Nebezpečí ze strany odporných mutantů dosáhlo takového stupně, že obyčejní lidé musí vzít právo do svých rukou a udělat to, na co žádná vláda světa nenašla dost odvahy. Expertka na evoluci a zubař putující do Jižní Ameriky, aby objevili město plné techniky, jakou svět ještě nespatřil..., a vypustili tu smrtící sílu na nic netušící mutantskou populaci. X-Meni už proti sobě měli mnoho protivníků. Tentokrát je ale čeká genocida.

V české mutaci vyšel tento svazek jako sedmnáctý v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série New X-Men #114-117


Scénář
Grant Morrison
Art
Frank Quitely, Ethan van Sciver
Ink
Dan Green, Mark Morales, Prentis Rollins, Tim Townsend
Barvy
Brian Haberlin, Brian Miller (Hi-Fi Colour Design)
Obálka
Frank Quitely
Lettering
Alena Tejnická (Sarah)
Překlad
Jiří Pavlovský
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
467 g
Stran
112
Cena
199 Kč
Originál
New X-Men: E Is For Extinction (Marvel)
Varianty
Ultimátní komiksový komplet #018: New X-Men: G jako Genocida (2013)
New X-Men #01: G jako genocida (2007)
  • Ivan Kucera
    Rád by som z toho bol nadšený, ale toto nebola revolúcia, ale „len“ evolúcia. Hrúbka (či skôr tenkosť ehm) mi bola od začiatku podozrivá. Môže sa niečo zásadné (pod scenárom je podpísaná komiksová legenda Grant Morrison – Arkham: Pochmurný dům v pochmurném světe, Batman a syn) zmestiť na stovku strán? Čo by nemohlo. Jasné, že môže. G jako genocida ale nie je ten prípad. Je to vlastne len ochutnávka a keď čakáte, čo sa stane, nastáva koniec. Dobrou správou je, že „zvyšok“ v českej mutácii (ehm) nájdete a to hneď dvakrát: jednak v rámci UKK (devätnásty diel s názvom Impérium) a jednak v dvojdielnej crewáckej sérii New X-Men z rokov 2007 a 2010 (pod rovnomennými názvami, teda G jako genocida a Impérium). G jako genocida ma oklamala telom. Keď som ju otvoril a prečítal si úvodné slovo a videl parádnu kresbu Franka Quitelyho (ktorý s Morrisonom spolupracoval už na JLA: Země 2), mal som dojem, že sledujem skutočne niečo, čo zatriaslo univerzom. Kľúčové a zásadné. To sa však nakoniec nepotvrdilo a volím opatrné 3*, hoci priznávam, že by som rád prihodil aj štvrtú hviezdu. Ale nemôžem, lebo prvá polovica ma fakt bavila (všetko, kde je džungľa, je moje), ale od stredu to už nebolo ono, prichádzali veci, ktoré ma míňali alebo nezaujímali (prípadne som ich jemne nepochopil) a celkovo to v rámci UKK hodnotím ako fajn priemer (t.j. nie pecka á la Zázraky alebo Daredevil: Ďábel strážný). Oceňujem zoštíhlenie, čo sa počtu postáv týka, zvrat ohľadom ústredného záporáka a dobré uniformy (bavili ma aj postavy, ktoré ma obvykle nudia – Profesor X, Emma Frost).
  • MEGA
    Grant Morrison vdechl X-Menům nový život a i když má tato kniha své mouchy, její význam se nedá popřít. Přidání moderních a dospělejších témat příběhu prospělo a dynamika mezi postavami je tak o něco živější. Celé je to ale jen představení myšlenek a témat které se (doufejme) rozvinou v dalších dílech, protože komiks samotný nemá moc uspokojivé finále. Stane se zde tragédie, která překvapivě navzdory svému rozměru nemá velké následky, což mě zarazilo a doufal jsem, že se na tuto část příběhu bude soustředit víc. Nejlepší část knihy je poslední sešit s děsivým twistem, který navnadí na pokračování. Kresba je v celé knize skvělá. Frank Quitely se možná netrefí do chuti každému, ale já ho mám rád a jeho podivný styl mě zrovna k X-Menům sedne.
  • trudoš
    Grant Morrison je na týmovky machr. Ostatně zabít šestnáct a půl milionu mutantů na několika stránkách, to si troufne snad už jen Scarlet Witch. G jako Genocida je zkrátka monumentální. Přitom ale nestaví pouze na tomto motivu, autor rozehřívá vícero želízek v ohni, takže jakmile X-Meni vyřeší jeden průšvih, obratem se ocitají v dalším, snad ještě horším. Perfektně tu fungují vztahy mezi jednotlivými aktéry, kdy emoce hlodají častokrát až na samotnou dřeň. Zároveň si však vyprávění umí ponechat humorný nadhled a to pouze díky pár hláškám. Snad jen, že tragédii kolem Genoši bych uvítal rozehranou na větším prostoru. Tady to v podstatě profrčí mimo hlavní linii a daleko více místa se dostane samotnému souboji se strůjcem zkázy, zlovolným dvojčetem Charlese Xaviera. Až se čtenářovo vědomí pohříchu zdráhá pobrat masakr v celé jeho šíři.
