Po světě chodí muž s kufříkem, ve které se skrývá pistole, sto nábojů do ní... a fotka člověka, který vám zničil život. Na vás je jen stisknout spoušť a máte zaručenu beztrestnou vraždu. Jenže ne všechno je tak jednoduché, jak se zdá, a za každým dobrý skutkem se skrývají temné motivy...

Obsahuje sešity série 100 Bullets #1-5 a Vertigo: Winter's Edge #3

Scénář
Brian Azzarello
Art
Eduardo Risso
Ink
Dave Johnson (JØHNSØN)
Barvy
Digital Chameleon, Grant Goleash
Obálka
Dave Johnson (JØHNSØN)
Lettering
Jan Kozák
Překlad
Petr Zenkl
Redakce
Filip Gotfrid, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, detektivka, noir
ISBN/ISSN
80-7381-115-0 (BBart s.r.o.)
80-7381-115-0 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
175 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
399 g
Stran
128
Cena
349 Kč
Originál
100 Bullets #01: First shot, last call (Vertigo (DC Comics), 2000)
  • Spacecore
    Já jsem absolutně zapomněl, že jsem četl první dvě knihy 100 nábojů a připomněly mi to až moje zdejší přes deset let staré komentáře. Ne, že by to nebylo dobré, ale měl jsem zato, že jsem se setkal pouze z ukázkami v Crwi a za ty roky jsem pozapomněl. Každopádně kromě nového komentáře hodnocení měnit nehodlám. Je to skvěle napsaný thriller, který se zde teprve rozjíždí a touha objevit zápletku a souvislosti je až nervydrásající. Něco málo mi k tomu chybělo abych se ze začátku dostal do tempa, ale druhý příběh už byl ryze parádní a nic mu nechybělo. Já vím, že tohle bude naprosto famózní seriál a zápletka bude výborná, takže jdeme na to.
  • perak
    Dlouho jsem odkládal a doufal, že budou dovydány všechny díly. Tak konečně jsem se do toho mohl pustit:). Zatím jsou to pouze střípky, ale podle ohlasů by se z těch střípků v dalších dílech mohl složit hodně zářivý drahokam. Takže kniha bavila, ale zatím se to ještě pořádně nerozjelo.
  • VanTom
    Dva výborné (druhý je lepší), ucelené "noirové" příběhy zahrnující tajuplný kufřík (s důkazy, pistolí a stovkou nevystopovatelných nábojů) zároveň jasně předestírají, že tady se rozehrává (nebo již dlouho hraje) něco hodně velkého na pozadí. Což vynikne při znalosti pozdějších dílů, protože postavy jako Dizzy Cordova či Megan Dietrichová opravdu nelze nazvat epizodními. Promyšleně prokombinovaný scénář se skvělými dialogy podtrhuje perfektní neučesaná, v krkolomných úhlech záběrů si libující kresba.
  • zlejzmrd
    Přiznám se, že jsem se opravdu dlouho přemlouval si tuhle sérii přečíst. Kresba na první pohled není sice tolik líbivá, ale jakmile jsem do sebe dostal prvních pár stran, tak už jsem nemohl přestat a kresba mě do sebe naprosto vtáhla. Azzarello zde rozehrává jednu velkou tajuplnou hru na kočku a na myš. Ze začátku přemýšlíte, sakra co se to tu děje a chcete číst další a další díl, aby jste se dostali k rozuzlení celé zápletky. Všechny postavy jsou perfektně napsány a přistihl jsem se, že jsem v jednu chvíli začal fandit postavě, kterou jsem původně úplně nenáviděl a smutnil nad postavou, kterou jsem měl rád a z příběhu v určité chvíli zmizela. BBart to konečně v roce 2018 dovršil posledním dílem a bylo to krásných 11 let čekání. Rozhodně doporučuji všem, co chtějí něco jiného než číst o pláštících. (M.K.)
  • Kapis
    Tak, jelikož vyšel před nedávnem poslední díl - po jedenácti letech od vydání tohoto prvního dílu - a není v lidských mozkových silách si pak v desátém díle pamatovat jakékoliv podrobnosti z počátečních kousků, začetl jsem se s chutí pěkně od začátku znova.

