Punisherova osamělá válka proti organizovanému zločinu pokračuje! Při útoku gaunerů mámy Gnucciové, kteří objevili jeho skrýš, byl těžce raněn, a nyní bude potřebovat všechny své síly, aby jim úder oplatil. Ale i kdyby se mu podařilo zotavit, čeká na něj výzva, jaké dosud nikdy nečelil: nejnovější nájemný zabiják mámy Gnucciové - ohromný, neústupný vrahoun známý jako Rusák!

V české mutaci vyšel tento svazek jako 43. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série The Punisher (Vol. 5) #7-12


Scénář
Garth Ennis
Art
Steve Dillon
Ink
James Palmiotti (Jimmy)
Barvy
Chris Sotomayor (Sotocolor)
Obálka
Tim Bradstreet
Lettering
Jakub D. Kočí, Petr Suchý
Překlad
Štěpán Kopřiva, Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
595 g
Stran
160
Cena
219 Kč
Originál
Punisher: Welcome Back Frank (Marvel)
Varianty
Ultimátní komiksový komplet #017: Punisher: Vítej zpátky, Franku - část 2 (2014)
Punisher II. (2004)
  • ludek.n
    „Co chceš dělat, zabíjet, dokud nebudou úplně všichni lidé mrtví? Pak budeš konečně šťastnej…?“ Ennisova divoká jízda New Yorkem s Punisherem po boku pokračuje. Energii rozhodně neztratila, jen má o něco více zákrut a odboček, než jsme čekali. Ty ji bohužel malinko odvádějí od vytčeného směru a nechávají ji bloudit pustinami poněkud zbytečných skečů. Satirický nadhled, který v první knize o Frankově návratu do New Yorku tolik pomáhal odlehčit nesmiřitelný cynismus hlavního hrdiny, tady už sklouzává k pitoreskní karikatuře, dělající s drsného Harryho Bambiho na výletě s přáteli. Asi to nejlepší na liniích Elita, Mr. Paybecka a otce Redonda je jejich ukončení. Podle mého jim bylo věnováno až příliš mnoho prostoru a jejich vstupy v této druhé polovině už byly jen mlácením prázdné slámy. K tomu se koneckonců přibližovali i Soap s Richthofenovou, kteří to však nakonec ustáli jen s malou kaňkou na cti. Co se Ennisovi vůbec nepovedlo, bylo úvodní představení Rusáka. Být to samostatně hodnocená sekvence, udělil bych jí tak mínus jednu hvězdu. Na konec ještě zmíním famózní fotorealistické obálky Tima Bradstreeta. Docela by mě zajímalo, jak by vypadal komiks, nakreslený tímto umělcem.
  • martin28
    martin2811.4.2022 10:59Punisher II.
    Pan Bumpo, Xicht Dave, Rusák, máma Gnucciová a hlavně Ennis ve formě. Skvělej Punisher!
  • trudoš
    Příběh se rozjíždí naplno a Garth Ennis hýří nápady, rozsévaje je nalevo i napravo. Zábavný masakr, ve kterém samozvaný mstitel až podezřele často dostává přes frňák, avšak pokaždé to dokáže obrátit ve svůj prospěch a zanechat po sobě spálenou zem, prostou všech zločinců. Nouze přitom není o panoptikum svérázných postaviček ať už v řadách gangsterů, policistů nebo nahodilých civilistů.
    Jistě, je to jednoduchá střílečka, která staví primárně na stylových hláškách, absurdních situacích a nepředvídatelných charakterech, než by se snažila o morální přesah nebo, nedej bože, o ponaučení. Nedá se však říct, že by šlo o zvrácenou řezničinu, ve které se hraje dle pravidel padni komu padni. Autor se musí řídit etikou Marvelovského kodexu, zároveň ji však dovedně překrucuje k obrazu svému. Stručně řečeno, těch dvanáct sešitů vymezuje mantinely série pro nové tisíciletí. S odstupem let pak mohu s čistým svědomím prohlásit, že patří k tomu nejlepšímu, co Ennis vytvořil - tedy co se Punishera týče.