    Oproti vydání z nakladatelství Crew pak postrádá toto album speciál Annual 2001, který sice působí lehce zmateně, ale pro další vývoj má nemalý význam.
  • karl173
    karl173 mecenáš16.11.2019 22:22New X-Men #01: G jako genocida
    Zpočátku se to tvářilo dosti zajímavě, postupně ale Morrison zase začal čtenáře do příběhu zamotávat a například předposlední sešit byl i díky debilnímu formátu něco příšerného u čeho jsem šoupal nohama, aby už byl konec. Poslední sešit sice zase zlepšil dojem a navnadil na pokračování, ale už mě nezbavil dojmu, že Morrison opět stvořil něco, co má sice zajímavé nápady, ale velmi těžko se to čte. Začínám si myslet, že Morrison neumí pracovat s komiksem, jelikož jeho postavy hrozně přeskakují v dialozích i v ději a někdy to působí jako slepenec událostí. Morrisonův mozek si tak představuji jako obří parní válec, který sice jede na plné otáčky, ale všude kolem je pára, teče olej a šroubky a matičky mají tendenci každou chvíli vyskočit. 3* s potenciálem.
  • Hønzza
    Nenadchne ani neurazí. Nezajímavý průměr.
  • ertefol
    Na G jako Genocida jsem se hodně těšil, ale příběhově je to... přinejmenším zvláštní. Příběh pádí až moc kupředu, každou chvíli se zaměřuje na něco jiného a podivně tak kouskuje jinak docela zajímavou myšlenku. O nějaké poselství tady nicméně nejde, jde jenom o akci bez hlubšího podtextu a s kresbou, která mi ne úplně sedla. Větší smysl pak komiks dostává společně s Impériem, jež doporučuji nevynechat.
  • Blackhand47XD
    Xavier má dvojče, kterého se zbavil v lůně... WTF? Příběh byl natolik průměrný, že mě k druhé části nedokopal.
  • Darth Raelchi
    Tahle kniha je fakt divná a místy i neuchopitelná. Naštěstí pak vyšlo Impérium a už mi to začalo dávat větší smysl a opravdu musím uznat, že to je pro mě fakt nová tvář a pojetí X-menů, tak nějak bych to viděl i já. ty přesahy a skoky mezi jednotlivými prvky a detaily. Tolik věcí, které lze nasát. Bohužel bez druhé knihy, je tato úplně na nic.
  • hroubek
    hroubek2.1.2018 14:57New X-Men #01: G jako genocida
    Začátek hodně dobrý. Rozehraje se několik zajímavých linií, ale příběh negraduje a doslova se v určitém momentě zasekne. Což, mě mrzelo protože ten příběh má navíc, ale Cassandra Nova jako záporák mně vůbec nesedla.
  • mearez
    mearez1.11.2017 16:30New X-Men #01: G jako genocida
    Celkem se mi to líbilo, ale ten sešit s Xrnem co je postavenej na bok mě nasral

  • 3DD!3
    Mainstream s hodně solidní kresbou a průměrným příběhem. Zrovna když příběh nabere nejzajímavější otáčky tak skončí. A co měla znamenat ta převrácená část? V salátovém komiksu to jistě funguje, ale v knize je vážně problém ji číst.
  • Gustik5
    Nevím, nějak mne to příliš nechytlo... X-meny prostě až na výjimky nějak zvlášť nežeru, ač mám rád Wolverina, tohle prostě nebyl můj šálek čaje. To samozřejmě neznamená že se jedná o špatný komiks. Kresba byla zvláštní... Možná že mne příběh nechytl kvůli rozkouskovanosti, ale alespoň je jeho pokračování k dostání v rámci UKK, které jsem si ale nekoupil kvůli zajímavějším kouskům v prodeji...
  • jayjay86
    Nevím, zda-li se mi víc hnusil nudnej a nezajímavej děj a nebo ta naprosto nechutná kresba. Ale aspoň nesrovnatelně lepší provedení, než od nakladatelství CREW..!
  • jayjay86
    jayjay86 mecenáš2.4.2016 11:58New X-Men #01: G jako genocida
    Nevím, zda-li se mi víc hnusil nudnej a nezajímavej děj a nebo ta naprosto nechutná kresba. Další hvězdu dolu za klasicky nekvalitní lepení z nakladatelství CREW, kdy se kniha rozpadá ještě před samotným dočtením. Škoda peněz vůbec takové knihy kupovat...
