John Constantine kdysi udělal chybu - oživil mrtvého syna mafiánského bosse Harryho Coopera. O šestnáct let později se musí s následky tohoto činu vypořádat a postavit se tváří tvář noční můře, kterou vyvolal.

Obsahuje sešity série Hellblazer #129-133 (září 1998 - leden 1999)

Scénář
Garth Ennis
Art
John Higgins
Ink
John Higgins
Barvy
Digital Chameleon, James Sinclair
Obálka
Glenn Fabry
Lettering
Alena Tejnická (Sarah)
Překlad
Štěpán Kopřiva
Redakce
Filip Gotfrid, Alena Tejnická (Sarah), Bohumír Tejnický
Žánry
akční, horor
ISBN/ISSN
80-86321-85-1 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
384 g
Stran
124
Cena
349 Kč
Originál
John Constantine, Hellblazer: Son of Man (Vertigo (DC Comics), 2004)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.3. 07:47John Constantine, Hellblazer: Syn člověka
    Dobra a poctiva rez, libi se mi humor a nevsedni pojeti pribehu a vyusteni.
  • MignolaMoore
    Syn člověka je bizardní jízdou, kde s každou kapitolou atmosféra jen houstne. Bohužel, pátá kapitola mi přišla po tak bytelném vystavování temné atmosféry uspěchaná a celý nádech apokalypsy se pomalu rozplynul, jak pára nad hrncem. Co se Ennisově Constantinovi, mimo atmosféry, upřít nedá jsou sympatické a chemicky fungující postavy, kdy každé věříte její motivace. Co se mi na téhle sérii (prozatím dva sešity) líbí, jsou přesahy u Constantinových závěrečných monologů. Takže byť může děj působit v závěru ukvapeně, tak myšlenkový přesah čtenáři Constantina nechá strašit ve věži ještě nějaký čas po přečtení. 8/10
  • Syndrom
    Druhé přečtení: Na to jak si Ennis rád dává pověstně záležet na vedlejších liniích a epizodkách, jak má scénáře detailní, mi přijde i podruhý divný jak neumí konce. Překombinovaná šaráda s bohem v Preacherovi, z prstu vycucanej záporák v Bandě, i tady: Za prvé a slabší námitka: Proč už Roník dávno Constantina neodkrouh? A za druhé silná námitka: Pekelnej Supermrdák přece i přes ten neobratnej Constantinův twist ho mohl bez problému zabít. Přišel by o dítě, ale vyřídil by soupeře, co ho do toho mimochodem i dostal. Heist (You Son Of A Bitch Im In) ve flashbacích se mi líbil a jak je Hellblazer normálně slabej bezcharakter taky.
  • hroubek
    Nejlepší příběh s Constantinem, který u nás vyšel. Garth Ennis má hodně ujeté nápady, a jeho nekompromisnost nezná meze. A tohle se mě na komiksu hodně moc líbilo. Constantine je zde sarkastický, cynický, a s ničím se nemazlí. Před pár lety něco dost pokálel, a teď ten svinčík musí uklidit, bohužel mu přerostl pěkně přes hlavu, a bude se muset pořádně zašpinit, aby se z toho vůbec dostal. A Ennis v tom Johna pěkně vymáchá. Je to hodně zábavné, ujeté a plné černého humoru, a do toho to má skvělé dialogy, kde je jedna perla vedle druhé. Jediné co mě trochu nesedlo byl poslední sešit, který byl i na mě trochu moc ujetý. Nicméně, i tak jsem hodně spokojený.