  • MEGA
    Hodnotím obě části jako celek. Punisher se vrací ke kořenům a přidává se černý humor, který k příběhu strašně sedne. Ano, samotný příběh je jednoduchej a přímočarej, ale díky tomu se to čte rychle a vůbec to nenudí. Co se mě opravdu líbilo byly vedlejší postavy. Od Xichta Devea až po nemilosrdnýho Rusáka jsem si je do jednoho oblíbil. Pokud bych měl něco vyzdvihnout, tak kapitolu s Daredevilem, návštěvu Zoo a samotné finále, které bylo zvládnuté fakt dobře. Celkově si to na nic nehraje a jako čistá, oddechová zábava to funguje na jedničku! Steve Dillon k této sérii patří. Kresba je správně přehledná a stylová.
  • JohnyG
    JohnyG13.4.2019 21:15Punisher II.
    Přišlo mi to lepší než jednička. Máma Gnucciová mě štvala a je fajn, že z ní /spoiler/ zbyl trupíkovskej škvarek /konec spoileru/. Rusák je příliš provařenej koncept velkýho hovada s mentální retardací, takže nepřekvapí. Má to pár brutálních a vtipných momentů (např. Xicht Dave bez ksichtu) a je to fajn oddechovka.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.11.2018 09:25Punisher II.
    Místy je to na mě až moc groteskní (mám pocit, že Punisher MAX je hlavně drsnější), ale zvykl jsem si, vtipné to docela je.

    Celkový dojem: 70%
  • Darth Raelchi
    Dvojka je to samé jak jednička, akorát mi přijde že tady se jde víc do extrému. Drsnější a přímočařejší, přitom to rozuzlení je takové až epické. Mafiánský boss bez noh a ruk je boží. Dobře ji tak! Svině! Frank zde jede naplno a řeže to hlava nehlava.
  • karl173
    karl173 mecenáš6.12.2017 21:41Punisher II.
    Děj pokračuje tam kde skončil a naprosto parádně vrcholí. Souboj s Rusákem i mámou Gnucciovou je naprosto skvěle odvedená práce jak po scénáristické stránce tak té kreslířské. Má to velmi originální nápady a to co Ennis s Dillonem stvořili je opravdová klasika na kterou bude každý vzpomínat a teď i já. Do toho velmi dobře provázaný děj okolo všech ostatních postav a velmi drsné zakončení v podobě " nebudu se s tím srát a prostě to utnu " . Tenhle komiks je pro mě zatím to nejlepší co jsem s Punisherem mohl číst. Nemůžu se dočkat pokračování.
  • mearez
    mearez3.9.2017 16:18Punisher II.
    První setkání s Ennisovým Punisherem. Co tu děláš? Mě si nevšímejte, jen vám jdu vypálit barák. :D

  • Syndrom
    Syndrom24.2.2017 20:21Punisher II.
    Molly je můj typ. Škoda že....mno. A dobrej antagonista samozřejmě vždycky zvedne laťku. Překlad už v pohodě.
  • S4TW
    V podstatě budu opakovat to, co jsem psal už u první části. Jedná se o zábavné čtivo, plné brutální akce, spousty mrtvol, spáleného masa, spousty vystřílených kulek a hlavně krve. Ovšem nic vyššího než jednoduchá zábava se v tom bohužel nenajde. Psychologie postav není nějak moc rozpracována, navíc většina vedlejších postav není ani nějak moc zajímavá (pokud teda pominu Rusáka a mámu, ti jsou dokonalí). Většina vedlejších linek spíše nudí, než že by příběhu dodávali body navíc. V prvopočátku jsou ostatní mstitelé zajímavým nápadem, ale s ubíhajícím časem se z nich stanou obyčejní tucťáci a vlastně i hlupáci. Frank si jede svoje sólo, svojí Vendetu, ale nevím no. Kresba mě prostě vůbec netáhne, jak jsem již psal u prvního dílu, k Punisherovi vůbec nesedí a nenavozuje tu správnou atmosféru. Dialogy jsou také povětšinou slabší, jediný, kdo trochu perlí je opět máma a Rusák. Je to takové to dílo, co si jednou přečtete, řeknete si OK, docela to šlo, ale už se k tomu nebudete mít potřebu vrátit. Rozhodně se dalo, v případě Punishera, sáhnout po kvalitnějším kousku. Pokud bych měl srovnávat s první části, tak je to absolutně fifty/fifty - sice dostaneme navíc Rusáka, ovšem vývoj ostatních mstitelů je dle mého neuspokojující a ztratil dost původního potenciálu.