  • S4TW
    Tak příběh Morrisona je vážně něco, příběh který čtenáře chytí a donutí ho se zamyslet. Jedná se o velice drsný příběh, který se s ničím nes..páře. Grant nám zde zredukoval X-Meny na ty asi nejoblíbenější (jediný mi tu chybí Gambit :-)) a to si myslím, že je jedině dobře. Jediná škoda příběhu je, že je tak krátký a v podstatě neuzavřený, mohly tam být například dva sešity, který by příběh aspoň ještě více pouzavřely. Ke kresbě se moc vyjadřovat nebudu, jelikož mi malinko zničila celkový dojem, ale úplná hrůza to také nebyla. Celkově se jedná hlavně o velice silný a poutavý příběh. PS: Velice mě pobavil jeden detail, kdy je na zdi napsáno: Grant souloží s ovcema. Schválně nepřehlédněte!
  • Flash
    Slušní X-meni. Líbí se mi jednoduchost kresby a i to, že tam není tolik keců. Čte se to rychle. Jen to mohlo být delší ale pokračování je tak co. Líbí se mi i to, že to není tolik přepálené, bo vyznat se v dnešních x-menech a jaké mají schopnosti není pro mě nejlehčí. Konečně Morrison, který se mi líbíl.
  • Fry
    Fry admin2.10.2015 17:43New X-Men #01: G jako genocida
    New X-Men: G jako genocida - Moc se mi do toho nechtělo a málem jsem to ani nedočetl, ale nakonec jsem tomu dal ještě šanci ... První tři sešity (začátek celého aktu) mě prostě nebavil, dokonale mě minul a věřím, že by to Morrison dokázal napsat líp. Druhá část knihy je naopak pravým opakem první poloviny, netradiční formát "annualu" dodal příběhu nový dech a závěrný sešit dokonale navnadil na pokračování. V UKK vyšel znovu tento příběh i jeho pokračování, tak doufám, že až si to jednou přečtu celé, třeba mě to bude bavit mnohem víc ... Za mě 2*!
  • jh666
    Příběh vcelku obstojný, i když trochu krátký. Ze tří X-menů v UKK bych tento řadil doprostřed. Příběhově je to podobné jako Astonishing X-men, ale má tohle má o dost horší kresbu. 4z5
  • jirin
    Nějak poslední dobou čtu UKK, co mi nesedí, a tady není jinak. Za pochvalu tu snad může být jen místama povedená kresba, i když místama strašná třeba Profexor X. Příběh nezajímavý po x-té zaabíjení mutantů... Snad bude pokračování lepší.
  • firesnake
    Tak tohle není nic moc, prostě vymírání mutantů a problémy s ufonem. Čekal bych, že zrovna tenhle komiks mě zaujme, ale nic.
  • daredevil99
    daredevil9917.1.2015 13:11New X-Men #01: G jako genocida
    Zajímavý X-menovský počin, nejvíce mě na něm zaujalo orientace na šířku u 2. příběhu, což bohužel dost ničí vazbu takže po 2. přečtení se komiks asi rozsype. Kresba byla zajímavá ale ze všech tří kreslířů se mi nejvíce zalíbil Leinil Yy, který krásně zvládl jiný formát sešitu a dobře vykreslil všechny postavy
    4*
  • Xeelee
    Wolverine v zazenu potešil. Nápad s genocidou mi přijde dost nedotaženej (v Impériu o něco míň) a zpracování dost průměrný. A je to asi první komiks, kde mi přijde opravdu hnusná kresba.
  • luky.kuky10
    Po druhem precteni a k tomu i cetba pokracovani ( imperium ) musim trosku prehodnotit svoje dojmy, a dat o hvezdu navic. Celkovy pribeh je velmi povedeny.
  • J.Connor
    Docela makabrózní, mně se líbilo...a triko Revolting cocks, co měl Zoban, fanouška industriálu potěšilo.
  • erik
    Je to rozbeh, navyše, pomerne útly. Quitely tomu nepridáva.
  • Murphy722
    Jednou tak a podruhé jinak. Pomalu aby se člověk bál otočit stránku s dojmem, že už bude konec...
  • xflori01
    Nebylo to úplně špatné. Kresba dobrá a i scénář. Ale něco mi tam vadilo, ale nemůžu přijít co. Proto 4 hvězdičky.
  • Lenny
    OK, my bad. Už jsem to četl dávno a měl bych si dát repete ^^
  • erik
    Lenny: V Impériu sa objaví.
  • rooty
    Pokud si pamatuju, tak naopak se Xorn v Impériu objeví :-)
  • Lenny
    erik: To sice ano, ale pro Genocidu/Impérium které v UKK vyjdou je nepodstatný (Xorn se tam neobjeví).
  • erik
    Nehovoriac o tom, že ten vynechaný špeciál je pre celý Morrisonov run zásadný až moc.
  • Azalin
    kaylin: Tak těchhle pár sešitů je pouze začátek Morrisonova runu, řekl bych od začátku do konce celkem promyšleného a hlavně, pro X-Menovský vesmír naprosto zásadního. Od doby Dark Phoenixe uběhlo opravdu už hodně let, takže to dost těžko srovnávat. Tohle je jenom úvod, možná proto se cítíš ochuzen, ono to příjde, ale později, zatím u nás vyšlo jenom jedno pokračování. A mám obavu, že další už ani nebude. Na Morrisona pak přímo navazuje Whedon. Ta kontinuita je tady strašně důležitá (samozřejmě i doba, ve které tyto komiksy vznikly), takže se není co divit, že ani Morrisona a ani Whedona nedokážou naši čtenáři dost dobře ocenit. Mezi X-Menovskými znalci patří jejich runy mezi ty vůbec nejoceňovanější, a to nejen v rámci X-Menů a nejen v rámci Marvelu.. a já osobně si myslím, že právem.