    V novějších dílech jsem měl za to, že tyto první epizodky byly jen takové náhodné akcičky s nevystopovatelnými náboji a autor ještě nevěděl, kam tím vším bude v budoucnu mířit - och jak jsem se mýlil. On to vtělení Azaela na zemi, jež se kryje za nevinným civilním jménem Azzarello, to měl evidentně promyšlené aspoň v hrubých rysech úplně od začátku, včetně všech důležitých figur, které při prvním čtení nebohý čtenář, lapen do autorových temných tenat, nemůže znát, ale napodruhé je hned pozná a dojde mu jak moc důležitý je v celkovém kontextu i hned první sešit! Tak mě to včera dostalo, že jsem musel tento první bůk zhltat v posteli do konce až do půlnoci, i když bych se tak pozdě už cpát neměl! Padla na mě opět chmura z toho popsaného prostředí hispánsko-negerského předměstí Chicaga, plného zločinu, zrady, drog a vražd. Zachumlal jsem se ještě více s vděkem za to, kde jsem vyrůstal a v jakém bezpečí mohou (a snad i budou nadále moci) vyrůstat moje děti a jen jsem se kochal úžasnými kulisami mistra Rissa. V téhle knize mi ještě nepřijde tak vykreslený a tak jistý jako v dalších dílech, ale i tu je to už výtvarný karneval. Odpaluju světlice, nespalo se mi úplně nejlíp, ale hned po ránu v buse jsem otevřel druhý díl a jedéééééééééém!!!!!!
  • karl173
    Tak tohle můžu. Takovéhle detektivní a drsné příběhy mám zkrátka a rád a Azzarello to v téhle sérii rozjíždí zatím velmi dobře. Uvidíme jak se tenhle nápad bude dál držet a jak moc se všechno bude poté proplétat, ale jak jsem již napsal, zatím si vede skvěle. Kresba Rissa je také parádní a výborně zapadá do tohohle žánru. Prozatím za 85%
  • Fry
    100 nábojů #01: První výstřel, poslední šance - Gangy, přestřelky, organizovaný zločin a lůzři, jenž získali druhou šanci ... Tohle je zkrátka a dobře bravurně napsaná a zároveň nádherně nakreslená akční série, jenž už od první stránky prvního sešitu jede na plný plyn a nedává čtenáři nejmenší šanci na vydechnutí. Agent Graves zde rozjíždí svou cestu za pomstou a vybírá si své první spící vojáky do války, jenž si hned na začátku vybírá své první oběti. Smekám před autory a sahám po druhém dílu. Takhle má vypadat kvalitní kriminální noir ... Za mě 5*!
  • Vincent
    Z popisu komiksu čišela značná dávka tajemna a čekal jsem nevyzpytatelný příběh.
    Komiks rozjížděl docela pomalu, ale tohle je prostě od Noire stylu potřeba očekávat. Avšak musím uznat, že první příběh mi připomínal spíše prolog. Sešit je hlavně velmi dobrý díky tomu, co přijde právě po tomto Latinsko-Americkém počátku..
    Celé story pěkně odsýpá, a tak není problém si celý tenhle díl dát jako jednohubku po obědě.
    Ani nevím, co bych mu vytkl.. Snad možná určitá nejistota scénáře v prvním příběhu, některé vazby a obsah mi přišly trošku zmatené a ty takřka tarantinovské dialogy, co na první pohled nemají svůj význam.. Ale ono to tak nějak dotváří celou kulisu příběhu.
    Celé toto dílo potom podtrhuje kresba E. Rissa, nedovedu si ani představit lepší variantu k tomuto žánru.
    Azzarello a Risso právě stvořili výborně žánrově zasazené dílo - 80%.

  • luky.kuky10
    100 nábojů - velmi originální a syrový komiks. Po prvních stránkách jsem se už nemohl odtrhnout a zastavil mě až konec. Nevěděl jsem, co od komiksu mám očekávat, ale zklamaný jsem rozhodně nebyl
  • kinak
    Občas člověk tak nějak dopředu dokáže vytušit do čeho +- půjde, ale tohle překonalo veškeré očekávání.