  • karl173
    karl173 mecenáš18.4.2018 20:44John Constantine, Hellblazer: Syn člověka
    Klasický Ennis v plné ráži. Tak bych asi jednou větou nazval tuhle knihu. Hellblazer je série kterou jsem si chtěl vždycky přečíst a konečně jsem se k ní dostal. V téhle knize se to celkem dost podobá Hitmanovi, ale jen v tom nejlepším. Příběh v podstatě ničím nepřekvapí, ale i tak jsem se po celou dobu skvěle bavil. Výborné dialogy a zábavné hlášky a k tomu trochu té akce. To vše podávané v typickém surovém stylu Gartha Ennise. Navíc to má i velmi dobrou kresbu, která mi dost sedla. Doufám že zbylé knihy co u nás vyšli a které píše Azzarello pojedou na stejné vlně, protože to by byla paráda. 85 %
  • 3DD!3
    Povedená jednohubka, ve které se Ennis vrací ke starému známému Constantinovi. Není to taková paráda jako dřív, nějak mi tentokrát neštymuje to promlouvání ke čtenáři, ale má to svoje chvilky. Rozhodně je to ale úchylná libůstka, která se stane noční můrou pro všechny čtyřprocentňáky co to nějakým omylem chytnou do pazour. "Nenávidím děti."
  • kadas97
    Nemám slov na Constantina Gartha Ennisa. Brutálne zvrátené a napriek tomu vynikajúce.
  • sedw
    Velmi zábavný příběh (okořeněn parádními hláškami) a podpořen atmosférickou kresbou, která k příběhu dokonale sedla. A nebýt poslední kapitoly, tak by to snad mohlo být i za 5*, ale konec mě opravdu zklamal. Jak již bylo napsáno níže, konec byl příliš rychlý a poměrně nelogicky vyřešený. Jinak se jednalo ale o výborné čtení a rozhodně pobavilo. Klidně bych si nechal líbit i další Hellblazery od Ennise.
  • adevr
    Tohle mne bavilo...

  • felis
    felis mecenáš22.5.2013 12:36John Constantine, Hellblazer: Syn člověka
    Přímočarý, zábavný příběh, ve kterém se kmotr potkává s vymítačem ďábla. Hezky nakreslený, brutální, plný zábavných vulgarit, tak jak to máme rádi.
  • kaylin
    Pokud jste obdivovateli Gartha Ennise a hltáte každý jeho komiks, jako jsem jej hltal já, tak nebudete zklamáni, i když příběh skutečně není nijak převratný. Hlášky zde však nechybí, stejně jako násilí. Jenže pokud byste chtěli od komiksu trochu víc, pokud byste čekali jinou postavu než blonďatého Tommyho Monaghana, tak budete zklamáni. John Constantine je neskutečně podobný Hitmanovi, a to docela zamrzí. u nás je problém hlavně v tom, že "Hitman" tu má o něco větší tradici než "Hellblazer". Pokud se týká vydání v českém jazyce, papír je kvalitní, jen vazba (lepená) je trochu slabší a po nějaké době se začne rozpadat. Překladu nemám co vytknout, hlavně vulgarity jsou dokonalé. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/05/45-john-constantine-hellblazer-syn.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin25.1.2013 10:11John Constantine, Hellblazer: Syn člověka
    Četlo se to celkem příjemně a hezky, je to místy i docela vtipné. I nějaký ten cool hororový moment se tam najde (pohled malého Roníka), náhled pod pokličku magorské mafiánské rodinky také stojí za to. A Constantine je opět sympatický ultradrsoň. Ale jinak příběh tolik neoslní, kresba téměř vůbec a některé věci, jako promlouvání Constantina přímo ke čtenáři, jsou řekl bych otravné...

    Celkový dojem: 60%
  • Syndrom
    Nápaditá dramaturgie, mimicky skvěle zpracovaná konverzace. Slabý konec (respektive Constantinův twist).
  • Fry
    Konečně jsem si sehnal i tento kousek, který je podle Pavlovského již skoro vyprodaný a jsou už jen poslední kusy.

    Jeden delší příběh je možná víc než několik malých příběhů, a proto jsem se skoro hned zapojil do děje. Jediné co mi v příběhu nesedělo, je to, že John občas kecá mimo příběh, aby nám vysvětlil jeho myšlenky. No a teď už k samotnému příběhu: Johnův kamarád se dostane do průseru, což by nemuselo být tak špatné pro Johna, kdyby ho nežádal o pomoc. John první odolává, ale po chvíli nakonec podlehne. No a při té příležitosti se také dozvíme, proč se John bojí Haryho Coopera (bratra Normana Coopera, kvůli kterému se dostal Johnův kamarád do průseru) a také zjistíme, co předcházelo zrození pekelného Roníka, který se za tu dobu hodně změnil (Ne k lepšímu, ale k horšímu). Už zbývá jen jedno, a to se znovu setkat s tou obludou tváří v tvář.

