Koupit
Catwoman: Selinina velká loupež (Původně vyšlo v září 2002)
Mafiánský vlak plný neoznačených peněz. Parta profesionálních lupičů, která je chce dostat. Selina Kyleová si myslela, že je to dokonalý zločin. Ale Selina se spletla.

Slam Bradley: Po stopách Catwoman (Původně vycházelo od srpna do listopadu 2001)
Soukromého detektiva Slama Bradleyho si najali, aby našel Catwoman. Jeho jedinou stopou je informace, že je zodpovědná za smrt Seliny Kyleové.

Batman #1 (Původně vyšlo na jaře 1940)
Robin nastoupí v utajení na palubu Delfína, kde ho spolu s Batmanem dovede záhadná krádež šperku k prvnímu setkání s femme fatale známou jako The Cat.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse.

Obsahuje sešity sérií Catwoman: Selina's Big Score, Detective Comics (Vol. 1) #759-762 a Batman (Vol. 1) #1


Scénář
Ed Brubaker, Darwyn Cooke, Bill Finger
Art
Darwyn Cooke, Bob Kane, Cameron Stewart
Ink
Darwyn Cooke, Jerry Robinson, Cameron Stewart
Barvy
Matthew Hollingsworth (Matt)
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Petr Zenkl
Redakce
Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-7718-425-7 (BBart s.r.o.)
978-83-7718-425-7 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
468 g
Stran
144
Cena
249 Kč
Originál
Catwoman: Selina's Big Score (DC Comics)
  • Ivan Kucera
    „Prozatím asi zůstanu mrtvá.“ Gotham sa za tie roky nezmenil, ale ona áno. Alebo nie? Kto by mal písať drsný noir z Gothamu, ak nie Brubaker? Criminal. Gotham Central. Muž, který se smál. Názvy hovoria myslím za všetko. Ed sa nezaprie a s pomocou spolu-scenáristu a ilustrátora Darwyna Cookea (DC: Nová hranice, Parker: Lovec) vytvoril celistvú, nekompromisnú zlodejskú tímovku so sympatickými postavami. Samozrejme v čele s Catwoman. Osviežujúce je, že v tomto komikse vlastne vystupuje skôr Selina, než Catwoman. Jasné, ono sa to pravdaže od seba nedá bohvieako oddeliť, ale minimálne čo sa kostýmu týka, tak mimo hŕstky flashbackov tu nenájdete žiadny typický mačací vzhľad. Páčilo sa mi vyobrazenie Seliny ako nie dokonalej antagonistky, ktorá občas potrebuje pomoc od iných a inokedy si od nich naopak musí držať odstup, lebo pustiť si ich príliš blízko predstavuje riziko. Tempo je svižné a dravé. Zápletka prehľadná, pritom však zvraty a podrazy dokážu zaskočiť. Vezmite jed na to, že krásne a tajomné ženy prinášajú smrť. Možno chtiac a možno omylom, v konečnom dôsledku je to fuk, nie? Nadáva sa tu, umiera sa tu (niekedy zomrie vinný, inokedy nevinný, toto dopredu nikdy neviete povedať), dokonca postavy majú pohlavný styk. Samozrejme v medziach mainstreamového komiksu, no aj tak je to hmatateľné. Selinina velká loupež pripomína kvalitný hollywoodsky heist movie, ktorý si ide priamo za svojím, ráta s inteligenciou fanúšika, upaľuje z bodu A cez bod B až do drsného finále, v ktorom môže zomrieť v podstate hocikto (pričom, ako to už chodí, smrť spravidla príde v momente, keď to čakáte najmenej). Nakreslené je to nezameniteľným, atypickým Cookeovým štýlom, ktorý rozpoznáte na prvú dobrú. Chápem, že mnohým nebude vyhovovať z dôvodu, že im jej „detskosť“ (?) nebude ladiť s dospelou zápletkou. No ja som si to vychutnal. Daveovi s kresbou mimochodom pomáhal exkluzívny Kanaďan Cameron Stewart (Po stopách Catwoman, Ú.P.V.O.). Zaujímavým dodatkom sú pasáže s tvrďáckym súkromným očkom Slamom Bradleym. Toho Ed Brubaker vytiahol z análov (ehm) DC komiksu 30. rokov 20. storočia. A spravil to perfektne. Kapitoly s ním sú na jednej strane zbytočné, keďže vlastne len ukazujú to, čo sa stalo mimo záber v hlavnom deji a my sme to síce nevideli, ale plus-mínus sme si vedeli domyslieť, že to prebiehalo takto. Takže je prítomná istá pachuť zbytočnosti. Ale zároveň inkriminované kapitoly pekne dopĺňajú ústrednú zápletku + je to fakt krásne žánrovo-štýlové cvičenie v rámci noir detektívok, takže mi ich prítomnosť až tak nevadila. A možno príde aj kúzelník pardon Batman. Retro komiks z r. 1940 je tradične slabučký, ale jedinečný vďaka tomu, že predstavuje debut Catwoman (vtedy ešte The Cat).
