Již celé čtyři roky maří Fantastic Four plány Dr. Dooma na ovládnutí světa. Protože ho v minulosti technologie zklamala, obrátil se tentokrát podlý despota Latvery ve snaze dosáhnout svých cílů na temná umění. Přišel čas, aby se Doom pomstil svým nejnenáviděnějším nepřátelům a roztrhal první rodinu Mavelu na kusy.

V české mutaci vyšel tento svazek jako 37. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity sérií Fantastic Four (Vol. 3) #67-70 a Fantastic Four (Vol. 1) #500-502


Scénář
Mark Waid
Art
Casey Jones, Mike Wieringo
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
692 g
Stran
200
Cena
199 Kč
Originál
Fantastic Four: Unthinkable (Marvel)
  • ludek.n
    Reed „Mr. Fantastic“ Richards si nikdy nepomyslel, že bude-li chtít zvítězit nad protivníkem a zachránit svou rodinu a přátele, bude se muset vzdát svého analytického vědeckého myšlení a věřit na kouzla a čáry. Strašlivý Dr. Doom totiž tentokráte útočí právě jimi a nezastaví se před ničím. Nic mu není svaté a v honbě za úspěchem neváhá vztáhnout ruku ani proti malým dětem. Mark Waid napsal fascinující příběh, který se dokázal v míře více než obvyklé vyhnout většině komiksových klišé. Tím, že do centra bezcitné šarvátky zasadil dětské postavy (navíc ne jen tak ledasjaké, ale hned Valerii a Franklina Richarsovy), vytvořil z nich klíčové elementy a nechal je prožívat všechno okolní běsnění, vnesl do vyprávění lehký závan skřítkovství. Na nějaké cukrbliky a veselé hrátky s čerty ale hned zapomeňte. I přes výše uvedené se tu totiž odehrává jedno z nejtemnějších a nejdrsnějších dobrodružství FF univerza. Připočteme-li exkluzivní, přesnou a ostrou kresbu Mike Wieringa (potažmo Casey Jonese v dvoudílném doplňkovém příběhu Páté kolo), která celému zápasu Fantastic Four s Dr. Doomem dává nezapomenutelnou vizuální podobu, není od věci použít klasické zvolání: „Jen houšť a větší kapky.“
  • Ivan Kucera
    Prisahám na Latveru, že som snáď nikdy v živote nečítal peckový komiks o FF4. A nie je ním bohužiaľ ani tento. Oceňujem kresbu Mikea Wieringoa a Caseyho Jonesa (áno, fakt sa volá ako chlapík z Nindža korytnačiek) a to, že scenár od Marka Waida (Amazing Spider-Man: Rodinný podnik, JLA: Babylonská věž) nie je postavený na akcii, ale skôr na dialógoch, postavách, vzťahoch a dramatickej zápletke. Čo je osviežujúce najmä v porovnaní s inými superhrdinskými komiksami, v ktorých sa reže sto postáv naraz bez ladu a skladu a čitateľovi je to fuk. Bohužiaľ, to sú asi jediné plusy komiksu Fantastic Four: Nemyslitelné. Jeho čítanie mi bolo tak nejak ukradnuté a pravdupovediac som sa v deji nedobre orientoval. Navyše musíme vziať do úvahy, že ak z toho chcete mať plnohodnotný dojem, musíte si kúpiť aj iný komiks z UKK a to Fantastic Four: Rozhodná akce, keďže ide o jeden príbeh rozseknutý do dvoch kníh. Po druhom prečítaní (každý komiks čítam dva razy) je to ale o poznanie lepšie, hoci stále žiadny zázrak. Páčili sa mi niektoré výtvarné nápady (Thing temer až hororovo sa vynárajúci zo snežnej búrky alebo Reed v gigantickej knižnici), na UKK pomerne bohaté bonusy a také tie kamarátsko-rodinné veci typu balón s vodou. Postaviť proti sebe mágiu a vedu nie je zlý nápad (takže možno bude hosťovať v astrálnej podobe i istý pán s divným plášťom...), ale prevedené do praxe ma to príliš neoslovilo.
