Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
V hornatých končinách Afghánistánu bojují britské zvláštní jednotky s Talibánci, ale náhle sem přijdou dva noví hráči, kteří si chtějí vyříkat starý spor.

Jedním je Frank Castle, kterému se říká Punisher. Tím druhým je generál Nikolaj Alexandrovič Zacharov, sovětský válečný zločinec, známý jako Muž z kamene. Ani jeden nepřestane, dokud ten druhý nezemře – a Zacharov si nepřivedl jen četu elitních vojáků, ale také zrádce od CIA Rawlinse, vedle jehož operací jsou i černé operace skoro bílé. I Castle má nějaké ty spojence, ale tohle je stará, přestará, krvavá země. Když válčíš v Afghánistánu… všichni umřou.

Obsahuje sešity série The Punisher MAX #37-42 (září 2006 - prosinec 2006)

Scénář
Garth Ennis
Art
Leandro Fernández
Ink
Leandro Fernández
Barvy
Dan Brown, Giulia Brusco
Obálka
Tim Bradstreet
Lettering
Petr Suchý
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Viktor Janiš
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7461-312-8 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
469 g
Stran
144
Cena
399 Kč
Originál
The Punisher MAX #07: Man of Stone (Marvel Comics, 2007)
  • martin28
    martin2825.7.2023 16:26Punisher MAX #07: Muž z kamene
    Musím říci, že jsem během první poloviny příběhu cítil zklamání. Říkal jsem si, že tohle bude zřejmě nejslabší kniha série. O to větší překvapení bylo, když příběh dostal nečekaný spád. Nejen že největší hajzl není (Roman) Skamene, ale děj se zcela přetavil na status "nepředvídatelný", a získal silný špionážní odér. Závěr mne velmi strhl, vše odpuštěno Garthe. 90%
  • mearez
    mearez29.10.2022 11:21Punisher MAX #07: Muž z kamene
    Nejslabší z Ennisovo Punisherů. Málo Franka, nechápu moc návrat O'Briennový, respetive chápu, ale ta postava mi prostě moc nesedla. Záporák mi také přišel málo prokreslený, bohužel nestačí jedna pasáž, kde popisují postavy jeho nejhorší zločin, který provedl v Afghánistánu. Chápu, že Ennis tyhle příběhy píše rád, ale na to, jak se mi líbil Svět sovětů, tak tohle mi prostě nesedlo, už jen prot, že ve Světě sovětů byla zajímavá vedlejší postava co chtěla odplatu, zajímavější záporák, motivace a nemrzelo mě, že nemám moc Franka. Tady mě to všechno štvalo a tak máme průměrný válečný komiks, kde je náhodou postava co se podobá Punisherovi.
  • Norri
    Norri mecenáš13.9.2022 23:44Punisher MAX #07: Muž z kamene
    "Muž z kamene" navazuje na "Matičku Rus" a na "Dole je nahoře, černá je bílá". Takže máme zpátky ruského Generála Zacharova i O'Brienovou. Navíc si Punisher udělá výlet do Afghánistánu. To znamená více vojenský příběh, než masakrování gangsterů a mafiánů. Frank Castle zde opět nemá tolik prostoru, kolik obvykle mívá v New Yorku (to zní celkem neuvěřitelně v afghánských horách, že?), ale mi to docela vyhovuje. Mám rád, když příběh sleduje víc osob a jejich cesty se pak sbíhají a kříží. Obvykle pak bývají záporáci plastičtější a vy je můžete více nenávidět. Tuhle knihu jsem si opravdu užil. Bylo to jako sledovat dobrý špionážní film. A to i díky skvělé kresbě a barvám.
  • MEGA
    Další průměrný Punisher. Zasazení v Afghánistánu je super a Ennis z toho zvládl vytěžit pár myšlenek. Ne že by ty myšlenky byly zcela nové. Vlastně je to starý známý "válka je špatná", ale pořád to dokáže trochu obzvláštnit. Líbil se mi záporák Muž z kamene, který je prostě hajzl, ale stejně má k Punisherovi takovou zvrácenou úctu. O'Brienovou jsem nikdy moc neměl rád. Její postava se dá shrnout do dvou vět: "Chce pomstu" a "Je nadržená na Punishera". V této knize je napsaná o něco lépe, ale ten její konec je zase napsaný hrozně. Celý závěr knihy byl povětšinou zklamání. Kresba je místy nepřehledná, ale mimika a stínování je na úrovni. Problém jsem měl s barvami, které mnohokrát přesahovaly přes linky. V předchozích dílech mě to tak nevadilo, ale zde mě to bilo do očí.
  • Kadin
    Kadin mecenáš28.7.2019 21:17Punisher MAX #07: Muž z kamene
    Pokračování 3. dílu Matička rus se veze na stejné vlně jako již zmiňovaný 3. book. Naštěstí je to lepší, než předchozí díl Barracuda, ale jinak se nejedná o nějakou hitparádu. Je to fajnově akční a po příběhové stránce mi to přišlo ok. Po předchozí polovině této série mi přijde, že druhá polovina je dosti slabší, a to mě mrzí. 5/10
  • karl173
    karl173 mecenáš16.10.2018 18:52Punisher MAX #07: Muž z kamene
    Tak nějak jsem nevěděl jak celkově tento díl ohodnotit. Stanou se zde celkem zásadní události. Na druhou stranu, to jak se dané události stanou je při nejmenším celkem odfláknuté. Celý díl se od předchozích ničím téměř neliší a působí monotónně. Kresba je sice opět dobrá, ale už nedokáže tolik překvapit. A tak je na tom vlastně skoro celá knížka, až na některé ty důležité momenty, které sice přijdou nečekaně, ale jak jsem již zmínil, přišlo mi jakoby to Ennis už zkrátka flákal. Stále je to k přečtení, ale nejlepší díl to nebude. Čekal jsem víc. 60%