  • Fry
    "Ultimátní komiksový komplet #017: Punisher: Vítej zpátky, Franku - část 2" - Osamělá válka pokračuje ... Tak jsem si dal oba dva díly po letech znovu a je fakt, že už se mi vytratilo ono kouzlo, které mě na tom kdysi tolik bavilo, nicméně i tak nemůžu říct jediné křivé slovo o téhle sérii! Frank je tady v perfektní formě, záporné postavy jsou dostatečně drsné a celé to podtrhává trojice napodobitelů ... Nicméně, jak už jsem psal k prvnímu dílu, čím jsem starší, tím míň se mi líbí "Dillonova" kresba, která se sice k Punisherovi hodí, ale přece jen třeba takový "Leonardo Fernandez" by se k tomu hodil víc... Za mě 4*!
  • Kapis
    Kapis mecenáš26.11.2015 12:28Punisher II.
    Asi už nejsem takový sběratel, protože jsem se toho s chutí zbavil na aukru, když už to mám v tom UKK, že;)?
  • kadas97
    kadas9717.8.2015 10:46Punisher II.
    Punisher je jedna neriadená strela. V druhom pokračovaní sa vytiahlo veľa postáv, s ktorými sa mohol človek stretnúť vo filme. Rusák je bezkonkurenčný a máma Gnucciová je asi najlepší komiksový záporák. Parádne som sa bavil hlavne na narážkach na ostatných superhrdinov (hlavne Avengerov).
  • jh666
    Po mém zklamání z prvního dílu, který je pro mě v UKK nejslabší, jsem od druhého Punishera nečekal naprosto nic. Nakonec ale musím říct, že se mi líbil o trochu víc než jednička. Hlavním faktem je asi Rusák, který byl naprosto geniální a pak narážka na Star Wars. Ale to je tak všechno. Vedlejší příběhy mě opravdu moc nezaujaly (snad jen policejní duo) a příběh taky dost pokulhával, i když byl o něco lepší než v první půlce.
  • jirin
    Pokračování už bylo trochu lepší a to hlavně postavou Rusáka, který měl celkem dobrý hlášky. Vypíchnul bych tu, že má rád Thora, protože je určitě komunista, že má velký kladivo:-) Taky mě celkem potěšilo větší zapojení spolubydlících. Je to u mě už průměr, ale celkově mě to nechytlo, a nějak nemám důvod vyhledávat si další Punishery - není pro mě nějaký hrdina, nedá se s ním sžít, samozvaný strážce zákona, který jen zabíjí. Opět musím zmínit, že se mi opravdu nelíbilo pojetí kněze.
  • firesnake
  • Kapis
    Ano, před 11 lety mě to bavilo a moc se mi to líbilo, ty barvičky, ta brutalita, ale po těch letech a načtených dalších věcech od Ennise už mě to neoslovuje vůbec - a mám to doma teď dvakrát...
  • sedw
    Tak druhý díl si už 5* zaslouží. Sice se zpočátku dostavilo drobné zklamání, ale to velmi rychle přešlo a tento díl mě bavil ještě víc, než předchozí. Především Rusák byl opravdu povedený a jak nemám moc rád přílišnou akci, tak tady se fakt povedla. Nápad s dalšími mstitely tady byl dotáhnut do konce, role Soapa dostala další význam a Frankovi sousedé se ukázali jako partička super lidí. Takže za mě spokojenost, maximální oddychovka se zábavným příběhem a super hláškami, která nepostrádá ani emoce.
  • Xeelee
    Po naprostém zklamání z první části to začíná bejt zajímavý. Velký plus za spolubydlící, Rusáka (skoro tak dobrej jako ten supervoják s americkou vlajkou na ksichtě, kterej bojoval ve Zmrtvýchvstání s Daredevilem) a velký minus za spojení těch naivních samozvaných strážců zákona.
  • mAGiic
    Svatý, Mr. Payback a Elite, do toho ruský zabiják ze Smolenska Rusák a máma Gnucciová + věčný smolař Soap... stylové pokračování prvního dílu. 5*
  • mAGiic
    mAGiic editor19.11.2014 23:10Punisher II.
