Protože byl Doctor Doom uvězněn v pekle, rozhodne se Fantastic Four osvobodit tyranizovaný lid Latvery, jeho někdejšího království. Ačkoliv do země vstoupí s těmi nejlepšími úmysly, jejich mise začne brzy vyvolávat napětí. Přítel se obrací proti příteli a do pohybu se dávají události, jež pro jednoho z členů týmu skončí tragicky!

V české mutaci vyšel tento svazek jako 41. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série Fantastic Four (Vol. 1) #503-511


Scénář
Mark Waid
Art
Howard Porter (HP), Mike Wieringo
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
719 g
Stran
180
Cena
219 Kč
Originál
Fantastic Four: Authoritative Action (Marvel)
  • ludek.n
    Souboj mezi Fantastic Four a Dr. Doomem neskončil pro nikoho bez vážných následků. Victor von Doom skončil v pekle, království Latvera je bez vládce ohrožováno svými sousedy a Fantastic Four i když navenek stále vypadají jako tým, uvnitř to pořádně skřípe a Reed Richards se pro tuto chvíli rozhodl jet po své vlastní koleji. Problémy se do Latvery hrnou ze všech světových stran a je úžasné, jak mistrně a zkušenou rukou je Mark Waid kočíruje. Příběhová linie je pořádně sevřená a soustředěná na základní reálie, nikam neodbíhá ani se nekroutí po kdejakých odbočkách, nýbrž si jde přímo a neochvějně za svým. Nic to neubírá na působivosti, spíše naopak. Je to komplexní příběh a nápadů mají autoři na rozdávání, jak scénárista Mark Waid, tak oba kreslíři Howard Porter (nakreslil prvních šest sešitů) a Mike Wieringo (nakreslil zbylé tři sešity). Všechny ty temné emoce (protože veselo tu rozhodně není a svůj pověstný humor ztratil snad i modrooký Thing, o Reedově frustraci ani nemluvě) zpod jejich tužek doslova odlétávají a vlévají se do nejúžasnějších panelů, jaké jsme kdy měli možnost v cyklu Fantastic Four vidět. Ostatně i finálové rozuzlení je dostatečně originální a překvapivé, aby člověka povzneslo nad rámec obyčejného vyprávění.
  • trudoš
    První půlka alba se mi líbila moc. Část, kdy Reed Richards obsadí panství Doctora Dooma jiskří napětím i podtextem pro Fantastickou čtyřku vskutku nevídaným. Je to něco nového, nečekaného a především neodhadnutelného až tak, že je člověk doslova přikován ke čtení, zvědav kam celá ta patálie ve finále povede. Jenže v okamžiku, kdy je Victor přiveden zpět z pekla, jen aby byl uvězněn někde jinde, celé vyprávění začne škobrtat podivně nevypočitatelnými krůčky. Scenáristické řemeslo prostě drhne. Už jen to, jak rychle se všichni z Reedovy dimenze dostanou, z ní dělá naprosto zbytečnou odbočku, Doomovo přeskakování do různých těl by mělo větší smysl, kdyby bylo nějak zajímavě využité a smrt jednoho z členů týmu by rozhodně byla efektivnější, nebýt spektakulárního zásahu pánů tvůrců. Aneb: „Proč jsou zabíjeni hrdinové, když nevydrží pod drnem co pár čísel?“ Tohle tedy byl jeden z nejdiskutabilnějších návratů na scénu, jaké se mi kdy dostaly pod ruku. Mile poetické a zároveň trapně bezradné.
  • MEGA
    Dovolil bych si říct, že to je o kousek lepší, jak předchozí kniha. Příběh pořád není nic náročného, ale ani si na to nehraje. Čte se to naprosto parádně a já se neskutečně bavil. Napínavé momenty fungují stejně dobře jako ty vtipné a smutné. První příběhový oblouk je pro FF poměrně nezvyklý, působí temně a postavy zde dělají těžká rozhodnutí. Zakončení je až depresivní. V posledních třech sešitech pak Waid ukazuje, že chápe podstatu FF a máme tu dojemné finále, které mě naprosto dostalo. I přes to, že tato kniha není od té předchozí tak konzistentní se svým tónem, přišlo mě, že všechny nápady tady byly lépe propracované. Je jenom škoda, že tady nevyšli díly, které se nezaměřují hlavně na Reeda. Oba kreslíři dělají špičkovou práci.
  • mearez
    Pokračování je kvalitativně stejný, nejlepší okamžiky jsou ty s Furym, kterýho jsem si celkem užil, konec je takový milý, ale taky strašněj mind fuck, ale jinak mě zbytek knihy celkem nudil a nutil jsem se komiks dočíst. Kresba od Portera byla super, ke zbytku jsem se vyjádřil už u predešlé knihy. Žádný posun. Za mě 3*.