  • JohnyG
    Dvojka Punisher a sympoška O'Brienová je zábavnej protiklad povah a současně fatálně koordinovanej soulad v bojovým nasazení. Jak po Castlovi jde celá četa vojáků a on je vylikviduje obřím samopalem a pěchotníma minama na úpatí hor, zanechává takovej á la Rambo dojem. Plus pár starejch dobrejch momentů, kdy někomu vystřelí mozek z palice bez pohnutí brvou nebo procedí nejaký moudro, jakože válčit v Afghánistánu znamená, že všichni umřou nebo tak. Prostě Punisher pořád dost dobrej na to, aby stál za přečtení, i když je to zas trochu víc politický, Zacharov mě jako záporák až tak neuchvacuje a je to celý ukotvený v událostech předchozího děje.
  • Luigim
    Co mi začíná na Punisherovi vadit ze všichni zaporáci a je jedno odkud používají stejnou nadávku P..a a nic jiného neznají. Za tohle, ale asi může spíš překladatel, protože čeština je více než bohatá na různé nadávky. A tady by se tak krásně dalo vyblbnout jéje. Takže lenost? Jinak příběh jsem očekával lepší vzhledem k návaznosti na předchozí děj, ale bohužel. Kresba je fajnová a likvidace nepřátel též. Super oddechovka.
  • Vojtěch 393
    Vojtěch 39322.4.2017 17:58Punisher MAX #07: Muž z kamene
    Série jako taková super, ale tenhle díl mě po skvělé Barracudě prostě nechytnul.. :-/
  • Fry
    Fry admin14.3.2016 15:23Punisher MAX #07: Muž z kamene
    "Punisher MAX #07: Muž z kamene" - A nastalo ticho ... Pro někoho možná slabší kousek, ale vzhledem k tomu, že už jsem nějaký ten pátek nic nového s "Punisherem" v hlavní roli nečetl, udělal na mě "Muž z kamene" opravdu dobrý dojem. Frank se vrací vyřídit staré účty, do toho se zamotá pár starých známých a příběh zase přichází s novým stylem zabíjení, vraždění a mučení ... Prostě to, co od Ennise čekáte a dostanete přesně vyvážené tak, aby vám ničeho nechybělo. Jenom je škoda, že jsem se k celé sérii dostal dost chaoticky a nečetl všechny knihy v přesném pořadí, ale tak to už je teď jedno ... Za mě 5*!
  • sedw
    Tady musím souhlasit s většinovým názorem, tento Punisher byl z mého pohledu prozatím nejhorší. Záporák nebyl špatný, ale nedostal tolik prostoru, jak jsem čekal. Prostředí mě taky nebavilo tak, jako dříve (což je však čistě subjektivní) a tak za největší plus považuji poslední stranu komiksu, která byla opravdu povedená. Všeho všudy čistý průměr.
  • Schramm
    Schramm27.5.2015 10:36Punisher MAX #07: Muž z kamene
    Přímá návaznost na Matičku Rus a stejné hodnocení. Afghán prostě nemůže zklamat, stejně jako ty všechny sračky, ve kterých se současný svět topí a které tu Ennis ukazuje. Maličko nadhodnocuju, viděl bych to tak na 4,5, ale ten ruský syndrom je tu dobře podaný. Takže pod dojmem současného dění to na mě asi působí víc než jak by to působilo ještě před pár lety.
  • terrordemon
    terrordemon31.10.2014 12:05Punisher MAX #07: Muž z kamene
    Sériu Punisher MAX milujem. Grant Ennis je neskutočne dobrý scenárista. Samotná postava Punishera je tu totálny sociopat a psychopatický vrah a predsa Vám bude sympatický. A toto je ďalší skvelý príbeh s parádnym cynickým humorom a drsným pohľadom na svet. Svet kde nikto nieje kladná postava. A Punisher ukáže že aj on má niečo čo môžme nazvať "citom". Vedľajšie postavy sú skvelé a generál Zacharov je megahajzel. Takto má vyzerať poriadny Punisher. 90%
  • Walome
    Walome mecenáš14.9.2014 15:33Punisher MAX #07: Muž z kamene
    Občas jsem se uchechtl, ale jinak spíš nuda a hlavně to prostředí... mě ty Arabáči prostě nebavěj. Potěší pár momentů, ale po výborných předchozích dílech je to opravdu slabé.
  • faster86
    faster866.6.2013 12:21Punisher MAX #07: Muž z kamene
    tohle se mi hodne libilo.... nebudu spoilerovat... proste hodne dobry
  • MindReader
    MindReader4.6.2013 18:24Punisher MAX #07: Muž z kamene
    Punisher MAX je jedna mých nejoblíbenějších odpočinkových sérií, ale tohle byla prostě nehorázná sračka. Tři prdele keců od Ennise mi nevadí, ale musí být nějak rozumně rozkouskované a propojené s akcí nebo nějakým pořádným příběhem. Tady není to ani to. Jenom prostě KECY, každá debilní postava je tu přeborník v proslovech a huba se prostě nezavře. Snad ale nejhorší na tom je, že ty kecy jsou absolutně o hovně. Nic neřeší, jen se snaží vytvořit dojem, že postavy jsou hrozně bedés madrfakrs. Akce je tu naopak hrozně málo, asi tak pět stran na celej book, a k tomu je dooost slabá. Přijde mi, že Ennis prostě musí napsat každou píčovinu, která ho napadne, a s kvalitou si moc hlavu nedělá, naštěstí to občas vyjde a stvoří hodně dobrý comics, tohlecto to prostě jen není.

