Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Poslední muž na Zemi. Chce jenom najít svou dívku a mít klid… jenže svět s ním má jiné plány. Pro někoho je prostředkem k záchraně světa, pro někoho symbol utlačovatelů, který je zapotřebí zničit. Čím víc se o jeho existenci ví, tím víc se kolem něj roztáčí kolotoč událostí, které se nedají zastavit. Zuřivé amazonky, šílená žena blábolící něco o mužích z vesmíru, idylické město s tajemnou minulostí, záhadný artefakt, izraelské komando, nalezená sestra… poslední muž na světě to nebude mít jednoduché.

Yorick je jediná osoba mužského pohlaví (když nepočítáme jeho opičáka), která přežila bleskovou apokalypsu a teď zjišťuje, že být posledním mužem na Zemi není taková sranda, jak si člověk představoval. Ve světě, kde je penis nedostatkovým zbožím, jste štvancem jak těch, které vás chtějí použít k plození, tak těch, které vás považují za relikvii temných dávnověků a chtějí vás zlikvidovat. A to ani nemluvíme o tom, že nikdo netuší, proč Yorick přežil a jestli ve svých genech neskrývá recept na záchranu lidské rasy.
Prezidentka, novodobé amazonky, agentky Mossadu, komanda republikánek, ruské vojandy, tajné organizace i nezaměstnané supermodelky, ty všechny mají o Yoricka zájem.

Být chlapem je těžký úděl.

Obsahuje sešity série Y: The Last Man #6-10

Y – POSLEDNÍ Z MUŽŮ získal v roce 2008 hned dvě prestižní Eisnerovy ceny: v kategorii Nejlepší série na pokračování a výtvarníci Pia Guerra a José Marzán jr. byli oceněni v kategorii Nejlepší kreslíř/inker nebo kolektiv kreslířů/inkeristů.


Scénář
Brian K. Vaughan
Art
Pia Guerra
Ink
José Marzan jr.
Barvy
Digital Chameleon, Zylonol Studios, Pamela Rambo
Obálka
J. G. Jones
Lettering
Nikola Žogliková
Překlad
Petr Zenkl
Žánry
ze života
ISBN/ISSN
978-80-7381-706-0 (BBart s.r.o.)
978-80-7381-706-0 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
400 g
Stran
128
Cena
399 Kč
Originál
Y: The Last Man #02: Cycles (Vertigo (DC Comics))
  • ludek.n
    Druhá kniha série Y: Poslední z mužů Briana K. Vaughana a Pii Guerrové posunuje hrdiny za dalším poznáním a dalšími dobrodružstvími. Na rozdíl od jedničky jsou Cykly daleko přesvědčivější a přímočařejší. Co mě u minulé knihy otravovalo a rozčilovalo je vesměs pryč a příběh do sebe absorboval mnoho zajímavého. Rozevírají se nůžky jednotlivých charakterů a stupňuje se tlak v detailech i celku. Přiostření atmosféry je ku prospěchu děje, přestože občasné ataky kanální mluvy ne vždy zapadnou na své místo a v některých pasážích dokonce vypadají, jako by je sem někdo narouboval násilím a za každou cenu. Úvodní textová introdukce - kromě toho, že připomene obsah předchozího dílu - zaujme statistickou úvahou o procentním zastoupení mužů v některých klíčových oborech. S kresbou je to stejné jako u prvních sešitů série: bez velkých efektů, bez překvapení, ale přesně a precizně. Platí i vyzdvihnutí výborných obálek k původním sešitům od J. G. Jonese, u kterých si užiju každý detail. Pokud budou autoři pokračovat ve stejném duchu, je opravdu na co se těšit.
  • MisaNuff
    MisaNuff30.7.2023 18:45Y: Poslední z mužů #02: Cykly
    Souhlas s recenzí od Walome, první díl se mi líbil, ale druhý byl divný. Poslední muž na planetě a prezidentka jej pošle s jednou agentkou na road trip. Yorick je vykreslen pokaždé jinak, jako naiva, tupec, hodňousek. Vztah se sestrou nedává smysl. Nic moc se vlastně v celé knize nestalo. Stále tam jsou narážky na americkou politiku a pop kulturu, kterým nerozumím. Uff, ještě mám koupenou trojku, tak uvidíme, jestli u série zůstanu.