  • karl173
    Není až tak zlé, ale čekal jsem to lepší. Po minulém vydařeném díle jsem byl zvědavý kam se děj posune. A ani ve snu by mě nenapadlo kam se Waid vydal. Píše to opět velmi čtivě a díky tomu vás to tolik nenudí, ale mohlo by, protože příběh je vážně nic moc. Přijde mi to jako retro převedené do moderního mainstreamu se vším všudy. Divné zápletky a divná rozhodnutí, ale co je nejhorší jsou ty divné konce, ty následky divných zápletek. Zkrátka příběh je celá podivnost, která vás na druhu stranu nenechá odpočívat a vy i přesto, že si říkáte " WTF " , tak musíte číst dál. Což je na druhou stranu fajn. Co se týče kresby, tak si drží stálou laťku už od předchozího dílu. Je to ta správná kresba, která se k FF hodí a která patří ke správnému mainstreamu. Za mě 60%
  • Darth Raelchi
    Jak v předešlé knize, není to vyloženě hloupé a jakýsi pokus a převrat a že to F4 s lidmi myslí dobře je úsměvný a pěkně podaný. To je snad asi to nej z celé knihy + tvůrčí duo. RIP mistře Wieringo. Jste skvělý.
  • S4TW
    Já jsem tedy celkem spokojený a k absolutní spokojenosti zase tolik nechybělo. Knihu bych rozdělil na dvě části. Příběh, který se týkal Latvery a příběh z "Ráje". Ten první byl vážně velice povedený a změna charakteru Richardse byla velmi překvapivá, vše se vyvíjelo zajímavým směrem, mělo to napětí, překvapivé momenty a skvělé zápletky. Nakonec to i vyvrcholilo velmi povedeně se šokujícím koncem. To byla ovšem jen první část. Pak nastala ta nudná část, kdy se FF snaží něco udělat v Ráji a celé to na mě působilo dosti utahaně, nezajímavě a vlastně vcelku i zbytečně. Na druhou stranu mě osobně přišel konec zajímavý a dosti překvapivě zpracovaný, rozhodně to byl docela wow efekt, který jsem nečekal a vůbec jsem s ním neměl problém, ba naopak. Bohužel této povedené události předcházeli tři poměrně nudné sešity... Ve finále jsem byl tedy se scénářem spokojený tak na 75% procent, rozhodně se jedná o zajímavější příběh FF a vcelku dosti netypický, s netypickým vývojem charakterů (pro FF). Kresba je příjemná, taková s menším důrazem na reálnost, respektive fotografické obrázky, což se ovšem k FF skvěle hodí. Je plná jasných (možná až veselých) barviček a panely jsou místy velmi pěkně zpracovány. Pokud bych měl uzavřít celý komplexní příběh o FF, který už začal s první bookem, tak jsem byl nadprůměrně spokojený a od tohoto (do této doby pro mě nudného) týmu jsem to nečekal. Na jednu stranu se jedná o klasické FF, na tu druhou je tam dosti neobvyklých prvků, které celý tým posouvají trochu na jinou úroveň, což přidá celkovému dojmu většinou plusové body.
  • Fry
    Ultimátní komiksový komplet #026: Fantastic Four: Rozhodná akce - Latvera, šílenství a smrt. Reed Richards se ujímá domoviny Dr. Dooma - což sice může znít jako krok správným směrem, nicméně je to také krok proti OSN. Středověká atmosféra sídelního komplexu pak ještě více napomáhá k šíleným zvratům a přátelé se postupně obrací navzájem proti sobě ... Za mě 4*!
  • sedw
    Tady bude platit to, co u předchozího dílu. Zatímco hlavní arc Rozhodná akce mě velmi bavil a hltal jsem každou stránku, poslední 2 sešity zase zklamaly snad ještě víc, než v případě předchozího dílu. Když si člověk vezme, že vše podstatné, co se do té doby událo najednou jako tahem štětce (v podstatě doslova) zmizí, opravdu to zamrzí. Asi bych byl radši, kdybych nevěděl, jak vše dopadlo, než takový konec. V tomto se plně ztotožňuji s Kaylinem a jeho tvrzení o nehybnosti mainstreamu. Velká škoda. Přes tyto výtky však musím uznat, že zbytek komiksu byl opět výborný a v tomto případě cesta byla o mnoho víc, než cíl.
  • jh666
    Nějak nevím, co si myslet. Minulá FF mě mile překvapila magickým Doomem, ale ten tu skoro není a na komiksu je to znát. Začátek takový průměr, ale pak se to začalo zlepšovat. Reed, u kterého se zdálo, že se z něj stává nový Doom, byl nejlepší částí svazku, ale nejsme v Ultimate vesmíru. Krátkodobý návrat Dooma byl taky fajn, takže jsem přemýšlel o čtyřech hvězdách, ale pak přišel ten konec, který to celý podělal. Kresba taky zrovna dvakrát nepřidala. Takže za 3*
  • firesnake
    Šlo to, Latvera je skvělá země.