  • kaylin
    Grant Morrison se rád předvádí a na komiksu "G jako Genocida" je to celkem znát. Najel si vesmír X-Menů a pak nám ho představil v podobě, která je více jak přístupná. Jenže rozhodně nečekejte tak zásadní příběh jako třeba "Dark Phoenix". Grant se toho chopil po svém, rozprostřel příběh, který by mohl být velký, ale je spíše velikášský, epický, jen částečně uzavřený a přehnaný. Dává na odiv svoje ambice, dává na odiv svoje možnosti a vytahuje se. A vy, když dočtete "G jako Genocida", budete mít pocit, že jste o něco ochuzeni, že tohle je jen taková předváděčka toho, co by mohlo přijít. I když jsou zde skutečně epické momenty, skoro se vám na rty krade: "No a co?" Více: http://www.comics-blog.cz/2013/08/245-ultimatni-komiksovy-komplet-18-new.html
  • luky.kuky10
    U tohoto dílu ( výborného ) ultimátního kompletu jsem byl trošku zklamaný. Oproti původní knížce která u nás vyšla v roce 2007 je dle mého tato o minimálně jednu kapitolu ošizená. Strašně mě mrzí to jak je to krátký, ale peníze za původní knihu se mi dávat nechce. Co se týče příběhu, tak ten není špatný, líbí se mi děj ohledně postav a celková myšlenka. Kresba je hodně moderní, propracovaná. Ikdyž na mě už působí spíše jako čtivo pro teanegry. Velké plus knihy ( jako u všech knih ze série UKK ) je bonus na konci, v podobě informací o autorech. je to spíše slabší kousek ze série UKK, ale do sbírky je potřeba:)
  • mart.in
    Když jsem kdysi četl to vydání z roku 2007, docela mě to bavilo. Zvláštní, protože když jsem teď četl tohle, nebavilo mě to skoro vůbec. Některé dialogy jsou hrozně divné, nějak mi ani nedávají smysl, k tomu se mi vlastně ani nelíbí kresba (zase mám problém hlavně s obličeji - jasně, nemůžou všichni vypadat dobře, ale tady jsou všichni prostě hnusný, a ten Summersův extrémně protáhnej a hubenej obličej je něco děsnýho:o).
  • Final
    Final mecenáš25.1.2013 07:25New X-Men #01: G jako genocida
    Nebylo to špatné, kresba se mi líbila, jen ta genocida přišla nějak rychle, bez emocí. Bohužel mi chybí znalosti předchozích dílů, takže mi občas chybí souvislosti, s čím přesně se někteří X-Meni vyrovnávají. Příběh se Xornem zajímavý, jen mi přišel občas nepřehledný. Poslední příběh má na konci mírné překvapení, které přeci jen mě láká si pořídit i následující book Impérium.
  • Saiffer
    Saiffer mecenáš15.12.2012 03:19New X-Men #01: G jako genocida
    Aj keď sa tam diali krute veci, ten dej ma nejak nevedel chytit. Uvidíme čo ukáže pokračovanie.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš25.3.2012 15:09New X-Men #01: G jako genocida
    Jelikož vznikl nový hodnotící systém hvězdiček, nemůžu si tolik vyhrát s procenty a budu krutější. Bať bať. Krutý jako Kruťák. Mít vesnici, byl by to Kruťákov, mít kapelu byl by to Krutorr a být zvíře (ano, tušíte správně) byl bych krůta, ale to odbočuji. Kresba je taková no ehm, zapšklá. Wolverine má podivně obtloustlej retnatej obličej a Beast má vůbec divnou postavu, ostatní je takovej průměr. A to i příběh. Né že by byl špatnej, to né, ale take to neni žádná pecka. Je to něco mezi *** a ****, ale protože sem krutej, dávám ***. A jestli si koupim druhý díl je ve hvězdách...
  • dracula
    dracula31.7.2011 16:23New X-Men #01: G jako genocida
    Zo začiatku som si musel trochu zvykať na kresbu, ale inak som sa skvele bavil. Genocida je nekompromisná, surová, miestami cynická a práve preto ako stvorená pre nové tisícročie. Po pokračovaní siahnem určite čo najskôr.
  • mart.in
    mart.in mecenáš11.5.2011 10:47New X-Men #01: G jako genocida
    Já se bavil celkem dobře, kromě už zmiňovaných věcí (Cyclops?, Jean?, Magneto?) mě nic nerušilo, mít k tomu ale nějaký informace bych určitě uvítal.
  • pajo1919
    pajo191921.3.2011 23:45New X-Men #01: G jako genocida
    Nech sa nikto nehneva, ja som sa ale nudil ...
