Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
„Otázky jsou grátis… ale za odpovědi můžete zaplatit životem.“
A odpovědi jsou to, co v téhle knize dostanete. Ne všechny, samozřejmě, ale začínáme se pomalu dozvídat, co je za tajemným kufříkem, který vám umožní spáchat beztrestně vraždu.
Nejde jen o pomstu. Jde o něco víc. Z mozaiky lidských osudů se začíná vylupovat velký příběh, v jehož centru stojí tajemný agent Graves. Někdy je totiž vražda jen začátek.
Tentokrát se kufřík dostane ke dvojici gamblerů, aby vyřešil jejich vzájemné problémy, k servírce, které utekla dcera, k zmrzlináři s temnou minulostí – a na závěr se vrací jedna stará známá.
Tenhle kufřík bude zvláště dobře naplněný.

Obsahuje sešity série 100 Bullets #6-14

Scénář
Brian Azzarello
Art
Eduardo Risso
Ink
Dave Johnson (JØHNSØN)
Barvy
Digital Chameleon, Grant Goleash
Obálka
Dave Johnson (JØHNSØN)
Lettering
Jan Kozák
Překlad
Petr Zenkl
Redakce
Jennifer Lee
Žánry
akční, detektivka, noir
ISBN/ISSN
978-80-7381-250-8 (BBart s.r.o.)
978-80-7381-250-8 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
175 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
678 g
Stran
224
Cena
399 Kč
Originál
100 Bullets #02: Split Second Chance (Vertigo (DC Comics), 2001)
  • VanTom
    Azzarello do toho šlápl a v tomto nabušeném albu pokládá mnoho otázek na fungování tajemného kufříku, které zatím ještě nezamotává všemocným Trustem v pozadí. Zvlášť při druhém čtení (jsem v sérii už skoro u konce) do sebe dost dílků z několika skládaček krásně zapadá. A přestože je vše provázané, nechybí ani srdceryvná dramata zločinu & "spravedlnosti stovky nevystopovatelných nábojů".
  • Spacecore
    Rozvíjí se nám tu konspirační špionážní thriller epických rozměrů a my máme pár kusů skládačky a pár střípků mozaiky. A to je hra kterou s námi hraje Azzarello a jsem ochoten hrát :-)
  • perak
    To, co v první knize vypadalo jako líbivý, ale možná trochu kýčovitý obraz, se v druhém pokračování vyjevilo jako jedna velká skládačka rozbitá na nespočet kousků, z nichž se začíná skládat mistrovské dílo. Tato kniha mne hodně bavila, užíval jsem si každé stránky, ale přitom nikam nespěchal - jednak je zřejmé, že jakýkoliv dialog může mít svůj význam v budoucnu, jednak skvělá noirová kresba se musí vychutnávat.
  • Kapis
    Kapis mecenáš16.10.2018 08:05100 nábojů #02: Záblesk druhé šance
    Je to paráda, když to čtu po letech s mlžnou znalostí věcí budoucích, vyznám se v postavách a v tom o čem se baví. To při prvním čtení zkrátka není možné, protože Azael má tuto sérii promyšlenou hodně dopředu, ne-li do samotného konce a nebohý čtenář nemá šanci rozhovory postav rozklíčovat a vidí jen drobné kousky mozaiky. Sám teď nevím, jestli je mrtvý Chucky nebo Pony a jak to bude důležité do budoucna, stejně tak jsem musel dumat nad slovy Colea v úplném závěru, kdy mluvil o tom jak "jí" pozměnili a reprízou, kterou chtěl Trust provést, ale Graves to nedovolil. Asi si budu muset začít dělat krátké poznámky, ke každému dílu, abych se mohl vracet k určitým momentům a nehledat to po pěti knihách. Detaily a nenápadné drobnosti tu hrají obrovskou roli. Excelentní kresba a kompozice pohledů z různých úhlů, přes zrcadla nebo vodu či z hlavně pistole dokresluje dokonalost této série. Tak a šupkydupky na třetí díl.