    Druhý díl Punishera navazuje na předchozí knihu a pokračuje ve vyprávění souboje Punishera s mámou Gnucciovou...V čem je druhý díl jedinčený? V postavě jménem Rusák, jehož souboj s Punisherem jentak nezapomenete. Navíc sympatické postavy Joan, Xicht Dave a pan Bumpo...Skvělá práce Ennise a Dillona.

    Asi nejlepší punisherovská série, co kdy vznikla. 5/5
  • erik
    Rusák! Finále! Punisher! Garth Ennis! A kreslí to Dillon, treba si na to zvyknúť. Našťastie všetko ostatné je na jednotku, humor, akcia, rozhodne sotva nájdete lepší etalón pre masakrálnu zábavu.
  • J.T.honza
    Tohle je prostě bomba. Celá ta čtyřdílná série (možná až na krapet slabší poslední díl) je naprostá paráda, s fantastickým černým humorem a nezapomenutelnými scénami i postavami. Má to hromadu hlášek a budete se u toho tak dobře bavit, že to přečtete na jeden zátah. Tohle jsou přesně komiksy podle mého gusta a i když jsem do jejich přečtení měl Punishera (díky filmu) za jednu z těch postav, co jsou mi ukradené, po přečtení patří mezi mé nejoblíbenější (anti)hrdiny Marvelu.

    Navíc je tady snad nejvíce bonusů z celého UKK, takže pokud už to doma jednou máte a kupujete jen kvůli kompletnímu obrázku na hřbetech v knihovničce, ani vás to tolik nezamrzí. Nemám co víc dodat, jděte do toho!
  • luky.kuky10
    Cista zabava v podobe nekompromisniho Punishera je presne to, co dokaze zaujmout ctenare, ktery se chce jen bavit a nad nicim zbytecne nepremyslet.
  • J.Connor
    Před lety jsem byl tímle odlehčeným béčkem okouzlen a stále je to bezva zábava, nicméně pod nánosem edičního boomu Gartha Ennise v ČR už zpětně působí repetitivně, na což lká velká spousta Ennisových čtenářů.
  • kaylin
    Garth Ennis naplno projevuje svůj dar vyprávění, který v sobě má, a ještě se tolik neopakuje, jak se pro něj stalo zvykem. Ukázalo se, že "Punisher" je sérií, která mu dokonale sedla, jako kdyby to byla postava, která byla vytvořená přímo pro něj. Skoro se zdá škoda, že to nebyl on sám, kdo s ní přišel. Na druhou stranu, právě Ennis dal sérii takovou podobu, proč má smysl ji vůbec číst. Jeho podání je přesně tak drsné, jak je potřeba, aby to bylo ještě snesitelné, Dillonova kresba pak dodává celému příběhu tu správnou nadsázku, aby to bylo dostatečně odlehčené. Skvělé postavy a sem tam i nějaká ta dobrá hláška celému výsledku hodně pomáhají. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/08/718-ultimatni-komiksovy-komplet-17.html
  • Fry
    Fry admin27.2.2012 13:02Punisher II.
    Tak, konečně jsem se dostal k druhému Punisherovi!

    Počítání mrtvých: Punisher zabil hodně nepřátel, ale sám dostal také hodně nábojů do těla.
    Hranice šílenství: Co se může stát, když jste Punisher a vaši sousedé to prokouknou a mafiáni chtějí, aby jim to řekli?
    Srdečné pozdravy z Ruska: Jeden z nejlepších, jeden z nejsilnějších, jeden z mála, který se Punisherovi může postavit...Rusák!
    Radost až na kost: První kolo bitvy Rusáka a Punishera je taková odpověď na to že doma je plno věcí, které můžete použít na obranu.
    Nikdy neprohrát: Druhé kolo, a také pomoc od svých sousedů, to vše v jednom.
    Jeď, Franku, jeď: Závěr s plnou parádou, někdo zemře, někdo se dostane na vyšší úroveň, a něco nedopadne podle něčích představ.
  • QuickQuackery
    QuickQuackery19.2.2012 13:07Punisher II.
    Tento díl byl skvělý díky třem novým idiotům, kteří jsou ještě vtipnější než vapadají: Elite, Pay back a Svatý. Nepočítaje staré známé: Máma a Rusák. Pro shrnutí mraky postav, které určitě nejsou zbytečné. Fakt super díl.
  • massilia
    massilia19.9.2011 15:43Punisher II.