  • jirin
    Základní linka - clapík s kufříkem dává lidem možnost pomstít se tomu, kdo mu zkazil život - pomstí se nebo ne? - zní hodně zajímavě, ale čekal jsem přece jen něco jiného, spíše nějaké drama, kdy bude člověk rozmýšlet apod. První příběh z gangu mě teda nějak extra nechytl, super silácké řeči, vulgarita apod, nic pro mě. Nemlubě o celkem dosti osobách, kdy jsem se i celkem ztrácel... Druhý už byl lepší, hlavně tedy asi díky závěru, ale celkově byl poveden taky. No a minipříběh na konci z babičkou byl taky hodně dobrý. Opět nevím, proč v musí být snad v každém komiksu nahotinky, bez nich bych se fakt obešel. Zatím průměr, uvidíme dál.
  • Bubsy
    Pro mě veliký zklamání. Mám rád krimošky, ale tenhle kousek mě naprosto nedokázal chytnout. Pravda je, že se mi to u Azzarella stává poměrně často. Představa, že si koupím další knihu a budu doufat, že mě to chytne není moc reálná...
  • koudy
    Mám jistou averzi k detektivkám všeobecně, proto mé hodnocení asi nebude úplně nestranné. (no dobře death note není až tak strašné a 1. Mýty jsou super, ale proto že tam nejde v první řadě o vyšetřování, ale o uvedení do světa)
    Musím říct, že první příběh mne zaujal (nápad a trošku i zápletka), ale pak už to bylo dost podobné.

    [spoiler] Předposlednímu příběhu jsem měl velký problém uvěřit že by tak někdo uvažoval, ukažte mi někoho kdo by ji po pár prvních stránkách neodstřelil a s "asta la vista bejby" neodešel do tmy zapalujíce si doutník?[spoiler]
  • mrkirby
    Skvěle napsaný příběh plný menšin a ztroskotanců. Navrch pěkná úsporná kresba. Velice příjemné a očekávané potěšení.
  • kaylin
    První díl mě naprosto ohromil, a když jsem ho četl teď, poněkolikáté, uvědomil jsem si, jak moc je všechno promyšlené, jak chytře jsou jednotlivé scény nasnímané a jak moc je kresba Eduarda Rissa pro tenhle komiks důležitá. Geniální výběr, prostě geniální. Azzarello a Risso si skvěle sedli a myslím, že tohle je sešit, který vás dokáže navnadit na další díly. Dle mého názoru rozhodně stojí za to, i když ten příběh někdy nabývá takových rozměrů, že se přece jen rádi vrátíte k tomuto začátku, kde ještě nešlo o tak velkou hru. Alespoň na první pohled. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/10/323-100-naboju-1-prvni-vystrel-posledni.html
  • Walome
    Pro mě osobně veeeelký zklamání. Azzarello mě zaujal svými Hellblazery, ale tohle mě vůbec nebavilo. Hlavně nevím, proč bych měl sledovat životy nízkých živlů a jakoukoli formou se zajímal o jejich osud. Latinsko-americký gang by mě nebavil ani v GTA, natož v oceňovaném komiksu oceňovaného scénáristy. S dalšími příběhy to není lepší, jen se opakuje to samé dokola a dokola, jen vždy s jinou pointou.
    Příběhy jsou provázané vedlejšími charaktery, které vidíme v některých panelech, ale ty to komiks nezachrání... půjdu ještě do dvojky, ale jestli mě nezaujme ani ta, uložím tuto sérii k ledu.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš24.9.2011 19:50100 nábojů #01: První výstřel, poslední šance
    Je vidět, že je to jenom střípek ze série. Otázka je jak se to vyvine dál. Námět je vcelku originální a skýtá hodně možností. Kresba a hra se stíny mě baví. Emoce jsou tam cítit a některé výrazy jsou fakt zlověstné. Risso se na to hodí... Za první díl 78%. Nicméně věřím, že s přibývajícími díly půjdu s hodnocením nahoru...
    PS: čas od času mě něco nebaví a tak to založim do knihovničky. Po letech to znova vytáhnu a dám tomu znova šanci. Přesně tohle jsem udělal s tímhle komiksem a nelitoval...