  • karl173
    karl173 mecenáš23.9.2018 18:52100 nábojů #02: Záblesk druhé šance
    Jen tak dál. 100 nábojů je přesně ta série kterou chci číst. Má to poutavý příběh, který se postupně odhaluje, ale jak se odhalí kousek, objeví se dva další tajemné dílky skládačky. Kresba je parádní a skvěle vytváří ten správný noir. Sice se objevila pár panelů, které mi neseděli, ale to je jen malinká kaňka na skvělé knize. Vše se ale teprve rozjíždí, takže uvidíme co nám přinesou další díly. 90%
  • Fry
    100 nábojů #02: Záblesk druhé šance - Gangy, přestřelky, organizovaný zločin a lůzři, jenž získali druhou šanci ... Tahle série zkrátka i s druhým dílem jede na plný plyn směrem kupředu a nám se představují nové postavy, které si mnohdy ani nemůžou být jisté, zdali tuto jízdu přežijí alespoň do dalšího dílu. Nicméně abych byl zcela upřímný, tak ne všechny příběhy mě v této knize úplně bavily. K tomu lepšímu rozhodně patří odkrývání historie Trustu, příběh Colea a rodinné drama jedné servírky, ale například výlet do Paříže je výrazně slabší ... Za mě 4*!
  • kinak
    Na další díly slov netřeba, hodnocení vypovídá za vše.
  • jirin
    Stále mě série nechytla. Pokud jsem si u prvního dílu stěžoval na počet ostav a že jsem někdy dezorientovaný, tak tady je to ještě mnohem více. Dějově mě nic extra neupoutalo, jo jasně je tam na pozadí nějaký Trust a Minutemani, ale ti jsou zatím pořád na pozadí a prostě nejsem schopný se vžít a užít si příběh. Jediný příběh co nějak vyčnívá je ten se servírkou, ale převážně nuda a zase zbytečné nahotinky. To že francouzi mluví francouzky je možná dobrý nápad, ale když dialogům nerozumím, tak je to spíše pěkně naprd...
  • kaylin
    Brian Azzarello ví, jak udržet napětí. Přesto nemohu říct, že by držel čtenáře zkrátka a snažil se ho ošulit a jen ho nechat napínat a pak před něj fláknout nějaký polotovar. Vůbec ne. Azzarello dávkuje postupně, pravdu však odkrývá a nenechá nás dlouho tápat. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/10/332-100-naboju-2-zablesk-druhe-sance-95.html
  • Walome
    Walome mecenáš24.9.2013 21:25100 nábojů #02: Záblesk druhé šance
    Teda popravdě, Azzarello mě zklamal. Možná rozplétá nějaký zajímavý příběh, ale nechce se o něj zatím podělit - opravdu mě nebaví sledovat x stejných příběhů, kde nějaký pochybný póvl má jakési problémy, přijde za ním chlapík s aktovkou, odříká svou mantru o sto nábojích a pistoli a hrdina se chápe zbraně a střílí... nebo nestřílí, ale ve výsledku je to fuk. Až v půlce knihy je jasné, že děj směřuje někam dál, ale zatím jen předhazuje jakousi konspiraci, která smrdí klišoidním béčkový filmovým scénářem s Nicholasem Cagem v hlavní roli.
    Moc jsem nepochopil francouzštinu, která má asi působit autenticky, ale rád bych těm dialogům třeba i rozuměl :)

    Přemýšlím, že zkusím ještě třetí knihu, protože prostě nemůžu uvěřit tomu, že mě něco od Azzarella nebaví.
  • Azalin
    Azalin mecenáš16.12.2012 19:46100 nábojů #02: Záblesk druhé šance
    Je cítit, že série se teprve rozbíhá (doufám), ale zatím to není nic, nad čím bych nějak zvlášť jásal.. v posledních kapitolách ve Francii se v podstatě nic nedějě, jen se vedou záhadné (a někdy ještě záhadnější) řeči..
  • Fry
    ,,Lecture de la Grande'' (Skvělé čtení)

    Malý fígl, velká naděje - Ze začátku se to pomalu rozbíhalo, ale pak to dostalo dobré tempo!
    Den, hodina, minuta... muž - Slet situací které pomalu do sebe zapadají.