  • Azalin
    Azalin mecenáš27.2.2011 14:35New X-Men #01: G jako genocida
    Musím se této knize omluvit za své předchozí hodnocení zhruba před půl rokem (60%). V té době jsem ještě o X-Menech nevěděl skoro nic a nepřipravený člověk musí mít z toho všeho nutně zmatek. Asi jako když se začne koukat na seriál v půlce. Teď už mám podstatně víc načteno z minulosti jednotlivých postav a člověk pak může ocenit různé vstahové nuance. Ani Quitelyho kresba už mi nepříjde tak hrozná, dokonce jsem jí přišel na chuť, i když Jean mu opravdu nejde. Claremont nebyl nikdy příliš dobrý vypravěč, jeho příběhy jsou jeden nekonečný souboj proti záporákům, a tak nelze neocenit Morrisonovu snahu o poněkud dospělejší, vyzrálejší a epičtější příběh. I když tohle všechno je vlastně jen předkrm před druhým, podstatně tlustším dílem.
  • punisher
    punisher23.12.2010 21:57New X-Men #01: G jako genocida
    Nic moc komiks doufám,že dvojka bude lepší.
  • matrosh
    matrosh29.9.2010 08:09New X-Men #01: G jako genocida
    tato kniha mi taky moc nesedla, kresba je rozhodně zajímavá, ale příběh nic moc, taková normálka u x-menu, v porovnání s nasledující germ free generation fakt slabota, tam už je třeba kresba dvakrát tak dobrá a aj příběh a to nemluvím o ultimate x-men (tuhle serii by uvítal radši, protože je fakt našláplá)
  • Azalin
    Azalin mecenáš20.9.2010 13:43New X-Men #01: G jako genocida
    Pro mě poměrně značné zklamání. Nesedl mi příběh ani kresba. Třeba oproti Ultimates je tohle naprostý výsměch. Doufám, že pokračování bude lepší...
  • mikki.maser
    mikki.maser13.11.2009 19:01New X-Men #01: G jako genocida
    Nebylo to tak špatný, ale to že se mi v půlce čtení začla rozpadat to sem moc neocenil a vrátil sem jí.Kresba je někdy dobrá a někdy ne.
  • yojimbo
    yojimbo10.6.2009 11:28New X-Men #01: G jako genocida
    Genocida má být pořádná šlupka, ne něco, co se odbyde na pár stránkách :(
  • Lenny
    Lenny mecenáš3.1.2009 17:54New X-Men #01: G jako genocida
    Nic proti X-menům, mám tuhle partu rád, žel jsem četl jen to co vyšlo u nás + několik těch prvních čísel. Za tu dobu se Xavierova parta dost změnila a tato série, narozdíl třeba od Spider-Mana je víc seriálová. Příběhy jsou zvoleny vcelku podivně, člověk se sice zorientuje, ale neškodil by alespoň úvodník co se stalo se starými známýni (Colossus, Nightcrawler, Kitty) a jak to je s Emou (znám ji akorát jako záporačku z Hellfiru). Přesto jsem byl příjmně překvapen "dospělostí", např. scéna kdy Zobák tluče jednu z postav pálkou a vidíme v okénku jen krev a brýle působí vcelku mrazivě. Největší problém je tedy v posloupnosti, kniha nemá konkrétní příběh a končí vcelku napínavě. Bohužel jak znám Crew, kdoví jestli kdy vyjde pokračování. Škoda
  • The Genius
    The Genius24.9.2008 13:31New X-Men #01: G jako genocida
    Nebylo to špatný, i když jsem teda podle avizovaných zpráv a názvu čekal něco temnějšího a především..lepšího. Občas jsem se mírně ztrácel, přece jenom X-meny zas tak zažitý nemám. S koupí pokračování asi budu váhat, ale možná mu dám šanci a příjemně mě překvapí.
  • FrAnK
    FrAnK29.8.2008 20:04New X-Men #01: G jako genocida
    Nooo jedna dve wolverine dve tri ctyri uz sem de bafff ne tesim se na cisarstvi pekne ale dekujem..
  • Godsmacker
    Godsmacker12.5.2008 18:41New X-Men #01: G jako genocida
    Solidni zacatek,ale doufam,ze to dal uz bude lepci
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš4.2.2008 00:39New X-Men #01: G jako genocida
    Je mozny, ze Morrison udelal s X-Meny neco naprosto uzasneho a unikatniho, z ceho si amici sedli na prdel... ja znam X-Meny pouze z CL a jednoho specialu crewniho Spider-mana, tak nemohu bohuzel adekvatne docenit jeho vykon.

    Ale beru, nejak se u nas zacit musi, a myslim, ze s touhle knihou naslapla Crew vedle, pac v uvodnim pribehu Morrison "zacatecnikum" predvede kdo je kdo, co umi a "nahodi", kam za jeho vedeni budou X-Meni smerovat. Preci jen vazeb na minulost se ale Morrison zbavit nemuze... takze pro mne byl nejzabavnejsi "Muz z cely X", ve kterem se neresi X-Meni, ale je to takovej milej one-shot, kde jsou pekne poslany na misi, ktera za a) uz z dalky pekne smrdi za b) je prospikovana peknou haldou uchylnosti za c) i presto rozviji hlavni dejovou linii. A to se mi zamlouva, pac tady je krasne videt Morrisonuv potencial.