    Punisher! Jméno, při kterém se zátylky mafiánů a jejich pohůnků zalévají ledovým ledovým potem, aby se posléze při osobním setkání zalily krví, případně jinými tělními tekutinami. Zločince totiž Punisher, vlastním jménem Frank Castle, zabíjí děsně rád a pokud možno ve velkém množství. To se samozřejmě lidem, kteří se zločinem živí, nelíbí, neboť Punisherovo řádění jim značně zvyšuje náklady na jejich podnikání (a situaci nezlepšuje ani to, že ze svých kšeftů neplatí daně). Pozvou si tedy chlápka, který si se smrtí tyká snad ještě důvěrněji než sám Punisher, takzvaného Rusáka. A zábava může začít. Pokud jste ještě nevěděli, jak se dá k eliminaci nepřítele použít sporák, lednička, čerstvá pizza nebo obtloustlý soused, neváhejte, Garth Ennis vám to v téhle komiksové knížce ukáže. Nechybí ani celé plejáda úchylných Ennisovských postaviček, které dodávají Punisherovským dobrodružstvím tu správnou příchuť. Lahůdka pro všechny, kdo se domnívají, že násilí a zabíjení může být neskutečně zábavné a komické (alespoň na papíru). Než jsem Punishera četl, nevěděl jsem, že k nim taky patřím.
  • Azalin
    Azalin mecenáš27.1.2011 09:31Punisher II.
    Vynikající završení prvního dílu, neskutečná prdel.
  • Davey
    Davey8.11.2008 13:02Punisher II.
    Prostě obohacení jak prase: Rusák. Skvělý díl. A také jsme poznali, že Punisher má přece jen trochu city. :) (Viz. Joan + money)
  • goldschmidchen
    goldschmidchen18.8.2008 13:40Punisher II.
    Perfektní pokračování prvního dílu. Řekl bych, že z celé série asi nejlepší počin!
  • Tauren
    Tauren12.3.2008 19:07Punisher II.
    No cement.
  • Spacecore
    Spacecore1.2.2008 14:14Punisher II.
    Geniální.Lepší než první kniha.Všechno je skvěle vyvážené a propracované.Nechybí akce,humor ani bizarní nápady.Ennis je Ennnis.
  • erik
    erik30.1.2008 10:06Punisher II.
    RUSÁK!!! Aj keby tu už nič iné nebolo (a ono je - zábavná vraždička plná samozvaných mstiteľov), za toto to stojí.
  • choze
    choze21.1.2008 21:33Punisher II.
    První kniha s první polovinou minisérie byla masakrální akční jízda na plný plyn s letmo nahozenými vedlejšími liniemi a postavami, na které v druhé polovině série/knize Ennis sedl, pořádně zapracoval a perfektně dotáhl do konce a vůbec nevadí, že to bylo na úkor akce, naopak. Punisher přežije svou smrt, do popředí se dostávají jeho sousedé a samozvaní mstitelé dál řádí... Celému číslu dominuje geniální Rusák s geniálními hláškami, na které se ve filmové verzi rezignovalo (ten wrestler co ho hrál byl evidentně rád, že je rád) a místo toho se soustředilo na souboj Punishera a Rusáka, který je ve filmu mnohem nápaditější a lepší než v comicsu. POZOR SPOJLER! Jaká škoda, že Ennis nechal Punishera všechny samozvané mstitele popravit, protože Mr. Payback by si zasloužil vlastní comics! O Rusákovi nemluvě!
  • brkowycz
    brkowycz13.11.2007 21:33Punisher II.
    Tohle je naprosto profesionálně provedená oddychovka. Jen to nějak rychle uteklo a něco se ještě klidně mohlo natáhnout... na to kolik dostali jeho napodobitelé místa v předchozích dílech je jejich rozhřešení trochu rychlé... ale všechny tyhle malé neodstatky, všechny chybičky a malé nedokonalosti zachraňuje Rusák. Za toho bych tomu dal snad i stovku, ale zůstanu při zemi
  • namathur
    namathur12.10.2007 11:31Punisher II.
    proste oddechovka (klidne znova a znova)
  • Godsmacker
    Godsmacker3.3.2007 11:37Punisher II.
    Lepší než první díl.Proč??Protože Rusák :-D
  • Tuxedo
    Tuxedo23.2.2007 10:51Punisher II.
