Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Vstupte do světa ryzího spaghetti westernu - na vyprahlou půdu, po které se kodrcá kočár s chlápkem v černém. Hrobařem. Chlápkem s temnou minulostí, který pohřbívá mrtvé... a občas, když je to nutné, střílí živé. Westernový svět je plný zabijáků, podrazů, pastí a psychopatů. Někdy je výhoda, když s sebou vozíte vlastní zásobu rakví.

Obsahuje původní dvě alba série Undertaker, vydané nakladatelstvím Dargaud:
Hrobař #01: Jedlík zlata (Undertaker #01: Le Mangeur d'or, 2014)
Hrobař #02: Tanec supů (Undertaker #02: La Danse des vautours, 2015)


Scénář
Xavier Dorison
Art
Ralph Meyer
Barvy
Caroline Delabie, Ralph Meyer
Obálka
Caroline Delabie, Ralph Meyer
Lettering
Zuzana Málková
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
akční, dobrodružný, western
ISBN/ISSN
978-80-7449-652-3 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
190 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
360 g
Stran
116
Cena
249 Kč
Originál
Undertaker #01: Le Mangeur d'or, Undertaker #02: La Danse des vautours (Dargaud, 2014, 2015)
  • mkolar
    mkolar16.9.2022 19:39Modrá CREW #11 - Hrobař #1, 2
    Super! Můj první western a moc mě to bavilo, super nakreslené.
  • faster86
    faster8615.11.2021 09:51Modrá CREW #11 - Hrobař #1, 2
    Není to špatné. Jen se nějak nemůžu ztotožnit s postavama, ale to mám ve westernu problém vždycky. Nápad "schovat se všem na očích" se mi každopádně líbí.
  • Kapis
    Kapis mecenáš11.8.2021 21:19Modrá CREW #11 - Hrobař #1, 2
    Čekal jsem western, ale dostal jsem velice originální příběh, který by asi fungoval i v jiném prostředí. Dostal jsem příběh, který běžel jak splašený kůň a nesjel do žádné vyježděné příběhové cesty. Dost jsem se bavil, výborné!
  • choze
    Poté, co Dorison dodal kvalitní pirátskou žánrovku (Dlouhý John Silver) servíruje i kvalitní westernovou zábavu. Má to ikonického hrdinu s vtipným supím sidekickem, správně za vlasy přitaženou zápletku, fajn dialogy, dostatek akce a rozhodně neškodí, že je to vlastně road movie, která pěkně těží z westernových kulis. A kresba je skvělá. K dokonalosti tomu chybí snad jen výraznější záporák, každopádně automaticky kupuju druhý svazek.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš10.12.2020 09:37Modrá CREW #11 - Hrobař #1, 2
    „Lidi nás nemají rádi. A je to tak lepší. Já je totiž taky moc nemusím.“ Začínam sa obávať ďalších vecí od Xaviera Dorisona. Dlouhý John Silver bol úžasnou peckou, ale potom prišiel nudnejší Asgard a teraz možno ešte o kúsok nudnejší Hrobař. Nie je márny, ale nie je ani dosť jedinečný a famózny na to, aby som v sérii pokračoval. Ústredný (anti)hrdina nie je úplne bez charizmy. Ostatné postavy sú tiež vcelku zručne psychologicky prepracované a vládnu medzi pestré, živé vzťahy. Vizuálne takisto niet voči ničomu namietať – pod patronátom fenomenálneho Ralpha Meyera všetko vyzerá perfektne, prekrásne, lahodí to obom očiam a je na parádu listovať tým a nechať sa tým opantať. Niektoré hlášky OK, potešili ma krvavé drobnosti (ktorých nie je veľa, ale sú použité na správnych miestach) a rozhodne a bez najmenšej debaty ma potešil sup (sory, mám pre tieto hovadinky slabosť). Príbeh je však dosť rozvláčny a neveľmi zaujímavý, z čoho vyplýva istá forma stagnácie a nudy. Príbehu chýba ostrejšie tempo a spád, ktorý by vás dostal do kolien. Je to prekvapivo dosť ukecané, miestami až príliš. Každý komiks, ktorý sa mi dostane do rúk, si čítam dva razy, aby som si vytvoril lepší názor, no musím sa priznať, že tu som mal veľký problém nielenže pri druhom, ale už pri prvom čítaní.