    Kresebne je pro mne tenhle book dobry prumer a nadprumer v pripade posledniho pribehu.

    Problem vidim prave v X-Meni minulosti, cili nemam tuseni:
    1) co se stalo mezi Cyclopesem a Jean... respektive z deje vyplyne, ze Cyclops byl nejaky cas ovladan nekym(necim) jinym, a ted je z toho chudak tak na prasky, ze se Jean, podle jejich slov, pulroku nedoknul (takze usuzuji, ze ho to tak vzalo, ze se mu proste nepostavi)... fajn, ale preci jen bych chtel vedet konkretneji, o co slo
    2) jak to, ze se Jean "vraceji" schopnosti, ktere znam
    3) proc je Magneto, ktereho jsem bral za hlavniho nepritele X-Menu najednou "jen" kapem na nejakym ostrove, kde si pekne v klidku vychovava par milionu mutantu
    4) proc se Beast zmenil
    5) vice z pameti nevysosam, ale jiste by se jeste neco naslo

    Mozna by nebylo od veci, kdyby v teto knize byla uvodni stat, kde by byly udalosti na ktere se v "novem" zacatku odakzuje popsany, abych se v tom tak neplacal. Takze diky me nevedomosti davam mene, nez by si mozna X-Meni zaslouzili...




  • erik
    MdS - A ja, že koho mi pripomína. :)
  • Markyz de Sade
    Markyz de Sade29.1.2008 00:20New X-Men #01: G jako genocida
    Nelíbil se mi ani příběh ani kresba. Navíc jedna z mých nejoblíbenějších comicsových postav "Wolverine" tu vypadá jako teplej Sagvan Tofi. No prostě hnus. MdS
  • willis
    willis24.1.2008 13:37New X-Men #01: G jako genocida
    Patřím taky ke skupině lidí, kteří znají X-meny jenom z českých mutací,, takže hodnotím v rozsahu toho co jsem viděl a četl. Souhlasím se všemi klady (celkem drsný scénář, proti legendám) i zápory (na kresbu jsem si chvíli zvykal). Taky jsem netušil, že Magneto je prezidentem na nějakém ostrově. Samozřejmě co se stalo s Jean, že ztratila telekinetický schopnosti nebo Cyclopsem, že byl posednutý nějakým mimozemšťanem to taky nevím , ale jinak nemůžu říct, že bych byl nějak výrazně mimo dění. Je to jako nastoupit do vlaku, kde jsou vaši známý. Charaktery a vztahy mezi nima se nezměnily, takže se zase omýlá vztah Logan x Greyová x Summers atd. ale necítím to jako zápor. Takže zklamaný nejsem a rád si zase, za nějaký delší čas, přečtu pokračování.
  • Scarface
    Scarface29.12.2007 13:52New X-Men #01: G jako genocida
    Wiruss: U dlouho vycházejících sérií je vždycky těžké najít vhodné místo k naskočení. Tady to ale docela vyšlo - zaprvé nastoupil nový tvůrce, který celou sérii "resetoval", snížil počet postav na minimum a začal vlastní příběh, který na minulé události příliš nenavazuje. Za druhé se změnila i image hrdinů a i název - z X-Menů na New X-Meny. Vůbec je tohle brané jako nový start X-Menovské řady, ze kterého pak další tvůrci vychází. Znalost minulých dílů je samozřejmě výhodou, ale není nutností.
  • Big G
    Big G29.12.2007 12:48New X-Men #01: G jako genocida
    Aneb... další díl souboje Wiruss x Jura. 8-D
  • Wiruss
    Wiruss29.12.2007 10:12New X-Men #01: G jako genocida
    Jak koukám na ta hodnocení přede mnou tak jsme asi četli zcela něco jiného, nejsem nějakej fanda X-menů v originále nic nemám a četl jsem jen to co u nás vyšlo v CZ, takže jsem na mnoha místech tápal, nějak nechápu záměry vydat jen část z dlouhé série k čemuž většina obyvatel ČR nemá základy, ano pokud to někdo čte pravidelně skoro vše co vyšlo tak určí, že těchto pár sešitů je lepších, ale dát je pod hubu někomu kdo o ví prd o tom co se děje s Beastem atd. to my fakt přijde mimo. Tak konec postěžování na naše vydavatelské prostředí, za něž tato kniha nemůže. Celkově to na mě působilo jako nic moc mainstream (což není chyba, když jsem to četl, měl jsem zrovna na něco podobného chuť, a proto jsem po tom v knihovně šáhl), s opravdu pochybnou kresbou, viděl Frank Quitely někdy lidskou hlavu či lebku? U většiny postav to tak nevypadá. Scénář je asi zajímavej, jen je až extrémně předvídatelný člověk skoro od samého počátku tuší co se stane, jelikož mu to jak scénárista, tak kreslíř "vykecá". Jediným překvapením je to, že hodně rychle ukončenej příběh (kdyby byl minimálně o sešit delší, je to dle mého mnohem lepší) se po jednom sešitu, který do ostatku dle mého vůbec nezapadá (jak příběhem, tak postavami, kresbou i jinak řešeným rozložením stran, tady jsem si poprvé povzdech, že to není vydané po sešitech, jelikož otočené stránky se v knize opravdu blbě drží), najednou příběh pokračuje, ale člověk neví proč a jak co se vlastně děje. Osobně se ani nedivím, že chvilku po vydání se na aukru objevilo několik aukcí s tímto komiksem za celkem přijatelné ceny, na mě to taky působilo tak na jedno přečtení. Možná za pár let až vyjde u nás dostatek věcí a člověk si příběh bude moci spojit tak změním hodnocení, ale teď je to ani ne půlka.