  • faster86
    V tom prvním příběhu cítím Criminal, má to perfektni filmový střih, perfektní i když milionkrát převyprávěný děj. Druhá část je o malinký chloupek horší, ale pořád je to pecka. Tímhle se mi dckk trefilo přesně do vkusu.
  • RaggamuffinSVK
    Toto teda nebola Catwoman ako by som si ju predstavoval alebo ako som ju poznal. Ono to vlastne ani nebola Catwoman. Selina v podaní Brubakera je niekto úplne iný, než by ste očakávali. A jej veľká lúpež je detektívka s noir nádychom plná emócií, lásky, zrady i nešťastia. Unikátny komiks s ešte unikátnejšou kresbou. Nenechajte sa však odradiť jej jednoduchosťou. Takto to k sebe proste sedí. Aj keď malú výčitku mám voči niektorým akčnejším scénam, kde som sa dosť strácal. Teším sa, ako si tento komplet raz dám znova.
  • perak
    Toto je úplně jiná Catwoman, než bych čekal. Ona by to ani Catwoman být nemusela - až na pár maličkostí, které pro samotný příběh ani nejsou tím nejdůležitějším by tam nemusel být Gotham, Batman, ... Je to prostě výborný noirový příběh od mistra tohoto žánru na poli komiksu - Eda Brubakera. A k tomu skvěle zakomponované soukromé očko Parker v kresbě Darwyna Cooka. Detektivní příběh, který se čte jedním dechem. Tohle DCKK opravdu potěšilo. Tak snad jen té obálce bych vytknul neatraktivnost.
  • S4TW
    Výborné. Kdo zná Brubakera a jeho krimi komiksy, ten nebude překvapen. Samozřejmě je to řízlé správnou dávkou noiru, špetička toho superhrdinského prostředí (přeci jen se velká část odehrává v Gothamu a kdo je v Gothamu?) a samozřejmě nemalé množství drsné gangsterky. Co ovšem posouvá celou knihu na nový level je vynikající kresba Cookea. To je něco tak neobvyklého, že vás to prostě dostane, má to ty správné barvy, dokáže to ve vás naladit ty správné pocity a stoprocentně vás to vtáhne do dění. Celé je to hodně drsné, ponuré a bez servítek, tak, jak to mám rád. Pravdou je, že nejsilnější pasáž je Selinina velká loupež, jelikož má vynikající a neuvadající tempo. Poté se tempo docela zpomalí, vlastně přejdeme do čisté detektivky, tudíž je to tak trochu logické. Takže ač mě druhá část už tolik nesundala, pořád je to velmi kvalitní kousek. No, naštěstí to tentokrát završíme i velmi solidním retro kouskem, takže za mě maximální spokojenost.
  • Sajmon
    Super gangsterský komiks o Selině. Má to dobře napsaný scénář Eda Brubakera a krásnou kresbu Darwyna Cooka, Nemám co vytknout.