    Kdo chvíli stál, teď leží opodál - Velice výborný příběh, co všechno se může stát, když jste zapleten do kšeftů.
    Hluboký a radosti žal - Hltal jsem každou stránku! Velice emotivní!
    Parlez kung vous - Do Francie se podívá Dizzy a potká jednoho muže, který s ní může mít něco společného!
  • hromotlk
    mnoho naznakov, malo dokazov...slusny rozbeh...
  • matrosh
    po prvním díle jsem byl trochu na vážkach, ale teď už je to jasné. Azzarello mě dostal a dokonce mám pocit, že se mi podařilo spojit první dva dílky 3000 puzzle. :) jen tak dál.
  • flipflop
    Z prvního dílu jsem byl trochu na rozpacích, ale tady se už dost věcí vysvětlilo a skládačka do sebe začíná zapadat. I ty příběhy měli větší šťávu. Těším se na pokračování.
  • goldschmidchen
    goldschmidchen25.4.2010 17:18100 nábojů #02: Záblesk druhé šance
    Komiks ok, ale konec jsem nepochopil...
  • yojimbo
    Tak se nám to začíná rozjíždět... Zajímavé, temné a správně tajuplné, kdy má člověk pocit, že mu řešení jen o vlásek uniká. Ale vzhledem k otevřenosti (a upovídanému závěru) to s hodnocením nebudu přehánět a počkám si, co mi nabídnou další díly. Jen dodám, že poměr obsah/cena je parádní, kéž by to platilo pro více komiksů.
  • BeeSee
  • The Genius
    Druhou knihou se nám to všechno dokonale zamotává, po prvním přečtení jsem pomalu nevěděl kdo je kdo. No a musím říct, že druhým přečtením se to spravilo..ale opravdu jenom trošku :) Za ty peníze opravdu slušně tlustá věc :) Jen doufám, že se to taky dobře prodává a další díl tu bude co nevidět.
  • FrAnK
    Jo ok dobrý akorat na me nejka zbytecne rozvekli ale taky dobrý
  • Woffce
    KŘIVDA ! Upřel jsem vavříny vyd. CREW ! Omluva.
  • Woffce
    To, co jsem byl schopen pochopit, fungovalo skvěle, jenže...., ....jenže moc toho vážně nebylo. Doufám, že mě pánové Brian Rafinovaný a Eduardo Temný zbaví v dalších dílech velmindráku, že jsem tupoň s IQ láčkovce, který nechápe souvislosti až křišťálově souvislé a pochopitelné, a ten galymatyjáš, co mi po přečtení druhého dílu v makovici ještě nabyl, ten že je jen nemilosrdnou součástí mého genetického kódu. Tím vším chci ale vlastně říct: KUPUJTE ! BB/Art se pustil - ruku v ruce s výborným překladatelem - do chytrý, temný, pekelně zapeklitý série, která za ty šrouby v hlavě stojí.