    Opět povedený příběh, sice ne tak, jak "Zamrznutí", ale i tak jsem se dobře bavil.
  • Kapis
    Kapis mecenáš10.10.2012 09:50John Constantine, Hellblazer: Syn člověka
    Jelikož jsem moc nečekal a Ennis se mi zajedl už dávno, musím říct, že jsem celkem mile překvapen. Přiznám se, že jsem si tento poslední kousek v knihkupectví koupil jenom proto, že jsem někde četl, že už je to skoro vyprodáno a k porovnání. A asi mi už zase kapku vytrávilo, příběh je svižný, žádné zbytečné proluky až možná na přílišnou Johnovu užvaněnost, při některých hláškách jsem se ale i od srdce zasmál, Higginsova kresba stravitelná a přehledná. Scénař je v globálu povedený, ale místy kapku klopýtá a nutné berličky, aby se hřídel rozjetého příběhu nezadrhla, jsou jen špatně sežratelné (např., že policajt vyklopí všechny podrobnosti proč někoho stíhají nějaké nule, které prohledávají byt nebo paňmáma v bordelu...atd..no ehm...). No ale ultrapromyšlený příběh, kde by všechno neprůstřelně sedělo, jsem od tohoto kousku ani nečekal, tady šlo o čistou do pekla svištící zábavnou vulgární brutalitu a tu jsem dostal v plné míře a jsem spokojen.
  • brkowycz
    Největší chyba asi byla číst "Syna člověka" po "Těžkých časech". John Constantine od Azzarela je samotář, v netypickém prostředí, je obestřen tajemstvím (nikdy přesně nevidíme, co vlastně těm vězňům prováděl) a zároveň je i člověkem, kterej magoří z nedostatku nikotinu a který cítí vinu. Kombinace tajemnosti a lidskosti dělá z Johna Constantina hrdinu, kterého jsem si zamiloval.
    V "Synovi člověka" je ale Constantine úplně nikdo jiný. Je to vágus co nosí nátělník, mluví neuvěřitelně často a zbytečně sprostě, podvádí své kamarády a působí jako neskutečný zbabělec. Scénář je plný logických nesmyslů, které při trochu pozornějším čtení bijou do očí. Ennis zkrátka vaří podle svého osvědčeného receptu: "Vezmu kupu sprostejch slov a vmáčknu je i tam, kde se naprosto nehoděj, pár podivných úchylů, nadávání na církev plus sexuální fantazie 16ti lettýho kluka (pekelnej supermrdák a sex s lesbou) - a máme tu další průměrnou Ennisovku. Nemá to hloubku, nemá tempo, napětí, kresba je dost tuctová, celkově horší průměr.
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš30.10.2011 00:37John Constantine, Hellblazer: Syn člověka
    Zábavné, čtivé, výborně nakreslené, plné klasických ennisovských hlášek a dějových zvratů, jež ke konci působí docela úchylně. A přesto... nebo možná právě proto se mi to hodně líbilo...
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš12.4.2011 07:37John Constantine, Hellblazer: Syn člověka
    Dostal jsem na bolesti kodein a než jsem stihl vytuhnout, přelouskal jsem znovu Syna člověka... následující sen byl velmi solidní... jinak se jedná o perverzní a velmi zábavný book. Mix noirové kriminálky s mysteriózním hororem na mě fungovává.
  • massilia
    Ne tak dobrý díl jako Těžké časy, ale přesto pořád hodně zábavný Hellblazer. Řekl bych, že Constantinovi svědčí spíše temné příběhy z pera Warena Ellisa, Briana Azzarella či Mika Careyho než hláškující Garth Ennis. Ale i tak dobré komiksové čtení.
  • Tauren
    Ennis je dobrej.