  • Fry
    1 a 2 část mě vůbec nebavily - dialogy které do sebe vůbec nezapadají a někdy jsem ani nevěděl o co GO! A postavy v garáži jsem nedokázal vůbec identifikovat - opravář měl světlé vlasy a pak tam nikdo se světlými vlasy nebyl - 10%

    3 část začínalo to být čím dál zajímavější - konečně nějaká akce a napínavost příběhu! Tentokrát Azzarello zabodoval a Risso přidal tajemnou kresbu - rozhodně jsem si řekl že už to dál nemůže být horší než první dvě části - 60%

    4 a 5 část - Rozhodně nejlepší z celé knihy. Tato část byla mnohem ale mnohem zajímavější než celý příběh předtím - u mě 90%

    Poslední mini příběh - nevím co si mám o tom myslet, ?Bude pokračování? ?Jak to skončí? - 50%
  • Azalin
    Lahůdka. Dal bych i stovku, ale Kačer Donald je přece jenom o něco lepší.. ;-)
  • kosmik
  • FrAnK
    Perfektní atmosféra a k tomu naprosto hodící se kresba..
  • BeeSee
  • The Genius
    První book zezačátku působí jako zajímavá ale klasická noir věc. Postupem čtení ale člověk přijde na to, že až tak jednoduchý to asi nebude (v čemž mě utvrdil druhej díl) a to já mám rád. 100 nábojů je výborná věc, kterou si mě Azzarello opravdu získal.
  • FrAnK
    Jo dost dobrý sice je to daleko menší špalek než 2 ale me se to libilo daleko vic
  • yogi
    Tak tady si u mě pan Azzarello po suprákovi napravil reputaci ,Rissova kresba k tomuto žánru vyloženě sedne. Jen se po zjištění ,že venku vyšla již třináctá kniha,obávám zda se dožiju rozuzlení této sárie .
  • Spacecore
    No...včera sem čet dvě knihy naráz a teď se mi malinko zamotalo čí příběh byl v jaký knize :D No prostě 100 kulek je parádní záležitost,skvělej book...
  • Black Bro, yo
    Sice je to jen část většího celku, takže nevím, co z toho vyleze, ale Azzarello je prostě dobrej a dokáže mě pokaždé vtáhnout do příběhu a nedá pokoj, dokud to nedočtu, čímž si mě pojistil, tak na pár let dopředu. Výborná záležitost se skvělou kresbou.
  • budha.j
    Fakt výborná detektivka, těšim se na další pokračování
  • Saiffer
    Príbeh sa zamotáva, postavy sú zaujímavé, kresba skvelá. Len potom sa príbeh len ďalej zamotáva a postáv pribúda. A žiadne rozlúštenie v dohľadne. Čiže musím počkať na druhú knihu, čo sa z toho vykľuje :/ Inak teda nadpriemer.
  • choze
    Těžkým časům jsem dal i přes kresbu, která mi nesedla, plný počet, protože ten comics napsal Azzarello přímo pro mě. Tenhle book u mě naopak povyšuje úchvatná atmosférická kresba, skutečná pastva pro oči a že se nad kresbou moc často nerozplývám. První příběh mě ani na podruhé nezaujal, otravná hrdinka, gangsta sračky a předvídatelné rozuzlení, druhý už je o něco lepší, i díky tomu, že se tam začíná naťukávat, kdo že je vlastně ten hodný pán, co rozdává kufříky s nevystopovatelnými bouchačkami a náboji, a proč že to dělá... opravdu se těším, co z toho vyleze. Třetí příběh o ničem.
  • BeeSee
    Tohle nebylo vůbec zlé, tohle bylo naopak hodně dobré :-)) Azzarelo jako scénarista patří ke špičce (doufám, že nejen mé), takže jasná volba...hlavně při nákupu v antikvariátu :-))
  • Wiruss
    Většinu řekli ti přede mnou... Takže snad jen malá rada nenechte se odradit počáteční nudností první příběhu...
  • royan
    Taky se mi víc líbil druhý příběh, který neměl tak předvídatelný závěr jak ten první a byl víc tajemnější . Po jeho přečení jsem si řekl a kde je další příběh, já chci číst dál :-)
  • brkowycz
    Co mi nedalprvní příběh, dal druhý. Tohle je totální paráda, neni tomu co vytknout... možná kresba, ale to je věc názoru. Uvidíme jak se to ještě bude vrbit dál, ale je tu zaděláno na další serii, kvůli který budu doma nervózně škrtat okýnka v kalendáři :-D
  • Woffce
    Bavilo mě to hodně - dokonce víc než "Těžké časy" - a těším se na dvojku (stávám se zvolna Azzarellistou). Pan Risso je řízek. Moc dobrý.