  • Spacecore
    100 Koulí by byl název hodný péčka,ale 100 Kulek,to sedí víc..Měli to pojmenovat 100 Kulek...
  • Davey
    Já si počkám na další booky. Číst to ještě nebudu :)
    Kapis: Já se právě bál toho, že to bude pojmenovaný "100 Kulek" - ten název mi přijde takový komický. Název spíš jak pro nějaký péčko ;) ...Takže sem moc rád za to, že je to "100Nábojů"
  • Kapis
    Kapis mecenáš21.7.2008 07:53100 nábojů #02: Záblesk druhé šance
    Brilantní. Jako Andre, taky jsme uvažoval, jestli dvojku vůbec otvírat a radši si nepočkat ještě aspoň na jeden, dva booky, ale nakonec jsme neodolal a jsem uchvácen. Nejdřív jsem si ale musel prolistovat jedničku, ať jsme trochu v obraze. A až vyjde trojka, budu si muset projet oba předešlé booky, to je jasné......ostatně každou chvíli při čtení brousím zpátky a před tím nezajímavé detaily se stávají velmi důležité. Vytknout mohu snad jen to, že by mi k tomuto krvavému noiru sedělo více "100 KULEK" než nábojů, přijde mi to takové....více řízné a elegantní. Ale to je jen detail. Do Rissovy kresby jsme se asi zamiloval - každý obrázek je fantastická pastva pro oči, potvrzující, že v jednoduchosti je krása - barva tomu dodává ty správné grády. Ta práce s detaily, odrazy v zrcadlech a stíny - do poslední kapky krve vymakaná práce. Dokážu číst (prohlížet si) dvoustranu i několik minut. Příběhy, drsnější než šmirgl nejhrubšího zrna, se mi nevtíravě a přesto neodbytně zarývaly pod kůži a jen velmi neochotně rozkrývaly složité a vysoko sahající pozadí celého příběhu. Krásně se to celé navzájem proplétá a člověk musí číst velmi pozorně, aby se držel na vysoce nalazené struně napětí. Jak už jsem to otevřel, taxem to i v podstatě zavřel a v noci jsem utíkal s nevystopovatelným qérem před zkérovanýma negříma buzno-gorilama a nelítostnými dylery kradených cigaret s rozbrušovačkama.........než jsem se zpocený probral.....no uffff;-) Načatých a otevřených storek je tak na deset dalších knih, což je super, tak jen BBArte, jedem, jedem, už ať je tu další book a ať je taky tak hrubý za tu cenu (zde velká poklona, prosta jakýchkoliv rektálně-análních praktik). Musím dát víc než všichni ostatní, protože jsem fakt unesen, nadšen, superlativy už ani nenacházím;-).....jo a btw, jak viděla přítelkyně, že se mnou asi nic nebude a nereaguju na okolí, ze zvědavosti si vzala jedničku do ruky a zachvíli už ani ona nevnímala okolí :-):-D Teď už startuje tento druhý díl :-)
  • choze
    Story servírky nemá chybu, třebaže je konec snadno odhadnutelný a konkrétně tuhle část bych strašně rád viděl zfilmovanou (řekněme s Jodie Foster). To zmatené rozmotávání-zamotávání backgroundu série, které se na konci zvrhne do dlouhého žvanění, mě ale spíš otrávilo než nažhavilo na další díly.
  • royan
    Tak se nám to začíná pěkně zamotávat . Doufám, že BBArt už pro nás připravuje další díl :-)
  • willis
    Příběhy zajímavé, tajemné náznaky, poodhalení tak aby se čtenář chytnul a už nepustil. Tohle je známá ingredience dlouhých (nejen komiksových)sérií. Bohužel často bývá zvykem spoustu věcí nedoříct, nebo nedořešit. Takže jsem zvědavý kam to tady povede, ale to aby vyvolal právě tu zvědavost, vlastně bylo autorovým záměrem, že.
  • Spacecore
    Na jednu stranu se mi samostatné příběhy postav líbily úplně všechny od gamblerů,přes servírku,až po zmrzlináře,ale na stranu druhou mě nasralo,že se na začátku slibovaly nějaký odpovědi a vono hovno....Mám ještě víc otázek!!! No,ale celkovej dojem do poslední kapitoly byl skvělej,nemám co vytknout,je to prvotřídní zábava.
  • Black Bro, yo
    Black Bro, yo24.5.2008 19:23100 nábojů #02: Záblesk druhé šance
    Čím dál tím lepší ...
  • mikki.maser
    presne ty maly pribehy co azzarello rozehrava ve sto naboju ty me natom snad bavi nejvic . jinak jak MdS uz rek - vschno zacina rozmotavat a bavi me to cim dal tim vic . a kresby ta mi k tomu fakt sedne

  • Markyz de Sade
    Markyz de Sade15.5.2008 22:29100 nábojů #02: Záblesk druhé šance
    Druhý book je lepší než první a bude ještě líp. Vše se začne teprve rozmotávat a uvidíme věci, které jsme předtím neviděli nebo lépe řečeno viděli, ale nevěnovali jsme jim takovou pozornost. MdS
  • davidek
    Téhle sérii jsem se původně rozhodl vzdorovat, protože nemám rád, když si mě někdo ať už knižní sérií nebo seriálem pojistí na několik let dopředu, ale dumpingová cena tohoto dílu mě přesvědčila - neodolal jsem, sehnal oba díly zároveň a jsem lapenej. Vypadá to rozhodně na zajímavý způsob rozvíjení originální zápletky, ale mám strach z nastavovaní kaše. Co se možné nepřehlednosti týče - je pravděpodobné, že dlouhé pauzy můžou něco takového způsobit, ale zatím to na mě tak nepůsobí.