  • louza
    Geniální. Ed Brubaker oživuje Catwoman v příběhu soukromého očka, který má staronovou hrdinku vypátrat. Nejde o superhrdinský komiks, ale o gangsterku kořeněnou špetkou hrdinství a občas i něčeho trochu super. Brubaker je jako vždy skvělý a kresba v podání Cookea dává příběhu ten správný říz. Ale skutečný nátřesk přichází až ve chvíli, kdy Cooke hází Eda přes rameno a přebírá oteže sám ve velké loupeži, která je příběhovou kolmicí na Brubakerův počin. Špinavá od oka nahozená kresba, minimum dialogů, hustý děj (ne, fakt to není žádná jednohubka) sype dopředu jak splašený a konec je poplatný všem pravověrným. Ne nadarmo je to titulní příběh knihy i když by možná dávalo větší smysl obě části prohodit. Každopádně totální žrádlo pro milovníky noiru a klasických gangsterek. Náramná kniha.
  • choze
    Příběhy jsem se spíš prokousával, než že by mě bavily, a kresebně mi to nepřišlo tak dobré jako Minutemen.
  • erik
    Tento noir-pozitívny komiks som si užil mierou vrchovatou.
  • Fanda
    Čekal jsem od toho nic a ani jse mna to netěšil a ani jsem to nechtěl číst proto mohu říct že jsem byl sakra překvapen jak je tenhle komiks skvělý. Až na kresbu která mě ze začátku moc nenadchla tak příběh byl skvělý a mile mě překvapilo že příběh nebyl odvyprávěn jen ze strany Catwoman ale i z ostaních lidí.
  • trudoš
    Uznávám, že tohle asi není komiks úplně pro každého, ale kdo jednou podlehl tvorbě Donalda E. Westlakea (alias Riacharda Starka), toho nemůže Brubakerův kousek nechat chladným. Navíc podmalováno kresbou Darwyna Cookea je to dokonalost sama. Cooke už v Lovcovi prokázal, že má cit pro atmosféru Starkových textů a v případě Catwoman tenhle talent prostě jen uplatnil s jiným scénáristou.
    Dlužno podotknout, že příběh je uzavřený a není zbytečně roztahaný, navíc prost jakýchkoliv superhrdinů. Tohle je gangsterka jak má být, jeden podraz za druhým, fatální ženy tuhle i támhle a chlapácké průpovídky, jež by si žádná maminka za rámeček nedala. Perfektně vyvážená linie nekličkuje a končí stejně náhle, jako se znenadání rozjede. Trochu hokej v tom dělají jen vsuvky se Slamem Bradleym, ovšem tady zase potěší využití polozapomenuté postavičky z historicky prvního čísla Detective Comics. Při srovnání s jinými komiksy DCKK je tohle jen taková jednohubka, ale v mém případě naprosto dokonalá jednohubka.
  • karl173
    Dobrá jednohubka, která se vždycky hodí. Hlavní příběh Selenina velká loupež, je klasická jízda holywoodského střihu. Nepřináší co se týče příběhu moc nového a místy vypadá trošku moc uspěchaně a kdy některé věci jsem nedokázal ani vstřebat a už se dělo zase něco jiného. Ale i tak je to fajn. Díky druhému příběhu, který krásně doplní ten hlavní se to ale jako celek skvěle promíchá, a dokonce jsem si druhý příběh užil asi i o krapet víc. Má to trochu pomalejší tempo, ale díky tomu že se to zaměřuje spíše jen na jednu postavu mi to sedlo víc. Co se týče kresby tak ta má svůj styl a musel jsem si na ní chvíli zvykat, ale nakonec jsem v ní našel jisté kouzlo a zalíbila se mi. Pochopil bych ale pokud se najdou tací, kterým nebude po chuti. Poslední retro příběh je už jen takovou fajn ukázkou jak vypadali komiksy na začátku 40. let a navíc se zde poprvé objeví postava Catwoman. Za mě tedy povedených 80%
  • Thurin
    Skvělá žánrovka a Darwyn Cooke. Pro milovníky Parkera povinnost.
  • Norri
    Stejně jako u Parkera jsem kresbě dlouho nemohl přijít na chuť. Nakonec ale musím říct, že se mi líbila. Je to příjemná noir kriminálka, která dostane grády ve chvíli, kdy na scénu vstoupí soukromý detektiv Slam Bradley.

    Edit po 4 letech (2022): Dneska už hodnotím kresbu i scénář mnohem lépe. Je to skvělé od začátku do konce. Zvyšuji na plný počet hvězdiček.