  • Kapis
    První příběh se mi moc nelíbil, protože jsem se nemohl příliš asociovat s gangsterským prostředím, v kterém jsem holt nevyrůstal a jenž nesnese příliš srovnání s československou idylkou 80tých let, zbytek byl už mnohem mnohem lepší až sqělý. +10% za naprosto fantastickou kresbu, ta mě fakt nadchla. Líbí se mi víc než Miller. Perfektně našlápnuto do dalších pokračování. Lahůdková věc, u níž nebudu dlouho váhat s koupí pokračování;-)
  • Michal Opitz
    Michal Opitz mecenáš15.10.2007 07:57100 nábojů #01: První výstřel, poslední šance
    Výborný komiks pro toho kdo má rád tenhle žánr. Já to risknul (ikdyž jsem se noiru už trochu přejedl) a bavilo mě to. A výtečná kresba k tomu.
  • SHORTY
    Drsná záležitost. Asi bych takový kufřík občas bral taky :).
  • Davey
    Tak jsem si to přečetl znovu a líbilo se mi to ještě víc :))
  • willis
    Já jsem až tady pochopil ten kraťas z Crwe. Tenkrát jsem nevěděl která bije. Takhle už mi to do příběhu sedí.
  • andre
    Bože!!! Jaká to hrubka!!! Tu si ani sám nedokážu omluvit. "mY"
  • andre
    Příhody jsou zábavné. Atmosféru to také neposrádá. Co my je trošku líto, je, že minimálně v prvním příběhu se mohl překladatel, nebo kdokoliv jiný, vyřádit na "negro-latýno češtině". Pár vulgarismů a "getho výrazů" je málo. Chyběl mi tu ten rytmus. Ale jinak pěkná práce.
  • Davey
    PARÁDA! Kupujte,skvělej komiks! :))))
  • krvinka56
    Tak sem se ktomu nakonec odhodlal a musím říci že to není zas tak špatná záležitost.Ukázka v Crew mne vcelku odradila kvůli kresbě ale v knize je místy o dost lepčí hlavně v detailech obličejů her se stíny atak.Ač kresba nic moc tak postavu mají perfekní mimiku a poznáte pomalu jak se v daném okamžiku cítí.První příběh je jasně nalajnovaný a jednoduchý.Zato druhý o barmanovy skýtá dost zkrytého a určitě se to pořádně postupně vvyvine(aspoň doufám jisté náznaky tu sou.)Linije dvou příběhu plus tajuplná ženská s tajemství je perfektní tah.Třetí příběh je jednoznačně nejslabší ten mne nebral ani v Crwi . Kniha je fakt super mám dojem že u první povýdky si musel překladatel pořádně máknout. Jo to vcelku ukecaný komiks. Ale fakt solidní doufám že nespadne do jednoduchýho stereotipu.No co se týká hlavní obálky tak ta je vcelku nic moc.Za nelepší považuji ty tři co ptří do toho přběhu s tou holkou co zrovna pustily z vězení.
  • DEmnoG
    Minuly rok me na Crweconu dostal Torpedo, tenhle rok se to povedlo 100 nabojum (jsme fakt rad, ze to nezustalo u predchoziho nazvu 100 kulek). Fakt nevim, jestli to takhle v ghetech funguje, nebo si tak bili predstavujou (jsem si to radsi overil, Azzarelo je bilej), pac tak syrovej, drsnejsi, realnejsi comics jsem uz dlouho v packach nemel. Jediny co se mi vybavuje ke srovnani jsou Tezke casy... jen to ma hacek v tom, ze ty taky napsal Azzarello:). No a Risso je vybornej.<br><br> Spike Constantine: Sin City je o neceme jinym, to je noir jak uberkrava o typkovy, ktery si jde za svym:)
  • erik
    S troskou vahania davam 8 z 10. 100 nabojov je prvy komiks od Azzarella, ktory ma vylozene zaujal (trosku sa to podarilo este jeho batmanovi a prvemu dielu Supermana). Vazne osudy na pokraji slusnej spolocnosti podane s nesmiernou autenticitou (nakolko som to schopny posudit, predsa len som sa v zmienovanom prostredi az tak moc nepohyboval) robia z tejto knihy to naj, co autor stvoril a co sa nemenovane ceske vydavatelstva unuvali vydat. Rozhodne sa tesim na pokracovanie.