  • Norri
    Norri mecenáš23.5.2020 13:44Modrá CREW #11 - Hrobař #1, 2
    Skvělý příběh a dobře napsaný scénář. Stírá se v něm rozdíl mezi zlem a dobrem, a ukazuje, že dobro i zlo jsou velmi relativní pojmy. Hrobař má dobře vymyšlené postavy a výborně namíchaný tým hlavních hrdinů. Nechybí tomu humor a hlavním kašpárkem je tady sup. Zapomněl jsem na něco? Jo, na parádní dynamickou kresbu a pěkně udělané české SFX. Tenhle western mi vážně sedl!
  • VanTom
    Uhánějící akční western s originální (nebo alespoň neotřele variovanou) zápletkou a se zajímavými, nejednoznačnými postavami – úplně jej vidím jako film. Dobře napsaný a přehledně nakreslený, moc k vytýkání nenalézám.
  • Multiverzum
    Multiverzum17.2.2020 09:31Modrá CREW #11 - Hrobař #1, 2
    Kvalitný westernový príbeh plný akcie, zvratov a so sympatickým hlavným hrdinom.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/modra-crew-11-hrobar-1-2/
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš13.12.2019 21:00Modrá CREW #11 - Hrobař #1, 2
    Za mě je první Hrobař spíše průměr, ale moc pěkně vyvedený, u něhož se skvěle tráví čas. Modrá Crew zas a znovu potěší jako skvělá komiksová nenáročná zábava, především pak pro ty, jimž se už americký svět superhrdinů a (neo)noirovek za ty léta trochu přejedl. Jen tak dál...
  • james89
    james8922.11.2019 21:35Modrá CREW #11 - Hrobař #1, 2
    Svižný příběh, místy bezva kecy :-)
  • JohnyG
    JohnyG13.7.2019 22:57Modrá CREW #11 - Hrobař #1, 2
    Funebrák byl sympoš, kresba pěkná, příběh nenudil a prostředí westernu bylo neokoukané, takže opravdu příjemný komiks.
  • Scalix
    Scalix31.5.2019 17:14Modrá CREW #11 - Hrobař #1, 2
    Příběh byl docela fajn, typický westernový. Moc se mi líbilo, že nešlo moc dopředu odhadnout jak to dopadne a bylo tam také několik zajímavých zvratů. Jsem moc zvědavý, jak tohle bude pokračovat. Za mě tedy určitě jeden z těch povedenějších komiksů.
  • Fimi
    Fimi mecenáš27.5.2019 20:46Modrá CREW #11 - Hrobař #1, 2
    Moc pěkné, tohle mi neskutečně sedlo. Druhá nejlepší MC, to každopádně. Skvěle jsem se bavil.
