Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 7 dalších ukázek

Koupit
Roku 1956 byl Hellboy vyslán do Mexika, aby tam vyšetřil sérii masových vražd. Na celých pět měsíců se tam však po něm slehla země, a později tvrdil, že si nepamatuje takřka nic z toho, co se s ním během této doby odehrálo. Kultovní komiksový tvůrce Hellboye Mike Mignola tentokrát spojil síly s oceňovanými umělci Richardem Corbenem, Gabrielem Bá, Fábiem Moonem a Mickem McMahonem, aby se pokusili společně zmapovat Hellboyovo pětiměsíční „opilecké okno“, v němž svou roli sehrají tequila, mexičtí zápasníci, aztécká mumie, čarodějové, duchové, ďábelští krocani a Frankensteinovo monstrum a ještě víc tequily.

Obsahuje sešity sérií Hellboy in Mexico, Hellboy: House of the Living Dead a příběh z Hellboy 20th Anniversary Sampler

Scénář
Mike Mignola
Art
Gabriel Bá, Richard Corben, Mike McMahon, Mike Mignola, Fábio Moon
Ink
Gabriel Bá, Richard Corben, Mike McMahon, Mike Mignola, Fábio Moon
Barvy
Dave Stewart
Obálka
Mike Mignola, Dave Stewart
Lettering
Tomáš Náprstek, Martin Trojan
Překlad
Jan Kantůrek, Alexandra Niklíčková
Redakce
Ondřej Černý, Barbara Doe (Warneke), Václav Dort, Jan Kantůrek, ml., Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
akční, dobrodružný, horor
ISBN/ISSN
978-80-7652-006-6 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 mm
Tisk
barevný
Váha
530 g
Stran
160
Cena
599 Kč
Originál
Hellboy In Mexico (Dark Horse Comics, 2016)
  • Spike
    Spike21.11.2022 21:36Hellboy: V Mexiku
    Už jsme tu měli Hellboyovské knihy s jedním dlouhým příběhem, stejně tak sbírky rozličných povídek. Ale kniha v podstatě navazujících povídek pokrývající jedno určité období, to tu ještě nebylo. Proto jsem byl zvědav jak si Mignola poradí s Mexickým prostředím napříč několika různými povídkami.

    Kniha startuje titulním příběhem který už známe ze sbírky Ďáblova nevěsta a další příběhy. Obecně nemám moc rád když stejné příběhy figurují ve více sbírkách, ale chápu že sem to prostě patří aby to bylo všechno po kupě komplet. Rozepsal jsem se o téhle povídce už u Ďáblovy nevěsty, tak teď snad jen napíšu že je to povedený příběh, ale Corbenova kresba víc vynikne ve více hororovějších příbězích než v těch akčnějších.
    Pak tu máme Hellboy versus Aztécká mumie. To je taková kratičká jednohubka od samotného Mignoly, což vždycky potěší, ale asi správně hádáte že na těch pár stránkách se ničeho moc navíc než tradiční mlátičky nedočkáme. Ale kresba samozřejmě super.
    Následuje jen o něco málo delší Hellboy se žení. To taky není o moc víc než klasická bitkovaná, ale líbí se mi ten námět zřejmý už z názvu. Škoda že zůstává jen u toho a nepracovalo se s tím trochu víc a nápaditěji, ale co se dá dělat. Kresbu obstaral Mick McMahon a vcelku zdařile se drží Mignolových mantinelů.
    Další je Rakvář, což je opět kraťas o 16ti stranách. Příběh je tedy opět prostinký a nic objevného nepřináší, zajímavé ale je že se o něj podělili dva kresliíři. Fábio Moon má takový, řekněme, hravější styl, který si nejsem jist zda sem úplně sedí, zato Gabriel Bá celkem udržuje zavedený styl a atmosféru.
    No a na závěr je zde poslední povídka Dům oživlých mrtvol, který je naštěstí tím nejlepším a celou sbírku tak pozvedá. Příběh nemá kde nudit, je tu toho opravdu docela dost - šílený vědec, jeho sluha-hrbáč, novodobé Frankensteinovo monstrum (které následně dostalo vlastní knihu Frankenstein v podzemí) a další hokus pokusy, Hellboy wrestler ve vtipné masce, vlkodlak, unesená dívka kterou musí vydíraný Hellboy zachránit… prostě ideální Mix který už takhle zní dost dobře, a ještě lépe se čte. Richard Corben je tady ve svém živlu, jelikož mimo akce zde má k ruce i opuštěný temný hrad s všemožnými monstry, což je přesně materiál se kterým si umí pohrát a který mu sedí. Tohle je takřka bez výhrad.
    Jako již tradičně máme na konci nějaké náčrtky, obálky a další příjemné bonusy.