  • Lord Baltimore
    Lord Baltimore11.11.2019 20:02Y: Poslední z mužů #02: Cykly
    Tady už se to začíná rozjíždět, ale několik věcí mi zde stále chyběla.
  • trudoš
    trudoš editor10.7.2019 15:08Y: Poslední z mužů #02: Cykly
    Druhý díl začíná opět ze široka, přičemž je už jasné, že autoři hodlají ze světa, jehož jsou tvůrci, vymačkat co nejvíce. Naštěstí se zatím nebojí zásadních zvratů, takže mile potěší, když konečně zmizí jedna z hlavních záporaček, která mně osobně lezla dost krkem a bál jsem se, že bude v sérii přítomna celou dobu. Vyprávění samotné je trochu stylizované, nijak se neštítící dílčích klišé, jež sice působí maličko nuceně (viz. Yorickova etuda s novou láskou), ale zároveň mají pro další vývoj nezbytný smysl. A přestože se hlavní hrdina občas chová jako naivní pitomec, pořád je to napínavá jízda, plná nečekaných obrazů a nápaditého prostředí, kdy nejde jen o to, ukázat rozpad společnosti po celosvětové katastrofě. Což se mi na Posledním z mužů líbí asi nejvíc; to jak se hezčí půlka lidstva staví znovu na nohy a snaží se žít s tím, co zůstalo. Protože je to po všech stránkách zajímavější, než sledovat jezdce ve futuristických autech jak bojují o ropu. Uvidíme ovšem, co přinesou další alba.
  • Spacecore
    Spacecore15.6.2019 02:31Y: Poslední z mužů #02: Cykly
    Druhá kniha je svižnější, příběh nabírá směr a přeidávají se zvraty. Interakce mezi postavami přichází celkem rychle a ke všemu tu zde máme poprvé erotické dusno, o které si přímo námět žádá. Což se zajímavě čte, když jste muž, zajímal by mě názor žen, ale nepochybuju, že by se jim to četlo zajímavě též. Plný počet hvězd, těším se na další book.
  • perak
    Oproti prvnímu dílu k velkému posunu nedošlo (v ději samozřejmě ano, ale ve schématu vyprávění moc ne), pořád si říkám, o čem chce autor psát deset knih, aby se děj nějak vyvíjel a nezačal nudit. Jak už je Vaughana obvyklé, nemá problém hodit do děje pár nových zajímavých postav, pár se jich bez mrknutí oka zbavit (což u něj oceňuji), občas přidat vtip, do toho zamíchat sem tam nějakou hlubší myšlenku. Celkem to baví, ale jak už jsem, jestli nepřijde s něčím překvapivým, tak by to mohlo začít nudit. A poslední stránky tohoto dílu naznačily, že by to překvapení přijít mohlo.
  • rewkon
    Nějak situace mi přišli trochu přes čáru hlavně sestra vs bratr jinak jsem si tenhle díl více užil než první .
  • louza
    Cykly vyráží dech. Rozjezd Y byl slušný nadprůměr, ale Yorickův příběh při úprku před amazonkami a Vaughanovo kontrastní líčení světa bez mužů v jedné velmi speciální osadě žen překvapuje. Perfektně navržené zvraty, neočekávaná, ale logická odhalení a emotivní vyústění ženou laťku kvality na maximum. Výborná část celého cyklu.