  • erik
    Bavilo ma to viac ako Corben a basa. Je to klasická Ennisovka, má to fajn hlášky. Úvodný pokec o deťoch sa mi veľmi páči (ako pomerne čerstvému otcovi dvojičiek) :)

  • choze
    "ZDÁ SE, ŽE JE TO NĚJAKÁ ODNOŽ INKUBA, SODOMO GOMORSKÝ PODDRUH." "MÁ METROVÝHO ČURÁKA, DICKU." " ANO A I KDYŽ VEZMEME V ÚVAHU, ŽE TO MůŽE BÝT UMĚLECKÁ NADSÁZKA, NECHTĚL BYCH HO POTKAT V NOCI V TEMNÉ ULIČCE." Další brutální Ennisova óda na chlapské přátelství , lekce odpovědnosti sama za sebe a várka navážení se do náboženství, naroubované na hodně temný a drsný gangstero-horor, který na svém Ennisovském žebříčku řadím na druhé místo hned za druhého PREACHERA. První okecávací sešit ještě nic moc (celkově mě iritovaly neustálé vzpomínkové pasáže), ale počínaje druhým se to ďábelsky rozjede až k zkratovému konci. Stejně jako u PREACHERA se tu najdou nějaké ozvuky pozdějšího PUNISHERA (Constantinovi sousedi, nenávist k yuppies), ale je to v normě, dost dobrá byla scéna mučení kleštičkami na nehty. Výborná Higginsova atmosférická kresba, obzvlášť toho kluka nakreslil kurevsky zlověstně. Jak je u nás u Ennise zvykem, české vydání kvalitní a za dobrou cenu, překlad dobrý, i když to gangsterovo "POSRAL JSTE SE V KINĚ?" mě taky zatahalo za uši. Moje nejoblíbenější scéna - křesťané se modlí v kostele spolu se satanisty.
  • brkowycz
    Totální zklamání. Občas mi přijde že Ennis bez DIllona moc neumí, ikdyž zatím j.em nečetl Hitmana. Příběh je takovej... zdá se narychlo spíchnutej, závěr úplnej propadák, k hezký kresbě jednotvárný zabarvení. Myslim že bez tohohle se člověk obejde.
    60 procent za hlášky.
  • Woffce
    Ale jo, zábavný...
  • Wiruss
    Pěkně se to četlo, pěkně to i vypadlo, ale zda si na to za 10 let vzpomenu to nevim...
  • Davey
    Kresba pěkná,příběh taky nebyl špatný,jen škoda toho konec,mohl být více prodloužený :P
  • Godsmacker
    Souhlasim se Squashem :-)
  • squash
    Higginsova kresba mi sedla. Příběh je v podstatě gangsterka štrejchlá okultismem. A to já můžu. Jen to finále mi přišlo tak trochu rychle a divně vyřešený... Jinak hlášky, nadávky a mluvení ke čtenáři = výborné. Už se těším na Těžký časy...
  • Saiffer
    Saiffer mecenáš7.9.2006 12:17John Constantine, Hellblazer: Syn člověka
    O Hellblazerovi toho moc neviem, ale nikdy som nemal pocit, že by sa niečoho bál. To bola pre mňa prekvápko číslo jedna. Potom som sa raz zarazil, že komu to vlastne kecá a zistil som, že mne čitateľovy :) Tiež haluz. Namiesto Cacodemonov si vyvolal skôr Cock-a-demona, ale to už je Ennis. Vcelku v pohode book, ale niečo "viac" tomu chýbalo. Jo... a "Vy jste se snad posral v kině" je podľa mňa pecka ;)
  • Corto
    Taky mám radši Azzarellova Hellblazera, ale jinak Ennis i Higgins předvedli slušný výkon...
  • Gekon
    Ve skutecnosti je tohle jeden z tech slabsich hellblazeru. Osobne mam radej treba Freezing over.
