Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Batman: Dlouhý Halloween, kniha první (Původně vycházelo od prosince 1996 do prosince 1997)
Toto strhující dobrodružství ve stylu noirových filmů se odehrává v počátcích Batmanovy kariéry bojovníka se zločinem a představí se v něm tajemný Sváteční vrah, který zabíjí pouze v čase národních svátků. Během roku plného mordů musí Batman odhalit vrahovu totožnost. Nebude to však mít jednoduché, protože se bude muset postavit přehlídce svých nejnebezpečnějších a nejlstivějších nepřátel, včetně Catwoman, Solomona Grundyho a Jokera, kteří se vynoří ze zločineckého podsvětí Gothamu.

Detective Comics #140 a Batman #181 (Původně vyšlo v říjnu 1948 a červnu 1966)
Riddler a Poison Ivy jsou důstojnými členy Batmanova archivu padouchů. Jejich začátky ukazují jedinečné modus operandi těchto zlosynů. Jeden vystupuje jako zločinec s chorobným nutkáním dávat ke svým činům nápovědy, a další jako svůdná femme fatale - a oba používají své schopnosti, aby Temného rytíře převezli.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse

Obsahuje sešity sérií Batman: The Long Halloween #1-6, Detective Comics #140 a Batman #181


Scénář
Bill Finger, Robert Kanigher, Jeph Loeb
Art
Bob Kane, Tim Sale, Dick Sprang
Ink
Joe Giella, Charles Paris, Tim Sale
Barvy
Heroic Age Studios, Dave Stewart, Gregory Wright
Obálka
Tim Sale
Lettering
Ludmila Nussbergerová, Tomáš Vorasický
Překlad
Marek Barányi (Keram), Roman Bílek (BeeSee), Hana Vrábelová (Šimečková)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-7718-206-2 (BBart s.r.o.)
978-83-7718-206-2 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
605 g
Stran
208
Cena
229 Kč
Originál
Batman: The Long Halloween Part 1 (DC Comics)
Varianty
DC komiksový komplet #006: Batman: Dlouhý Halloween, kniha první (2017)
Batman: Dlouhý Halloween 1 (2008)
  • martin28
    martin2828.11.2023 12:52Batman: Dlouhý Halloween 1
    Vcelku zajímavý Batman. Po přečtení první knihy a shlédnutí Temného rytíře, který se knihou nepochybně inspiroval, musím uznat, že kniha tahá za o hodně kratší konec provazu. Jistěže nelze srovnávat komiks s filmem, přesto si troufám tvrdit, že Nolanova verze je úplně jiný level. Možná jsem měl jen přehnaná očekávání. Je možné že kdybych předtím neviděl film, vnímal bych to celé jinak. 80%
  • Jonas Woodsman
    Komiks ma nadchol. Skvelý príbeh o Batmanovích začiatkoch v mafiánskom prostredí. Nádherná kresba a super príbeh. 10/10
  • Delphín
    Delphín18.5.2021 21:44Batman: Dlouhý Halloween 1
    Počátky Batmana, kde je ještě Gotham ovládán mafií. Dlouhý Halloween je fantastický počin a oprávněná netopýří klasika, které nejde nic vytknout!
  • Ivan Kucera
    Super je, že ide o plnohodnotne uzavretý príbeh. Teda, jasnačka, ešte príde Dlhý Halloween 2, hmmm, no určite viete, ako to myslím. Žiadne naznačené dejové linky, ku ktorým sa DC vráti o 10 rokov neskôr (alebo možno aj nie), žiadne nedokončené postavy (ako v Batmanovi a synovi, kde šlo len o úvod do širšej témy). Nie. Dlhý Halloween je ukončená záležitosť s jasne definovaným začiatkom, stredom a koncom. Je výnimočná tiež tým, že je drsná, umrie v nej množstvo ľudí, nehrá sa o guľôčky, hrá sa o život. Ako sa na správnu detektívku patrí, dej je zamotaný, podozrivých je veľa. Pozoruhodným bonusom je minimalistická, noirová vizuálna stránka. Za mínus by som označil (tradične veľmi nudnú) Catwoman, rovnako tak nudného Brucea Waynea + spoiler na obálke (ktorý každému, kto aspoň trocha pozná Batmanovo univerzum, jasnou rečou hovorí, ako dopadne Harvey Dent). Výnimočným Dlhým Halloweenom sa inšpiroval Nolan vo svojej filmovej trilógii: v Batman začína použil postavu mocného mafiána Falconeho (v podaní robustného Toma Wilkinsona) a do Temného rytiera aplikoval pozoruhodnú (a provokatívnu a inovujúcu) myšlienku, že Batman možno mesto Gotham zachraňuje od zmagorených pošukov, ale, paradoxne, práve on ich do Gothamu nechtiac priťahuje (predtým, než do Gothamu prišiel, v ňom bola „len“ mafia, magori Two Face či Joker prišli až potom). Vo filme Temný rytier sa objavila aj mimoriadne nosná a silná dejová línia s „bielym rytierom“ Gothamu, Harveym Dentom. Tomu Batman vo filme chce predať štafetu v boji proti zločinu, no potom sa Harveyho osud tragicky, nečakane naplní (a k žiadnej štafete nikdy nedôjde). Nolan v Temnom rytierovi použil aj fintu z Dlhého Halloweenu, akurát s tým rozdielom, že uňho nie je narafičená smrť Denta, ale Gordona.