  • karl173
    karl173 mecenáš20.10.2018 20:25Y: Poslední z mužů #02: Cykly
    Vaughan svým typickým vyprávěním ve stylu, budeme si povídat a pak na konci ukážeme cliffanger už nepřekvapí, spíš je o to víc překvapivé jak moc mu to stále žeru a jak moc jsem si tohoto autora zalíbil. Stejně jako jeho post - apokaliptickou verzi. I kresba se mi stále velmi zamlouvá. Chápu že se někomu více líbí Sága, ale mě rozhodně zatím baví i tahle série. 90%
  • faster86
    faster866.9.2018 23:20Y: Poslední z mužů #02: Cykly
    Road trip yoricka zavede do města, které v tomto příběhu slouží jen jako kulisa. Tak nějak nudně se dostaneme k přímé konfrontaci s amazonkama, která vlastně taky nikam nevede. Tak nějak jde o shledání sourozencu v ne moc povedeném podání. Ale abych neprskal, má to dobré chvilky sem tam.
  • hroubek
    hroubek22.1.2018 20:01Y: Poslední z mužů #02: Cykly
    Příjemné překvapení. Od druhé dílu jsem čekal, že začne rozšiřovat všechny načrtnuté linie, ale naštěstí realita je trochu jiná. Komiks se soustředí na dvě linky a to Yoricka a jeho sestry Héró. Obě linky jsou dost zajímavě a už od začátku směřují k jistému tragickému vyvrcholení. Jenže zde se opět ukáže to, že je Brian K. Vaughan mnohem zajímavější scénárista, který má zajímavé nápady, zvraty a hlavně kvalitně napsané postavy. Je to vidět na vývoji Héró, Sonii nebo zbylých žen z městečka. Druhý díl je mnohem více vtipnější, ale nepostrádá palčivé otázky, přesah a zajímavé morální volby. Hodnocení je mezi čtyřmi a pěti hvězdy, takže zatím volím lepší a uvidím, jestli to po dalších dílech změním nebo to nechám, tak jak to je. Tak či, tak mě tato sága o "posledním" muži na zemi dost hodně baví.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1031.5.2017 08:49Y: Poslední z mužů #02: Cykly
    Po skvělém prvním díle i ten druhý nezklamal. Tahle série mě začíná hodně bavit!
  • Fry
    Fry admin27.11.2014 16:39Y: Poslední z mužů #02: Cykly
    "Y: Poslední z mužů #02: Cykly" - Tak po letech si to dám konečně "celé" znova... A po excelentním začátku je tady podle mě ještě lepší a z těch 8mi dílů (co jsem četl) možná dokonce nejlepší druhý díl "Cykly", ve kterém se z Bostonu přesouváme do Ohia, přesněji do městečka "Marrisville", kde je celkem početná komunita žen (koho jiného, když muži vymřeli) skrývající jedno veliké tajemství, ale když nejste zrovna v nejlepší kondici a jdou vám po stopě "novodobé Amazonky" v čele s vymývačkou mozků Victorií a ... tak vám to bude jedno, a budete rádi, že vůbec někde jste. Navíc už asi jako tuším, co způsobilo apokalypsu... Za mě 5*!
  • sedw
    Tato série mě opravdu chytla. Po prvním díle rozhodně pád kvality nehrozí, spíše naopak. Děj se více koncentruje, ale není to na škodu, podán je více, než dobře. Člověk se více sžije s postavami a ač se v podstatě děj nikterak zásadně neposune, čtení je to výborné. Mám rád komiksy, kde se mluví a tady se mluví opravdu hodně, takže pro mě další plus. Je mi jasné, že tato série neosloví všechny, zejména nedostatek akce může někoho odradit, ale mě dostala maximálně.
  • Walome
    Walome mecenáš28.11.2013 12:41Y: Poslední z mužů #02: Cykly
    První díl byl fajn, ale tady byla spousta divností. Asi největší je vykonstruovaný vztah dvou sourozenců, který prostě nedává smysl. Navíc je vyprávěn zkratkovitě a čtenář se tak nestačí do situace vžít, natož aby ji mohl prožívat. Hlavní hrdina je někdy vykreslen jako pohodář, někdy jako tupec a jindy jako vulgární primitiv - vyberte si. Celkově to nemá moc logiku a jediné, co je trochu cool, je samotný nápad - svět (téměř) bez samců. Zkusím ještě třetí book, ale zatím jsem rád, že jsem do série neinvestoval a využil služeb knihovny.