  • trudoš
    Akční příběh s dobrým námětem a výborným rozjezdem. V mém případě je to navíc poprvé, kdy jsem četl Fantastickou čtyřku a neměl pocit, že jde o fantasmagorickou pohádku. Zároveň jsem také konečně zaznamenal kouzlo, jež tuhle rodinnou sestavu od počátků provází. Tedy, ne že by se ze mne stal hned fanoušek non plus ultra, ale dobrý dojem na mě Mark Waid rozhodně udělal. Především pak rozepsáním charakteru Victora von Dooma, který je pod jeho taktovkou právě tak děsivá postava, jakou měla vždycky být. Tohle už není komický chlapík s železnou maskou, co chce ovládnout svět s rozhodností permoníka, ale záporák, z něhož jde skutečně strach. Něco pro mne doposud nemyslitelného. A evidentně i pro hrdiny, protože z jeho úderu se budou vzpamatovávat ještě dlouho. Tedy alespoň doufám, snad se celá záležitost o pár sešitů později nesmete ze stolu, jako by se nikdy nestala. Ale to už je věc jiná. Důležité je, že album jako takové funguje a abyste se orientovali v ději, nemusíte z historie znát nic.
  • MEGA
    Fantastic Four mám strašne rád, protože to není jen banda superhrdinů, co je spolu aby bojovala proti velkému záporákovi. Srdce tohoto týmu je v konceptu rodiny a díky tomu se všechny jejich příběhy, i přes všechny velké, šílené sci-fi prvky, drží při zemi a působí tak lidsky. Tato kniha je toho krásným příkladem, zejména poslední dva sešity, které se soustředí na nešťastné následky předchozího příběhu. Tam dostaneme nakonec čas vydechnout a dostat se do hlav postav, protože zbytek je jedna velká akční jízda která vás nepustí. První sešit je tak silnej úvod do příběhu, že je těžké ho překonat. Mark Waid nám následně servíruje přímočarý příběh plný napětí a kde je cítit, co vše je v sázce. Ke konfliktu mezi Reedem a Doomem se přidává nový prvek magie, díky čemuž je příběh soustředěný. Reed jako postava u mě velmi stoupla, líbí se mi jak s ním Waid pracuje a finále mělo ty správný grády. Kresba hlavního příběhu se k FF hodí perfektně, nikdy jsem si z ní nesedl na zadek a i díky tomu má tento příběh tak vražedné tempo.
  • mearez
    Další FF, meh. Ač komiks obsahuje celkem dobrý nápady, prostě mě nechytnul a nejvíce se mi líbila část s Doctorem Strangem. Upřímně to ,,Nemyslitelné'' se vyřešilo celkem rychle a abych řekl pravdu, tak můj oblíbený Doom zde působil celkem nudně, potažmo jako další záporák na jedno brdo. Ovšem místy mě to bavilo, konkrétně okolo sešitu číslo 500. Kresba byla fajn, ovšem Doomovi moc neprospěla, protože vypadal celkem vtipně/divně a rozhodně by si komiks s Doomem zasloužil ,,vážnější'' kresbu. Za mě 3*.