  • Palebras
    Příběh ze začátku kariéry temného rytíře patří rozhodně mezi to nejlepší co u nás vyšlo. Hned v úvodu se seznamujeme s hlavní trojicí tohoto noirově podaného příběhu a těmi jsou Harvey Dent, James Gordon a hlavně Bruce Wayne aka temný rytíř, kteří budou hybnou silou celého tohoto příběhu. Na záda jim samozřejmě dýchá klasická Gothamská galerka v čele s Falconem, jako třešnička na dortu doplněná o Svátečního vraha, který vraždí pokaždé ve sváteční den. Příběh není absolutně nic složitého či převratného, ale kombinace noir, Batman, Gotham k sobě prostě perfektně sedí, takže už to je zárukou, že se čtenář nebude nudit. Příběhově to odsýpá a to tak, že prakticky zhltnete první díl na posezení. Kresba mi v některých pasážích přišla trochu cartoonová ale to je spíš můj pocit, dokáže však po většinu času na čtenáře zapůsobit. Batmanovy kilometrové uši jsou toho příkladem. Jelikož je kniha rozdělena na dva díly, tak v knize první se dočkáme pár vražd, pár překvapení nicméně konce se zcela logicky dopátráme až v díle druhém. První díl však perfektně navnadí a skvěle se čte. Rozhodně další z povinností pořádného fanouška křižáka v kápi!
  • sedw
    Kvalitní detektivní příběh, kresba k němu maximálně sedí, musím říct, že prvnímu dílu pro mě něco chybělo, něco, co by mě přinutilo přidat poslední hvězdu. Rozhodně se však jedná o výjimečný komiks s Batmanem, pro mě však byl druhý díl lepší a proto tady můžu jen za 4*. Počátky Riddlera a Poison Ivy byly zajímavé, ale jednou číst stačilo, na dnešní dobu jde opravdu o naivní příběhy.
  • Sajmon
    Naprosto parádní komiks se skvělým scénářem a skvělou kresbou. Nedokázal jsem se odtrhnout od čtení, 5/5
  • Norri
    Perfektní scénář i kresba. Tim Sale mistrem kompozice a hrátek se stíny. Zpočátku jsem byl nepříjemně překvapený kresbou, kdy některé obličeje vypadají jako maska natažená na neforemnou bramboru, ale na to jsem si poměrně rychle zvykl, a to i díky našlapanému scénáři. Jeph Loeb napsal fajný detektivní příběh se vším, co k tomu patří. Na konci mi sice zůstalo několik otazníků, ale vem to čert - celé jsem si to náramně užil!

    Retro sešity: Líbilo se mi, jak Robin neustále upozorňoval, že je nadrženec a že si má dávat po Poison Ivy pozor.
  • ArmadOon
    Super Atmosféra, vývoj postav, temný a napínavý příběh.
  • MickeyStuma
    Sváteční vrah. Jeho pojmenování není náhoda, neb své činy provádí pouze v den nějakého svátku. A tak je stavěno i vyprávění příběhu co se týče kapitol. Halloween, Díkůvzdání, Vánoce, Silvestrovský večer, Valentýn a Den svatého Patrika. Příběh je pevný, temný a nejen literárně, ale i kresbou stavěný do noir. Hodně se to přibližuje k Franku Millerovi, jen je také plně použita barva. S výjimkou vyobrazení vražd. Text není nijak složitý, takže se to dobře čte. Mírné napětí a vtáhnutí různých postav do děje ke zdánlivé spolupráci obou stran barikády umí upoutat a hlavně vyvolat zvědavost, jak se události dál budou vyvíjet. První kniha ze dvou osloví i když asi spíše náročnější čtenáře. Na konci knihy v rámci klasik jsou příběhy dva. V první se připomíná počátek Riddlera, což je v ryze zábavné tónu a v druhé je Poisson Ivy poukazující na svůj okouzlující šarm, kterému neodolá ani Batman a její zákeřnosti. Oboje i na dnešní dobu přijatelné, i když začátek Riddlera je značně zkratkovitý.

  • perak
    Tak i za mne jeden z nejlepších Batmanů. Všichni - klaďasové i záporáci - proti jednomu a my nevíme proti komu. Příběh rychle plyne od svátku ke svátku, od mrtvoly k mrtvole, vzájemná nedůvěra a strach se prohlubují, Batmanovi plete hlavu Catwoman a Poison Ivy, Joker je nevrlý, protože mu někdo fušuje do řemesla. A ani kresba nezůstává pozadu. Tak snad to druhý díl nezkazí.
  • JohnyG
    JohnyG4.9.2018 16:29Batman: Dlouhý Halloween 1
    Starší kousek s trochu oldschoolovou kresbou, ale třeba ty celostránkový panely v černé, červené a bílé jsou parádní. Gangsteři Gothamu se představují v noir atmosféře detektivního batmanovského příběhu. A je to zase něco jiného, dospělejšího. Líbilo se mi, že čtenáři podával Loeb pomocnou ruku a vysvětlivky, kdo je kdo, pořád opakoval. Ostatně těch mafiánských postav tam bylo dost. Přišlo mi, že výskyt známých batmanových zloduchů byl do příběhu trochu uměle naroubovaný, ale šlo to přežít. Naopak mi tam sedla Catwoman, u níž nebyla jasná strana, za kterou drápe. Jednoznačně jde o nadprůměrný komiks z batmanovských začátků.
