, že ačkoliv se mi sny zdají každou noc, tak už jsem docela dlouho nelítal…
  • louza
    Dokončení předchozího svazku, kdy zdánlivě nesouvisející povídky začnou konečně dávat smysl. Nešťastné rozdělení trochu kompenzuje skvělý Orpheův příběh, byť vcelku silně opálený ze skutečné mytologie. Gaiman je prostě povídkář tělem i duší. Ne tak dobré jako krajina snů, ale v rámci Sandmanovské série pořád velmi slušné a čtivé. I když si myslím, že by motivy z povídek šly zapracovat do hlavní linie série mnohem organičteji, než je pojmout jako drobné vycpávky mezi většími dějovými oblouky. Ideálně tak, jak se to třeba dařilo v prvních Sandmanovských knihách, kde události naprosto logicky plynuly a děj se přeléval spolu s osudy protagonistů mezi příběhy jako nejjemnější med. Bez hran a předělů.
  • faster86
    faster8621.7.2018 12:50Sandman #06: Báje a odlesky II.
    Je to hodně slabé. On gaiman umí psát krátké příběhy (vražedná tajemstvi, vrazdy a housle) ale tady si chtěl nějak připravit půdu na zbytek sandmana. Celkově ty báje člověk ocení až po dočtení kompletu.
  • autokineton
    autokineton26.4.2018 18:02Sandman #06: Báje a odlesky II.
    Jedna z nejlepších sérií v historii komiksu a povinnost každého fanouška.... pro mě naprostý skvost a nemůžu jinak, než dát plné hodnocení... 100%
  • Fry
    Fry admin14.4.2018 21:11Sandman #06: Báje a odlesky II.
    Sandman #06: Báje a odlesky II. - Klasika svého žánru a jedna z nejlepších komiksových sérií vůbec ... Sice moc nechápu proč byla tato sbírka v našich končinách rozdělena do dvou svazků a stejně tak nechápu ani proč jsou jednotlivé příběhy za sebou chaoticky uspořádány, ale dejme tomu, sbírky to jsou kvalitní a tato druhá část navíc netrpí vyloženě slabými příběhy. 'Orfeus' je perfektní labutí písní o lásce, 'Havraní sněm' mi byl až nezvykle povědomý, jako bych ho už někdy četl a 'Ramadán' sice nenadchl, ale vlastně ani nijak nezklamal ... Za mě 4*!
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin8.12.2017 21:30Sandman #06: Báje a odlesky II.
    Nebylo by mnohem vtipnější, kdyby se to jmenovalo "Bájo a odplesky"? Ne? Ne?! Vážně ne? A proč ne?

    Achjo.
  • kaylin
    Jako samostatná kniha mě komiks "Sandman 6: Báje a odlesky 2" rozhodně tolik neoslovil, jsem si jistý, že spolu s knihou "Sandman 6: Báje a odlesky 1" v jednom vydání by ty příběhy fungovaly lépe, minimálně by tak nevyčnívalo, že prostě nejsou až tak skvělé. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/03/1132-sandman-6-baje-odlesky-2-60.html
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš29.11.2012 18:56Sandman #06: Báje a odlesky II.
    Báje a odlesky I a II jsou pro mě zatím nejhorším Sandmanem (i když se samozřejmě stále bavíme o řekněme 80%). Mimo příběhů s Orfeem mě žádný extra nevzal. Mám prostě radši celé příběhy. Uvidíme jak tyhle odbočky budou důležité...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.2.2011 12:43Sandman #06: Báje a odlesky II.
    Já toho Gaimana čtu jak mi přijde pod ruku, lehce cik cak, ale myslím, že to vůbec nevadí... mám k němu takový vždy skeptický postoj, snažím se vnitřně potlačit tu jeho skvělou pověst, která ho předchází. Ale tentokrát se Neil opět předvedl a já nemám téměř nic, co bych mohl vytýkat. Obzvlášť povídka Ramadán je krásná.
  • DancinPuppet
    DancinPuppet2.11.2010 22:15Sandman #06: Báje a odlesky II.
    slabší než první Báje a odlesky(oba slovasmysly), více méně zde platí to, co už jsem řekl u jedničky
  • Lenny
    Lenny mecenáš29.12.2009 20:32Sandman #06: Báje a odlesky II.