  • karl173
    Fantastickou čtyřku mám rád a někdy trochu nechápu co proti ní místní čtenáři mají. Je to prostě klasická týmovka jako X-meni či Inhumans a tyhle dva další týmy jsem schválně zmínili, kvůli jedné společné věci, a tím je rodina ( Avengers se mění tak často, že už mi to jako rodina moc nepřijde ). I když u Fantastické čtyřky to platí dvojnásob. Navíc díky menšímu počtu členů se tento tým snáz rozvíjel a lépe se na něj zvyká. A já osobně jsem si už dávno zvykl a těšil se na další čtení. No a FF mě nezklamala. Příběh se povedl a ačkoliv může sem tam zaskřípat a objeví se tuctovost, tak akční scény a svižný děj rozhodně pomohli. Co jsem si ale užil nejvíc byli dialogy a dva závěrečné sešity, které na předešlé události dobře reagovali. Ne že by souboj s Doomem byl špatný, ale to už jsme tu přeci jenom měli několikrát. Tam jsem si tedy užíval nejvíc akci. Poslední sešity, ale přinesli něco jiného. Traumatický stav Franklina, to bylo něco, co mi v superhrdinských komiksech chybí. Většinou totiž hrdinové reagují hrozně divně a nelogicky a tady mi to konečně přišlo přirozený a ne hloupý. Co se týče kresby, tak ta splnila mainstreamové standarty do puntíku a kouká se na ní moc hezky. Za mě moc příjemné čtivo. 75%
  • Darth Raelchi
    Já tu F4 prostě nedávám a nemusím. Není to vyloženě hloupé, ale nebaví mě to. Pozitivní je jen tvůrčí duo. Kdo zná Tellos, ví o čem mluvím.
  • S4TW
    Z Fantastic Four mám vždycky jisté obavy. Tahle první rodina Marvelu mi nikdy nějak moc nesedla, takže jsem vždy před čtením trochu skeptický. Ovšem tentokrát jsem byl mile překvapen. Je to především parádní představení Dr.Doom, to je prostě famózní záporná postava a to, co předvádí v tomto konkrétním díle, to je pecka. Kupodivu mě daleko více bavily části, kde je on, než kde jsou FF. FF na mě hold působí takovým dětským dojmem, hodně naivním, prostě strašně změkčile. I když v tomto případě dostanou takovou nálož od Dooma, že i oni se musí zachovat dost neobvykle (na jejich poměry) a být o něco drsnější než obvykle. Scénář je lehčí nadprůměr, je to jízda, která se zabrzdí až s posledníma dvěma sešity, které bych klidně i oželel (i když se tam zase trochu dozvíme něco o tom, jaký to celý mělo dopad... především na Franklina, ale i třeba Mr.Fantastica). Kresba je chválihodná, ale nic, co by jsem už neviděl nebo něco z čeho bych valil bulvy, ovšem k FF se myslím hodí. Kdybych to měl shrnout, tak tuhle knihu dělá především Doom, bez něho by to prostě nebylo ono. Je to prostě ten typ postavy, která dokáže hrdiny totálně rozebrat a dostat z nich víc, než jiní padouši. Stan Lee zaslouží za to, že vymyslel tuto postavu poklonu. Rozhodně je to celkově solidní jízda, ale k dokonalosti tomu něco ještě chybí. A ještě bych dodal, že konečné řešení mě tedy moc neuspokojilo, dle mého názoru to skončilo až moc snadno.
  • Fry
    Ultimátní komiksový komplet #025: Fantastic Four: Nemyslitelné - FF je jednoznačně moje nejoblíbenější týmovka. To propojení akce, vynálezů, magie, ale hlavně rodiny mě okouzlilo dávno předtím, než jsem začal komiksy aktivně číst. Nyní, o několik let později mě však Waid naprosto uhranul v příběhu ukazujícím věčný boj Dr. Dooma s Reedem Richardsem ... Za mě 4*!
  • sedw
    Pro mě velké překvapení. Od FF jsem toho moc nečekal, ač Ultimate verze (tedy alespoň to, co vyšlo u nás) mě bavila. Tady mě však již první sešit velmi chytl a až do konce arcu Nemyslitelné jsem se nemohl odtrhnout. Celou dobu jsem se chystal dát *, ale bohužel poslední dvě čísla velmi zklamala a to jak kresbou, tak nemastným a neslaným příběhem. Nebýt konce, tak jsem nadšený, takhle bohužel jen 4* (ale i to je víc, než jsem před přečtením očekával).