  • royan
    royan25.12.2007 22:40New X-Men #01: G jako genocida
    Tak tahle série se mi zamlouvá. Zatím je to dobře rozjeté. Jediné co mi moc nesedlo byl vložený special ANUAL 2001,který je navíc kreslený na šířku, takže je třeba si knihu natočit o 90 stupňů doprava. Jinak jak už to u komiksů na pokračování bývá, končí kniha v ten nejvíce napínavý okamžik. Takže doufejme,že se dočkáme pokračování.
  • ironboy
    ironboy18.12.2007 09:13New X-Men #01: G jako genocida
    X_meni se povedli kresby byla vyborna muj vkus
  • krvinka56
    krvinka5618.12.2007 08:04New X-Men #01: G jako genocida
    Tak a máme tu další X-meny a tentokrát sou temnější a o dost drsnější.Kresba je sice ze začátku nic moc ale časem se zlepší.Příběh je poněkud rozkouskovaný ale pak se šine rychle kupředu se zajímavým koncem.Sem vcelku zvědav co se z toho vyklube.Nic moc sem od toho neočekával ale vyklubal se ztoho fajn příběh s trochou akce pár utroušenými hláškamy a pohodovou kresbou.Přečteno na jeden zátah.A s chutí se ktéto knize zase vrátím.Lepšší než komiksové legendy jo a taky odost drsnější.Obálka vcelku ucházející a je zajímavé sledovat u komiksů od crew kde se jejich logo nachází na přední straně super volba vůbec neruší.
  • Dinik
    Dinik7.12.2007 11:41New X-Men #01: G jako genocida
    Mě se to líbilo, i ta kresba.
  • vccn
    Ale jo, celkem to jde. Teda až na tu kresbu...
  • Namrepus
    Namrepus5.12.2007 21:57New X-Men #01: G jako genocida
    Příběh dobrej, kresba mě bohužel
    ruší (nemám rád Quitelyho:-( - občas jeho obličeje vypadají skoro až dementně ) ale doufám že se sérka chytne, už kvůli pozdější kresbě Jimenezově nebo Silvestriho které mě sednou víc.
  • Big G
    Big G5.12.2007 21:11New X-Men #01: G jako genocida
    No, popravdě začínám pochybovat o výběrech meastra Pavlovského... :(
  • erik
    Konečne tu máme nových X-menov. Najprv pár pocitov - mal som možnosť čítať originály a moc sa mi to nepáčilo. Kresba mi vyložene nesedela a príbeh štandard. Česká verzia je výborne vypakovaná, dokonca aj kresba je tak nejak znesiteľnejšia. Asi som zostarol :). Každopádne je nosný príbeh dosť dobrý, prekvapivé zvrt(k)y sú prítomné... Veľkým plus je zdrsnenie protagonistov, Scot dokonca...ale nie, radšej si to prečítajte.
    Škoda, že pokračovanie závisí od predaja, Marvelu, Crewi, Elvisa... Ale mohli by si všetci (Elvis je asi najnádejnejší pracant z vymenovaných :)) máknuť, diel, keď Wolverine vyslobodzuje mutanta z dodávky plnej profíkov vojakov, je fakt super.