    Sračka, zklamání a nejhorší Punisher, který tu vyšel.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.5.2013 13:35Punisher MAX #07: Muž z kamene
    Po komentářích zde jsem se také trochu obával, ale dostal jsem, myslím, opět celkem kvalitního Punishera jak má být.

    Celkový dojem: 70%
  • Kabukiman
    Kabukiman1.5.2013 18:28Punisher MAX #07: Muž z kamene
    Další Ennisův Punisher (tedy stále to samé, ale zase v jiném prostředí.) Po předchozích komentářích dole jsem to čekal podstatně horší,takže jsem nakonec byl docela spokojený :) Rusáci s vrtulníkem mi připomínali Rudého škorpiona s Lundgrenem. SAS mi zase připomínali příběhy Hitmana (Ennis je očividně jejich fanoušek). Frank Castle mi připomínal sám sebe (tedy stále tu stejnou postavu s jedinou emocí a jediným výrazem v obličeji.) Dal bych jen tři hvězdy,ale tu čtvrtou po delším rozmýšlení dám za závěr na hajzlíku, na konci jsem se dobře pobavil :)
  • Lenny
    Lenny mecenáš25.4.2013 17:06Punisher MAX #07: Muž z kamene
    Od návratu Rusáka jsem čekal víc. Ennis se neustále opakuje a začíná to být nuda - navíc tohle žádný pořádný souboj.
  • erik
    Keď som si prečítal, že sa vracia Muž k kameňa, tešil som sa. Ale rýchlo ma to prešlo. Zasa sa raz dej točí kdesi okolo postavičiek typu Rawlins alebo O’Brienová. Kým prvý je už iba otravný, Punisherova ženská si to tu užije na všetky možné spôsoby. Náhodné okamihy (telefonát) značne napomáhajú deju, ktorý by inak ani nebol. Afganistan je pustý a Zacharov z formy (i keď jeho predvídateľné hrátky s batoľaťom mali niečo do seba), akoby Ennis každú postavu, ktorú vymyslí, po čase musel zneschopniť. Drsný záver sa točí okolo vrtuľníku, mínového poľa a toalety, dajako v tom chýbali emócie.

    Kresba je fajn, ale niektoré scény sú zvláštne nasekané, (spoiler – vo vrtuľníku sú postavy na jednej strane rozostavané tak, na druhej už padajú z dverí onak, akoby sa odohrala šachová partia a figúrky sa popresúvali, ale nik to nenakreslil), azda nad tým autori ani nerozmýšľali.