  • karl173
    Dlouhý Halloween je klasika, kterou jsem zatím stále z nevysvětlitelných důvodů odkládal a až teď jsem se k ní dostal. Tedy zatím jen k první části. No a zatím mě to hodně baví. Příběh je velmi temný a líbí se mi jeho noirová atmosféra. Kresba tomu hodně pomáhá a byť mi sem tam nepřišla úplně na chuť a v temných uličkách, kde někoho zastřelí není někdy zprvu poznat kdo ztratil život, tak musím i tak uznat že je kresba zkrátka to pravé ořechové. Těším se na druhou část a doufám že bude stejně dobrá jako ta první. No a retro kousky ty se dnes dají zkrátka brát především jen jako doplnění o historii komiksu. Víc v nich hledat nelze, protože co by jste taky čekali od takhle starého retra. Celkový dojem tedy zatím za 85%
  • S4TW
    Opravdu se jedná o nejlepšího Batmana (minimálně o toho, kterého jsem zatím četl). Skvělý, temný příběh, jenž je plně detektivní a hutně laděn do noirové atmosféry. Gotham se nám ukazuje tak, jak ho známe, drsné, temné, prohnilé a mokré město, plné padouchů a bláznů. Nenásilnou cestou tu tvůrci podsouvají nejznámější batmanovské padouchy, kteří se objevují v rámci hlavního, velkolepého příběhu. Všechno to dává smysl, má to hlavu a patu, působí to velmi dospěle. Každý má rozumný motiv, prostě to celé je promyšlené a skvělé. Navíc ta kresba? Naprostá paráda, ač se nejedná o typickou spotřebku, tak si myslím, že především díky sladěnosti s příběhem atmosférou sedne velké části čtenářů. Postavy mají sice lehce komičtější a nereálné obličeje, ale tak nějak to k tomu sedí. Půl metrová brada Jokera, pořádná batmanovská ušiska, hororové obličejíčky... A ten modročerný tón? Fakt to pohltí. Jedinou vadou na kráse je velmi špatný retro bonus. Tohle je velká absurdita a nejspíš i důvod, proč mají někteří o superhrdinských komiksech mínění, jaké mají. Riddlera jsem ještě dával, přeci jen to už je velké retro, ale Poison Ivy je hodně špatná i ta kresba je hrozná. Ale berme to jako bonus a zajímavou historickou vsuvku.
  • Komiksum
    Tohle je už klasika. Jeph Loeb nám v rámci tohoto kompletu posílá dalšího Batmana s boží kresbou Tima Salea. Scénář je na vysoké úrovni, líbí se mi jak jsou různé příběhy a vraždy hodně spojené s obdobím kdy se odehrávají. Všichni záporáci, ať jde o superzločince či gangstery jsou skvěle napsaní. Vše podtrhuje skvělá kresba Salea, který v některých momentech dost kresebně navazuje na Franka Millera, palec hore. Určitě mohu s plným počtem jedině doporučit.
  • Darth Raelchi
    Už jsem psal komentář k původní české verzi a opakovat ho zde nemá smysl. Měkčí HC vazba je fakt odporná a bonus je příšerný. Jsou tam dokonce dva! Riddle je úplně strašný a Poison Ivy ještě jakžtakž ujde. Jinak fakt slabota. Příběh je skvělý ale to provedení ne.
  • trudoš
    Tady opravdu nemám co vytknout, snad jen to rozdělení do dvou alb, protože zápletka plyne bez vydechnutí a tak ta pauza mezi jedničkou a dvojkou je kapánek rozčilující. Příběh přitom volně navazuje na Millerův Rok jedna, takže Batman je stále v počátcích své války se zločinem a ještě pořád je v mnoha ohledech spíš člověk, než superhrdina. Vyprávění se navíc drží v mezích gangsterského románu, přičemž než na epických bitkách si dává záležet na psychologii postav a vlastní kriminální zápletce. Tu ještě zatraktivňuje fakt, že vrahem může být prakticky kdokoliv, včetně Waynových spojenců. Posledním krokem k dokonalosti je pak výtvarné zpracování. Tim Sale pracuje s osvědčenou hrou mezi světlem a stínem, a i když má jeho kresba blízko ke karikatuře, atmosféru scénáře vystihuje naprosto dokonale.
    Přestože jsem při druhém čtení už věděl kdo je vrah a co s čím jak souvisí, stejně mě to bavilo se svým všudy, ačkoli závěrečná překombinovanost je poměrně tristní. Ale to už se bavíme o druhém díle.
  • plus-rovnáse
    Tak jsem se konečně přemohl a přečetl jsem Dlouhý Halloween... Jsem z něj rozporuplný, stejně jak Harvey...
    Celkové hodnocení nechám k druhému dílu.
    První část Dlouhého Halloweenu mě pohltila, Čert vem, že to není to nejhezčí na co se dá koukat, ale k příběhu to sedí, takže zde musím prohlásit: "Mýlil jsem se."
    Odsuzoval jsem tenhle komiks podle vzhledu, ale to je chyba. Proto dávám první části 5*
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš6.1.2018 17:31Batman: Dlouhý Halloween 1
    Dnes už stará škola, ale pořád má sílu. Na Saleově kresbě prostě něco je, co mě nutí otáčet stránky rychleji než Číslo 5. Pro mě je docela zábavné sledovat Batmana v jeho raných letech, kdy už byl trochu etablovaný, ale pořád jaksi prozkoumával terén a tento epický příběh tomu dobře sekunduje. Mínus: že to nevyšlo v celku, ale i tak respektuji vydavatele. Plus: záběry přes celé dvojstrany. Ty jsou fakt lahůdkou. Celkově ten příběh je prostě dobře poskládaný a cítím úplně tu potřeba Batmana být tím Detektivem.