  • jh666
    Od Fantastic Four jsem nevěděl, co mám čekat. Nakonec jsem byl ale mile překvapen. Příběh je celkem fajn, konečně jsem se dočkal větší dávky Dooma. Kresba taky není špatná. Na druhou stranu to ale ničím nevybočuje. Taková solidní jednohubka.
  • Xeelee
    Ta kresba... no... radši nic :D Po přečtení mám neodbytnej pocit, že FF nebudou nic pro mě. Tedy příběhy jen s nimi. Mnohem zajímavější mi většinou přišlo co se stalo než to jak to bylo zpracováno.
  • erik
    Fantastic Four sa vrhajú voči mágii Dr. Dooma a dá sa to čítať (Doomov nástup na scénu je dokonca skvelý). Posledné zošity sú kreslené veľmi odpudivo, zo superhrdinov na vrchole síl sú zrazu deduškovia a babičky.
  • RaptoR
    Naprosto souhlasím s předchozím komentářem. Ale od autora Zázraků jsem čekal trochu víc. Přesto Mark Waid přináší jiný pohled na Dooma, který je opravdovým superzáporákem. A jak je již napsáno v předmluvě, příběh balancuje na hraně mezi sci-fi a rodinnou podívanou. Přesto se pár zajímavých zvratů najde, ten snad největší na mě vybafnul hned v prvním sešitě...
    Kresba je standartní, jednoduché a přehledné linky jsou fain:)
  • J.Connor
    Příběh je velmi slušnej, ale to, že si kreslíř W.I.T.C.H. Čarodějek odskočil k Marvelu mě fakt nedojalo a musím s hodnocením rapidně dolů.
  • J.T.honza
    Naprostá bomba. Takhle si představuju, že by měl superhrdinský komiks vypadat. Čte se to nádherně a jednotlivé panely jsou za sebou tak přirozeně poskládané, až to skoro vypadá, jako kdybyste se dívali na film.

    Zápletka mi přišla velmi zajímavá, už ten Doomovův "origin" na začátku byl velmi působivý, finální rozuzlení sice bylo trošku zvláštní, protože (drobný spoiler) bez pomoci jistého superhrdiny by to čtyřka sama nezvládla (konec spoileru), ale hodně se mi líbilo, že se to uzavřelo uspokojivě a s krásně vrstvenou pointou.

    Kresba sice působí trochu dětsky, což se k realistickému scénáři příliš nehodí, ale nevadila mi.

    Bavil jsem se od začátku do konce a zhltnul to na posezení. Nemůžu se dočkat dalšího dílu. Tohle je rozhodně jedna z nejlepších věcí v UKK.
  • Flash
    Parádní Mainstream. U nás ne moc známa FF, překvapila a ukázala superhrdinský comics opět z jiného pohledu. Prvních 5 sešitů byla pro mě paráda.Dr. Doom sympaťák jak má být, jen tak někoho neoddělá. Některé scény pro mě byli až epické např. Ta s knihovnou. Jako studentovi před zkouškou se mi líbila hláška: Vědomosti nejsou všechno. Celkově spokojenost s kresbou i scénařém. Jediné trochu co mě mátlo, jsou všechny ty serepetičky okolo, Ty amulety,Zelené kouzla a kdo ví co všechno.Myslím tím,že neznám jejich úplnou podstatu. ( nemyslím schopnosti FF). A taky se na tento člověk musí dívát s otevřenou myslí, prostě je v něm možné všechno. Různé dimenze, potvory, Cestování časem apod. Prostě je to tak napsaný,tak proč ne. Příběh odsejpá plynule. Pro mě povedené dílko. 85%
  • Murphy722
    Celkem svižně se to četlo. Přiznám se, že do této doby jsem neměl s FF žádné zkušenosti, jak v četbě, tak v zájmu o ně. Ale byl jsem mile překvapen, jak příběh odsýpal a byl napsán. Kresba sice trochu říznutá stylem ála Disney, ale to vůbec nevadilo. Líbila se mi ta dominantní kontura na postavách. Pro mne jasná čtverka, takový zázrak to zase není :-)
  • Schramm
    Pro mě šedivá nuda, dočteno ze setrvačnosti a celkem bez zájmu.