  • andre
    andre mecenáš21.5.2019 10:27Modrá CREW #11 - Hrobař #1, 2
    Jsem velice spokojený. Příběh je klasicky westernový. Řekl bych, že se vám bude líbit podle toho, jak jste schopni snést westerny s Clintem Eastwoodem:)
    Občas jsem měl pocit, že jsem přeskočil stránku, ale bylo to ve snesitelné míře. Kresba mi dost připomíná Giraudova (Moebiova) Blueberryho, skoro bych se nebál říct, že je jím hlavní hrdina značně inspirován. ... Velká spokojenost. ... Takže tak.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš20.5.2019 22:39Modrá CREW #11 - Hrobař #1, 2
    Bomba. Původně jsem byl proti vydání, volil bych jiný komiks v Modré Crwi, protože mě westerny prostě přestaly bavit. Jsou převážně předvídatelné a obhajují Američánky. Přesto se nějaký ten netradiční western najde, tento nevyjímaje. Přesto mi to nedá a jedno jisté negativum vnímám u Dorrisona čím dál častěji a tím je jistý chaos, který do svých komiksů vnáší. Prostřihy mezi určitými panely jsou někdy tak nepřehledné, že se musím i 2x vracet. Zvlášť ta část, kde náš "robber baron" vypráví svůj příběh a co vlastně po Rose a Hrobařovi chce až umře. Fakt jsem se ztrácel a i teď pořád nemám jasno. Snad to druhé čtení a následné pokračování lépe osvětlí a příběh mi tak začne dávat větší smysl. Zatím je to dobrá zábava a bavil jsem se nad absurditami a lidskou chamtivostí. Kresba vynikající! Detaily postav a drsných scén potěšily.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.5.2019 19:33Modrá CREW #11 - Hrobař #1, 2
    Zprvu mě děsily ony vtípky, neb jsem se těšil spíše na drsoňský western, ale ten jsem záhy dostal. Komiks disponuje zajímavou zápletkou i napětím. Nikdo není veskrze sympatickou a pozitivní personou, přesto si sem tam někdo chce zachovat jakous takous čest. Konec druhého dílu se už nesl trochu ve znamení akční jednoduchosti, ale i tak jsem se při čtení nenudil a nezlobil se.

    Celkový dojem: 70%
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš7.5.2019 19:31Modrá CREW #11 - Hrobař #1, 2
    Moc pěkný western, slušný příběh a líbivá evropská kresba. Něco, co tady dlouho chybělo. Občas mě napadlo, že by podobně laděnou zápletku mohl podstoupit Skrblík na Klondiku v podání Rosy :D
    Ale dobře, nechme to raději tak.
  • perak
    Atraktivní westernové prostředí s originálním nápadem úkrytu zlata. A pak už jen honba za zlatem, která dělá z lidí všehoschopná individua, která se nezastaví ani před zákonem. A těm se do cesty postaví Hrobař se dvěma ženami, kde každý z nich má jiné pohnutky a v minulosti ukrývá nějaké to tajemství. K tomu přidejte výbornou kresbu a máte možná dosud nejlepší Modrou Crew. Málokdy asi bude funebrák vaší oblíbenou postavou, ale v tomto případě tomu tak bezpochyby bude.
  • xflori01
    xflori011.5.2019 18:52Modrá CREW #11 - Hrobař #1, 2
    Dorison mě zatím svým Třetím Zákonem a Dlouhým Johnem Silverem nezaujal (Asgard jsem nečetl). Ale Hrobař oba kousky překonává. Čte se svižně, zápletky jsou skvělé, postava funebráka dokonalá. Užil jsem si to plnými doušky. Celý námět je sice hodně okoukaný, charaktery postav, i zápletky, ale zase je to pojaté mírně odlišně; a hlavně když se to čte dobře, tak co, že je to klišovité. Už se těším na druhý díl. 95 %
  • rooty
    Tak tohle mi udelalo opravdu velkou radost! Spolecne s Dlouhym Johnem zatim nejlepsi modra Crew a v tomto roce zatim nejlepsi komiks, ktery u nas vysel. Jedina vec, ktera me mrzi je, ze tohle nevyslo pod konkurencnim ERBem. Tenhle komiks by si lepsi upravu rozhodne zaslouzil. Dorison se stava mym oblibenym scenaristou a tento tyden mi ma dojit mistr mece, uz abych ho mel :-))
  • maco
    Perfektne
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš26.4.2019 17:16Modrá CREW #11 - Hrobař #1, 2
    Souhlasím s výtkami kolegů níže a přesto jdu na plný počet hvězd. V posledních pár letech pozoruji, jak moc se změnil můj vkus. Kdybych tohle psal někdy před 6-7 lety, určitě bych dal hvězd méně, protože mě western, potažmo evropský komiks nijak zvlášť nebavil, ale dnes? Dnes kvituji téměř každý komiks, který nenese punc nadpřirozena, tedy není "stříknutý" fantasy, sci-fi ani záhybem pláštěnky. A že u nás takových komiksů vychází naprosté minimum. Prostě zbytečně nekomplikované dobrodružství v reálných kulisách. Navíc je tenhle hrobař vyloženě sympatický chlapík! I z těchto důvodů, je to pro mne nejlepší komiks od Xaviera Dorisona, který u nás vyšel. A to mám, na rozdíl od jiných, vážně rád vše, co tady od Dorisona vyšlo. Už se nemůžu dočkat dalšího dílu. Víc westernu, víc krimi a detektivky, víc dobrodružných a válečných komiksů... víc Evropy!!!