  • Lenny
    Klasika, kterou jste viděli/četli 100x. Co ji povyšuje na novej level je Darwyn Cooke.
    http://www.youtube.com/watch?v=b_cYWVHlO5o
  • Darth Raelchi
    Nudáááá. Kresba ujde, ale moc ji nemusím. Selina bez kostýmu není vyloženě blbá myšlenka, ale zase, že by to bylo kdovíjaké terno se také říct nedá. Celkově mě to moc nezaujalo a přijde mi to jako zbytečný komiks. Takový prostě co přijde a odejde a beze stop. Nevím, nějak mi to prostě nesedlo, jak jsem původně čekal.
  • Tyfus
    Při pohledu na obálku jsem čekal podobné zklamání jako u svazku s Harley Quinn, ale nakonec jsem byl příjemně překvapen. Kresba se k noir příběhu perfektně hodí a příběh je klasický Brubaker. Skvělý batmanovský příběh bez Batmana.
  • Koci
    Podle kresby a obálky jsem čekal nějaký průšvih, ale tohle je luxusní noir kriminálka. Veliké překvapení! Retro je samozřejmě opět úsměvné, ale tak jako bonus budiž.
  • 3DD!3
    Neskutečná pocta Westlakeovi a kriminálkám obecně. Brubaker v poloze, kterou známe z Gotham Central neselhává a Cookeova kresba vysloveně rozdmýchává chuť na dalšího Parkera. Doufám, že Crew si brzo vydělá na další díl. Tyhle DC komplety k závěru dostaly tu správnou šťávu, nemohli dupnout na plyn hned od začátku?
  • hroubek
    Poprvé, když otevřel tento komiks, tak jsem se lekl té kresby. Prostě jsem si říkal, že tohle na mě nebude fungovat. A po prvních pár stránkách jsem si to také myslel. Jenže mě pak chytl příběh, který hodně sympaticky, ale dost béčkový. Má solidní momenty, ale taky některé části, které byly spíše k smíchu. A pak přišla druhá část příběhu, která mě dost sedla, a já už nebyl na pochybách s hodnocením. Klasický příběh byl správně ujetý a vtipný. V tomto komiksu jsem si užil zajímavý pohled na Catwoman a její motivace. Potěšila mě postava Starka, která je zajímavá. A v neposlední řadě i postava Slama Bradleyho, jehož pátrání je vtipné a zábavné. Catwoman: Selinina velká loupež je příjemná oddechovka, která má spoustu dost dobrých momentů.
  • cyboy
    Jednoduche, ale sympaticke.
    80%
3236104
Četl/a (145)
159753258x, 2Hitman3, 2scha, 3DD!3, 81splinter, Al0f0k, Alfred, AlmightyMates , Ash Pointak, autokineton, BadBoy, Blacksad, borknagar1, BreakingAway, Bronn, Bubákolog, calvin10, Carnage, Chaolinek, choze, Craxx, cyboy, dajik, daon, Darth Raelchi, Deckard, Denis, disclose, Doppelganger, Draco nobilis, DracoAn, Džoworka, Er.Nest, erik, Fanda, filosh, flipflop, Fox01, fvalek1, Georgíno J., Goldfinch, Golem, Gustik5, hellblazer, henrycruel, Horstik, hromotlk, hroubek, Hugin, hypermlok, invape, Ivan Kucera, Izmir Čupr, James, japes, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, JORDY, kadas97, kallenved, Kaluž, karl173, kaylin, KdG, Kiko, Killingjoke, kindanerd, Kitykatyn, Knowho/Wullcann38, Koci, Lachvos, lantan1, Librarian, LookAss, lopik, Lord Baltimore, Lukki22, Majkl151, Mariohurbanek, Mariomichal, Marvin, Mates17, Mato, Matthew, me, MEGA, Mercurio, mineralk, misa, Mleako, MonsterGyre, namdnas, NecRoman, Negan, Norri, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pearlxjam, PeNNy, perak, petrik1710, petrSF, PH79, Plechy, PumpingArrow, punisher, puolpm, raenius, RaggamuffinSVK, raimi, Rinter, roswelll, S4TW, Sagikkun, Sajmon, SASAN_KING, Schirru, seneke, Shpeckk, slavik38, Spacecore, spekktrum, Spike, Symbi, the.kasztan, Thurin, tom173, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, utresyby, vita, VvV, w3cMarkus, Walome, xflori01, xxSIMIxx, Yefery, zlejzmrd
