Koupit
Logan je mutant s duší sžíranou temnou minulostí. Celou svoji hrdinskou kariéru neustále bojuje proti svému zvířecímu já. Člen X-Menů známý všem jako Wolverine si vydobyl ostruhy střety s těmi nejtužšími protivníky, které marvelovský svět nabízí. V tomto svazku se dočtete o jeho prvním velkém souboji, ve kterém se pustil do křížku s Hulkem, a objevíte, jak doopravdy komplikovaný je jeho vztah k Mystique, mutantce s minulostí stejně tajemnou, jako je ta jeho.

V české mutaci vyšel tento svazek jako 3. v pořadí.

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý týden.

Obsahuje sešity sérií The Incredible Hulk (Vol. 1) #181 a sešity série Wolverine (Vol. 3) #62–65

Po testovací sérii prvních čtyř čísel v roce 2015 startuje série oficiálně znovu od prvního čísla a to od srpna 2016


Scénář
Jason Aaron, Len Wein
Art
Ron Garney, Herb Trimpe
Ink
Jack Abel, Ron Garney
Barvy
Jason Keith, Glynis Wein Oliverová (Wein)
Lettering
Jakub D. Kočí, David Kočí
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
537 g
Stran
136
Cena
249 Kč
Originál
Wolverine: Get Mystique (Marvel)
  • ludek.n
    Wolverine, muž s adamantiovou kostrou a drápy, jehož regenerační schopnosti jsou přímo neuvěřitelné, se nám v této knize představí v jednoaktovce s Incredible Hulkem Přichází Wolverine od Lena Weina a Herba Trimpeho, poté v čtyřdílné minisérii Hon na Mystique, kterou napsal Jason Aaron a nakreslil Ron Garney. První z uvedených kousků je sice premiérou Wolverina coby komiksového hrdiny, ale takto vytržena z kontextu předcházejících a navazujících sešitů je pouhou úlitbou komiksovým bohům, směřující odnikud nikam. Hon na Mystique je o více jak 30 let mladší a je to na ní už na první pohled vidět. Příběh je strukturovanější, kresba plastičtější a dynamičtější, užijeme si výtvarné efekty, celostránkové panely i ucelený příběh s řadou flashbacků. Přesto to v mém případě fungovalo jen napůl. Možná za to může neustálá nejistota, kým Mystique, která na sebe může vzít jakoukoli podobu, v dané chvíli zrovna je (muslim, jeptiška, děvka, šéfka bandy podvodníků, senátor, miss prosinec, guvernér banky). Připočteme-li k tomu neustálé změny časových rovin, vzniká docela slušný chaos, v němž jediným určujícím bodem je Loganova urputnost. Je jí tolik, že doslova zválcuje všechno a všechny. Finále je ale perfektní, za něj klobouk dolů.
  • Knory_159
    Recenze nhm Wolverine#3
    Wolverine jsem před tím vlastně vůbec neznal nebo jakoby nečetl jsem žádný s nebo komiksu takže jsem byl opravdu nadšený a myslím že můžeme začít


    Tak na tuhle recenzi jsem se opravdu těšil nevím ani kde bych začal první příběh byl hodně retro ale nebylo to vůbec špatné přece jen první výskyt Wolverina a hned bojuje s hulkem není to super:D já bych řekl že je jedinou věc co bych tomu vyčetl je to že ten příběh nemá začátek a nemá ani konec


    No a druhý příběh ten už opravdu stál za to užil jsem si ho a přečetl jsem ho během jednoho večera ještě aby ne když byl fakt krátký mystique byla naprosto úžasná a i to že ukázali že Wolverine nebyl vždycky tak úplně svatej každopádně to že do příběhu vždycky zakomponovali i jeden krátký příběh o jejich minulosti bylo top