  • kaylin
    kaylin18.10.2013 09:11Y: Poslední z mužů #02: Cykly
    Brian K. Vaughan je člověk, který přemýšlí o chodu světa a dokáže ho zaobalit do celkem zajímavého příběhu. "Cykly" jsou vlastně jen takovou epizodou v hlavním příběhu, epizodou, která dokáže zabavit, ale přesto zde nějak něco chybí. Rozjíždí se zde mnoho příběhových rovin, ale jen pouze na jednu se skutečně soustředí. Některé jsou okrajové, jsou okrajovými už druhou knihu, a my stále čekáme, až se něco stane. Zatím marně. Ano, ono se to rozjede a začne se vysvětlovat, co mají jednotlivé skupinky za lubem, ale trochu si prostě musíme počkat. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/10/334-y-posledni-z-muzu-2-cykly-80.html
  • Kabukiman
    Kabukiman8.4.2013 16:12Y: Poslední z mužů #02: Cykly
    Děj se trošku rozjíždí a tak je to o trošku zábavnější než první díl.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš27.12.2012 20:07Y: Poslední z mužů #02: Cykly
    Stejně dobré jako první díl. Kvalita nejde nahoru ani dolu. Kresba normálka. Neuráží, ale rozhodně si jí nebudu nějak pamatovat...
  • Azalin
    Azalin mecenáš22.4.2012 11:46Y: Poslední z mužů #02: Cykly
    I když se mě první díl při druhém čtení bavil daleko víc, druhý díl mě znovu celkem odradil. Takový neslaný nemastný příběh s občasnou snahou šokovat, kreba tomu taky příliš nepřidává. Člověk asi musí s touhle sérií vydržet déle, aby se dočkal odměny, já ale asi utratím peníze za zajímavější komiksy.. Moc nechápu tu Eisnerovu cenu, zřejmě jsou v Americe všichni na větvi z toho, když se někdo snaží aspoň o trošku originální komiks, namísto samých superhrdinů.. ;-)
  • mart.in
    mart.in mecenáš20.11.2011 17:58Y: Poslední z mužů #02: Cykly
    Bavilo ještě o něco víc než první díl, pěkně to gradovalo, z původního plánu přečíst pár stránek před spaním rychle sešlo, zvědavostí bych stejně neusnul...
  • Fry
    Fry admin19.8.2011 17:02Y: Poslední z mužů #02: Cykly
    Druhý díl mé nejoblíbenější série!!!

    Už od prvního dílu jsem se těšil na druhý a nebylo to na škodu. Příběh tentokrát dojede do Ohia, do městečka Marrisvile do kterédo se Yorick, Ampersand, 355 a doktorka Mannová dostanou vlakem - chtěli jet až do Kalifornie ale nebýt dvou ku*v tak by se tam dostali. Ale nebudu spoilerovat.....

    U mě je to opravdu nejlepší serie......
  • Kibr
    Ještě lepší než jednička...
  • The Genius
    The Genius14.12.2010 09:35Y: Poslední z mužů #02: Cykly
    Druhý díl je přibližně na úrovni prvního. Sympatická kresba zde doplňuje v podstatě konverzační drama, které je opravdu zábavné číst. Musím ovšem strhnout 5 % oproti prvnímu dílu, protože ten působil jako sympatický rozjezd a hodně vysoko nad vodou ho držel hlavní námět. Druhý book ale stále působí jako pouhý rozjezd, bohužel ve chvíli, kdy už námět neohromí. Věřím, že je to jen ticho před bouří :)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin30.10.2010 11:14Y: Poslední z mužů #02: Cykly
    Stále dobré, čekám na rozuzlení. Škoda kočky jménem Sonia.