    Po výborné "jedničce" jsem měl vysoká očekávání a možná právě proto mě to zklamalo. Orfeus je snad první sandmanovka, co se mi nelíbila. Ze začátku se jeví vcelku slibně, ale pak se sklouzne k převyprávění originálu (s krapet odlišným koncem).
    Havraní sněm je oproti tomu klasická sandmanovka alá z Krajiny snů. Sympatické fantasy.
    Snad jedině Ramadán navazuje duchem na předchozí díl a přináší opět nový pohled na sny a dilema mocných. Taktéž nutí čtenáře k zamyšlení. To vše podtrhuje krásná orientální kresba
  • royan
    Výborné. Sandman si stále udržuje vysoký standard.
  • krvinka56
    krvinka565.2.2009 11:57Sandman #06: Báje a odlesky II.
    Tak rozhodně ta lepší půlka.Povídka o Orfeovi je perfektní vlastně autor převikládal známou bájí.No havraní sněm znám již z původní Crew a byl jsem nadšen jedna z mých oblíbených povídek.Barevností sice tato povídka dost ztrácí(ale možná je to tím že ji mám zažitou jko čb).Ramadán zajímavé a trochu i k zamyšlení.Kresba je hodně dobrá.Jinak je tu zbytečná strana bílého papíru navíc.A sem toho názoru že rozdělení na dvě knihy spíše této sériji ublížilo.Konec konců první kniha zamoc nestojí a nebyl jsem sto se jí prokousat.Jinak v tomto případě de o prfektní záležitost.Zkrátka není co vytknout.
  • willis
    Gaiman je vypravěč příběhů s fantazií jakých není mnoho (napadá mě snad ještě Clive Barker). Dá se číst stále dokola a pokaždé to zafunguje.
  • Kapis
    Kapis mecenáš29.12.2008 13:24Sandman #06: Báje a odlesky II.
    Nebudu se pozastavovat nad tím proč Báje a odlesky nevyšly dohromady, to je už teď jedno. Po "Měsíci" a "Grepfrujtu" vytáhl McKean doufám poslední zrůdnost a to nějakou babu v županu s ryboptačí hlavou, kterou by, při troše úctě k fyzice, takhle zvednutou neudržela. V ruce s lebkou, která tomu dává náznak mystiky až tuhne páteř a vzduch v místnosti kovově chladne. Ultračarovná megawůdů psychoberla s plyšákama tuto nevkusnou hrůzostrašnost jen dokresluje. Naštěstí ostatní obálky už jsou lepší a ke konci už je to starý McKean jak ho mám rád. Věřím, že už to tak zůstane :-)

    Ani obálka však nemůže snížit vysoké hodnocení tohoto opravdu vydařeného dílu, který jasně ukazuje jak skvělým a tajemným je Gaiman vypravěčem. Každou pověst, báji i její odlesky dokáže krásně přetvořit do svého světa a převyprávět z pohledu Věčných. Jelikož jsem takový amatérský ornitolog, tíhnoucí ke "krkavcovitým," Havraní sněm mě velice potěšil - komplet se vším všudy - obzvlášť Sen a Smrt v kojeneckém manga-vydání jsou k sežrání. Orfeus i Ramadán jsou také psány i kresleny tak čtivě, že jsem ani nedýchal (musel jsem dočítat na ARÚ, napojen na umělé dýchání;-)). Prostě parádička. Jinak barvy mi přišly tak přirozené a trefené, že si to ani nedovedu představit v čb. Tímto btw apeluji, až bude venku celý Snadman (doufám, že to dožiju), doufám, že vyjdou první 4 díly znovu a v barvě!!!

    Tyto 3 příběhy se u mně řadí na příčky nejvyšší co ze Sandmana zatím vyšlo a jelikož už mám Báje a odlesky komplet doma, nebudu srážet body za dělení knihy, které mě furt docela sere (teď na vánoce už mohla být venku sedmička) a dávám kolik dávám.
  • brkowycz
    brkowycz24.12.2008 10:30Sandman #06: Báje a odlesky II.