    Jak to tedy sesumírovat? Je fajn mít takhle pohromadě Hellboyovy Mexické příběhy, ale nutno říct že pokud je vynecháte, o žádný důležitý kus čertovy historie nepřijdete. Tahle kniha je prostě takový bonus pro oddané čtenáře co chtějí mít vše co se Hellboye týká. Výtvarnou stránku táhne Corben s Mignolou, ostatní ale taky nedělají ostudu. Jen ty krátké příběhy jsou prostě opravdu jen jednohubky které si další den člověk nebude pamatovat. Nahoru do nadprůměru to tak táhnou hlavně první a především poslední příběh, tentokrát je to ale jen těsně a s odřenýma ušima. 7/10
  • Norri
    Norri mecenáš25.5.2020 22:36Hellboy: V Mexiku
    Moc jsem nečekal a přesně to jsem dostal. Průměr až lehký nadprůměr. Jak Corbena občas nemusím, tak u Hellboye mi jeho kresba sedí. Úvodní vyprávění Hellboy v Mexiku je mi už po několika přečteních důvěrně známé, ale následné Corbenovo pokračování Dům oživlých mrtvol pro mě bylo nové a celkem mě pobavilo. Docela zábavné byly i povídky o "Rakváři" a to i díky kresbě Fábio Moona a Gabriela Bá. Krátké povídky Aztécká mumie a Hellboy se žení neurazí, ale ani nenadchnou. 3,5*
  • SNUFKIN
    SNUFKIN3.5.2020 08:46Hellboy: V Mexiku
    Corben mi to cele zkazil. Je proste desnej. K Hellboyovi se navic absolutne nehodi. Co to ma spolecneho s Mignolovou poetikou a kresbou?
  • faster86
    faster862.5.2020 23:45Hellboy: V Mexiku
    One-shoty které jsou kreslené vždy někým jiným (ježiš, já nemám rád corbena). Krátké příběhy, takže není čas na nějaký velký děj. Hellboy - bubák - bitka - konec (+ke každému bodu chlast). Příjemné čtení, které vyplňuje mezery.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš1.5.2020 16:51Hellboy: V Mexiku
    Série příjemných doplňkových příběhů. Teď otázka, potřebujeme to? Pokud ano, co a kam s tím? Pokud ne, proč by to vlastně mělo vzniknout? Kdo má rád Hellboye a celé univerzum, rozhodně je příjemné říct si, jo tak takhle bylo v Mexiku. Celkově je to slušně napsané, ale táhne to především kresba. Nedokážu opravdu říct, kdo mi sedl víc nebo míň, líbilo se mi to u všech tak nějak stejně. Spíš mě v dobrém zarazilo, že tam je McMahon, Moon a Bá. Corbenovi je v Hellboyovi dobře a horory mu prostě jdou. I pro mě coby nehellboyáře, mě tato sbírka bavila a je to slušná porce zábavy.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.4.2020 11:52Hellboy: V Mexiku
    Jsem si říkal, že první povídku znám! Ale nemyslím si, že to táhnou pouze corbenovské příběhy, které jsou samozřejmě skvělé, mě celkem bavil i Rakvář a Hellboy se žení. Vlastně mě nebavila jediná povídka, a to ta druhá.