    Moje hodnocení
    Kniha byla opravdu super a vlastně jediná věc co bych jí vytkl je její délka oproti ostatním knih co v sérii vyšly je zrovna Wolverine opravdu krátký takže bych mu dal tak 8/10
  • TheLavk
    Po delší době jsem vytáhl komiks z knihovny, sáhl jsem zrovna po tomto. Za mě solidní 4*. Je to taková akční honička, přečetl jsem to během jednoho sezení.
  • faster86
    Aaron v marvel komiksech co u nás vyšly se mi moc nelíbí (až na punishera samozřejmě, ten je perfektní), ale tento wolverine se mu hodně hodně povedl
  • trudoš
    Celkově spokojenost. První komiks je ještě taková hříčka, ve které oceňuji pouze Hulkovu mluvu, jinak ale jde o duel poplatný době. Na druhou stranu, kdyby album shrnovalo všechna střetnutí těchto dvou zmutovaných titánů, zde by mi to vůbec nepřekáželo.
    Další sešity má na svědomí Jason Aaron a ten rozjíždí drsňáckou jízdu plnou výbušné akce a jízlivého podtextu. Škoda jen, že v závěru vyměkne, ovšem vzhledem k tomu, že jde o Marvel, tak se vlastně není čemu divit. Osnova každopádně povedená, především první finta Mystique mě příjemně uzemnila, podobně jako závěrečné odhalení, že sám Wolverine nebýval vždycky svatoušek. Což je vůbec Aaronova specialita, ukazovat ty horší stránky jinak ikonických hrdinů a tím je stavět do kontrastu s celkovým děním. Ostatně - ani samotný konflikt v Afghánistánu nijak nepřikrášluje a otevřeně přiznává paradox, že když tam válčili Rusové, byli místní bojovníky za svobodu, jakmile se však kormidla ujali Američané, proměnili se kouzlem v hanebné teroristy.
  • Jason2808
    Klasický retro s Hulkem potěšilo.. A 'Hon na Mystique' je především po vizuální stránce boží. Jak Logan tak Mystique vypadají hrozně "badass" :). Prostě styl kresby, který mi absolutně sedí.. Příběh sice jednoduchý, ale s poměrně překvapivým vyústěním.
  • Delphín
    Wolverina jsem před tím vůbec neznal respektive žádný komiks jsem s ním nikdy nečetl. A po přečtení prvního komiksu jsem se docela bál, tu old school kresbu nemusím a ani mě to nebavilo a začít číst ,,Hon na Mistique" se mi nechtělo. Pravda ale je, že tento příběh mě už bavil. Ano, kreslil to Ron Garney ten má hodně specifickou kresbu, mě se líbí ale vím že spoustě lidem ne. Jinak stylem mi to trochu přišlo napsané jako Zámek a klíč, jednou čteme současnost pak trochu minulosti...
    Příběh byl jednoduchý i jednoduše napsaný v tom je to možná trochu odfláklé, ale jinak mě to moc bavilo a za hodinku a něco jsem to měl přečtené a mám z toho dobrý pocit, jen škoda, že to je tak krátké. Určitě to tedy není nejhorší NHM a pokud budete mít možnost, dejte tomu šanci!
  • Jonathan Arbuckle
    Retro je prostě takové klasické ukecané, psané tím divným stylem, ale ve své podstatě je docela fajn. Hlavní příběh, můj první komiks s Wolverinem a dost mě bavil, čekal jsem sice od toho něco jiného, ale o to více mě příběh příjemně prekvapil, přímý příběh, žádné filozofování, které skoro vždy následuje když má hlavní hrdina někoho zabít, zvláště pokud ho zná tak dlouho. Prostě přímé, svižné a dobře nakreslené.
  • Josyvo
    Musím uznat že ty kresby a i ten příběh hon na Mystique je úžasný ale připadá mi že tam je až moc obrázků a méně textu což mi úplně nevyhovuje protože to pak mám hned přečtený

  • Josyvo
    Sice to není tak dobrý jak spiderman ale i tak to není špatný
  • autokineton
    Retro tentokrat slabota, ale Get Mystique velmi prijemna jednohubka... Wolverine jede :-) 75%
  • Komiksum
    Tohle byl komiks na který jsem se těšil, protože Rosomák patří mezi mé nejoblíbenější postavy. A byl jsem zklamán co Aaron napsal. Začátek příběhu vypadá slibně ale pak se to dostane do velmi nudného a předvídatelného příběhu. Garneyho kresba je fajn, blízký východ vypadá dobře. Prolínání příběhu se současností a minulosti mi taky tolik neseděl. Myslím, že by se to dalo udělat lépe kdyby byl příběh trošku delší. Sice kritizuji, ale je to v pohodě Příběh, bohužel ho musím hodnotit průměrné za 3*.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš25.3.2018 21:16Nejmocnější hrdinové Marvelu #003: Wolverine
    Na tohle jsem se taky těšil a po přečtení bohužel průměr a nuda. Jako, je to našlapané akcí a je tam jasný cíl, najít a sejmout Mystique. Nicméně mi to přijde takové plytké a do jisté míry i moc předvídatelné. Ano, někdo může namítat, že předvídatelnost je dána už tou misí samo o sobě, ale přesto. Nulové zvraty a jediné co tam bylo navíc jsou Wolverinovy healovací zastávky. Toť vše. Nic víc, nic míc. Aspirinový komiks - zvlášť neurazí, ale ani extra nepotěší. Origin příběh není hloupý, ale je to fakt dobová záležitost. Z pohledu Hulkova universu je dobře, že tam přidali tuhle postavu, která se potom tak neskutečně rozjela.
  • kaylin
    Wolverine má grády a vyloženě svým pojetím od Aarona a Garneyho nezklame. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/07/1480-nejmocnejsi-hrdinove-marvelu-3.html