    Na začátek chci říct, abych to pak nemusel opakovat, opět naprosto famózní scénář. Všechny tři povídky oplývají navíc nápaditou kresbou, úžasně promyšlené (asi fakt nejlepší byl Ramadán), já jsem naprosto spokojen. Myslím že kdyby to vyšlo dohromady jako veliká povídková kniha, tak bych tomu musel dát tak 150%
  • erik
    Pravdepodobne koncentrovaná esencia toho, čo mám na Sandmanovi najradšej. Tri poviedky, z toho dve absolútne vrcholové. Havraní snem a Ramadán radím k tomu najlepšiemu, čo som v tejto sérii čítal. Keby boli spolu s ostatnými vydané naraz, mohla byť aj minulá dvojtretinová kniha hodnotená vyššou známkou. Mám sto chutí znížiť kvôli tomu aj toto hodnotenie, ale obsah mi to nedovolí.
653631
Četl/a (153)
2scha, adevr, Alfred, Alikkk, Ash Pointak, autokineton, aza, Baffman55, Bedou, Benny, ben_bella, binnmode, Bronn, buscheer, calvin10, Cemino, Černá Krysa, charvos, chcita, cobe, cybern, cyboy, dajik, davidek, Davidos402, Daxik1988, Deckard, DEmnoG, Destiny666, Doly, Doppelganger, Draco nobilis, emanek, erik, farnhajt, figis, Filip123, filosh, Final, Fox01, Fry, Georgíno J., Glumal, Goldfinch, Grrr, hellblazer, HellWeber, Horstik, Houbař, house192, hypermlok, IndyP, invape, Jabba, Jahunda, jakubcik666, James, JANNE, japes, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, kadas97, Kadin, Kaluž, Kapis, KarlosJB, kaylin, Khagrael, Killingjoke, kinak, Kiwi1902, Knuckless, koudy, Lachvos, lacoste, lantan1, Le Porello, Libča, Light, lukedukenuke, majer, Mariohurbanek, mart.in, Martinb, Matthew, mgeralt, michelangelo, Mighty_Morphine, Mike-sh, mineralk, mostlysilly, Moyek, MP, MP81, Mr.Plysh, mstefl, Mysak92, namdnas, NecRoman, Nexis, Noci, Norri, oleav, Onkel 1928, PAK, Paldini, Palebras, pavlosson, pearlxjam, petad, Petr, Petrisko911 , Petrkoll, Philologus, puolpm, Qvestor, radimisko, raenius, rafannn1, raimi, RaptoR, rockyt, RR, RudyRod, saja, Schirru, seezeethree, Sir_Pete, Spacecore, Spike, start05, strougy, T3ss, tacmud, taidana, tankgirl, the.kasztan, Thurin, tricky, trudoš, Ukko, vita, vranakx, VXP, Wiw, Zbysek2410, Zeebonk, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(384)
2scha, Abe, adam.ra, adevr, Alfi, AlienDr, Alikkk, amazing_k, arnecht, arsan, Ash Pointak, Ashek, autokineton, Avian, Awakener, aza, Azalin, Azbest, AZTeck, BadBoy, Baffman, Baffman55, bananzluty, bboorreekk, beanek, Bedou, BeeSee, Bellatrix, Benji, Benny, ben_bella, binnmode, bioh, BlackDragon, blackJag, Blacksad, bmc75, Bob, bourgeois, Braindead, brkowycz, bronxik, Bubákolog, budkin, burzum, buscheer, Butch, Cabal, calvin10, Cassidy, Cemino, Černá Krysa, charvos, chcita, chobotnička, cobe, Corvus, CP, Cr4sh, CSE_AC/DC, cybern, cyboy, Dali, DancinPuppet, Daniel.rw, Davedd168, davidek, Davidos402, DAxik, Daxik1988, Deckard, deefha, DEmnoG, Destiny666, disclose, discovery, Doly, domo9321, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, Druid, dvoracekpetr1, Einstain666 , elfos, emanek, erik, farb, farnhajt, faster86, fel68, felis, figis, filemon, Filip123, filippo, filosh, Final, firesnake, Fox01, Fréza, Fricki, Fry, Garp, Georgíno