  • BlackDragon
    BlackDragon16.5.2010 00:18Y: Poslední z mužů #02: Cykly
    pekne, cloveka naserie, zaujme :) pripomina mi to obcas Sexmisiu a obcas Muzov pod ochranou
  • GORERATED
    GORERATED3.5.2010 19:20Y: Poslední z mužů #02: Cykly
    více kecání, méně akce, kresba průměrná, ale funkční.
    na nudný večer slušně zaplácne ikdyž za 4 kila bych čekal více, konec to nakousl dobře, ale došel hned, jak se o něm jista rusky mluvici slecna, nebo jak mluvici, zminila :) další kniha bude snad lepší.
  • goldschmidchen
    goldschmidchen25.4.2010 17:16Y: Poslední z mužů #02: Cykly
    Zajímavý námět.
  • matrosh
    Y mě dostalo už svým prvním dílem a to hlavně neobvyklou střihovou skladbou, která neskutečně dynamizovala děj, tenhle díl už tak zběsilej není a vím že to ani nejde. pořád je to dobrý komiks s nadupaným dejěm. Normálně bych dal 95, ale strhávam 10 za opravdu příšerný a krkolomný překlad a chyby, nechápu jak je to možné když to dělal ten stejný člověk a první díl byl přeložený skvěle?!
  • erik
    Jedno je isté. Prvý, kto nájde päť panelov bez textu, má nárok na cenu. Je to ukecané. Dej nevykazuje veľkú dynamiku, avšak aspoň zmizli prvoknihové strihy, takže sa to netvári, že sa niečo deje. Zdá sa mi, že jemne pribudlo vtipných narážok, čo je dobre. Pre istotu som si to prečítal osve a aj s prvou knihou a vo výsledku sa mi pokračovanie páči viac.
  • brkowycz
    brkowycz27.3.2010 12:40Y: Poslední z mužů #02: Cykly
    V podstatě jako první díl. Hlavní hrdinové se posouvají dál k laboratoři profesorky Manové a vypadá to, že celá tahle serie bude jakousi "road story". Trochu se rozvinou postavy, příběh se vlastně ani nikam neposune, naváže se pár nových vztahů jen aby zase rychle skončili. Přesto že obálka vypadá super akčně, k žádné pořádné napínavé akci vlastně ani nedojde. Myslím že by výrazně tomuhle comicsu prospělo, kdyby byl podáván ve větších dávkách, takhle to působí, jako by jste četli Krajinu půlnočních stínů rozsekanou do 4 menších knih, mezi kterými je pauza rok. Pořád čekám, až mi v téhle serii něco vyrazí dech, ale za přečtení to určitě stojí!
5258121
Četl/a (142)
123peta, 2scha, Alikkk, BadBoy, Baffman55, Balů103, bananzluty, bierce, binnmode, bob-premky, Bonpar, buscheer, calvin10, Chaolinek, charvos, cobe, Const.ex, Covenant, CreepyDragon, cyboy, dajik, Darker, Deckard, Dezodoo, Django, Doppelganger, Draco nobilis, dvory, Dzoglik, erik, farnhajt, figis, Final, flynander, Fox01, Fr3d_K, Fry, Garp, Georgíno J., gumidekmedvidek, Hawwwran, Houbař, hromotlk, hroubek, Hugin, hypermlok, invape, Jabba, James, james dixon, jankie, japes, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Kaaos, Kaluž, kapicka, karl173, kaylin, KdG, Keenkeen, Keno, kiat103, Kil-Khal, kindanerd, Kokuun, Lachvos, lacoste, lantan1, Light, Lord Baltimore, ludek.n, Lukasitch, luky.kuky10, majer, malylada, Mamut12, mart.in, Matthew, Mercurio, mgeralt, mineralk, misa, MisaNuff, mozzu, MP, Mr.Plysh, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, Noci, Norri, NylKasbri, oleav, Olesh, Onkel 1928, Ozymandias, PAK, Paldini, pearlxjam, pechna, perak, Petr, Petrisko911 , punisher, radimisko, RadimNemec, raimi, RaptoR, Raul, rewkon, Rezet, rockyt, rooty, saja, Schirru, Schramm, Spacecore, Spike, syon, tacmud, taidana, terrordemon, the.kasztan, Tony TwoDee, tricky, trudoš, Unerr, Václav Mikula, VasaX, Velkej šéf, vita, Walome, wolfgang, Yaromil, yogi, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(287)