227482172
Četl/a (127)
2scha, 3DD!3, 81splinter, Abbott, adevr, Al0f0k, Alikkk, autokineton, Babany, Blackhand47XD, blackJag, Caiiiczech, calvin10, CaptainMarty, Carnage, Chaolinek, chuckboris, Cinema Ranger, CJFlip, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, Doly, Doncek4321, Don_Canagliume, DracoAn, duri, emanek, erik, ertefol, fifas, Fox01, Glumal, guseppe, Gustik5, Hønzza, hicks, Houbař, hromotlk, hypermlok, Ivan Kucera, J.Connor, Jack, James, jankie, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joshua_T, Kaaos, kallenved, Kaluž, kaylin, KdG, Kil-Khal, Knowho/Wullcann38, Knuckless, Koci, Lachvos, lantan1, Librarian, Light, Loxin, luky.kuky10, Madmax, Mariohurbanek, mart.in, Mates17, MEGA, Mercurio, mgeralt, mineralk, Mleako, MonsterGyre, Mr.Filch, namdnas, Norri, Olesh, Onkel 1928, opytz, Ozymandias, Paldini, PatrikTheMighty, pbabinec, PeNNy, raenius, raimi, Raul, Rinter, robertsedmik, roswelll, RudyRod, S313, S4TW, samuelo12, seneke, SHORTY, Shpeckk, Sir_Pete, slavik38, Spike, start05, Symbi, t0mas, the.kasztan, Thurin, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, Václav Mikula, vishnar, vita, vrazdinek, Walome, xflori01, Yefery, Zbysek2410, Zeebonk, zlejzmrd
(352)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, 81splinter, Abbott, Abe, adam.ra, adevr, Agent24, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfonzo, Alfray, Alikkk, asgardpepa, Ash Pointak, Azbest, Babany, batoo, beanek, Bellatrix, Birgi, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, bronxik, burzum, bzklmnf, Caiiiczech, calvin10, calviti, camper, CaptainMarty, Carnage, Chaolinek, Charlie1203, chuckboris, ConanVJ, Const.ex, CoupeC, Cr4sh, Craxx, Crics, CSE_AC/DC, cybern, cyboy, dajik, Dali, daniel.cermak, davidek, Davidos402, davidrynes, DAxik, dbar, Deckard, deefha, delta11, Denis1996, dhrotek, Dinik, disclose, DoctorWho, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Dov, DracoAn, dracula, Drekorian, duri, dvoracekpetr1, Elhonzo , emanek, erik, ertefol, felda, fifas, filemon, Filip123, filosh, firesnake, firesnake1, flashpoint, folkemon77, formi123., Fox01, Fréza, Fry, gezic, Gibby, Glumal, goodspeed, grinder, guseppe, Gustik5, hahahoho, Hamichal, Hannibal92, Hauzina, Hebled, herrman, hicks, hlavathor, Holmwood, holubdema, Honzin, horaczhlinska, Houbař, hovad2, hromotlk, Hulik, Hurvy, hypermlok, ikshorm, Indy, Infarkt, invape, iob, IV, Ivan Kucera, J.Connor, J.T.honza, Jack, Jack043, James, james dixon, jankie, jardoom, Jay-jay, jeffoun, Jerdas91, jerry67, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jirin, jmenujiseradekbouril, joehot, johx, José, Joshua_T, Kaaos, KadetJaina, Kadin, kallenved, Kapis, Kareru, Karolín78, kaylin, KdG, Keenkeen, kendor007, keyko, KINIMODUS, Knowho/Wullcann38, Knuckless, Koci, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, konous, Kouzelnik7, Krenzi, kronoss, krupan, Krvavý Patejl, krvinka56, Kublaj, kucik, Kunden, kybl, Lachvos, Landauer, lantan1, Leland, Librarian, LordFlash, Lord_Arthas, Lucifer, luky.kuky10, maara, Madmax, Majkl, Malachias, malylada, mankoo, Mariohurbanek, markic, Marthy76, Martin Buchal, MartinV, Mates17, Matio, matohan, matty87, Maty48, Mauzr, MB, mcezik, mcleek, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, Michael Jarkovský, MickeyStuma, mikado, Mikei, MIKER65, Milo_Harwey, mimo_provoz, mineralk, misa, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, morbi, MP, mr.des, Mr.Filch, mrsk, Mrtvejbazen, mttra, namdnas, NecRoman, Niaz, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, o2t2, obitus, OldaB, Olesh, Ondraseeek, opytz, Paldini, palo, Pán rostlin, Pandos11, PatrikTheMighty, pavel, pbabinec, pechna, PeNNy, peposek, petrsimcik, Piros0013, pk123x, podzimator, POLAKST, Poseidon1978, pusta, Qee, Quintana, R3d, Radkos, raenius, Raijin, Raikou, raimi, Remi LeBo, restepik, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, RudyRod, Rumburaq, S313, S4TW, Saiffer, saja, Salien, samuelo12, Saran, SASAN_KING, semi41, seneke, SHORTY, Shpeckk, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, SmoothNCool, smrtihlav7, smtxx, spagr, Spike, stanleystar, start05, stepan.tichy, Symbi, t0mas, T3ss, tacmud, Ted15, tertr556, the.kasztan, TheoDread, thorrg, Thurin, Tialster, tom99, Tomasino79, Tombal, Tominos, Tommy Monaghan, TommyBOYER, tomned, Traum, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Václav Mikula, Velkej šéf, Viking, vita, Vítek, vlkodlak, vranakx, vrazdinek, Wiruss, wolfinov@seznam.cz, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yarda, Yefery, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (8)
ADM1, Azik2586, Braindead, carlmichael, FatMonster, jackie, Mariomichal, sala
Shání (2)
FatMonster, gobers
Nabízí (3)
Fox01, Pán rostlin, Remi LeBo