J., Glumal, Goldfinch, gongon44, goodspeed, grinder, Grrr, Hamichal, Hanyou, Hanzman, hawkzn, Hawwwran, hedgehog, hellblazer, hellw10, HellWeber, herbert, herrman, holubdema, horaczhlinska, Horstik, Houbař, house192, Hulik, hyba1991, hypermlok, ikshorm, IndyP, Infarkt, invape, Jahunda, jakouback, James, james dixon, JANNE, japes, jeanbaklajean, jendavondra, jett, jh666, jindroush, jirin, jiskra, joehot, John Wick, Joshua_T, kadas97, Kadin, Kaluž, kamil, Kapis, Karel Sec, KarlosJB, kaylin, Kazumaki, keyko, kinak, Kiwi1902, Klatic, Knuckless, komik.sx, koniklec, kronoss, Kruttor666, krvinka56, kubosos, Kunden, Lachvos, lacoste, Lamahe, Le Porello, Lenny, Libča, lifi, Light, Lisien, listr, Lobodlak, Lobok257, Lojza, Loks19, Lucifer, lukedukenuke, Luse, Lysandra, m.abrams, maara, majer, Majkl, Malachias, malylada, Mamut12, mangan, Mariohurbanek, markic, mart.in, Martin Buchal, Martin D. Antonín, Martinb, Marvin, Masinfira, mathej, matohan, Matthew, Maty48, mcleek, Meesha, merhyx, mgeralt, michelangelo, Mighty_Morphine, mikado, Mike-sh, Mikei, mildaE, mineralk, mirec, Mistak, Mitak, moiqpiom, Mokonen, Mononoke, morbn, morddutha, mostlysilly, Moyek, MP, MP81, Mr. Bobeček, Mr. Terrible, Mr.Plysh, mstefl, Mysak92, mywiel, namdnas, NecRoman, Nenisis, nepěkná perspektiva, Neuro, Nexis, Noci, noMster, Norri, nx, o2t2, ohromno, OldaB, oleav, Olesh, Onkel 1928, padre_negro, Paldini, Palebras, Papa Wu, pavel, pavlosson, pavouk, pdfak, pearlxjam, pechna, petad, Petr, Petrisko911 , Petrkoll, Philologus, Pjenkus, pk123x, plema, Plumm, POLAKST, Poseidon1978, PP, pršiplášť, puolpm, q, Quintana, radimisko, RadimNemec, raenius, rafannn1, raimi, RainDamage, RaptoR, renhoek, Ricarderon, Rich, RicHard. , rockyt, rooty, Rorschach, royan, RR, RudyRod, Saiffer, Samurai-Jack, san, Saran, Scaleo1, Schirru, Schramm, schwita, seezeethree, segy, simonator, Sir_Pete, skepsi, Skot, Slaine, sleepless, SmoothNCool, Sněhurka, Spideyy, Spike, StanleyHu, Stara.kryta, start05, strougy, suricattaontheway, syon, t0mas, T3ss, tacmud, taidana, tamtu, tankgirl, Tarakau, Tarka Daal, Teach, the.kasztan, Thurin, Tialster, Tiba, timek, Tomasino79, Tombal, Tomek, Tony TwoDee, TonyT, Traum, trener83, trudoš, tulipstros, Ukko, vallyslayer, VanTom, VasaX, Velkej šéf, vishnar, vita, Vítek, Vojtěch 393, vranakx, vrazdinek, VXP, Widl, willis, Wiruss, Wiw, Woffce, wolfinov@seznam.cz, worf, xai, xintax, xspeed, yama, Yaromil, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zdoog, zebedee, Zeebonk, Zelvak, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd, Zlord_Antijezis, Zod
Chce (49)
Abstinent, AdamOLIVe, Ajit, crush, Davispear , deadpool, DracoAn, Elnie, EvilvsGod, FatMonster, fusnix, Gibby, Glutexo, gumidekmedvidek, Himlik, husakpetr93, isildur heir, Jabba, Jimbeam90, jirkapenzes, Mankin, Maryl, matrosh, Mikko, Miriyak, Mišulka, MonsterGyre, monty.cl, Nightmare, nixtreme, Odal , predek, Premek, punisher, quardok, Raijin, Raul, razielus, Rezet, Sebastian the wise, seeker666, skepsi, spot, svobyy, vidocq, Wakker, wittos, xflori01, xxaannddeerr
Shání (6)
Al0f0k, JaroKakashi, Jimbeam90, Maryl, Nightmare, Raul
Nabízí (5)
firesnake, Fox01, lord Vetinari, Mildaha1, seezeethree