Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Malý Hellboy v noci uteče z Úřadu paranormálního výzkumu a obrany a po cestě narazí na fantaskní cirkus, který možná přijel až ze samotných hlubin pekelných. A možná ne.

Scénář
Mike Mignola
Art
Duncan Fegredo
Barvy
Dave Stewart
Obálka
Mike Mignola, Dave Stewart
Lettering
Václav Dort, Tomáš Náprstek, Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Ondřej Černý, Václav Dort, Jan Kantůrek, ml., Ladislav Niklíček, Milena Vojtková
Žánry
akční, dobrodružný, horor
ISBN/ISSN
978-80-88152-73-6 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 mm
Tisk
barevný
Váha
342 g
Stran
64
Cena
399 Kč
Originál
Hellboy: The Midnight Circus (Dark Horse Comics, 2013)
  • Django
    Django mecenáš15.2. 17:59Hellboy: Půlnoční cirkus
    Nádherné nakreslenéj příběh z Hellboyova dětství, s hutnou dávkou emocí.
  • Lord Baltimore
    Lord Baltimore3.6.2020 14:45Hellboy: Půlnoční cirkus
    Nic zvlášť přelomového, ale jako taková malá jednohubka to postačilo a pobavilo.
  • Norri
    Norri mecenáš24.3.2020 05:48Hellboy: Půlnoční cirkus
    Celkem fajn kraťas. U malého Hellboye jeden lehce zapomene, že je téměř nezničitelný, a tak má o má o toho malého klučinu v tom ďábelském cirkusu strach.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš24.8.2019 11:04Hellboy: Půlnoční cirkus
    Tady jsem byl úplně odepsanej. Hellboye jsem tou dobou už nějak začal brát a když jsem se skoro na samotný závěr mého hellboyovského čtení dostal k tomuto, nevěděl jsem, co si o tom myslet. Pak si říkám, to dělal jeden kreslíř? Pak to je jako celý? Takhle je to krátký? O co tam jako vlastně šlo? Pak to ve mě dozrávalo, sem tam nějaká narážka v dalších příbězích a já si tak říkám, ty brďo to je mazec. Mrknu znovu na kresbu a jsem prostě unešen. Tady to kliklo - v hlavě mi projížděli ty pasaže, prostředí, detaily a celá ta kresba a ten přesah nad rámec jednoho příběhu. Takže ve finále jsem zjistil, že mě tento příběh naprosto baví a jsem z něho vyřízený. Fakt velmi dobré. Vše zapadá a jak má být.
  • Franta z Čokolády
    Franta z Čokolády18.7.2019 14:12Hellboy: Půlnoční cirkus
    Tento komiks kombinuje krásnou kresbu se skoro pohádkovým(a musím podotknout i dobrým) příběhem,ale s přepálenou cenou.
    Comics Centrum mám rád,ale tohle bohužel podělali,ale mají štěstí,že jsem Mignola fan.
    85%
  • jardoom
    jardoom10.4.2019 08:54Hellboy: Půlnoční cirkus
    Na komiksu je asi nejlepší to, že mapuje Hellboyovo dětství. Je to sice jen zlomek, který je vyobrazen jednou nocí, ale je tam vidět vše důležité, co by chtěl čtenář číst. Ať už mluvím o tom, jak při Hellboyově konfrontaci s principálem, autoři využívají Pinocchia, čímž v příběhu přirovnávají Hellboye k loutce, kterou Trevor využívá pro úřad.

    Uvnitř Hellboye to samozřejmě vyvolá neklid. Zůstat v cirkuse s principálem, který mi rozumí, nebo se vrátit do úřadu za svým opatrovníkem, který je pořád na cestách a mě samotného tam drží zavřeného.
    Spolupráce Mignoly a Fegreda je dávno ověřená a je škoda, že tihle dva v podobném duchu nespolupracují pořád. Na tomhle komiksu se mi v kresbě líbí to, jak Fegredo většinu obrazů načrtl tužkou a někde se s tuší vůbec nezdržoval a hned se šlo barvit. V pod barvami jde tužka vidět a tvoří to krásnou a málokde viděnou kombinaci.