  • Slaine
    Mno v žebříčku Ennisovek se Hellblazer zařadil po bok Hitmana na 2-3. místo. Bavilo mě to, moc mě to bavilo, některý situace jsou fakt vtipný (viz Markýzovy tři bubliny). Vynechaný písmenka jsem během nepozorného čtení neobjevil žádný, takže v pohodě. Mně trošku vadil překlad - některý nadávky mi přijdou, jako takový "sakra jak by se to dalo přeložit, všechny sprosťárny už jsem vyplítval"... vysloveně zhnusující mi přišlo, když bratr mafiánskýho bosse řekně "Vy jste se snad posral v kině" případně nadávka "čuramedán". Ale abych jen nekritizoval, jiný hlášky mi zas přišly nezvykle vtipný, což je nejspíš zásluha překladu.<br>
    Shrnuto brutální a vtipná zábava, zasazená do sympatickýho okultistickýho kabátku.
  • Markyz de Sade
    Markyz de Sade27.4.2006 22:23John Constantine, Hellblazer: Syn člověka
    Konečně jsem se dostal k české mutaci a musím říct, že jsem s překladem velmi spokojen. Jinak "Son of man" je asi můj nejoblíbenější hellblazerovský book. Dělá to i kresba Higginse, kterou mám raději než kresbu "dillonovskou". Nejoblíbenější tři bubliny: 1 - No nazdar. 2- Já píchám lesbu. 3 - Dostanu nějakou cenu? MdS
  • willis
    Standardní Ennis. On opravdu píše všechno dost podobně, má i podobné vedlejší postavy a na rozdíl od Moora, (který dokáže psát daleko pestřeji) se opradu začínám Ennise přejídat. A to letos od něj má vyjít ještě hafo věcí. Jinak book je zpracovaný pěkně, papír je kvalitní. Příběh je normálka. Ale to, jak si nakonec Constantine poradil s tím démonem mi nějak logicky nehraje.
  • Ogre
    Da sa to, v porovnani s US originalom sa mi paci viac ceske vydanie (kvoli lesklemu papieru, amici to vydali na takom nicmoc hajzlaku). Ja by som trosku s Ennisom zbrzdil, v jednom roku od neho vyjde tolko veci ze by sa mohol prejest. Predsa len jeho styl pisania je rovnaky v kazdom booku a v kazdej serii. Adolescenti sa uslintaju blahom kvoli nadavkam ktore nie su v bokoch od Vertiga cenzurovane :-), mne sa pacili farby a spracovanie ktore je oproti US originalu trosku ostrejsie (kvoli papieru ?) - az na jednu stranu ktora je mierne rozpita (asi scan ?). Co takto v dalsom Hellblazerovi pridat do sacku vypadane pismenka z tohto booku aby si to kazdy dolepil ? Rucne sa mi to nechce dopisovat 8-)
  • Netorack
    A další písmenko do sbírky: sešit 2, strana 6: "Protože p(r)ávě teď budeš potřebovat..." Hnidopiši všech zemí, spojte se ;)
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš14.7.2005 01:00John Constantine, Hellblazer: Syn člověka
    to Scarface: Prave jsem docetl Hellblazera podruhe a skutecne jsem na vypadana pismenka narazil, ale pouze ve dvou pripadech. Jako prvni stranku nepocitam obalku. Konkretne kapitola 3, strana dve, panel vlevo dole, mluvi Norman: "Jak js(i) tuhle rikal" a kapitola 4, strana jedenact, druhy panel nahore, prvni bublina, posledni veta: "Do lidsk(o)-nelidske podoby". A posledni vytka z jineho soudku, kterou bych radil uz do skupiny "hnidopiske stourani", ale ted jsem si toho vsiml: kapitola 3, strana pet, nejvetsi panel na strance, podbublina u Johnova textu, posledni dve vety - posledni veta je citace, proto by mela predchozi veta mela koncit dvouteckou a nasledovat uvozky. Ale tady si nejsem jist, jestli podle pravidel ceskeho pravopisu neni nakonec v poradku, jako korektor bych se neuzivil.
  • Netorack
    Slušný book, od Ennise teda u mě stále vede Punisher. Moc mi nesedla kresba, všechny ksichty se mi zdály stejné...
    Scarface: Chybějící písmenka tam opravdu jsou, a ne jednou. Až to budu číst znovu, klidně napíšu konkrétní stránky
  • HEX
    Bohužel jsem skoro celý tenhle book znal z různých povídání o Ennisovi nebo Hellblazerovi, ale když si někdo dá pozor na spoilery tak je tam opravdu dost veselých nápadů.