  • mart.in
    Když jsem to poprvé otevřel, říkal jsem si, že tenhle díl ukk poslouží čistě jako další část složeného obrázku, že něco tak strašně nakresleného prostě číst nedokážu. Nakonec jsem to ale zkusil, a jsem rád, protože mě to vlastně i docela bavilo. Mít to realističtější nebo prostě jinou kresbu (fakt jsem čekal, kdy se objeví Scooby-Doo), mohlo by to být ještě mnohem lepší, protože ten příběh sám o sobě není zas tak dětský. Takhle je to průměr, ale z FF co jsem zatím četl (tedy z toho, co vyšlo u nás), je to asi nejlepší.
  • Final
    Parádní příspěvek do řady UKK. Zdá se mi, že FF má kliku a vyšly jí u nás samé nadprůměrné věci (Ultimate FF). Zajímavý příběh, který má hlavu a patu. K tomu pěkná kresba. Slušné bonusy. Za mě 85%.

  • Shpeckk
    Vzhledem k tomu, že nejslavnější rodina Marvelu u nás moc zastoupení nemá, jsem vděčný za každý kousek. Jen škoda, že se u nás neuchytila Ultimate verze.
    Ano, jak už je psáno níže, jde o standartní mainstream, ale já jsem za něj rád, protože toho u nás pořád nevychází dost na to, aby byl standart opravdu standart. Český čtenář je až příliš rozmlsaný lahůdkami.
  • kaylin
    Mám rád Fantastic Four, ale tenhle příběh by mě bavil tak před patnácti lety. Teď je to jen celkem standardní mainstreamové čtení se slabými i silnějšími momenty, které jsou silně nevyvážené. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/05/634-ultimatni-komiksovy-komplet-25.html
  • luky.kuky10
    Ja byl celkem potesen:). Ikdyz po prvnim otevreni, a shlednuti kresby, jsem byl trosku v rozpacich, jestli uz to neni moc kresba pro deti, ale nakonec jsem si na ni zvykl a postupne se mi zalibila. Dej je takovy klasicky - FF4 vs. Doom, coz je jedine dobre. Celkova zapletka je dle meho hodne dobra. A boj Dooma s Mr. Fantasticem je skvele promysleny. Reed musi prijmout to, ze se proti Doomovu musi jinak nez vedecky. Hodne se mi take libilo, jakou roli v pribehu hrali obe deti, a taky byla hezky zpracovana posledni cast s Benem. Davam 3 a pul hvezdicky, a tesim se na pokracovani.