  • Markyz de Sade
    "Moje brož... Že Vy jste ji ukradl? Vy vůbec nejste poctivý člověk." BANG! Tak nám konečně začíná jedna z nejlepších noirových sérií i u nás. MdS
  • Corto
    "V tomhle kufříku jsou nezvratné důkazy o tom, že to co říkám je pravda, pistole a stovka nevystopovatelných nábojů..." Je to dobré a bude to ještě lepší- KUPUJTE! :)
  • Spike Constantine
    Paráda! Azzarelo se tímhle u mě stává autorem číslo jedna. Hellblazer i Superman byli maso ale tohle jde ještě o kousek dál. 100 nábojů je book nasáklej beznadějí, krutostí a cynismem. Díky civilnějšímu, realistickému a hlavně chytrému pojetí mě z každé stránky mrazilo víc než ze všech Sin City dohromady. Postavy nejsou ikony nějakých vlastností, ale normální lidi se vším hnusným i dobrým co k tomu patří. Jenom doufám, že se to chytne a brzy vydají pokračování.
    P.S.: Nic proti Frankovi, ale díky žánru se to srovnání prostě nabízí

637086
Četl/a (154)
123peta, 2scha, 3DD!3, 81splinter, Al0f0k, Aldo26, Alikkk, alois13, anka, AZTeck, BadBoy, Baffman55, Balů103, bananzluty, bboorreekk, Bedou, ben_bella, bierce, binnmode, Blockholm, buscheer, Cabal, calvin10, Chaolinek, charvos, chcita, CreepyDragon, crewni.konzerva, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darker, davidek, Destiny666, Doppelganger, Draco nobilis, duri, Dzoglik, erik, farnhajt, figis, filemon, Filip123, FilipNejdl , Final, flipflop, flyboj, flynander, Fox01, Fry, Garp, Georgíno J., Grrr, gumidekmedvidek, holubdema, Houbař, hromotlk, hypermlok, invape, J.Connor, Jabba, James, james dixon, JarNeuman, jerry67, jindroush, jiskra, Kaaos, kallenved, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, KdG, Keno, Kil-Khal, Killingjoke, kinak, kindanerd, koudy, Kouzelnik7, Lachvos, lacoste, Lawer de Sanctis, Librarian, Light, luky.kuky10, malylada, Mamut12, Marcus Lopez Arguello, mart.in, Masinfira, mgeralt, mineralk, MonsterGyre, monte walsh, moris.cz, mozzu, mstefl, mywiel, namdnas, Nevidal7, Nexis, Noci, oleav, Onkel 1928, Ozymandias, Paldini, Pavel2222, pearlxjam, pechna, perak, Petr, Petrisko911 , Plechy, PumpingArrow, punisher, puolpm, raimi, RaptoR, Rezet, rockyt, rooty, Rowan, RudyRod, Schirru, Schramm, Shake, SHORTY, Sir_Pete, Skot, Spacecore, Spike, tacmud, taidana, tankgirl, the.kasztan, Thurin, Tomket.Tom, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Ukko, Unerr, VanTom, Vincent, Vojtěch 393, vrazdinek, xai, Yaromil, yogi, Zbysek2410, Zeebonk, zlejzmrd
(320)
00sedm, 2scha, 665+1, 81splinter, adam.butch.kubik, adam.ra, afri, Aldo26, Alfi, alois13, amazing_k, anka, ArmadOon, Azalin, Azbest, AZTeck, BadBoy, Baffman, Baffman55, Balů103, bananzluty, batoo, bboorreekk, Bedou, BeeSee, Benji, ben_bella, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, Blair, Bob, bobo666_2005, bodhi, Borg3po, bourgeois, Braindead, brkowycz, bronxik, Bubsy, budha.j, burzum, buscheer, Cabal, calvin10, calviti, Cassidy, Chaolinek, Charlie1203, charvos, chcita, chobotnička, choze, Corvus, CP, CSE_AC/DC, cyboy, danyno76, davidek, Davispear , DAxik, Deckard, Destiny666, disclose, discovery, Doctorow, domo9321, doophy, Doppelganger, Dosis_Venenum, dracula, Drakeus, dre, duri, Durvi, dvoracekpetr1, Dzoglik, Einstain666 , erik, farnhajt, faster86, fel68, felis, fifas, figis, filemon, Filip123, filipes, FilipNejdl , filosh, Final, flipflop, Fox01, FrAnK, freestyletricker, Fréza, Fry, Georgíno J., Ghostt, gobers, goldschmidchen, gonzales, goodspeed, Grebenda, grinder, gumidekmedvidek, hahahoho, hawkzn, hedgehog, herbert, herrman, ho.mof, holubdema, horaczhlinska, Houbař, hovad2, hromotlk, Hulik, hypermlok, ikshorm, imro, invape, J.Connor, Jabba, Jak, jakouback, jakub186, James, james dixon, jerry67, jett, Jezbo, jindroush, jiskra, Joshua_T, Kaaos, kallenved, Kaluž, Kapis, karel, Karel Sec, karl173, Kazumaki, KdG, Keenkeen, Kelt, kendor007, khm, Killingjoke, kinak, kolik111, komik.sx, kosmik, krvinka56, lacoste, Lawer de Sanctis, Leland, Lenny, Light, Lobodlak, Lobok257, lokeren7777, luky.kuky10, lutrix, maara, mainman, Majkl, malejmates, malylada, Mamut12, mangan, Mankin, Marcus Lopez Arguello, mart.in, Martin Buchal, Marvin, Masinfira, massilia, Matej-29, Matejrychly89, matrosh, Maxman2000, merhyx, mgeralt, Michal Opitz, mikado, mike731, Mikei, mikina, mikki.maser, mineralk, mirec, mirror, Mistak, Mitak, moiqpiom, MonsterGyre, monte walsh, monty.cl, moris.cz, morlum, mozzu, Mr. Bobeček, Mr. Terrible, Mr.Plysh, mrkirby, mstefl, mywiel, namdnas, Netorack, Nexis, nick, Nightmare, Ninjer, Noci, noMster, Odrikani, ohromno, OldaB, oleav, Olesh, Onkel 1928, Paldini, pan.kuba, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, pennywise, Pepares, Petr, Petrisko911 , planika, POLAKST, Poseidon1978, punisher, puolpm, q, RadimNemec, Radkos, raimi, RainDamage, RaptoR, RedBarDragon, Remi LeBo, Ricarderon, Rich, RicHard. , Robb, rockyt, rooty, Rorschach, rorymac, Rowan, RudyRod, Saiffer, Samurai-Jack, Saran, Schirru, Schramm, Shake, SHORTY, Shpeckk, Sir_Pete, skepsi, Skot, skřetman29, Slaine, Slávek, sleepless, SmoothNCool, songoku, spak815, Spickin, Spike, spot, Stalker, StanleyHu, suricattaontheway, t0mas, tacmud, taidana, tankgirl, Tarka Daal, The Genius, the.kasztan, Thurin, Tialster, Tombal, Tomek, Tominos, Tomket.Tom, Tony TwoDee, trener83, Trevelyan, trudoš, tulipstros, Ukko, VanTom, Viking, Vincent, Vítek, Vojtěch 393, vranakx, vrazdinek, whaaa, Wiruss, Woffce, xai, xintax, yama, Yaromil, yogi, yojimbo, Zajda, Zajo original, Zbysek2410, zebedee, Zíďas, zlejzmrd
Chce (28)
-spacilost-, Badgu.y1902, barthez, besikv, ChaoticMan, deadpool, DracoAn, Drbo Jebo, Druid, EvilvsGod, Fantomas, fusnix, henrycruel, husakpetr93, isildur heir, Lysandra, Madmax, Maty48, nx, paveln, Ronik, Spideyy, svobyy, T3ss, Xeelee, XGMan!ak, xxaannddeerr, Zod
Shání (1)
Spideyy
Nabízí (4)
buscheer, Draco nobilis, pavel, spak815