    Samozřejmě v komiksu nacházíme i pár míst, kde je kresba pro Fegreda typická a kde s barvami tradičně úřadoval Dave Steward. Každopádně zde mluvíme jen o pár pasážích, které se motají kolem úřadu či Hellboyova života v něm. Většina komiksu, která pojednává o Hellboyově útěku a jeho návštěvy cirkusu, je pak skvělou podívanou, kdy Fegredo za pomocí tuše a tužky tvoří nádherné obrazy, kterým Steward jako vždy dopřeje ty nejvhodnější barvy.

    Srdcová záležitost pro každého fanouška Hellboye. Možná to není nejdelší čtení, možná to ani není nejdůležitější svazek popisující jeho život, nicméně je to komiks, který si nemůžete nepřečíst.

    http://www.comixzone.cz/view/2552-hellboy-pulnocni-cirkus/?page=detail#content
  • karl173
    karl173 mecenáš7.4.2019 12:11Hellboy: Půlnoční cirkus
    Nádherná jednohubka. Kresba a příběh mi dokonale sedl. Škoda jen, že je to tak krátké. I tak ale rozhodně nelituji koupě.
  • Lenny
    Lenny mecenáš6.4.2019 18:11Hellboy: Půlnoční cirkus
    Milá jednohubka. Při nákupu jsem taky brblal nad poměrem cena/výkon, ale po přečtení nelituju. Tohle chci mít v knihovně.
  • KdG
    Jednohubka na 20 minut.
  • Final
    Final mecenáš1.4.2019 19:26Hellboy: Půlnoční cirkus
    Přesně jak píší Killingjoke a Fry, po přečtení vcelku příjemné Hellboyovské jednohubky přijde vystřízlivění při uvědomění si, kolik peněz se nebojí Comics centrum za tohohle knižního vyhublíka chtít... Dojem ze čtiva 4*,spokojenost s nákupem 1*. Přikloním se k výslednému hodnocení 3*.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin31.3.2019 11:44Hellboy: Půlnoční cirkus
    Docela příjemná atmosférická jednohubka. Otázka, zdali musela vyjít samostatně v takovém hezkém vydání, ale proč ne!

    Celkový dojem: 70%
  • Sajmon
    Sajmon29.3.2019 21:43Hellboy: Půlnoční cirkus
    Velmi dobré
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš28.3.2019 10:49Hellboy: Půlnoční cirkus
    Souhlas s Fryem, bohužel... Pěkné, roztomilé, stručné, ale celkem zbytečné. Jako součást větší sbírky by to bylo fajn, ale tohle mi přijde jako obyčejné dojení. Pro sběratele Mignolaverse asi povinnost, já jsem však rád že jsem nekupoval, ale pouze měl možnost si přečíst.
  • Fry
    Fry admin28.3.2019 10:34Hellboy: Půlnoční cirkus
    Hellboy: Půlnoční cirkus - 'Pěkné, roztomilé, stručné' možná, ale také 'zbytečné, předražené a nic neříkající'. V podstatě by se dalo říci, že kdybyste tuhle povídku ani nečetli, o nic zásadního byste nepřišli. Sice nemůžu upřít, že je to místy opravdu hezky nakreslené, Duncan Fegredo tady vystřídal celou škálu výtvarných stylů, ale po příběhové stránce je to jen čistě doplňující příběh z Hellboyova dětství, jehož ponaučení by se dalo shrnout jednou větou. Pro hardcore fanoušky asi povinnost, pro běžné čtenáře Hellboye spíš zbytečnost ... Za mě 2*!
  • Walome
    Walome mecenáš24.3.2019 20:34Hellboy: Půlnoční cirkus
    Tady je svět ještě v pořádku. Mike Mignola je génius. A Fegredo cely pribeh o mnoha pribezich dotahl k dokonalosti. To, co by jini roztahli do dvou booku, Mile odvypravi na par stranach, cimz ziskame neredenou esenci kvalitniho cteni.