  • andre
    andre mecenáš17.4.2008 07:30100 nábojů #02: Záblesk druhé šance
    Začínám uvažovat, že čtení knih "100 nábojů" odložím do té doby než bude serie kompletní. Neboť jak se postupně začínájí odkrývat různá fakta a začínají se objevovat i starší figury, tak v nich po roce čekání začínám mít lehce maglajz. A přičítám tomu i další osobní problém, že se nemohu začíst. Ale tentokrát je mi jasné, že je problém na straně čtenáře:) No moc jsem toho neřekl a je to tak v pořádku.
  • brkowycz
    Umm... zhruba tohle z vás vyjde když to dočtete. Některé věci se nám opravdu maličko odkrili ale celkově si mylsím že šlo jen o takové jemné blýskání před větší bouří. Opět si zde přečteme zajímavé dialogy a dokonale se hodící kresbu. Přemýšelím tak co bych tomu vytkl, je to opravdu dost zmatečné a bude asi chvilku trvat, než se to nějak více rozmotá, možná mi víc docvakne až si to přečtu ještě jednou. Ano trochu zmatené, aspoň pro mě protože já mám problém když někde padá více jmen a to je přesně ten případ. Mno každopádně celkový dojem je lepší než z jedničky. Je vidět že se tady něco rozjelo.
    Na závěr přidám i pár procent za tu cenu, kvalitu a zpracování BBartem, prostě bomba!
  • Ogre
    2 erik: tento pocit bude pretrvavat este dlhooooooooooo v dalsich bookoch ........
  • erik
    Na úvod - BBArtu vyslovujem uznanie za ukážku toho, ako sa vydáva 9 zošitová kniha v prijateľnej cene.
    Tak som dnes zakúpil a prečítal... Je to zaujímavé, určite dobré a po prečítaní ostáva pocit, že napriek odhaleniam z toho človek nezmúdrel. Budem ďalej kupovať. Oproti prvej knihe to už ale na mňa nepôsobí ako rana z jasného neba :)
564441
Četl/a (125)
123peta, 2scha, 3DD!3, Al0f0k, Aldo26, alois13, anka, AZTeck, BadBoy, Baffman55, Balů103, bboorreekk, Bedou, ben_bella, bierce, binnmode, buscheer, Cabal, calvin10, Chaolinek, charvos, chcita, crewni.konzerva, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darker, davidek, Destiny666, Doppelganger, Draco nobilis, duri, Dzoglik, erik, farnhajt, figis, filemon, FilipNejdl , Final, flipflop, flynander, Fox01, Fry, Garp, Georgíno J., Grrr, gumidekmedvidek, guseppe, holubdema, Houbař, hypermlok, invape, J.Connor, Jabba, James, JANNE, jerry67, jindroush, jiskra, Kaaos, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, KdG, Keno, Killingjoke, kinak, Kouzelnik7, Lawer de Sanctis, Librarian, Light, malylada, mart.in, Masinfira, mgeralt, MonsterGyre, monte walsh, mozzu, mstefl, mywiel, namdnas, Noci, oleav, Onkel 1928, Ozymandias, Paldini, pearlxjam, pechna, perak, Petr, Petrisko911 , Plechy, PumpingArrow, punisher, puolpm, raimi, RaptoR, Rezet, rooty, Rowan, RudyRod, Schirru, Schramm, Shake, Sir_Pete, Skot, Spacecore, Spike, tacmud, taidana, tankgirl, the.kasztan, Thurin, Tomket.Tom, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Ukko, Unerr, VanTom, vrazdinek, Zbysek2410, Zeebonk, zlejzmrd
(291)