  • smtxx
    nuda nuda nuda ani kresba mě nebavila , po dlouhý době slabší comics z téhle série . celkově o ničem
1241379
Četl/a (135)
2scha, 3DD!3, 81splinter, Abbott, Al0f0k, Alfred, Alikkk, Ash Pointak, autokineton, blackJag, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Cemino, Chaolinek, chuckboris, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, dcpatr , Deckard, Doly, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, duri, Ejdý, Ejdý1, emanek, erik, Final, Fox01, Fry, Glumal, Hønzza, hicks, Houbař, hromotlk, hypermlok, invape, Ivan Kucera, J.Connor, James, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joshua_T, Kaaos, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Keno, Kil-Khal, Knuckless, Lachvos, lantan1, Librarian, Light, Loxin, ludek.n, luky.kuky10, Madmax, Mariohurbanek, Mariomichal, mart.in, Martinb, Mates17, Maty48, me, mearez, MEGA, Mercurio, Mike-sh, mineralk, MonsterGyre, Mr.Filch, namdnas, NecRoman, Norri, Olesh, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, Petr, petrSF, punisher, radimisko, raenius, RaptoR, Rinter, robertsedmik, roswelll, RudyRod, S4TW, Sagikkun, samuelo12, Schramm, sedw, SekyCZ, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sir_Pete, slavik38, Spike, start05, t0mas, T3ss, the.kasztan, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, Ukko, Václav Mikula, VanTom, vishnar, vita, vrazdinek, xflori01, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(340)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, 81splinter, Abbott, Abe, Agent24, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfonzo, Alfray, Alfred, Alikkk, asgardpepa, Ash Pointak, AwatarDK, Azalin, Azbest, Baffman, batoo, beanek, Bellatrix, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Bubákolog, burzum, bzklmnf, Caiiiczech, calvin10, calviti, camper, CaptainCzech, Carnage, Cemino, Chaolinek, Charlie1203, chuckboris, ConanVJ, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, daniel.cermak, davidek, Davidos402, davidrynes, DAxik, dcpatr , Deckard, deefha, delta11, dhrotek, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, Dov, DracoAn, Drekorian, duri, dvoracekpetr1, Ejdý, Ejdý1, Elhonzo , emanek, Erich, erik, ertefol, felda, felis, fifas, filemon, Filip123, Final, firesnake, firesnake1, folkemon77, Fox01, Fréza, Fry, gezic, Gibby, Glumal, gobers, Goeger-Devil007, Greyman, grinder, hahahoho, Hamichal, Hauzina, Hebled, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, Hurvy, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, J.Connor, J.T.honza, Jack043, James, james dixon, JaroKakashi, Jay-jay, Jerdas91, jerry67, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jirin, jjjirik, jmenujiseradekbouril, joehot, johx, José, Joshua_T, KadetJaina, kallenved, Kapis, Kareru, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, KINIMODUS, Knuckless, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, konous, Krenzi, kronoss, krupan, Krvavý Patejl, krvinka56, kubosos, kucik, Kunden, kybl, Landauer, Leland, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, lopik, Lord_Arthas, Lucifer, luky.kuky10, maara, Madmax, mAGiic, malylada, Mariohurbanek, Mariomichal, markic, Marthy76, Martin Buchal, Martinb, MartinV, Masinfira, Mates17, Matio, matohan, matty87, Maty48, Mauzr, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, miCHALupka, MickeyStuma, mikado, Mike-sh, Mikei, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, misa, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, monty.cl, morbi, morbn, MP, mr.des, Mr.Filch, mttra, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Niaz, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, o2t2, obitus, OldaB, Olesh, palo, Pán rostlin, pata, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, peposek, Petr, petrSF, PH79, Piros0013, pk123x, podzimator, Poseidon1978, punisher, pusta, Qee, Quintana, R3d, radimisko, Radkos, raenius, Raijin, Raikou, raimi, RaptoR, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, RudyRod, Rumburaq, S4TW, Sagikkun, Saiffer, saja, Salien, samuelo12, Saran, SASAN_KING, Schramm, sedw, SekyCZ, semi41, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, SmoothNCool, smrtihlav7, smtxx, spagr, Spike, stanleystar, start05, stepan.tichy, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, t0mas, T3ss, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, Tomasino79, Tominos, Tommy Monaghan, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Ukko, Václav Mikula, VanTom, Velkej šéf, Viking, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yarda, yardaformi, Yefery, yogi, yojimbo, Zahonko, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, ZeznikoslavCZ, Zíďas, zikaa, zlejzmrd
Chce (10)
ADM1, Azik2586, Badgu.y1902, Braindead, carlmichael, deadpool, delsemela, FatMonster, Grebenda, tomve
Nabízí (3)
Fox01, lopik, Pán rostlin