  • Murphy722
    Detektivka, která ve čtenáři eskaluje, až si stále dokola začne klást otázku: "Kdo je onen sváteční vrah?". Na jeden příběh je zde dostatek klasických ikonografických padouchů DC univerza, jež příběhů se v příběhu neztrácejí a mají svoje důležité role. Některé části spojené s rodinou Falcone, jakoby byly vystřiženy z Kmotra, ač přímo Carmine vypadá jak Brando po odtučňovací kůře. Vlivy jsou nanejvýše jasné a není je třeba zmiňovat dále. Kresba mi v tomto případě vůbec nevadí, i když je fakt, jak zde bylo zmíněno, že některé ženské postavy nepůsobí jako femme fatale, ale jako Eva Pilarová. To jest snad jediný mínus, který bych u tohoto zdařilého dílka shledal.
  • plus-rovnáse
    Nejšerednější komiks DCKK... Ještě jsem to nečetl, ale obrázky jsou hrozný... A Catwoman vypadá spíš jako Mousewoman...
  • louza
    Legendární příběh o svátečním vrahovi, který převrací Gotham vzůhru nohama. Je trnem jak v oku ochránců práva a pořádku v čele s Batmanem, Gordnem a Dentem (jehož je zároveň i originem), tak i psychopatických zabijáků typu Jokera, protože vraždí z ně. Čistě noirově kmotrovský příběh trochu doplácí na nutnou přítomnost běžných batmanovských rekvizit, kde některé postavy působí do počtu a na pomalý rozjezd, který v první knize vede tak trochu od nikud nikam.
  • salamandr
    za me slabota. kresba povetsinou desna, obcas zajimave noir pojeti, ale to celek nezachrani. nastesti je tu pribeh, ktery chytne a nepusti. bohuzel hned v uvodu vam vykecaji promenu Denta v TwoFace a tedy jen ocekavate kdy se provali, ze on je vrah. Nastesti je konec trochu jiny. Zcela dementne tady pusobi Riddler. No jestli je tohle nejlepsi Batman, tak to potes koste
  • Lenny
  • Walome
    No konečně DiCKK, který za to stojí. Opravdu pecka. Spíše detektivka, noirovka, kriminálka, záporáci jsou (zatím) jakž takž civilní a celé to působí velice dospěle. Takhle mám Batmana rád.
  • mttra
    Paradni..mam rad noir,a tady je i pribeh parada..aj bonus potesil,ten prvni rozhodne,druhej uz moc ne..za 5
  • Luigim
    Komečně jsem mohl v klidu přečíst. Jelikož jsem s komiksem začal nedávno jsem rád, že to vyšlo takto v tomto kompletu. Je to prostě parádní Batman. Mělo to napětí po celou dobu a ta kresba byla fajnová. Hodnotím plným počtem. Opravdu povedené.
  • Ter
    3* všetci to chválili do neba, čakal som veľa, som sklamaný...
  • jh666
    Tak mám konečně doma celý Dlouhý Halloween. Hodnotit jinak než plným počtem nejde. Loeb podle napsal ty nejlepší Batmany, co u nás vyšli a Sale je číslo jedna pro kresbu komiksů, které se hrabou v minulosti. 100 %
  • kaylin
    I když je jasné, že minisérie vznikala proto, aby na konci mohlo přijít nečekané odhalení, samotná cesta k němu je velmi dobrá. Pro mě je pak Tim Sale jeden z nejlepších Batmanových kreslířů. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/03/1400-dc-komiksovy-komplet-6-batman.html
  • Mitthrawnuruodo
    Klasika, nejde hodnotit jinak než plnou palbou, retro sešity na konci jako vždy super. I když všechny tyhle knihy mám v původním vydání od BBartu, tenhle komplet budu kupovat, i kdyby to bylo jen kvůli těm pár stranám na konci.
  • 2scha
    Loebův Báťa mě fakt baví, parádní detektivky. Hrozně by mě potěšilo, kdyby v DCKK vyšel i When in Rome...
  • Fimi
    tohle je prostě klasika, nejlepší Batman, co u nás vyšel, za tím si stojím, paráda
  • Fimi
    Fimi mecenáš17.4.2016 16:46Batman: Dlouhý Halloween 1
    asi nejlepší Batman, co jsem kdy četl, výborná atmosféra a perfektní příběh
  • Vojtěch 393
    Vojtěch 39323.2.2016 01:55Batman: Dlouhý Halloween 1
    Pro mne absolutní lahůdka jak po výtvarné tak po scénáristické stránce. Rezonovalo to ve mně ještě několik dní po dočtení a určitě se k tomuhle parádnímu netopýřímu noir komiksu ještě někdy vrátím. Tím myslím oba dva díly. Čestné místo v knihovně a téměř nulová šance, že bych to chtěl někdy prodat...