    Priemerný Punisher bez veľkého finále i nejakej pointy.
25492061
Četl/a (129)
2scha, 3DD!3, Al0f0k, Alikkk, AlmightyMates , alois13, Ash Pointak, BadBoy, Balů103, Benny, besikv, binnmode, Blockholm, Bronn, calvin10, charvos, choze, ConanVJ, Craxx, crewni.konzerva, cyboy, dajik, DANT3_, Darker, dbar, Deckard, Doppelganger, erik, farnhajt, fifas, Fox01, Fry, Georgíno J., Golem, house192, hromotlk, hypermlok, invape, Izmir Čupr, Jabba, James, jankie, jh666, jiskra, John Wick, JohnyG, Joker189, Joshua_T, kadas97, Kadin, kallenved, Kaluž, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Khagrael, Killingjoke, kinak, lacoste, lantan1, Librarian, Light, LookAss, mart.in, martin28, Martinb, Matthew, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, miuanek, Mleako, MonsterGyre, Mr.Bolt, mstefl, namdnas, NecRoman, Nevidal7, Noci, Norri, oleav, Olesh, Ozymandias, Paldini, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , PH79, Pietro26, Poseidon1978, punisher, raenius, raimi, RaptoR, Rezet, rooty, RudyRod, Saint of Killers, saja, samuelo12, Schramm, sedw, seneke, Sikk, slavik38, Spacecore, Spike, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Tiba, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, Velkej šéf, Vojtěch 393, VskPrzk, Walome, Wasps, Wiw, xflori01, Yefery, Zbysek2410, zlejzmrd
(257)
2scha, 665+1, adam.ra, Aerchel, afri, Alfi, Alfray, Alfred, AlmightyMates , alois13, ArmadOon, asgardpepa, Ash Pointak, Azbest, AZTeck, BadBoy, Balů103, batoo, bboorreekk, Beng.D, Benny, besikv, Bezvliv, bidlo10, binnmode, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, calvin10, Capa, charvos, ConanVJ, Corvus, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, DANT3_, Darker, dbar, Deckard, Denis1996, doophy, Doppelganger, dvoracekpetr1, Dzoglik, Einstain666 , Elhonzo , Erich, erik, Famozní, farnhajt, faster86, FatMonster, fel68, felis, fifas, filemon, Filip123, filosh, Final, firesnake, Fos4, Fox01, Fry, Georgíno J., gezic, goldschmidchen, Golem, goodspeed, Grebenda, grinder, gumidekmedvidek, hahahoho, Hamichal, Hebled, hedgehog, hellblazer, herbert, Honzin, house192, hromotlk, Hulik, hypermlok, ikshorm, invape, Jabba, James, jankie, jh666, jiskra, jjjirik, jmenujiseradekbouril, John Wick, Joker189, jones1240, JORDY, Joshua_T, Kabukiman, kadas97, Kadin, kallenved, Kaluž, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, KdG, Keenkeen, kendor007, KINIMODUS, komik.sx, Komiksum, konous, koudak89, Kreatik Digital, kubanec13, kucik, lacoste, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, Lojza, LookAss, Lucifer, luky.kuky10, lutrix, maara, malylada, markic, mart.in, Marthy76, Martin Buchal, martin28, Martinb, Marvin, Masinfira, Matej-29, Matthew, Maty48, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, MickeyStuma, mikado, mineralk, mirec, miuanek, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, monty.cl, MP, Mr. Bobeček, Mr.Bolt, Mr.Plysh, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, namdnas, NecRoman, Neuro, Nevidal7, Nightmare, Noci, noMster, Norri, nx, Odal , OldaB, Olesh, Onkel 1928, opytz, padre_negro, Paldini, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , PH79, POLAKST, Poseidon1978, punisher, RadimNemec, Radkos, raenius, raimi, RaptoR, Ricarderon, Roiser, rooty, RudyRod, Saiffer, Saint of Killers, Salien, samuelo12, Saran, Schramm, sedw, seneke, Shake, Sidi Santini, Skot, slavik38, sleepless, songoku, Spike, StanleyHu, stanleystar, suricattaontheway, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, TheWrecker, Thurin, Tiba, Toe, Tomas024, Tomate, tomned, Tony TwoDee, TonyT, Trevelyan, trudoš, tulipstros, Tyfus, Ukko, vallyslayer, VasaX, Velkej šéf, Vítek, Vojtěch 393, Wasps, willis, Wiruss, Wiw, xai, xflori01, xintax, xxSIMIxx, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zebedee, Zíďas, zlejzmrd
Chce (30)
adriel, AwatarDK, Azalin, Azik2586, Badgu.y1902, Benji, Braindead, deadpool, DKoscik, Dosis_Venenum, DracoAn, Geralt, gwen666, Hauzina, J.T.honza, Ladinek82, Macek78, Mamut12, Miriyak, Mistak, petrsimcik, RedButton, Rowan, seeker666, spot, Symbi, timek, vrazdinek, xxaannddeerr, Zelvak
Shání (4)
delta11, Hauzina, Mistak, Taťka Tuleň