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš25.4.2019 14:03Modrá CREW #11 - Hrobař #1, 2
    Undertaker patrí k tým najlepším komiksom zo série Modrá Crew. Nie je to žiadne prekvapenie, lebo Xavier Dorison ešte nič zlé nenapísal, Ralph Meyer kreslí podobne príjemne ako v komiksu Asgard a má to celé veľmi fajn dialógy, sympatické postavy, kopec vydarených hlášok a zaujímavé westernové prostredie. Spokojnosť.
  • louza
    Během čtení naprosto luxusní záležitost. Western nepatří mezi žánry, kde by se toho dalo nějak moc vymyslet, ale Dorrison opravdu exceluje ve skvělých nápadech. Originální koncept hrdiny, hrdinka s potenciálně tajemnou minulostí a padouch, který hned ze začátku hodně neotřele umře. Super ústřední premisa. Situace houstne a celé se to vyvíjí nadmíru slibně. Proto pro mě bylo několik finálních stránek se závěrem příběhu (plánovaná je sice ještě jedna kniha v modré, ale jde o jedno knižní záležitost) s nechutně nevkusným koncem ostře kontrastujícím se zbytkem knihy jak rána palicí do hlavy.

    O tom, že jsou na konci vrata do dalšího dílu velký jako...vrata ani nemá cenu mluvit. Chápu, že se scenáristé musí taky něčím živit, ale to je fakt takovej problém ty hrdiny prostě pobít a vymyslet jiný? Zvlášť když k tomu žánr přímo vybízí. Martin to tak dělá v jednom kuse a taky žije... Pět stránek před koncem by to ještě bylo jasně za plný počet, ale takhle bohužel...
  • cyboy
    cyboy mecenáš23.4.2019 15:47Modrá CREW #11 - Hrobař #1, 2
    Westernovych komiksu zase tolik neni, takze je to celkem sympaticke osvezeni, ale zaroven to dejove neni zadny zazrak.
    60%
594912
Četl/a (156)
123peta, 2Hitman3, 2scha, Alfred, anka, Balů103, ben_bella, bidlo10, Bronn, Bubákolog, buscheer, Cabal, calvin10, Cemino, charvos, choze, Cinema Ranger, Const.ex, Covenant, cyboy, dajik, Dalistar, DanQ, Darker, Darth Raelchi, davidek, Davispear , Destiny666, Doppelganger, duri, Dzoglik, Erich, faster86, Filios dVekerec, filmator, filosh, Final, Finvarra, flipflop, Fort, Fos4, foudy, Fox01, Franta z Čokolády, Géba, Georgíno J., Giskard, Grrr, Hønzza, Hanussen, hellblazer, Himlik, house192, hromotlk, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, Ivan Kucera, JaggedSK, Jahunda, James, Jay-jay, jiskra, JohnyG, kallenved, Kamoš, Kapis, kaylin, KdG, Keno, Kerbellos, Killingjoke, kinak, Kouzelnik7, Kraken, Lachvos, lacoste, lantan1, libcenko, Librarian, Light, Lobok257, Lord Baltimore, lukascus, maco, majer, Mamut12, Mariohurbanek, Martinb, Marty_von_Shit, Matthew, Mercurio, mgeralt, michaldca, mineralk, mkolar, monte walsh, mozzu, MP, namdnas, NecRoman, Netorack, Nexis, Noci, Norri, NylKasbri, oleav, Ozymandias, Paja78, Paldini, parado, paulmuaddib, Pavel2222, pearlxjam, pechna, PeNNy, perak, Plechy, Poniczech, Poseidon1978, punisher, puolpm, radimisko, raenius, rajot, RaptoR, rooty, S313, Scaleo1, Scalix, schefik, Schirru, Sikk, Sir_Pete, start05, tacmud, taidana, terrordemon, the.kasztan, tomaseek, trudoš, tukak, Ukko, Valdaufinka, vankobra, VanTom, vita, vranakx, xflori01, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(254)