  • Ter
    Ter29.11.2015 20:23Batman: Dlouhý Halloween 1
    Ma toto niekto zo slovenska na predaj? Piste mi mail
    karimba@azet.sk
  • luky.kuky10
    luky.kuky1026.9.2015 17:03Batman: Dlouhý Halloween 1
    Jednim slovem "dechberouci"! Tohle se, spolecne s temnym vitezstvim, radi mezi moje top comicsy s Batmanem. Uz dlouho jsem nedal knihu na jeden zatah i s druhym dilem. A jeste k tomu je dnes mezinarodni Batman day:-)
  • mAGiic
    mAGiic editor23.10.2014 21:25Batman: Dlouhý Halloween 1
    Výborný scénář a atmosféra, hodně propracovaný příběh z temného Gothamu podpořený perfektní kresbou. 100%
  • kaylin
    kaylin26.6.2014 08:48Batman: Dlouhý Halloween 1
    "Batman: Dlouhý Halloween I" je skutečně rozjezdem, obsahuje pouze polovinu příběhu, který je dokončen v knize "Batman: Dlouhý Halloween II". Příběh byl vydán ve dvou knihách především proto, že by se jednalo o pořádný špalek, který by pravděpodobně stál méně než dva kousky zvlášť. Ve Spojených státech se komiks prodával i jako jeden book, ale co si budu stěžovat. Jsem rád, že komiks u nás vyšel, protože má tu správnou noirovou atmosféru, která mi k Batmanovi sedí. Není zaměřeno jenom na Temného rytíře, ale on je tím, kdo celým příběhem proplouvá a snaží se všechno propojit do smysluplného obrazce jako skutečný detektiv. Jednotlivé kapitoly nám ale zatím nedávají mnoho indicií k tomu, abychom skutečně tušili, kdo je vrah. O to zajímavější je pak finále. Nebo by alespoň zajímavější být mělo. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/06/667-batman-dlouhy-halloween-i-85.html
  • sedw
    sedw1.12.2013 19:42Batman: Dlouhý Halloween 1
    Kvalitní detektivní příběh, kresba k němu maximálně sedí, musím říct, že prvnímu dílu pro mě něco chybělo, něco, co by mě přinutilo přidat poslední hvězdu. Rozhodně se však jedná o výjimečný komiks s Batmanem, pro mě však byl druhý díl lepší a proto tady můžu jen za 4*.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin16.7.2011 08:51Batman: Dlouhý Halloween 1
    Musím se přiznat, že Saleova kresba se mi docela líbí...
  • Bury
    Bury21.3.2011 20:13Batman: Dlouhý Halloween 1
    Pro mě jeden z nejlepších Batmanů -kresba je super a příběh je úplně jinde než třeba u Batman:Ticho .Tohle doporučuji každému fandoj Batmana ;)
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš19.3.2011 15:21Batman: Dlouhý Halloween 1
    Jeden z nejlepších Batmanů... Žeru tu atmosféru, kresbu, scénář, knižní vazbu, popír, prostě všechno...a žeru Batmana. V celkovém kontextu obou knih Dlouhého Halloweenu jde o perfektní mafiánský příběh o pomstě a zradě halený do mlhy a noci. A takové příběhy mám opravdu rád.
  • rooty
    rooty24.2.2011 10:02Batman: Dlouhý Halloween 1
    Věřím v město Gotham, věřím v Batmana...věřím v Dlouhý Halloween
  • Woffce
    Woffce24.8.2010 12:02Batman: Dlouhý Halloween 1
    Přečetl jsem oba díly na jeden zátah - a i to budiž vlastně hodnocením. Obdržel jsem každopádně víc než jsem čekal: Já chtěl Batmana, a dostal jsem navíc skvělej zážitek z povedenýho napínavýho scénáře (snad až na poněkud krkolomný úplný závěr) a ze strhující kresby ("černobílý vraždění" mi např. uďálo radost). Že já vůl dal "Roku jedna" jen 90 - pak bych moh´ tady přitlačit... :---)
  • punisher
    punisher16.7.2010 08:52Batman: Dlouhý Halloween 1
    Skvělá kresba,skvělý scénář.Prostě výborná ,,dektivka".
  • hlošík
    hlošík13.4.2010 17:25Batman: Dlouhý Halloween 1
    Oproti předcházejícímu Batman:Rok Jedna, mi Dlouhý Halloween přišel málo civilní, navíc zrovna neholduju kresbě, kde má Batman svaly jako Schwarzenegger. Další výtky nemám, snad jen ta Poison Ivy mi tu přišla tak nějak do počtu.
  • massilia
    massilia26.3.2010 11:16Batman: Dlouhý Halloween 1
    Ze všech maskovaných hrdinů, co nosí slipy na kalhotech (nebo jsou to punčochy?), je mi Batman nejsympatičtější. Je to sice vážný a zarputilý chlapík, až se člověk nediví, že vlastně nemá žádné pořádne kamarády, ale má i své temné stránky, takže to není tak plochá a jednostranná postava jako například Superman. Vážnost a potemnělost Batmanovým příběhům sluší, a to platí i o tomhle promakaném noirovém příběhu. Temnému příběhu odpovídá i kresba, která je přece jen o stupínek výše než samotný scénář.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš4.9.2009 18:45Batman: Dlouhý Halloween 1
    Tim Sale je Bůh!