    Ale proc to popisovat tak vzletne - je to proste super.
  • Fimi
    Fimi mecenáš24.3.2019 15:41Hellboy: Půlnoční cirkus
    Pěkné, roztomilé, stručné...za mě spokojenost a klidně víc příběhů z Hell. dětství
1636123
Četl/a (115)
123peta, 2scha, 81splinter, AlmightyMates , Anton Whatever, Ash Pointak, BadBoy, Balů103, ben_bella, binnmode, calvin10, charvos, Cinema Ranger, ComicBookGuy, ConanVJ, Covenant, cyboy, dajik, Dalamar, DANT3_, Darth Raelchi, davidek, desto, Dezodoo, Django, dvory, farnhajt, figis, Final, foudy, Franta z Čokolády, Fry, fuerto_gepa, GeorgeeW, Georgíno J., Giskard, Goldfinch, Hanussen, house192, hromotlk, Infarkt, invape, Jabba, James, japes, jardoom, jh666, jindroush, kallenved, Kaluž, karl173, KdG, Khagrael, Kil-Khal, Killingjoke, Knuckless, Kouzelnik7, kubosos, Lachvos, lacoste, lantan1, Light, LookAss, Loxin, Mariohurbanek, Mercurio, MignolaMoore, mineralk, Mleako, MonsterGyre, monte walsh, MP, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, Murphy722, namdnas, NecRoman, Nekrokok, Norri, oleav, Olesh, Onkel 1928, Paldini, perak, Poniczech, Poseidon1978, raenius, rajot, RaptoR, regressiv, RudyRod, Sajmon, schefik, SHORTY, Spike, start05, Suši, taidana, the.kasztan, Thurin, trudoš, tukak, Ukko, Valdaufinka, vita, VXP, Walome, Wasps, wittos, Wiw, worm, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(224)
123peta, 2scha, 81splinter, adam.ra, afri, Agiru, Alfi, Alfred, AlmightyMates , Anton Whatever, Ash Pointak, Awakener, AwatarDK, Azbest, BadBoy, Balů103, bananzluty, bboorreekk, Benji, Berry669, binnmode, blackJag, bmc75, Bob, bourgeois, Buchtic, burzum, Calvin Klein, calvin10, calviti, charvos, ComicBookGuy, ConanVJ, Const.ex, Corvus, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Dalamar, Dali, Dani El, DANT3_, Deckard, DegiCZ, DEmnoG, desto, Dezodoo, Dinik, Django, DKoscik, doophy, dvory, Ejdý1, Erich, erik, farnhajt, faster86, fel68, figis, filemon, Final, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, fuerto_gepa, Georgíno J., Goldfinch, grinder, Hades, Hanussen, herbert, herrman, HevyEli, Honzin, house192, hromotlk, hyba1991, IndyP, Infarkt, invape, Jabba, Jak, James, japes, jardoom, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jjjirik, Joshua_T, kadas97, kallenved, karl173, KarlosJB, Kazumaki, KdG, kendor007, KINIMODUS, Knuckless, komiksák007, Kouzelnik7, kubanec13, kubosos, lacoste, Lamahe, lantan1, Lenny, Light, listr, Lobok257, Lojza, LookAss, Loxin, LuckyLjuk, maara, malylada, Mamut12, Mariohurbanek, Matio, max brod, mcleek, Mercurio, merhyx, MignolaMoore, mikado, MIKER65, mineralk, mirec, Miriyak, misa, Mitak, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, MP, Mr.Plysh, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, Murphy722, mutattoo, Mysak92, NecRoman, Nekrokok, Netorack, Nightmare, Noci, Norri, nx, OldaB, oleav, Olesh, Onkel 1928, padre_negro, Paldini, parado, pavel, pechna, perper, petad, pk123x, Poseidon1978, puolpm, RadimNemec, raenius, raimi, rajot, RaptoR, Ricarderon, RicHard. , Rowan, RudyRod, Rumburaq, Sajmon, Saran, schefik, seezeethree, semi41, SHORTY, Sidi Santini, Skot, sleepless, songoku, SpiderJerusalem, Spike, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, Suši, syon, tacmud, taidana, terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tialster, Tomasino79, Tomket.Tom, Tony TwoDee, TonyT, Traum, trudoš, tulipstros, Ukko, utresyby, Valdaufinka, vallyslayer, Velkej šéf, vishnar, vita, vranakx, Wasps, willis, Wiruss, wittos, Wiw, xintax, Yefery, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (15)
Badgu.y1902, deadpool, delsemela, DracoAn, filosh, gezic, gumidekmedvidek, Jack, Komiksum, Maty48, meffis, Radkos, Sebastian the wise, Tiba, Tyfus
Shání (2)
Al0f0k, gezic
Nabízí (1)
suricattaontheway