(301)
159753258x, 2Hitman3, 2scha, 81splinter, Abe, adam.ra, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , Ash Pointak, autokineton, Azbest, Babany, BadBoy, Badgu.y1902, Batman, bboorreekk, blackJag, Blacksad, Blair, bmc75, bobo666_2005, borknagar1, BreakingAway, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, CaptainMarty, Carnage, Chaolinek, Choky86, comicsland, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, dajik, Dali, daon, Davidkkk, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis, Devilek, Deži, Dinik, disclose, DKoscik, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, DracoAn, dvoracekpetr1, Dzoglik, Džoworka, Er.Nest, erik, faster86, fifas, filemon, Filip123, filosh, flipflop, Flowtek, Fox01, FrankieOndatra, Fry, FumarEnPipa, fvalek1, Georgíno J., gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Goldfinch, Golem, hahahoho, Hebled, hellblazer, henrycruel, herrman, hlavathor, holubdema, Horstik, hromotlk, hroubek, Hugin, hugosnowden, husakpetr93, hypermlok, ikshorm, Infarkt, invape, Ivan Kucera, Izmir Čupr, Jabba, JackOneil, Jak, jakub186, James, james dixon, japes, jardoom, Jay-jay, jd., jh666, Jimbeam90, jiskra, Jonathan Arbuckle, JORDY, José, Josh, Joshua_T, kadas97, kallenved, Kaluž, Kapis, Karel Sec, Kareru, KdG, Keenkeen, kendor007, Keno, Kiko, Killingjoke, kindanerd, Kitykatyn, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, Koci, komik.sx, komiksák007, koudak89, Kouzelnik7, Krvavý Patejl, krvinka56, kubosos, kucik, Lenny, Librarian, lifi, listr, Lobok257, LookAss, lopik, Lord Baltimore, LuckyLjuk, Lukki22, maara, Majkl151, malylada, Mamut12, Mariohurbanek, Mariomichal, markic, Marvin, Mates17, Matio, Mato, Matthew, matty87, Maty48, MB, mcezik, mcleek, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, michaldca, MickeyStuma, mikado, mike731, Mikei, mimo_provoz, mineralk, Miriyak, mirror, misa, miuanek, Mleako, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, MP, Mr.Ward, mywiel, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, Noci, Norri, novass, Nyxxie, OldaB, Olesh, Onkel 1928, opytz, Paldini, parado, PatrikTheMighty, paulhunter, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, perak, perper, petrSF, PH79, Piros0013, pk123x, Plechy, plema, Poseidon1978, psramek, PumpingArrow, punisher, puolpm, Radkos, raenius, RaggamuffinSVK, raimi, regressiv, Ricarderon, RicHard. , Rinter, rockyt, roswelll, Rumburaq, S313, S4TW, Sagikkun, saja, Sajmon, SASAN_KING, Schirru, Schramm, semi41, seneke, Shpeckk, Sidi Santini, Skot, SlavaBurlac, slavik38, sleepless, Spacecore, spekktrum, Spike, Stlucius, strougy, superheroesstuff, t0mas, T3ss, tacmud, Tarka Daal, The Genius, the.kasztan, TheoDread, Thurin, timek, tom173, Tomasino79, Tomate, Tommar, TommyBOYER, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, Ursus, utresyby, vishnar, vita, Vojtěch 393, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, willis, xai, xflori01, xintax, xxSIMIxx, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zikaa, zlejzmrd
Chce (12)
Azik2586, barthez, bo, deadpool, delsemela, gwen666, Macek78, nx, plaštěnkář, Premek, Sebastian the wise, TenCoJeZbytečnej
Shání (2)
pk123x, suricattaontheway
Nabízí (3)
Fr3d_K, Ivan Kucera, Librarian