    Celkový dojem: 70%
  • Fry
    Fry admin27.4.2020 22:30Hellboy: V Mexiku
    Hellboy: V Mexiku - Hellboye nemám ani zdaleka tak načteného jako Ú.P.V.O. a upřímně se mi to této knihy ani moc nechtělo. Přece jen ústřední příběh, dle kterého je tato sbírka pojmenována, v našich končinách už jednou vyšel a dokonce mi leží doma v knihovně. Nicméně po delším bádání na internetu jsem nakonec vytušil, že znalost celého dobrodružství v Mexiku může být k prohlubování znalostí Hellboyverse k užitku a klasicky na to, že jsem nečekal absolutně nic mě to až překvapivě bavilo. Naprosto oddechové čtení ... Za mě 4*!
  • Lenny
    Lenny mecenáš24.4.2020 00:50Hellboy: V Mexiku
    Klasickej Hellboy "bum bum příšera", ale mexický zasazení tomu strašně sekne. Jak píše karl, táhnou to hlavně Corbenovy delší povídky, kde si Mignola pohrává s luchadory a celé to má tu správnou atmosféru. Přímočarý Rakvář zaujme hostujícími kreslíři, zbylé dva kraťasy slabota.
  • karl173
    karl173 mecenáš23.4.2020 16:24Hellboy: V Mexiku
    Příběhy s Corbenem jednoznačně táhnou tuto knihu nahoru a bez nich by to bylo poloviční, protože zbytek jsou fakt triviální jednohubky. Do jisté míry souhlasím se Cyboyem, ale přeci jenom díky zmíněným povídkám jsem byl i vcelku spokojen, byť jsem možná čekal něco trochu jiného. Další střípek z Hellboyova života tak máme za sebou a těším se na další. S odřenýma ušima 4*
  • cyboy
    cyboy mecenáš22.4.2020 18:36Hellboy: V Mexiku
    Asi nejzbytecnejsi kniha serie. Vsechny pribehy (z toho jeden uz zname) jsou podle trivialni logiky "Hellboy prijde, Hellboy zmlati". Skoda.
    60%
5201731
Četl/a (77)
123peta, 2scha, AlmightyMates , BadBoy, Balů103, ben_bella, binnmode, calvin10, charvos, Cinema Ranger, ConanVJ, cybern, cyboy, Darth Raelchi, desto, Django, fifas, figis, foudy, Fry, fuerto_gepa, Georgíno J., Hanussen, house192, Infarkt, invape, James, jh666, jindroush, Kaaos, kallenved, Kaluž, karl173, KdG, kendor007, Khagrael, KOWE, kubosos, lacoste, lantan1, LookAss, Loxin, Mariohurbanek, Mercurio, mineralk, MP, Mrtvejbazen, mstefl, namdnas, NecRoman, Nekrokok, Norri, oleav, Onkel 1928, Paldini, pearlxjam, Petrkoll, Poniczech, Poseidon1978, RaptoR, regressiv, RudyRod, schefik, Spike, taidana, the.kasztan, Thorug, trudoš, Ukko, vita, Walome, Wasps, wittos, worm, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(179)
123peta, 2scha, adam.ra, afri, Alfi, Alfred, AlmightyMates , Awakener, BadBoy, Balů103, bboorreekk, Benji, ben_bella, binnmode, blackJag, bmc75, Bob, burzum, Calvin Klein, calvin10, charvos, ComicBookGuy, ConanVJ, Const.ex, Corvus, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Dali, Deckard, DEmnoG, desto, Dinik, Django, DKoscik, erik, farnhajt, faster86, fel68, fifas, figis, filemon, Flowtek, Fox01, Fry, fuerto_gepa, Georgíno J., gongon44, grinder, Hades, Hanussen, herbert, herrman, Honzin, house192, hyba1991, IndyP, Infarkt, invape, Jak, James, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jjjirik, Joshua_T, kallenved, karl173, Kazumaki, KdG, kendor007, KINIMODUS, Knuckless, komiksák007, Kouzelnik7, KOWE, kubanec13, kubosos, lacoste, Lamahe, lantan1, Light, listr, Lojza, LookAss, Loxin, maara, malylada, Mamut12, Mariohurbanek, Marvin, Matio, mcleek, Mercurio, merhyx, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mineralk, mirec, Miriyak, mirror, Mitak, moiqpiom, MonsterGyre, MP, Mr.Plysh, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, Murphy722, Mysak92, NecRoman, Nekrokok, Netorack, Neuro, Nightmare, Noci, Norri, o2t2, oleav, Olesh, Onkel 1928, padre_negro, Paldini, pavel, pearlxjam, pechna, perper, Petrkoll, pk123x, Poseidon1978, RadimNemec, raimi, RaptoR, Ricarderon, RicHard. , Rowan, RudyRod, Rumburaq, Saran, schefik, seezeethree, Skot, sleepless, SpiderJerusalem, Spike, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, Symbi, syon, tacmud, taidana, terrordemon, the.kasztan, Tialster, Tomasino79, Tomket.Tom, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, utresyby, Valdaufinka, Velkej šéf, vishnar, vita, vranakx, Wasps, willis, Wiruss, wittos, xintax, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (19)
Badgu.y1902, deadpool, delsemela, DracoAn, gezic, Goldfinch, gumidekmedvidek, HevyEli, Maty48, meffis, MignolaMoore, monty.cl, OldaB, Radkos, Sebastian the wise, Suši, tukak, Tyfus, Wiw
Shání (4)
Al0f0k, GeorgeeW, gezic, HevyEli
Nabízí (1)
suricattaontheway