00sedm, 2scha, 665+1, adam.butch.kubik, adam.ra, afri, Aldo26, Alfi, alois13, amazing_k, andywart, anka, ArmadOon, Azalin, Azbest, AZTeck, BadBoy, Baffman, Baffman55, Balů103, batoo, bboorreekk, Bedou, BeeSee, Benji, ben_bella, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, Blair, Bob, bobo666_2005, bodhi, bourgeois, Braindead, brkowycz, bronxik, buscheer, Cabal, calvin10, calviti, Cassidy, Chaolinek, Charlie1203, charvos, chcita, chobotnička, choze, Corvus, CP, CSE_AC/DC, cyboy, danyno76, davidek, Davispear , DAxik, Deckard, Destiny666, disclose, discovery, Doctorow, domo9321, doophy, Doppelganger, Dosis_Venenum, Dov, Drakeus, dre, duri, Durvi, dvoracekpetr1, Dzoglik, Einstain666 , erik, farnhajt, faster86, fel68, felis, figis, filemon, filipes, FilipNejdl , filosh, Final, flipflop, Fox01, FrAnK, freestyletricker, Fréza, Fry, Georgíno J., goldschmidchen, gonzales, goodspeed, Grebenda, grinder, gumidekmedvidek, guseppe, hahahoho, hawkzn, hedgehog, herbert, herrman, ho.mof, holubdema, horaczhlinska, Houbař, Hulik, hypermlok, ikshorm, imro, invape, J.Connor, Jabba, Jak, jakouback, jakub186, James, JANNE, jd., jerry67, jett, jindroush, jiskra, Joshua_T, Kaaos, Kaluž, Kapis, karel, Karel Sec, karl173, Kazumaki, KdG, Keenkeen, kendor007, kerb, khm, Killingjoke, kinak, kolik111, komik.sx, kosmik, krvinka56, Lawer de Sanctis, Leland, Lenny, Light, Lobodlak, Lobok257, lokeren7777, lutrix, maara, mainman, malejmates, malylada, Mamut12, mangan, Mankin, markic, mart.in, Martin Buchal, Marvin, Masinfira, massilia, Matej-29, matrosh, Maxman2000, merhyx, mgeralt, mikado, mike731, Mikei, mikina, mikki.maser, mirec, mirror, Mistak, Mitak, moiqpiom, MonsterGyre, monte walsh, monty.cl, morlum, mozzu, Mr. Terrible, Mr.Plysh, mrkirby, mstefl, mywiel, namdnas, Netorack, nick, Nightmare, Noci, noMster, ohromno, OldaB, oleav, Olesh, Onkel 1928, Paldini, pan.kuba, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, pennywise, Pepares, Petr, Petrisko911 , planika, POLAKST, Poseidon1978, punisher, puolpm, q, RadimNemec, Radkos, Radowan, raimi, RainDamage, RaptoR, Ricarderon, Rich, Robb, rockyt, rooty, Rorschach, rorymac, Rowan, RudyRod, Saiffer, Saran, Schirru, Schramm, Shake, Shpeckk, Sir_Pete, skepsi, Skot, skřetman29, Slaine, Slávek, sleepless, SmoothNCool, songoku, Spickin, Spike, spot, Stalker, StanleyHu, suricattaontheway, tacmud, taidana, tankgirl, Tarka Daal, The Genius, the.kasztan, Thurin, Tialster, Tombal, Tomek, Tominos, Tomket.Tom, Tony TwoDee, trener83, Trevelyan, trudoš, tulipstros, Ukko, VanTom, Viking, Vítek, Vojtěch 393, vranakx, vrazdinek, whaaa, Wiruss, Woffce, xai, xintax, yama, Yaromil, yogi, yojimbo, Zajda, Zajo original, Zbysek2410, zebedee, Zíďas, zlejzmrd
Chce (27)
-spacilost-, ArmadOon, Badgu.y1902, besikv, burzum, ChaoticMan, deadpool, DracoAn, Drbo Jebo, EvilvsGod, FatMonster, fusnix, henrycruel, husakpetr93, isildur heir, Lysandra, Majkl, Maty48, nx, paveln, Ronik, svobyy, T3ss, Xeelee, XGMan!ak, xxaannddeerr, Zod
Shání (3)
FatMonster, gobers, Marran
Nabízí (1)
Fox01