  • plus-rovnáse
    Mě v téhle knize chyběl nějaký mezi komiks... Škoda. Ale i tak je to Wolverine, který má "koule"... Má je i bez uvozovek, ale to sem nepatří:)
  • luky.kuky10
    Kniha nabizi celkem dva pribehy a spoustu bonusu, takze urcite na nejakou delsi chvili dokaze zabavit. Jako prvni se seznamime s puvodnim pribehem, ve kterem se poprve Wolverine ukazal. Neni vubec spatny a dokonce netrpi ani prilisnou ukecanosti, jak je u starych komiksu zvykem. Hlavni pribeh je cista akce propojena s minulosti. Za me super, i konec se mi libil. Jedine co bych vytkl, ze to bylo porad dokola (jak uz psal nekdo nize). Kazdopadne NHM Wolverine je kvalitni komiksova kniha, ktera za precteni rozhodne stoji, hlavne i diky skvelym bonusum, kde je vlastne uvedeny cely Loganuv zivotopis.
  • Kabukiman
    Origin je slabota,ale je to origin, takže povinnost každého fanouška:) Co se týče honu na Mystique, tak dominuje spíš kresba než příběh. Ten tak nějak jede,ale je stále na jedno brdo.
  • louza
    Hodnocení červeného kompletu je svízel, protože první výskyty super hrdinů bývají povětšinou ukrutné až drastické. A Wolverine není výjimka. Sešit s Hulkem je nutné brát jako referenci toho kam až se slavný zuřivec vypracoval. Aaronův hon je už podle data vzniku hodně jiná káva. Dvou liniový příběh vztahu mezi Raven a Wolverinem i s klasickým, ale silným marvelovským koncem nekoncem je spíš to lepší co v kompletech vyšlo i když Aaron umí ještě o hodně líp. Každopádně žádná ostuda.
  • Fimi
    tak nějak průměr, jako kresba se mi líbila celkem ale nic velkého to nebylo....prostě ničím zajímavý komiks a to mám Logana fakt rád
  • P.G.
    Origin strašně zmatečný a kresba také nic moc. Hon na Mystique mnohem zajímavější (minulost, přítomnost, flashbacky), ale zase až moc přímočarý (na to, kolik má sešitů). Kresba mi moc nesedí, ale dá se. Tedy až na některé scény a obličeje postav, u kterých jsem si říkala - WTF?
  • S4TW
    Wolverine je postava, kterou opravdu můžu a zatím se mi líbil snad každý jeho příběh, který jsem v ČJ četl. Takže očekávání byla veliká. První sešit, kde se Wolverine utká s Hulkem je celkem povedený, příběhově to je nic moc, ale souboj Hulk vs. Wolverine, to je prostě paráda. Kresba je takový průměr té doby. Hlavní příběh s Mystique je ... no, nic moc. Je to takové o ničem, ničím mě to nechytlo, nezaujalo, ale vlastně ani nijak zvlášť nezklamalo, jelikož Wolverine prostě baví, ať už hláškami nebo když se pustí do všech hajzlů okolo. Bojové scény jsou parádní, prostředí, ve kterém je komiks zasazen mi také sedlo a díky tomu měl komiks slušnou atmosféru, ale příběhově to byla slabota. Každyý sešit opakoval to předešlé - Wolverine nejdřív hledá, pak najde, pronásleduje, dohoní, je bitva, Mystique unikne a zase od znova. Co je ovšem parádní, tak to jsou úseky z minulosti, kdy se Logan seznámil s Mystiqeu, kdyby byl celý komiks jen o tom, tak bych byl daleko víc spokojen. Na kresbu jsem si chvíli zvykal, ale postupně jsem jí přišel na chuť, nesnaží se sice být za každou cenu realistická, některé obličeje postav jsou trochu WTF, ale prostředí je pěkně vykreslené, to samé bitvy a navíc má prostě atmosféru. Celkově mám z komiksu pocit, že se jedná o lehčí nadprůměr, všechny UKK s Wolverinem byly lepší.
  • Luigim
    Nebylo to špatné. Možná je to i tím že nepatří k mým top hrdinům. Nějak jsem se do toho neponořil jako u první a duhé knihy této Marvel sbírky.