    Možná ještě lepší a tvrdčí než jednička.
  • Saiffer
    Saiffer mecenáš16.10.2006 14:15Punisher II.
    Punisher dostáva na budku. Začína sa mi to páčiť. Rýchle, akčné, a lepšie ako minule. No Hitman je stále voľba č. 1.
  • Big G
    Big G28.8.2006 13:46Punisher II.
    Rusák rulezzzz!!!!!!! ;o)
  • krvinka56
    krvinka5610.8.2006 16:33Punisher II.
    Nejepší na tom je souboj s hláškujícím rusákem
  • GeorgeS
    GeorgeS3.10.2005 23:35Punisher II.
    prostě punisher, co dodat?
  • Markyz de Sade
    Markyz de Sade24.5.2005 14:14Punisher II.
    Kresba mi přijde dětská a vyškrtání sprostých slov to jen potvrzuje. Tento Punisher je spíše pro ty mladší. Není nad MAXovskou sérii. MdS
  • Slaine
    Slaine admin6.2.2005 16:42Punisher II.
    Je to jízda - dynamický, akční, lehce se to čte. Super protivníci a vedlejší postavy - bezúdá máma Gnucciová a Rusák, Svatej a další... ale samotnej Castle mi prostě nějak nepřirostl k srdci. Je takovej oproti Hitmanovi moc "předrsnělej"... Ale rozhodně dobrá koupě.
  • maarv
    maarv22.1.2005 20:20Punisher II.
    Lepší než první díl. Zábavnější, lepší hlášky a situace. Pro toho, kdo si koupil první část tak by měl samozřejmě mít i zakončení. Zakončení ve velkym stylu.
  • Kapis
    Kapis mecenáš21.1.2005 10:41Punisher II.
    Trochu slabší, než 1.díl, ale naprostá nutnost po přečtení 1.dílu.
  • HEX
    HEX12.12.2004 18:02Punisher II.
    První díl byl lepší.
  • Ogre
    Ogre5.11.2004 08:28Punisher II.
    celkom zabavne
  • andre
    andre mecenáš8.10.2004 11:52Punisher II.
    Pokračování 1.dílu:)))
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš27.9.2004 20:25Punisher II.
    Ještě lepší než první díl. Paráda. Akční lahůdka. Rusák je fakt hustej a máma Gnucciová fakt šílená(hlavně jak se učí chodit bez nohou). Super book.
  • j0hni
    j0hni25.9.2004 17:41Punisher II.
    Ještě lepší zábava než první díl.
  • Netorack
    Netorack24.9.2004 13:24Punisher II.
    Skvělé stejně jako první díl.
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš14.9.2004 21:49Punisher II.
    To stejne co prvni dil. Je to fajn, ale zatim z Ennisovek, co tady vysli je mi Hitman daleko vic sympatictejsi. Mozna je to danny tim, ze tuhle serii uz jsem nekdy pred rokem cetl, takze jsem nebyl vubec prekvapenej.
  • Kocour
    Kocour10.9.2004 21:47Punisher II.
    Jo, to je super..Sranda a šílená nadsázka..
  • willis
    willis10.9.2004 15:14Punisher II.
    Důstojné zakončení příběhu. viz. Punisher I.