123peta, 2Hitman3, 2scha, adevr, Alfi, Alfred, anka, Azbest, BadBoy, Balů103, beanek, Beng.D, Benji, ben_bella, Berry669, bidlo10, Black Bro, yo, blackJag, Blacklarch, Blair, bmc75, Bob, bobo666_2005, Bronn, Bubákolog, burzum, buscheer, Cabal, calvin10, Caylen-Tor, Cemino, charvos, choze, cobe, Const.ex, Covenant, CSE_AC/DC, cyboy, Dalistar, DanQ, Darker, davidek, Davispear , Deckard, Destiny666, desto, Dezodoo, Dinik, disclose, doophy, Doppelganger, duri, dvory, Dzoglik, Erich, erik, faster86, fel68, felis, filemon, Filios dVekerec, Filip123, filosh, Final, flipflop, Flowtek, Fos4, Fox01, Fr3d_K, Franta z Čokolády, Fry, Future-Death, Garp, Géba, Georgíno J., gezic, Golem, Greyman, Grrr, guseppe, Hades, hahahoho, Hanussen, Hawwwran, herrman, Himlik, Honzin, Horstik, house192, hromotlk, hugosnowden, hypermlok, illy, IndyP, Infarkt, invape, Ivan Kucera, JackOneil, Jahunda, Jak, jakub186, James, james dixon, jankie, jardoom, Jay-jay, Jestrab2, Jezbo, jiskra, jjjirik, Joshua_T, kallenved, Kamoš, kapicka, Kapis, Karel Sec, kaylin, Kazumaki, KdG, Keenkeen, Keno, Killingjoke, kinak, Kraken, kubosos, kucik, Lachvos, lacoste, Lamahe, Lenny, libcenko, Librarian, lifi, listr, Lobok257, Lojza, Lord Baltimore, LuckyLjuk, lukascus, Macek78, maco, majer, Mamut12, Mariohurbanek, Martinb, Marty_von_Shit, Marvin, Matthew, mcleek, Mercurio, merhyx, mgeralt, michaldca, MIKER65, mineralk, mirec, Mitak, mkolar, moiqpiom, monty.cl, moris.cz, mozzu, MP, Mr.Plysh, mstefl, NecRoman, Netorack, Nexis, Noci, Norri, NylKasbri, o2-waster, o2t2, OldaB, Olesh, Onkel 1928, Orbeek, Paja78, Paldini, parado, paulmuaddib, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, PeNNy, perak, plema, Poseidon1978, punisher, puolpm, Radek Blacksad, radimisko, RadimNemec, raenius, rajot, RaptoR, Ricarderon, rooty, sala, Saran, Scaleo1, Scalix, schefik, Schirru, seezeethree, SickNail, Sikk, Sir_Pete, SkillJam, Skot, sleepless, slothest, songoku, StanleyHu, Stara.kryta, start05, Stlucius, suricattaontheway, syon, Syrová pizza , t0mas, tacmud, taidana, Tarka Daal, the.kasztan, Tialster, timek, tomaseek, tomned, trudoš, tulipstros, Ukko, Valdaufinka, valon, vankobra, VanTom, vishnar, vita, vranakx, Vrenn, Wasps, willis, xai, xflori01, xintax, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (12)
Askalon, barthez, deadpool, delsemela, Draco nobilis, dvoracekpetr1, gwen666, meffis, MonsterGyre, Nightmare, S313, wittos
Shání (2)
Nightmare, Tomate
Nabízí (2)
filemon, Himlik