  • Xeelee
    Už to tu padlo několikrát, ale ta flexibilita marvelovskýho vesmíru tu mlátí čtenáře do očí jak Thing boxovací pytel s Doomovým obrázkem. Kresba naštěstí není tak dětinská jako v Nemyslitlném, ale často sem měl pocit, jako kdyby plasticky zobrazený postavy nepasovaly do scenérie a někdo je tam dodatečně vlepil. A jak teď po přečtení Murphyho komentáře listuju knihou, tak taky mám pocit, že se kreslíři ke konci snaží přiblížit stylu z Nepředstavitelého. Že by to byla práce Wieringa, kterej se na obou příbězích spolupodílel?
  • J.Connor
    Nebudu si tady plácat játra svými názory na kresbu a scénář, protože je třeba to všechno překrýt opětovným odkazem na zásadní komiksologický poznatek Landauera níže. ...Fakt super a FF už od té doby nikdy nejsou jako dřív :)
  • erik
    Pokračovanie Fantastic Four - Nemysliteľné, kedy sa Reed prehlási vládcom Latvery, je veľmi zaujímavé. Bavil ma aj záverečný nebeský trip, minimálne som sa na tom výborne zasmial.
  • kaylin
    Na tomhle případě se ukazuje neskutečná nehybnost mainstreamu, anebo alespoň některých jeho příběhů. Já bych si přál, aby postavy umíraly. Nemusí umírat ty nejvýznamnější, ale také nemusí umírat jen ty nevýznamné. Chtěl bych, aby změny byly trvalé. Třeba jizvy. Ale ne, ono je to v pohodě. V daném příběhu, i třeba trochu delším, bude spousta zvratů, spousta nečekaného, ale klid, ono se to pak všechno vrátí do starých kolejí a může se jet znova a čtenář to bude znova kupovat, protože je to skvělé. Není! Je to jen pořád dokola, příběhy, které se mohou prodávat dalších 50 let, protože se toho může stát tolik... A tolik toho bude mít minimální vliv na jakoukoli rozsáhlejší mytologii. Tahle nehybnost, která je relativně kamuflovaná jako změna příběhu, mě ničí. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/07/701-ultimatni-komiksovy-komplet-26.html
  • Murphy722
    První oddíl kresby je výborný, pak to opět trochu spadne do korýtka Disney. Ale i tak příběh stál za to a bližší seznámení, či pokračování seznamování s FF, jsou pro mne příjemnou zkušeností. Bůh jako kreslíř, válel :-) !!
  • J.Connor
    Landauer: !!!! :D
  • Landauer
    Četlo se mi to dobře... a nakonec vlastně i ten konec ušel, i když byl tak trochu mimo... ale jsem rád, že to nespadlo do křesťanský propagandy a patosu :-) Mimochodem, všiml si někdo tý nápadný podobnosti FF s týmem Čtyřlístku? Je tu Myšpulín, Fifinka, Bobík i Pinďa, všichni jak vyšitý!
  • luky.kuky10
    Skvely pribeh. To nejlepsi co jsem s FF zatim cetl. Predchozi kniha byla pro me jen ochutnavkou. Tohle je skvele!
  • J.T.honza
    No tak musím říct, že jsem překvapený, tohle jsem nečekal. A vlastně si nejsem úplně jistý, jak tohle zhodnotit. Na jednu stranu jsem si po většinu knížky říkal "jo, je to hodně dobré, ale FF: Nemyslitelné mě bavilo víc, chybí tomu záporák, kresba je jinačí a tak dále". Na tu druhou jsem se ale pořád slušně bavil.

    Zároveň mi docela vadilo, že prakticky v každém sešitu někdo umíral, aby se v tom následujícím zase oživoval. Je mi jasné, že v Marvelu se neumírá, ale aby ten "efekt smrti" zapůsobil, měla by ta postava podle mě zůstat mrtvá třeba rok, dva a teprve poté se vracet zpátky.

    Zápletka je přinejmenším zvláštní a na mnoha místech mi přišla vyloženě děravá nebo nelogická, zvraty působily nekonzistentně vzhledem k předchozímu ději (viz půlku sešitu vysvětluju, jak něco za žádnou cenu nejde a rázem je během jednoho obrázku všechno naruby), kolikrát jsem jim měl problém uvěřit a třeba ve chvíli, (spoiler) kdy Ben v nebi zachraňuje Reeda (konec spoileru) jsem teda vůbec nepobral.