  • Doncek4321
    Moc fajn čtení.
  • J.T.honza
    Nějak zvlášť mě ten jeho hon na Mystique nenadchl, ale oproti tomu návalu historických komiksů v UKK jsem si docela příjemně odpočinul u lehčího čtiva jako je tohle.
  • Zíďas
    Wolverinův naivně připitomělý první výskyt v této knize vyrovnává skvělý Aaronův Hon na Mystique. RECENZE zde http://www.totalmag.cz/komiks/38-recenze/4110-wolverine-hon-na-mystique.html
  • jh666
    Od Wolverina od Aarona jsem docela dost očekával. Přece jen jeho práci u Marvelu mám opravdu hodně rád (Thor, Original Sin, Schism, Star Wars) a slyšel jsme na něj jen chválu. Možná za to mohou ta očekávání, ale myslím si, že to šlo udělat líp. Střídání současnosti, současnosti před chvílí a flashbacků je povedené a ozvláštňuje příběh, kresba je povedená a je to správně krvavé. Jen mi to ale přijde moc přímočaré. 70 %
34832611
Četl/a (194)
159753258x, 2scha, 66pepo66, 81splinter, Abbott, Al0f0k, Alfred, AlmightyMates , Anton Whatever, autokineton, Azik2586, Badgu.y1902, Baffman55, Blackmoor, BreakingAway, Bronn, calvin10, CaptainCzech, CaptainMarty, Carnage, Cemino, Cever, Chaolinek, chuckboris, Cinema Ranger, ConanVJ, Craxx, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darth Raelchi, dcpatr , deadpool, Deckard, DegiCZ, Delphín, Dexir, Doctor_Sk, Doncek4321, Doppelganger, DracoAn, dvory, Dzoglik, Elizabeth, erik, farnhajt, Fida, filosh, Fives, Fox01, FumarEnPipa, gezic, Glumal, Golem, Gustik5, gwen666, Hønzza, hellblazer, henrycruel, hicks, hromotlk, Hugin, hypermlok, Idy, inosuke, invape, Izmir Čupr, izuku midoria, Jabba, Jack, JackOneil, Jakub Howlett, Jáňa, JanSekeraCZ, japes, JaroKakashi, Jason2808, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, Joker189, Jonathan Arbuckle, Joshua_T, Kaaos, kadas97, Kadin, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Keno, Kil-Khal, Kitykatyn, Knory_159, Knowho/Wullcann38, Knuckless, Koci, Komiksum, konva2, kuzz, Lachvos, Laik, lantan1, Librarian, Lijem24, Lord Baltimore, ludek.n, Lukis89, luky.kuky10, Lukyn2810, Majkl151, Mariomichal, Mart74, Martin.imr, Martinb, Mato, Matthew, Maty48, mcezik, me, MEGA, Mercurio, mgeralt, Michal Ebert, MichalR, mineralk, miuanek, MonsterGyre, Moon, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, NikkiKonig, onfr300, Onkel 1928, opytz, Osimchin, Ozymandias, Paldini, Patricio, PatrikTheMighty, pearlxjam, PeNNy, perper, petad, petrSF, Piros0013, Pista, Posluš, PrastenejCitron, punisher, R3nd4 , raenius, raimi, RedButton, rewkon, Rezet, Rinter, roswelll, S313, S4TW, samuelo12, Schramm, Sebastian the wise, SekyCZ, Sick666, slavik38, Snegis, Spike, Star36489, SteveCZ, Symbi, t0mas, T3ss, Tawax , the.kasztan, TheLavk, Thurin, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, Václav Mikula, valentajno, vita, VskPrzk, xflori01, xxSIMIxx, Zaknafeine, Zdendy, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(371)