123peta, 2scha, 625, adam.ra, afri, Alfi, amazing_k, arsan, Azalin, Azbest, AZTeck, BadBoy, Baffman, Baffman55, Balů103, bananzluty, bboorreekk, beanek, BeeSee, Benji, binnmode, Black Bro, yo, BlackDragon, blackJag, Blair, bmc75, Bob, bob-premky, bobo666_2005, bourgeois, Bubsy, burzum, buscheer, calvin10, calviti, camper, Cassidy, Chaolinek, charvos, chobotnička, Choky86, cobe, Cody, Const.ex, Corvus, CP, Cr4sh, crush, CSE_AC/DC, CSE_AcDc_CZ, cyboy, Dali, DAN478, Darker, Deckard, Dezodoo, Dinik, disclose, discovery, Django, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, dr_benway, dvoracekpetr1, dvory, Dzoglik, Einstain666 , erik, EvilvsGod, farnhajt, faster86, FatMonster, fel68, figis, filemon, Filip123, filipes, filosh, Final, Finvarra, Fox01, Fréza, Fry, Garp, Georgíno J., goldschmidchen, goodspeed, GORERATED, Grebenda, Greyman, Grim, grinder, gumidekmedvidek, Hamichal, hanocri, hawkzn, Hawwwran, hedgehog, herbert, holubdema, Houbař, hromotlk, hroubek, Hugin, Hulik, hyba1991, hypermlok, Indy, invape, Jabba, jakouback, James, james dixon, jankie, japes, jerry67, jh666, jindroush, jiskra, jjjirik, John Wick, jones1240, Joshua_T, Juseph , Kaaos, Kabukiman, Kaluž, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, Keenkeen, Keno, kiat103, Kokuun, koudak89, krvinka56, Kuba10, lacoste, Leland, Light, listr, Lobok257, Lojza, Lord Baltimore, LuckyLjuk, luky.kuky10, maara, Macek78, mainman, majer, malylada, Mamut12, Mankin, markic, marshalx, Marthy76, Martin Buchal, Marvin, Matej-29, Matio, matrosh, Matthew, MB, mcleek, meffis, Mercurio, merhyx, mgeralt, mikado, mikina, mikki.maser, mineralk, misa, Mistak, Mitak, moiqpiom, monty.cl, mozzu, MP, Mr. Bobeček, Mr.Plysh, Mrtvejbazen, mstefl, NecRoman, nester, Niaz, Nightmare, Noci, noMster, Norri, nx, NylKasbri, Olesh, Ondraseeek, Onkel 1928, Paldini, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, pennywise, Pepares, perper, Petr, Petrisko911 , POLAKST, Poseidon1978, PP, punisher, radimisko, Radkos, Raijin, raimi, RaptoR, regressiv, rewkon, Ricarderon, Rich, Rinter, rockyt, Ronik, rooty, royan, Ruw, Saiffer, Salien, Saran, Schirru, Schramm, sedw, Shake, skepsi, Skot, sleepless, songoku, Spideyy, Spike, spot, StanleyHu, stanleystar, Stara.kryta, Stlucius, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, the.kasztan, Thurin, TIM.biker, timek, Toe, Tomasino79, Tombal, TommyBOYER, Tony TwoDee, trudoš, tulipstros, Václav Mikula, VasaX, Velkej šéf, Viking, vishnar, vita, Vítek, vranakx, wayhui, Wiruss, wolfgang, xai, xintax, Yaromil, Yefery, yogi, yojimbo, Zajda, Zajo original, Zbysek2410, zebedee, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd, Zod
Chce (17)
Askalon, besikv, Braindead, deadpool, DennyTom, DKoscik, fusnix, hahahoho, husakpetr93, isildur heir, Jak, Komediant1842, koniklec, Maty48, paveln, Slaine, tkorvas
Nabízí (5)
bourgeois, jakouback, MB, Mildaha1, pavouk