150802141
Četl/a (144)
2scha, 3DD!3, 81splinter, Abbott, Al0f0k, Alfred, Alikkk, Ash Pointak, autokineton, Benny, blackJag, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, Carnage, Chaolinek, chuckboris, CJFlip, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, D.K.Logic, dajik, DANT3_, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, dbar, dcpatr , Deckard, Denis1996, Doly, Doncek4321, Don_Canagliume, duri, Ejdý, Ejdý1, erik, ertefol, fifas, Fox01, Fry, gezic, Glumal, guseppe, Gustik5, Hønzza, hicks, Houbař, hromotlk, hypermlok, invape, J.Connor, james dixon, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joshua_T, kallenved, Kapis, kaylin, KdG, Keno, Kil-Khal, Killingjoke, kinak, Knuckless, Koci, kuzz, Lachvos, lantan1, Librarian, Light, Loxin, ludek.n, luky.kuky10, mAGiic, Mariohurbanek, mart.in, Martin.imr, Martinb, me, MEGA, Mercurio, mgeralt, Mike-sh, mineralk, Mleako, MonsterGyre, Mr.Filch, mstefl, namdnas, NecRoman, Nevidal7, Norri, Olesh, Ozymandias, Paldini, PatrikTheMighty, PeNNy, radimisko, raenius, Raul, Rinter, robertsedmik, roswelll, RudyRod, S4TW, sala, samuelo12, Schramm, sedw, seneke, SHORTY, Shpeckk, Sir_Pete, Spike, start05, Symbi, t0mas, T3ss, taidana, the.kasztan, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, Václav Mikula, Velkej šéf, vishnar, vita, vrazdinek, Walome, xflori01, yardaformi, Yefery, Zahonko, Zbysek2410, Zdendy, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(324)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, 81splinter, Abbott, Abe, Agent24, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfonzo, Alfray, Alfred, Alikkk, andik007, asgardpepa, Ash Pointak, autokineton, AwatarDK, Azbest, Badgu.y1902, batoo, Bellatrix, Benny, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, bronxik, Bubákolog, burzum, bzklmnf, Caiiiczech, calvin10, calviti, camper, CaptainMarty, Carnage, Chaolinek, chuckboris, ConanVJ, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, daniel.cermak, DANT3_, davidek, Davidos402, davidrynes, DAxik, dbar, dcpatr , Deckard, deefha, delta11, dhrotek, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Dov, DracoAn, duri, dvoracekpetr1, ebbe_voe, Ejdý, Ejdý1, Elhonzo , Erich, erik, ertefol, felda, fifas, filemon, Filip123, firesnake, firesnake1, folkemon77, Fox01, Fréza, Fry, gezic, Gibby, Glumal, Goeger-Devil007, grinder, guseppe, Gustik5, hahahoho, Hamichal, Hauzina, Hebled, herrman, hicks, Hlavac, hlavathor, holubdema, Honzin, horaczhlinska, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, Hurvy, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, J.Connor, J.T.honza, Jack043, James, james dixon, JaroKakashi, Jay-jay, jerry67, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jirin, jjjirik, jmenujiseradekbouril, joehot, johx, José, Joshua_T, KadetJaina, Kadin, kallenved, Kapis, Kareru, kaylin, KdG, Keenkeen, kendor007, Keno, Knuckless, Koci, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, konous, Krenzi, kronoss, krupan, Krvavý Patejl, kubosos, kucik, Kunden, Lachvos, Landauer, Lenny, Librarian, LordFlash, Lord_Arthas, luky.kuky10, maara, Madmax, mAGiic, Majinek, malylada, Mariohurbanek, markic, Marthy76, Martin.imr, Martinb, MartinV, Masinfira, Matio, matty87, Maty48, Mauzr, MB, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, Michael Jarkovský, MickeyStuma, mikado, Mike-sh, Mikei, MIKER65, Mikko, Milten, mimo_provoz, mineralk, Mitak, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, MP, mr.des, Mr.Filch, mstefl, mttra, namdnas, NecRoman, Nevidal7, Nevimtrebastofi, Niaz, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, o2t2, obitus, OldaB, Olesh, palo, Pán rostlin, parado, PatrikTheMighty, pavel, pechna, PeNNy, peposek, Piros0013, pk123x, podzimator, Poseidon1978, pusta, Qee, Quintana, R3d, radimisko, Radkos, raenius, Raijin, Raikou, Remi LeBo, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, RudyRod, Rumburaq, S4TW, Saiffer, saja, sala, Salien, samuelo12, Saran, SASAN_KING, Schramm, sedw, semi41, seneke, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, SmoothNCool, smrtihlav7, spagr, Spike, stanleystar, start05, stepan.tichy, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, t0mas, T3ss, tacmud, taidana, Ted15, the.kasztan, TheoDread, TheWrecker, Tialster, tom99, Tomasino79, Tominos, Tommy Monaghan, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Václav Mikula, Velkej šéf, Viking, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yarda, yardaformi, Yefery, Zahonko, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, ZeznikoslavCZ, zikaa, zlejzmrd
Chce (16)
10milda, ADM1, Azik2586, Bart, Blacklarch, Braindead, carlmichael, Charlie1203, Cody, Corvus, cybern, delsemela, FatMonster, illy, Mariomichal, mike731
Shání (4)
alois13, Corvus, FatMonster, Mates17
Nabízí (1)
Pán rostlin