    Konečná pointa aka "v Lego příběhu to použili podobně" se mi docela líbila a nečekal jsem ji, ale spíš jsem u ní měl pocit, že to prostě všechno bylo potřeba nějak rychle uzavřít. Takže nakonec jo,dávám čtyři, protože přes všecky výtky jsem se bavil, ale Nemyslitelné u mě zůstává lepší.
74431101
Četl/a (128)
2scha, 3DD!3, 81splinter, Abbott, Al0f0k, Alfred, Alikkk, Ash Pointak, autokineton, blackJag, Bronn, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Cever, Chaolinek, chuckboris, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, dcpatr , Deckard, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, duri, Ejdý, Ejdý1, erik, Final, Fox01, Fry, Glumal, guseppe, Hønzza, hicks, Houbař, hromotlk, hypermlok, invape, J.Connor, James, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joshua_T, Kaaos, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Keno, Kil-Khal, Knuckless, Lachvos, lantan1, Librarian, Light, Loxin, ludek.n, luky.kuky10, Mariohurbanek, Mariomichal, mart.in, Martinb, Mates17, Maty48, me, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, Mr.Filch, namdnas, NecRoman, Norri, Olesh, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, Petr, petrSF, punisher, radimisko, raenius, Rinter, robertsedmik, roswelll, RudyRod, S4TW, samuelo12, Schramm, sedw, SekyCZ, seneke, SHORTY, Shpeckk, Sir_Pete, slavik38, Spike, start05, t0mas, T3ss, the.kasztan, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, VanTom, vishnar, vita, vrazdinek, xflori01, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(333)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, 81splinter, Abbott, Abe, Agent24, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfonzo, Alfray, Alfred, Alikkk, asgardpepa, Ash Pointak, AwatarDK, Azalin, Azbest, Baffman, batoo, beanek, Bellatrix, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, bronxik, Bubákolog, burzum, bzklmnf, Caiiiczech, calvin10, calviti, camper, CaptainCzech, Carnage, Cever, Chaolinek, chuckboris, ConanVJ, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, daniel.cermak, davidek, Davidos402, davidrynes, DAxik, dcpatr , Deckard, deefha, delta11, dhrotek, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, Dov, DracoAn, Drekorian, duri, dvoracekpetr1, Ejdý, Ejdý1, Elhonzo , Erich, erik, ertefol, felda, felis, fifas, filemon, Filip123, Final, firesnake, firesnake1, folkemon77, Fox01, Fréza, Fry, gezic, Gibby, Glumal, gobers, Goeger-Devil007, grinder, guseppe, hahahoho, Hamichal, Hauzina, Hebled, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, Hurvy, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, J.Connor, J.T.honza, Jack043, James, james dixon, JaroKakashi, Jay-jay, Jerdas91, jerry67, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jirin, jjjirik, jmenujiseradekbouril, joehot, johx, JORDY, José, Joshua_T, Kaaos, KadetJaina, kallenved, Kapis, Kareru, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, Knuckless, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, konous, Krenzi, kronoss, krupan, Krvavý Patejl, krvinka56, kubosos, kucik, Kunden, Landauer, Leland, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, Lord_Arthas, Lucifer, luky.kuky10, maara, Madmax, mAGiic, Majkl151, malylada, Mariohurbanek, Mariomichal, markic, Marthy76, Martinb, MartinV, Masinfira, Mates17, Matio, matty87, Maty48, Mauzr, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, mikado, Mikei, MIKER65, Mikko, mimo_provoz, mineralk, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, monty.cl, morbn, moris.cz, MP, mr.des, Mr.Filch, mttra, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Niaz, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, o2t2, obitus, OldaB, Olesh, palo, Pán rostlin, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, peposek, Petr, petrSF, PH79, Piros0013, pk123x, podzimator, Poseidon1978, punisher, pusta, Qee, Quintana, R3d, radimisko, Radkos, raenius, Raikou, raimi, Remi LeBo, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, RudyRod, Rumburaq, S4TW, Saiffer, saja, Salien, samuelo12, Saran, SASAN_KING, Schramm, sedw, SekyCZ, semi41, seneke, Shin, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, SmoothNCool, smrtihlav7, spagr, Spike, stanleystar, Stara.kryta, start05, stepan.tichy, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, t0mas, T3ss, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, Tomasino79, Tominos, Tommy Monaghan, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Václav Mikula, VanTom, Velkej šéf, Viking, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yarda, yardaformi, Yefery, yogi, yojimbo, Zahonko, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, ZeznikoslavCZ, Zíďas, zikaa, zlejzmrd
Chce (14)
ADM1, Azik2586, Badgu.y1902, Braindead, BreakingAway, carlmichael, Charlie1203, deadpool, delsemela, FatMonster, Grebenda, Raijin, tomve, Venomslav12stars
Shání (2)
Raijin, Venomslav12stars
Nabízí (3)
Fox01, Pán rostlin, Remi LeBo