  • willis
    willis22.6.2009 12:09Batman: Dlouhý Halloween 1
    Kdyby se Loeb soustředil jen na boj s mafiány udělal by líp. Existuje snad nějaká DC klauzule, že v každém Batmanovi musí být alespoň v epizodních a zbytečných rolích maximum postav z Batmanovského vesmíru? Nebo je to jen Loebova úchylka (kterou dotáhl k "dokonalosti" v Tichu)? Kresba ostrá, až ke karikatuře, radost pohledět a velké plus pro tuhle sérii. Od příběhu samotného jsem ale očekával nějakou větší hloubku, nějak jsem se nemohl dostat do té správné nálady, větší napětí jsem zažíval při četbě xxx comixů :))
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš17.6.2009 10:31Batman: Dlouhý Halloween 1
    to v2: Tim Sale a "odflaknuta kresba"? WTF? Jako jasne, u Long Halloween neni jeste tak vykreslenej, jako treba u When in Rome, ale "odflaknuta kresba". Koukam... ci kresba podle tebe neni "minimalisticka/odflaknuta"?
  • v2
    stale neviem co si mam o long halloween mysliet. ani jeden book som nebol schopny precitat na menej ako 4 "sedenia" a zvacsej casti som sa do druhej knihy musel nutit. na kresbu som si nedokazal zvyknut (prisla mi az moc minimalisticka/odflaknuta). suma sumarum, som sa pri citani viac nudil. s odstupom casu sa k halloweenu vratim a mozno nazor zmenim. momentalne vsak 60%
  • Marv
    Marv27.5.2009 22:47Batman: Dlouhý Halloween 1
    Achhh tak toto ma bavilo scenar 100%,Kresba 100% bolo to uzasne:)
  • Black Bro, yo
    Black Bro, yo12.4.2009 14:11Batman: Dlouhý Halloween 1
    Stejně jako u Ultimates se u mě může hodnocení hodně změnit, protože toto je jen polovina celku, ale zatím z toho mám mnohem lepší pocit než z Ticha, hlavně naroubování všemožných batmanovských protivníků mi nepříjde tak násilné jako v Tichu, hlavně to plynule navazuje a příběh (sice pomalu) postupuje kupředu a tak nějak nemám pocit přesycenosti nebo jeho překombinovanosti. Jen doufám, že Loeb na konci nevytasí nějaký předvídatelný (snad to nebude ten, kdo si myslím) nebo zas překombinovaný zvrat, kdo, že je ten sváteční vrah. Ale pro mě určitě zatím nejlepší Batman, co tu s Kameňákem a Návratem vyšel. A kresba Tima Salea k němu naprosto sedí, ty hrátky se stíny k tomu prostě patří (plus moje slabost na zasněžené prostředí a obrovské chuchvalce sněhu mezi nimi, i když jen v jedné kapitole) a ten jakoby „moderní oldschool“ vypadá hodně dobře.
  • choze
    choze31.3.2009 22:46Batman: Dlouhý Halloween 1
    Kresba se mi líbila hodně, scénář slabota. Pátrání po svátečním vrahovi se skutečně nehne z místa a boj s mafií to moc nevytrhne a to Batmanovo zakopávání o jeho známé antagonisty (Catwoman, Solomon Grundy, Joker, Poison Ivy) na každém kroku... ale nejednoznačný předtwofaceovský Harvey Dent byl fajn. Nejzábavnější na tom pro mě nakonec bylo identifikování motivů a scének, které inspirovaly Temného rytíře.
  • erik
    erik31.12.2008 17:59Batman: Dlouhý Halloween 1
    Ja dávam 100. Kašlem na nejaké objektívne kritériá, toto je môj najobľúbenejší Batman. Delenie je síce na škodu, ale čo tam po tom. Má to atmosféru a Sale zvláda čierne plochy a Batmana v nich najlepšie ako sa len dá. Chvíľu som kvôli deleniu váhal, ale napokon som si to kúpil a neľutujem. Druhá časť bude ešte lepšia, ale moje hodnotenie je za celok. 100
    P.S. The Genius: Či už to tušíš alebo nie, koniec sa v celej svojej kráse vytušiť nedá. :)
  • Mleako
    Mleako mecenáš29.12.2008 18:20Batman: Dlouhý Halloween 1
    Zatím dávám 80% za hodně slušnej rozjezd, kterej doufam dvojka ještě líp zakončí. Co se týče kresby, v některejch situacích mi trochu nesedla, ale zase na druhou stranu je tam spousta skvělejch obrázků (např. batman stojící před reflektorem).
  • krvinka56
    krvinka5628.12.2008 11:22Batman: Dlouhý Halloween 1
    Tak tohle je perfektní Batmaní návrat roku rozhodně super záležitost určitě lepší než sérije Ticho( tady doufám že nedojde k tak rychlému a křečovitému konci jako u Ticha.)Kresba se k tomuto příběhu náramně hodí a je zajímavé nacházet místa s inspirací pro Batman temný rytíř.Děj se dávkuje po malých ale chytlavých kouscích tu něco zajimavé vykoukne.A když to vypadá na klidnou záležitost rázem se objevý Joker který to okamžitě spestří svým jedinečným stylem(ač jeho ztvárnění se mi tu až tak moc nezamlouvalo.)Detektivní část je poutavá,a postupně se to rozvýjí.Obálka je fakt povedená.Zatím si není naco ztěžovat.A už se těším na dokončení.Mimochodem kalendářní zabiják nic moc.(scéna mi okamžitě připomněla mlčení Jehňátek-jasná inspirace)
  • The Genius
    The Genius22.12.2008 09:56Batman: Dlouhý Halloween 1
    Po roce opět Batman a opět ve skvělé formě. Je vidět, že Jeph Loeb v batmanovském Tichu jen vykrádal sama sebe. Tohleto je výborná gangsterka se skvělou atmosférou, přesně tak, jak mám Batmana rád. Co mě ale dostalo nejvíc je Saleova kresba. Po Spider-man Blue a Heroes jsem si jeho styl ve spojení s Batmanem neuměl představit, ale sedlo mi to výborně, ba dokonce mi to snad i vyrazilo dech :) Je pravda, že se v první knize zas tak moc nestalo, ale čekám, že to byl jen takový rozjezd před mohutným závěrem, který se snad na pultech objeví co nejdřív a já budu pak moci Long Halloween ohodnotit jako celek. A jsem zvědavý, jestli je vrahem osoba, u které to tuším :)
  • Big G
    Big G5.12.2008 22:12Batman: Dlouhý Halloween 1
    Tak za sebe musím říct, že jsem rozhodně spokojený. Není to dokonalý comics ani nejlepší Batman, ale má to atmosféru, super kresbu, čte se to hrozně pohodově... zkrákta "devadesátka" jak vyšitá.