  • Scarface
    André: Jsi jediný, kdo tam viděl nějaké chybějící písmena... a pokud by jich bylo opravdu tolik, kolik píšeš, tak si troufám tvrdit, že by si toho kromě toho ještě někdo všiml. Můžeš prosím napsat, kde ty chybějící písmena byla (a jestli je náhodou neodnesli ti růžoví sloni, co tě rušili od čtení?)
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš11.7.2005 10:28John Constantine, Hellblazer: Syn člověka
    No tak na tuhle libustku jsem se pomerne tesil, ale je znat, ze Ennis zacal pozdeji vykradat sam sebe. Baracek divnych sousedu, to jsem uz videl v Punisherovy a nevim, po Hitmanovya Preacherovy me tenhle book neprisel tak koulervoouci, jako vysse zminena dilka. Ale i presto jsem se prijemne zacetl a nektere momenty se mi tuze libily. Za zminku stoji Crwacky zpracovani publikace, ktere jest velmi kvalitni. Vypadanych pismenek jsem si nevsiml, ale faktem je, ze ja tyhle chybicky neregistruji.
  • Luboš
    Zklamání...více jsem psal na auditu k Synu člověka..a já se tak těšil.
  • Pro Andrého a jim podobné - můj vzkaz najdete u reakce na Vycházející hvězdy. Takže naopak. Sarah
  • Black Bro, yo
    Brutální, úchylný, jednoduchý, zábavný a není zbytečně dlouhý, prostě poctivé "béčko" u kterého se skvěle odreagujete.
  • andre
    andre mecenáš4.7.2005 07:43John Constantine, Hellblazer: Syn člověka
    Docela jsem se bavil. Taková nenáročná četba na odpoledne po náročném večeru. Ale chtělo by to zaměstnat korektora, nebylo snad stránky, kde by nechybělo alespoň písmeno. Nejsem sice žádnej češtinář (modří už vědí), ale todle mě otravuje až uráží. Takže tak.
62561931
Četl/a (129)
123peta, 2scha, 3DD!3, adevr, Alfred, BadBoy, Baffman55, bboorreekk, Bedou, Benny, besikv, bierce, binnmode, blackJag, Blockholm, calvin10, Chaolinek, charvos, chcita, Const.ex, cyboy, Darker, Darth Raelchi, Deckard, DEmnoG, desto, Doppelganger, Draco nobilis, erik, farnhajt, figis, filemon, filosh, Final, flipflop, Fos4, Fox01, Foxized, Fry, Golem, Grrr, hellblazer, Houbař, hypermlok, invape, J.Connor, Jabba, James, jh666, jiskra, Kaaos, kadas97, kallenved, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, Khagrael, Killingjoke, kinak, Kocour, Lachvos, lacoste, Librarian, Light, Lobok257, Madmax, majer, malylada, Mamut12, mart.in, Maty48, michelangelo, MignolaMoore, monte walsh, Mr.Plysh, namdnas, NecRoman, Nevidal7, Noci, oleav, Olesh, Onkel 1928, Ozymandias, Paldini, Palebras, pavlosson, pearlxjam, pechna, petad, Petr, Petrisko911 , PH79, PKD, radimisko, raenius, raimi, RaptoR, Rinter, robert.hladil, rooty, RudyRod, Saint of Killers, Schirru, Schramm, Shpeckk, Sir_Pete, Slaine, Spacecore, Spike, strougy, suricattaontheway, syon, tacmud, tankgirl, the.kasztan, Tomket.Tom, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, vrazdinek, VXP, Walome, Wasps, Yaromil, Yefery, Zbysek2410, Zeebonk, zlejzmrd
(299)