10milda, 159753258x, 2scha, 66pepo66, 7eleven, 81splinter, Abbott, Abe, absolute.000, adam.ra, ADM1, afri, Afrodoman, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfonzo, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , Amati , Anton Whatever, asgardpepa, autokineton, Azbest, Azik2586, Badgu.y1902, Baffman55, batoo, bboorreekk, beanek, Beng.D, birkoff13, blackJag, Blackmoor, Blair, bmc75, bobo666_2005, BreakingAway, Bronn, bronxik, burzum, Caiiiczech, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, CaptainMarty, Carnage, Cemino, Cever, Chaolinek, CHester Turner, Choky86, chuckboris, comicsland, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, DAxik, dcpatr , deadpool, Deathwing, Deckard, deefha, DegiCZ, Delphín, delta11, Denis1996, Dexir, disclose, DKoscik, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Ejdý, Ejdý1, Elizabeth, erik, Errov, ertefol, farb, farnhajt, faster86, FatMonster, Fida, fifas, Filcka, filemon, Filip123, filosh, Fives, Fox01, FrankieOndatra, Fry, FumarEnPipa, gezic, Glumal, Golem, Grebenda, Gustik5, gwen666, Hønzza, Hades, hahahoho, Hebled, hellblazer, henrycruel, hicks, hiro666, hlavathor, holubdema, Honza R., Honzin, Houbař, Hrdina3333, hromotlk, Hugin, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, inosuke, invape, Izmir Čupr, izuku midoria, J.T.honza, Jabba, Jack, Jack043, JackOneil, Jakub Howlett, James, james dixon, Jáňa, JanSekeraCZ, japes, jardoom, JaroKakashi, Jason2808, Jay-jay, jendavondra, jh666, Jimbeam90, jiskra, Joker189, JORDY, José, Joshua_T, Juseph , Kaaos, Kabukiman, kadas97, Kadin, kallenved, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Keno, Kitykatyn, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, Knuckless, Koci, komik.sx, komiksák007, konva2, koudak89, Kouzelnik7, krupan, Kubik.aa, kucik, Laik, Lenny, Lijem24, listr, Lobok257, lopik, Lord Baltimore, Luigim, Lukis89, luky.kuky10, Lukyn2810, maara, Majkl151, Mariomichal, Mart74, Marthy76, Martin.imr, Martinb, MarvelLover, Masinfira, Matio, Mato, Matthew, Maty48, ma_fecko, MB, mcleek, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, Michal Ebert, MichalR, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, MisaSutcliff, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monte walsh, Montiseus, monty.cl, Moon, morbn, MP, Mr. Bobeček, Mr.Ward, Mrlah, mstefl, mutattoo, mywiel, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, NikkiKonig, Norri, novass, nx, Nyxxie, OldaB, Olesh, onfr300, Onkel 1928, opytz, Osimchin, Paldini, Patricio, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, pennywise, perper, petrSF, petrsimcik, PH79, Piros0013, Placi11, plema, PopCultureBeast, Poseidon1978, Posluš, PrastenejCitron, punisher, Quentin, R3nd4 , RadimNemec, Radkos, raenius, raimi, RedButton, regressiv, rewkon, Ricarderon, RicHard. , Rickettsia, Rinter, rockyt, RodRoder, roswelll, Rowan, royan, Rumburaq, S313, S4TW, Saiffer, saja, Salien, samuelo12, Saran, Scaleo1, Scalix, Schramm, SekyCZ, semi41, Sesta, Sick666, Sidi Santini, SirMinac, SiWeX, Skot, slavik38, sleepless, Sorklinos, Spider-man, Spike, SteveCZ, Stlucius, StressCZ, superheroesstuff, suricattaontheway, szajter, t0mas, T3ss, Tabasco, tacmud, Tawax , the.kasztan, TheLavk, TheoDread, TheWrecker, Thurin, Tialster, Toi, tom99, Tomasino79, Tominos, Tommy Monaghan, tomned, tomve, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Václav Mikula, valentajno, Valis, VanTom, Viking, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VskPrzk, Wargeron, willis, xai, xflori01, xintax, xxaannddeerr, xxSIMIxx, yarda, yogi, yojimbo, Zajo original, Zdendy, zdennanek, zdoog, ZeznikoslavCZ, Zíďas, zikaa, zlejzmrd, Zukamedotu
Chce (3)
delsemela, Premek, RaptoR
Shání (2)
Mates17, tresida99
Nabízí (7)
66pepo66, BreakingAway, Fox01, Fr3d_K, FrankieOndatra, StressCZ, www.foxbazar.cz