  • brkowycz
    brkowycz3.12.2008 09:48Batman: Dlouhý Halloween 1
    Co na to říct? Detektivka to zas taková neni, chybí nějaký solidnější detektivní vývoj. V podstatě jediný co se tam kolem "Svátečního vraha" a vyšetřování jeho vražd točí je věta "Stále nevíme o koho jde." Spíš jde dál o jakousi dohru při vyšetřování mafie. Dost se tam něco řeší, příběh se výrazně kupředu nepohne za celej book. Pasáž s Jokerem působí dost nastrčeně ve stylu "aby se aspoň něco dělo/v každym solidnim příběhu batmana musí bejt Joker. Celkově to vypadá, že se to celý na něco připravuje, ale jestli to bude solidní zakončení, nebo překombinovaná nahodilá zplácanina, to se z toho opravdu vyčíst nedá. Ale abych jen nekritizoval.
    Přesto že se příběh výrazně nehýbe dopředu, příběh mezi jednotlivými okýnky je dobře provázaný. Jde prostě zatím o dobře udělanou práci. Kresba není nijak úžasná, ale k příběhu se víc než hodí. Pasáže ve kterých vrah zabíjí jsou nápaditě zilustrované.
    Nebudu hodnotit, nechám si to na druhý díl, v celku si ale myslím, že to stále má potenciál býti bombou. A nebo zklamáním.
198732112
Četl/a (246)
123peta, 159753258x, 2scha, ADM1, Al0f0k, Alfred, AlmightyMates , amaniakl, ArmadOon, Ash Pointak, autokineton, BadBoy, Badgu.y1902, bat62bum, BatmanGetEm, Bedou, Benny, Blockholm, borknagar1, Bronn, Bubákolog, calvin10, CaptainCzech, CaptainMarty, Carnage, Cemino, Chaolinek, choze, CJFlip, ConanVJ, čozek, Craxx, crewni.konzerva, Crics, cyboy, D.K.Logic, dajik, DanMac, DANT3_, daon, Darker, Darth Raelchi, davidek, deadpool, DegiCZ, Dejweez26, Denis, Denis1996, disclose, DoctorHarpy, Doctor_Sk, Doncek4321, DracoAn, dvory, Dzoglik, Džoworka, Er.Nest, Fida, Fives, flipflop, Flowtek, Fox01, FumarEnPipa, fvalek1, GavlaDan, georg, Georgíno J., gezic, Giskard, Glumal, Goldfinch, Golem, GreyArrow, guseppe, Gustik5, gwen666, Hønzza, Hades, Hannibal, Hanussen, Harlequeen, henrycruel, Himlik, Horstik, hromotlk, Hugin, hypermlok, inosuke, invape, Ivan Kucera, Jack, JackOneil, james dixon, japes, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Johny87, Joker189, JORDY, Kaaos, kadas97, Kadin, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Kiko, Kil-Khal, kindanerd, Kitykatyn, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, Koci, Komiksum, konva2, koudak89, Kouzelnik7, Kubix, lantan1, Lavk, Librarian, Lijem24, Loks19, LookAss, Lord Baltimore, LuckyLjuk, Lukas366, Lukis89, luky.kuky10, Macek78, Madao, majer, Majkl151, malylada, Mamut12, Mariohurbanek, Mariomichal, Mart74, Martin.imr, Mates17, Mato, Matthew, matty87, Maty48, Maweron, me, MEGA, Mercurio, mgeralt, Michal Ebert, michaldca, MickeyStuma, mindstormjak, mineralk, MonsterGyre, mstefl, namdnas, NecRoman, Negan, Nexis, Noci, Norri, NoStres, Olesh, Onkel 1928, opytz, Ozymandias, Paldini, Palebras, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pavlosson, Peeta, PeNNy, perak, petrik1710, petrSF, PH79, Piros0013, Pizza Guy, PlayQuant, Plechy, PopCultureBeast, PumpingArrow, punisher, puolpm, raenius, RaggamuffinSVK, rajot, rewkon, Rinter, rizecek33, rockyt, roswelll, S313, S4TW, Sagikkun, Sajmon, sala, samuelo12, SASAN_KING, Scaleo1, Schirru, Sebastian the wise, sedw, SekyCZ, Shpeckk, Sikk, slavik38, Spacecore, spekktrum, Spike, start05, štěpin_8, SteveCZ, Stlucius, Symbi, t0mas, taidana, tankgirl, Tawax , the.kasztan, TheLavk, Thurin, tom173, tomkalhotka, Tomket.Tom, Tommar, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, TZcomics, Ursus, utresyby, Václav Mikula, vishnar, vita, VvV, w3cMarkus, Walome, Wiw, xflori01, xxSIMIxx, Yefery, zlejzmrd
(406)