2scha, adam.butch.kubik, adam.ra, adevr, afri, Alfi, amazing_k, Andreew, Avian, Azalin, Azbest, AZTeck, BadBoy, Baffman, Baffman55, barthez, bboorreekk, Bedou, BeeSee, Beng.D, Benji, Benny, besikv, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, bmc75, bobo666_2005, Braindead, brkowycz, bronxik, burzum, calvin10, calviti, Cassidy, Caylen-Tor, Celestius, Chaolinek, charvos, chcita, choze, Const.ex, Corteg, Corvus, CP, Cr4sh, crush, CSE_AC/DC, cyboy, Davey, DAxik, deefha, DEmnoG, desto, Dinik, disclose, domo9321, doophy, Doppelganger, dr. Gull, Draco nobilis, dracula, Drakeus, Drbo Jebo, dre, Duff.man, dvoracekpetr1, Einstain666 , erik, Famozní, farnhajt, faster86, fel68, felis, fifas, figis, filemon, filippo, filosh, Final, flipflop, Fos4, Fox01, Foxized, freestyletricker, Fréza, Fry, Fuf00n, Fugas, Godsmacker, Golem, goodspeed, GORERATED, Grebenda, grinder, Grrr, gumidekmedvidek, Hamichal, hedgehog, hellblazer, herbert, Hlavac, holubdema, Honzin, Honzin92, Houbař, Hulik, hyba1991, hypermlok, Iggy Pop, ikshorm, illy, imro, invape, isildur heir, ivos309, J.Connor, Jabba, James, jendavondra, Jezbo, jh666, jiskra, Johnny Sasaki, jones1240, Josh, Joshua_T, Kabukiman, kadas97, kallenved, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, keplik, kinak, Klatic, Kocour, krvinka56, Lachvos, lacoste, Lenny, Librarian, Light, Lisien, Lobodlak, Lobok257, Lojza, lokeren7777, lutrix, m.abrams, maara, Madmax, mAGiic, mainman, malylada, Mamut12, mangan, markic, mart.in, Martin Buchal, Marvin, Maryl, Masinfira, Matej-29, Matejrychly89, Maty48, Mauzr, merhyx, mgeralt, michelangelo, mikado, Mikko, mildaE, Mistak, miuanek, moiqpiom, monte walsh, monty.cl, MP, Mr.Plysh, Mrlah, NecRoman, Netorack, netvor, Nightmare, Ninjer, Noci, noMster, nx, Odal , OldaB, Olesh, Onkel 1928, OwerLord, padre_negro, Paldini, Palebras, Papa Wu, pavel, pavouk, pdfak, pearlxjam, pechna, Pepares, peposek, petad, Petr, Petrisko911 , PH79, planika, POLAKST, Poseidon1978, q, radimisko, RadimNemec, Radkos, Radowan, raenius, Ragnarog, Raijin, Raikou, raimi, RainDamage, RaptoR, renhoek, Ricarderon, Rinter, Rocksteady147, rooty, RudyRod, Saiffer, Saint of Killers, Salien, Samurai-Jack, Schirru, Schramm, sedw, segy, Shpeckk, Sidi Santini, Sirius, Sir_Pete, Sitez, Skot, skřetman29, Slaine, sleepless, SmoothNCool, Sněhurka, Spike, stanleystar, Stara.kryta, stepan.tichy, strougy, suricattaontheway, syon, tacmud, tankgirl, Tarka Daal, the.kasztan, Tialster, timek, tomasko33, Tombal, Tomek, Tomket.Tom, Tony TwoDee, trener83, Trpiš, trudoš, tulipstros, Ukko, vallyslayer, vishnar, Vítek, Vojtěch 393, vranakx, vrazdinek, VXP, Wasps, willis, Wiruss, worf, xai, xintax, yama, Yaromil, Yefery, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zebedee, Zeebonk, Zíďas, zlejzmrd
Chce (32)
Azik2586, Badgu.y1902, Balů103, Blacklarch, chmelus, ComicBookGuy, delsemela, DracoAn, Druid, EvilvsGod, Fricki, fusnix, gezic, Hades, Hebled, Holmwood, Hugin, J.T.honza, jakouback, Jenna De Vinne, Knize_Ignor, Luse, Majkl, malejmates, matrosh, MonsterGyre, Mysak92, Norri, Premek, rockyt, WMN, xxaannddeerr
Shání (6)
Al0f0k, delsemela, delta11, Flash, gezic, Hugin
Nabízí (4)
Fox01, Lojza, lord Vetinari, suchy