10milda, 159753258x, 2scha, 81splinter, Abe, absolute.000, adam.ra, afri, akrijus, Al0f0k, Alfi, Alfonzo, Alfray, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , amaniakl, Amati , ArmadOon, asgardpepa, Ash Pointak, autokineton, Azbest, Babany, BadBoy, Badgu.y1902, barthez, bat62bum, Batman, batoo, beanek, Bedou, Benny, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, borknagar1, Bronn, bronxik, Bubákolog, burzum, Caiiiczech, calvin10, CaptainCzech, CaptainMarty, Carnage, Cemino, Chaolinek, Choky86, comicsland, ConanVJ, Corvus, čozek, Craxx, CreepyDragon, Crics, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, dajik, Dali, DANT3_, daon, davidek, Davidkkk, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Dejweez26, Denis, Denis1996, Devilek, Deži, Dinik, disclose, DKoscik, DoctorHarpy, Doncek4321, doophy, DracoAn, dvoracekpetr1, dvory, Dzoglik, Džoworka, Ejdý, Ejdý1, Er.Nest, Erich, farb, Fida, fifas, filemon, Filip123, filosh, firesnake, Fives, flipflop, Flowtek, Fox01, FrankieOndatra, Fry, FumarEnPipa, fvalek1, GavlaDan, georg, Georgíno J., gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Goldfinch, Golem, gongon44, GreyArrow, guseppe, Gustik5, gwen666, Hønzza, Hades, hahahoho, Hannibal, Hanussen, Hebled, henrycruel, herrman, hiro666, hlavathor, holubdema, Honza R., Honzin, Horstik, hromotlk, Hugin, hugosnowden, husakpetr93, hypermlok, ikshorm, Infarkt, inosuke, invape, Jack, Jack043, JackOneil, Jak, jakub186, James, james dixon, japes, jardoom, Jay-jay, jd., jh666, Jimbeam90, Johny87, Joker189, Jonas Woodsman , Jonathan Arbuckle, JORDY, José, Josh, Joshua_T, Kaaos, kadas97, KadetJaina, Kadin, kallenved, Kapis, Karel Sec, Kareru, KdG, Keenkeen, kendor007, Kiko, KINIMODUS, Kitykatyn, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, Koci, komiksák007, Komiksum, konva2, koudak89, krupan, Krvavý Patejl, Kubik.aa, Kubix, kubosos, kucik, Lavk, Lenny, libormatejka, Librarian, lifi, Lijem24, Lobok257, Loks19, LookAss, Lord Baltimore, Luigim, Lukis89, luky.kuky10, Macek78, Madao, majer, Majkl151, malylada, Mamut12, Mariohurbanek, Mariomichal, markic, Mart74, Martin.imr, Masinfira, Mates17, Matio, Mato, Matthew, matty87, Maty48, Maweron, ma_fecko, MB, mcleek, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mewt, mgeralt, Michal Ebert, michaldca, MickeyStuma, mikado, mike731, Mikei, mimo_provoz, mindstormjak, mineralk, Miriyak, misa, Mitthrawnuruodo, miuanek, MonsterGyre, Montiseus, morbn, MP, Mr. Bobeček, Mr.Ward, mstefl, mttra, mywiel, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nexis, Nightmare, Noci, Norri, NoStres, novass, nx, Nyxxie, OldaB, Olesh, Onkel 1928, opytz, Orbeek, Paldini, Palebras, parado, PatrikTheMighty, paulhunter, paulmuaddib, pavel, pavlosson, pechna, PeNNy, perak, perper, petrSF, petrsimcik, PH79, Piros0013, Pizza Guy, Pjenkus, pk123x, Placi11, PlayQuant, Plechy, plema, PopCultureBeast, Poseidon1978, psramek, PumpingArrow, punisher, puolpm, RadimNemec, Radkos, raenius, RaggamuffinSVK, razielus, regressiv, rewkon, Ricarderon, Rich, RicHard. , Rinter, rizecek33, rockyt, roswelll, Rowan, Roxigor, Rumburaq, S313, S4TW, Sagikkun, saja, Sajmon, sala, Sammael, samuelo12, SASAN_KING, Scaleo1, Schirru, sedw, SekyCZ, semi41, Shpeckk, Sidi Santini, Sikk, SirMinac, SiWeX, Skot, SlavaBurlac, slavik38, Spacecore, spekktrum, Spike, Staník, Stara.kryta, start05, štěpin_8, SteveCZ, Stlucius, suchosch, superheroesstuff, suricattaontheway, Symbi, szajter, t0mas, T3ss, tacmud, taidana, tankgirl, Tarka Daal, Tawax , the.kasztan, TheLavk, TheoDread, Thurin, timek, Toi, tom173, Tomas024, Tomasino79, Tomate, tomkalhotka, Tomket.Tom, Tommar, TommyBOYER, tomned, tomntp, trudoš, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Ursus, utresyby, Václav Mikula, Valis, vishnar, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, w3cMarkus, wesi96, Wiruss, Wiw, xai, xflori01, xintax, xxSIMIxx, Yefery, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (12)
Azik2586, Blacklarch, delsemela, illy, maitreja, plaštěnkář, predek, Premek, RaptoR, spot, svknero, Vojtěch 393
Nabízí (3)
Fox01, Fr3d_K, Librarian